Új privát üzeneted érkezett!

OrsolyKép
Nekem még voltak illúzióim, de már nincsenek.KépKép Nagyon munkás volt a dolog, és sokkal több energiánk ment el a dolgokkal mint itthon. Azért jó volt, de legközelebb csak nagyszülővel megyünk.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

OrsolyKép
Nemá, hogy 1 éves Botond. Atyaég!!! Igaz az enyéim is nőnek, de ilyen gyorsanKép

AndiKép
Péter igazán helyes itt isKép Én továbbra is drukkolok második ügyben!!! Most már, hogy bejelentkeztél ne tűnj el.

CatKép
Nagyon jót vigyorogtam a nyaralásotokon. Mintha a miénket olvastam volna. Apájuk megjegyzését azért nem felejtem el a nyaralásunk alatt, ha én nem lennék ő már rég megzakkant volna a két csajától. Én akkor nem tudtam lenyomni egy unicumot, mert szopizik a kiscsaj, de most, hogy mondod, lehet, hogy jobb lett volna, legalább ő is lezsibbadt volna egy kicsitKép Na és ez még csak a kezdet, majd, ha nálunk Zsófi is szalad már és hasonló kaliberű lesz, mint Eszter, akkor nekem annyi, meg egy bambi, na meg egy HárshegyKép
Jövőre mi is úgy terveznék, hogy 1 hét skacokkal mondjuk Velencei tó, oszt 1 hét Horvátország csajok nélkül. Na majd meglát-tyúkKép

BeusKép CatKép
Én is, én is turi!!! Sajna mifelénk nem tudok sok jót, na meg időm sem nagyon engedi, de szerencsére az anyukám elhalmozza őketKép
Meg lehet, hogy eladnám a csajok kinőtt rucijait. Összegyűlik egy kevés aztán hajrá, abból meg vennék majd nagyobbakat. Szerintetek hol hírdessem majd? Melyik fórum a legjobb?

BeusKép
Nálunk az orrszívónál ordít mindkettő!

KirriKép
Atyaég, hát ez a törpi is így megnőtt már!!! Még csak most született. Mondjuk nem is tudom miért csodálkozom, Eszternél plul már a hova vigyük oviba c. kérdés megy? Tavasszal ugyanis már le kellene adnunk a papírt, addig meg még kinyomozni mi is a legjobb neki.

JoviKép
Most látom csak, hogy már 28!!!

Na puszka lépek is, mert már itt is a barátosném
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok!

Orsoly,
Hihetetlen, hogy már egy éves Boti. Így utólag is boldog szülinapot kívánunk neki! Kép Tényleg ennyire megy az idő? Mondjátok, hogy csak ők öregszenek, mi nem!

Cat,
Ez a nyaralós tapasztalat húúúúú... de ismerős, pedig utoljára még csak 1 manóval voltunk. Ezek után elképzelni sem tudom milyen ugyanez kettővel. Na majd jövőre kipróbálhatjuk.Kép Most kezdem érezni mit vállaltunk a kis korkülönbséggel.

Kirri,
Nagyon édi a képeken Joci és nagyon jól áll neki a piros. A tekintete pedig igencsak huncutKép.

A gratulákat köszi mégegyszer. Kép
Itt egy újabb kép a srácaimról és mellé egy Marci portré:
Kép Kép

Puszi,
Humi
humi

Sziasztok, vagyok ám, sőt pár napja be is írtam , de most látom, hogy elszállt a hozzászólásom!
Knérita: óriási gratula így utólag is!!!

Mamik: gyönyörűek a fiúk-lányok, mindig öröm a friss babás fotókat látni!!!

Edi: Eráék és Marcsiék is terveznek jönni a talira. Sajna Hurki férje valszeg megint kimarad, mert náluk lesznek anyósék.
Ma egész nap nálunk voltak vendégségben és Balázskát beöltöztettük Tigrisjelmezbe és iszonyú édes volt. Talira hozzuk a fotókat.

Bea: egy hajpántos fotót te is dobhatnál Csengéről a csajoknak! Én kinyúltam tőle!

Csajok, akkorára nőtt a hasam, hogy az már ijesztő. Így estefelé meghaladja a 94 cm-t - más ekkorával megy szülni. Mindenki azt kérdezi, tuti hogy nem két baba lesz? És mindezt a 23. héten. Pedig nagyon keveset eszem és máshová nem is híztam semmit. A talin légyszi ne vágjatok kétségbeesett képet, ha megláttok, mert már így is ki vagyok akadva...

