Új privát üzeneted érkezett!

Még annyit, hogy látom laptetőt nyertem:))

Kittynek szeretném adni!:)

:wink:
Hajrá Kitty Te jössz hamarosan... :wink:

Kép
Én vagyok a világ legboldogabb anyucija:-)))
bree

bree

tök jó lehet már mosni a pici falatnyi kis rucikat,ez már olyan izgi :) pihenj amennyit lehet.

KépKép
bettike83

sziasztok!
Brigi én is vagyok a tanyán.tényleg jó.........

Barninak jó-átlagos a sullya.no meg ő 2 héttel korábban jött és sajna nem sokáig volt anyatejes.....de mióta én főzök neki sokkal többet hízik mint a bolti kajáktól..........

Kistörpe köszönöm a fiúk dicséretét:)))))

Bree hamar elmegy az a pár hét.ami ugye csak papíron annyi....nem bizti hogy ténylegesen annyi is lesz.......:))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációt, kedden jöttünk haza, túl sok időm nincs, szokjuk egymást, az új dolgokat. Az első pár nap nehéz volt, amíg nem lett tejcsi. Kristóf nagyon jól fogadta a kistesót, a szülés kemény volt, mindkettőből kivettem a részem, inkább 10 császár, mint egy sima szülés.

Hoztam egy képet is a leánykámról.

Kép

Kép
Kép
susytunder

susy

jaj de szépséges kis drága :)

majd gyere mesélni mi volt a szülésnél.

KépKép
bettike83

Suzy-gyönyörű az a baba......
gyere majd ha van időd....

Bálint már második nap nagyon nyügi remélem a front...éjszaka aludtam 2-5 ig,vagy az oltástól???

kitty rég voltál te is....

Kép

Kép
kistörpe

szia Susy!!!!!!!!!!!!!
gyönyörű a kis hercegnő!!!!!!!
ha lesz időd mesélj a szülésről!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

kistörpe

lehrt ettől az időtől,megint lehülés lesz hétvégére.engem is kiűtött,most meg igy terhesen még jobban bánt az időváltozás.le feküdtem és jobb lett.

KépKép
bettike83

Bree
köszi! Úgy legyen :wink:
Örülök, hogy kicsit jobban vagy!

Susy
gratulálok Nórához! Gyönyörű kislány!

Törpe
még a héten itthon van párom, kedden kezd, és kihasználjuk az időt. Jövőhéttől úgyis csak későn ér haza :(

Szép, napos hétvégét!

Kép
Vendég

Köszönöm lányok a dicséretet Nóri nevében is.

Van még egy kis időm szopiig, elkezdem írni a litániát, ha nem fejezem be, majd folytatom. :)

