Új privát üzeneted érkezett!

Nem viszi senki? :roll: Akko majd en :oops: 8) :lol:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bridget0801 2009.10.08 08:33-kor.

KépKép
bridget0801
Kulfold

Nem mondod?!! :lol:
Vendég

Má egy kis tetűvel is megelégszel??? :lol:
Vendég

En lapaljara hajtok mindig...de csak azert mert mindenki a laptetore :lol: na ezt majdnem el is buktam :lol: va :lol: tam 10percet de nem jott senki na jo 7percet de akkor is :oops: :lol:

Ez ma a 2.tetum es a masikat nem loptam 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bridget

Akko ez minimum ikreket jelent !!! :lol:
Vendég

:lol: anyum kerdezte mi lesz ha ikreim lesznek :shock: elmondtam neki mar nem tudom hanyadszorra,hogy anyu egyenlore meg az sem biztos,hogy kezdunk :arrow: aztan meg az sem bizti,hogy sikerul mert meg rakell talaljanak a jo stimura ami nekem hat...azaz akar 1-2sikertelen is lehet...szal ne rohanjunk csak ugy elore :roll: marmint ezt mondtam neki :roll:

Es nem azert mert negativ vgyok hanem mert nem akarom hitegetni magam es realisan allok hozza :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Miért nem mondtad neki,akkor egyből 2 vagy 3 unokád lesz!!
Ennyit jelent,ha ikrek :D
Vendég

Ma nem ugy gondolta csak hogy akkor neki tuti kikell jojjon nekem segiteni...tudod erre utazik :lol: de persze ha egy baba lesz is kijon egy honapra remelhetoleg 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold

Sziasztok!

Bridget örülök, hogy hazaértél. Itthon remélem bepótolod a finom hazai ízeket :lol: Én tudom, hogy sikerülni fog! Hát nem sokáig leszel itthon.

Princzi képecskét és vonalzót is kérünk :P

Milyen pusszzancccsss! :wink: Veletek mi újság mostanság?

Kép
Kép
akella

Akella
De be am...reggeli csaszar szalonna :lol: ha nem reggel lenne hagymat is ennek 8) :lol: 1honap 1hetet maradok...az azert hosszunak szamit :wink:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Most már nem értek semmit. A sárgatest nem tüszőrepedés után termelődik? Peteérésem van azt látta a 15. napon meg az LH teszt is akkor jelezte.
szi77

Bridget

Naná,hogy kimegy!Tegnap volt nálam egy vendégem a lombik-iker lányunokák Amerikában élnek,idén már 4 hót volt kint a nagyi.Szülés előtt ment és még 6 hetet maradt.Aztán augusztusban hazajöttek az unokák és ők meg visszakísérték őket,és nemrég jöttek haza!
Édes csajok,állati szépek!!

Akella

Apám,neked már nem sok van vissza!!!

Mi köszönjük jól vagyunk,várjuk a történéseket ! :wink:
Vendég

Szi

Én meg azt nem értem,hogy a sárgatestnek látszania kell a méhben?? :shock:
Vendég

Szi
En mondtam hulyeseget multkor :oops: bocsi az a baj,hogy keverem magyarul a szakszavakat :oops: Ngyon ritkan de neha mint most is :oops: 1000bocs viszont igy hoztam neked karpotlasul egy linket:

http://indavideo.hu/video/Sargatest_hor ... e0e1bbb15a

De ha csak siman rakeresel,hogy sargatest egy csomo minden elojon.

KépKép
bridget0801
Kulfold

Milyen
Hat ha nem lenne itt a kiskutyusom akkor o is tobbet johetne de nem lehet kire hagyni :roll:

Ezt nem ertettem en sem,hogy uhu-n hogy latta,hogy a sargatest nem nincsen?Talan a mehnyalkahartyabol :roll:

Csillag gyere es segits nekunk :!: Marmint szi-nek :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

bridget az is nagyon fincsi :lol: Én valamelyik nap kacsazsíros kenyeret ettem hagymával vacsira. Imádjuk a hagymát, de mostanság mellőzöm majd, mert ég tőle a gyomrom és egyébként is mostanság egyre többet ég a gyomrom.

milyen igen megy az idő, de én most felgyorsítanám még egy picit :wink: Szorítok ám Nektek is nagyon és persze Brigetnek és Bettynek és mindenkinek akik babát szeretnének :!:

