Új privát üzeneted érkezett!

Timi! Hát igen, én is sajnálom, hogy nem kislány a bébike, de még a 3. lehet az!!! :lol:
Az viszont abszolút igaz, hogy 2 kisfiú jobban össze fog nőni, mintha különböző neműek lennének.
És persze a lényeg úgyis az, hogy egészséges legyen!
Azt mondod, a Jónásod határozta meg a nemet? Hány nap telt el a középidőd és a Jónás napod között?
mókusmama1

Sziasztok!

Hát ez jó kérdés, hogy hány nap telt el ...
Mivel mire sikerült a pontos születési időmet kideríteni, s megnézni, hogy mikor vannak a fiús és a lányos napok, addigra Zsebi már megfogant, s így utólag derült ki, hogy apont a fiús jónásnapunkon is próbálkoztunk. Ezek után, mivel már úton volt Öcskös, nem is elemeztem tovább a dolgokat.
Ha rászánjuk magunkat majd a harmadikra, akkor majd jobban utánanézünk, s jobban rákészülünk az bizti.

Puszi nektek: Timi

Kép

Kép
timtom

Sziasztok!

Timtom, sajnálom, hogy csalódnotok kellett Zsebi nemébe, és én is remélem, hogy egyszer még rászánjátok magatokat és nektek is összejön a kiscsaj úgy mint Marcsiéknál :) De egyenlőre ha már így alakult, tényleg próbáljatok meg annak örülni, hogy egészséges, és jól ki fognak jönni a srácok egymással 8)

Az igazat megvallva én mit nem adnék egy olyan uh felvételért mint a te első képed :lol: De én valahogy lányzónak érzem az én Zsebimet! :?

Én ma megyek UH-ra, remélem lesz szívhang! És ma kiderül az is, hogy Jónás baba vagy sem! hisz nekem a Jónás napom menzi utolsó napja volt, tehát két héttel előbb mint a középidő, így jócskán látszódna a különbség :lol: Na majd holnap jövök és mesélek!

Addig is drukk mindenkinek! Naysa meglátogatott már Piroska? Remélem nem! Gyurmi hol tartotok? Mókusmama? És Oriandy? neked most akkor igaz a vonalzód és Piri jelen van? :?

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Timtom: Sajnálom, hogy nem kislány, de én bevállalnám ezt a felvételt "X" hónap múlva.

Akíra: Semmi jele a menstruációmnak, a melleim továbbra is fájnak, és megnőttek. Hétfőn csináltam egy tesztet, semmit nem mutatott, majd kb. 10 perc múlva ott volt a második. (Azt olvastam, hogy 3-5 perc múlva van eredmény. ) Ha nem jön meg pár napig, akkor csinálok mégegyet. Ja, méregetem a hőmet, persze úgy, mint Adny sokat felkelek a gyermekemhez és szerintem így nem olyan pontos. (A görbém felfelé megy nem lefelé az biztos.)

D.
naysa

Naysa ez azért bíztató akárhonnan is nézzük :D

Hétfőn volt pozitív 10 perc után? Azért olvasd el a tájékoztatót! Mert az enyémre konkrétan rá van írva, hogy 10 percen belül jelenik meg az eredmény! És csak 30 perc elteltével nem szabad leolvasni! Addig igen! :wink:
Szóval lehet ott babó van :!: :!: :!: :!: :!:
Mikor kellett volna megjönie? És mikor is csinálsz újat? Izgi nagyon! Lehet te is jössz a novemberi topikba? :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Most valamikor kell megönnie. Ma is ugyanugy ott van a 2 csík, de halványan. Szerintem ez még nem jelenti azt, hogy terhes vagyok.
Megmutizom: Kép
naysa

Ha esetleg összejött, és hiába minden fortély és előbb voltunk együtt, akkor ő kislányka.
Na majd meglátjuk.
naysa

Naysa, ez azért nem olyan halvány csík :shock:
Húh, persze várjunk még, de ez nagyon izgi, és legszívesebben már halkan gratulálnék!

Egyébként most én is ezen rágódok, hogy ugye nem igen tudom pontosan az LH csúcsom, mert nem volt pozitív tesztem, és így lehet nekem is lesz még egy lányom :lol: De hát most már kár ezen aggódnunk :wink:

Remélem pár nap múlva te is hiszel a tesztnek és jössz a novemberiekhez!

