2015.09.30 18:22
Szia Szcso!
Nagyon örülök, hogy létrehoztad ezt a csoportot ) És gratulálok a pozitívhoz!
Én tegnap teszteltem először 2 pozit, aztán ma is, bár az egyik... elég halvány lett, úgyhogy persze beparáztam.
Neked mikor volt a számíott ovu?:) Hányadik napon lett pozitív a teszted?
Én holnap megyek orvoshoz:))
Szép estét,
Lau
2015.09.30 19:11
2015.09.30 19:58
2015.10.01 10:52
2015.10.01 11:17
szia:)
Az Eleviről már 2 ismerősömtől is hasonlókat hallottam, az egyiknek konkrétan akkor/addig volt hányingere, amikor az Elevitet szedte, amint elfogyott (mert ugye azt hitte a baba miatt van és végig szedte) egyből el is múlt. Én személy szerint egyik terhes vitamint se fogom szedni, hanem külön-külön szedem őket.. igaz így van vagy 10 kis dobozom, de kicsit "személyreszabottan" szedem így a vitaminokat. Folsav 3mg az alap, C-vitamint emelem az időjárás romlásával együtt, magnézium, D-vitamin, vas, B-vitamin.. egyelőre ezeket szedem külön, plusz egy sima multit is.
Voltam orvosnál, a hCG-m még csak 700 volt, úgyhogy mondta, hogy UH-n valószínűleg még nem látnánk semmit, mert túl korai. hétfőn kell visszamennem, azt mondta, hogy addigra 1000 feletti hCG-t kéne produkálnom és akkor UH-t is tudunk nézni... De néztem hCG táblázatot és számításaim szerint 4hét+2napnál járok valahol, szóval a 700-al szinte még felül is múlom a maximum szintet ebben az időben
https://piszenpisze.hu/tablazatok/hcg-s ... seg-alatt/ ez alapján.
neked mennyi volt a hCG? (ha nézték vérből)
Apa még nem tudja, csak édesanyámnak mondtam el... de szerintem a 8.hétig Apa meg se fogja tudni, akkor szeretném elmondani neki, amikor már... tényleg elhihetjük:) (bár az még csak a 12.után lenne)
Nálatok?:)
Én itthonról, kötetlen munkaidőben dolgozom, heti 2x megyek csak megbeszélésre, úgyhogy szerebcsém van ezzel:) Te?
Neked amúgy mondott valamit az orvos pl. sporttal kapcsolatban? Én eddig rendszeresen sportoltam, de a pozitív teszt óta lépcsőzni is alig merek... viszont még a "túl koraiság" miatt nem kérdeztem ilyeneket az orvostól...
Szép napot neked is:)
2015.10.01 12:18
2015.10.01 12:20
2015.10.01 12:29
2015.10.02 07:00
szia Minimanostar! örülünk, hogy itt vagy:) lassan csak gyűlik a júniusi csapat, olyan jó:)
persze, nem szabad semmi rosszra gondolni, csak pozitívan!!:) de én a babona és a sok sikertelenség után inkább várok még vele, amíg nem látom dobogni a kis szívét.. ami végülis már nincs is olyan messze:) de egyébként rossz ez a várakozás, úgy érzem lelassult az idő. úgy szeretnék a 12.hét után lenni, amikor az a legnagyobb kérdés, hogy fiú -e vagy lány:)
amúgy ma csináltam itthon egy "összehasonlító tesztet... és hát abszolút pozitív és erősödik:
huh a nemi élettől eltiltott addig?:O basszus én ilyeneket meg akartam kérdezni az orvostól, csak amikor mondta, hogy a 700hCG kevés, jöjjek vissza hétfőn... el is felejtettem minden kérdést, gondoltam majd hétfőn megkérdezem.
nektek a kávéra mondott valamit? én anélkül nem tudok felébredni. (és persze ezt sem kérdeztem még meg..)
szcso te mikor mész legközelebb?:)
szép napot lányoK!
2015.10.02 09:31
2015.10.02 10:00
Igen, ez valószínűleg tényleg az Elveit lesz... nem tudom miért ragaszkodnak hozzá ennyire az orvosok, amikor LEGALÁBB ennyire jó, ha az ember külön-külön veszi meg a szükséges vitaminokat.. szerintem kb. olcsóbb is, igen csak fel vannak árazva ezek a várandós készítmények..
igen, ilyenkor ez a 18 nap (a dokiig) rengetegnek tűnik... 3 hét alatt olyan sok minden történik, olyan jó nyomonkövetni, hogy minden rendben:)
ma egy kicsit émelygek, de lehet csak azért mert elég rosszul aludtam..
