Kedves Lányok!
Elmesélem az én történetemet:
Nagyon szerettünk volna babát, de hónapokig nem sikerült megfogannia. Rendszertelen volt a ciklusom, volt, hogy 2-3 hónap alatt csak egyszer menstruáltam. Állandóan csináltam a teszteket, mindig remegõ kézzel, nagy-nagy izgalommal, szinte lázasan, hogy talán most két csík lesz! De mindig csak egy volt. A páromnak már nem is beszéltem a negatív eredményû tesztekrõl, úgy gondoltam, majd csak akkor szólok, ha egyszer pozitív lesz!
Októberben volt az esküvõnk, ekkor már több mint fél éve próbálkoztunk, sikertelenül.
Az esküvõnk elõtt is már hetek óta késett a menzeszem, aznap reggel is csináltam egy tesztet, és szívbõl reméltem, hogy pozitív lesz, bíztam benne, hogy az esküvõnk napján tudhatjuk meg az örömhírt! Aznap reggel szinte biztos voltam benne, valahogy éreztem, hogy pozitív lesz a teszt!
De negatív lett. A páromnak nem is beszéltem róla. Aztán az esküvõ után 3 héttel még mindig nem jött meg, a férjem mondogatta, szerinte van valaki az én pocakomban, mert megváltoztam. De én azt gondoltam, csak szokás szerint megint kimarad egy menzesz, egyáltalán nem gondoltam már arra, hogy baba lehet a dologban. Eldöntöttem, hogy elmegyek a nõgyógyászomhoz, mert ebbõl elég, én babát szeretnék, megbeszélem vele, hogy hozzuk rendbe valahogy a ciklusom, így nem lehet babát tervezni ha három havonta egyszer menstruálok! El is mentem az orvoshoz, mondtam neki, babát szeretnénk, hozzuk rendbe a ciklusom, rutinvizsgálatok, vizelet.... másnap kellett visszamennem a papírokért a laborba, onnan a dokihoz.... a vizeletvizsgálati papíron az állt: HCG pozitív.
Hatalmasat dobbant a szívem, majdnem kiugrott! Nem tudtam mit jelent, csak éreztem. Ez a szó, pozitív, ott ugrált a szemem elõtt! Visszarohantam a laborba, és elkaptam egy arra járó fehérköppenyes nõt: ez mit jelent? Azt jelenti, hogy babája lesz!
Visszatántorogtam a váróba, és leültem egy fekete kendõs öreg nénike mellé. Õ volt az elsõ, akinek elújságoltam a nagy hírt! Nem hiszem hogy valaha látott nálam boldogabb embert! "Tessék elképzelni, kisbabám lesz!" (már bõgök) "Jajj, aranyoskám, micsoda boldogság!"
Úgy dobogott a szívem a tudattól, remegtem, alig bírtam elhinni, a nénike meg szorongatta a kezemet.
Aztán mikor sorra kerültem, bementem a leletekkel a nõgyógyászomhoz és a kezébe nyomtam. Erre õ: "Hát mit is kell itt rendbehozni?
" Én meg csak vigyorogtam. Gyorsan csinált egy UH-t, és közölte, hogy kb. 8 hetes a baba a pocakomban. Ki is nyomtatta a képet. Itthon alig vártam, hogy a férjem megérkezzen, elétettem a finom leveskét, és miközben kanalazta, melléültem és a fülébe súgtam "Kisbabánk lesz."
Persze én is romantikusabban szerettem volna, de nem bírtam kivárni egy idilli pillanatat, nekem ez volt a legcsodásabb pillanat így is, levessel együtt!
Felugrott, átölelt, alig bírta elhinni, de egy perc múlva már azt mondta, tudtam, és már rég tudtam, én mondtam!
Hát ennyi a történet. Ennél már csak a gyermekünk megszületésének meséje lehet szebb, de az már másik történet.
És ha belegondolok, hogy már az esküvõnk napján is ottvolt a pocimban, csak a teszt nem mutatta ki! Következõ babánál már nem fogok a tesztben megbízni!
Boldog babavárást és gyermeknevelést nektek:
Katus