Sziasztok!
Jelentkezem már én is egy kicsit. Olvaslak ám titeket, csak hát írni kevés idő van.
Dorka, Lilla nagyon édes. Tulajdonképpen jól elvagyunk, csak az okoz gondot, mikor a 2 gyerek nem egyszerre alszik (mint pl. most is, holott Lillának is kéne), és én nem tudok pihenni. Pedig éjjel 5 órát aludtam, 2 részletben.
Továbbra is ő a fő Olio Fan.
Olio a héten fél kilót hízott, előtte héten 410g -ot, már 4,5 kiló.
Én se tudom mennyit szopizik, nem mérjük, csak hetente védőnőnél. Ált. napi 7-8 szopi van. Én is igény szerint szopiztatok, Előfordult a nagy melegben, hogy óránként.
Ágota, amit te mutattál az a babagami!
(én így ismerem)
Az egyik kismama újságban is volt, talán a januáriba.
Azért nekem is küldhetnéd a privit, hátha más fajta pólyálás.
Az én tapasztalatom szerint, nem minden babánál mükszik, hogy a kezét is bugyolálják.
( Ikrek merkur ) Pl. Olionál ez szóba se jöhet, ezért a hónalja alatt van az anyag elvezetve. Így is sokszor lerugdalja. Te szoktad rögzíteni az anyagot valamivel? Az én leírásom szerint csak behajtani kell, de hát a gyakorlat ezt nem támogatja.
Érdemes még megjegyezni, hogy a hordozókendő előnyei is ezek, számtalan más mellett. Pl. hasfájós babáknak nagyon jó.
Nem értem az orvosotokat Adri. Létezik többféle tápszer, miért nem ír fel másikat!?
Egyébként a tekergés az jó. A baba ezzel segít magán. Olivér is csinálja, talán ezért nem sír. (kopp-kopp, bár nálunk még csak most közeleg ennek a jellemző ideje)
A tej mennyiségről:
A tej nem 2 szopi közben termelődik, hanem alatta. Éppen ezért minél többet szoptatsz, annál több lesz.
Mennyi időközönként szoptattatok, mikor még csak az volt? Nem kell betartani a 3 órát.
Awent kézi nekem is bevált, és nagyon hamar megvagyok vele, bár nekem dől a tejcsi.
Én azért szaporítás alatt fejnék. Ha beállt, akkor tényleg nem szükséges, hacsak nem fagyasztjátok le.
Ágota, csodás a kertetek!
Persze Vickyé is. Már sejteni lehet, milyen is lesz, teljes pompájába.
A babák is csodaszépek, de talán elaludt Lilla is, így szaladok, hátha tudok aludni. Bocsi, hogy én is csak néhányatoknak írok.
Apa megint lecseréli a videokártyát, így lehet, hogy megint pár napig gép nélkül leszünk.