Szia Fikuszka!
Én nem vagyok orvos, csak azt tudom mondani,amit olvastam eddig és amit az orvosom mondott, valamint,amit tapasztaltam. Nem hiszem,hogy a dokim butaságokat mondott volna, különösen, hogy ismerős, tudta, mi a tét.
Az első hetekben azt mondta,hogy az elején szokott ilyen pecsételgetés lenni,ezt tudom is,mert sokaknál van,tisztul még picit ott, hormonálisan még átáll a szervezet, vagy ilyesmi.Persze nem ömlik,csak pecsételget.
Az már gyanús,ha 9-10 hetesen is, szünet nélkül,mint én. Akkor a kórházban mondták nekem az orvosok,hogy bármitől lehet,még nem lehet tudni,várni kell.Biztos,ami biztos alapon adtak utro-t (ott mindenki ezt kap ilyen tünetekkel),az adagot ott mondták nekem. Mikor kijöttem,az orvosom azt mondta,az a tippje,hogy a lepény kezd el rossz helyen
képződni de azzal nem lehet mit csinálni és még nem látszik,akkor derül ki biztosan,hogy ez-e a vérzés oka,ha már látszik az uh-on. Az oké,hogy a lepény a 12-14. héten kezdi átvenni a funkciókat, illetve addigra fejlődik ki teljesen,de már az elejétől kezdve képződik valahol ("magzatburkon bolyhok jelennek meg és találkoznak a méhnyálkahártyával, s közösen kialakítják a méhlepényt" - olvastam
) Azért gondolom,hogy ez volt nálam a baj,mert az orvos csak nem mond hülyeséget, és az utro sem használt,még másnak igen. Még a napi 3 szem is hatott volna valamennyire,ha ez a gondom,szerintem...de lehet,hogy ez megérzés volt,mindenesetre nem hiszem,hogy az dokim kockáztatott volna. És utána egyik napról a másikra elhagytam, amikor nem egész 12 hetesen abbamaradt a vérzés, s nem jött vissza az utro elhagyására sem. Én úgy gondolom,hogy nálam tényleg a méhlepény okozott gondot és sajnos még okozhat,elvileg bármikor bevérezhetek.
Mikor csinálták a genetikai uh-ot a 12. héten,amit egy másik doki csinált,csak ott volt az enyém is,rögtön mondta az orvosom,hogy hetek óta vérezgetek és erre tippel,nézzük a lepényt.És a másik (idős) orvos rögtön a lepénnyel kezdte és mondta is,hogy igen, ez sajnos placenta pravia...Szóval a másik doki is természetes "előzetes" diagnózisnak tartotta az orvosom tippjét. És mivel mikor már látszott a lepény,rögtön látszott az is,hogy teljesen fedi a méhszájat,én laikusként el tudom fogadni,hogy nem véletlenül lett így, "jött" be az,amit a dokim mondott...
Én csak azért akartam ezt leírni,hogy lássuk,több oka lehet a terhesség alatti vérzésnek (különösen az első trimesztert tekintve), magzati (ez sajnos rosszat jelent), hormonális (ez látszik Nálatok is,hogy kezelhető,szerencsére), méhlepény rossz tapadása és még lehet,hogy létezik pár, de ezekről tudok.Csak egy példa az enyém,hogy ettől is lehet és attól még a baba megmarad
Remélem így is lesz végig!
Persze én is amondó vagyok,ha vérezget az ember,biztos,ami biztos alapon meg kell próbálni az utro-t,különösen az elején,de azért az sem cukorka,kőkemény hormon, szóval ha nem az a gond,akkor jobb leállni vagy kisebb adagot szedni...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sian 2009.07.23 09:28-kor.