Új privát üzeneted érkezett!

Judy,
jó tanulást! :) Addig anyukádék vigyáznak a gyerekekre?

Magnoli,
neked is gratula a betöltött 7-ik héthez :D
Kipróbáltam a Rennie-t egész jó, nekem nincs gondom az elszopogatásával és valamennyit mintha hatna is :)

Böbe,
ti Judyval ketten nem vagytok semmik... ennyi gyerek, terhesség, és suli... le a kalappal... neked van segítséged?

Lányok én annyit tudnék aludni... legszívesebben ki se kelnék az ágyból... :D
sz.veronika

Szia Veronika!
Fáj még a hasad?
Szuper, hogy bejött a Rennie Neked is, nálam még a hányingert is csökkentette picit :lol:
Ha van rá lehetőséged, aludj! :lol: Mert ha megszületik a Babád, egy darabig úgyse lesz rá időd :roll:

Köszi a gratulát, most olyan lomhán telik az idő... :lol:
Képzeld, már olyan, mintha nőne a hasam kicsit, a nacimat eggyel arrébb kellett gombolnom. :shock:
Lehet ilyen korán? Olival az 5.hónapban kezdett csak nőni :shock: Persze gondolom már kinyúltak a szövetek, és most hamarabb fog domborodni :oops:
Hogy fogom tudni így titkolni a Babát a 12. hétig???

Nálunk most a gyerekszoba be-illetve átrendezése a fő kérdés.
Azt gondolom, a Kisfiam kap majd egy emeletes ágyat, az a múltkor úgyis annyira megtetszett Neki amikor vendégségben voltunk :lol:, és kéne egy szekrény a ruháinak is...

Azon is töröm a fejemet, hogy mit kell majd a Picikénknek beszerezni.
Szeretném a 12. héten elkezdeni a vásárlást, mert a múltkor is majdnem kifutottam az időből...

Ti mikorra tervezitek a beszerzéseket?

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

sziasztok!!
uj vagyok meg itt:)meg az elet elethelyzet is új meg, mint a nevem is mutatja most vagyok az elso babánkkal terhes... :D
már betoltöttem a 9.hetet....hajlamos vagyok sok mindenre ráparázni ugyhogy most eppen az aktuális felelmem a veteles,mert eleg sok barátnomnek volt sajnos.....persze tudom ez nem jelenti azt hogy velem is ez lesz... :?
na egyelore ennyi eleg rolam.... :D
üdv.mindenkinek
elsobabas

Szia Elsőbabás!

Üdvözöllek, és boldog babavárást kívánok Neked :lol:
Örülj a Babádnak, és inkább arra gondolj, milyen csodálatos dolog történik most Veled, ami örökre megváltoztatja az életedet :lol:

Írj kicsit magadról pár szót, és hogy hogyan szólíthatunk?

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
igen, állítólag másodjára hamarabb kezd nőni a pocak :) Én még nem tapasztalom, csak azt, hogy fel vagyok puffadva... ez végigkísért az előző terhességnél is... de ez még nem a baba :D

A Kikában vannak jópofa játékos gyerek emeletes ágyak, nem is olyan magasak, látod a gyereket ha állsz az ágy mellett, be is tudsz nyúlni megsimogatni :)

Régen én is odáig voltam az emeletes ágyért, de egyszer olvastam, hogy sok a baleset...

Pálmi mikor megkapta a nagyágyát azonnal kiesett belőle... pedig szinte teljesen körben van a korlát, csak a bemászáshoz szükséges kis helyen nincs... de neki sikerült ott kiesni :D
Azóta úgy csinálom, hogy a másik végébe teszem a párnáját és a lukhoz odateszek egy nagy párnát, ami kvázi elzárja, de legalábbis érzékeli álmában, hogy arra ne menjen...

Beszerzések: nem is igazán tudom mi kellene, hiszem Pálminál már mindent megvettünk és nem dobtunk ki semmit... Talán ruhát, de azt se rögtön, mert Pálmi őszi, bébi tavaszi lesz, így az első ruhácskák jók lesznek, csak utána kell majd nyári ruha, mert méretben ami jó lenne Pálmitól az téli ruha... Illetve még ezt se tudni, mert egyáltalán nem biztos hogy hasonló hosszú lesz...

Neked miket kell beszerezni?

Szia Elsőbabás!
Én is betöltött 9-ik hetes vagyok :)

A környezetedben lévő sok vetélés pont arra mutat, hogy akkor neked nem lesz... tudod statisztika :)

Ez természetes, hogy mindenen parázol, mi is! :D

Kép

Kép
sz.veronika

Szia Veronika!
Mész ma a saját dokidhoz?

Lehet, hogy tényleg még csak a progeszteron puffaszt nálam, olyan picike a Baba, hogy attól még én sem gondolom a haskörfogat-növekedést (és reggelre javul a helyzet)...

Miket tud Pálmi?... :lol: kiesik a bemászó részen az ágyból :(
Egyem a szívét, akkor Neki tényleg veszélyes lehet az emeletes ágy...
Jut eszembe, hogy megy az ovi?
Köszi a Kikás tippet, megnézzük majd azt is, eddig csak az Ikeában voltunk 8)

Nekünk is megvan majdnem minden, csupán néhány feleslegesen megvásárolt dolgot adtam el tavasszal, plusz a fullos babakocsit, de megérte :lol:
Nálunk a mellszívó kiválasztása lesz fontos kérdés, mert Oli nem tudott szopizni, ezért egy éven keresztül fejtem Neki a tejet, és leharcoltam két Avent Isis motort...
A fejés ezzel a készülékkel borzasztó sok időt vett igénybe, ahhoz ez egy játék, hogy állandóan fejjen vele az ember, illetve csak tejszaporításhoz, beindításhoz ajánlanám bárkinek.

Szóval, ha a pici se fog tudni szopizni, akkor olyan iker-mellszívó kéne, ami nagy teljesítményű, pl Medela?...
Viszont az ilyenek méregdrágák, és nem tudom, hogy pont ezért el lehet-e adni használat után?... (én csak újat vennék)
Persze az is lehet, hogy nem lesz ilyen gond a Picivel, úgyhogy előre csak egy kézi Avent beszerzését tervezem... (Mivel az elektromost még garanciálisan eladtam)

Aztán még persze az is kérdés, hogy kislányunk, vagy ismét kisfiunk lesz, mert -érthető módon- fiús ruháink vannak :lol:
Az elején mondjuk majdnem mindegy, amíg rugiban lesz a pici, max. veszünk egy-két "kimenős" csajos rucit...
A szezon nálunk szerencsére majdnem egyezik, Oli júniusi, a picike pedig májusi lesz (reméljük...) :lol:

Csütörtökön megyek ultrahangra, már izgulok ám, remélem minden rendben lesz... :shock:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
nem megyek a dokimhoz, mivel ugye szombaton elrohantunk a másik helyre és végülis ott megnyugtattak.
Jövő hét csütörtökön kell visszamennem a dokimhoz, addig már kibírom a kérdéseimmel, azért 10.000 Ft/alkalom... :)

Jövő hét csütörtökig meg még végeznem kell a kiszabott feladatokkal... Most csütörtökön megyek védőnőhöz kiskönyvért, hétfőn a vérvétel eredményért, kedd-szerda körül vissza a körzetihez a kiskönyvvel, EKG lelettel, vérvétel eredménnyel... jövő hét csütörtökön újra védőnő, hogy ő is beírja amiket be kell, aztán úgy vissza a dokihoz még aznap... és akkor még a fogászaton nem is voltam, sőt még időpontom sincs... de egyelőre folyton szarul vagyok, hol a hasam fáj, hol hányingerem van, hol csak aludnék, szóval egyelőre pihenek amennyit tudok...

