Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Nőcik!
Ha nem gond, csatlakoznék ide is :D
Zsókuci már ismer, mint a "rossz pénzt" :lol:
Június 15-re vagyok eddig kiírva, holnap lesz AFP.
Nálunk második babó, van már egy szép okos bátyus itthon :D
Adatok: nevem: Eszter/27 babóka: Réka/?, szülés: 06.15., kórház: Jáhn Ferenc, köv.vizsg: 01.03. AFP

Kép Kép
fricky

Elizabeth!
És sikerült megbeszélni a dokival amit akartál? És a szülésznővel mi volt?
Gratula a hatalmas mérethez! Azért meglepődtél volna, ha most közlik, hogy lány a Kicsike?!

Zsókuci!
Örülök, hogy nálatok is minden rendben.

Fricky!
Üdv itt.

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Szonibaba, igen sikerült mindent megbeszélni! Következő vizsgálat 01.25.én lesz! :) Hát az igencsak meglepő lett volna, ha azt mondják, hogy lány, mivel már négy orvos mondta, hogy fiú lesz! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok Mamák!

Van valaki közületek, aki jelenleg táppénzen tartózkodik? Táppénz alatt is jár a családi pótlék? A gazdasági igazgatóm hívta fel a figyelmem, ez valami új dolog állítólag, hogy a terhesség 90. napjától igényelhető, csak orvosi igazolás szükséges hozzá.

ht
tp://babafalva.hu/tickers/5 qh.png
Kép
BBCode for phpBB Forums Kép
zsuzsanna73

Zsuzsanna, én táppénzen vagyok a terhességem 5. hetétől kezdve! Ez nekem új, ilyet még nem hallottam! :(
Én úgy tudom, ha megszületik a baba, akkor az ő születési anyakönyvi kivonatával lehet igényelni a családi pótlékot!

Kép
elizabeth25

Zsuzsa!
Az nem a családi pótlék, hanem a családi szja kedvezmény, amit már magzat után is igénybe lehet(ett) venni a 91ik naptól orvosi igazolással. Egy gyermeknél havi 3000 Ft volt.
Ami a szigorítások miatt 2006-ban már nem igaz, mert gyermek után járó adókedvezményre csak az jogosult, aki 3 v. több gyermeket nevel. Tehát ha neked ő a 3ik csemetéd lesz, akkor valóban igaz, hogy az ő betöltött 91ik napjától már 3 gyermek után igényelheted az adókedvezményt.

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Ma voltunk 18 hetes uh-on . Kicsit lustizott csak a kezét mozgatta a lepény a hátsó falon tapad tehát minden rendben. Nagyon örülök neki. Remélem mindenki jól van.

Kép
rena12

Sziasztok!

Új vagyok itt, és szeretnék ismerkedni fiatal anyukákkal. Esetleg ha győriek vagy győrújbarátiak annak még jobban örülnék :)
szatuma

Rena!
Jó, hogy minden rendben van. Nem baj, ha lusti, majd beindul :)

Én ma megérdeklődtem az afp dolgot és jó, hogy telefonáltam, mert így jövő héten megyek, azt modnták, hogy a 16. héten kell csinálni.
Zsókuci!
Ha van időd és kedved, lszi javítsd át a táblában 12-re a dátumot, de ha nincs, az sem baj, végülis mindegy, az eredmény lesz a fontos.

Elizabeth!
És mit mondott a szemedre?

Szép álmokat mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok,

csak gyors bejelentkezés most...

Fricky,
örülök Neked, hogy itt is vagy! Annyira jó, hogy szinte azonos napon szülünk és uabban a kórházban is :D

Bocsi, most nem irok a többieknek.
Táblát hétvégén teszek fel, egyelőre új a notebookunk és még ismerkedünk egymással... még furi nagyon minden rajta :D :oops:

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Szonibaba, hogy a 33. héten elküldenek majd a kórházi szemészhez és ő fogja eldönteni, hogy csaszi vagy sima szülés...ennyit!

Zsókuci, jó ismerkedést, azért várjuk majd a táblát! :)

Lányok ma nem nagyon leszek, ünneplem magamat! :lol:
Puszi mindenkinek és további szép és kellemes napot! Azért majd megpróbálok benézni! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Én egy 19 hetes kismama vagyok, és gondoltam csatlakozom hozzátok, mivel ez az első babánk, már eddig is nagyon sok segítséget kaptam tőletek a válaszaitokon keresztűl.
Én 2007 junius 4.-re vagyok kiirva ! Szeretném megkérdezni, hogy a vonalzót hogy kell kirakni? előre is köszi!

