Új privát üzeneted érkezett!

laptető

Kép

Kép
sz.veronika

Mirci,
a türelem kapcsolt áru, ez jó! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Megint épp lemaradtam róla. :? :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

Ez a másnap otthon tényleg döbbenet, bár én meg fordítva voltam, 3 napig voltam a kórházban, de már harmadik nap imádkoztam, hogy engedjenek haza... Császár után, de mégis meglett a kívánságom :) Mert képzeljétek túlterhelt volt a szülészet, nem tudtak ágyat adni az új anyukáknak, így mehettem :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika: Szorítok!!!!! :) Rendszerető hurrrá.. az egyetlen lesz a családban....:shock:
mirci09: Hát a türelem mint kapcsolt áru... én nem kaptam... :( Valahol sorba kellett volna állnom?
Mesélj anyádról! :D:D:D
korenka
Szár

Mirci,
fogalmazhatjuk úgy is, hogy hozzásegítettél a laptetőhöz! Köszönöm! :D

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika: Lányommal rossz tapasztalataim voltak. Nem segítettek szoptatni megtanulnom... cukros vízzel tömették... tápszerezték ... keserves volt ... nem is tudtam szoptani Őt. A fiammal szépen hazamentem és nyugodt körülmények között egymásba szerettünk.... minden tökéletes volt.
korenka
Szár

... már szült anyukák ... Szülés utáni depresszió kit környékezett meg rajtam kívül? :) Ez is szép mulatság...
Akik még nem szültek: újabb döbbenet jön... :)
korenka
Szár

Korenka,
én sem szoptattam Pálmit, nekem se segítettek a kórházban, de ez inkább rajtam múlt, hazatérve nem küzdöttem eleget érte, de kivoltam amúgy is, nem volt erőm ezen küzdeni. Amíg el nem döntöttem, addig bőgtem vagy 2 héten át, párom mondta, hogy ennek semmi értelme, inkább akkor döntsek úgy, hogy nem és indulhat a tápszer, de ez így mindenkinek rossz. Így lett. Nem bánom.

Kép

Kép
sz.veronika

Szülés utáni depresszióm hál istennek nem volt, a klasszikus sírósság-kimerültség persze eltartott hetekig, de aztán elmúlt, nem fajult el.

De szerintem te is erre gondolsz, nem? Vagy nálad komolyabb volt a dolog?

Kép

Kép
sz.veronika

sz.veronika: Hát ez nálunk is hasonlóan zajlott. Minden szoptatási próbálkozást végigbőgtem, idegeskedtem ami biztosan "jót" is tett a tejnek. Attól féltem, hogy éhen fog halni, de ezt most komolyan!! Borzalmas volt. A férjem állított le engem is. Amikor végre jóllakott a tápszertől, hihetetlenül megkönnyebbültem... :)
korenka
Szár

sz.veronika:
Én ezzel tudok segíteni, hogy kellemes legyen az ünnep. :D :D :D :D :D :D

korenka:
Türelem...hátha a harmadik gyerekkel te is kapsz :wink: :P
"Mesélj anyádról" :D :D :D :D A rendszerető szó szerepelne a leírásban, szóval van remény. :wink: :D :D :D :D

Kép

Kép
mirci09

sz.veronika: Picit durvább volt, de valószínüleg a szoptatási kudarcok miatt. Borzalmas rossz anyának tartotam magam, bőgtem naphosszat, nehéz volt az alvatlanságot is elviselni. El is mentem pszichológushoz... de Ő azt mondta, hogy egyáltalán nem vagyok rossz anya, szedjek bogyót. Nem szedtem bogyót, és elmúlt ez az őrület.. A fiammal semmi sírás-rívás nem volt.
korenka
Szár

sz.veronika: Mondjuk biztosan nem csak a szoptatás. Amint megszültem onnantól bőgtem hetekig. A szülés másnapján bejött meglátogatni a barátnőm. Amikor megláttam elbőgtem magam aznap már huszadszor... szegény azt hitte, hogy tragédia történt a szülésnél... mondtam nem... csak nem bírom abbahagyni a bőgést.... tényleg őrület volt... :D
korenka
Szár

Nekem nem egy konkrét dolog miatt volt a sírósság - persze a szoptatás miatt igen, de azon kívül. Akármin elkezdtem sírni, sokszor magam se tudtam min. Kb. 2 hónap volt mire teljesen elmúlt.