Kép
Kép
akella

Akella

Köszi a drukkot :)

Hogy álltok a baba-cuccokkal?
Vendég

milyen hát eddig nem sok dolgot vettünk, csak a bababútort és a babakocsit. A barátnőméktől elég sok ruhát stb fogunk kapni, de pont most hívott anyukám, hogy menjünk le a brendonba :lol: Szerintem vásárolhatnékja van :lol: :lol: :lol: Egyébként nekem is :wink:

Kép
Kép
akella

Akella
Fuu most hogy mondod :shock: en is naon szeretem am 8) Na majd este belilahagymazom 8) :lol:

KépKép
bridget0801
Kulfold

bridget :lol: Nagyon jó dolgok és finomak. A zsíros kenyeret mi szeretjük savanyú hordós káposztával is enni :lol:

Kép
Kép
akella

Na azzal en nem szeressem :roll: de a kacsazsiros kenyerbol is az a jo kis hazi a jo 8) vgy tudsz bolti kacsazsirt is ami jo :roll:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Abbahagynátok a zsíros kenyér kielemzését???nyammmm.... :shock: :lol:
Vendég

Akella

Akkor usgyi,nehogy elmúljon az érzés mamánál is meg nálad is :lol:
Vendég

Hát egyenlőre ennyit találtam:

a fokozott tüszőhormontermelődés visszahat a hipofízisre is, és ennek hatására megnő a sárgatest stimuláló (luteinizáló - LH) hormon termelődése.

Ennek hatására következik be a tüszőrepedés (ovuláció) a petesejt ekkor elindul vándorútjára, hogy találkozzon - vagy ne - a párjával, a férfi ivarsejtjeivel a spermiumokkal.

A megrepedt tüsző ágya, átalakul sárgatestté és az általa termelt sárgatest hormon (progeszteron) készíti fel a méh nyálkahártyáját a találkozott ivarsejtekből képződő magzatkezdemény befogadására, vagy ha ez (a találkozás, termékenyülés, egyesülés, intim kontakt, terhesség) nem jön létre, akkor a méh nyálkahártyája vérzés közepette 2 hét múlva leválik.

Ennek az eredménye a menstruáció (havi vérzés, havi baj, mensi).

A nők termékeny életében, mintegy 400-500 ciklussal lehet számolni, de ezekből mindössze 1-5 ciklusból hordanak ki terhességet és szülik meg gyermeküket.

Vagy itt egy másik leírás:

A petesejt érése és a tüsző megrepedése (ovuláció) az agyalapi mirigy által termelt ható hormon hatására (LH: Luteinizáló Hormon) következik be, melynek során az érett petesejt kijut a szabad hasüregbe. Innen a méhkürt (petevezeték, tuba uterina) petefészek felső pólusára visszahajló hasüregi nyílásába jut, majd ezen keresztül megkezdi vándorlását a méh ürege felé. A megrepedt tüsző helyén hormontermelő szerv alakul ki, melyet sárgatestnek (corpus luteum) hívunk, hormonja a sárgatesthormon (progeszteron). Ha a tüszőből felszabadult petesejt nem termékenyül meg, a sárgatest mintegy tíz napig fejlődik, majd sejtjei elfajulnak, nem fog elég hormont termelni, és a pete befogadására elkészült méhnyálkahártya vérzés kíséretében lelökődik: menstruáció. Amennyiben a petesejt megtermékenyül, a sárgatest fennmarad, növekedni fog, tovább termeli a sárgatesthormont (ezért is hívják terhességmegtartó hormonnak is), majd amikor a méhlepény átveszi a hormontermelést, visszafejlődik. Az ovulációs ciklus átlagosan 28 napos folyamat, melynek során a különböző hormonhatások (ösztrogén és progeszteron) következtében a méhnyálkahártya megvastagodik (proliferációs fázis), kiválasztó fázisba jut (szekrációs fázis), ezt követi a fent említett méhnyálkahártya lelökődése (menstruációs fázis), majd a nyálkahártya állapota helyreáll (regenerációs fázis).

Remélem, segítettem! Tehát ha megtörtént a tüszőrepedés, akkor a sárgatest elkezdi termelni a progeszteront. Ha nincs megtermékenyült petesejt, akkor ez a sárgatest visszafejlődik, és ekkor lesz a nem várt mensi.