Kép
Kép
liló

Sziasztok!

Elizabeth!
Akkor egyelőre marad a bizonytalanság. Engem a lányommal azért is inkább a szemészhez küldtek, hogy kontaktlencsében szülhetek-e?! mondjuk nekem csak -2,25-ös, de mehetett minden simán.

Liló!
A honlapon, ahol megcsináltad a vonalzót van egy olyan kód, hogy bbcode és utána mindenféle blabla. Azt kell bemásolnod a profilodba oda, ahol az van, hogy aláírás és be kell kattintani, hogy megjelenjen a hozzászólásaid után. Asszem ennyi.
Ja! És üdv köztünk, mesélj még magatokról Babóval, ha van kedved, időd!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok!

Nekem még uj itt minden.Szoktam olvasni ezeket az oldalakat és ugy döntöttem csatlakozom. Nem volt egyszerű, mivel ritkán netezem. Rita vagyok junius 15-re vagyok kiirva. Két hét múlva mehetek UH-ra már alig várom,nagyon kiváncsi vagyok a bébi nemére,mivel már van egy lányom. Elég nehezen viselem ezt a terhességet :( igaz már kijöttem a gyakorlatból 11 éve szültem először.
Mindenkinek jó egészséget kivánok!

Megpróbálok elaludni. Sziasztok! Rita
bóbita3

Szia bóbita, üdv közöttünk! :)

Lányok, ha minden igaz, tegnap már kértem szemészetre beutalót, úgyhogy ma megyek az SZTK-ba és meghozzák a "halálos" vagy nem halálos ítéletemet csaszi kontra sima szülés ügyben! Úgyhogy szorítsatok, nagyooooooooooooooon!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy számítják most a táppénzt? 78.000 Ft bruttó a fizetésem. A 18. héten már biztosan látni a baba nemét, ugye?

ht
Kép
zsuzsanna73

Sziasztok

Na szóval nem sikerült a szemészet, mert az SZTK-ba hiába van beutalóm, időpontot kellett egyezetetni, és csak 16.ra adta, fél 11-re....ez van.. :(

Pusy mindenkinek!

UI: Zsuzsanna.....akkor sajnos nem fogsz valami sok táppénzt kapni.....a fizud 70%-a a táppénz, szóval én úgy saccolom, hogy kb. 64770 Ft a nettója, és annak a 70%-a durván 45 000 Ft. :(

A 18 héten igen, már megtudják állapítani a baba nemét...feltéve, ha úgy fekszik, hogy a doki látja! :) Nekünk már a 12 héten megmondta a doki, hogy kisfiú lesz, mert beterpesztett, mint atom! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Tudnátok segíteni beállítani nekem a vonalzót? Még meg sem szerkesztettem, mert nem tudom, hogy hol kell :(

Az én kis Picúrom 15 hetes és 4 napos. Június 25-ére vagyok kiírva :)

Segítségeteket előre is köszönöm!
szatuma

bóbita: hasonló cipőben járunk, én 10 éve szültem, és úgy érzem, mintha ez az első lenne. júni végére várjuk és remélem, hogy lány lesz, mert fiú van otthon :)

Kép

Kép
boszti

Lányok!

A 18. heti genetikai ultrahangot hány dimenziós géppel csinálják és ha 2 dimenzióssal, az is kimutatja a baba nemét?

Szép hétvégét nektek!

ht
Kép
zsuzsanna73

Szatuma!

A babafalva.hu-n ha rámégy a vonalzókra, előszőr válassz hátteret, utána figurát, de előszőr majd kéri vagy a szülés vagy az utolsó menszi időpontját. Ha ezt beírtad, megszerkeszti a vonalzót! írd be az e-mail cłmedet, erre küldenek egy kódot. Ezek után már csak be kell másolnod a profilodba az aláírásodba és bejelölni, hogy mindig csatolja.

Sikeres próbálkozást!

ht
Kép
zsuzsanna73

Zsuzsanna!
Ha mutatja magát, akkor a 18ik héten a 2 dimenzióson is látszik a neme.
Mi megyünk jan.31én 4D-s uh-ra. Akkor már tutira lehet majd látni, ha nagysága is úgy akarja :lol: De előtte még lesz a kórházban a 18ik heti "genetikai" uh.

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Sziasztok,

képzeljétek, bejelentkezem 4D UH-ra!!! Január 29.-én 18 órára megyünk! :D Már nagyon várjuk!

