Kata!
Üdv a csapatban! A kép saját? Nagyon csinos!
Molly!
Köszi! Remélem így lesz! Akkor Ti is megjártátok a kálváriát! De a lényeg, hogy sikerült, és reméljük minden rendben lesz!
Köszi a táblát! Én 30 éves vagyok, szülés helye: Sote II. Kiírást még nem tudom pontosan, remélem 7-én kiderül. De elvileg okt. 25. Szerintem be lehetne venni még a tábliba kórházat, orvost, testvért, ha gondoljátok!
Tronky!
Sajnálom az éjszakát! De vigasztaljon, hogy ez már az utolsó fog! Remélem hamarosan már mi is itt tartunk! Mikinek még hátravan 3, épp most éjjel jó 1 órát visított, szegénykémnek nagyon fájt. Bekentem Dentinox-szal, de nem használt. Meg semmi vigasztalás sem. Végül Nurofent kellett adjak neki, de utána jobb lett. Neked mennyi idős a gyerkőc? Hogy hívják? Bocs, ha már írtad!
A rosszullétért sem irigyellek!
Babee!
Hétfőre megy a drukk!
Jobbulást! Remélem nem tart sokáig ez a rosszullét! Szerencsére én eddig nem tudom, milyen ez. Mikinél 1x sem volt hányingerem, a szagokra sem voltam érzékeny. Jó lenne, ha most is így lenne!
Ami a szoptatást illeti, én sajnos nem tudom, mi az.
A hormonhiányom miatt sajnos ezt nem tapasztalhattam meg. Mivel a prolaktin szintem is olyan alacsony, hogy teljesen esélytelen volt 1 napig is szoptatnom. Még 1 csepp tejem sem volt sosem. Bár erre azért lehetett számítani, mégis nagyon el voltam keseredve miatta. Bő 1 hónapig próbálkoztam mindennel, amivel csak lehet. szegény Miki szívta is volna nagyon ügyesen a cicit első perctől, de hiába. Néha sírni tudtam volna a fájdalomtól, úgy szívta a semmit minden tápi evés előtt 5-10 percig, de ez sem hozott sikert.
Szülés után nekem bent szakadt a méhlepény, amit elvileg altatásban kellett volna kiszedjenek, ami miatt 1 napig nem lehetett volna szoptatni. Így inkább bevállaltam a küretet altatás, fájdalomcsillapító nélkül, nehogy ezért ne induljon be a tej és magamat okoljam érte. De sajnos hiába kínoztam magam. Most már legalább tudom, mire számíthatok. Miki tápszeren és némi kapott anyatejen nőtt fel. Szerencsére egészséges, mint a makk. Sajnálom, hogy így alakult, de úgy érzem, én mindent megtettem.
A szülés nekem sajnos császár lesz, mert miután Mikit megszültem, nagyon elromlott a szemem az erőlködéstől. Úgy láttam utána, mint korábban szemüveg nélkül. És sajnos nem javult a helyzet. Azóta nem is mertem vezetni, úgyhogy a jogsim csak pihen a zsebemben.
Járkáltam szemklinikáról ide-oda, elvileg meg lehetne műteni, de nagyon lebeszél róla mindenki. Nekem komplikált a szemem. Tompalátó vagyok, és a gép szerint -5ös szemüveg kéne, -5 vagy 6-os cilinderrel. Ez brutál erős, ilyet nem is lehet hordani. Most kaptam valamivel erősebbet, mint a korábbi, ezzel most jobban látok, de nem az igazi. Viszont ezért nem lehet megkockáztatni az újabb természetes szülést, mert leszakadhat a retinám, vagy kaphatok egy ideghártya szakadást, és meg is vakulhatok.
A másik ellenérv, hogy 3 hónapos volt Miki, mikor leestem vele itthon a lépcsőn, és eltört a farokcsontom (feltartottam a magasba, hogy ne essen baja, én meg teljes erővel hátra estem). Szerencsére neki semmi baja nem lett. Én nehezen gyógyultam, és a dokim szerint újabb szülésnél ismét eltörhet vagy elmozdulhat a csont. Akkor meg pár hét fekvés, úgy meg hogy látok el 2 gyereket?
És ha ez még nem lenne elég, most jött a 3. ellenérv, ami miatt nem szülhetek normál úton: másfél hete kiderült, hogy sérvem van a lágyékomnál, amit meg kéne műteni. Eléggé ki van dudorodva, és fáj is. Viszont így, hogy teherbe estem, nem műthetnek meg, max ha nagyon gáz van, akkor a 2. trimeszterben. Így most nem emelhetek, Mikit sem emelhetem fel, úgyhogy teljesen át kellett szerveznünk a mindennapjainkat... Mondhatom, nem jött épp jókor ez sem.
Úgyhogy ezeket mérlegelve sajnos tuti, hogy császár lesz. Túl sok a rizikó, és itt már nagyon az egészségem a tét. Pedig nagyon szerettem volna megint természetesen szülni, annak ellenére, hogy nagyon kemény volt. De ez van.
Bocs, nagyon hosszú lett!
Nálunk sajnos a nagy séták most Apára maradnak, pedig ma is nagyon szép idő volt. Én a házat nyalom körbe, holnap meg sütés-főzés. Készülődök kisfiam 2. szülinapjára, vasárnap jön a család.