Új privát üzeneted érkezett!

Egcsi! Az bizony már 3 hete volt. :roll: De lassan jó lenne túl lenni rajta. De úgy tűnik gyerekem ki akarja próbálni, hogy anyja hogyan viseli a 37 fokos meleget. :lol:

Cat! Orsiék mikor mehetnek haza? Hogy vannak? Fiúk bírják nélküle?

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Minden nap benézek, és minden sms-re ugrom, hogy hátha Andi írt. :lol: :lol: De látom még megvárja a prücsök a höségriadót. :D

Orsit sajnos nem tudom elérni, ki van a mobilja kapcsolva teljesen a forgalomból. Gondolom ha hazamehetnek akkor jelentkezni fog.

Egcsi :)
Orsi kislányát látva rögtön mondtam, hogy ide mindjárt nekem egy ilyet, de Zoli örül, hogy a fiúk már nagyobbak, és könnyebb velük. 8) Na meg az anyagiak sem elhanyagolhatóak, így valószínüleg maradunk 2 gyermekes szülök. Bár egy-egy hisztisebb nap után ezt nem is bánom. :D

Barbi :)
Sok boldog szülinapot Dani fiadnak. Elájultam, hogy már ennyi idös. :shock: :shock: Hát hiába, öregszik. :lol:

Ti szeretnétek még egy harmadikat?

Cat
Kép
cateye

Cat :)
Ezek a férfiak...az én párom sem akar benevezni egy harmadikra, hiába mondom neki, hogy az az igazi, ha valakinek 3 belevaló fia van. :lol:
Mondjuk igaz, hogy anyagilag nem könnyű-még itt sem-viszont vannak más előnyei. :)

Andi :)
Minden reggel jövök, hátha osztódtál már. Kitartás a meleghez! Én már csak tudom milyen kemény tud lenni. 8)

Szöszi :) Hurki :)
Hogy vagytok?

Tegnap elmentem talákozni az új gyerekorvosunkkal. Eddig nem volt állandó, csak oltásra hordtam Bercit az itteni KÖJÁL-hoz és mikor annyira beteg volt akkor vittem dokihoz 2X mióta itt vagyunk.
Most a baba miatt lesz állandó dokinőnk. Elég kedves, remélem tud is. :roll:
Elmentem Berci szülinapi ajándékáért is. Kb. 1 órát voltam távol és a férjem 4X!!! hívott, hogy mikor megyek már haza. Hát nem túl bíztató így a kórház előtt. :roll:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Orsi :)
Én is gratulálok Lilihez!

Kép

Kép
pkagi

Orsi! :D
Gratulalok Lilihez, sok boldogsagot Nektek!!!

Reditke! :D
Orulok, hogy jol gyogyul Milan, kitartas a tovabbiakhoz is!

Lili kepet nezegetve en is azt gondolom erdemes lenne majd meg 1x probalkozni lannyal is, de persze elobb lassuk milyen lesz 2-vel...

Egcsi! :D
Koszi, jol vagyunk, csak meg melozom 1000-el eshat a tobbi dolog, majd augusztustol ha csak kismama leszek mindenre raerek...

Andi! :D
Ez mar nagyon izgi!!! :wink:

szoszi
szoszmosz

Sziasztok!

Egy újabb hírrel jövök! Reggel kaptam az sms-t, hogy az éjjel megszületett Körösi Ábel 53 cm-el és 3 kg-val, rekord gyorsasággal.

Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk Andi28-nak és családjának! :D :D :D

Mennyibe fog nektek fájni ez, hogy lesz állandó magánorvosotok?

Az én férjem már büszkeségböl sem hívna fel, ha egyedül hagyom a fiúkkal, de utána mindig duzzog, hogy mit kellett kiállnia. :D Neki büntetés ha egyedül hagyom a fiúkkal, nem is bírja sokáig. :?

Cat
Kép
cateye

Orsi :) szívből gratulálok Lili-babához! Sok- tejcsit kívánunk!

Andi :) nektek is szívből gratulálunk a kisfiatokhoz, várjuk a fotókat tőletek is, és sok tejcsit nektek is!

Puszi mindenkinek,
Noémi és Dani
Vendég

Orsi :) , Andi :)

Szívből gratulálok Nektek az új családtagokhoz!!! :D :D
Sok boldogságot, és sok tejcsit kívánok!! :D

Neked pedig kitartást a hátralevő időhöz! :wink:

Erditke :)
Örülök, hogy Milán már jobban van, és ilyen jól viselte a műtétet!! Stramm kis legény! :D

Daninak boldog szülinapot! :D

Kép
Kép
zituska28

Pandinak és kis családjának minden jót kivánunk :)
Úgy látszik, hallgat az apjára, szerda hajnal bejött, nem? :mrgreen:

Kép
Kép
Kép
minyu

Hatalmas gratula a fiatalemberhez! :D Jó egészséget és sok-sok tejcit! :)
Ilyen extra gyors szülés bejönne nekem is. :P

Akkor legalább nemcsak az én párom ilyen nyafi. :roll: Komolyan mondom, néha szeretnék rászólni, hogy hagyja abba a hisztit. Remélem egy pár év múlva-mikor a kakis pelenka már nem lesz gond-jobb lesz a helyzet, mert már elterveztem, milyen nyugodt hétvégéim lesznek, mikor a pasik elmennek horgászni. :wink:
A doki nem lesz olyan vészes, 15O dollár a kórházi újszülött vizit, 75 az egy hetes vizit és utána 6O minden egyes alkalom, ha oltás is van akkor 8O. Lesz valami engedményem, de az max. 2O%.
Októbertől már jobb lesz, akkor életbe lép Boti betegbiztosítása a cégtől, akkor csak 1O-2O dollárokat kell fizetni minden vizitkor.

