bog: nekem sincs jó kapcsolatom az anyámmal, de azért elvagyunk....elég gázos családból törtem fel (nem mint a büdös víz), apám eldrogozta, elitta a maradék eszét is, 4 éves koromban mentek szét, anyám egyedül nevelt nővéremmel. Gázosabbnál gázosabb pasik sorakoztak....Szeretem, mert az anyám, de sajnos nem szép ezt mondanom, de nagyon buta. Abszolút nincs képben semmivel, pláne nem velem. Fogalma nincs milyen dolog tanulni, még a szakmunkásképzőt is levelezőn végezte el...esküszöm a 6 éves fiamnak magasabb az IQ-ja
de emellett sokat segít most hogy visszaköltöztünk vidékre, pl most is itt van és takarít. (én meg csesztem suliba menni....
) Szóval nálam a termékenységre nem hatott ki a dolog, viszont a párválasztásra annál inkább. Először én is nagyon mellényúltam....meg nővérem is. És mindketten már elváltunk. Tesóm azóta is kínlódik a pasikkal, van egy 9 éves kisfia, én szerencsére már nem szenvedek....(5 éve vagyunk együtt egy nagyon jó házasságban) Amúgy Czeizelről olvastam, hogy a felesége korai halála annak köszönhető, hogy mindig meg akart felelni, jó orvos, jó anya és szép nő akart egyszerre lenni...nem bírta, néha én is érzem, hogy nem bírom, de aztán mindig megy tovább! Sajnos fiatal korom ellenére annyit tapasztaltam, hogy másnak 2 élet is kevés lenne.
Keresek neked olyan cikket, ami lehet hogy segítene....melyik SOTE-s tanárom írta, nagyon érdekes dolgok vannak benne. (lelki okok és meddőség) Amúgy nem mondanálak meddőnek így látatlanban, amúgy is 2 év sikertelenség után "bélyegzik" meg a párokat. Mondjuk nem tudom, mert egy orvos ismerős meg azt mondta anno, hogy az is hülyeség, ha vki abbahagyja a tablettát 3 hónap kell, hogy teherbeessen...mert aki egyészséges és rendszeres a sexuális élete, azonnal teherbeesik. (nagyfiammal kimaradt a 1-2 tabi és összejött 2 együttlét/hóból....hétvégén jártam haza a koleszból.)
Az is tény, hogy az idősebb nők nehezebben esnek teherbe, de ez csak statisztika....inkább csak azt szokták mondani, hogy nagyobb a kockázat a Down kórra, 30 felett megsokszorozódik )szóval szerintem nálad nem ez játszik, hanem merem mondani hogy lelki okokra vezethető vissza. Amúgy van peteérésed? Illetve a luteális szakaszod elég hosszú? (ovuláció és a köv. mensi közötti időszak)
Andrológiai vizsgálaton volt a párod? Endometriózist, PCOS-t kizárták nálad? A petevezetőd átjárható? Méhednek milyen a pozíciója? (hátrahajló esetleg?)
Jónást próbáltad? Amúgy ajánlanék Agykontroll tanfolyamot....vagy esetleg olvass a Vonzás Törvényéről...nálam nagyon sok esetben működött, működik.
Ja a barátnőmmel nem beszéltem azóta, nagyon durva story és most kicsit lelkiismeretfurdalásom van, hogy megmondtam neki a frankót. Valószínű most nem kellett volna....Ő hozzáment élete első pasijához, kislány kora óta ismerte. Aztán 10 év együttlét, 5 év házasság után akkor jöjjön a baba....nem jött. Fiatal egészséges pár, rendszeres sex....majd kiderült a PCOS. Aztán már gondolkodtak lombikon, amikor is megromlott a kapcsolat...belefáradtak. Sajnos rosszirányba mentek, buli, drog, pasizás a barátnőm részéről, de inkább a férje részéről a nőzés meg nagyon durván a drog. De néha összejártak...és spontán teherbeesett. Föld feletti lebegés, ismét egymásra találtak (amúgy tényleg ez kellett, hogy észbekapjanak), DE, én mondtam neki, ahogy pozitívat tesztlet, MENJ ORVOSHOZ. Nem ment. Majd múlt héten nagyon rosszul lett, erős hasi fájdalom. Hgy tuti nem a vese, mert nem úgy fáj. Mondom akkor AZONNAL ÜGYELET, MERT TERHES VAGY!!!! Kérdeztem eg tanáromat is, ő is azonnal ezt mondta. Felhívtam és ordibáltam vele, hogy húzzál el ügyeletre,de nem hogy azonnal dokihoz ment volna, felhívta a SOTE ügyeletet, hogy mi a baj, erre a doki megnyugtatta, hogy tuti nem méhen kívüli, stb, mert már múlott neki a fájdalom addigra, hanem valószínű vese. És szépen neki elhitte (jó, én végülis csak orvostanhallgató vagyok meg a barátnője) és otthon maradt. Aztán tegnap el kezdett vérezni, elment dokihoz és már levált a méhnyálkahártyáról a bébi....és ekkor kifakadtam. Mert OK, nem méhen kívüli volt, de egy terhes nőnek ha ilyen fájdalmai voltak a múlt héten, azonnal kórházba kellett volna menni, sőt az ő esete nem volt hétköznapi, azonnal a pozitív teszt után irány a doki, kaphatott volna utrót pl, befektetik és most nem itt tartana! És ha nem lesz elég erős, hogy ezt túlélje a házassága....akkor neki vége. Szóval szerintem nagyon felelőtlen volt és megmondtam neki azt is nem élt Isten ajándékával. (nem vagyok vallásos, de ezt így gondolom)
na keresem a cikkeket. és bocs a hosszú levélért