Sziasztok!
Üdv minden új csatlakozónak!
Mi örülünk mindenkinek, és teljesen egyértelmű szerintem, hogy ide minden jóérzésű kismama csatlakozhat!
Én még nem gondolkoztam azon, hogy fiút vagy lányt szeretnék. Mindegyiknél van pro és kontra is. Már eldőlt, hogy mi is lesz, csak hát még ez titok számunkra.
Majd megcsináltatjuk a vérvételes tesztet és akkor kiderül, hogy xx, vagy xy
Neveken majd utána fogunk gondolkozni. Valami olyan nevet szeretnék, ami nemzetközi.
Agaka
A munkahelyen már bejelentettem. Munkaügyi felügyelőségnek is jelenteni kell. Vnnak bizonyos védelmi rendelkezések... pl.: nem éjszakázhatok.
Családban se titkolóztunk...
FM
Pesti viszonyokat nem ismerem. Péterfy?
A 12. héten is csak akkor tudják megmondani a baba nemét, ha a gyerek együttműködő. És nem attól függ, hogy magánrendelésen voltál, vagy sztk-son
Jobbulást nektek!
Szappanka
Orvosfüggő, hogy mikor kapsz képet! Érdemes pl. egy pendrive-t magaddal vinni, arra tud a doktor lementeni képeket
(van, ahol a nyomtatott képért fizetni kell)
Rizikó végig megvan... de azért az esetek nagyon nagy részében problémamentes terhesség után, problémamaentes szülés van! (még nem halt ki az emberiség!
)
Amióta léteznek ezek a korszerű terhességi teztek, amióta mindennapos lett az UH, nagyon korán felismerésre kerülnek a terhességek... és azóta úgymond emelkedett a vetélések száma. Anyáink idejében még nem volt ennyi teszt, olyan 7-8-9 hetesen lettek biztosak abban, hogy kismamák. Akkoriban a 5-6-7 hetesen megszakadó terhességeket szinte fel sem ismerték... egy megnyúlt ciklusnak gondolták. A természet szelektál. A terhességben nem minden rózsaszín. És miért baj, ha az orvosok nem ámítanak???
Szoszi
Relaxálj! Minél jobban stresszelsz, annál erősebben jelentkezhetnek a tünetek!
Szedjél magnéziumot, vagy igyál egy felest!
Ambruspancsi
Jó a sztárfotó
Suprise
Segítségünk nekünk sincs. Az én szüleim is és a párom szülei is olyan 900km-re laknak tőlünk
Vitamin
Én szedek multivitamint, folsavat, vasat, d-vitamint meg magnéziumot. Ezeket reggel veszem be...
Csusz
Boldog szülinapot a kislányodnak!
Buborka
Méretek csak ÁTLAGosak. Kb. a babák fele ennél kisebb, fele meg ennél nagyobb
Méret függ az UH-készülék felbontásától, hogy az orvos mennyire gyakorlott, mennyire türelmes.
Ilyen korai terhességnél az UH-nál informatívabb a pár napos különbséggel mért HCG- és progeszteron-szint. Ha azok kellő mértékben emelekdnek, akkor nincs ok az aggodalomra. (Én pl. a 8-10. hét előtt nem is csináltatok UH-t, csak hetente méretek hcg-szintet
)
Nyuszuli
Pihenjél!