Virág + Ádibaba

KépKép
virág33

VirágKép
Nekem már Zoli akkor mondta, hogy nagyon nagy a pocakod, amikor a hintát átvitte. Úgy látszik a drágám hamar elfelejtette az én hordó hasamat, amivel pont 1 éve begurultam a kórházba: 113 cm-es haskörfogattal szültem, szóval hajrá, még van mit nőnödKépKép Azt a tigrisjelmezt majd egyszer én is kölcsönkérem a pasiknak egy fotó erejéig.KépKép

BogárKép
Te már gyakorlott nyaralós vagy, de minket sokként ért a hatás.KépKép Néha Zolin is láttam, hogy szívesebben menne dolgozni, csak ne kelljen a puttyokat elviselni. Ilyenkor mindig felértékelődöm én is a szemében, hogy egy anya-hős vagyok, hogy ezt bírom itthon nyugtatók nélkül.KépKép

HumiKép
Nagyon édes a kis Marci, és nagyon hasonlít Krizsire.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Nagyon édesek a képek, olyan jó nézegetni a babákat!

Humi KépNagyon formás baba Marci!

Bogár KépAmikor olvasom, mi mindent csinálsz egyszerre, néha teljesen elfáradok!KépKép Nem semmi, mennyi energiád van.

Virág KépKíváncsi vagyok arra a nagy pocakra. Majd igyekszem fapofát vágni.

Cat Kép Sajnálom, hogy nem tudtátok igazán kipihenni magatokat. Kitartás, még kb. 18 év, és mehettek egyedül.Kép

Edi Kép Bocs, hogy eddig nem jeleztem vissza, de megyünk a talira mi is. Viszem a husit és persze hozzá a zsírt.Kép

Zétinek egyszerre jött ki a felső 4 foga. Viccesen néz ki, mert az egyik már szinte egészen kint van, a másik félig, a másik kettő meg épp hogy. Egy hete elindult egyedül, és azóta úgy mászkál a lakásban, mint aki éhgyomorra lenyomott egy felest. Viszonylag ritkán esik hasra.Kép Megjött az akarata is. Ha megfogom a kezét, kirántja az enyémből, ő egyedül akar menni. Szóval nem unatkozunk, egész nap megyek utána és pakolom, amiket kidobál a szekrényekből. Kép

Puszi, Alena

Kép
Kép
alena9

Alena Kép
Máténak ugyanígy jöttek ki a fogai. Annyi pikantériája volt még, hogy balról jobbra jöttek ki Kép Tehát először a bal2-es majd a bal1-es.... stb. Nagyon viccesen nézett ki, mikor bal oldalt volt 2 már viszony jobban kijött foga, jobb oldalon meg méf csak a csücskök látszódtak Kép
Nagyon ügyes, hogy már egyedül megy!

Nálunk a pasik pénteken - Máté ill. szombaton - Levi tették meg első önálló lépésiket.
Kézenfogva már egész jó kis távokat képesek bejárni Kép különösen Levi.

Már nagyon várom a talit Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

AlenaKép
Nagyon ügyes Zéti, hogy már ilyen bátran jár!KépKép Látod kár volt fogyózni, most úgy is lefogytál volna a szaladgálásban.KépKép

Nálunk most nagy utánzás folyik. Az hagyján, hogy kiröhögnek a kölkeim, de utánoznak is. Ha köhögök, akkor visszaköhögnek, ha kiabálok visszakiabálnak, ha telefonálok, akkor jár a szájuk mint a kacsasegge, mintha telefonálnának. Nagyon murisak.KépKépKép Ma meg Samu szerelmes lett egy Boglárka nevű kislányba (3 éves). Egész nap lógott rajta, ölelgette, és próbálta puszilgatni, csak nem érte fel.Kép De a kislánynak is nagyon tetszett Samu, mert kézenfogva sétáltak a réten.

Már én is nagyon várom a talit!

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
nem semmi a pasid Kép
Nálunk ma a kiabálás ment, a legszebb, hogy az utcán, a hátihordozóban... komoly halláskárosodást szenvedtünk.

kezdem azt látni, hogy nálunk Levi a fifikásabb, Máté meg az "erőcsávó", aki azzal old meg mindent.
Pl. a karámbólelhúzás is Levi ötlete volt, ő már a FP ródra rá tudja húzni a karikákat, tudja a kacsa, cica... stb. megkülönböztetését.
Mátét az ilyen dolgok totál nem kötik le, ellenben, ha meglát valamit, ami kell neki, akkor olyan, mint egy tank... tök mind1, mi van előtte, átmegy rajta a cél érdekében Kép

talira ki mit hoz/visz? írja valaki a listát?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Cat Kép
Mondtam, hogy Samu veszélyes lesz a női szívekre. Úgy látszik, nem lehet elég korán kezdeni.Kép Az utánzás meg nagyon vicces lehet. A lihegésen is egy hétig röhögtem itthon.