Esetleg egy ClearBlue? Nem akarsz olyat is csinálni? Kiváncsi lennék 8)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Topicnyitás óta olvaslak benenteket, néha írogatok is.
Timi!
Mint a vonalzóm mutatja, 2 kisfiam van, nagyon kikészültem, mikor megtudtuk, hogy a 2. is fiú lesz. Szerencsére volt idő a szülésig feldolgoznom. Férjem nem bánta annyira, hiszen ők is ketten voltak fiúk, neki ez a természetes közeg. Mikor megszületett Norbi eldöntöttük, hogy mindent bevetünk és csakis kislány lehet a 3, aki mellesleg eredetileg nem volt betervezve.
3 éve még nem igazán volt publikus egy ilyen óhaj, hogy ilyen vagy olyan nemű gyermeket szeretnél. Sok harcot megvívtunk azóta másik topiocokon. Most itt néhányan - Marcsival az élen - adtatok útmutatást az állítólag 80%-os sikerhez. És ez lelkesít engem.
Néha lesznek mélypontok és nagyon el fogsz keseredni, máskor egyáltalán nem érdekel és nem érsz majd rá ezen gyötrődni, hogy miért nincs még neked kislányod. Ha időtök és életkörülményeitek lehetővé teszik, vágjatok még bele nagyobb körültekintéssel és addig is élvezd az életet a két pöttöm fiaddal! Most bele kell törődnötök, de aztán fel a fejjel! És két fiúval is nagyon boldog lehet az ember, jó látni ahogy cseperednek és okosodnak. Így is mindegyik külön kis egyéniség és hihetetlen, de nálunk teljesen különböznek egymástól (pedig mindkettő nyilas).
Kitartást és sok örömöt kívánok!

Éva

KépKépKép
agmano

Naysa, ez a teszt szerintem pozitív!! :wink: Nekem is ilyen volt először, halványka, aztán pár nap múlva erősödött! Viszont ha nem lennél babás, akkor semmilyen csík nem lenne!! És a legtöbb teszre az van írva, hogy a halvány csík is pozitívat jelent!!! Halk gratula! :D 8)

Kép
ági_bp

Naysa, gyanús vagy te nekem! :lol: :lol: :lol:
Ez szerintem is pozitív.....csak még alacsony a hcg szinted!

Én különben most a várakozó napjaimat töltöm. (Ez mindig olyan nehéz :( ) Kb húsvétkor kell megjönnie....azaz kell a frászt! Nehogy megjöjjön, legyen inkább egy zebrás tesztem!!!!!
mókusmama1

Naysa, szerintem, ha most csinálnál egy tesztet (nem is kell, hogy reggel legyen), máris látnád, hogy az is pozitív! Hétfő óta már 2 nap eltelt!
mókusmama1

Ugy tudom 1,5 naponta duplázódik a HCG szint. Majd pénteken veszek egy tesztet, és megcsinálom.
Háát én nem érzek semmit, de az ecetes bébi kukoricára teljesen rákattantam, tegnap meg a tormára. :lol:

A kislányommal a kirsch tortát ettem.
naysa

Sziasztok!

Naysa!!!
Ne vacakolj! Ez teljesen egyértelműen pozitív!!! Igaz, hogy halovány, de pozitív!!
Bár az enyém lenne ilyen, de nekem sajna ma negatív lett.
Igaz fogalmam sincs honnan számojam és hogyan egyáltalán, mert a ciklusaim általában 32-35 naposak, ehhez képest most vagyok a 38. napon, tehát már késik, viszont ha úgy veszem, hogy 1-én volt az ovulációm, akkor meg most hétvégre várható piri, ha nincs babó! Vagyis igaz neg. lett ma a tesztem, de amíg nem jön meg, addig reménykedek!!
De sajnos nagyon úgy érzem, hogy a sors kibabrál velünk, hiszen apa 30.-án elutazik 2 hónapra Nyíregyházára és így aztán végképp nem lehet majd belőni a peteérés elötti 3-4 napot!! Örülünk majd, ha hétvégeken együtt tudunk lenni és akkor nesze neked peteérés meg hasonlók!!! :(