Zita :)
Hogy vagy? Róka koma? :)

Noémi :)
Te sem hallatsz magatokról túl gyakran... :?

Nekem extra vacak éjszakám volt, még fél egykor nem aludtam, csak forgolódtam. Már ha a nyomorúságos hullámzó mozgásomat annak lehet nevezni, kb. 2X kell nekilendülnöm, hogy elérjek némi helyzetváltozást. :roll:
Már nagyon várom az 5.-ét.... 8)
Gyereket lepasszoltam a daycare-be, jön a bogárírtó manus és takarítani, vasalni is könnyebb Berci nélkül.

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok :D
írtam egy kis összefoglalót :) bemásolom ide is :D

No, minden gyerek ágyban :lol: :lol:

Próbálom az elején kezdeni, lehet hosszú leszek. :oops:

Szóval az volt az uts. hogy csüt. éjjel nem tudtam aludni. Volt már ilyen, akkor írtam éjszaka a magzatvizes mondatot.
Nos, reggel f6kor folyt el valami. Csakhogy ahhoz képest, ami a fiúkkal elfolyt, kevés, de vizeletnek sok... szóval biztos, ami biztos elindultunk f7 körül Pestre, fiúkat anyuékra bíztam.
A kórházban a vizsgálatnál már ömlött a magzatvíz, szóval tuti volt, hogy itt szülés lesz. Vajúdó, CTG... isteni, már a fiúkkal is utáltam most meg aztán totálisan.
Fájások az elején nem voltak, és ca. 1 ujjnyira voltam tágulva. Aztán olyan 9 felé lettek ca. 10 percesek, 10 körül már 5 percesek. 12kor megvizsgált a dokim, akkor 3-4 perces fájásaim voltak, teljesen szabályosak, erősek, de még mindig csak 1 ujjnyi. Emellett bejött problémának, hogy a hegem érzékennyé vált. Ekkor eldöntöttük, hogy nincs mire várni, császár...
no, az igazi feketeleves innentől jött. Én úgy gondoltam, hogy 12 van, 1re ebből gyerek lesz... 1re csak 1-2 perces fájásaim lettek, gyerek nem, vártunk a műtőre, mert nem voltunk sürgősségi eset (akkor még), és a front miatt aznap 9 csaszi volt a sotén... szóval f2kor már 1perces és összefüggő fájások. Valamikor 3/4 kettő körül az addigi 130-160as szívhang átmászott a 100-110es tartományba, így minket is átminősítettek.
Altatásos, sürgősségi császár volt. Ezért sem tudtam nagyon sokáig semmit. (megspékelve azzal, hogy először bevittek az 1es műtőbe, amiről kiderült, hogy a koraszülötteseknek kell - a férjem emelett várta a gyereket - szóval én felkerültem a 2.ra, neki senki sem szólt, így ő sem tudta, hogy mekkora a gyerek).
A felépülés rohamos, és kellemes. A kínlódás elmaradt, ami a fiúkkal volt. Talán a vajúdásnak, talán az 1es terhességnek köszönhetően.. de tényleg szinte semmi utófájásom nem volt. 4 órával a műtét után oldalra tudtam simán fordulni. Lilit is pár órásan felhozták.

A kórházban kvázi minden simán mnet.... kvázi... ellopták a telefonom első este ca. 1 perc alatt. Ez fő eltűnésem oka, mert ezek után a notebookom azonnal hazavitte a párom.
1 ágyas szobába készültem, de a csúcsforgalom miatt ott nem jutott hely.
Jah, és aki keresett, ezért nem ért el :( De holnaptól él a régi számom.

Szóval de a lényeg a csaj :lol: :lol: :lol:
Lili tényleg jó baba, eszik, alszik :) Nagyon ügyesen szopizik, szinte az első mellretételtől profi - ebben nagyon hasonlít Mátéra, ha kinyílik a szeme azonnal enni kér -.

Fiúk: nagyon-nagyon aranyosak volt. Megnézték megvan-e mindene, Máté azonnal elkezdte ki-betakarni, puszit adtak neki.
Sőt :D Máté még a maciját is bedobta neki -ezzel szerintem az összes védőöltáson túljutottunk :wink: -, ami Mátétól hatalmas cselekedet.

Napirendünk remélem 1 héten belül azért valami lesz.....

És nagyon szépen köszönjük a sok-sok gratulációt!!!!

Andi :D
GRATULÁLOK NEKTEK!!!!

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hát nem semmi sztori... Lényeg, hogy otthon vagytok és minden rendben. Sok sikert a 3 gyerekes élethez! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Orsi! Andi!
Gratulálok, jó egészséget, sok tejcsit kívánok!

Egcsi!
Olvastam, hogy lehet, hogy nehezen fognak boldogulni a fiúk amíg te a kórházban leszel. Nagyon tudom ajánlani Bartos Erika: Anna és Peti - Kistestvér érkezik című mesekönyvét, Dana imádja és nálunk nagyon sokat segített a kistesvér születésére való felkészítésben. Ha most mennek itthonról rokonok hozzád, akkor még el is vihetik. Lehet rendelni az alexandra.hu-n. De nem csak erről a témáról vannak benne történetek. Danának hónapok óta a kedvence.

A két gyerekes lét bizony kicsit nehezebb, de azért elég jól boldogulunk. Bár mostam már úgy Danának a fogát, hogy közben az alvó Brúnót tartottam a karomban, meg szoptatás közben is kénytelen voltam már segíteni Danának a wc papírral, aztán persze egykezes kézmosás nekem. Szóval zsonglőr lettem. :D
Mi ma voltunk védőnőnél, Brúnó pont 5 kg, 56,5 cm, nagyon jól szopizik ahogy ez látszik is, Dana 15 kg és 98 cm.