Orsi Kép
Olyan rég láttam a fiúkat, nagyon kíváncsi vagyok rájuk. Ügyes Levi, hogy már ilyeneket tud, mint a karika ráhúzás meg a kacsák megkülönböztetése. Nálunk az ilyen játékokkal még a dobálózás folyik.KépKép

Alena

Kép
Kép
alena9

SziasztokKép

Virág: én is kíváncsi vagyok a nagy pocakra. Majd versenyzünk, jó?Kép

Cat: Samut olvasva is megfeküdtemKép Egyébként megnyugtatlak, nem kell 18 évet várnotok! Sulis korukban (5 év múlva?) el kell küldeni táborba, addig Ti meg havajdidzsézhettekKépKép

Orsi, Alena: nálunk Viri nézett ki kb. így fogzáskor. Nagyon horrorisztikusKép Ennél már csak a fogváltós időszak rémisztőbb, főleg pár évvel később fotókat visszanézegetveKép

Humi, Kirri: édesek a srácok!Kép
Orsoly: Boti egyre nagyfiúsabbKép Isten éltesseKép

Én is elkezdtem a Bogár-féle bezsongástKép Bár nagy valószínűséggel a nyomába nem érhetek, de a lakást már sikerült atomjaira szednem. Most össze is kéne pakolnomKép A hétvégén bútort vettünk, szobát rendezünk át, festünk, meg hasonlók. A neheze Apára marad, én válogathatom a ruhákat, meg az iratokat (broáhhhKép).

Csók:
Jovi+Berci
29+3!Kép

Ui.: Edi: mi van Soma kukijával? Voltatok már a kh.-ban?

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Sziasztok!

Már mi is várjuk a talit!
Elvileg négyen jövünk, apával!!!:-o
Én azt hiszem, hogy egy kis hidegtálat viszünk!

Már nagyon kíváncsi vagyok a kölkökre!! Apa kicsit tart a bulitól, de remélem, hamar megtalálja a többi apukával a közös nevezőt!:-)

Pusza
Hóvirág

Hóvirág
milianya

LányokKép
Újra bejelentkeznék közétek ha nem bánjátok, mert van ismét netem. A mail cimem új: dorisz1973@fibermail.hu de csak egy hét múlva fog élni.
Lilcsike és Gergő jól vannak és egy hét múlva lesznek két évesekKép Nagyon okosak, ügyesek, kész kis emberkékKép

Sajnos nem tudok visszaolvasni de mindenkinek nagyon jó egészséget kivánok az ünnepelteknek pedig sok-sok BoldogságotKép

Puszi:Doris
doris

Doris sziaKép de jo hogy ujra itt vagyKép lesz tali 9-en, el tudtok jonni esetleg? Olyan jo lenne talalkozni...

KOszonjuk a jokivansagokatKép

Bogar, humi hat igen, egy eves lett ez a legeny, hihetetlen nekem isKép

HUmi: nekem tokre nem hasonlitanak a gyerkok egymasraKép

Boti ezexerint jol le van maradva, meg nem tett onalloan lepeseket, acsorogni mar profin tud kapaszkodas nelkul, de lepni, na azt nemKép

orsoly
orsoly

Doris!!!!!!!!!!!
KépKépKépKépKépKépKépKépKép
De jó, hogy újra itt vagy, mindenkinek nagyon hiányoztál már!
Vannak/lesznek fent friss képek Lilcsiről és Geriről?
Joci most vasárnap töltötte a 10.hónapját.Kép
puszi
Kirri

KépKép
KépKép
kirri

OrsolyKép
Nekem Oli még ácsorogni sem ácsorog kapaszkodás nélkül, tehát semmiről nem vagytok lemaradva. Samu is csak akkor megy 3-5 lépést, ha teljesen biztonságban érzi magát, nem túl merész.KépKép A 7végén találkoztunk a Millenárison egy kisfiúval, aki 18 hónaposan indult el. Szóval van még bőven időnk, visszasírjuk még ezt az időszakot.KépKép

DorisKép
Szuper, hogy ismét itt vagy! Vannak képek a pörcökről ? Gyere ha van egy kis időd.

