Bacilivi,
Nalunk most, hogy mar nincs gond a bilirubinnal, mar nem keltem fel a gyerkocot enni, eddig muszaj volt (legalabbis nappal). Szoval nappal 2 1/2 - 3 orankent eszik, kiveve ha bealszik mert akkor lehet ebbol 4 is. Ejjel altalaban 4-ig 3 orankent eszik, aztan egyhuzamban alszunk 9-10-ig. Ez mindin nagyon fincsi! Az ejjeli szopik rovidek, 10-15 perc es ha nem kakis a pelus, akkor nem is cserelunk, hanem alszunk tovabb...
Levi ha ebren van, akkor nyokog, a szajaba veszik a kezet, nezelodik, grimaszol, mosolyog, oldalra fordul meg vissza, ha hason fekszik akkor meg eromuveszkedik, felkonyokol, emelgeti a fejet. Ettol persze baromira kifarad es elalszik. A babak szeretik nezni az eros kontrasztu es fekete-feher dolgokat, mert az mar remekul latjak! Pl. nalunk feher a fal es fekete a faliorank, azzal mindig jol elvan. Meg a kepekkel a falon... Ha megunja ezeket, akkor nyokog es jon kezbe. Akkor beszelunk hozza, enekelunk, zenet hallgatunk, jatszunk a kezeivel a labaival...ilyesmi. Kozben meg millio puszi, simi, szopi es peluscsere. Tegnap vettunk neki egy hintat, ha belefekszik, akkor a feje felett szines, eros kontrasztu allatkak lognak, hat attol teljesen transzba tud esni. Ugy tunik ez jo alternativa, ha valami mast kell csinalnom, mert ez teljesen lekoti...
Ma reggel rendesen kiakadtam, Levi keresztbe fekudt az agyaban. Nektek is ennyit mozgolodik a baba?
Betti,
Igen, sok az ellentetes tanacs, millio dontest kell hoznunk naponta ezekkel kapcsolatban.
Pannica,
Mi Huggies Newborn pelenkaval kezdtunk, mert annak van egy ives kivagas az ejelen, igy a koldoke nem lesz letakarva a pelus szelevel (nem tudom, hogy ez otthon vagy Gorogorszagban is ilyen-e). Mas anyukak a koldokcsonk problemat ugy oldjak meg, hogy a koldoknel visszahajtjak a pelust. Mi a korhazban mar Huggies-t kaptunk, azt is hoztunk haza, es ez eleg kenyelmes volt nekunk. Most mar Levi egyreszt kinotte ezeket, masreszt mar koldokcsonja sincs, ugyhogy valtottunk. Biopelenkat hasznalunk es nagyon meg vagyok vele elegedve. Ugyanolyan jo mint a Huggies volt (merthogy ezzel is nagyon meg voltam elegedve, de az tavolrol sem bio). Amugy kitartas, mar nincs sok hatra!
Ancsa,
En ebben nem nagyon tudok neked segiteni, mert itt mas a meretezes... De ha tudod, hogy kb mekkora babara szamithatsz, akkor konnyebb a dolgod. Nekunk ugye Levi 4.5 kg volt, igy a 0-3 honapos meretu cuccaink (talan ez lehet az 56-os otthon) eppen hogy jok. En a legkisebbekbol kevesebbet vennek, mert egy nagyobb ruhat egyszeruen raadhatsz a gyerekre, de kisebbet tuti nem.
Amibol kevesett vettem es potolni kellett: sapka, takaro, zokni, textilpelenka, halozsak.
Amibol sok van es nem is fogom hasznalni: kis body, nadrag, kiskabat...
Ami fontos tapasztalat, hogy hogy zarodnak a ruhak. Hatul tepozaras vagy patentos ki van zarva pl. En azokat body-kat szeretem aminek jol tagulo nyaka van. Minel konnyebben es gyorsabban tudod fel- vagy atoltoztetni a gyerkocot, annal jobb. Rugikbol pedig elol patentosakat vettem, a patentok vegigfutnak egeszen a talpaig.
Hogy mennyi kell a ruhakbol? Attol fugg mennyit akarsz mosni. En szeretnek tovabbra is hetente egyszer mosni, ugyhogy nekunk eleg sok cuccunk van...
Szerintem ami a legfontosabb az elso hetekben az a body, rugi, takaro, textilpelus, zokni. Nalunk szinte csak ezek fogynak, ha itthon vagyunk.