Sziasztok!!!!
Itt nosztálgiázom,ahogy olvasom a kérdésieteket!!!!Én is ezeken rágódtam,ezen dolgok miatt aggódtam 4évvel ezelőtt!
Szoptatás: no para!!!Ha megy,magy!Ha nem,akkor a tápszer vagy mástól kapott anyatej is tökéletes!!!!Csak az a lényeg,hogy döntsd el,akarod!Tégy meg mindent érte,de ne légy a szoptatás áldozata!!!Ez nagyon babafüggő is!És az is előfordul,hogy egyik babának megy,másiknak nem.
A nagy szopipárna (főleg a hungarocell golyós) nagy segítség,ha egyedül leszel majd a babákkal és nem lesz állandó segítséged.Érdemes használtat venni,hisz a huzata mosható!!!!!
Vitamin: egyféle elég!!!Ne vigyétek túlzásba,mert az sem jó!!!Ha kell,akkor terhesvitamin mellett legyen vaspótlás és magnézium.Ez az utolsó a legfontosabb,főleg félidőtől!!!!Mindenképp mondjátok meg az orvosotoknak vagy legalább a védőnőnek,ha olyat szedtek,amit nem ő javasolt!!!!!
Nekem pl. a 24héttől már az Elevitet se javasolta a dokim,mert a babák szempontjából már nem volt jelentősége.Nekem meg nem kellett pluszban híznom!!!!
Nárciszka!
Kombinált tesztről nem tudok neked mit mondani.Én nem ismerem!
Nyulasz!
Ha tutira tudnám,hogy lány lesz,vállalnám!De az uram megmondta
,hogy ő csak fiút tud!!!!
Meg ő már nem akar több gyerkőcöt.
Vucuska!
Én 5hónapig szoptattam őket,de csak külön-külön tudtam.És folyamatosan kaptak tápszert is!
Rana!
Nekem teljesen problémamentes terhességem volt.Az enyémek természetesen úton fogantak!34hétre születtek programozott császárral: Oli 1960gr és 43cm,Marci 1700gr és 44cm,Beni 1770gr és 42cm volt.3hétig voltak koraszülött intenzíven,de csak hízni.Marci 1napig kapott oxigént búrán keresztül,amúgy ezt leszámítva teljesen egészségesek voltak.
A terhességet én jól bírtam.Bár a pocakom nagy volt és ez sok mindenben gátolt.De nagyon segítőkész volt a családom,így egész nap tudtam pihenni.(pl. mikor már nagy volt a hasam,a nagyfiam húzta le a csizmámat
) A hasam nekem is sokszor keményedett,az igaz.Meg Oli nagyon fent feküdt,így sokszor nyomta a tüdőmet.Olyankor nehezen kaptam levegőt és csak félig ülve tudtam aludni.De ezektől az apróságoktól eltekintve semmi gond nem volt.
A mai napig azt gondolom,hogy a hosszú és sikeres babaváráshoz (főleg több baba esetén) egy hozzáértő szülész-nőgyógyász kell,egy segítőkész család és egy szófogadó kismami.
Edit