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok lányok Kép
Olvasni rendszeresen olvaslak benneteket, csak valahogy az írásig mostanában nem jutok el.
Vagy a pocakos lustaság vesz erőt rajtam, vagy NagyfiamKép nem hagy vagy a piszok házimunkaKép
Szóval azért bejelentkezem.
Mi jól vagyunk, Bálint már nagyon komoly legény. 2 hét múlva 14 hónapos.
Egyfolytában mondja a magáét, de persze amit ténylegesen mond az nagyon kevés
ANA= anya és minden amit erőszakkal akar
APA= apa
BABA= baba
Uhuhuh= kutya ugatás
mammmam= éhes vagyok
NNNénnni= néni
és hasonló kevéske, ámde könnyű szavak.
Õ mozgásilag nagyon jól nyomja, 11 hónaposan indult el, és akkor nem pár lépést, hanem keresztül a szobán és azóta mint a gyík szalad mindenhová (bár most kapott egy új bakancsot, abban mindig orra borul Kép)
Kedvence a felfelé, ezalatt értendő, hogy minden létrán, járókán, kerítésen, széken és ami függőleges dolog csak létezik, azonnal megy fel, mint akinek muszáj. Persze néha vannak hatalmas borulások, de ha épp nem álmos, akkor vigyorog egyet és újra nekivág.

Pici pocak most van a 18. hétben, csütörtökön megyünk Praxisba. Tegnap este apáját is jól tenyéren rúgta már és ma arra ébredtem, hogy rúgdos.

Járás: barátnőm kisfia 16 hónaposan indult el és most 27 hónapos és gyönyörűen szalad, ugrál stb., szóval másfél évesen is nagyon időben van egy gyerek. Egyébként én nem osztom azt a nézetet, hogy nehezebb így hogy jár. nekem sokkal nagyobb könnyebbség. Nagyon keveset kell cipelni és hát az udvaron mehet ahová akar, a lakás meg úgy van megcsinálva, hogy túl nagy kárt nem okozhat sem magában, sem a lakásban.

Minden baba/gyermek és pocak gyönyörű és nagyon boldog lennék, ha vasárnap személyesen is láthatnám őket.
Sajnos még nem tudom a logisztikát hogyan oldjuk meg, mert jelenleg egy autóval kell gazdálkodnunk és apának rendezvénye lesz, ahol reggel 7-től este hétig ott kell lennie elvileg. De majd még kiokosítjuk.
Illetve kérdés, hogy mikor szoktatok talira érkezni-elmenni? mert nekünk most kb egy hete áll át Bálint a napi 1 alvásra, ami jól szétvágja a napot ugyanis 12-től alszik 2-2,5 órát.

Most ennyi, mert már negyedszer takart hátra a szobabicikliről. Eltávolítom onnétKép
Puszi Edit
Ui: Ediék útvonaltervét valaki megtenné, hogy átlöki, mert bár múltkor lementettem egyszerűen nem találom hová.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Mindig jó ide benézni, olyan szépek a babák! Olvasni én is szoktam, csak mire írnék már túl fáradt vagyok.
Remélem Dana nem veszi észre, hogy bekapcsoltam a gépet, mert akkor rögtön mesét nézne.

TAlira én csak italokat tudok vinni, mert még pénteken este elmegyünk Budapestre.
Edi! Kép Köszönöm a szállásfelajánlást, de lett ingyen helyünk.

Szombaton még ismerősöket látogtunk, meg akkor lesz a 11. megismerkedési évfordulónk. Kép

Valaki tudna nekem tippet adni, hogy hol vegyek gumicsizmát? Mert itt Debrecenben 22es a legkisebb méret, de Danának 21-es kéne, a 22esben nem tud menni. Ha tudnátok konkrét helyet az jó lenne, mert nem lesz időm bejárni a várost.
Előre is köszi!

Puszi, Leone

Ja, és Bogár!Kép Nem semmi vagy! Ezt eddig is tudtam, de ez a parkettázás megint rádöbbentett.

(Közben Dana bejött, de elvontam a figyelmét egy elemlámpával.Kép)

KépKép
leone

Leone Kép
azt hallottam, hogy a deichmannban van 19től gumicsizma, meg van egy netes oldal is... megpróbálom előbányászni Neked.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Reditke Kép
Mintha Zétiről írtál volna.Kép ő is így indult el, hogy egyszer csak elindult, de akkor rögtön át a szobán, 11 hónaposan. Ez másfél hete volt, azóta egész nap mászkál. Vicces, amikor egyszer csak szembejön velem a lakásban.Kép ő is imádja a felmászós dolgokat, legyen az lépcső, létra, vagy a szomszéd néni ablakrácsa. Gyertek a talira! Bálint ott is aludhat, sok baba szokott ott aludni.

Leone Kép
Ezt az őszi topicban találtam. Megnéztem, van 20-21-es gumicsizma is:

A Mária nagykerben (XIII.Visegrádi 25) van esőkabát és csizma is, online is megrendelhető. Azt hiszem a www.babakocsi.hu babadivat rovatnál címen.

Alena

Kép
Kép
alena9

sziasztok!