Pálmi ágyból kiesés: ezt rögtön első este adta elő az új ágya avatóján :D Utána hetekig párna és takaró hegyeket tettem a luk elé a földre, ha kiesne, mire rájöttem, hogy betehetem az ágyba is a párnát lezárva ezzel a lukat :lol:

Mellszívó: na igen, előbb várdd meg, hogy alakul tesónál a szopi mielőtt beruházol...

Na igen, az se mindegy ruha szempontjából, hogy ugyanolyan neműek-e, de amíg rugiban vannak, addig szerintem is tök mindegy :lol:

Mondjuk kislány fiús ruhában még mindig nem olyan gáz, mint fiú rózsaszín fodrosban :lol:

Már mész is UH-ra? Nem most voltál? :lol: Olyan gyorsan elment, pedig emlékszem mikor mondtad, hogy hol van még az október 4! :D Akkor most fognak majd téged is szépen elküldeni mindenféle vizsgálatra... :)

Nekem meg jövő csütörtökön már a 12-ik heti genetikai UH-ra adja a beutalót...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
ja, így persze értem, hogy nem rohansz újra a dokidhoz, egyetértek :oops: :lol:

Még jó, hogy már elkezdted a vizsgálatokat intézni, szűkösen fog beleférni jövő csütörtökig minden...
Viszont hamar lesz kiskönyved :lol:
És nemsokára itt a genetikai is, akkor már lehet hogy tisztázódik hogy milyen nemű a Babád :lol:

A kiskönyvet én csak a 12. heti genetika után tervezem intézni, biztos ami biztos...

Képzeld, az Istenhegyire nekem tegnap még nem tudtak időpontot adni, csak a csütörtöki vizsgálat után, mert CRL (testhossz) érték is kell nekik... :shock:
Erre nem is emlékeztem korábbról :shock:

Jót nevettem a párnázós eseteden :lol:
Úgy ahogy írtad, mi is a földre raktunk párnát Olinak amikor átalakítottuk a kiságyát, de pár nap múlva el is tettük, mert szerencsére nem volt rá szükség :D
Megjegyzem, mostanra kifejlesztette az észrevétlen átmászás technikáját, olyan halkan jön át hozzánk, hogy amikor felébredek, csak csodálkozom, hogyan került közénk a nagy ágyba??? (aztán az Apjával visszarakatom a kiságyába) :lol: :lol:

Igazad van a kisruhákkal kapcsolatban, fiú lányos ruhában tényleg gázabb :lol: :lol: úgyhogy készülhetsz, ha igazad lesz, ahogy a múltkori uh-on láttad 8) :lol: :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
azt hiszem a kiskönyvre hamarabb szükség lesz, mert be kell íratni a védőnővel és a körzetivel a vizsgálatok eredményeit, ráadásul úgy tudom a TGYÁS-GYED témakörnél is fontos, hogy legyen benne legalább 4-5 bejegyzés, különben nem adnak :) (Legalábbis Pálminál még így volt...)

Én is hamarabb akartam bejelentkezni a kombinált tesztre és lehűtöttek, hogy majd amikor CRL lesz... :lol: Pálmival nem voltam, így én nem tudtam korábbról... okt. 25-én lesz a nagy nap! :)

Meglepődve hallottam a múltkor, hogy valakinek megmondták a 12-ik héten, hogy milyen nemű a babája... azt hittem, hogy az minimum a 16-ik hét... erre most te is mondod... hát... legyen úgy! :D

Ja, CRL-re visszatérve... az az ülésmagasság :) Szóval nem is 2.2 cm volt a babám szombaton, hanem az csak popsitól fejtetőig! :D Igaz, hogy ez még ebben a korban tényleg a hossz, mert a láb még csak kis kezdemény és nem lefelé van :)

Mutatok sztárfotót! :lol: Az UH-s a Magzati Diagnosztika Központban szombaton dicsekedett, hogy ez a legújabb hiper-szuper gép, ami létezik, még csak most kezdték el használni! Tényleg jó képet csinált!

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
gyönyörű a Kicsikéd!!!!!!
Köszi a szép sztárfotót, itt mondták, hogy pont 9 hetes, jól emlékszem? :lol: :lol:
Igen, tudom, hogy a CRL csak fej-farok hossz magyarul, és nem teljes testhossz, csak azért írtam így, mert így van a köznyelvben :lol:
Szóval még magasabb a Babád, mint amit írtak, hihetetlen, milyen gyorsan fejlődnek, igaz?!...
Nagy drukk 25-ére Nektek!

A nemét nekem is a 12 hetes vizsgálaton mondták meg Olinak, igaz, előbb kiszúrtam az árulkodó jelet a lábai közt, mint a dokinő (ezt már írtam is) :lol:
Persze ez csak a kisfiúkra vonatkozik, gondolom a kislányoknál később derül ki...
Te mikor tudtad meg, hogy Pálmi kislány lesz?

A bejegyzéseket nem veszik ám olyan szigorúan, meg csak ha havonta mész, akkor is bőven meglesz a 4-5 bejegyzés...

Hú, de jót aludtunk Olival délután :lol: :lol:

Kép
Kép
magnoli

Veronika: nagyon jó ez a kép!
Pálmival is rosszul voltál?

Kinek volt terhességi orrdugulása régebben?
Én még mindig szenvedek a náthámtól, most felírtak antibiotikumot.
De semmi nem használ.
Már minden létező gyógyszert amit nem lehetne bevettem.
Algopirin, Panadol, Nurofen, Fluimucil, Lándzsás útifű, Rhino sprax plusz.
Orvosom szerint inkább szedjem, mint baja legyen a babának, de ettől nem lesz baja, hogy rá vannak írva, hogy nem ajánlott, főleg az első harmadban?
Az a lényeg állítólag hogy ne huzamos ideig szedd.
De az orrom-fülem bevan dugulva, csak a Rhino spray plusz segít rajta, de csak max 7 napig alkalmazható, én a 6. on vagyok.
Homeopátiás nem jöhet szóba, egyik sem használ.
Nem tudom mi tévő legyek már.
Esetleg nem tudtok segíteni. Orrdugulás ellen bármit ami használna megköszönném.

Holnap megyek 10. hetes uh-ra, alig várom már, hogy lássam, rendben van.

Magnoli: nekem madela volt, nem nagyon voltam vele megelégedve, az sem szivott semmit. Eladtam 7-ért.
Én majd megveszem újra használtan, igy is ki lehet fogni alig használtat, mint az enyém is volt.
Az összes 56-62-es ruháinkat eladtam.
Babakocsit eladtam. Hordozónkat. Hintát stb, ezeket újra meg kell vegyük vagy kölcsön adják majd a barátnőim. Sterilizátort is. sok mindent.