Ma egy hete hajnal negyed 5- kor felébredtem pisilni, majd vissza feküdtem, és éreztem, hogy valami van, fájdogálok. Elkezdtem nézni az órát 5 perces fájások voltak 20 mp- ig tartott. Így utólag kiderült elég light- osak voltak még ezek a fájások. 6- kor felkeltem, elmúlt. :) Majd egy óra múlva kezdődött újra, 8 körül felhívtam a szülésznőt, akivel azt beszéltük meg, hogy 2 óra múlva beszéljünk újra, hogy mi változik. 10- kor hívtam is, akkor is megvoltak ugyanezek a fájások, így bementünk a kórházba. Egy doki megvizsgált, 1 ujjnyi a külső méhszáj, más semmi. Csináltak még ctg- t, és haza jöttem, mert a dokim csak délután volt, így azt beszéltük meg, hogy 8- kor találkozunk együtt a szülésznővel meg a dokival bent. Délután 3 körül elkezdtem vérezni, felhívtam a szülésznőt, mondta, hogy akkor nem várunk estig, menjünk, mert valószínű beindult. Bementem még a doki nem ért be, egy fiatal doktornő vizsgált meg, külső- belső méhszáj egy ujjnyira nyitva, de azt mondta ez még szerinte nem egy beindult szülés. Kicsit el is keskenyedtem, de megvártuk az én dokimat, akinek első dolga az volt, hogy megnézte nem e szivárog a magzat víz, és bizony szivárgott, így már biztos volt, hogy Nóri elindult hozzánk. Átöltöztem, rám tették a fájás mérőt és a ctg- t, jöttek szépen a fájások, még oxy nélkül is, de semmi eredmény nem volt, minden maradt 1 ujjnyi. Közben minden fájás után jött egy adag magzat víz is. :) Aztán este 10- kor bekötötték az oxy amitől olyan fájások lettek, hogy azt hittem megőrülök. Apa nyakába kapaszkodtam, lógtam rajta, szegény alig állt a lábán. :)) Majd egy jó kis fájás után teljesen elfolyt a a magzat víz. Doki fél óránként jött, 15 percenként emelték az oxy adagot, de semmi változás továbbra is csak 1 ujjnyi. De én ekkor már azt kívántam, hogy császározzanak meg, legyen vége én ezt nem bírom ki. Éjfél előtt kicsivel ki is mondta a doki, hogy nincs mire várni. Zöld volt a magzat víz, Nóri belekakilt, nem tudtam pontosan megmondani, hogy hol és hogy fáj a hasam, ezért a doki aggódott a hegszétválás miatt is... szóval hamar gyorsan rábólintottam a császárra, elsőre beszúrták a gerincemet és 0 óra 38 perckor ki is emelték Nórit, aki azonnal felsírt. Csak gerinc közeli érzéstelenítést kaptam, ezért már fél 3- kor kezdtem érezni a lábam, és még előtte a szülésznővel közösen cicire tettük Nórit. Nagyon örültem, mert Kristóffal ez kimaradt az életemből. Reggel 10- kor kelhettem fel, már alig vártam, és szó szerint ki is pattantam az ágyból, sokkal könnyebb volt minden, mint az első császárnál. Később jött a fekete leves... a szülésznő szegény jót akart nekem, és betett egy egy ágyas szobába, amivel engem "halálra ítélt" én nem bírom az egyedül létet. Nagyon rossz volt, amikor elment apa, egyedül maradtam a szobába. Nórinak még nem volt tejcsi, sokat sírt, keveset aludt, kivoltam, de nem engedtem az elveimből, kitartottam, hogy nincs cumi, nincs tápszer... vasárnap reggel már 30- at szopott, meg is dicsértek. A katéter után rettenetes volt pisilni, már amikor oda értem, mert folyton bepisiltem, szégyen, nem szégyen. Nagyon hiányzott Kristóf, amikor azt mondta, hogy szeretlek anyanya, nem bírtam abba hagyni a bőgést... végül kedden haza jöttünk, itthon utól ért egy jó kis hasmenés, hányinger, gyomorfájás keveréke, azt hittem kinyúlok. Másnapra csökkent a tejcsi, sírtam, szenvedtem, de estére jobb lett. Azóta minden rendben, remélem így is marad. Éjjel egyszer kelünk, eszünk mint a gép, már 70- et szopik Nóri aztán még simán fejek rendületlenül, de nem tudom minek, mert cumisüveg nincs!!!! Rengeteg a tejem, simán szoptathatnék még egy gyerkőcöt is.
Hát ez és így történt, utólag nem bánom, hogy mindkettő szülésből tapasztaltam kicsit, bár inkább 10 császár, mint egy sima szülés, lányok minden elismerésem azé aki végig csinálta a sima szülést, szerintem nem rendes embernek való. :lol:
Utólag kiderült, hogy a heg annyira el volt véknyodva, hogy a haja átlátszott Nórinak, doki szerint 1 órát bírta volna még jó esetben.

Na sikerült befejezni, most jó sok lettem nektek!