Volt, hogy kérdezte a férjem, hogy mi a baj, mondtam hogy nem tudom, de hagy sírjak, jól esik, tudod mennek ki a hormonok, ez van! :D És valóban ez volt :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2010.12.20 17:59-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Már említettem, hogy nálunk a férjemnél jelentkezett a szülés utáni depresszió. Nekem tejlázam volt, 39 fokos lázzal egy hétig. Csak azért, hogy én se maradjak ki a jóból. Szoptatni én sem tudtam, mert a Dani nem tudott megtanulni. 3 hónapos korában kiderült, hogy ferde a nyaka és van egy kis hipotóniája. Ez a kettő együtt is lehetett azért felelős...állítólag. Mindegy, 4 hónapos koráig fejtem neki, utána csak tápszer. Mikor a fentiek kiderültek, rögtön kerestem fejlődésneurológiát és szinte azonnal elapadt a tejem. :roll:
Teljesen rendbejött amúgy.

Kép

Kép
mirci09

"A fiammal semmi sírás-rívás nem volt" akkor már nem volt időd rá... :roll: Egyébként meg az első gyerek csoda. Nekem hetek kellettek, hogy elhigyjem, hogy az enyém. :oops: :D

Kép

Kép
mirci09

Korenka,
na látom közben már te is ezt írtad.

Mirci,
hát úgy látom ez a szopi kérdés nehezebb,mint gondoltam, azt hittem ritka holló vagyok azzal, hogy nem ment, legalábbis a dokim úgy nézett rám...

Kép

Kép
sz.veronika

Ó..nekem is sokan húzták a szájukat, hogy miért nem. Rendben van, hogy most ismét divatba jött a szoptatás, de azért senkit nem kell elítélni, ha nem tud. Kivülálló nem tudhatja, hogy mennyit tesz meg valaki azért, hogy sikerüljön. :roll:

Kép

Kép
mirci09

Én még arról se vagyok 100%-ban meggyőződve, hogy rosszabb a tápszer. Persze lehet, hogy ezzel vígasztaltam magam :) De lánykám sokkal kevesebbet beteg, mint az átlag körülöttünk lévő gyerekek... pedig én meg beteges gyerek voltam...

Kép

Kép
sz.veronika

Amúgy cukros vízhez visszatérve, én tuti, hogy fogom adni a következő gyereknek is a kórházban... a mellettem lévő ágyon fekvő lány babáját vagy 20-szor megszúrták és nem sikerült tőle vért venniük, aztán visszahozták, hogy itassa meg, mert nem megy. Teljesen kiakadtunk mikor láttuk a rengeteg szúrásnyomot... Pálmitól könnyedén tudtak vért venni, mert itattam rendesen.

Kép

Kép
sz.veronika

Persze ha van tej, akkor nem kell, de ha nincs, szerintem kell nekik a folyadék. Azt hallottam, hogy max ne cumisüvegből, hanem kiskanállal adni neki, hogy a szopit ne rontsa el.

Kép

Kép
sz.veronika

Ja és a másik ágyon meg a kisfiú egész éjjel -nappal üvöltött 3 napon át, őneki se adott az anyukája folyadékot, szerintem azért...

Kép

Kép
sz.veronika

Szeva Lanyok, hat mig EN DOLGOZTAM, latom ti addig trecseltetek, node VEGE A MELONAK 2010-RE!!!!!!
:lol:
Orommel bekapcsolodom a temaba, szules utani tuti depressziomba. Elso gyerek, a zarojelentes szerint "jol szopik", ezzel vitatkoztam volna, szerintem kellett egy urugy, hogy gyorsan kitegyek a szurunket a korhazbol, no mindegy, hazamentunk. Anyukam dolgozott, ugyhogy a parom -szemem csillaga- nem akart egyedul otthon hagyni, hat kit kert meg, hogy velem legyen az elso delutanon??? Anyosomat. :lol: :lol: (szegeny, mar nem el, ugyhogy probalom finoman)
Hazaertunk, gyerek ordit, ehes. Cici elo, begyomoszoltem, vegre ereztem, hogy eszik, felneztem... ott allt anyosom, es megszolalt "Szerintem te rosszul szoptatsz. Eszik ez a gyerek egyaltalan? Olyan kicsike?"
Hazamentem 6 honapnyi korhaz utan, nem talaltam a helyem a sajat lakasomban. Buszke voltam, hogy vegre hazaengedtek minket 2 het utan, es akkor ez. Itt kezdodott. Mert tudtam, hogy anyosom soha, egy napig sem szoptatott. Kiborultam. Es ugy maradtam 2 hetig.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
malna5

Én sem voltam beteges, Dani sem az. Reméle, hogy nem kiabálom el, de még nem volt beteg. Nem tudom, hogy mennyire anyatej-függő ez....még mindig nagyon odafigyelek, hogy mit eszik meg.

Kép

Kép
mirci09

Mirci,
látod? Neki se volt baj, hogy 4 hónapos korától tápszert kapott!