Judy: én lemondtam a sulit, ahova mentem volna szeptemberben. Te hova jársz ha publikus?
Végzel mire szülnél? Nekem ez volt amiért lemondtam, sajnos.
Na meg a jó állásom amit kaptam volna, azt is lemondtam. :(

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
goofyka

Magnoli,
nem vagyok benne biztos, de azt hiszem a 18 hetesnél mondták meg a nemét...
A kép a 8 hetes 6 napos, vasárnaponként tölti be a heteket :) Így aztán könnyű számolni! :D

Te hogy vagy?
Az Oli-ról mindig a tesóm jut eszembe, ő Olívia és Olinak szólítjuk őt is :D
Tényleg neveken gondolkoztál már?

Goofyka,
Pálmival csak hányingerem volt, ez a hasfájás nem... amúgy tegnap meg ma egészen jól vagyok, igaz a tegnapi napot kvázi végigfeküdtem és még ma se csináltam túl sok mindent...

Ez az orrdugulás dolog nem lehet egyszerű... Nekem mákom van, a parlagfű allergiám teljesen elmúlt, ugyanúgy, mint az előző terhességnél... legalább ez nem ront a helyzetemen :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Goofyka,
hű de nagy már a Babád, kíváncsi leszek, mit láttok az ultrahangon :lol:
A náthát sajnálom, ha írtak antibiotikumot rá, akkor szedd be, biztos mondtad hogy terhes vagy amikor kaptad, nem fog a Babának ártani, viszont ha már a füled is dugul, akkor különösen fontos lenne, nehogy az is begyulladjon és fel kelljen szúrni! :shock:
Amúgy minden gyógyszerre ráírják hogy nem ajánlott terhességben, ezzel védik magukat a gyártók... :x
Orrcseppet (spray-t) amíg van színes váladék az orrodban (bocsi ha gusztustalan), és dugul a füled is, addig mindenképp használj, hogy ki tudd fújni... :roll:
Még ha túl is vagy a 7 napon. Maximum váltogathatod a fajtákat.
Mi most a Nasivin Sanftot használjuk (én is), mert ezt ajánlotta a gyerekorvos Olinak, állítólag ez kevésbé szárítja a nyálkahártyát.

Két fő gond van az orrdugulással kapcsolatban:
1, a terhességben gyakran előfordul, nátha nélkül is :evil:
2, a rendszeres orrcseppezés hozzászokást és függőséget okoz, :evil: vagyis egy idő után nem hat, ezért kell váltani, illetve dugul az orr, ha nem használod.
Vagyis: váltás és ha nincs váladék, fokozatos elvonás (abbahagyni!!!!), ki kell bírni a dugulást pár napig, aztán abbamarad (illetve mivel lehet, hogy a terhesség miatt amúgy is van, csökken).
A homeopátiás kérdésben egyetértünk, én sem vagyok híve... :shock:
Köszi a Medelás infót, hát így még mindig nem tudom mit vegyünk majd ha szükséges :?
Mivel mindent eladtatok, lesz mit kölcsönkérni/venni, nem irigyellek... :shock:

Veronika,
Hú, jó soká derül ki, ha lány... :shock:
Akkor egy nappal kisebb volt a Csöpp a fotón, mint gondoltam :lol:
Nekünk is vasárnap fordul a naptár :lol: :lol:
Klassz neve van a Tesódnak, jót nevettem, hogy Őt is Olinak becézitek... :lol:
Az Olívia amúgy nekem is tetszik, de ha Kislányunk lesz, akkor már megvan a nevünk régóta... :lol:
Ha viszont Fiú lesz ismét, akkor fogalmunk sincs, mert mi 1 fiú és 1 lány nevet találtunk ki annak idején :lol: :lol:
Nálatok van publikus ötlet?
Az allergiával tényleg mákod van :lol: , nálam sajnos ugyanúgy előjött, de szerencsére szedhetem rá a gyógyszereimet, ennek már a szoptatásnál utána kellett néznem :shock:
És kénytelen is vagyok szedni, mert olyan erősen jön ki, hogy többször volt miatta arcüreg- illetve fülgyulladásom, így viszont ezek elkerülhetőek :lol:

A nátha múltával egyre jobban érzem az illatokat (szagokat!!!), megint vadászgörény orrú lettem... :shock:
És emellett émelygek is, szuper :oops:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
ha jól értem, akkor a kislány nevetek nem publikus :)

Nálunk is így van, az Ádám megmaradt előző körből :lol: Bár egyre kevésbé tetszik valamiért... lehet Babácska tüntet ellene, küldi a sugallatokat, hogy márpedig ő Ádám nem lesz! :lol:

Lánynév még nincs... az Olivia nagyon tetszik, de az már van a családban... meg mostanában egyre többet hallok... Ugyanilyen okoknál fogva nem lett Viki, mert Vikink is van a családban... Pálminál tetszett a Jázmin, de lemondtam róla, mert Jázmin dömping volt... :) Ugyanez a Gréta, Emma... nagyon tetszenek, de most csomó van...

Amúgy az én első számú lánynevem az Adrienn volt (még Pálminál), de Apa azt mondta, hogy na az neki végképp nem tetszik... :D
Így aztán kiírtam minden nevet ami nálam szóba jöhetett az utónév naptárból, Apa végignézte, és egy volt ami neki is tetszett: Pálma :D
Ezek után anyósom a szülésig kampányolt a Pálma ellen, de nem engedtünk, ha már végre sikerült olyat összehoznunk, ami mindkettőnknek tetszett :D

Apa első számú lányneve meg Laura... ez meg nekem nem annyira jön be...

Na nem ragozom, szóval abszolút nincs még semmink :)

Jobbulást a gyomrodnak... gratula a szimathoz! :D

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

A HÍR:

Az ultrahangon ma megcsodálhattuk az 1,27 cm-es, dobogó szivecskéjű Babánkat. :lol: :lol: :lol:
Korának megfelelő, mindene tökéletes, nagyon boldogok vagyunk!!!!!! :lol:

A következő vizsgálat okt.16-án lesz, vérvétellel és egyéb laboros finomságokkal egybekötve... :lol:
Genetika nov.7-én.

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
Hatalmas gratulaaaa! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Amugy tegnapi beszelgetesunket kovetoen atneztem megint az utonevnaptarat es egyre jobban korvonalazodik DANI. Apaval persze meg nem beszeltem, meg meg sok ido van addig... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Szia Veronika!
Köszönöm a gratulációt :wink:
Olyan megható egy új pici szivecskét dobogni látni, még idő kell, hogy tudatosuljon bennem, hogy elhiggyem, hogy az enyém :roll:

Nagyon izgultam, hogy minden ok legyen, erre a doki épphogy elkezdte a vizsgálatot, közölte, hogy KISLÁNY :shock: :shock: :shock:
Erre teljesen megilletődve kérdeztem, hogy ezt miből gondolja???
Nagyot nevetett (rajtam...), és azt mondja, hát mert rózsaszínben jött... :shock: :lol: :lol:
(Egy halvány rózsaszínű felső volt rajtam, ez a szín nem is jellemző rám, nem is tudom, miért pont ezt vettem fel??!.... :roll:)
Szóval nagyot nevettünk (Te jutottál eszembe), aztán mondtam, hogy az se baj, ha fiú lesz...
DE LÁNY lesz, mondta Ő....