Kép
Kép
susytunder

susy

jól megszenvedtál úgy látom,de hála az égnek már csak a múlt és remélem a szopi is szépen megy :)

KépKép
bettike83

Susy tényleg kemény menet volt..én örülök a sima szülésemnek:))))

örülök hogy ilyen sok tejcsid van!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

nita

jobban vagy picit?bár ez nehéz lesz,soha nem fogok elfelejteni,de az idő picit enyhit talán a fájdalmon :cry:

KépKép
bettike83

van időszak mikor igen.de ha ránézek a cuccaira iszonyat nagy ürességet érzek magamban..........
de mióta nincs a drága mamim nem félek a haláltól.ezt komolyan mondom de ne kérdezd mért.......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

megértem nita,nehéz is lesz még jó ideig :cry:

KépKép
bettike83

Suzy
Mégegyszer gratulálok a kislányotokhoz!!! Nagyon édes a képen!

Sucer
Tényleg gyorsan telik az idő!Szülünk itt sorra! Nézem, hogy bree-nek se sok van már hátra.

Bree
Én is már úgy szeretném a kis rucikat mosni, vasalgatni. Csak a vizsgáim letudnám már. Utána teljes erővel az előkészületekre koncentrálnék.

Én még nem szereztem be semmit. A baabkocsit azt a párom huga, a keresztanyuka jelölt megveszi. Ágyat kapunk, ami alig használt, és rucik is vannak. Remélem, kislány lesz valóban. De ha nem az se baj :D :D :D . Fiús ruhákat hugom tud adni, mert neki már 3 éves a fia, kis cuki rózsaszín ruhákat, meg anyu tud adni, ami még a pici kis hugomé volt. Úgyhogy a nagyja le lesz tudva.

Amúgy ezek a frontok Rám is hatással vannaK. olyankor úgy érzem magam, mint aki be van rugva. :D :D :D

Na, megyek tanulni,pedig nem nagyon van most erőm hozzá. :( :(

KépKép
KépKép
gittus0726

sziasztok!!!!!!!!!!!!!
ha tudtok vkit akinek kell babakocsi szóljatok..22.000ft és piros-fekete a szine.........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok
Nagyon rossz idő van nálunk,megint szakad az eső.
Susy tényleg szörnyű lehetett a szülés ,de ott van az a pici csöppség kárpótól mindenért.....
Én meg úgy voltam vele,inkább egy szülés mint múltkor a fogorvos ,annyira parázok a fogdokiktól........

Bettyke mire vagy kiirva?

Bree ezerrel pihizni,ha meglesz a baba addigra kikell magadat pihenni.Hogy vagy?Frontok??

Gyermek nap-ez alkalomból Bálint hanyatt fekvésből az oldalára fordult.Vissza tettük és ismét-annyira élvezte-és "büszke " is lehetett a kis "majmom".4 hónapos és 2 hetes a drága....

Nita fiúk hogy vannak?

Gitta mi is sok ruhát kaptunk ismerősöktől,nagy segitség biztos...
olyan hamar kinövik a kisruhákat,meg megmondom őszintén turiban is voltam márkás nagyon szép holmikat vettem....

Kép

Kép
kistörpe

sziasztok!!!!!!
Kistörpe köszi kérdésed jól vannak.bár Barninak megint folyik az orra.ezzel már a tököm is kivan............

nekünk is van sok ruhánk de mégis kevésnek érzem......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita én is félek-hogy Bálint megfázik annyira hűvös a lakás-fürdésnél csak nem lesz gond,majd elinditom a szieszta kályhát tudod olyan gázpalackos valami..hősugárzó eszi a villanyt igy is egy halom villanyt füzetek,lassan több mint a lakás költsönünk.

Kép

Kép
kistörpe

Susy!!

Gyönyörű a kislányod!!!

babatszeretnek_972

kistörpe

még nem vagyok kiirva időpontra.az én számitásaim szerint jan 11 körülre.csütörtökön megyek dokihoz már lebeszéltem fél 5re.

KépKép
bettike83

Kistörpe reméljük nem lesztek betegek............
elegem van már ebből a hülye időjárásból.komolyan teljesen meb van bolondulva............nem normális hogy ez van.tornádok.jeges eső stb........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

nita

tényleg gáz az idő és egész juniusra ilyent mond :?

