Sziasztok,
kutyafutta üzemmód.
Kandika, szomorú vagyok a negatív teszted miatt, és Kincs, rád is érvényes ez...
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
DE!! Volt ciklusotok! Kandika, én nem követtem most, de ugye ez nálad teljesen spontán pé és vérzés volt??
Kavicskáról semmi hír, hogy ő hogyan járt??
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Annyira kíváncsi vagyok!
Rejo, már 31.hét, ez igen, ebből már nagyon gyerek lesz, a te szavaiddal élve!
Ella, nekem most is székrekim van hetek óta...
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
úgy viselkedik a szervezetem, mintha még terhes lennék, kívánós vagyok, szemét kajákat kívánok, nem tudok fogyni, a szervezetem mindent visszatart és bogyókat kakilok csak - már elnézést. Elkezdtem kamillateát inni nagyobb tételben, de nem sok sikerrel. Nekem a várandósságom utolsó részében sokat segített a zsurlófű és csalán tea. Annak ellenére tudtam wc-zni, hogy akkor már sok vasat is szedtem!
Ezek vízhajtó hatásúak. De én most a szopi miatt nem merem inni. Igazából, én amiatt is izgulok, hogyha mostanában elkezdtem magam visszaszoktatni a metforminra, azt meg fogja-e érezni a tejem és Bogi???
Ada kis cuki pofa, jelentem, van egy kis hasonmása, azaz volt, már huszonéves a lány, de tökre ugyanígy nézett ki pici korában!!
Viszont így sanszos, hogy Ada felnőve is igen szép csaj lesz!
Az egészségügyisek tájékozottságához. Értem én, hogy a PCO nem tananyag. De könyörgöm. Egyre több helyen egyre több szó esik a metabolikus szindrómáról meg az IR-ről, hiszen ezek okozzák korunk legtöbb betegségét, gondoljunk a cukorbajra és a keringési zavarokra, a magas vérnyomásra. És itt a legtöbb esetben megemlítik, hogy nemcsak ezek lehetnek belőle, hanem gyakran együtt jár a PCOS-sal nők esetében. Már csak ilyen szinten, ha orvosi hetilapokat olvasgatnak, urambocsá Neteznek, akkor látniuk kéne, hogy ez van. Nem az orvostudomány az egyik olyan terület, ami a leggyorsabban fejlődik???
Ehhez képest a statisztika az EÜM-ből: a gyakorló háziorvosok 5%-a képezi magát rendszeresen tovább és olvas.
Öt százalék.
Ezek után kiborító, hogy az egyik lány mesélte, hogy elmondta a házidokijának a cisztás petefészek és cukor közötti összefüggést, mert szegény metformint akart volna, és az orvos simán lehülyézte, hogy ilyen baromságot ne mondjon legyen szíves.
Én szóvá tettem anno Rácz Károlynak, a belgyógyász szakmai koll. vezetőnek hogy elmaradottság van az alapellátásban, de ő ezt mintha csak részben ismerte volna el...
Nem volt úszás anyósnál. Ő megint variált egyet. (Egyébként ő a főnökasszony a családban, az tuti) Mehettünk szombat 1-re a dédihez (az ő anyjához) ebédre. Valamit sejt az uram a félelmeimről, ugyanis el volt hallgatva előlem, hogy mire készül a család, nekem gyanús volt, hogy elvileg csak a dédinek visszük bemutatni Bogikát, de nagy telefonálgatás van és időre kell menni.
Odaérünk, hát ott parkol a fekete Merci meg egy másik autó... Bogi amúgy is morgott, mert fel volt ébresztve... na, ott volt az anyós, meg a testvéréék, nemtom hányan voltunk. A többit szerintem nem is kell mesélnem. Felváltva turbó üvöltés, ijedt sírás, fejrángatás, egyesegyedül a dédire mosolygott egyet, mikor az mondókázott neki, meg egyszer evett. Ennyi. És most biztos felhergeltem magam, mert már megint paprikavörös vagyok, de azt ti értitek, hogy Bogit mondjuk elkéri valaki ölbe, ez épp elég szegénynek, mondjuk az anyós testvére. Még el is van úgy ahogy, nézelődik kicsit idegesen, de legalább a testvér halkan, kedvesen beszél hozzá ( a dédi is különben). Erre anyós mint a dúvad, elkezdi böködni az ujjával, hogy ŐRÁ figyeljen még akkor is, és kezdi a Bogikáááámat. Komolyan mondom, ott tartottam, hogy már leütöm a serpenyővel!
![Evil or Very Mad :evil:](./images/smilies/icon_evil.gif)
Hogy lehet valaki ennyire kib...tt egoista?? Csodálkozik, hogy az unokája már menekül tőle? Egyszerűen nem normális...
Na, kidühöngtem magam...
Megyek, mert most szundi van, eddig kakáltatás projekt volt (tea, lábtorna és lázmérő bedugás popsiba). Sikerült, bingó.
pusz Norka