Gyerekszáj:
Valamelyik nap Dana nagyon megütötte magát (ugrált lefelé a díványról, át a babataxi felett, amelyik persze hosszában állt, de egyszer nem sikerült), sokáig sírt, majd még félig sírva azt mondta: "Anya kérek almalevet, azt majd megiszom és megboldogulok!"
Misi bekeretezte és feltette Dana egyik rajzát a falra. Dana másnap rámutatott a képre és ezt mondta papának: "Apa felképelte!"

KépKép
leone

Gyorsan benéztem van-e babás hir, látom pont jókor!

Orsiéknak gratulálok!! Nagyon édes Lilike!!

Andiékról tudtok valamit?

Mi betegeskedünk, Norbi szemét megint át kellett mosatni, amugy taknyos volt és már megint az, én meg még mindig, de nekem nem egyszerü nátha holnap megyek fülészetre vele.
Orsinak kellett gyógycipö, az orvos szerint ezért fáj éjjel nagyon a lába. De elviszem röntgenre is már igy nyugszok csak meg.
Jövö vasárnap megy utazunk mi is végre nyaralni! Bükfürdöre megyünk. Sajna most nem lesz pénz átmenni Sonnenthermére.

Barbi! Daninak nagyon boldog szülinapot kivánunk!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Leone :)
Jó, hogy benéztél. :) Ez a Brúnó gyerek nagyon cuki!!!! :D
Gyerekszáj :lol:
A könyvet már megküldte az egyik barátnőm, tényleg nagyon jó. Nem a gyerekemtől tartok, hanem apukától....neki lesznek nehéz percei, de azért kibírja valahogy. Már listát akar írni a gyerek körüli teendőkről, nehogy fel kelljen hívnia ilyen dolgokkal, hogy mennyi időre kell a kakaót betenni a mikroba... :roll: Ja, és külön szám lesz, ha valamit keresni kell, mert mindent tőlem kérdez, hogy hol van. :D Férfiember 8)
Biztos nekem is meg kell tanulnom egy-két egykezes trükköt, de ez a többgyermekes létben a tejszínhab a tortán. :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Karmen :)
Jobbulást nektek! Érezzétek jól magatokat Bükkfürdőn! :) Majd jelentkezz! Képekkel! :D

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Köszi a további Dani köszöntéseket!!!

Andi, sok-sok gratula Ábel babához, gyors felépülést és sok-sok tejcsit kivánok!!!

Apósék már közelegnek (kb 2 óra múlva landolnak) ha egyáltalán fel jutottak a gépre Londonban :lol: Majd kiderül...
Én extra sürü napot tartok,mert a sok pakolás, takaritás, készülés mellett ma még egy vizsgám is van a suiban, :roll: tiszta élvezet...

Megyek is, csak jöttem babahirt olvasni!

Ja, és Orsi, nagyon gáz a telefonod, ki a fene lop a kórház kismam részén, aki éppen megszült??Vagy kb 2 napja?? Vagy gondolom valami családtag. VAgy a takaritó..áááh, ne is ragozzuk..
Remélem jól fog menni az élet 3 gyerekkel, belegondoltál már, hogy most már nagycsaládos vagy????

Sziasztok
Barbi

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Andi!!! :D
Szeretettel gratulalok Abel szuletesehez, bejott a gyors szules is!
A lanynev tovabbra is marad hat talonban... :wink:

Orsi!!! :D
Udv ujra a fedelzeten !
Hajra napirend! De ha nem egy het alatt, az se baj...

Leone!!! :D
Orsi beelozott a szulestortenettel!!! AAAA, ez nem celzas... :wink:
Megnezem en is Alexandran azt a konyvet...

szoszi
szoszmosz

Szép Jó Reggelt!(már mint az én isőzónámban :D )

Azt álmodtam, hogy elment a nyákdugó.... :shock: Szerencsére hívott valaki és felébredtem. :) Mintha kicsit izgulnék a szülés miatt. :lol:

Megérkeztek anyósék? :) Engedd ám, hogy kényeztessenek! :D Meddig maradnak?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

nos, akkor egy friss kép a lánykáról:

Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jaj, de édi! :P Sok nyugis, hasfájásmentes éjszakát!

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Csak beugrok egy képpel, ami kb. 1 órával a szülés után készült.

Kép

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Jaj, de kis tündér! :) De, irigyellek! Nsgyon jó egészséget és sok-sok tejcit mégegyszer! :D
Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Nagyon szépek a babák, gratulálok nektek!
Sok sírásmentes éjszakát kívánok nektek, csak szoptatósat, mint Dani :).

Csúnyán eltűntem, ne haragudjatok, nincs is mentségem.
szépen növögetünk, Dani nagy csibész, minden ok velünk. Kb. 1 hónapja áll, és állva, pipiskedve pakol le mindent. Ezt az időszakot gondolom mindenki rettegve emlegeti, én is :).

Zituska :) nagyon grat... a tesóhoz, vigyázz magadra, tudom, még keresztbe tartom az ujjaim értetek :)

Egcsi :) akkor nemsokára ti is babáztok, hogy elment az idő!

Visszaolvasok és akkor tudok hozzászólni.

Puszi
Noémi
Vendég

Reditke :) egy nagy hős a kisfiad, ügyes, hogy ennyire jól bírja. Meg ti is, az egyszer már biztos! Gyors felépülést kívánok neki, remélem minden rendben lett vele. Sikerült a műtét? Minden ok most már? Apósomat kétszer műtötték szívvel, 22 éve és 2 éve. Csak fehéren látszik a vágás, és tényleg benövi a szőr, mert ránő. Daninak a fejét vágták meg születéskor, ott se nő haj, de a többi úgyis eltakarja :).

Egcsi :) drukkolok a július 5-höz!!!!!

Erika :) örülök, hogy túl vag az AFP mizérián. Az egészségügy úgy tűnik ott jó, ahol te fizetsz érte. A megjöttös topikban van egy lány, akinek a 18. héten derült ki vidéken, hogy súlyos szívrendellenessége van a kisfiának, mire minden papír rendben lett és meg kellett szülnie, 21 hetes volt. No komment.

