Sziasztok!!
Okr!
Hát a próféta szóljon belőled, amit a lányom leendő természetéről írtál!!
Kiváncsi vagyok, nektek most mi jött össze??
Tényleg, többiek, tudtok már valamit ezügyben?
Mir,Vöcsök, bárki, aki a 15. hetet elhagyta???
babancs, sztem erre nem klehet felkészülni, mármint hogy mit kell csinálnod majd a gyerekkel, ha hazavited, mert nem tudhatod előre, nálatok milyen gond lesz: nem szopizik, nem alszik, nem kakil, nem pisil, sokat kakil, sokat bukik, nem büfizik, vagy minden kajálás után körbehányja a kiságyat, tejkiütése lesz...még sorolhatnám a végtelenségig.
DE:szerencsére ilyenkor sok-sok jótanácsot kapsz a környzetedben élő igen tájékozott nőrokonoktól
, főleg anyóstól
, de nagynénik és védőnénik, kompetens szomszédasszonyok is segítenek kérés nélkül!!
"ha sír, vedd fel, és érezze, hogy biztonságban van"
"ha sír, semmiképpen ne vedd fel, hadd erősödjön a tüdeje"
"csak háromóránként szabad neki enni adni"
"bármikor etesd meg, ha igényli"
"éjszaka semmiképpen ne szoptass"
"éjszaka is szoptass rendszeresen"
Ahányan vannak, anniyfélét fognak mondani. megmondhatom, nem a tanácsok és a tanácsadók hiányától fogsz szenvedni...
Netezni pedig nem lesz időd az első időkben.
nekem az jött be, hogy a tehesség elejétől kezdve elkezdtem venni és olvani a kismama magazint, és mire eljött a szülés és a gyermekgondozás ideje, már jól kiművelődtem ebben a témában, és tudtam mit-hogyan akarok csinálni, anyósóm legnagyobb bánatára...
Aptya szerint a magyar eü fél éven belül össze fog omlani.
Utána meg a nyugdíjrendszer.
Én nem akarok panaszkodni, de gondolhatjátok, hogy mint tanár, mennyit keresnek és dolgoznak a kollégáim.
Zsoltim, aki az üzleti élethez van szokva, csak kapkodta a fejét:
4-5 órás értekezlet munkaidőn túl, és nem fizeti meg neked senki?
Háromnapos osztálykirándulás hétvégén a szabadidődből, és napi 200 (!!) forintot kapsz érte???
de a legjobban az orvosokat sajnálom, iszonyatos nyomás és felelősség van rajtuk, életekkel játszanak, kétszer annyi ideig tanulnak, mint mi, és ugyanaz a bértáblájuk...
Egy általam nagyra becsült társadalomkutató azt mondja, furcsa a leosztás, mert ha én személy szerint dönthetnék, hogy a fizetésem harmadát (ennyit vonnak most le) kire költöm, így oszatnám be (és szinte mindenki): 1. a család orvosa " 2. a család ügyvédje 3. a család tanára 4. ..és a legvégén a hölgy a hivatalban, aki lepecsételi nekem az útlevelem. Most pont fordítva van...
annak adnám szívesen a pénzem, adóm, aki nekem személy szerint ad valamit, szolgálatot teljesít.
Pogi, engem személy szerint nagyon érdekel, hogyan működik kint minden (mi Németországban éltünk két évig, úgyhogy azért nekem is van rálátásom a dologra), akit nem érdekel, majd nem olvassa el, vagy nem szól hozzá. Engem nem zavar, ha jól érzed magad, és boldog vagy!
Engem az zavar, hogy már most, az "ingyenes" eü-ben, fizettem a Down-szűrésért, (pedig az államnak sokkal többe kerülne egy Down-kórós gyereket eltartani, mint ez avizsgálat)az Uh-ért, (igaz 4D-s, de a kórházban a szabik miatt 4 órát kellett volna várnom veszélyeztetett terhesként a váróban), fizetek a szülésnél, és fizetni fogok Dr. Tűűnek majd a vizsgálatokért. ja, és fizetek a fogorvosért, meg a szemüvegért és a kontaktlencséért, pedig ez is eü dolog, nem tehetek róla, hogy beteg a szemem.
Vizitdíjon meg ott röhögök, hogy állítólag azért vezetik be, hogy ne menjünk annyit feleslegesen a háziorvoshoz, mert ez leterheli az Eü-t. De akik igazán leterhelik, legalábbis nálunk, azok a nyugdíjasok, akik minden nap ott ülnek, mert unatkozik, és beül oda beszélgetni, meg élvezi, hogy az orvos személyében valaki fogyel rá, a múltkor egy néni azért jött el, mert a múlt héten hasmenése volt, és bár már elmúlott, de azért ő megnézeti magát, mert soha nem lehet tudni.
Na, nekik nem lesz vizitdíj!
Én még a táppénzes papíromat is telefonon rendelem meg, és apa rendelési időn kívül elhozza, egyszer sem voltam még a háziorvosomnál gimi óta.
Na, abbahagyom a lamentálást, kiváncsi vagyok mi lesz ebből.
Kavicska, hallom tegnap a tévében, hogy sztrájkolni fognak a traumatológusok??