Kép
oriandy

Köszönöm a biztatást. Valahogy nem tudom elhinni.
Itt a Hőgörbém, lehet elemezni.
Kisfiút vagy kislányt csináltunk. :) Kép
naysa

Andy, ne keseredj el! Még akármi lehet. Tudom, hogy NAGYON kiábrándító egy negatív teszt, de még egyátalán nem biztos, hogy ki tudja mutatni a megfelelő mennyiségű hcg-t. Nekem is először csak egy héttel a mens. elmaradása után mutatta ki.....tök halványan.
Úgyhogy még nagyon szorítok neked. (persze én mondom, aki mindig baromira elkeseredik, amikor újból és újból negatív teszteket gyárt)
mókusmama1

Andy, én is sajnálom hogy negatív a teszted. Lehet még korai volt.
A PG-t csinálod? Nekem minden nap páfrányos.
naysa

Köszi Mókusmama!!
Nagyon rendes vagy, de igazad van. Elég elkeserítő a negatív teszt látványa és aztán a tudat, hogy : na, megint nem sikrült. Pedig számításaim szerint el kellett volna csípnünk az a petécskét, de nem látok sok reményt!!
Remélni lehet, persze, hiszen a remél hal meg utoljára, de én valahogy már ebben sem hiszek. Nekem ugye volt egy csoki cisztám (aki nem tudja mi ez, szívesen leírom), és ez okozhat meddőséget - még ha átmeneti is. Szóval ha most nincs babó, az első utam a nőgyógyászhoz fog vezetni és kérni fogok mindet tőle: vérvétel, Uh, és még talán a peteérés Uh-al való követését is! kerül, amibe kerül, csak szeretnék már tesóbabát!
A másik, hogy Dani májusban 2 éves lesz és onnantól GYES-re vesznek, ami kurva kevés lóvé ez köztudott. Tehát szerettük volna addig összehozni a babót, hogy legalább úton legyen, mert én mehetek a következővel is táppénzre rögtön (sőt, nálunk ez kötelező is), de ha május 29-ig nem tudjuk meg hogy összejöt....
Halott ügy!
na, mindegy, megpróbálok nem lelkizni rajta, csak én már küzdöttem eleget a gyerekért életemben (az előző kapcsolatomban 2 beültim volt), szóval ez van... Elkeserít!!!!

Kép
oriandy

Jobban mondva 1 beültim volt és egy túlstimulálásom, amikor is a vizesedés miatt nem ültettek vissza megterm. petécskét, pedig volt 7 is! Fagyasztva lettek, de az felolvasztást a köv. hónapban egy sem élte túl! Tehát maga a 2. beültetés nem történt meg, de talán ez így ahogy történt még nagyobb fájdalommal járt, mintha beültetik és nem tapad meg. = embriót veszítettünk el 2 óra leforgása alatt!!!

Kép
oriandy

Bocsi =, azaz 7 embriót

Kép
oriandy

Naysa!
Megcsináltam a mikroszkóppal: (lehet kicsit kevés volt a nyál rajta, de ahol volt ott) páfrányos.

Kép
oriandy

Naysa hát a hőd is egyértelmű szerintem!

Oriandy, azért még ne add fel, és tényleg reménykedj amíg csak Piri nem jön! Kyra nekem 4 napos késéssel negatív lett! És mégis itt visong :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Naysa!

Ez biza + ! Még egy kis kitartás, és erősödni fog az a 2. csík. Ha jól néztem a görbédet, maholnap fog beágyazódni. Így akkor már tényleg erősebb lesz! Halk gratula. Ahogy meg tovább elemeztem a görbét, szerintem fiú esélyes a baba. Ti ha jól emlékszem, azt szerettetek volna ugye ?
Ha mostanában kell megjönnie, és nem hiszed el, vegyél Clearblut. DM-ben kapható, igaz drága, de 4 nappal a mensi előtt kimutatja a + teszteredmelnyt. Én azt használtam. Én 1 nappal elötte teszteltem, és 10 másodpercen belül + lett, a controll csík csak később jelent meg. Szóval, hajrá!!
Várunk holnap reggel az eredménnyel!!
Ja, az hogy megnőtt a melled és az étvágyad, az szintén jót jelent.