Andi :) minden szüléskívánságod teljesült? Várjuk a születéstörténetet! :) Gratulálunk a kisöcsihez!

Cat :) a beszólások nagyon édesek, remélem írjátok őket! :) Hadd nevessenek ők is pár év múlva.

Mindenkit puszilunk
Noémi
Vendég

Jó, hogy jöttél. :) Atya-gatya, már Dani is majdnem 1 éves!!! :shock: Majd ha tudsz, tegyél képet, biztos nagy csibész. :P

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok! :)

Jaj, de édesek ezek a babácskák!!! :D :D
Mégegyszer nagy-nagy gratula hozzájuk!!

Hamarosan itt a Te nagy napod is! :D Megértem, hogy izgulsz már!

Engem rókakoma kerülget még, bár most állítom le a Duphaston szedését, és amióta kevesebbet szedek, hányinger sincs olyan gyakran.

Köszi! Várom már a 12 hetes Uh-t, talán akkor már nyugodtabb leszek! :D

Íme két Balcsizós kép! :D

Kép

Kép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Most csak a szüléstört., mert szopi idő van.

Kedd este fél 7-re mentünk CTG-re és dokihoz. A legnagyobb meglepetés, nem kellett várni, pedig picit előbb is érkeztünk.
Szivhang jó, méhszáj majdnem 2 ujjnyira nyitva. Doki megkérdezte, hogy mikor akarok szülni, nekem meg hirtelen csak annyi jutott eszembe, hogy apa a ma éjszakát nézte ki. Ok, akkor megvizsgál egy picit jobban, aztán találkozzunk 9 körül a kórházban. De ha elindulnak a fájások, akkor ne várjunk, hanem rögtön menjünk, mert szerinte gyors szülés lesz.
Telefon anyuéknak, hogy induljanak. A hazaút (20 perc) azzal telt el, hogy a sírdogáló Pétert próbáltuk nyugtatni, hogy csak aludni kell a mamáékkal, mire reggel ébred, apa otthon lesz. Nem sok sikerrel jártunk, mert otthon is még ment a műsor, hogy legalább apa maradjon vele. Néha bevillant, hogy szülni fogok, s megint egy indítás, mint Péternél, de megnyugtattam magam, hogy jobb igy, van kire hagyni Pétert, apa is ráér, s elegem van a hőségből.
Még egy gyors zuhany, Péter fürdetése, szeretgetése.
Kicsi vérzéssel és sok keményedéssel indultunk el otthonról. A kórházban rögtön összefutottunk az ügyeletes dokival, aki megkérdezte hova megyünk? Szerintem hülyén néztem rá, mert este, célirányosan a szülőszobák felé tartva, pocakkal, cuccokkal, vajon hova mehet az ember???? Kaptam egy hálóinget, doki megvizsgált, méhszáj bő 2 ujjnyi, magzatvíz tiszta. Felvették az adatokat, megcsörgették a dokimat, előkészítés, aztán a szülésznő bekisért a vajúdóba, majd gondolt egyet, s átirányitott az egyik szülőszobába. Első gondolatom, hogy nagyon jó hűvös volt bennt. Rám tette a CTG-t, majd elment a páromért, aki ez idő alatt hülyére idegeskedte magát a folyosón.
Elkezdtem kicsit fájogatni, de csak össze-vissza, gép mutatta is.
Fél 11 előtt megjött a doki, mondta, hogy még nem repeszt burkot, de megvizsgál. Szerinte nagyon jól állunk, mégis repeszt burkot, s ismét elmondta, hogy szerinte gyors szülés lesz. Ebbe a mondatba kapaszkodtam, s elkezdtem róni a köröket. Jöttek a fájások, de nem voltak durvák. Közben szedtem a homeós golyócskákat, s élveztem a légkondis szülőszobát. Párommal vigyorogtunk, senki nem zavart bennünket, nyugis volt az éjszaka. Fél 12 után kezdett elegem lenni a sétálásból, leültem a labdára, párom figyelte az órát, jöttek a fájások 2-3-4 percenként, közben megbeszéltük, hogy már nagyon álmosak vagyunk, s felváltva ásítottunk. Éjfélkor jött az orvosom, s közölte, hogy még mindig csak bő 2 ujjnyi a méhszáj, 2-ig várunk, aztán majd meglátjuk. Ezen teljesen letörtem, s az jutott eszembe, ha ilyen nehezen haladunk, Attila nem ér haza, mire Péter felébred fél 7 körül. Szülésznő elküldött zuhanyozni, ott voltunk egy jó 15 percet, aztán visszaültem a labdára, mert akkor már a séta nem esett jól. Jöttek a fájások 1.5-2 percenként, s egyre erősebbek voltak. Szülésznő visszanézett, mondtam, hogy egyre jobban fáj, örült neki, s azt tanácsolta, hogy fél 2 körül menjek el még egyszer zuhanyozni, mire jön a doki, jól álljunk. Aztán újra kettesben maradtunk, s szorongattam rendesen Attila kezét, mert akkor már tényleg iszonyúan fájt. Nem sokkal később úgy éreztem, mintha jönnének a tolófájások, de nagyon korainak találtam, s mivel Péternél ez az érzés kimaradt, nem is voltam benne biztos, hogy ez most az-e. Összeszedtem az erőmet, s mondtam Attilának, hogy menjünk zuhanyozni, ott talán jobban el tudom dönteni, hogy most mi ez. Guggolva kapaszkodtam a vasba, párom engedte rám a vizet, s úgy éreztem, hogy ott rögtön szétrobbanok. Viz elzár, hálóing felrángatása a vizes hátamra, vissza a szülőszoba. Kértem Attilát, hogy menjen vkiért, mert én szülök. Le akart ültetni a labdára, de nagyon rossz érzés volt, kértem, hogy inkább a szülőágyra segítsen (tegnap mesélte, hogy nem kellett feltenni, szinte felpattantam). A pultnál nem volt senki, a távolban látott vkit,neki kiabált, hogy jöjjön a szülésznő, mert baj van. Gyorsan ott volt, nyomában a félkómás doki, meg az ügyeletes is. Összerakták az ágyat, én közben folyamatosan mondtam, hogy nyomnom kell. Ágy kész, lábak felpakolva, s csak azt hallottam, hogy kiabálnak, újszülöttes is kell. Aztán itt nagyon felgyorsultak az események, arra emlékszem, hogy doki megkérdezte, hogy biztosan akarom a gátvédelmet? Nekem ott már mindegy volt, csak legyünk túl rajta. Mire eldöntöttem, hogy akkor vágjanak, doki közölte, hogy a második fájásra kinnt a baba, nem vág, de akkor még mindig nem nyomhattam. Iszonyú volt, úgy éreztem, hogy ordítok közben, Attila felvilágosított, hogy éppen csak nyüszögtem, és még ezért is 3-szor elnézést kértem. Aztán egyszer éreztem, hogy már kinnt a feje, s végre nyomhattam egyet, s megtapasztaltam milyen fantasztikus érzés amikor szépen kicsússzan a baba (ez Péternél kimaradt, mivel kinyomták belőlem), s megszűnik minden fájdalom. 1.20 perc volt. Ránéztem páromra, hogy mi lett, de nem ért rá a nemével foglalkozni, mert éppen a könnyeit törölgette. Doki mondta, hogy fiú, egyáltalán nem éreztem csalódásnak, hogy nem lány lett, s azóta sem.
Az viszont nagy meglepetés volt, hogy a felszedett 6 kg, s a pici hasam ellenére 3 kg-s babát szültem.
A méhlepény picit nehezen jött ki, s a vizsgálatnál kiderült, hogy Ábel picit repesztett a vállával a régi heg mentén, igy nem úsztam meg a varrást, ez nem volt a legkellemesebb, de gyorsan ment, s a felszívódó varratoknak köszönhetően, varratszedés sem volt.
Ránéztem az órára, mikor a doki közölte, hogy készen vagyunk, még nem volt 2. A beigért vizsgálat helyett, akkor már a megfürdetett Ábel babát kaptuk vissza, aki rögtön szopizni kezdett.
Hát körülbelül ez történt azon a csodálatos éjszakán, amikor apa vicces szavaival élve, kaptunk egy Pannon GSM babát (06.20).