Vagyis ha a doki nem látott sárgatestet, az azt jelentheti, hogy már rég volt ovuláció, és a sárgatest visszafejlődött, vagyis mensi lesz. Vagy ha nincs egyátalán sárgatest, akkor nincs progeszteron, tehát hiába van érett pete és ovuláció, és akár meg is termékenyülhet a pete, de nincs progeszteron hormon, ami fenntartsa a terhességet, tehát gondolom ezt pótolni kell, és akkor a baba be tud ágyazódni, és megmaradhat. Szerintem egyszerű gyógyszeres kezeléssel orvosolható.

Kép Kép[url=https://lilypie.com]Kép

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

Bridget mi a corában szoktuk venni (magyar termék) és jó, mi szeretjük. Sajnos nekünk nincs lehetőség házi zsírt beszerezni.

Milyen egyél Te is, nagyon finom :lol: Ebéd után megyünk :lol:

Kép
Kép
akella

Akella

Én szoktam venni libatesthájat és kisütöm-így már házi :wink:
Vendég

Ja és akartok tudni egy állati tuti receptet?(ha nem akkor is leírom :D )
Én így szoktam:

Ha felolvadt a háj,akkor rengeteg apróra vágott hagymát belesütök,sózom borsozom és beleteszek reszelt almát...ezt kóstoljátok meg,ha írtó fincsit akartok!! :D
Vendég

Lányok, miért nyitottam meg a receptes topicot? :shock: :evil: Tessék már oda írni ilyen szájbólcipőfűzőkilógatókat!!! :lol:

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

milyen oké, ki fogom próbálni!

Kép
Kép
akella

Lassan megyek lányok, legyetek jók! lehet, hogy már csak holnap leszek.

Egyetek sok finomságot, én a rakott krumplit és a rakott kelkáposztát is imádom.

Puszi Mindenkinek, további szép napot!

Kép
Kép
akella

Bri
Több, mint 2 éve próbálkozunk :roll:

Lányok,
ez nem ér, már itt csorog a nyálam :lol: és még kb fél órát ki kell bírnom ebédig... :x

Kép

Kép
princzike

Princzi

És igggen,itt a vonalzód!!! :D Kb a szülinapom környékén fogsz szülni!
Vendég

De hülye vagyok,most látom,hogy pontosan arra a napra vagy kiírva!!! :oops:
Vendég

Jól beindultatok csajszik :!: :shock: :wink:

Milyen pont a szülinapodon fog szülni Princzi.....de jóó :!:

Princz
jó lett a vonalzid :!:

Akella
köszi a drukkot :!:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Betty

véreredmények vannak már?

Jajám,12-én születtem :)
Vendég

Mármint melyikekre gondolsz Milyen :?:
Az én hormonprofilom kész, eredmény megvan, semmi gond.
A férjem genetikai eredményéről 2 hét múlva kapunk értesítést.
A lombikhoz ami kellett v.v., az meg mikor megyünk konzira, talán már meglesz addigra.
Nem tudom melyikre gondoltál...van egy rakat :roll: :lol:

"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."
betty615

Betty

ez utóbbiakra gondoltam:)

Na megettem a spenótom,most rohanok dolgozni!!!

Sziasztok!
Vendég

Milyen
De jó! :lol: én meg ugyan ebben a hónapban 26-án :lol:

Kép

Kép
princzike

SZIASZTOK, LÁNYKÁK!!!

PRINCZIKE:Cépséges lett a vonalzid!
Megosztok veletek egy okosságot(lehet, még hasznos lesz)
Reggel terhesvitamint nem szabad bekapkodni, mert egész nap rosszul lesztek tőle=én kipróbáltam
:roll:
Remélem CSILLAG, MEGGYÓGYULTATOK MÁR!!!
AKELLA:Babakelengye listát hun lehet lelni?
Nekem mááá annnyirra vásárolhatnékom van.... :oops:
BRIDGET:Nyisd az ablakod, drukkokat rakd el jól a zsebedbe, hogy egy hét múlva veled legyenek!!!

Rólam:Én nem hízom, csak fogyok, hasam semmi, ruháim övvel jók.
Energiám raklapnyi,ma is máá szétszedtem a házad, 8-12 ig játszin voltunk, Lilikét tanítom biciklizni
:wink: , bár én nemtuookk, sebaj.
Szegény kislány...

