Sziasztok,
mi jól vagyunk mostmár, bár mindkét fiú beteg volt és a párom is...
Danikán megint kijött a bronchitis, de Dávidon nem , ezért reménykedem, hogy ő nem örökölte ezt a vonalat.
Múlt héten voltunk a védőnőnél, Dávidka 6300 g és 64 cm. Danci ekkor már fél kilóval több volt, de ő tápszert is kapott, Dávidka pedig csak anyatejet eszik.
Nagyon aranyosak a gyerekek, most, hogy az első 3 hónap eltelt azt kell mondjam, hogy kezdem élvezni az életet, mostmár csak ritkán sírnak akkor is rövid ideig, Dávidka szépen forog, nagyon figyelmes, ügyesen fog mostmár, pl. az orrszívós simán kiveszi a kezemből.
Ráadásul ha a picinek kiszívtam az orrát akkor Danci is sorba állt, és kérte, hogy az övét is szívjam ki, így a nagy megfázások közepette semmi gondom nem volt, hogy beszéljem rá, elég volt ha csak annyit mondtam, hogy kiszívjuk Dávidkának, és már ment is a porszívóhoz és rakta össze az orrszívót, hogy neki is szívjam
AZ éjjelek is nagyon jók mostmár, Dávidka egyszer kel 4-5 óra között, és a 6 órai etetés így kimarad, alszik kb 9-ig mindkét gyerek.
És ami nagy forradalom, hogy kb 1 hete Danika a gyerekszobában alszik a saját ágyán (10 hós kora óta köztünk aludt a hálóban). Egyedül, reggel 6-kor fekszem oda hozzá, mert akkor kéri a kakaóját ami oda van készítve a termo táskában, de ő azt onnan nem tudja kivenni így én adom oda neki.
De azt be kell vallanom, hogy nagyon hiányzik, hogy Danci nem velünk alszik, én nagyon szerettem, de hát az élet rendje, hogy neki is külön ágyikója legyen. Már annyira megszokta, hogyha kérem, hogy mutassa meg az ágyát akkor a gyerekszobába megy be és mutatja ahol alszik.
Az esték is jók mostmár, szoptatás után Dávika zömmel elalszik szépen és nem kell járkálnom vele 1-2 órákat mint eddig. Így én is egyre kipihentebb vagyok.
Délután is egyszerre alszanak végre, ha meg mégis ébren marad az egyik akkor az csendben eljátszik, és nem zavarja a másikat. Dávidka is képes a játszószőnyegen akár 1 órahosszat is ütögetni a játékokat, ha pedig hasra teszem le akkor nézelődik és ha megunta akkor átfordul hátra és püfölgeti az állatkákat a játszószőnyegen.
Múlt hétvégén voltunk lakodalomban, Danika vitte a gyűrűket, nagyon szép öltönyben volt (ekrü színű, csokornyakkendővel), persze 1 m után megtorpant és a párom ment oda segíteni neki, de a végén amikor átadta a gyűrűket annyira büszke volt magára a kisfiam
Persze beleszeretett a menyasszonyba, a körasztalunk épp a menyasszonyi asztal mellett volt, az én fiam az egész estét az asztal előtt töltötte, odaállt, és amikor a menyasszony odafigyelt, levetette magát a földre, mutatta, hogy tud pörögni, táncolt, rohangált, hogy magára terelje a menyasszony figyelmét. Ő volt a lakodalom bohóca.
Este fél 12-ig bírta, akkor aludt el anyukám kezében. A picire pedig a keresztszüleim vigyáztak, én meg csak szoptatni jártam haza hozzá. Nagyon jó volt, hogy mi is ki tudtunk mozdulni egy kicsit.
Dancival elkezdtük a Helen Doront, nagyon tetszik neki, bár ő az egyetlen fiú a csoportban. Minden feladatot ő akar csinálni, esküszöm, mintha értené mit kell, pedig egy árva magyar szó sem hangzik el, csak alngolul folyik a tanítás.
DÁvidka pedig egy mosolygyáros, 2 hós kora óta állandóan vigyorog
Danika is jókedvű baba volt, de Dávidka sokkal többet mosolyog, nevet, sőt kacag is.
SOkat beszél babanyelven, még mondtam is Dancinak, hogy hamarabb tanul meg beszélni mint ő
Ami persze nem igaz, mert Danci szépen halad a beszéddel, persze a Papa szó a sláger mivel készül az emelet és apukám sokat van itt, imádja Danikát és Danci is őt, persze éjjel nappal őt hívja. De pl az előbb adott nekem kekszet és mondta, hogy "Anya tessék" Úgyhogy haladunk.
Bölcsit nem tudtuk elkezdeni, mert ami itt van mellettünk most szünetel tavaszig, messzire meg nem akarom elhordani.
De a HD-ban így is jut neki közösség, ráadásul a szomszéd 2 éves kisfiúval igazi barátok lettek, amikor az egyik meglátja, hogy kint van a másik már kiabálnak is át, ha meg a kapu is nyitva van, akkor már mennek is át a másikhoz . Aranyosan motoroznak, traktoroznak, jó fejek nagyon.