Na mégegysze írok, azóta az elejétől végig olvastalak Titeket!
Kávé: - Jó híreim vannak!
(ebben én is igen érintett vagyok - napi 2-3 kávét ittam,amit most biztos, ami biztos elven 1-re redukáltam)
"Muszáj lemondani a koffeinről, kiváltképp, ha a kismama félálomban tölti a terhesség első trimeszterét - ami teljesen normális? A válasz röviden: nem. Az Egyesült Államokban több, sok ezer várandós nőt vizsgáló kutatás eredményei szerint a mérsékelt koffeinfogyasztás semmilyen káros következménnyel nem jár a magzatra nézve."
"Persze, mit jelent a "mérsékelt" mennyiség? Az amerikai kutatók szerint napi négy csésze (fontos: amerikai!) kávé - azaz 300 mg-nál több - már kockázatot jelenthet a születendő gyermek egészségére. És mennyi koffeint tartalmaz egy "csésze" forró ital? A kávé általában 85 mg-ot, ez az instant kávé esetében 60 mg körüli érték, a koffeinmentes kávé pedig maximum 4 mg koffeint tartalmaz. Egy csésze tea koffeintartalma nagyjából 30 mg, a kakaóban pedig 4 mg koffein van. Azt az egy csésze kávét tehát nem kell megtagadnia magától, főleg, ha minél több tejjel issza."
Mit ne együnk:
- nyers cucc (hal, tejfélék, virsli - csak nyersen okozhat gondot) és lágy sajt
(ez telibetalált - főleg a sajt része
)
"Nincs is jobb egy sajtvacsoránál, vagy egészségesebb a nemrég elterjedt japán finomságnál, a sushinál, mégis, jobb, ha tartózkodik a lágy sajtoktól és a nyers halaktól a terhesség teljes ideje alatt. Utóbbiak veszélye a bennük előforduló parazitákban rejlik. ... A kórokozókat elpusztíthatja az élelmiszerek főzésével, sütésével, de nyersen mindenképpen kerülnie kell őket."
Elnézést, hogy így elsőre okoskodni kezdtem, csak láttam, hogy bennetek is ugyanazok a kérdések fogalmazódtak meg...
Ja és persze, hogy nem ám magamtól vagyok ilyen okos, mindent a
www.babaszoba.hu-ról szedtem! Ti is nézzétek meg szerintem, van egy hétről-hétre rész ill. sok cikk.
Mindenkinek problémamentes pocakosodást, ja és el is felejtkeztem róla, hogy mindenkinek utólag gratuláljak a tesztekhez / UH-hoz!!
Jutta