2001.02.16 20:18
Szerző: Anonymous
Sziasztok!
Mar nagyon regen olvasgatlak Benneteket, mivel hasonlo problemaval kuzdunk, szoval sehol a baba.
Beja, Szonja es Tobbiek! A barnas folyasnak legtobbszor mindig valami hormonalis oka van. Az en tortenetem is igy kezdodott. Eppen elhataroztuk, hogy akkor jojjon a baba, amikor a ciklusom normalis idopontjaban ugyan, de addig soha nem tapasztalt modon jott meg ill nem megjott, hanem 5 napon keresztul barnas verezgetes, majd utana jott meg normalisan. Azt most nem irom le, hogy, kozel egy eve eljutottam egy olyan orvoshoz, aki erdemben foglalkozott velem. Elmondta, hogy mik lehetnek az okok a hatterben, de hormonvizsgalatot is csinalt. Ebbol derult ki, hogy magas a prolaktin szintem, s ez atmeneti meddoseget okoz. A sokak altal ismert Bromocryptint kaptam ra, s 2 honap mulva mar lehetett csokkenteni az adagot. Kozben persze probalkoztunk, de sehol semmi. Az elkovetkezendo honapokban meg el kellett viselnem 1-2 dolgot, de ezt most nem irnam le. Oktoberben kezdhettunk neki a Closti szedesenek. (Ja es eddig is szinte havonta, meghatarozott napokon jartam hormonvizsgalatra.) Mar az elso adagra jol reagaltam, ez a 12. napi UH-n derult ki. Az orvosom azt mondta, hogy ne nezzuk tetlenul a dolgokat, a tuszo egy dolgok, ad peteerest kivalto injekciot, Choriogonint. Hat ettol iszonyu fajdalmaim voltak, meg az akciozashoz sem volt kedvem, pedig pont akkor kellett volna. Eredmeny semmi. Masodik honapban ugyanez. Harmadikban is, annyi kulonbseggel, hogy az injekciotol semmi bajom nem volt most. Persze mindig volt UH, egy ciklusban tobbszor is. Na, jott a negyedik honap, amikor is -igaz mar reg gondoltunk ra, es az orvosom is ajanlotta- a termeszetgyogyaszunk javaslatara ferjem elment egy vizsgalatra. Derult egbol villamcsapas! Gond, de nem is kicsi. Szoval nala is gyogyszerek, majd marciusban is megy ujabb vizsgalatra. Mivel en kezdetektol fogva jol reagaltam a Clostira, legutoljara mar 40 mm-es tuszoim lettek. Viszont mivel megtudtuk a ferjem egyaltalan nem tul jo eredmenyet, nem kertem a Choriogonint. Nem lattam ertelmet. Pedig most mar banom. Miert? Tuszoim szep nagyok lettek, de injekcio hianyaban nem peteeres, amibol persze nem szabad senkinek sem azt a kovetkeztetest levonni, hogy akkor sosincs. Egyik honapban van, a masikban meg lehet, hogy nincs. Na, szoval a 22. napon elkezdodott a barnas verezgetes. Telefon az orvosnak, irany UH, ahol mar 50 mm-esek voltak a tuszoim, amibol ugye cisztak lettek. Kaptam progeszteront, hogy a szervezetemet egy kicsit becsapjuk es elmuljon a verzes, mert allitolag 2 hetig is elverezgethet. A gyogyszer nem hatott, 10 napon at verzes, ezert ujabb gyogyszer a ciklus felallitasa celjabol. Itt tartunk most. Szoval a tapasztalataim: erdemes megnezetni a ferjeket is, nem csak andrologiaiag, hanem urologiailag is. Mert peldaul ekkor derult ki, hogy a ferjemnel is gyulladas van, ami nala problemat nem okozott, viszont nalam igen. Hiaba kaptam eddig felevente Gynevacot, fel ev letelte utan ujbol ereztem, hogy nem stimmel valami. Most mind a ketten tul vagyunk egy kuran, ezutan havonta mar csak egyszer megyunk, hogy meglegyen a jo ellenanyagszint. Igy elkerulheto a ping-pong fertozes veszelye is. Ami ugye nagyban gatolja a megtermekenyulest! Fontos, hogy hormonvizsgalat nelkul, ne szedjetek se Clostit, se mast. Ha az orvos magatol nem akar vervetelre kuldeni, harcoljatok ki!
Elnezest, hogy ilyen hosszu lere eresztettem, remelem nem untattam senkit sem. Mindenkinek sikeres probalkozast kivanok!