Cat: tudom en hogy raer Boti, csak olvasom itt hogy a kisebbek mar mennek, hat ejnyeKép Amugy Lacko is csak 14 hosan indult el, ugye o le is volt maradva mozgasilag, hat nem hiszem hogy ezt most mar barki megmondana rolaKép

ja es szerintem is jo ha mar jar a gyerek, en is varom, nem lesz az osszes nadragjanak kimaszva a terde, nem kell annyit cipelni, jobban lehet oltoztetni stbKép

Leone: gumicsizma alt nagyon olcso a Lidlben, de akcioban szokott lenni, a kornyeketeken nincsen? 1000 ft korul szokott lenni es klasszakKép

o.

ps: tali mar jujjj de jo kozel vanKép
orsoly

Sziasztok Csajok!
Szia Hukmuk, remélem Te is itt vagy!

Kérlek Titeket, segítsetek! A problémám a következő: kb. egy éve próbálkozunk bébivel, de reménytelenül. A párommal minden rendben, nekem a prolaktin szintem kicsit magas, a progeszteronom meg alacsony. Írtak fel nekem bromocriptint meg clostilbegytet, most reménykedem, hátha sikerül... Aki hasonló problémával küzd, vagy küzdött, és így összejött neki egy bébike, kérem, hogy írjon, hogy egy kis lelket öntsön belém. Előre is köszi Mindenkinek, puszi: Ancsi
ancsi1

AlenaKép
Mondanám, hogy ezek a fekete fiúkKép már csak ilyenek, de ebben a megjegyzésemben nagyon sántítana az, hogy Bálint a kezdeti feketeségét erőteljesen kezdi lecserélni apja szőkeségére (bár a szeme és bőre megmaradt anyja vonósKép tónusa).
Jönnék én a talira, de még mennyire! Egyébként meg arra gondoltam, hogy dél körül mikor alvása van bevágom a kocsiba (ha sikerül valahogy megszereznem apjuktól), míg odaérünk alszik egyet és ha odaérkezésnél nem ébred fel, akkor egy "volkitolki"-val kinnhagyom és én addig kibabázom magam mások babáján.
Mit vigyek? Miben van hiány édesség vagy rendes kaja?

LeoneKép
Nekem gumicsizma ügyben azt mondták érdemes egy számmal nagyobbat venni, mert mikor jönnek a kicsit hűvösebbek, de még azért gumicsizmás megoldás játszhat, akkor bazi vastag vagy dupla zoknit húzol bele és úgy is jó kell legyen. Persze ez is mint minden, csak egy vélemény.

AncsiKép
Én sajnos okosat mondani nem tudom a problémádra, de a léleköntésben azért könnyű jónak lennem( és nem csak saját kútfőből), mert ha beleolvasol a felettünk lévő topik archívjába, hihetetlen mennyiségű csodatörténetet olvashatsz mindazokról az anyukákról, akik itt írogatnak. Érdemes, hidd el...És sok sikert a babásodáshoz!

CsajokKép
Párna kérdésem van. Mikortól szoktak a gyerkőcök párnán aludni? egyáltalán indokolt-e egészségügyileg rászoktatni egy embert a párnán alvásra (értsd idővel módosul a gerinc stb helyzete és emiatt jobb, ha van párna) vagy sokkal jobb, ha valaki felnőtt korában is párnán alszik.
Azért kérdezem, mert bár szerintem pusztán az utánozás miatt van, de ha Bálint odafekszik hozzánk ébredés után vagy este hancúrozunk a kanapén a nappaliban, mindig párnára teszi a fejét. Természetesen ő anélkül alszik, de érdekelne hogy ez vajon valós igény a részéről, amit a szervezete diktál vagy csupán ugyanolyan majmolás, mint millió más, amit csinál? Kép

Na pattanok, mert B alszik, azalatt kéne kicsit szorgoskodnom meg keríteni valami göncöt, ami rámjön, ugyanis este megyünk színházba Kép Kép

Útvonalterv még mindig welcome.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Értsd: felnőtt korában is PÁRNA NÉLKÜL alszik....

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziassztok Kismamik!
Nem tudom mennyire emlékeztek rám. Régebben a "ma megint megjött"-be írogattam, aztán augusztusban végre ide is be tudtam jelentkezni, de utána rögtön táppénzre mentem.
Most visszajöttem a melóba és így tudok megint netezni is.
Januártól otthon is lesz net, úgyhogy remélem most már folyamatosan tudjuk tartani a kapcsolatot.

A babókkal minden rendben, a doki szerint szépen fejlődnek és megfelelnek a koruknak.