nekem a mell és mellbimbó fájdalom az nagyon erős (bár érdekes, hogy ez a fogantatától számított 6. naptól kezdve van), emellett sokat pisilek, jóval melegebb vagyok (37.1).. ja és olyan hirtelen éhezem meg mindig, hogy szinte rosszul leszek..
pár napja még majdnem egész nap fájt az alhasam/derekam.. most naponta csak párszor érzem, hogy fájdogál.. ti érzitek az alhasatokat/derekatokat?
ha muszáj, akkor menni kell:( de pihenj amennyit csak tudsz
2015.10.03 15:53
szia Marquise! GRATULÁLOOOK!:) igen, csodálatos ez a júniusi dátum!!
láthattalak egyébként a babaprojekt2015-ös csoportban? anno én is a keményen próbálkozók között voltam, aztán csoportot váltottam...
- most lett először pozitív vagy most teszteltél csak először? csináltál ma is esetleg? (azért kérdezem, mert a vonalak erősödése az, ami elsőre jót jelenthet és megnyugvást adhat)
én is hétfőn megyek először, csütörtökön még túl alacsony volt a hCG-m az UH-hoz:(( de már nagyon várom!!
2015.10.03 17:58
2015.10.04 18:04
2015.10.04 18:45
sziasztok!
Marquise: nekem a mell- es mellbimbo fajdalom/érzékenység az ÁLLANDÓ, soha meg nem szűnik... borzalmas:D már most 2x akkorák mint voltak és úgy érzem leszakadnak.
emellett ami nekem néha van, néha nincs (és persze megijedek ha van, ha nincs) a derék ás alhas fájdalom.. néha mintha meg akarna jönni, néha mintha nyugdíjas lennék.. aztán néha meg semmi.
a folyás nekem is van, de nem sok.. tejszerű.. gyakran pisilés.
szcso: átérzem!!! én meg minden hajnalban felébredek, ellenőrzöm, hogy fájnak e még a melleim, aztán megnézem, hogy nem jött -e meg.. aztán vagy visszaalszom, vagy túlstresszeltem magam és felkelek és csinálok egy tesztet (mindezt hajnali 5kor).. annyira szeretnék 8 hetet ugrani..
na meg várom holnap az orvost... szeretném ha ott lenne, jó helyen és TALÁN már a szíve is dobogna, bár az szerintem csak 3-4 nap múlva esedékes..
2015.10.04 19:40
2015.10.04 20:06
2015.10.04 20:13
Marquise szerintem teljesen normális.. tényleg, TELJESEN! nem elsőre jött össze, nehéz elhinni, nehéz megnyugodni, DE MINDEN RENDBEN LESZ!
holnap elmondja/megmutatja az orvos, hogy minden tökéletes és megnyugszunk (1-2 napra... talán pár órára..)
-remélem fogok tudni aludni addig, úgy izgulok már most.. hulla vagyok egész nap, de a stressztől sose tudok rendesen aludni
2015.10.05 09:18
2015.10.05 09:38
2015.10.05 10:22
@szcso: tutira 5+0volt?? simán lehet, hogy később volt peteérésed és ezért kis "csúszás van".. Meg ha az orvos azt mondta, hogy teljesen rendben van, hogy felritkulást látott, akkor biztos nincs semmi gond
de ha tudsz, akkor menj vissza tényleg, az mindig megnyugvást ad és most a nyugodtság az egyik legfontosabb (na bagoly mondja verébnek..). De ha szerdán mész vissza, akkor már elvileg a 6.hétben leszel és akkor 100%, hogy szívverés is lesz.
engem most csütörtökön akart visszarendelni, de mondta, hogy lehet akkor még nem lesz szívverés, ezért mondtam, hogy legyen inkább hétfő, mert akkor már 100%, hogy lesz szívverés és embrió érnyék is.
2015.10.05 12:00
2015.10.05 12:14
2015.10.05 12:53
@minimanostar: abszolút megértem, hogy annyira nem stresszeled túl, bevallom őszintén, hogy te csinálod jól:) nekem ugye ő az első baba, semmilyen tapasztalatom nincsen, minden egyes érzés teljesen új... és a 12.hétig még stresszelek rendesen.
de neked már egyszer világra jött egy tökéletes kis teremtmény, úgyhogy a tested bizonyította, hogy csak ilyeneket tud produkálni:) biztos a 2.babánál is minden rendben lesz.