KépKép
bettike83

Betti honnan gondolod hogy egész júniusra ilyet mond???????????? :shock: :shock: :shock:
én azt hallottam hogy jövőhétre már 30 fokok lesznek,.............

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

még a trieszti időjárást is megnéztem 2 hétre előre, és van, hogy napközben 15-16 fokot ir...valamikor jövőhétre
általában nálunk is olyan idő van mint ott, pedig 550km a távolság...
valahogy arra mennek, vagy jönnek a frontok

én most fűtök, mert nem vagyok hajlando fázni
ilyen sem volt, hogy juni1-én még a cikron nincs kikapcsolva a fűtés üzemmód

babatszeretnek_972

jaj istenem...akkor potyára lett nagyobb medencénk??a dobozban fog porosodni?!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita
Lesz még alkalom felavatni a medencét. :D :D Csak lesz a nyáron jó idő. A jövőhétre 30 fokot mondott, de azt is hallottam, hogy júniusban megdől a hidegrekord. De amúgy tényleg nem normális ez az időjárás.

Kistörpe
Én is a turiban fogok ruhákat nézni. Hugom is olyan jó kis cuccokat turizott a kisfiának. Márkásak, és csak ki kell mosni őket. Sok olyan jó állapotban van, mintha a boltból vetted volna meg újan. A másik meg az, hogy tényleg hamar kinövik.

Pont megy az időjárás. Szombatra 24 fokot mond :D :D :D

KépKép
KépKép
gittus0726

gittus

a turi jó ötlet,itt nálunk is olyan gyünyörű rucik vannak.meg kismama rucik is,felsők 700ftért,nacik 1500-2000,ezek sem vészesek.én majd benzek biztos.

nita

valahol láttam előrejelzést,ott majdnem mindennapra esőt mondott,de ilyen 28 fokokkal.

KépKép
bettike83

sziasztok!!!!!!!!
lehet tényleg beválik a maják jóslata??!!!!!!
:roll: :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Bree-mi van veled?egy hete nem voltál ha jól emlékszem...

Kép

Kép
kistörpe

bree

tényleg gyere,olyan rég voltál..én ma megyek uhra fél 5re.

KépKép
bettike83

Nyáron elvileg csak három hét lesz tényleg nyár. A többi ilyen szutyi idő lesz, vagy esik, vagy hideg lesz.
Mi nem fűtünk, de barátnőmék igen, muszáj a kis másfél évesre :roll:
Vendég

mi se fűtünk,de ha gyerek lenne akkor biztos be kellene gyujtani..juniusban :!: :!: :!: :?

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy nem jöttem.
Szóval az új lány mellett nem nagyon tudok netezni, amúgy fáradt vagyok és kimerült.
A főnököm egy rohadt szemét állat, szemetebb, mint valaha..a szar idő miatt nem tudunk haladni a kinti munkákkal és ettől idegbajos...örökké baszogat, terrorizál, ingerült, psziho...na mindegy.
Az új csaj sem akar maradni jó mi?
Hasam jó nagy és elég sokat fáj, sajnos egyre nehezebb minden és még 3 hét meló van:-(
Luca jól van, tegnap voltam a kötelező UH-n.
2150 gr. és kereken 32 hetes voltam tegnap. De a méretei alapján azt mondta a doki, hogy 33 hét 2 naposnak felel meg. :roll: :D
Szóval jó nagy lány:)
Jeleztem is a dokinak,hogy keressen másik kijáratot a lányomnak, mert ott lent bizony nem jöhet ki, én bezártam a kapukat lánccal :twisted: :D Hú bakker remélem nem lesz óriásbébi!:)

Amúgy meg vagyok, ruhácskák kimosva kivasalva, asszem eléggé jól állok, biztos ami biztos mondom...bár júliusnál előbb nem jön ki Lucus az tuti.
Jajj mit akartam még írni...