BogárKép
Kérted, hogy röviden írjam le a történetünket.
Hát, íme:
Próbálkoztunk, próbálkoztunk, de sajna eredménytelenül.
Mikor dokihoz mentünk, azelső vizsgálaton kiderült, hogy a páromnak elég alacsony a spermiumszáma és csak lombikkal (ICSI-vel) van esélyünk a babára.
Az első lombik sajnos nem sikerült, és utána még két fagyibabás akció sem.
A második lombik alkalmával viszont megfaogantak ezek a kis Manók és azóta itt tombolnak a pocakomban.
Sajna a lombik után hiperstimuval kórházba kerültem, ami elég rossz volt, de szerencsére két hét alatt kimásztam belőle (a dokim szerint akár 1-1,5 hónapig is eltarthat, mire helyreáll a rend hiperstimu után).
Mikor kiengedtek a kórházból tök jól voltam és próbálkoztam dolgozni jönni (ekkor jelentkeztem be hozzátok), de hamar vége lett a jólétnek és táppénzre mentem.

Most már jól vagyok, bár a vérnyomásom még mindig szeret leesni (alapból is alacsony), de egyre ritkábban jön rám az elájulhatnék.
Szóval ennyi a rövid története a mi kis Manóinknak!

Puszi minden kismaminak és babának!
Stella
12+5

Kép
stella9

Szia Edit!

Köszi a biztatást, rendes Tőled! Tényleg jólesett!
puszi: Ancsi
ancsi1

Edit Kép
felnőtt korban kell a párna, hogy a gerinc egyenes helyzetbe kerüljön. Nálunk Levinek van "párnája", ez egy kb. 3 mm vastag vékony párnának sem nevezhető valami. De ő szereti erre tenni a fejét.

Stella Kép
de jó, hogy megint vagy!
ikres témában ajánlom Neked a www.ikresek.hu oldalt, sok kismami van Kép
Hol fogsz szülni? van már dokid?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ancsi! Nekem magas volt a prolaktinom, endometriozisom volt, el volt zárodva mind a 2 petefészkem mégis spontán terhes lettem. Igaz 4 év után. Szoval remény mindig van, neked nem is olyan rossz a helyzeted

Alena! Engem is érdekelt volna, de esökabát ennyiért!!! Nem tudom mit gondolnak, igaz amit én találtam az mind 92 a legkisebb méret, aminek az ujja 15 cm-vel hosszabb, de az csak 500-700ft
Kicsit kevésbé szép de azért nem is olyan drága. Sajna kisebbet nem találtam, keresek de a bababolti nagyon drága. A gumicsizmájuk is irtó sokba kerül

Orsi! Én vettem Lidl csizmát, reggel nyitáskor már nagy verekedés volt érte, csak 23-t kaptunk, nem is tud még menni benne, de nagyon szép megérte.

Edit! Orsi még párna nélkül alszik

Stella! örülök hogy itt van közöttünk végre!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

Elnézést, hogy csak ügy betörök ebbe a társaságba, de szoktalak titeket olvasgatni.

Még anno, amikor el voltam keseredve, hogy a doki néni azt mondta, hogy két évig biztos nem lesz babánk, elkezdtem olvasgatni a másik topikot, és az első hir amit olvastam az Cateye ikreinek a hire volt. Azota is követem a fiucskákat a fényképen.

Nekünk azóta megszületett a kisfiunk teljesen természetes teherbeesés (és hitetlenkedő orvosok) mellett. Már öt és fél hónapos és nagyon mozgékony igy elkezdtem nézegetni, hogy milyen térelválasztási lehetőségek vannak, és mekkora teret érdemes neki lekeriteni. Láttam Cateye a fényképeiden nálatok milyen aranyos a megoldás. Ti azt hol találtátok?
Mekkora teret érdemes neki lekeriteni? a fiuk szeretik azt a szines "keritést"?

Köszi a segitséget.

BJ
babjag

Szia Babjag Kép
Kerítés ügyben ugyan nem tudok segíteni, de ugye mi ismerjük egymást? Ha jól látom, a fiad nagyon hasonlít az apukájára. Kép

Alena

Kép
Kép
alena9

Alena Kép
te újra regisztráltál? mi ez az Alena9?

Babjag Kép
a kerítést a KIKÁban lehet kapni, de most hiánycikk. Februárig valószínűleg nem lesz.
Tündéri a fiúcska!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
OrsolyKép
Köszi a fogadtatást, igen nagyon szeretnénk menni a talira, úgyhogy remélem a gyerkőcök nem betegednek le mint az utóbbi két tali alkalmával...KépA járás miatt tényleg nem érdemes izgulniKép Az enyémek 17 hós koruk után kezdték el művelni de profik mindkettenKépKép
KirriKép
Hogy repül az idő! És miket csinál már Joci?Kép
StellaKép
De jó Titeket is itt látniKép Nagyon gratulálok és boldog babavárást kivánok NektekKép