Andy!

Lehet, hogy tényeg korai volt a tesztelés, ha csak 7végén kellene megjönnie. Várj még néhány napot. Te nem tudsz a férjed után menni? Nincsenk a közelben rokonok, ahol megszállhatnál?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Hááát nagyon szeretnénk egy kukacost, a férjem epősen gondolt rá.
Lugos hüvelyöblítés, előtte ittam sört hogy lugosítsam magam. :lol: A férj ivott kávét, zuhanyoztatta az alsó részeit. :oops: Az élvezet sem maradt el ...... :oops: :P :lol:

Ha mégis összejön és lány, akkor ő tuti nagyon fiús lesz.......és ugyanúgy szeretni fogjuk.
naysa

Ne hülyéskedj, ha ennyi mindent megtettetek az ügy érdekében, akkor fiú lesz. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mókusmama1

Nem tudom valahogy elhinni, hogy sikerült, a kislányomat tovább
"gyártottuk". A családban lévő 4 lány gyerköc mellé elkelne egy pasi is.
8)
naysa

a férjem nem akarja elhinni, csak akkor ha biztos elmarad a mensim, de már pár nap és.......remélem nem megy el.
naysa

Köszike a biztatást. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
naysa

Akíra: Mi volt a dokinál? Ugye, ma voltál?
naysa

Gratuuuulaaaaa az új kismaminak!
Nekem ez a hónap sajnos elúszott, mert apa éjszakára jár dolgozni (pont pé. iőszakában :-( ) nappal meg alszik, mikor fent van, akkor meg nem tudunk kettesben lenni. Szóval üresjárat...

Kép
Kép
gyurmi

Szijjasztok!

Még nem csináltam tesztet, de szerintem teherbe estem. Nem menstruálok, a hőm felfelé megy. Tesztet még nem csináltam.
A lényeg, hogy nagyon szarul lettem, tegnap és már ma reggel is hánytam, nagyon ramatyul vagyok.

A bibi, hogy terhes vagyok és attól vagyok rosszul. Az is lehet, hogy elkaptam valami virust.

Dettis
naysa

Na ezt jól leírtam....... de értitek
naysa

Detti!
Nagyon gratulálok neked. Akkor hamar összejött, most már csak azért kell izgulni, hogy egézséges kiskukacos legyen.

Timi!
Igaz, hogy az egynemű gyerekeknek is megvan az előnyük. Mi hárman vagyunk lányok, és nagyon jól megvagyunk. Még az is lehet, hogy később már nem akarsz kislányt. Ki tudja? Nem mindenki olyan fanatikus mint én. Ahogy írtad, ha esetleg legközelebb próbálkoztok, akkor már biztosabbra kell menni. Emlékeztem rá, hogy neked annak idején 50%-ot tippeltem, aztán visszakerestem a 3. oldalra, és megtaláltam a hozzászólásodat, amiben leírtad, hogy ha terhes vagy, akkor a kislány érdekében nem kellett volna azon a bizonyos csütörtökön akciózni. Ha akkor nem akcióztok, akkor biztosan a lányoknak lett volna nagyobb esélye. Már többeknél olvastam más topikokban is, hogy a savasítás magában nem szokott sikeres lenni, mert ha mégiscsak túléli egy-egy fiúcska, az az összes csajt le tudja előzni a hajrában. Úgyhogy a kettőt kell kombinálni, hogy a módszerek kiegészítsék és segíteni tudják egymást. Na de most már mindegy is. Ha netán még rászánjátok magatokat, akkor is előnyben leszel velem szemben, mert neked még 3.-ra sikerülhet. :wink:
Kívánom neked, hogy ez a fiúcska egy csodaszép szeretnivaló kispasi legyen, és legyetek nagyon boldogok együtt.