Szerintem az Ádám és a Dani is nagyon szép név!
A Pálma pedig különleges és ritka, egyetlen Pálmát ismerek csak, Ő nagyon jó fej nő :lol:
Milyen érdekes, hogy FIÚnevekben gondolkodsz, pedig kislányt szerettél volna az elején... Hm??? :lol: :lol: :lol:
Ez a megérzés??!!!...

Nevet nagyon nehéz volt nekünk is választani, mert amelyikről kellemetlen ismerős jutott eszünkbe, túl gyakori, vagy nem illik a vezetéknévhez az ugye kiesik.
Aztán még az is fontos, hogy mindkettőnknek egyaránt tetsszen...
Hozzád hasonlóan megmutattam annak idején az utónévkönyvből kiválogatott listámat a Férjemnek, és csak egy fiú és egy lánynév volt ami Neki is tetszett.
Persze azóta az Olivér is gyakorivá vált, de nem zavar, aki Őt szereti, annak úgyis Ő lesz a legfontosabb OLIVÉR a világon!!! (Pl. nekünk!!!) :lol:
És a kislánynevünk sem túl ritka már :lol:
Új fiúnevünk pedig még nincs, ha bebizonyosodik, hogy "kukacos az almánk", akkor majd elgondolkodhatunk újra 8) :lol:

Hogy vagytok?
Nekem egyre durvább a hányinger!
Gondolom a mai izgalom is rátett egy lapáttal, de nem sokon múlt hogy kitaccsoljak reggel :oops: :oops:

Kép
Kép
magnoli

Sajnos én búcsúzom tőletek!
A tegnapi uh-n 10. hetes egy 6mm-res kivehetetlen apróságot láttunk.
A 7. héten már 1cm-res volt és a szíve is vert.
Most ezt a doki látta elég gyengén, de azt mondta ez a baba nem fejlődik.....sajnos.
Én nem tudtam elhinni és rögtön sírásba kezdtem, így a felét nem hallottam amit még mondott a dokim. :(
Művi beavatkozással kell kiszedni, amitől rettegek.
Végig bőgtem a haza vezető utat, kiabálni tudtam volna a méregtől.
nagyon nehéz ezt feldolgoznom, hogy láttam fejlődött majd láttam sorvadni.
Volt már sok vetélésem, de semelyik nem húzta eddig és nem így végződött.

Nem tudom mi okozhatta, de nagy valószínűséggel a hormon háztartás, bár ezt sem értem, mert a dokim az elején mondta, hogy a méh falának jó hátul helyezkedik el a baba, tehát a megtapadással nem lehetett gond.

Ugye mindkét lányommal hormonnal kezdtünk és végeztünk a 12. hétig kellett szednem a Duphastont. Most ez elmaradt, szerintem kellett volna, csak abban a csodában hittünk, hogy e nélkül fogant meg, akkor nem kell. Az orvos sem javasolta.

Mások a környezetemben azt mondják, nézessem meg a műtét előtt még egyszer, biztos-e.
Hátha még van remény.
De én úgy gondolom, láttam fejlődni majd láttam elsorvadni, nem hiszem, hogy van remény, beteg gyermeket nem turboznák fel hormonokkal, ha meg később derül ki vmi vele, még nehezebb elveszíteni és megszülni már akár a 20 héten például.

Jövőhét keddre van időpontom műtétre, szükségem van a drukkokra! Gondoljatok rá. Köszönöm.

Köszönöm, hogy itt lehettem köztetek és mindenkinek boldog babavárást kívánok!

goofyka

O, istenem :(

Kép

Kép
sz.veronika

Goofyka, ez borzasztó, nagyon sajnálom... :(
Nekem is csak duphastonnal maradnak meg a terhességeim, de ez most nem olyan, mintha annak a hiánya miatt menne el a baba.
Nagyon drukkolunk nektek, hogy mihamarabb túl legyél a műtéten, és lelkileg is tudd feldolgozni. Gondolatban veled vagyunk...

Böbb

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
böbbenet
Budakeszi

Lányok, szerintetek mennyire essek kétségbe? Kedden voltam állami dokinál, és hiába látott egy szép nagy gombócot, nem volt még szívpulzálása... :(
Doki szerint ez akár még rendben is lehet, de én nagyon aggódok....
Jövő szerdán megyek magánba az új orvosomhoz. Még sosem voltam nála.
De nagyon izgulok...

Böbb

böbbenet
Budakeszi

Magnoli,
ez jó, hogy téged is megviccelt a doki :D

Igen, mióta múlt hét szombaton láttam az UH-n, az az érzésem, hogy fiú...

Hányinger... hhh... üdv a csapatban... :D

Böbe,
sajnos nekem nem látszik a vonalzód, így nem tudom hol tartasz, mennyi idős a baba? Akkor lehetne valamit mondani a szívhangra... De ha a doki bíztat, akkor még ne aggódj!
sz.veronika

Sziasztok!

Goofyka,
szomorúan olvastam soraidat, nagyon sajnálom ami Veletek történt!
Főleg hogy már elfogadtad, beleélted magad az új helyzetbe...
(Sajnos én is sok hasonlót éltem át, bár amikor 10 hetesen vesztettem, akkor az elejétől lassúbb volt a fejlődés, én mégis végig bíztam abban, hogy velem marad... :cry: )
Gondolom valami baja lehetett szegénykémnek, én ilyenkor mindig úgy vélekedtem, ahogy Te is, inkább legyen egy korai műtét, mint egy súlyosan beteg baba.
Sajnos a műtétet is ismerem már, emiatt ne aggódj, a lelki része sokkal nehezebb.
Elaltatnak majd, nem fog fájni semmi, hamar túl leszel rajta...
Aztán talán majd egy alkalmasabb élethelyzetben hátha jön Hozzátok egy újabb (egészséges) baba!...

A lelki és testi sebeid mielőbbi gyógyulását kívánom Neked!
Azért ha lesz erőd és kedved, szívesen venném ha írnál nekünk később is, minden jót Neked!

Kép
Kép
magnoli

Böbe!
Ha a dokid úgy látta, még ne aggódj, nem mindenkinél van a 6.héten szívműködés.
Lehet például későbbi is a baba, és akkor fiatalabb az általad számoltnál.
A fejlődés üteme számít, jövő hétig még bármi lehet, ne add fel a reményt!

Kép
Kép
magnoli

Veronika,
akkor Nálad mégis Fiút várunk??!!... Lehet, hogy hamarosan (a genetikai uh-on) be is bizonyosodik?... :lol:
Kíváncsi leszek, hogyan jönnek be ezek a megérzések?... :shock:

Kicsit félve mesélem, de nálam a hányingerhez farkaséhség, és kívánósság társul undorkodással együtt :shock:
Vagyis nem bírom az éhezést (felkelve azonnal enni kell valamit), aztán megkívánok valamit (ma pl. mekis kaját, bár tudom, nem éppen ideális), amit gyorsan el kell készítenem (tegnap pl. bolognait), vagy megvennem mint ma, és habzsolom, mintha az életem múlna rajta... :shock:
Amúgy nem vagyok ám ilyen zabás... :lol:
Mondjuk a mekis sültkrumpliért Olival való várandósságom idején is a fél karomat adtam volna...
Aztán amikor bekebeleztem az áldozatot :lol: , már el is megy tőle a kedvem, és csak azért drukkolok, nehogy viszontlássam... :oops:

A szagérzékenység nem olyan jó dolog ám, mindentől rosszul vagyok, mint pl. a korábban imádott parfümjeimtől, vagy az illatosított, szuper testápolóktól. :oops:
Nem is beszélve a kakis pelusok szagáról....
Mondjuk erre is fel voltam készülve, mert ez is jelentkezett korábban (kivéve a pelusundort)... :roll:

Hasad jobb már?