GRATULÁLOOOK! ez csodálatos! akkor te is 06.07-körülre leszel kiírva! Nagyon szuper:) mi akkor napra pontosan meg tudjuk egymással osztani a fejlődést:) kíváncsi vagyok az 5.héten ti mit fogtok látni:))
2015.10.05 13:20
2015.10.05 13:24
2015.10.05 13:28
2015.10.05 13:31
2015.10.05 13:31
2015.10.05 13:41
2015.10.05 13:44
Én ma megkérdeztem sportról és szexről is az orvosomat. A sportra azt mondta, hogy nyugodtan lehet, de csak olyat, ami nem erőltet meg... Szóval egy kis futás, szerintem egy kis (nem nehéz) hasprés, guggolás sem okozhat nagy bajt.. A lényeg, hogy ne súlyt emeljünk.
A szexre meg azt mondta, hogy amíg nem vagyok veszélyeztetett terhes, illetve nem ikreket várok, addig egészen nyugodtan lehet.
nagyon érdekes, mert annyira nem számítottam erre a babára (hogy az első peteérésemen sikerül), hogy a fogantatása előtti héten elkezdtem egy brutálisan kemény, súlyos, emelős... szóva komoly edzést, amit minden nap csináltam, a fogantatás napján is, és azután is 2 hétig, plusz mi a párommal bevallom őszintén, hogy szinte minden nap szexelünk.. és az elmúlt 2 hétben (amíg nem tudtam, hogy baba van) minden nap szexeltünk is... ja és új butorokat vettüknk mosógépet cipeltünk 1,5 hete... ha ezek ellenére a legkritikusabb időszakban nem ment el, akkor szerintem tényleg csak kb. 8 hónap múlva fog onnan elmozdulni
tudom erről naponta beszélünk, de ma is érdekelne: nektek is szokott szúrni az alhasatok? ha igen, hogyan?nekem néha középen, néha oldalt.. néha tompán, néha élesen... és néha annyira meg tudok ilyedni:D
2015.10.05 14:00
2015.10.05 16:28
@porcukker: én magánhoz járok, mert az államiban 2x olyan csúnyán félrekezeltek, hogy több idő volt helyreállítani a dolgot... Ja és azt mondták, hogy meddőségi centrumban próbálkozzak először, mert más esélyem nincs... aha.. 12db barátcserje kapszulát szedtem be és itt a pozitív teszt.. szóval én akkor eldöntöttem, hogy nőgyógyászhoz államiba soha. Minden másra ha nem sürgős, jó az állami, de a saját és a babám egészségét (és egyáltalán létezését) nem teszem kockára.
amúgy igazad van, csak akkor is olyan ijesztő... még csak akkora mint egy szezámmag, mégis ilyen 'fájdalmakat' tud okozni... Mi lesz később?
2015.10.05 17:28
2015.10.05 20:02
2015.10.05 21:16
2015.10.06 07:44
2015.10.06 08:54
2015.10.06 09:07
@devilstimi: GARTULÁLOOOK! üdv a kis csapatunkban:)) olyan szépen gyűlik a júnusi csodák csoportja:) igen, olyan lassan telnek napok... mintha minden nap 72 órából állna... nekem még 6 nap mire újra láthatom, de örökkévalóságnak tűnik. Pont gondolkoztam, hogy össze kéne barátkozni valami szonográfussal (vagy gyakorlóval), hogy hetente mehessek nézelődni egészen júniusig.
@porcukker: igen, sajnos itthon ez a helyzet. Persze az SZTKban is ki lehet fogni lelkiismeretes, rendes orvost, és nőgyógyászon kívül tényleg mindig odamegyek... De annyira jó ez így, hogy akkor megyek, amikor szeretnék, egyből kapok időpontot, bármikor fel tudom hívni, még az éjszaka közepén is... És persze tökéletesen emlészik mindig, hogy mi volt legutóbb. Valóban fizetnem kell érte, de úgy vagyok vele, hogy inkább veszek kevesebb ruhát/cipőt... de szeretném ha 100%-os ellátást kapnék.. vagyis a baba
- mindig mindenhol azt olvastam, hogy a kismamák úgy alszanak mint a tej. Én eddig aludtam úgy, most viszont borzalmas ( már 10kor lecsukódik a szemem, de felébredek minden nap 1-2 körül, aztán 4-5 körül.. aztán teljesen fel is kelek 6-7 körül, mert már nem tudok visszaaludni. Persze egész nap alig bírom nyitva tartani a szememet... ez az egy nem olyan mókás
2015.10.06 09:12
@szcso: na ezen még nem gondolkoztam... vagyis még nem mertem, olyan korainak éreztem.. de persze ha kérdezed....
Szerintem én a Szent Jánosban, és valószínűleg én is császáros leszek, szintén ortopédiai okokból. a Szent Jánosról nagyon jókat hallottam, plusz a magánorvosom ott is dolgozik
2015.10.06 09:38