Fricky,
látom te is utánam mész :D

Elizabeth,
köszönöm még egyszer az ajánlást, oda megyek. :D Már telefonon is nagyon kedves volt a hölgy, és mondta, hogy nagyon alaposan, genetikailag is megnézik Kisborsót. :D

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

zsókuci! Én nem mondtam, hogy később nem jó, CSAK annyit állítottam, hogy akiket ismerek, szinte mindenkinek a 18. hét környékén csinálták és nem a 19-20-nál. Ennyit írtam.

elisabeth! Végülis hova jársz most dokihoz? Kit választottál?

KépKép
evica76

Mi csak február végére tervezzük a 4D-s UH-t (persze ha kibírom addig :oops: :lol: :lol: )

KépKép
evica76

Sziasztok!

Csak beköszönök! 4D-uh-ra én 24 hetesen szeretnék menni. A nemét sajnos még én sem tudom a 18 hetes uh-on nem tudták megmondani.

Kép
rena12

Evica,
OK, értem :D Remélem nem értettél félre, nem szerettelek volna megbántani... Amúgy én is a 18.héten megyek a sima genetikaira :lol: 8) :wink:

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Dehogy bántottál :wink: én 17 + 6 leszek akkor, táhát majdnem 18 :D

KépKép
evica76

Sziasztok.
En mult heten voltam AFP/n . Remelem minden rendben lesz.
Nekem a kovetkezo ultrahangom januar 15/en van, mar alig varom kivancsi vagyok hogy mi lesz??
Nekem most eppen a fogammal van gondom, most kellett gyokerkezeltetnem, eleg fajdalmas volt, de hala egnek mar tul vagyok rajta. Amugy minden rendben van velunk. Majd irok, csak most le kell fektetnem a csemetemet. Puszi mindenkinek Pinter

Kép
pinter

Evica,
akkor jó :D :wink:

Pinter,
drukkolok Neked is, hogy minden rendben legyen. Mindenképpen várjuk majd a beszámolót :D :wink:
Amúgy a vonalzódnál lévő kódok közül az URL-lel kezdődőt másold be az aláírásodhoz, és úgy tud megjelenni :wink:

Puszi minden kismaminak :D

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok lányok!

Csak azért ugrottam be, hogy mindenkinek kellemes és szép hétvégét kívánjak! Ma meg holnap nem nagyon leszek, ma nemsokára jön a legjobb barátnőm, és sütünk-főzünk, készülünk a du-táni szülinapi bulira, holnap meg anyuméknál ünnepelünk!
Úgyhogy majd holnap este visszaolvasok és írok!

Mindenkinek pusy és babásodást! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Ma nem bírtam ellenállni tovább és megvettem a gyerek első ruhadarabját (anyukám már vett neki egy macit, meg egy mesekönyvet, férjemtől kaptam karácsonyra egy tapadókorongos plüskutyust, amit az autóba lehet majd a gyerek mellé tenni).
Íme:

Kép

KépKép
evica76

Sziasztok!

Remélem szépen növekszik a pocakotok :D .

A kis bodyról jutott eszembe, hogy hírdessem, egyik barátom baba cuccokkal kezdett foglalkozni nem régen (külföldről (Dánia, Németország, Hollandia, Franciaország) hoz be gyönyörű és nagyon jó minőségű (elmentem megnézni, és tényleg!) cuccokat, bababútorokat, babakocsikat, ágyneműt, stb.
Van egy kiállítóterme, de nem akar boltot nyitni, inkább így neten keresztül próbálkozna hírdetni, meg keres embereket, akik Avon stílusban próbálnák értékesíteni a dolgokat. Ha érdekel valakit, szóljatok, és megadom az elérhetőségét, meg ha készen lesz a katalógusa, akkor azt is szívesen elküldöm.

Én már a 23-ik hétben vagyok, és a 21-iktől kezdve hihetetlen gyorsasággal nő a hasam, szinte napról napra látszik a változás. Mi lesz ebből????!
gyongyvirag

Sziasztok!

Evica76 nagyon ari a babaruha. Egy már nekem is van. Megpróbálom felrakni a képet. Kép

Kép
rena12

Van még egy pléd is mást nem vettünk eddig. Kép

Kép
rena12

gyógyvirág! Ide azzal az elérhetőséggel :wink:

Én tegnap töltöttem a 16.-at és már nekem is elég helyes kis pocim van, de ez is olyan hirtelen került ide :lol: :lol: :lol:

KépKép
evica76

Sziasztok!

