Köszönöm lányok a dicséretet Nóri nevében is.
Van még egy kis időm szopiig, elkezdem írni a litániát, ha nem fejezem be, majd folytatom.
Ma egy hete hajnal negyed 5- kor felébredtem pisilni, majd vissza feküdtem, és éreztem, hogy valami van, fájdogálok. Elkezdtem nézni az órát 5 perces fájások voltak 20 mp- ig tartott. Így utólag kiderült elég light- osak voltak még ezek a fájások. 6- kor felkeltem, elmúlt.
Majd egy óra múlva kezdődött újra, 8 körül felhívtam a szülésznőt, akivel azt beszéltük meg, hogy 2 óra múlva beszéljünk újra, hogy mi változik. 10- kor hívtam is, akkor is megvoltak ugyanezek a fájások, így bementünk a kórházba. Egy doki megvizsgált, 1 ujjnyi a külső méhszáj, más semmi. Csináltak még ctg- t, és haza jöttem, mert a dokim csak délután volt, így azt beszéltük meg, hogy 8- kor találkozunk együtt a szülésznővel meg a dokival bent. Délután 3 körül elkezdtem vérezni, felhívtam a szülésznőt, mondta, hogy akkor nem várunk estig, menjünk, mert valószínű beindult. Bementem még a doki nem ért be, egy fiatal doktornő vizsgált meg, külső- belső méhszáj egy ujjnyira nyitva, de azt mondta ez még szerinte nem egy beindult szülés. Kicsit el is keskenyedtem, de megvártuk az én dokimat, akinek első dolga az volt, hogy megnézte nem e szivárog a magzat víz, és bizony szivárgott, így már biztos volt, hogy Nóri elindult hozzánk. Átöltöztem, rám tették a fájás mérőt és a ctg- t, jöttek szépen a fájások, még oxy nélkül is, de semmi eredmény nem volt, minden maradt 1 ujjnyi. Közben minden fájás után jött egy adag magzat víz is.
Aztán este 10- kor bekötötték az oxy amitől olyan fájások lettek, hogy azt hittem megőrülök. Apa nyakába kapaszkodtam, lógtam rajta, szegény alig állt a lábán.
) Majd egy jó kis fájás után teljesen elfolyt a a magzat víz. Doki fél óránként jött, 15 percenként emelték az oxy adagot, de semmi változás továbbra is csak 1 ujjnyi. De én ekkor már azt kívántam, hogy császározzanak meg, legyen vége én ezt nem bírom ki. Éjfél előtt kicsivel ki is mondta a doki, hogy nincs mire várni. Zöld volt a magzat víz, Nóri belekakilt, nem tudtam pontosan megmondani, hogy hol és hogy fáj a hasam, ezért a doki aggódott a hegszétválás miatt is... szóval hamar gyorsan rábólintottam a császárra, elsőre beszúrták a gerincemet és 0 óra 38 perckor ki is emelték Nórit, aki azonnal felsírt. Csak gerinc közeli érzéstelenítést kaptam, ezért már fél 3- kor kezdtem érezni a lábam, és még előtte a szülésznővel közösen cicire tettük Nórit. Nagyon örültem, mert Kristóffal ez kimaradt az életemből. Reggel 10- kor kelhettem fel, már alig vártam, és szó szerint ki is pattantam az ágyból, sokkal könnyebb volt minden, mint az első császárnál. Később jött a fekete leves... a szülésznő szegény jót akart nekem, és betett egy egy ágyas szobába, amivel engem "halálra ítélt" én nem bírom az egyedül létet. Nagyon rossz volt, amikor elment apa, egyedül maradtam a szobába. Nórinak még nem volt tejcsi, sokat sírt, keveset aludt, kivoltam, de nem engedtem az elveimből, kitartottam, hogy nincs cumi, nincs tápszer... vasárnap reggel már 30- at szopott, meg is dicsértek. A katéter után rettenetes volt pisilni, már amikor oda értem, mert folyton bepisiltem, szégyen, nem szégyen. Nagyon hiányzott Kristóf, amikor azt mondta, hogy szeretlek anyanya, nem bírtam abba hagyni a bőgést... végül kedden haza jöttünk, itthon utól ért egy jó kis hasmenés, hányinger, gyomorfájás keveréke, azt hittem kinyúlok. Másnapra csökkent a tejcsi, sírtam, szenvedtem, de estére jobb lett. Azóta minden rendben, remélem így is marad. Éjjel egyszer kelünk, eszünk mint a gép, már 70- et szopik Nóri aztán még simán fejek rendületlenül, de nem tudom minek, mert cumisüveg nincs!!!! Rengeteg a tejem, simán szoptathatnék még egy gyerkőcöt is.
Hát ez és így történt, utólag nem bánom, hogy mindkettő szülésből tapasztaltam kicsit, bár inkább 10 császár, mint egy sima szülés, lányok minden elismerésem azé aki végig csinálta a sima szülést, szerintem nem rendes embernek való.
Utólag kiderült, hogy a heg annyira el volt véknyodva, hogy a haja átlátszott Nórinak, doki szerint 1 órát bírta volna még jó esetben.
Na sikerült befejezni, most jó sok lettem nektek!