Sziasztok!
Bocsi, de direkt indítottatok másik fórumot a témában, vagy véletlenül? Ui. van egy terhesség és cukorbetegség című topik, aminek előnye, hogy ott garaázdálkodik jó értelemben véve egy direkt a témára szakosodott orvos (Gyuri), és néhány segítő keze. Ajánlanám.
Dorcsi!
Valószínüleg előjön a 2. terhességnél is. HA esetleg túlsúlyod volt az előző terhességnél, és ettől sikerüólt megszabadulni, akkor van esély az elkerülésre, de egyébként sajna nem sok, de van esély, hogy nem kell most sem majd inzulin.
Vágj bele, az inzulin is túlélhető.
Dianne, Bunny!
Nem tudom Bunny honnan vannak az értesüléseid, valószínűsítem, hogy egy másik orvostól. Én a fenn nevezett Gyurinak hiszek, mert ő már rengeteg már eredetileg is diabeteszes kismamát segített egészésges kisbabákhoz, és a téma Mo-i team-jének az egyik alapítótagja a Dél Pesti kórházban dolgozik.
Na az ő véleménye (véleményük) a köv.
Szénhidrát intoleranciája/terhességi. diab-e. van annak a kismamának, aki a 75 gr glükóz után 2 órával 7,8 feletti értéket mutat. Ezzel az esettel foglalkozni KELL. Diéta szükséges!!!
Ellenben a baba veszélyben van, súlyos betegségekre van esélye, a születés után is roszabbak az esélyei a megszokott magas vércukorszint, az esetleges túlsúlya,... miatt.
De egyébként a babanet netkönyvtárában van egy cikk Gyuritól a témáról, ennek lehet hinni.
Egyébként én két gyerekkel büszkélkedhetek, akik ezen elvek alapján lettek kihordva, ugyan nem Gyurinál, de az ő áldásos tevékenységének kösszönhetően. Mindketten egészésgesek, és semmi gond nem is volt velük.
Panni