Új vagyok ezen az oldalon, ma léptem be a társalgóba. A ma történt Uh szerint a 19 hétben vagyok(számolás szerint 18) a második babánkkal.Első blindre azt mondta a doki, hogy a nagyfiunkat lánka követi.Annyira boldog tudnék lenni, de a 12.héten levtt vérből a toxoplazma pozitív lett és a kontroll eredménye szerint nem túl rég volt fertőzésem.Gondolni sem akarok arra, hogy elvetessem a babát, megyek dokitól dokiig.Egyet már le is váltottam, mert esélyt sem adott arra, hogy utána járjak a dolgoknak, hanem az abortusz felé akart terelgetni.Ezt a betegséget tavaly óta szűrik kötelezően, plusz paraként.Nem tudom mi lesz, a héten kell mennünk Pécsre egy alaposabb Uh-ra.
Ti, vagy valamelyik ismerősötök nem volt/van hasonló helyzetben? Nagyon szeretnék minden lehetőségról tudni!
Előre is köszönöm!Sziasztok!
petra

Kép
Kép
petra78

Sziasztok,

elkészült a legfrissebb táblácska :D
Ha valakinek nem stimmel valami, szóljon, és várnám a még hiányzó adatokat is :D

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok,

elkészült a legfrissebb táblácska :D
Ha valakinek nem stimmel valami, szóljon, és várnám a még hiányzó adatokat is :D

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Bocs, kétszer ment el :? :evil:

Petra,
sajnos nem tudok neked segíteni (illetve inkább szerencsére, mert nem volt hasonlóben részem). Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen a babóval!!! Jelentkezz, hogy mit tudtál meg.

Elizabeth,
remélem jól telt a mai napod! :D
Még egyszer, utólag is:
Kép

Rena, Evica
,
tündériek a rucik!!! Én a 4D után fogok teljesen megnyugodni, és elkezdeni begyűjteni a cuccokat. Az egyik nagyon kedves kolléganőm már felajánlott egy csomó mindent: ruhákat, járókát, pelekázólapot, pokrócot, etetőszéket, kádat + állványt. Úgyhogy már alig várom, hogy ezeket elhozhassuk, bár a gyerekszoba-projektbe most kezdünk bele, így sztem még lesz abból március-április is, mire elhozzuk. De az tuti, hogy szopi párnát veszek a 4D után :D

További kellemes hétvégét mindenkinek!
Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Evica,

bocsi, már javtottam is :D

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Zsókuci, tök jó magam látni a táblában. Köszi. Tudom, látszólag kicsit kilógok, de ugye ketten vannak odabenn, így a 37. hét sokkal valószínűbb, mint a 40, már ha egyáltalán addig kibírják.
Szent Imrében szülök, ha minden jól megy, a Dr. Kocsis Éva a doktornőm. Valakinek esetleg szintén ő?
A névvel még elég bajban vagyunk, mivel lehet ugye 2 lány, 2 fiú vagy egy fiú-egy lány. Vannak már ötletek, de szerintem konkrétan akkor választjuk ki, ha kb. már lehet tudni, hogy hogyan adatott.

Mindenkinek jó pihenést a hétvégén.
Kata

Kata

Kép
egok

Kedves Kata,

Nem lógsz ki egyáltalán! Jó, hogy két babót vársz :D
Nekünk is úgy indult, de aztán csak Kisborsó maradt, a 7 hét körül felszívódott a tesókája... Persze ennek az egy babának is rettentően örülünk!!!! :D
Akkor neked már most eléggé rohamosan nő a pocid, nem?
Egy másik topikban - ahol még szoktam irogatni - most a napokban született meg egy csodaszép ikerlány-pár :D És úton a következő vegyes páros is :D
Megkérdezhetem, spontán ikrek? Vagy lombikosok vagytok?

Puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Hello Lányok!

Ha nem bánjátok csatlakoznék hozzátok.Zsókuci invitált meg ide a másik topikról.
Rólam annyit, hogy a BMCben 1. lombikkal sikerült a babó, borzasztóan vártuk már hiszen ezt egy 3 éves kínlódás előzte meg. Somogy megyében élek,Tabon és Pécsre járok orvoshoz. Kedden megyek AFPre.

Petra78!
Látom Te itt laksz a szomszéd megyében. Majd elárulod hogy hol? Lehet hogy nem is olyan messze tőlem.
Nagyon szorítok hogy minden rendben legyen a babával!
A másik topikban ahol levelezem ott is pont egy csaj így járt, őt még most fogják kontrollálni.Nagyon meg van rémülve ő is.
Ha jól látom Te is Pécsre jársz? Nekem a Panka Tibor a dokim.
neked is csináltak ilyen anyai vérből veleszületett rendellenességek kiszűrés..bla bla bla vizsgálatot? Az ebben az esetben az nem használható?És esetleg magzatvízvizsgálat?

