Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!

Ma(is)teszteltem.Semmi.Szerintem vaklárma.Eléggé elvagyok kenődve.Szerintem most sem jött össze.Mostmár valaminek látszania kéne nem ?!

Egyetértek Anyusziszivel:semmi,futás,ugrálás,lovaglás(bár én lovagoltam,igaz nem tudtam,hogy terhes vagyok),búvárkodás,megilyen extrém sport!!
Nem csípem Rubint Rékát de a Kismama tornázós dvd-je szerintem jó.Én azt csináltam mindennap.felvan osztva a 3 trimeszterre.Más az első naptól lehet csinálni,végig.

Tudja valaki,hogy mennyibe kerül a Qupidon?

málna2162

Málna!
Ne keseredj el,tudod,hogy mi is így kezdtük,amig nem megy le a hőd-tényleg mennyi volt ma-addig semmi sincs veszve.Biztos korai volt még.Nekem valószínüleg nem akkor volt pé-mikor a ferty jelölte,ezért mutatta a teszt,és szerintem az már a 15.nap(DPO)lehetett.
Jó,hogy eszembe juttattad,az a dvd nekem is megvan,majd tornázok arra.

KépKép
takido

Málna!
Ne keseredj el,tudod,hogy mi is így kezdtük,amig nem megy le a hőd-tényleg mennyi volt ma?-addig semmi sincs veszve.Biztos korai volt még.Nekem valószínüleg nem akkor volt pé-mikor a ferty jelölte,ezért mutatta a teszt,és szerintem az már a 15.nap(DPO)lehetett.
Jó,hogy eszembe juttattad,az a dvd nekem is megvan,majd tornázok arra.

KépKép
takido

A Qupido 1600ft körül van,és sajna csak kevés helyen lehet kapni,legalábbis felénk

KépKép
takido

Takido,
a dokik az utolsó mensi megjövetelének napjától számolják a terhességet! Ezt neked írták a hőmérősoldalon.Szerintem ez nem igaz!
A terhességet egy héttel az ovulációs naptól számolják.Mindjárt rakok fel egy képet hogy érthető legyek

málna2162

Tud nekem valaki meghivót küldeni az iwiw-re??A tesóm utána akar nézni a régi iskolatársainak!!Kép
Takidó!!Ird meg,hogy mikor volt az utolsó mensi első napja neked?

Kép
bea27

Bea!
Márc.11

KépKép
takido

Málna!
Oké,várom a képet.

KépKép
takido

A babaszoba oldalára menj fel,ott a kalkulátorba,ird be az adataidat,és megadja,hogy mennyi idős terhes vagy!!Szerintem is a mensi első napjától nézik!!Én már a 7.hétben vagyok,és eztmondta az aszisztens nő is!KépDe majd a Doki megmondja,ha csinál UH-át!!
Egyébként meg az hülyeség,hogy az ovulációs naptól számitják!!És akinek nem pontos a ciklusa az mitcsináljon??Ez hülyeség!!!!!

Kép
bea27

Abban a hónapban hányadik napra jött meg??

Kép
bea27

Kép

remélem látszik valami.Az ovuláció a 2.héten van!

málna2162

Bea
Nem azt mondtam hogy az ovulációs naptól

málna2162

akkor isí!!Ha valakinek nem pontos a mensije??Össze-vissza,mint nekem???Ez hülyeség!!Majd a Doki megmondja!!

Kép
bea27

Bocs lányok,de mennem kell dolgozni,majd déután belemélyülök

KépKép
takido

Bocs.Én csak elmondtam a véleményem.Kár így bepörögni

málna2162

Nem pörögtem be!!Nemakartalak én megbántani,de gondolj bele pl.az én helyzetembe!!!Akinek sosem volt talán egyforma a mensije!!Én nemakarok veszekedni,de majd úgyis a pontos adatot a Doki adja meg az UH álltal!!Kép
Mégegyszer,ha megbántottalak,BOCSI!!Kép

Kép
bea27

Lányok,annyi hasznos infot írtok,hogy már nem kel könyveket vennem.Sokkal jobb így mások tapasztalataiból okulni,mint a húsz éves tanagyagból...A helyi védőnő majdnem fejemet vette,amiért nem szedem az Elevitet,csak a Folsavat.Persze orvosi tanácsra,amit ő megkérdőjelez(???!!)Nektek mit javasoltak?
Meli

Kép Kép
meli1118

Lányok, ne vitázzatok.
Sajnos az igazság az, hogy az utolsó menstruáció első napja a tuti, ezést innen szokták számolni.
A doki más biztos időpontot nem ismer.