Jaaa Suzy köszi én is külön,hogy leírtad a szülést, jó volt olvasni, egy részét meg is könnyeztem...
És gyönyörű a kislányod!!!

Szombaton megyünk 4D-re, majd hozok képecskét!:)

Most másra nincs időm, remélem jól van mindenki és a babák sem betegek.
Szombattól jobb idő lesz, nem fogunk fázni jövő héten:)..f*sza lesz jó kis lábdagadással nekem, mert azonnal dagad...na mindegy.

Puszi csajok

Kép
bree

És és éves időjárás:

Egyedül Dávid Mihály tudja, hogy milyen idő lesz napra pontosan a 2010-es
esztendőben. A nyíregyházi mérnök idén is közkinccsé tette tudását, így már
most mindenki tervezheti a nyári szabiját.

ELŐREJELZÉS - Nem tévedett a tavalyi év végén sem Dávid Mihály. A
nyíregyházi meteorológus már egy évvel ezelőtt hajszálpontosan megmondta,
hogy mikor érkezik a nagy hómennyiség, és a hőmérsékleteket is eltalálta.
Az okleveles mérnök 1972 óta nyújt támpontot az embereknek, az országban ő
az egyetlen, aki 365 nappal előremer és tud időjárási helyzetképet adni.

A kíváncsiskodók mellett a gazdák és a szabadtéri rendezvények főszervezői
is sokat köszönhetnek neki. A január rendkívül változékony lesz, nagy
hőmérséklet ingadozással. A hőmérő higanyszála -15 fokról +10-12 fokra is
felszökhet. A hónap második fele valamivel enyhébbnek ígérkezik, és -
váltakozó halmazállapotú - csapadék bőségesen várható. Miként a tél
hátralévő részében is.

A február hasonlóan alakul, mint a január. Február 10-15-e között erősebb
lehűlésre kell számítani, de a hónap végén már kis időre megmutatja arcát a
tavasz: a felmelegedés elérheti nappal a 12-13 fokot, ám az éjszakák
továbbra is fagypont körüliek lesznek. A márciusi tavasz lendülete 20- án
megtörik, akkor három-négy napra erősebb lehűlést jelez Dávid Mihály.

Az április, mint mindig, ezúttal is szeszélyesnek ígérkezik, sőt ez odáig
fajul, hogy 10-én visszatér a tél, éjszakánként mínusz 5 fokra
számíthatunk. Ennek bizonyára nem örülnek a gazdák, hiszen a kertekben
elfagyhatnak a rügyek. Aztán végre kilábalunk a rossz időből és április
25-e körül már 22 °C fokot mutat majd a hőmérő. Csapadék viszont ebben az
időben nem várható.

Májusban is folytatódik a szeszélyes április, a hőmérséklet sokkal melegebb
nem lesz, mint április végén. Éjszaka plusz 5, nappal 25 fok várható.
Június második fele nyárias jellegű lesz és folyamatosan emelkedik a
hőmérséklet. 28 fok lesz a csúcs.

Július 10-e táján viszonylag hűvös, húsz fok körüli nappali hőmérséklet
várható, a hónap második fele melegebbnek ígérkezik, 30 fokos napok
köszöntenek be huszadika kezdetével.

Augusztusban viszonylag kiegyensúlyozott meleg l e s z , bár ötödike táján
hidegfront érkezik, s húsz fokig leesik két napra a hőmérséklet. A hónap
végén szintén hűvösebb időnk lesz.

Szeptember 10-e táján hirtelen leesik a hőmérséklet, de ez csak átmeneti
lesz. A hónap második felében kellemes idő várható, beköszönt az igazi
vénasszonyok nyara.

Októberben végérvényesen itt az ősz, folyamatosan csökkenő hőmérséklettel.
A talajmenti fagy 25-e körül várható. Ez a hónap is csapadékhiányos lehet.
A tél pedig már novemberben beköszönt, végig öt fokkal hidegebb lesz az
ilyenkor szokásosnál, a hónap végén már mínusz tíz fok lesz.