Kép
rozsa1979

Na ezt jól kiveséztük. Pénteken kell telefonálnom a dokinak, hogy mi lett a vérvétel eredménye, akkor remélem már okosabb leszek. Azért köszi mindenkinek az infokat. Bridget által javasolt linkeket estére otthon még megnézem, mert most a munkahelyen bűnözök.
szi77

Rózsa
Ez igen, csak úgy teng benned az energia :lol:
Én mondjuk mindig reggel veszem be a bogyókat, különben elfelejtem.. :oops: Viszont nem vagyok rosszul tőle. Amitől biztos, hogy rosszul leszel szerintem, az ha reggel éhgyomorra kapod be.

Szi
:lol: Mindjárt péntek és megtudsz mindent :lol:

Kép

Kép
princzike

Találtam egy kis olvasnivalót én is.

A női ciklus
A természet meglehetősen jól bebiztosította fajunk fennmaradását. Egy újszülött leányka petefészkeiben négyszázezer éretlen petesejt áll készen a beteljesülésre. Ezek háromnegyede fokozatosan felszívódik, és serdülőkorra már „csak” százezer reménykedik a szerencsében. Ezek közül csupán négyszáz érik be életünk termékeny időszakában, végül csak néhány termékenyül meg, és még kevesebb fejlődik érett újszülötté.
Minden éretlen petesejt a petefészek felszínének hámjában található tüszőben vár a sorára. A ciklus kezdetén egyszerre több tüsző is növekedésnek indul, de csak egy marad talpon, a többi elsorvad. Ha mégsem így történik, és egyszerre két vagy több tüsző is beérik, többpetéjű ikrek foganhatnak. A ciklus tizennegyedik napján a tüsző megreped, és útjára bocsátja a petesejtet.
A legtöbb nő ebből mit sem vesz észre, de van, aki enyhe fájdalomról panaszkodik, más valami körülírhatatlan érzésről beszél. Egyéb jelek is árulkodnak a tüszőrepedés időpontjáról: az ovuláció környékén a testhőmérséklet néhány tized fokkal megemelkedik, a méhnyak mirigyei által termelt váladék (méhnyaknyák) sűrű fehérből áttetszővé, folyékonnyá válik. A termékeny időszakban a méhszáj némileg felpuhul, és egy kicsit megnyílik. Ezek a jellegzetes változások önmegfigyeléssel nyomon követhetők. Ezen alapul a természetes családtervezés módszere, melyet szakkönyv vagy képzett tanácsadó segítségével bárki megtanulhat. Azonban nem elég, ha meg tudjuk állapítani, mikor volt az ovuláció, azt is tudnunk kell, hogy mikor lesz. A hímivarsejtek ugyanis türelmesek. Akár napokig is képesek várni a petesejt érkezésére. Az önmegfigyelést néhány hónapon keresztül akkor is érdemes elvégezni, ha csupán annyi a cél, hogy jobban megismerjük testünk működését.
Tüszőrepedés után a petesejt a hasüregbe, majd hamarosan a méhkürtbe kerül. Itt megkezdi útját a petevezetéken keresztül a méh ürege felé, és várja a nagy Őt. Mire a petesejt ideér, a megrepedt tüsző sárgatestté alakul és elkezd progeszteront termelni. A méhnyálkahártya ennek hatására alkalmassá válik a megtermékenyített pete befogadására. A petesejt azonban csak ritkán veszi igénybe ezt a szolgáltatást. Többnyire elmarad a nagy találkozás, a hoppon maradt petesejt felszívódik, a sárgatest „elvirágzik”, a méhnyálkahártya leválik, bekövetkezik a menstruáció.
Az ovulációt kevesen veszik észre. A méh nyálkahártyájának a ciklus második felében bekövetkező fokozatos visszafejlődését majd lelökődését viszont a legtöbb nőnél nagyon is jól érzékelhető testi és lelki változások kísérik. A méhizomzat összehúzódása néha alhasi fájdalmat okoz. Ezzel sokaknál a combok, a lábszár fájdalma is együtt jár, mert a vénák rugalmassága hormonhatásra csökkenhet. A szervezet vízvisszatartása is nőhet ilyenkor: van, aki akár másfél kilogrammal is többet nyom a kritikus időszakban. Sok nő mellfeszülésre panaszkodik, ami a fokozott progeszteron termelésnek köszönhető. Sok asszony a menstruáció közeledtével fáradékonnyá, ingerlékennyé, feledékennyé válik.