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Andi28 :)
Háát én ezen jót pityeregtem, nagyon megható volt. :D Gratulálok mégegyszer és sok boldogságot, minden jót kívánok!

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Andi :) nagyon sok boldogságot ismét nektek!

Orsi :) ti hogy vagytok hármacskán? Lili baba tud aludni ebben a melegben? És te?

Zituska :) nagyon drukkolok nektek a kistesóhoz!!! Spontán sikerült?

Puszi
Noémi
Vendég

Zituska :)
Szuperek a balcsizós képek! Rókakomáért meg irigy, irigy, késQbb megszépülnek ezek az emlékek is. :D

Sajnos én hanyag anya vagyok, nem írom az aranyköpéseket, annyira nincs rá idöm. :oops: :oops: Biztos pedig meg fogom bánni, de sokszor rögtön le kellene jegyezni öket, de nem olyan a helyzet stb.

Jesszusom, már majdnem 1 éves Dani! Hihetetlen hogy megy az idö!

Cat
Kép
cateye

Tényleg gyors volt Ábel baba, gratulálok, ügyesek voltatok! :) (Ide nekem egy hasonló gyors szülést! :D )

Zitus :)
Tényleg jók a képek! :) Jó nagy a fiacskád. :) A rókakoma hamarosan békén hagy, aztán el is felejted. :)

Én sem írom az összes aranyköpését a gyereknek, de a nagyon jellemzőket azért igen. Remélem Bencénél is sikerül kiviteleznem... 8)

Lányok, a sógórnőm még mindig nem szült. Már nagyon szenved, a doki szerint tuti 4 kg feletti a baba. Kedden végre befektetik...
Én csütörtökön megyek dokihoz, gondolom megvizsgál és megbeszéljük a menetrendet. Kicsit sajnálom, hogy már nem sokáig lesz pocakom, de várom is a babázást...

Mindenkinek szép napot! :)

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

[quote="noémi22"]O írta:noémi22rsi :) ti hogy vagytok hármacskán? Lili baba tud aludni ebben a melegben? És te?

mármint ötöcskén? :) :) :)
jól vagyunk, K. itthon van még elég sokat, így a fiúkkat nagyon jól leköti.
Lili simán alszik, szerintem még élvezi is.

4 óránként eszik, ca. 1.5szer annyit, mint amit illene... és amióta hazajöttünk hízott ca. 200 grammot (5 nap alatt)... nem aprózza el.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi:) Igen, három gyereket akartam írni :)
Nagyon gyorsan hízik, ügyes szopizó akkor, Gratulálok. Dani az első 2 hónapban 2 kilót hízott, meg heti 1 cm-t. De Lili még kisebb is, hamar meg fog így nőni, az biztos. A császáros vágásod ugyanúgy fájt most is? Vagy sokkal jobban? Csak kíváncsiskodom.