Kép
Kép
magnoli

Goofyka,
nagyon sajnálom, ami veled történt.
Sajnos én korábban teljesen hasonló helyzetben voltam. A műtét előtt mindenképpen fognak még uh-t csinálni, lehet hogy többet is. Úgy tudom, ilyen esetben az a szabály hogy 2 különböző időpontban készített uh-nak kell kimondani, hogy műtét.
Nálunk még pluszban az is volt a gond, hogy dobogott a szíve csak nagyon lassan, amíg viszont él az embrió, addig nem csinálhatnak műtétet, mert az magzatelhajtás... úgyhogy vártunk.
Az én orvosom anno azt mondta, hogy ez a sorvadás genetikai ok miatt van, nem egészséges az embrió, ha hormonális probléma lett volna, az sajnos a szervezeted kilöki.

Reméljük minél hamarabb túl leszek a műtéten és előre tudsz tekinteni.

Kép
Kép
mmc

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem, de elvesztem a bölcsi, munkahely, család, terhesség négyszögben.
Nagyon nehezen állok helyt mindenhol, szerintem egy kicsit túlvállaltam magam.
Nagyon fáradt vagyok, ami azért meglepő számomra, mert amikor Lizát vártam nem emlékszem, hogy ennyire fáradt lettem volna.
A munkahelyen örömmel fogadtak, de úgy érzem, hogy egy kicsit berozsdásodtam, pedig csak 14 hónapot hagytam ki. ( egy bankban többek között joggal foglalkozom és nagyon sok minden változott az elmúlt időben)
Amint végzek a 4 órás munkámmal rohanok a bölcsibe Lizáért és onnan haza (15 perc gyalog), mire hazaérünk, már alig állok a lábamon a fáradtságtól és az éhségtől.
Otthon egy kicsit életet lehelek magamba és délután még elvonszolom magunkat a játszótérre és/vagy a piacra, közértbe bevásárolni. Este fürdetés után én is fekszem le, így viszont elég rövid a nap.
Jövő héten szerencsére feljön hozzánk az anyósom és ő fogja Lizát elhozni a bölcsiből és ha minden igaz délelőtt bevásárol és főz is valamit.

Én is nagyon fel vagyok puffadva, szerintem már nagyon látszik a hasam, nem tudom hogyan fogom a 12. hétig titokban tartani.
Úgy látszik feléledt a vonalzóm, mindjárt megnézem, hogy tényleg jók-e az adatok.
Ha lesz egy kis időm vagy energiám még jelentkezem

Kép
Kép
mmc

Köszönöm a biztatást és az együttérzést!

Ma voltam egy új dokinál új uh-t csináltattam, mert voltak kételyeim, minden doki tévedhet....de sajnos uazt kellett átélnem még egyszer, de most már tudom, hogy teljesen angyalka lett, mert már a szíve sem dobogott.
Igy van két időpontom műtétre, már csak el kell döntenem hova menjek.

Hát nem is tudom mit mondjak még......

Nektek nagyon boldog babavárást és vigyázzatok a csöppökre! :)

Jelentkezni majd talán még műtét után, de nem akarok negatív lenni, biztosan felépülök majd. Nektek is rossz ezt még olvasni is, jobb ha nem is gondoltok bele.

Mindenkinek jó egészséget kívánok!

goofyka

Goofyka,
nehéz ilyenkor bármit mondani ami segít, úgy gondolom, mindannyian melletted vagyunk.

Jól tetted, hogy elmentél még egy dokihoz, mégha fájt is nagyon, sírd ki Magad.
Sajnálom az angyalkádat, vígasztaló ölelést küldök Neked :cry:
Jó hogy leírtad, mi történt Veled, ettől ne félj, így legalább együtt tudunk érezni Veled...

Szerintem mielőbb menj el a műtétre, hogy hamarabb újrakezdhesd az életed...

Esetleg az a szupi álláslehetőség megvan még, amit meséltél? Ilyenkor az új célok jót tesznek az ember lelkének...

Gyere majd ha lesz erőd hozzá, szívesen látunk...

Köszönjük a kedves szavaidat.
Jobbulást kívánunk Neked és Családodnak!

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Remélem a betegek jobban vannak.
Móni, olvasol még minket vagy végleg eleged lett a babanetes fórumozásból?

Magnoli,
gratula dobogó szivecskéhez
Nekem is elkezdett nőni a hasam, pedig az előző terhességemnél a 16.héten mondtam el a munkahelyen és még akkor is mindenki meglepődött, mert nem látszott semmi. 20-ig hétig még terhesgatyát se kellett vennem, elég volt bandázst használnom.

Jó hamar kezditek a bevásárlást. Mi először megvárjuk, hogy milyen lesz a neme a kicsinek. Ha lány, akkor szinte semmit nem kell venni, maximum még egy kiságyat. Ha fiú, akkor ruhákat kell venni, de szerencsére már Lizánál gondoltunk a tesóra és a nagyobb beruházásokat ( babakocsi, utazóágy, anorák) unisex színben vettük meg, hogy adott esetben egy fiú is tudja hordani. Amúgy én nem szeretem, ha minden rózsaszín és fodros. Ez nem jelenti azt, hogy Liza nem öltözik csajosan, csak nem önt minket el a "flitter és a habcsók" áradat.

Elsőbabás üdv köztünk, mesélj egy kicsit magadról bővebben.

Veronika,
hogy van a hasad?
Az ágy témával kapcsolatban akartam is kérdezni Pálmi mióta nem alszik rácsos ágyban?

Böbbenet,
reméljük a következő vizsgálaton már dobogó szivecskét fogsz hallani.

Rólunk még annyit, hogy Liza egyre jobban bírja a bölcsit, persze az elején volt sírás-rívás, de csütörtök, pénteken már egyáltalán nem is sírt. Pénteken ott is aludt, majdnem 2 órát aludt egyben.

Ha van szabad kapacitásotok ajánlom a figyelmetekbe Szily László Kitolás című könyvét.A terhességről férfi szemmel viccesen. Első gyerekeseknek és apukáknak kötelező olvasmány, de többgyerekes ismerőseim is végigrötyögték a könyvet, amikor kölcsönadtam nekik.

Jó hétvégét mindenkinek.
Hétfőn megyek dokihoz, utána jelentkezem

Kép
Kép
mmc

Magnoli,
ezt már többektől hallottam, hogy Mekis kaját kívántak várandósan :)
Én is tök egészségtelen dolgokat kívánok mostanság, pedig terhesség előtt egész egészségesen étkeztem...