Málna,
juhéj! :) Akkor hajrá pihenés, ünneplés! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Málna, akkor légyszi folytasd helyettem, mert nekem meg labdáznom KELL :) Valaki itt nyaggat jobbról érte :lol:
Sziasztok!

Kép

Kép
sz.veronika

malna5:
Azért írtunk ilyen sokat, mert mindenki igyekezett a laptetőre kerülni. :wink: :D :D :D :D Én még gyúrok rá... :roll:

Ó szegény...nem csodálom, hogy depressziós lettél, talán csak azt, hogy 2 héttel megúsztad. :shock: :shock: :shock: :shock:

Munka :) :D :D :D

sz.veronika:
Én nem vagyok annyira híve a cukis víznek, de szerintem az én gyerekem is azt kapott a kórházban. :?

Kép

Kép
mirci09

Na még visszanéztem.
Szerintem senki se tudja, hogy mi az oka, hogy nem jó a cukis víz, csak mondogatják, hogy ne, és ennyi marad meg az emberek fejében.

Azért ne, mert a cumisüveget ne, vagyis, hogy ne rontsa el utána a szopit. De a folyadék maga jó! Csak akkor lehet adni máshogy pl. kiskanál, hogy ne a cumisüveghez szokjon hozzá, és akkor úgy minden oké!

Kép

Kép
sz.veronika

juj miket írtok... cukros víz meg ilyenek...

ffúúú azért nehéz lehet egy kisbabával az elején. míg összeszoktok. érzitek egymást.
de szép lehet. várom.......
Vendég

Bercsi,
hogy te is értsd :) A kórházban adnak cumisüvegben cukros vizet, hogy amíg nem indul meg a tejed, addig is tudd mivel itatni.

Kép

Kép
sz.veronika

Korenka: tessék , szívest örömest kerestem rá Neked:

Szűz csillagjegy röviden

Intellektuális típus. Gyakorlatias, inkább az esze irányítja semmint a szíve. Tudós alkat, jó megfigyelő, elemző, rendszerező.

Aprólékos, analitikus, logikus. Szorgalmas, megbízható. Inkább beosztott, mint vezető típus. Jó kritikai érzékkel rendelkezik.

Szerény, türelmes, tiszta, szereti a rendet maga körül, ezt másoktól is elvárja. Hajlamos elmerülni a részletekben, gyakran ezért nem halad a munkájában. Rossz esetben kínosan pedáns, túlzottan kritizáló hajlamú, aggodalmaskodó, szőrszálhasogató, kicsinyes, fukar, szégyenlős, félénk, visszahúzódó, gátlásos. Hajlamos sokat foglalkozni az egészségével.
Vendég

Nekem mondta a dokim, hogy a gyereknek extra jó dolga van velem, mert egy percre se tettem a kis kocsijára, folyamatosan magam mellett tartottam az ágyamban, végig összebújva :) Úgy is aludtunk, pedig az tilos, de a kutya se nézte :D

Kép

Kép
sz.veronika

Bercsi,
köszönjük, ez jó nekem is, mert ha most összejön, talán a szűz vége felé lesz. Azt nem tudod szeptember hányadikáig szűz? Ha most összejön pont ott lesz a mérleg határán...

Kép

Kép
sz.veronika

Közben megtaláltam, szept 22-ig. Hát akkor tényleg születéséig nem fogom tudni, hogy melyik lesz :lol: Már ha most összejön :oops: :roll: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

bbercsi:
"'ffúúú azért nehéz lehet egy kisbabával az elején. míg összeszoktok. érzitek egymást.
de szép lehet."
Inkább furi az elején....de hihetetlen jó. Majd meglátod... :wink: :)
" kínosan pedáns, túlzottan kritizáló hajlamú, aggodalmaskodó" ezt a sort akár anyámról írták volna :D :D :D :D :D :D
meg ezt is..."Hajlamos sokat foglalkozni az egészségével"

sz.veronika:
Én is rajongtam érte már a kórházban is. :wink: :D Ha nekem most véletlen összejönne...szeptember 18. lenne a várható időpont. Az is még szűz ezek szerint.