Puszi Mindenkinek:Doris
doris

Orsi Kép
Igen, újra kellett regisztrálnom, mert nem akart beengedni a rendszer. Hiába írtam a rendszergazdáknak, nem is válaszoltak. Így meguntam, és újra regisztráltam. Így lettem új felhasználó.Kép

Alena

Kép
Kép
alena9

Szia BabjagKép
Gratulálok a kisfiúhoz! Nagyon jóképű ám, és látom Ti is kedvelitek a Haba játékokatKépKép
A karámunk Kikás Bieco kerítés, és 2 szett van egybeépítve. Egy szett 115*115 cm, és nagyon szeretik a pasik. AZ az Õ kis birodalmuk, és azon belül szabad a gazdaKépKép Sajnos most nem kapható a Kikában, mert idénytermék, és csak jövő évre ígérik. Ha van Németo-ban ismerősötök, akkor onnan lehet hozatni 99 EUR egy szett.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

OrsiKép
Maradok a mostani dokimnál és Pécsen a Megyeiben fogok szülni.
A hiperstimu alatt volt időm megismerni a kórházat, műtőt, dokikat és az ápolókat.
Igazából nem nagyon bízom más dokiban, mert egy csomószor volt, hogy rosszul lettem, összeszaladtak a szülészek, belgyógyászok és a végén mégis én mondtam meg nekik, hogy mit kéne csinálni, mert annyira nem tudtán mit kezdjenek egy hiperstimulált beteggel.
Az én dokim sajnos csak szerdánként és hétvégén van a városban, de van egy nagyon ügyes "helyettese". Nyáron is ő műtött a háromból kétszer és sose volt semmi baj.

A szüléssel egyenlőre "csak" annyi a gondom, hogy nem szeretnék se császárt, se EDÁ-t. És nem tudom ez mennyire lehet megoldható. Szerintetek?
Köszi az ikres honlapot!

Köszi, mindenkinek a fogadtatást!
Stella

Kép
stella9

Stella Kép
a császár az babafüggő, attól függ, hogyan fekszenek, milyen az állapotuk, mikor akarnak megszületni. Ez tényleg nem kívánságműsor.
ha nem akarsz EDÁt vagy spinális érzéstelenítést, akkor császár esetén csak az altatás marad, amivel a "szülés" teljesen más élmény.
Nálunk császár volt, mert Máté (A baba) faros volt, és ikreknél így lehetetlen megszülni egy babát. Én EDA-t kértem, mert szerettem volna minden pillanatnál ott lenni Kép és nem bántam meg. Bennem nagyon jó élményként maradt meg a szülés. Azonnal láttam őket, utána miután összefoltoztak a párom odahozta nekem őket, amíg engem feltoltak az őrzőbe. Másnapig úgysem tudtam felkelni, így jó volt, hogy akkor legalább láttam a kis maszatokat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

CatKép
Vége a nyaralásnak?KépMár ha ismered még e fogalom jelentésétKépVirággal voltunk a turiban, és kifosztottuk a barátnédatKép

DorisKép
De jó, hogy újra itt vagy! Feltétlenül gyere a talira, ha tudsz!

StellaKép
Gratula az ikrekhez!KépA szülés módja gondolom nagy mértékben függ majd attól, hogy fekszenek a picik. A legtöbb doki ikreknél a biztos császárt választja, de azért vannak kivételek. A férjem főnökének a felesége spontán szülte meg őket, és nem volt semmi gond.

Csenge továbbra is nagyon jó baba, csak ezen a héten eddig minden nap volt valaki nálunk, éskicsit nyűgös volt már emiatt. Hirtelen megugrott az étvágya, és nő is, mint a kender. Volt valakinek olyan tapasztalata köztetek, hogy a baba szinte mániásan ragaszkodott ahhoz, hogy folyamatosan a cicin nyugtassa meg magát úgy, hogy közben nem eszik? Nálunk a tejcsi növelése érdekében én sem bántam az elején, csak ez ma már olyan méreteket öltött, hogy 2-3 órát is elvan így, és ha közben megpróbálom kivenni a cicit, akkor ordítás van.

Bea

Bea
regibeus

BeaKép
Én ezért adtam rendes cumit nekik.Kép Először nem akarták elfogadni, de mi ráerőltettük, mert én nem akartam, hogy egész nap a cicimen lógjanak, és feláztassák.