Andi!
Nem is értem, hogy miért vagy elkeseredve. Mit mutathatott volna ki az a fránya teszt? Csak türelem! Eljön a te időd. Lehet, hogy már csak néhány nap :wink:

Ági!
Ha nagyon akarnád akkor már tudhatnád, hogy ki lakik odabent. Bár akik ilyen korán mentek 4d-re, azok közül sokan kicsit csalódtak, mert ilyenkor még nagyon kis vékonyka a baba. Szóval csak úgy érdemes elmenni, ha valaki felkészül rá, hogy ilyenkor még nem olyan helyes babásak, hanem olyan kis éretlenkék. Te mikor mész?

Kép
tulipán75

Na sziasztok! Amint láthatjátok a vonalzómat kisebb a drága mint amit gondoltunk, ugyhogy később volt a peteérés, hiába nem mutatta az lh teszt! Szóval kislány :?
Na mindegy, hát van 9 hónapom, hogy megbarátkozzak a gondolattal! Párom persze nagyon örül neki, ugyhogy valahol ez vígasztal, de én még nem tudtam megemészteni! Igazából ami zavar az az, hogy nem mutatta ki a peteérést az lh teszt! Hiába...nem megbízható már ez se! :cry: Na szóval egyenlőre szívhang még nem volt mert ugye kisebb, de 28.án megyek megint és akkor nézünk szívhangot, és remélem lesz :) Ezekután csak abba reménykedünk, hogy az állam egyszer hoz egy olyan döntést, hogy a 3. gyerek nemét meg lehet vállasztani! Ha lesz ilyen akkor bevállaljuk a 3. babót! Ha nem akkor marad a két lány :)

Naysa hát én azért ezt inkább terhességnek nézem mintsem vírusnak :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Szia!

Honnan vagy olyan biztos, hogy kislány. Voltatok többször együtt akár sikerrel is járhatatok.
naysa

Hát akkor pont nem! Sajna mi a szabályos peteérésre gyúrtunk amit ugyan nem mutatott ki az LH teszt de azért akkorra időzítettük! És legközelebb pedig már jóval később voltunk együtt! Szóval amikor peteérés volt ezek szerint akkor nem voltunk együtt csak elötte 5-7 nappal! Ami meg ugye egyértelműen lány! Szóval ez van :?
De ma már jobban vagyok! Tegnap nagyon el voltam keseredve, de ma már jobb!
Olyat sajna nem hallottam, hogy 5 napig ott álljon egy fiúcska! :?
Csak tényleg dühít, hogy nem mutatott egyszer se + at az lh teszt! :cry:

KépKép
KépKép
akíra

5 nap az jó sok! Ilyen sokáig elélnek?
Mikor volt pé-d és meddig teszteltél?
naysa

Hát LH teszttel 16.áig, és akkor még negatív volt, nyálas PG 53 teszttel meg végig és egyik se lett pozitív soha! Szóval nem tudom mi lehetett! Valószínűleg nem akarták az égiek, hogy nekem fiam legyen :cry:
A peteérésem meg elvileg 16-18 környékén volt!
Utoljára pedig 12.én voltunk együtt! Szóval már az is csoda, hogy egy lány túlélte.... :roll: ...nemhogy egy fiú :lol:

Ugyhogy ezért vagyok én ebbe ennyire biztos! Mert utána meg már 20.a után voltunk együtt! Én ezért nem is akartam tesztelni, mert totál kizártnak tartottam, hogy - LH teszttel terhes legyek....hát ezek szerint nem volt jó az LH teszt... :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra!
Szerintem nem is lehet tudni, hogy mikor vold a peteérésed. A nyálas teszt az sokszor bemarhul, azzal ne is foglalkozzál. Hiszen az szerint nem volt peteérésed, pedig kellett lennie, ez tuti, másképp nem lenne baba. Mivel az lh tesztek pedig 16-án még nem voltak +-ak, így csak utána lehetett esetleg 18-án vagy még ezután. Akár lehetett 20-án vagy azután is. Miért gondolod hogy nem? Ilyen cikluskalkulátorokkal ne foglalkozzál, az sem tuti. Várjunk még azzal a baba nemével.

Épp azért gyanús, mert a 12.-ei akcióból már a lányoknak is nagyon kevés esélye van, és a uh alapján is később kellett foganni annak a babának mint a számítás. Lehet még a 20-a utáni akciónak van a pocakban az eredménye.
Mit szólsz?