Kép

Kép
mirci09

Vera: nekem van ismerősöm akinek első gyerek és minden sz**ron parázik.közben meg gyerek makk egészséges csak nem akkor ült fel mint másé nem akkor csinált dolgokat mint másé ezen parázik anyuka ezerrel :)

Én nem paráztam sosem vele kapcsolatban.Mondjuk én ha másról van szó stresszes esetben baromi gyorsan döntök többnyire jól :) persze ha rólam van szó azért tudok parázni rendesen :):):

Korenka: én nem voltam depis.mondjuk nekem anyum akkor halt meg egy hónappal azelőtt hogy szültem,szóval szerintem én akkor nagyon visszatartottam magam és mikor szültem már minden rózsás volt ahoz képest :):):)

Én minidg azt gondoltam magamról,hogy mennyire türelmes vagyok....igen más gyerekével,de mikor az enyém hisztizik :):):):) na jó a cérna azért nem szakad el de kiabálni sokat szoktam vele :(

Nálunk szopi ugyan sokáig ment de amig csak azt kapott nem volt nálunk sem felhótlen.bimbóvédővel kellett szoptatnom sosem tanulta volna meg mit kell csinálni aztán szépen két hónapos korára megtanulta annyi tejem nem volt hogy etére elég legyen így este mindig kapott cicit meg tápszert is. Nem bántam meg viszont egy éves kora után már csak alváshoz volt cici.én is meglepődtem hogy még volt tejem. Nem sok csak ami kellett neki.

Nálunk nem volt kórházban cukros víz.én kétz napig nem tudtam szoptatni mert nem volt tejem(császáros lévén) nálunk más anyák lfejt fertőtlenített tejét adják a kicsiknek.Ez sem 100%-an jobb mint a cukros víz de mégiscsak hasonló korú babák anyukájának a teje.

nika70
Salgótarján

Jó reggelt Csajok!

A mai témám az lenne, ha meghalljátok azt a szót, hogy : anyatigris,
mi is ugrik be legelőször.
:)
Vendég

Málna , drága: kérdezném Tőled -mivel Te is ittad már- hogy véleményed szerint a palástfű teának lehet olyan hatása, hogy megfogja a nagy dolgokat ? :oops:
Vendég

Sziasztok!

Hogy vagytok?

Becsi
A palástfű-t nem tudom, de nekem a cickafark csinált ilyet...pedig elvileg pont nem kellett volna?

nikiee
Budapest XI. kerület

Jó reggelt!

Mostanság nem kell senkinek se tesztelnie?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok! A tegnapihoz még egy picit: A cukros vizet a kórházban nyakló nélkül adják, ez marha kényelmes, ahelyett, hogy az anyukát segítenék, hogy jól tegye a babát a mellre, és ez azért gáz, mert nem feltétlenül kell pótlás a babának. Mindent jól kitalált a természet. Az újszülöttnek nincs szüksége literszámra az anyatejre, épp elég az a kevéske ami ilyenkor van... de a csecsemősök stresszelik a kismamikat, ha nem iszik cukrosvizet a gyerek besárgul stb... ez szemét dolog. A fiam egy csepp cukros vizet nem ivott és minden oké volt. Amikor akarta cicin volt. Ne értsetek félre, aki úgy érzi, hogy kell a babájának cukros víz, vagy tápszer az adjon neki, hiszen a legjobbat akarja, és tény, hogy néha valóban szükség van rá. Én csak a kényelemből adott cukros íz ellen vagyok.. Ja és én is csak 4 hónapig szoptattam a nagyságosurat. Utána nálunk is tápszer volt... de ez a 4 hónap is áldás volt nekem :D
korenka
Szár

bbercsi és mirci09:Ezzel a szűz kölökkel nehéz dolgom lezs... :D:D:D
korenka
Szár

....azt gondolom, hogy mindenkinek saját magának kell eldöntenie, hogy mit és hogyan. de azért fontos az is, hogy a jótanácsokat mindenki meghallja, aztán ha akarja elfogadja, ha meg nem , akkor nem...
értem ezt a világ dolgaira is!
Vendég

Korenka: dehogy édes- aranyos, szeretnivaló baba lesz :)
Vendég

dolgoznom kell , nincs mese. a határozataimat nem fogja senki helyettem megírni. délután még visszanézek, addig csak cseverésszetek! :)
szép napot mindenkinek!
Vendég

Képzeljétek éjszaka arra ébredtem, hogy belenyilalt a fájdalom a bal oldali petefészkembe. Kicsit beparáztam, remélem nem méhen kívüli terhesség.... Mikor derül ki, hogy a terhesség méhen kívüli? Hányadik héten, mit érez ilyenkor az anyuka?
korenka
Szár

Tudtommal a méhenkivűli nagyon korán kimutatódik teszttel neked meg alig halvány volt mensi nem érkezésének napján szóval nyugika jó helyen van az a baba:)

nika70
Salgótarján

nika70:... sajnos azt olvastam, hogy a méhen kívüli terhességnél is ugyan úgy kimutatja a teszt a terhességet :(
korenka
Szár

Mónika:... de azért most semmit nem érzek, egy csak egy belenyilalás volt. Ha gáz lenne akkor folyamatosan fájna nem?
korenka
Szár

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?