Bocsi a sok hely elfoglalásáért!
szi77

esthajnalcsillag

ESTHAJNALCSILLAG:KÖSZIKE :!: Linkek elmentve.
Jobban vagytok ?

Kép
rozsa1979

Sziasztok Lanyok!
Csak gyors bekukk (meg Romabol) :)
Holnap utazunk haza,mar varom, mert bar nagyon szep a varos, de tele van a
fulunk a sok olasz pasta-val meg pizza-val :D
Aki meg nem latta Roma-t annak szivbol ajanlom,a varos egy naaagy muzeum, ahova lepsz mindenutt talalni lehet valami szp tortenelmi emleket.
Mindenkinek sze napot, holnap jovok :)
Pussz
Vendég

sziasztok

ha nem bánjátok én is csatlakoznék hozzátok :)
bridget

régóta figylemmel kisérem az életed,néha benézek a blogodba is..nagyon szorittok neked hogy végre teljesüljön a vágyad :)

csibuc

jaj de jó neked,élvezd ki a maradék napokat,szép idő van,ilyenkór a legjobb kirándulni :) azt hiszem most sokan irigylünk picit :lol: de ettől függetlenül érezd jól magad :)

KépKép
bettike83

Kép:
>
>
> http://www.kisalfold.hu/jatek/allatszep ... _es_egzoti kus_allatok/?vote_id=4542&page=0&result_only=1&recom mend=1

Videó:

http://www.kisalfold.hu/jatek/allatszep ... ces_allatv ideok_kisalfold/?search_keyword=Totyi&page=0

CSajok: szavazzatok még,légyszi-légyszi
lujzedli

Akella
Koszi a tippet majd megyunk ma a tescoba vagy holnap es feltetlen korulnezek 8) Mind 2 kaja amit irtal ngyon fini es ngyon szeretem a rakott kapi mondjuk pukiztat de attol meg fini

Milyen
Az sem rossz otlet csak nalunk senki nem eszi a majat :? :roll: Koszonjuk a tippet 8) bar az alma nekem furin hangzik benne manapsag mar minden fini :)

Csillag
Koszi hogy jottel es te is utananeztel.
Azert nyitottad mert valaki felhozta aki besem dugja az orrat :roll: Nekem nincs receptem :?

Princzi
Na akkor nalatok is ngyon vart baba volt :D elso?Jaj de szep a vonalzid 8) megsem vartal az uhu-ig? :lol:

Betty
Hat egy topik errol szol nem?Beszelgetunk...mashogy nem megy :) Olyan szukszavu vgy mostansag mit sunyulsz 8)

Rozsa
Nyitva volt es meg is erkeztek 8) Kellenek ngyon a drukkok mert nagyon izgulok,hogy egyaltalan kezdhetunk-e :roll: Lilinek me nincs vonalzija :?: Na az akkor meg jo,hogy tele vagy energiaval...majd a vegere ez is csokken :) a fogyas az fura de az is csak jo akkor nem 8)

Szi
Az eredmeny a lenyeg majd abbol okosabbak leszunk :!: de nagy problema nem lehet ahogy igy utananeztem :wink:
Jot talaltal te is...erdekesek ezek a dolgok :roll:

Csibuc
Orulok,hogy jol elvgytok :lol: Pizza az finiiiii 8) :lol: Holnapra meg jo utat!!
Kép

Bettyke
Kép Jol estek a szavaid :) en is figyellek mar egy ideje 8) nem mostansag volt egy vetelesed :roll: En is jartam mar nalad de most megint bekukk 8)

KépKép
bridget0801
Kulfold

Bri
Addig, addig mondtátok, amíg megcsináltam :lol:
Azért jó nézegetni :lol: Most egy kicsit lassan telik az idő..., mert már nagyon várom a jövő hét csütörtököt :lol:
Már jó régen várt baba.

Csibuc
Jó utat haza felé... vigyázzatok magatokra :lol: Remélem azért még pénteken eljössz a talira :roll:

Kép

Kép
princzike

En csak azt mondtam,hogy majd uhu utan hozz feltetlen :lol: de ez tenyleg nem vonalzo fuggo..a baba ha marad ugyis marad...vonalzo ide vgy oda :idea:

KépKép
bridget0801
Kulfold

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?