Nekem van ismerősöm, akinek nem volt ezer éve pasija. Megvolt neki mikor elment egy buliba és utána sem volt senkivel, de ott egy nyomulós, bevállalós fickóval d...tt egy hatalmasat.
Terhes lett!
Elvileg 8 hónapra szült...4 kg-os gyereket.

Sziszi
Vendég

Erről beszélek!!Most meg hova tűntél Málna???Meg ne sértődj!!KépÉn is lépek!!Este,ha tudok jövök!!Szép napot mindenkinek!!Kép

Kép
bea27

Meli1118
Én kifejtettem már a véleményem az elevitről.4 kiló fölötti csontos fejű babaák,tuti császár

Bea
A kalkulátor szerin te a 7.hétben vagy és korong szerint is...Az hogy kinek milyen hosszú a ciklusa azon a tényen hogy a terhességet az ovuláció elötti héttől számítják nem változtat.
Az orvos a baba méretéből pontosan megtudja neked mondani,hogy mikor fogant meg és ő akkor fogja tenni az ovulációdat is.És akkor már 2 hetes terhes voltál.Megyek tanulok mert holnap vizsgáznom kéne.Még nem tudom hogy.Ezek az egy csíkos teszetek teljesen elvonják a figyelmem
Kép

málna2162

Málna: miből vizsgázol?
Lányok, mindenki okosabb lesz a jövő héten, vagy ha nem akkor 8-9 hónap múlvaKép
Egyébként én úgy tudom, hogy az utolsó menzi napjához hozzáadnak még két hetet, ezt tekintik a fogantatás napjának. Ez egy bevett gyakorlat sajna mindenkinek így számoljákKép
De az UH úgy is kimutatja, ha előbb vagy később volt a bababumm

Andi
candi

Bea: nekem mostanában nem lesz meghívóm, mert új vagyok,de szívesen keresek neked embereket, ha tudsz neveket és iskolát megadni. Emilem: candi@freemail.hu

Andi
candi

Candi
Kisvállalkozási ismeretekből.
Köszi!Én is így tudom.A mentruáció első napjától nem számolhatják mert az alatt az idő alatt és utána egy hétig(az már kettő)ELVILEG nem lehetsz terhes...Valószínű ez a statisztika,és ez az általános.

málna2162

Sziasztok,teljesen más téma:keresek csoki színű labrador szuka kölyök kutyát.Már egy csomó helyen próbáltam találni,de nem sikerült,vagy olyan áron,hogy az nekem nem jó.Ha tudtok valamit,segítsetek,15000ft-ot tudnánk rászánni.Köszi Meli
Ja törzskönyv,chip nem fontos,családi kutyut szeretnénk.

Kép Kép
meli1118

Lányok olyan sokat beszéltek erről a folsavról.
Én egyik gyerkőccel sem szedtem
Adrival Elevitet és ferrofol-gammát(vas), Magne b6
Krisztivel pedig Pregnavitot(terhességi vit), Magnerot.
Hát ha odakerlök, majd én is rákérdezek a dokitól.Hát ez még odébb lesz.
Nekem a terhességi vit.-tól nem lettek nagyok.
Adri 3500g 56 cm volt 1 nappal lett előbb, mint ki voltam írva
Kriszti 3850g 58 cm és 5 napot hordtam túl.
Kis formás fejük volt.
Ja hozzáteszem, hogy én 174cm vagyok a párom pedig 204 cm. Szoval mindenképp megvolt az esély az átlagon felüli súlyra és hosszra.