Dávid szerint a december sem ígér semmi jót azoknak, akik utálják a telet.
Kemény és tartós hideg lesz. A fehér karácsony már most borítékolható, hó
lesz bőségesen, ami 2011 januárjában sem olvad majd el.

Kép
bree

Bettyke-mi volt ultrahangon?Mesélj....

Bree-pihenni,pihennijó hogy jöttél....elolvastam az előrejelzést amit irtál,minden kedvem elszállt...........

Ildi te is rég voltál,na meg Hékás is.....

Mi szenvedünk éjjelente...Bálint cumizik,ahogy kiesik a cumija felébred,nagyon nehezen alszik vissza,megelégeltem ,nincs cumi,éjszaka kicsit dünnyögött,és elaludt nélküle,délelőtt ma sem adtam neki,kicsi sirás és elaludt nélküle.Remélem pár nap és elfelejti........Fárasztó éjjelente kiugrálni az ágyból és a szájába tenni,megelégeltem.....

SÜT A NAP NÁLUNK...................HURRÁ........

Kép

Kép
kistörpe

Kép

itt van az én mini babám :) :) :) olyan édesen pulzál a szivecskéje,bár még hallani nem hallóttam ,de gyönyörűen látszott ahogy ver kis mellkasa,hihetetlen :)

KépKép
bettike83

Betti itt is GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Betti :lol: :lol: :lol:

én is vagyok... vasárnap lesz Léni keresztelője, így kicsit elfoglaltak vagyunk :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

ildi

akkor érthető h keveset vagy :) de jó lesz,reméljük jó idő lesz.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Mi a véleményetek a bandázzsal kapcsolatban? Mert már egy nadrágomat se tudom összegombolni :( :(

KépKép
KépKép
gittus0726

gittus

sok jót mondanak rola,én is akarok nemsokára venni mert biztos szükség lesz rá.

KépKép
bettike83

jó ötlet a bandázs de meg kell gondolni mert nyáron azért az is melegít.......

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Betti gratulálok a kisbabádhoz :D :D :D
Bandázst én szeretem, mai napig azzal hordom a kismamanadrágot is, mert örököltem és még mindig nem nőtt bele a hasam és a seggem, így lecsúszik:))))
Bár eddig nem volt hőség...de mostantól meleg lesz....így melegíteni fog az is +ba!
De kit érdekel nem?Itt a baba..ő érte meg bármit elviselünk:)

Na hoztam képeket én is a kis vigyorgós husipofámról:)))
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
bree

Bree.gyönyörű a lánykád...............

Nincs cumink könnyen átvészeltük,nem is hittem volna ,inkább most mint 2-3 éveses....

Betty-mire irtak ki ??december-január?

Kitty jelt magadról.-és jelentést...

Ildi szép napotok lesz,mi hónap végén tartjuk a keresztelőt,mert a keresztapuka nem volt itthon.

Kép

Kép
kistörpe

kistörpe

január 11 körülre.

bree

de édes :) olyan jól kivehető az arcformája az orrocskája,szája :)

KépKép
bettike83

lehet,hogy Bálint szülinapján szülsz,jan.14.de jó..............
jól vagy?

Kép

Kép
kistörpe

Gittus, nekem volt bandázsom Lénivel, szerettem.
Egy sokat spórolsz vele, nem kell annyi kismama ruci, másrészt ahogy bree is írta, nekem arra is jó volt, hogy ne csússzon le a kismamagatyó :wink:

Nálunk rendben lezajlott a keresztelő, szép volt, jó volt :wink: elfáradtam. Ma komatálat viszek, így nem unatkozom ma sem :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

kistörpe

az is megeshet :) majd a picin múllik mikorra akar kibujni :)

tegnap elestem biciklivel,nem vagyok normális :cry: többet nem bicajozom kismamaként az tuti,jó lecke volt.

KépKép
bettike83

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?