Kép
tulipán75

Hát igen, akármi is lehet, csak jobb ha már most "beleélem" magam abba, hogy kislány, és akkor nem fogok csalódni a 20.hét környékén mikor vigyorogva előadja, hogy jaj de jó, kislány :?
Ha meg esetleg kisfiú hát, inkább akkor sírok :lol:
De egyenlőre több esélyt látok a lányra! :?

De egyenlőre az a lényeg, hogy ha már ott van akkor egészséges legyen :)

És mi újság a te 1 hónapos tünciddel? :P Képet mikor látunk róla megint? :D Kicsinyítsek?

KépKép
KépKép
akíra

Marcsi!

Még nem tudom pontosan mikor megyünk, de majd szeretnénk.
Most még vékonyabb lehet a picurom, mert a héten én is 2 kg-t fogytam a betegség miatt. Be is vagyok sz.rva, hogy a babával ne legyen baj, egyrészt mert alig tudtam bármilyen kaját lenyomni a torkomon a héten, másrészt meg a 3 napig tartó folyamatos 38 fölötti láz sem hiszem, hogy jól esett volna neki. Holnap de. el szeretnék menni UH-ra, bár a védőnőm azt mondta, hogy nem lehet látni semmit még ha lenne is, mert a 8. hétre kifejlődött minden szerve. Nem baj, én megnyugtatásképp elmegyek.
Amúgy meg nagyon fiús pocim van már igy kicsin is. Mármint még kicsi nagyon a pocim, de csúcsos.

Akíra!
Még nem kell leírni szegény babát, hogy lány. Ezt még nem tudhatod!! Lehet, hogy fiú. Főleg így, hogy nem tudni a pé. idejét se! Szóval, van remény, főleg addig, míg az egyik UH-on meg nem mondják a nemét.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
szerencse7

Sziasztok!

Még mindig nem menstruálok, így ma reggel megcsináltam a HCG tesztet. Lilly nevezetű 25-ös erősségű.
Íme: Kép
naysa

Naysa, nem akarlak elkeseríteni, de most vagy szar teszeteket vettél, vagy alacsony a hcg-d.
Nekem az első terhességemmel volt ilyen a csíkom és sajnos az a baba nem maradt meg. Én megnézetném uh-on, hogy jó helyen van-e.
Bocs, ha feleslegesen felizgattalak.

Éva

KépKépKép
agmano

Elvileg ha jól számolom, ma kellene megjönnie (27. nap).
A hétfői teszt korai szerintem, mert ott 23. napon voltam, a HCG 20 erősségű.
A mostanira azt irták, hogy az elmaradt mensi után mutatja ki.
naysa

Ha pontos akarok lenni az elmaradt mensi után 3 nappal szoktak tesztelni annak kellene igazi pozitívnak lennie.
naysa

Lehet felelőtlen vagyok , de ezen én nem agyalok, majd ha eljön az ideje ugyis megtudom, ha elmegy azt szintén.
Én azért bizakodó vagyok és optimista.
naysa

Naysa!

Szerintem ez tuti baba! Igazad van abban, hogy a teszteket az elmaradt menstruáció után ajánlják megcsinálni és ha tényleg csak most kellene megjönnie, akkor elfogadható a halvány csík. Minél később csinálod meg, annál erősebb lesz. Légy optimista, kapaszkodj baba!!! :D

Kép
Kép
gyurmi

Naysa, én továbbra is nagyon drukkolok nektek! Hétfőn végülis már a 3. nap lesz, ugyhogy hétfőig mindenképpen kiderül! De szerintem is baba, és csak optimistán! Drukkolok nektek! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KépKép
KépKép
akíra

Köszönöm szépen a drukkot, jól esik.

A cickóm be van durranva, időnként émelygek, és nagyon álmi vagyok..... minden nap.
naysa

Csajok!
csinálnék egy összefoglaló táblázatot rólunk, csak kellene nekem pár adat rólatok!
Pl:
kor, kívánt nem (mármint amilyen gyerkőcre vágytok), babagyártás kezdete, további gyerkők (ha megadjátok akár a neve is)
Asszem ennyi.
Minnél gyorsabbak vaytok, annál ekőbb tudok jönni a táblival!!!
:wink: :lol:

Kép
oriandy

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?