Cat :) nem csodálom, nekem az egy sokszor leköti minden percemet, naplót vezetek neki, és sokszor csak visszamenőleg írom le mikor mi történt, de csak a leglényegesebbeket. Kettővel még nehezebb lehet.
Nagy zsivány lett a kölökből :), és a bébiszittyó dolog is megoldódni látszik, anyukám szokott vigyázni rá, ha este elmegyünk valahová. Nem nagyon csípi, de azért elalszik. Sajnos még mindig cicin alszik el, leszokott a cumiról, és semmi, senki más, csak én. Döbbenetes mennyit változott 11 hónap alatt, ti ezt már úgyis átéltétek, nekem olyan hihetetlen, hogy a kis szuszogó tejcsiszagú alvó babából egy csibész kiskölyök lett egy szempillantás alatt.
Na, most vissza kell altatnom,
Puszi
Noémi
Vendég

Noémi :D
a császáros hegemen épp most gondolkozom. Még mindig érzékeny, de inkább betudom annak, hogy azért sokkal kevesebbet pihenek, mint anno a fiúkkal, mert azért most ők már itt vannak és utánuk rohanni kell.

Kiváncsi vagyok, hogy Lili hogy fog nőni, az első 2-3 hónapban a fiúk is hihetetlen gombamód nőttek, havi 1 kg simán megvolt, néha több is, aztán abbamaradt ez a rohamtempó :)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi :) az első két hónap szerintem ijesztésnek van így kitalálva, ha Dani ebben az ütemben nőne, jövőre lehagyna minket :lol: . Ő mára már csak 10-20-30 dekát hízik egy hónapban, mikor megszületett ez tilos lett volna :).
Van még képed Liliről meg a fiúkról? Valami bátyusok a hugival címmel? :) Tegyél már fel párat, hadd gyönyörködjünk.
Vendég

Sziasztok!
Egy gyors beköszönésre van csak időm és hogy grítuláljak Andinak a kisfiúhoz.
Nagyon sok boldogságot kívánok nekik!
Most csak ennyi. Azért olvasni olvasok.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

Andi :) Gratulálok Ábelhez! Nagyon szép, formás kisfiú. Isten hozott a két fiús anyukák között.

Orsi :) már megcsodáltam Lilit az iwiw-en is, de ismét gyönyörködtem benne. Tényleg kérünk még képeket!

Egcsi :) Hú, már te is nagyon a végén vagy. Pedig mintha most jelentetted volna be a pocaklakót! Annyira megy az idő.

Edit :) az őszi topicban megnéztem a képeidet. Most már tényleg nem hasonlít annyira a két fiú egymásra. Csuda helyesek. Mindig figyelem, hogy mi a helyzet nálatok, így látom, mire számítsak pár hónap múlva. :)

Barbi :) hogy sikerült a vizsga? Mit tanulsz?

Nálunk is nagyon nőnek a fiúk. Zalán június elején elindult, és most már egyedül járkál a szobában. Olyan mókás újra egy ilyen totyogó kisgyerek. Továbbra is nagy mászó, felmászik ahova csak lehet. Egyik nap a konyhaasztalról szedtem le...
Régebben azt hittem, hogy Zéti élénk fiú, de most már tudom, hogy ő nem az. Zali kétszer olyan élénk. :D Hihetetlen gyorsan fejlődik, tényleg sok mindent eltanul a bátyjától.
Viszonylag jól elvannak együtt, de azért néha megy a lökdösődés, civakodás. Egyelőre Zéti az erősebb, de várom már, mikor egyenlítődnek ki az erőviszonyok.

Kép
Puszi, Alena

Kép
Kép
alena9

Alena :)
Hűű, de jóképű ez a két legény!!!!! :D :D :D
Zalán hatalmasat nőtt!! :shock:

Hol vagy???

Kép
Kép
zituska28

Zita :)
Megvagyok még, csak igyekszem elintézni a dolgokat az utolsó pilanatban. 8)

Alena :)
Nagyon jóképűek a legények, tetszik Zéti nagyfiús frizuja. :D Már nemsokára én is tehetek fel kétfiús képeket. :wink:
Zalán jó hamar elindult... :shock:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok!

Most talán van időm irni is néhány sort, nemcsak beköszönni.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a gratulációkat és a jókivánságokat!
Eddig nem panaszkodhatom, a tegnapi szeles délelőttöt kivéve, Ábel baba nagyon nyugodt, egy dolog a lényeg, hogy a bendője tele legyen. :lol: Éjszaka is eszik, s alszik tovább. Tejem nagyon korán beindult, köszönhetően Ábel babának, aki már a szülőágyon is lelkesen szopizott. Remélem most ügyesebb leszek, mint Péternél voltam, s nem kell pótlás mellé. :roll:
Ábel névvel jól megleptünk mindenkit, mert nem árultuk el, hogy fiú esetén nem Marcell lesz. :lol: Szegény anyukám pl. az éjszakai SMS-t olvasva, hirtelen nem is tudta eldöntöni, hogy most lány v. fiú lett a babó. :lol:
Péternél eddig semmi jele a féltékenykedésnek, igaz itt van a mama, az egyetlen gond, hogy picit köhög, s igy igyekszem nem túl közel és sokat engedni a babához, de sokszor nincs szivem elhajtani, mert annyira szeretné Ő is látni, simogatni. :(

Orsi! Lilla tündéri! :) Szülési történések már kevésbé. :evil: Durva, hogy ilyen dolgok vannak.
Egcsi! Most már tényleg Te jössz! :roll: GYorsan intézz el mindent!
Cat! Nálunk nem jött be a boszijóslatod, talán majd a 3.-nál, ugye?
:roll:
Alena, Barbi! Fiúk hatalmasak, én most még élvezem nagyon a pihe-puha babámat, csak kár, hogy belőle is nemsokára ilyen gézengúz lesz. :lol:

Biztosan akartam még vmit, csak szellemileg nem vagyok annyira a topon. :roll:

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Csak ügyesen továbbra is! Szopival sem lesz gond, csak nyugi. :)
Most már tényleg én vagyok a következő a sorban. :D Akár a holnapi nap is tökéletes lenne a szülésre. :D Persze ez nem kívánságműsor....