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Gabi,én a folsavat még anyukámtól hallottam évekkel ezelőtt,de az orvos is fokozottan figyelmeztetett,hogy szedjem.Meggátolja a nyitott gerinc kialakulását,ami nálam genetikailag is halmozottan fordulhatna elő,mert anyu úgy született és majdnem bele is halt.Ha belelapozol pl. a Kismama magazinba,ott is szponzorálják.Szerintem kérdezz rá a dokira.Meli

Kép Kép
meli1118

Azt elfelejtettem oda írni,hogy aki alapjába véve magas,nagy termetü annak nyílván nagy gyereke lesz.Persze ez sem teljesen így van hiszen az én gyerekem nem csak anya és apa hanem az ,én és a párom szüleinek a tulajdonságait is hordozza.
De valószínű hogy a statisztika alapján mondják hogy nagy lesz a gyerek.
A FOLSAV a velőcsörendellenesség,nyitott gerinc megelőzésére kell.Magne B6-ot és vasat én is szedtem.Azt tudjátok hogy a vasat és MB6-ot nem szabad együtt bevenni."Közömbösítik"egymást.

málna2162

Akkor ezek szerint már teherbeesés előtt is szedhető?
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ezt úgy kell feliratni, vagy recept nélkül is kapható?

Meli nálad előreláthatólag fognak valamilyen genetikai vizsgálatot végezni?

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Recept nélkül kapható.Akkor amikor abbahagyod a fogamzásgátlót onnantól már lehet szedni.Nincs túladagolás veszély

málna2162

Sziasztok!

Végre itthon.Sajna elég rossz napom volt.Két nagycsoportos összeverekedett úgy,hogy alig tudtam őket szétszedni,aztán mikor közéjük álltam,majdnem kaptam én is egy rúgást.Ezen aztán jól felhúztam magam a szívem meg majd kiesett,úgy vert.Eldöntöttem,hogy tanév végeztével ezek után azt hiszem,nem fogok dolgozni.Még lehet,hogy meggondolom a későbbiekben,de ma eléggé kiakadtam.
Ja,meg egész nap ásítoztam.Még jó,hogy tegnap mondtam,hogy nem vagyok álmos,meg aluszékony.Most is simán el tudnék aludni.
Tegnap vettem folsavat,és elkezdtem szedni,aztán majd meglátom,hogy mit mond jövő héten a doki.

KépKép
takido

Takidó, lehet, hogy gyerekek közé nem is nagyon fognak engedni.
A rózsahimlő, kanyaró, bárányhimlő és egyéb ilyen jellegű betegségek miatt az ovónőket táppénzre ki szokták írni elég kisidős terhesen.

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Takidó

A munkahelyeden csak akkor mond meg,hogy terhes vagy hamár a kezedben a kiskönyv!!!Akkor már nem tudnak veled kitolni

málna2162

Kis-Plutó,Málna!
Semmi képp nem akartam addig megmondani,a fönököm egyébként se könnyű eset ilyen téren.35 éves egyedülálló,és néha munkamániás.Úgy vett fel,hogy úgye pár évig nem akarok elmenni szülni?2 évig bírtam,+ nagyban hozzájárult ahhoz,hogy eldöntöttük most legyen,hogy febr-ba szóba került hogy leépítik az ovit,és két csoport lesz csak.Utána mondta,hogy engem akar megtartani(pedig én mentem legkésöbb),és hogy az idősebb kolléganőt küldené el.Szar érzés volt ezt tudni,nem akartam,hogy miattam keljen mennie egy 44éves óvónőnek,aki ki tudja,hogy hol találna állást.Oviba ugyanis nem sűrűn keresnek..Hát gonodltam,én megoldom..Erre csüt.-i értekezleten bejelentette,hogy úgy néz ki,hogy marad a 3 csoport..Szóval előre félek,még ettől is.

KépKép
takido

A másik,hogy hiába írnának ki már most,nem akarom cserben hagyni a kolléganőmet.A május nálunk a legrázósabb hónap.Másfél hetünk van,hogy felkészüljünk anyák napjára.ha azon túl vagyunk,akkor meg készülhetünk az évzáróra.Vagyis legalább a májust ki kellene húznom valahogy.