Kajálnom 2 óránként kell, mert különben rosszul vagyok, hányingerem, gyomorégésem van... annyi a szerencse, hogy megelégszem kis adagokkal is ilyenkor :)

Hogy kevesebbet egyél alkalmanként, megpróbálhatnád hogy evés előtt iszol egy pohár vizet.

Pelusundor: de jó, hogy Pálmi már nem pelusos! :D Remélhetőleg Oli se lesz az mire tesó baba jön, vagy maximum a nyarat kell még úgy végigcsinálni, hogy 2 gyereket pelusozol :)

mmc,
na hát ezen ledöbbentem, hogy nem lehet addig elvenni a gyereket, amíg él, akkor sem ha egyértelmű, hogy beteg? Ilyenkor végig kell járni az abortusz procedúrát?

Ugyanúgy vagyok, mint te, valahogy ezt a terhességet sokkal terhesebbnek érzem... én sem emlékszem, hogy ennyire fáradt lettem volna, meg ennyi rosszullétem lett volna...

Tegnap voltunk venni terhesnadrágot, kettőt is sikerült, egy fekete farmert, meg egy közép-sötétkék kord nadrágot. Nekem is a puffadás okozza, hogy szorosnak érzem a nadrágjaimat...

Goofyka,
azért műtét után minkenképp jelentkezz be majd!

Nekem is az ugrott be mint Magnolinak, hogy nem lehet még azt a szupi állást visszacsinálni?

mmc,
egy ideig én is uniszex dolgokat vettem, egy idő után nem lehet, mert azért csak kislány... :) Amúgy nem is ugyanazok az arányok, pl. egy 98-as kislány nadrágnak egészen mások az arányai, mint egy ugyanakkora fiú ruhának, úgyhogy szerintem ruha max. 1-1.5 éves korig lehet uniszex, aztán úgyis másmilyen kell...

Kérdezted az ágyat, Pálmi 11 hós koráig aludt a rácsosban, aztán az alváshiány miatt elegem lett és magam mellé vettem a franciaágyra (az ő oldalán betoltam a falhoz) és úgy aludtunk.
Másfél éves volt mikor költöztünk és gondoltam akkor új ház - új szokások, ilyenkor jól be lehet vezetni mást. Akkor kapta a nagyágyat, szóval másfél éves kora óta van a nagyágyban. Persze körbe leesésgátló.

Hasam kicsit jobban, szedem a MagneB6-ot és a görcsölgetés többnyire alább hagyott. Fájdogálni még fáj, meg belenyillalgat, de ez lehet a szalagok nyúlása miatt is.
Ami miatt igazán rosszul vagyok az az émelygés és hányinger... szinte egész nap végig, csak akkor jó, amikor alszom...

Gratula Lizának a bölcsihez! :)
sz.veronika

Sziasztok,
Elég kemény héten vagyok túl. Reggel 4-kor keltem minden nap és este 9-re értem haza. A gyerekeket kb 10 percre láttam. Nagyon elfáradtam mind fizikailag mind szellemileg. Az a hihetetlen mennyiségű elméleti anyag amit belénk tömtek rendesen megviselt. Már most csak 3 beadandó feladatot kell megcsinálni. Megállapítottam, hogy nagyon nehéz a suli. Az anatómia órán néztünk mint a szamarak és azon agyaltunk, hogy ezt egyáltalán meg lehet-e jegyezni. Kismillió csont és testrész neveit latinul. A biokémia sem kutya, az a másik buktatós tárgy, de az még mindig jobban tanulható mint az anat. Úgy döntöttem hétvégenként csinálom a beadandókat, mert akkor úgysem tudok tanulni, mivel mindenki itthon nyüzsög, hétköznap meg tanulok. Most hétvégén egy beadandóval már végeztem is szülészettörténetből, mondjuk egyszerű volt, mert simán elfogadja a saját szüléstörténeteket is. Az meg eleve megvolt, csak formába kellett öntenem. A pszichológiát elkezdtem, az húzósabb. Fizikailag elég jól bírtam, leszámítva, hogy a busz azért felkavarta a gyomromat. A csoporttársaim nagyom aranyosak, van 3 sokkal előrébb járó kismama is. Alapból jó buli volt a hét, a neheze most következik.

Babával egyenlőre minden ok, tünetem most sincs, leszámítva amikor a busz kavarta fel a gyomrom.Szerdán megyek védőnőhöz kiskönyvért, utána pedig a halom beutalóért az első vérvételekhez és vizsgálatokhoz. Uh-ra legközelebb október végén megyek.

Apa Belgiumban van még a hónap végéig, utána valószínűleg leszámol és keres mást mert ennél a cégnél már nincs meló

Igyekszem újra felvenni a fonalat veletek.

Goofyka,
Szomorúan olvastam, hogy mi történt. Erre nincsenek szavak, sok erőt kívánok neked. :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Sajnos egyre rosszabb nálam a hányinger, már enni is alig tudok, de kénytelen vagyok, mert anélkül még rosszabb :(
Pedig azt hittem, enyhe émelygéssel megúszom most, de nem :(
Így aztán a kedvem is elég gyengus :(

Veronika,
én sem ettem ám nagy mennyiségeket, csak nagy kedvvel, amíg kívántam valamit, de most már ez a kis örömöm is elveszett a hányinger erősödésével :(
A pelusundor csak átmeneti, és a szagok miatt van, amit most szintén nem bírok, remélem pár hét múlva javul majd a helyzet...
Amúgy semmi bajom a pelusozással, szívesen csinálom amíg szükséges :lol:

mmc,
jól elvesztél a négyszögedben, jó hogy kapsz egy kis családi segítséget :D
Mi még nem vásároltunk semmit, csak megbeszéltük, hogy mire lesz szükség...
Tudod, a 12. heti genetikei vizsgálatig várunk mindennel, biztos ami biztos...

Elővettem a régi terhesruháimat, úgy nézem, csak téli gatyó esedékes nálunk is, majd meglátjuk meddig bírom a normál gatyóimban...
Előzőleg a normál csípőnadrágjaimban kihúztuk a telet, de ha most hamarabb nő majd a poci, akkor kénytelenek leszünk venni :lol:

Judy,
jól bevállaltad ezt az iskolát, nagyon fárasztó lehet, de gondolom jó egy kicsit "gyerekmentesen" kikapcsolódni... :lol:
Mit tanulsz ha megkérdezhetem?
A Gyerekekre Anyukádék vigyáznak?
Sajnálom a Férjed állását...
Irigyellek a jó közérzeted, tünetmentesség miatt :lol:

Megy mostanában valaki vizsgálatra?
És ki hogy van?

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
Én meg téged irigyellek a hányinger miatt. Így hogy nincs tünetem folyton az jár a fejemben, hogy gond van odabent.Egy kis hányingert elfogadnék. Most meg még jobban betojtam, hogy olvastam Goofykát. :oops: :oops: :oops:

Szülésznőnek tanulok a Semmelweis egyetemen. :D
Igen, anyuék igazgatják a gyerekeket a konzultációs heteken.