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Szöszi!:)
Szüléstörténet:

14.20 Szivárog a magzatvíz. Enyhe pánik, aztán anyunál is amikor megmondom, majd lefekszem és felhívom a szülésznőmet Manyeszt és Misit. Aztán a dokim. Majd a családom… szép sorban mindenkit. Pakolászás. Néha egy-egy fájás. Fórumra írok. Danának meseolvasás. 16.30 – 45 Kezdek rosszkedvű lenni, a fájások rendszertelenek, majdnem elmúlnak. 17.00 elindulunk Misivel a Klinikára. 17.20 Odaérünk, felvesznek, átöltözök. Mikor megyek be a vajúdóba 17.40 körül megérkezik Manyesz. (Nagyon megörültem és megkönnyebbültem amikor megláttam.) Ügyeletes doki kifaggat, CTG. 17.50 Misi és Manyesz is mellettem, beszélgetünk. Fájások egyre rendszeresebbek. 19.30 körül CTG vége. 20.00 körül Misi elmegy kajáért, ekkorra lesznek 5 perces erős, rendszeres fájásaim. Már enni is alig kívánok mire visszaér. Ők beszélgetnek, én egyre ritkábban szólok bele. Először az ágy mellett állok, aztán az ágyon térdelek, CTG miatt széken ülök. Éjfél, én az ágyon térdelek. Doki telefonál, Manyesz megvizsgál, méhszáj 2 ujjnyi. Nem kell méhszáj érlelő tabletta, jól haladunk. Manyesz javasolja, hogy akkor csináljuk meg az előkészítést, azzal is telik az idő. Én már elég jól fájok, olyankor Misire támaszkodom. Hosszas WC-n töltött idő után zuhanyozás. Manyesz tartja a zuhanyt, Misi meg engem fájáskor. Utána álldogálok, hagy segítsen a gravitáció, majd a széken ülök, a hátam nagyon fáj. Szunyókálok a fájások közt. 2-kor Zoárd telefonál, méhszáj bő 3 ujjnyi. Azt mondja fél óra múlva jön. Én meg addig kipróbálom a gázt. Felfekszem az ágyra ahol sokkal rosszabbak a fájások. Hogy szülhettek anyáink fekve? Lábam magam mellé hajlítom és ívben hátra hajlok minden fájásnál. Gáz. Elsőre gáz, elveszek a fájásban. Iszonyú. Másodikra Misi tartja a maszkot és így sikerül. El is veszem tőle a maszkot pár fájás után, lefekszem, lábam ugyanúgy. Ráéreztem. Hát ez király! A többiek jól szórakoznak a beszólásaimon, meg hogy milyen jó a bódulat. Vicces lehetek, néha egész vadul szívom, hogy a fájás kezdetére elérjek a bódulatig. 2 fájásról lekések, az elég kemény. Manyesz a pocakom keménységén nézi mikor van fájás, én meg hessegetem a kezét, mert ha csak hozzáér már nagyon felerősödik a fájás. Dokim megjön, sajnálkozik kicsavarodott lábaimon. Misi segítségével később kiegyenesítem. Zoárd is hozzányúl a pocakomhoz, cserébe majdnem eltöröm a kezét. Egyszer csak nyomni kezdek, mert úgy érzem az jön. Az elején hagyják, aztán már drukkolnak is. Manyesz beköt egy oxytocin infúziót, én meg csak azt kérdezgetem minek az. ((Manyesz: a doki kérésére kötöttem be, de a lehető legkisebbre állítottam, hogy 1 ml „folyjék” be / óra. Igazából, az semmi, mjad csak a szülőágyon, az utolsó fájásnál emeltem kicsit, meg aztán a lepény leválása után. Így mindekinek igaza lett, a doki kérése is teljesült :) tudott valamit csinálni :) )) Azt mondják már látják a baba fejét, de 3-at kéne nyomnom egy fájásra, én meg csak 2-t érzek. Húzzam fel jobban a lábam, Misi meg Manyesz hátra is nyomják, hogy szemléltessék miről is lenne szó. Doki szerint tegyem le a gázt, hogy jobban haladjunk. Beleegyezek, de onnantól állandóan azt kérdezgetem Manyesztól, hogy hányat kell még nyomni. Valahogy rövidebbnek képzeltem a kitolási szakaszt. ((Csak amiatt érezheted hosszabbnak, mert teljesen nem vártuk meg, míg magadtól kezdesz el nyomni. Mi is beleszóltunk. Ha nem tesszük, még lett volna kb fél óra gázszívás. Aztán önkéntelenül nyomtad volna. De így, legalább sétálgattál a szülőágyig :) )) Aztán 3 körül gyalogtúra a szülőszékhez kis földre rogyással. A szülőszéken még 3 fájás 3 nyomással és a negyedik fájásnál 2 nyomásra kicsusszan a baba és élesen felsír. 3.22 van. Jó hallani. Kisfiú! Nagyon jó érzés. Hasamra teszik, folyamatosan sír. Nagyon gyönyörű! Elviszik mosdatni, Manyesz és Misi vele mennek, kezdődik a varrás. Nagyon hosszúnak tűnik, a kimerültségtől reszketek és nem túl jó a közérzetem. Még kell fél óra mire szoptatni tudom Brúnót. Zuhanyzás, 6-kor már az osztályon vagyunk.