Rena, Evica nagyon édesek a rucik és a pléd! Én is úgy vásárolgatnék már....
És már szívem szerint úgy berendezném a babaszobát. Alig várom már!

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét!

lanett

Sziasztok

A buli nagyon jól sikerült, hattól kilencig voltak a vendégek, de pont elég volt, mert kellőképpen kidőltem a végére, de nagyon jól érezték magukat és én is! Nagyon jó szülinapi ünneplés kerekedett belőlle! :) Az egyik barátnőmtől olyan édes gyerekruci együttest kaptak, hogy majd behaltam! (van benne kissapi, rugik (egy teljesen zárt, meg egy nyári), kis cipők, előke), nagyon szép kék és nyuszik vannak rajta! :)

További jó hétvégét mindenkinek! :)

Pusy

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Petra csak most olvastam hogy mit írtál tegnap a toxoplazmózisról. Van állatod otthon? Szerintem ha nagy gond lenne már látták volna uh-on mert a baba már elég nagy a 19 hétre. Jól teszed hogy utánnajársz és nem vállalod az abortuszt. Kérd ki több orvos véleményét. Nekem nem nézek ilyet úgy tudom pedig nekem is van kutyám. Ne aggódj nem lesz gond.

Kép
rena12

Sziasztok,

Lanett kismamipajtás :lol:,
Üdv itt!!!! Jó, hogy itt (is) vagy! :D:D:D Hogy vagy? Ígérem, a köv. táblában már Te is benne leszel :D
Mennek majd a drukkok Neked is az AFP-re! Nekem kedden lesz meg az eredmény - izgulok is rendesen... :? :shock:

Elizabeth,
örülök, hogy jól telt a tegnapi napod. Hát igen, sokkal fáradékonyabbak vagyunk ebben az állapotban, mint egyébként. Bár szerintem most még igazán light-os az első trimeszterhez képest. Akkor kb. fél óra munkára/sétára voltam hitelesítve, most már pár órát bírok. Na majd az utolsó harmad lesz még izgi... :wink: :lol:

Rena,
én úgy tudom, hogy mindenkinek nézik, kérdezz rá szerintem. Amúgy a kutyától nem lesz semmi bajod. Amitől lehet (de nyilván nem törvényszerűen): az a macskaürülék, nyers sertéshús, föld. Tehát ilyenkor inkább javasolják, hogy ne te takarítsd a macskaalmot, ne te vágd fel a nyers s.húst, illetve ne edd nyersen, csak alaposan átfőve-sütve, és ne kertészkedj, csak kesztyűben.
Ezt is csak azért tudom, mert én is toxoplazmózis-veszélyeztetett vagyok, mert még soha nem estem át ezen, a legtöbb emberrel ellentétben...

Remélem mindenki jól van.
Puszi mindenkinek és további szép napot!

Kép

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci kismamipajtás! :lol:

Még egy közös vonás. Én is olyan negatív vagyok toxora hogy csak na, pedig amíg volt macskám az gyakran velem is aludt meg kutyám is volt azt is össz vissza dögönyöztem, és mégse. De jó hogy a földet nekem nem is mondta a védőnő, igaz mostanában nem kertészkedtem, de szoktam... :?

Ja még a toxoról az jutott eszembe,azt írták a lányok a másik netes oldalon, hogy ezt már van olyan hely ahol egyátalán nem is nézik, szomszéd országokban pedig sehol sem nézik, mert elavultnak tartják.

Elizabeth!
Boldog szülinapot! Biztos nagyon szép kis együttest kaptál.

lanett

Sziasztok, most értem haza anyuéktól! :)

Szemészeti ügy a -8-as szememmel kapcsolatban:

Voltunk ma a párommal a szokásos helyen megrendelni az éves kontaktlencsémet......pont ott volt a doktornő. Mondtam neki, hogy nézze már meg a szememet, mivel ugye a szemfenék állapotától meg a szem állapotától teszik függővé a csaszi vagy sima szülést! Azt mondta, hogy a szemfenekem...a szemem nagyon szép, semmi elváltozást nem lát....sőt mondta, hogy cukorbetegséget és egyéb szemből megállapítható betegséget sem! DE, akkor sem engedne ilyen dioptriával simán szülni..., mert nagy a rizikó, és a szemem világa a legfontosabb! Azt mondta, hogy egyenlőre 50-50% nála a dolog....kiváncsi más orvos mit fog mondani! Amúgy aranyos volt!

Kép
elizabeth25

Lányok, ti mennyit híztatok terhesség alatt?
Én a 18 hétig semmit, most meg mintha repülnének rám a kg-k! :( Ez nagyon gáz!

Kép
elizabeth25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?