Én majd vérvizsgálatokra megyek majd most. Csak először a beutalókat kell beszereznem. :D

Voltam ma bent a cégemnél is, bejelentettem, hogy babát várok és szeretném kivenni a szabikat, majd utána táppénzre mennék szülésig. Azt mondták, hogy mindent előkészítenek és szólnak ha mehetek papírokat aláírni. :D :D
Legalább a szabi magasabb mint a gyes. :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy,
szívesen elküldeném Neked a hányingert, ha lehetne :lol: :lol:
Testhezálló, szép szakmát választottál :lol: , kitartást kívánok hozzá :lol:
Jó hogy Anyukádékra számíthatsz, így meg tudod oldani a sulibajárást.
Rendesek a munkahelyeden! Anyagiaknak utánakérdeztél?
Hajrá vérvételek :lol:

Más esetén ne idegesítsd magad, mindenki más...
Szerintem állj hozzá pozitívan, és inkább menj plusz ultrahangra, ha aggódsz :lol:

Kép
Kép
magnoli

Judy,
hú, jó keménynek hangzik ez a suli...
Nekem általánosban biológiatanár volt az ofőm és kitalálta, hogy nekünk megtanítja a nagyobb anatómiai dolgokat latinul... szív, vese, ilyesmik... de el tudom képzelni hány száz csont van csak önmagában... nem semmi... :)

Magnoli,
ja, értettem, hogy a pelus szaga és a gyomrod most nem kompatibilis :) Csak kicsit tovább szaladtam gondolatban, hogy majd az is jó lesz, ha két gyereket kell pelusozni (persze az már nem a szag miatt :) )

Csatlakozom a hányingertől és gyomorégéstől nyüglődők táborába, legalább nem vagyunk egyedül... de jobb lenne, ha legalább néha tartana egy kis szünetet... úgyhogy én is szívesen küldök belőle bárkinek! :lol:

Ma este kapom meg a vérvétel eredményt, holnap este megyek vele vissza a körzetihez. Csütörtökön meg a saját terhesgondozós dokimhoz is eljutok végre, úgyhogy újra babakukkolás lesz! :D
sz.veronika

Veronika,
drukk a 10 hetes ultrahanghoz, de jó Neked, hogy megint láthatod Pinurt! :lol:
Jobbulást a gyomrainknak :roll: :lol:
Remélem jók lesznek a leleteid :lol:
Már értem a pelus-témát :lol:

Kép
Kép
magnoli

Hat igen, masfel hete lattam a kicsikemet, reg volt! :) Akarom latni hogy szepen tartja-e a novekedesi tempot... rosszat almodtam Goofyka szomoru tortenete utan... persze ez normalis azt hiszem...

Megkaptam a vervetel eredmenyt, en amennyire latom jo :) Ertekek a tol-ig hatarok kozott, ellenanyag nincs :)

Tudod mikor van jobban a gyomrom? Ha egy kicsit zsirosat eszem... ki erti ezt...?

Kép

Kép
sz.veronika

Szia Veronika,
csütörtökön megnyugszol majd ha látod a Picikédet :lol:
Most is olyan szuper képet fognak csinálni, vagy azt a másik dokitól kaptad?
Gratu a jó laborhoz, látod minden jól alakul :lol:

Köszi a gyomornyugtató zsíros kaja tippet, majd igyekszem kipróbálni...
Tegnap ilyet ettem, Karaván sajtot, és tényleg jól esett :lol:
Sajnos estére előkerült a lavor, azzal mászkáltam, mert úgy éreztem, hogy a mosdóig se jutok el, annyira háborgott a gyomrom, de aztán szerencsére nem volt rá szükség 8)
Ha ilyen ütemben romlik a helyzet, azt hiszem nem tudom majd elkerülni a rókázást :oops: :oops: :oops:

Látom Pálminak közeledik a szülinapja, mit fog kapni ajándékba (ha nem titkos)?
Rendeztek Neki bulit?

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
nem, a jó képet a másik helyen csinálták... :)

Pálmi szülinapjára furulyát kért :D Meg dobot :) A Tescoban neztem, ott most pont nem volt, pedig még tavaly karácsony körül emlékszem, hogy nagyon nézegettem... amúgy meg elég keveset mászkálok a rosszullétek miatt, úgyhogy eléggé gondban vagyok... a családtól kértem mesekönyveket, mert szereti ha mesélek, de nem tudom olyan tempóban venni, ahogy kellene... :)

Ket unnepseg lesz, egyszer az en csaladommal, egyszer meg a parom csaladjaval, ket egymast koveto nap. Meg szerencse, hogy anyunal lesz kaja, csak a parom csaladjara kell foznom :)
Ja meg tervezem, hogy az oviba is viszek egy tortat :)

Lavor... hat ha mar azzal kellett maszkalni, akkor az eleg sulyos... szegenykem...

Tobbiek? Hol vagytok, hogy vagytok?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,

a hétfői bejelentkezés elmaradt, inkább az alvást választottam :)
Tegnap voltam orvosnál, szerencsére minden rendben. Már majdnem 2 cm-es volt a baba a képen :D hallottuk a szívhangját is. A méretei alapján most is egy héttel nagyobbnak mérték.
A vérezgetésemnek az lehet(ett) az oka, hogy a méhlepény, ami most van alakulóban, rálóg a méhszájra. Feküdni nem kell, de kímélnem kell magam már amennyire egy egyéves mellett lehet. No szex és sok magnézium.

Én most a fűszeres csípős kajákat kívánom, mostanában sokszor kerül elő a Tabasco szósz. Ma pl. gyrost ebédeltem csípősen hagymásan.

A pelusozást én valószínűleg nem fogom megúszni két gyerekkel. Liza nyáron lesz 2 éves ilyenkor már lehet próbálkozni a bilizéssel, bár nem tudom mennyire fogja visszavetni ezt a folyamatot a tesó érkezése.

Veronika,
azt nem tudom, hogy abban az esetben amit írtál végig kell-e csinálni az abortusz procedúrát ( szerencsére nem tudom pontosan mit kell előtte csinálni). Engem mindenesetre kétszer(!) küldtek haza a kórházból, mert még nem tudták megcsinálni a műtétet.
MInden alkalommal éhgyomorra, kellő lelkiállapotban megjelentem reggel 8-kor, hogy ma műtenek. Az UH-n viszont nagyon gyenge és lassú szívhang hallható volt, négy nappal későbbre ismét behívtak, de akkor sem volt műtét. Nem kívánom senkinek ezt a helyzetet, aztán menjen be másnap az ember emelt fővel dolgozni a köztes időben.
De mindegy ezen is túljutottunk, remélem Goofyka már túl van a műtéten és előre tud nézni.

A ruhákkal kapcsolatban igazad van, én inkább a babakocsi, játszószőnyeg, utazóágy beszerzéseknél gondolkoztam 2 gyerekben.

Magnoli,
bandázst nem használtál korábban? Nekem nagyon nagy segítség volt az öltözködésnél, mert egy csomó ruhámat nagyon sokáig tudtam hordani és még a derekam sem fázott. Én nem is terhesbandázst vettem, mert azt nagyon bőnek találtam, hanem a J-Press fehérnemű boltban 2eFt körüli árért vettem derékmelegítőt. Azokat még terhesség után is tök jól lehet hordani és egy csomó színben van.
Lavor kell még?