KépKép
leone

Most olvastam Andi szüléstörténetét, arról jutott eszembe, hogy én is eszegettem a homeós bogyócskákat. Szerintem használt is, mert anyukám és a húgom is 24 órát vajúdott első szülésre, nekem ehhez képest nagyon jó a 12 óra. Mivel Dana császáros, bár vajúdtam 5 órát vele de egyáltalán nem tágultam mert faros volt, azért ez első szülésnek számít.
Benne maradt egy Zoárd a fenti leírásban, ez a dokim neve. Amikor először bejött 1 ujjnyi sem volt a méhszáj, pedig 3 nappal a kiírás után voltam, azt mondta, hogy ha nem haladunk éjfél körül kell egy méhszáj érlelő tabletta és ha nem használ reggel kapok oxytocin infúziót. Ebből is látszik, amit utólag be is vallott, hogy ő nem bízott a gyors és természetes szülésben, pedig én mindig azt mondogattam, hogy én nem szeretnék semmit kapni, ha nem muszáj.

Ja, és tegnap voltunk hat hetes kontrollon, meg persze csípőszűrésen. Minden rendben, Brúnó 5350 g, 58 cm.
6 nap alatt +350g és +1,5 cm!

Egcsi!
Drukkolok!

Lili baba és Ábel is nagyon édes!

Alena!
Hogy telik az idő, milyen nagyok már a fiúk! Tényleg nagyon helyesek!

Cat!
Én is mindig megfogadom, hogy írom miket mond Dana, de aztán végül csak utólag pótolgatok. :oops: Babanaplót írtatok? Danáéból még hiányoznak a képek, Brúnónak meg még nem is vettem. :oops:

KépKép
leone

Leone! Hát örülök, hogy nem szülés előtt tetted fel. :lol: Azt hiszem bepánikoltam volna. Örülök, hogy a sok küzdésnek meglett az eredménye, s sikerült a császárt elkerülni. Anyukám 2 napot vajúdott velem, mi viszont könnyen szültünk húgommal.
Babanaplóm Péternél sem volt, szerintem most sem, pedig elhatároztam, hogy most szorgalmasabb leszek.

Kép Kép
Kép[/url]
pandi28

Jó, hogy leírtad a storyt, de ha nem haragszol inkább Andiét választanám. :D Gyönyörű babád lett tényleg, megérte az erőfeszítést! Biztató, hogy meg tudtad szülni hüvelyi úton, én is reménykedem. :)

Most jöttem a dokitól, csak szűk egy ujjnyira vagyok nyitva, viszont legalább a gyerek feje jó helyen van.(Kicsit aggódtam, hogy helyzetet cserélt UH óta). Jövő héten szerdán be kell mennem a kórházba, akkor ügyel a dokim, megnéz megint és ha nem nyílok,akkor feltesz egy katétert,állítólag nagyon jól működik méhszájtágítóként is. A tervek szerint 5-én reggel 9-kor befekszem és indulhat a mandula. :D
Azért jövő csütörtökig még besegítek egy kis szőnyeg-és ablakpucolással és lehet, hogy a forró fürdőt is bevetem. :wink:

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

:) Pedig nem volt olyan vészes, én kifejezetten jó szülésnek tartom. Jó volt a társaságom, jót beszélgettünk/beszélgettek, így sokkal jobban telt az idő, volt mire figyelnem. 2-től lett volna már nehéz, akkor meg jött a gáz. Nem mondom, tényleg fájt, de ilyen a szülés. Nekem az volt a lényeg, hogy ne piszkáljanak, ne próbálják siettetni a dolgokat, meg ne is kelljen aggódnom, csak magamra figyelnem, minden csak természetesen menjen. Kivéve gátvédelem, az még plussz 20-30 perc lett volna, ha Brúnó bírja. De azt már lehet, hogy én nem bírtam volna erővel.
Persze én fel voltam készülve lelkileg, kizártnak tarottam, hogy rövid szülés legyen, mert hogy a családban ilyen még nem volt, csak annak drukkoltam, hogy azért ne 24 óra legyen. Lelkileg nekem ez nagyon jó volt, mert a császár után én úgy éreztem lemaradtam valamiről, és most megkaptam, végig tudtam csinálni, és nem is hagytam el magam. Meg nekem császár után sokkal nehezebb volt a seb miatt, szerintem ez a kis gátseb apró, pár napos kellemetleség ahhoz képest. Nagyon élveztem hogy jól tudok mozogni, sokkal könnyebbnek éreztem a szülés utáni időt.
Aztán a kórházi tartózkodás is jó volt, mert nem jártak a nyakamra a csecsemősök, hogy szoptassak már, mennyit eszik, kakil a baba, így kéne, úgy kéne.
Most amúgy is jobban élvezem a babázást, nem aggódok annyit, mint Danánál, hgy miért sír, jól fogom-e meg, mit adjak rá, beteg ne legyen, szegény oltást fog kapni...stb. Sokat számít a gyakorlat. :)

Egcsi!
Kívánok neked olyan szülést amilyet szeretnél. Legyél pont olyan elégedett, mint én voltam!

KépKép
leone

Az számít, hogy neked jó élményként maradt meg a szülés. Átélni és olvasni teljesen más. Remélem nekem is sikerül elkerülni a csaszit, mert én is úgy érzem, hogy lemaradtam valamiről. Bercivel egy kósza fájásom sem volt, úgyhogy nem tudom mi vár rám. :) Igazán azt szeretném, ha itthon beindulnának a dolgok és tudnék kicsit itthon vajúdni, mert a kórház, a monitor és az infúzió nem vonz túlzottan. :? Azért az epidurált nem utasítom vissza, ha kell, akkora hős nem vagyok. :D
Van segítséged a gyerekekhez? Mindenki azon aggódik, hogy hogy bírom majd egyedül a két lurkóval. Szerintem nem lesz gond, max. az elején Berci kicsit többet tévézik....

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Egcsi :D
nálatok adnak császár után epidurált???
nekem mindkét dokim azt mondta, hogy itthon ilyet nem csinálnak.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Neeem? :shock: Itt adnak, szerintem. Akkor marad a szenvedés vagy a gáz? Hát ezt megkérdezem a dokimtól szerdán. Remélem itt nem így van. Miért ne adnának.... :?

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?