KépKép
takido

Ha jóban vagy a kolléganőddel és maximálisan bízol benne akkor vele oszd meg a kis titkot!

málna2162

Ezt megteszem,nagyon jóban vagyunk,de nem tudom mit csinálna,ha most eljönnék.Ezt a 4-5 hetet már csak kibírom valahogy.Az más dolog,hogy egész nap máshol jár az eszem,és nehezen tudok koncentrálni a dolgokra,de ez pár hét múlva biztos változik.

KépKép
takido

Óvó néni!
Én még nem vagyok terhes, de remélem hamarosan... Nagy dilemma, hogy terhesen dolgozzunk-e tovább gyerekek között. A betegségek, meg az említett konfliktuskezelés miatt. Veszélyességi pótlékot kellene kapnunk!
manófej

Hahó! Nincs itt senki!?
Végre tudok írni, és akkor nincs kivel beszélgetni!?
manófej

Helló!!Kik vannak itt????

Kép
bea27

Hello!
Én itt vagyok.

KépKép
takido

Manófej!
Teljesen igazad van.Szintén óvó néni vagy?

KépKép
takido

Képzeljétek el már kezdtem hiányolni a tüneteket,erre ma úgy fájt a hasamKép
És olyan halálos fáradt voltam,hogy csak NA!!!Hazafele majdnem elaludtam a metrón!!Kép
Lehet,hogy kezdődik a fáradtságos korszak???
Dóri!!Neked nem szokott fájni a pocid???
Anyukák!!Nektek fájt az elején?

Kép
bea27

Akkor addig megírom az adataim.(30 év,1975. 06.18.Kecskemét, március 26. 2005. május, 28-31) Annyira, de annyira örülök neki, hogy engem is beírtatok a táblázatba!!!!!!!! (vagyis Te KrisztiMálna)! Elég rossz paszban vagyok, félek, hogy most sem jött össze. Azt hiszem a nehéz napok előtti nyűgös, depis időszakomat élem. Tudjátok a híres premenstruációs szindróma. Bár egyeseknél ez a terhesség első idejében is megfigyelhető. Mindenesetre most jobb kedvre derültem. Remélem egyszer majd beszélgethetek is veletek:o))
manófej

Hali!! Na végre!!
Igen óvónő vagyok. És van olyan kollégám, akinek fájdogál a hasa! Sok pihenést javasolt neki az orvos!!!!
manófej

Manófej!!A menstruáció előtti BÁRMELY érzés vonatkozik /vonatkozhat/ a terhességre is!!Kép
Ezt én mondom,mint egy tapasztalt anya!!Közben,meg nem is vagyok az!!!Te most hol jársz?Ha már túl vagytok minden próbálkozáson,akkor kezd el mérni a reggeli hődet,és ha stabil marad legalább egy hétig akkor szerintem MINDEN JÓ!!!!!Kép
Legalábbis nekem ez jött be!!!De még nem kiabálom el,csak szerdán!!Remélem segitettem neked a tapasztalatommal valamit!!Kép

Kép
bea27

Bea!
Nekem is szokott fájni,bár inkább görcsnek nevezném..
És én is úgy voltam ma,mint te fáradtan,és álmosan+fáj a torkom,meg a fejem,aminek nem nagyon örülök.

Manófej!
Csak pozitívan,ne úgy állj hozzá,hogy most nem jött össze,hanem hogy összejött!

KépKép
takido

Manófej!
Beának igaza van.

KépKép
takido

És hol tart a kollégád,hány hetes? És hogy bírja?

KépKép
takido

Lányok a hasfájás ilyenkor "normális".
Ahogy tágul a méhfal.
Egyébként meg a szervezetnek ez egy uj állapot, amit meg kell szokni.
Próbáljatok meg lehetőség szerint többet pihenni.
Ha másként nem csak leülni egy kicsit, például most a gép elé

Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Ezt a szervezetem ki is követeli magának.Vannak olyan pillanatok,mikor úgy érzem,hogy le kell ülnöm,mert nem bírok állni.

KépKép
takido

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?