Judy,
le a kalappal előtted ennyire gyerek mellett még tanulsz is és mindezt a férjed nélkül

Kép
Kép
mmc

mmc,
Hat akkor tenyleg egy hettel nagyobb, ha mindig ugy merik :) Atallitod majd a vonalzod?
Az en vonalzom meg valahol elvesztett egy napot :shock:

Jaj, mar annyira varom a holnapot, hogy megnezzuk a babat ujra! :)

Durva hogy ketszer is be kellett menned a korhazba feleslegesen... :(

Kép

Kép
sz.veronika

Mutassátok meg, melyik madarat fogjam meg! :D
Végre van szívhang! :lol: :lol: :lol:
Így, hogy láttam, hogy él a babám, már én is sűrűbben leszek! :)

Böbb

böbbenet
Budakeszi

Sziasztok,
Veronika,
mindjárt holnap lesz, de jó Neked, most én is ideges lettem a kedd miatt :oops:
Nem baj, ha nem olyan szupi a gép, csak a Babád jól legyen, de így is lesz!...
Képzeld, bejött az antifitness menü, amit javasoltál, tegnap rántottcsirkét és sültkrumplit csináltam vacsira, és bár nem esett olyan jól, mint szokott, de a hányingerem javult picit :lol:
A lavor a helyén maradhatott :lol: :lol:
Csak a sav kínzott, de azzal elbántam :lol:

Pontosan hányadikán lesz Pálmi 4 éves?
Jót nevettem a kívánságán, nekem az ilyen hangos játékoktól a hátamon feláll a szőr :lol: persze én is megvenném Neki 8)
Dobot már Oli is kapott Anyósomtól :lol: :shock:
Mi sokszor Budaörsre szoktunk járni vásárolni, mert közel van, és sokminden van egy helyen (Auchan, Tesco, Brendon, Dm, Salus, Gulliver, stb).
Szóval a Brendon melletti nagy játékboltban (nem jut eszembe a neve, talán Regio?) láttam igazi fa furulyát. Biztos dob is van :lol:
Van honlapjuk is, nézd meg, még rendelni is lehet, úgy emlékszem.
Azzal szemben, az autópálya másik oldalán a Baumax utáni körforgalomból pedig elérhető a Gulliver, ott is nagyon sokmindent lehet kapni.
Gondolkozom ajándékban Olinak a névnapjára, egy ötletem már van, majd olyan gumilabdát szeretnék, ami kisebb méretű, és két "szarva" van, azt fogják, és ugrálnak rajta a gyerekek, biztos ismeritek, nem ismerem a pontos nevét...
Nem tudom hol lehet kapni, de ebben a két boltban majd megnézzük mi is:-)
Nálunk is több buli szokott lenni Olikának a Család különböző részeivel, sőt így több tortát is kap, nagyon élvezi :lol:
Hallottam, hogy oviba csak bolti tortát lehet vinni, otthonit nem, a fertőzésveszély miatt...

mmc,
Gratula a nagy Babóhoz, próbáld kímélni magad!... :lol:
Majd állítsd át a vonalzódat :lol:
Irigylem az étvágyadat, nekem most semmi nem ízlik... :shock:
Olyan kórázból-hazaküldést amit írtál, még nem hallottam, hát horror, mit mondjak... Jó hogy már túl vagy rajta!... :cry:
Köszi a bandázs-ötletet, nekem ilyenem nem volt, majd megnézem a J-Pressben!

A többiek hol vannak?...

Kép
Kép
magnoli

Böbe,
gratulálok a szívhanghoz, látod minden rendben van, csak ki kellett várni! :lol:

Kép
Kép
magnoli

Böbe,
gratula a szívhanghoz!!! :)

Magnoli,
örülök, hogy bejött a menü ajánlatom :D
Pálmi 21-én lesz 4 éves.
Tegnap be kellett mennem meló ügyben a belvárosba és miután végeztem bementem a West End-be, az első játékboltban találtam egy szettet, amiben van furulya is, meg mindenféle csörgő-zörgő hangszerek :lol: De jó lesz nekem :lol: Meg külön találtam dobot is, azt is megvettem, mert az egész nem volt több 3500 Ft-nál, úgyhogy még egy mesekönyvet is vettem utána.

Hazafelé úton megvettem a gyengébbik visszér harisnyát is (mert az erősebbet amit elsőre vettem nem bírtam) tegnap az esti kört már abban intéztem (Pálmi ovi - játszótér - angol - haza) és teljesen jó! Úgy örülök :) A gáz csak annyi, hogy már most felszaladt rajta egy szem a felvételkor, szerintem max 2 hétig tudom hordani, viszont 5000 Ft... nem kis tétel lesz ez a terhesség végéig...

Pálmi ma reggelre hurutosan köhög, minden kellett, csak ez nem... mondjuk jó hideg volt tegnap este mikor mászkáltunk, pedig fel voltunk öltözve rendesen... én is érzem a torkomat... de csak C-vitamint merek szedni...
Várom, hogy hazaküldik-e az oviból, ha igen, akkor érdekes lesz a délutáni doki...

Nem is tudom igazából, hogy mikor lehet vinni meg mikor nem... a családi napközibe lehetett vinni ha kicsit köhögött, de úgy tudom az ovi szigorúbb... na majd meglátjuk... dehát a gyerekek orra egész télen folyik szinte, nem lehet állandóan itthon, nem igaz?

Igen, a torta csak bolti lehet, sőt még igazolást is kell adjanak vele a cukrászdában... de felkészültek az ilyesmire, már a családi napközibe is vittünk így és simán adtak igazolást.

Oli népnap: olyan labdánk van, de már nem tudom hol vettem... amúgy nem olyan egyszerű használni, mint amilyennek látszik... :)
sz.veronika

Szia Veronika,
örülök, hogy sikerült beszerezni Pálminak az ajándékot! :lol:
Milyen jó Neki, hogy főidőben lesz a szülinapja, Olinak pont a nyári szünetre esik majd :shock:
Jobbulást Nektek, reméljük nem fog rosszabbodni a nátha egyikőtöknél sem...
A múltkor engem nagyon elkapott, egy-két napig fel se tudtam kelni, aztán gyorsan elmúlt a rossz közérzet, csak a nátha maradt jó darabig :(
Meleg tea, méz, citrom, nekem ezek segítettek...
És amellett, hogy drága, bejött a gyengébb harisnya? Azt nem reggel, felkelés előtt kéne felvenni?
Olinak kinéztem a neten, hogy kengurulabdának hívják a szarvas gumilabdát, hát remélem, hogy nem fog túl nagyokat borulni vele...

Várom a mai vizsgálatodat, írj majd amint tudsz, drukkolok!

Kép
Kép
magnoli

3-ra megyek, utana irok!
Persze, reggeltol kell hordani a visszer harisnyat, de en tegnap delutan vettem :) Nehez lett volna hamarabb felvenni :lol: Igy is, ki se mostam, csak nagyon kivancsi voltam milyen erzes... aztan este kimostam :)
Irok doki utan!

Kép

Kép
sz.veronika

Megjottem, minden oke :)
Megint ezerrel rugkapalt a kis cuki :)

Most meg egy nappal nagyobbnak merte, de mondta, hogy 1-2 nap ide vagy oda az betudhato a meresi pontossagnak, ha ujbol merne lehet maris egy nappal kisebb lenne :)

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?