Névtelen!
Nem szakmabeliként írom le ezeket, csak mint anya, aki már túl van egy terhességen.
Nem tudom mióta próbálkoztok a babóval, de semmiféleképp ne adjátok fel. Szerintem nyugodtan szedheted a kívánt teherbeesés elõtt már 1-2 hónappal, nem hiszem, hogy a súlygyarapodásodra annyira hatással lenne. Az Elevit 12 féle vitamin mellett ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz, amik fontosak lehetnek a kezdeti idõszakban.
Idézem:
/i{"Az Elevit pronatal javallat szerint csökkenti a veleszületett, idegrendszert érintõ fejlõdési rendellenességek kialakulásának lehetõségét. Csökkenti a terhesség korai szakaszában gyakori émelygést, hányást és hányingert."
Ha az orvos másképp nem rendeli, szokásos adagja napi 1 tabletta, melyet reggelivel javasolt bevenni.}
Én nagyon vitaminbogyó ellenes voltam, azt hittem az egészséges ételekkel mindent megteszek a baba érdekében, de kb. 5 hónaposan sikerült rábeszélni heti 2 Elevit tablettára(bélrdsz. betegségem miatt nem megy úgy a vitaminok és tápanyagok felszívódása). Abban biztos vagyok, hogy feleslegesen kb. 4kg maradt rajtam szülés után, amit inkább a "nassolásomnak" köszönhettem.
Engem igazából az gyõzött meg, hogy a nyomelemeket nem tudod "beszerezni" gyümölcsökbõl, stb., viszont fontosak a szervezet számára. Általában ezek a vitaminkészítmények növelik a szervezet raktározási hatékonyságát(másképp nem tudom kifejezni), persze túlzásba sem lehet vinni a tablettabevételt! Emelett, ha odafigyelsz az étkezésed mennyiségére és minõségére szerintem teljesen normális súlygyarapodásod lesz. Sok sikert a babóhoz!
Üdv.:
Szilvi