Sziasztok!
Manguszta! Nekem tök pontos volt mindig is. 26. napra mindig megjött. Ez így van most szülés után is. Nekem az nem kavart be.
Egyébként már voltam a dokinál, elvileg be volt gyulladva a méhem. Kaptam antibogyót, vissza kellett volna mennem, de nem értem rá
Rákszűrést meg nem vettek le a gyulladás miatt. Mindenképpen vissza akarok menni rákszűrésre minimum!
Dixus! Én kaptam GNRH kezelést, 6 hónapig minden hónapban egyszer Debrecenbe kellett mennem a kaáliba és ott adták. Igen, klimaxoltam fél vet, híztam 12 kilót, amit a mai napig nem tudtam leadni, idegrohamokkal, szörnyű hőhullámokkal, iszonyat rosszul voltam. Kezelés végén rögtön belekezdtünk az inszeminációba, de 3 sikertelen után küldtek el lombikra. Majd a lombik sem sikerült...Aztán a következő hónapban spontán megfogant a kislányom. Ez csoda volt...
Viszont nekem azt mondták, h a terhesség a legjobb gyógymód. Lehet, h tényleg az, de nem nekem.
Na a lényeg, h a mostani dokim azt mondta, h sz.rt sem és az a gnrh kezelés, akkoriban nagyon sok reményt fűztek hozzá, de ma már nem nagyon javasolják. Ha tudtam volna előre, h ez lesz, nem mentem volna bele. És most azt mondanák, h megint szükség lenne rá, akkor szintúgy nem mennék bele. De lehet, h van akinek használt...
No az endomról kicsit.
Mikor kiderült, nekem is uh-on látták a "csokicisztát" a bal petefészkemben. Ebből jöttek rá, h endom van. Majd laparral megműtöttek először és csonkolni kellett a petefészkemet, majd a beleimről, a méhemről kívülről 3,5 óra alatt szedegették le.
Én sem hallottam még inaktív csomókról, az endo lényege az, h ugyanolyan szövetből áll, mint a méhet borító nyálkahártya, ami a ciklusok alatt ugyan úgy változik, válik le, vérzik a hasüregbe. A csokiciszta is azért kapta a nevét, mert a menzesz alatt vérzik a ciszta belsejébe és így sötét színe miatt hasonlít a csokoládéra.
Másodszor megműtöttek laparral, (mert az átjárhatóságot elfelejtették megcsinálni...no comment) és még jó, h lapart választottam, mert szintén 3,5 órába telt, míg a húgyhólyagról, a húgycsövekről, a méhemről, a petefészkeimről és beleimről le tudták szedni. A 2 műtét között 1 év telt el.
Szóval 1 év alatt újra tele lett az egész kismedencém úgy, h 6 hónapos hormon kezelést is kaptam.
Haragszom erre a nyavalyára, kiirthatatlan. Vagy megtanul vele élni az ember, vagy nem. De sok választása nincs.
Azt mondta az akkori dokim, h készüljek fel, előbb-utóbb kiszedik a berendezést, úh. szüljek gyorsan gyereket.
Na szeretnék másodikat, meglátjuk....
Koleganőm sokat szenvedett, állandóan vérzett, vagy éppen hónapokig nem volt menzesze. Sok eü. kaparáson volt, sokat feküdt kórházban, mire úgy döntöttek kiveszik a méhét.
Szövettanra az volt írva: endometriózis. Gőze nem volt róla és alattomosan megtámadta Őt is.
Szóval car a helyzet na.