Hallottam a turi utatokról.Kép Kémeim jelentették. Agyonáradozta magát Csengéről a barinőm. Már én is nagyon kíváncsi vagyok ám.KépKép

StellaKép
Tényleg nem kívánságműsor a spontán szülés kérdése ikreknél. Orvosfüggő is, hogy ki, hogy áll hozzá. Mivel nagyon sok mostanában a műhibaper, a legtöbb orvos ikreknél császárt javasol. Az ikrek 90%-ban csaszival születnek egyébként. Nekem Samu volt faros, és így nem volt kérdés a császár. De én sosem bocsátanám meg magamnak, ha erőszakkal a spontán szülést akartam volna, és a gyerekeknek bármi baja lenne emiatt. pl. oxigénhiányos állapot, összeakadás stb. A császár következménye max 2 hét fájdalom, de egy beteg gyerek egész életében hátránnyal indul.Kép Én spinállal szültem, és nagyon jó volt, hogy láttam őket, és rögtön hallottam, ahogy felsírnak, és ez megnyugtatott.Kép
Remélem azért sikerül a spontán szülés vágyad, hiszen én is jobban örültem volna neki, de a gyerekek máshogy akarták, és itt Õk az elsők.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!Kép
Nagyon beindult itt az élet. Vasárnap TALI!!!KépKépKép
Nem kaptam a tescoban műanyag villát, ha láttok valahol hozzatok már lécci. Tányért, poharat, kést vettem.Már nagyon készülök, két napja csak porszívózok. Na jó, ebbe az is benne van, hogy tegnap szerelték be a központi porszívót és nagyon élvezem, de azért elsősorban miattatok!!!
ReditkeKép küldök útvonalat.

Cat!Kép
A nyaralás kérdést rosszul közelítetted meg. A nyaralásnak nem az a lényege, hogy ott kipihend magad, hanem hogy amikor már itthon úgy érzed, hogy megbolondulsz, akkor elmész velük egy kicsit nyaralni és ott rádöbbensz, hogy mennyivel egyszerűbb velük itthon a megszokott környezetben, na és itt jön a felüdülés, hogy utána olyan jó hazajönni.Kép

StellaKép
Én is gratulálok az ikrekhez. Érdekelne, hogy amikor a fagyibabáitokkal próbálkoztatok, akkor mindegyiket sikerült épségben felengedni?

Jovi!Kép
Még mindig nem voltunk Somával a kórházban. Mindig találok valami indokot, hogy most éppen miért ne, de az a gyanúm leginkább a beszariságom tart vissza.

Doris!Kép
De jó, hogy van végre neted!Kép

Pusza mindenkinek, KÉSZÜLÕDJETEK!!!KépKépKép

Edi
edi

Cat, OrsiKép
Köszi a véleményeket.
Abban egyetértünk, hogy a babák az elsők.
Majd meglátjuk hogy alakul, igyekszem nem agyalni ezen tovább.
Ha mégis csaszi lesz, akkor inkább legyen Eda, vagy spinális, mert ahogy itt altatnak... az nem egy leányálom!
Köszi még egyszer a segítséget!
Lassan egy évesek a fiúk mindkettőtöknél, ugye?
Lesz nagy szülinapozás?
Stella

Kép
stella9

Szia Alena!

Igen ismerjuk egymast.. Kép A te fiad meg, hogy no!!!! A talis kepeiteken latom!!!!
Mibol ismertel fel? Andort ismerted meg? Vagy ennyire Miki? vagy a nevembol? Mert kedvenc ferjem hiv igy a BabaJaga boszorkanybol roviditette. Nem tul hizelgo, de ez van....

Icsilya, Cateye! Koszi az infot, akkor azt hiszem mozgositom a nemetorszagi ismerosoket. Micsoda butasag, hogy egy jatek "idenytermek" Nem is ertem.

Udv, BJ
babjag

BabjagKép
Azért idénytermék, mert kerti játszó karámnak árulják, és télen úgy sem ekrtel senki.KépKép

StellaKép
Szombaton szülinapozunk, majd dobok fel utánna képet az 1 évesekről.Kép

EdiKép
Igazad van a nyaralás felfogásával kapcsolatban. Remélem tudunk menni vasárnap, mert most mindkét kölök beteg. Nem vészesen, de megy az orrszívás és a vitamin ezerrel. Csak akkro megyünk, ha 100-asak lesznek.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Doris!!!!!!!!!!! KépKépKépKépKépKép
Remélem jól vagytok! Itthon vagy?

Stella Kép csak bekukkantottam, de jó, hogy mindhárman jól vagytok! Nagyon sokat gondoltam rátok!
Kellemes további pocakosodást neked!
Ha van kedven, ugorj néha át a fenti topikba, jól jön a bátorítás Kép
Vendég

Babjag Kép
Onnan tudtam, hogy egyszer Miki mondta, hogy mindig mutatod neki Zéti képeit innen a Babanetről. Gondoltam, akkor te is írogatsz ide. Aztán a Tavaszi babáknál felfedeztem Andort. Miki nem árulta el bent a becenevedet, ennél ő diszkrétebb.Kép Nagyon nagy fiú lett Andor, édes ez a kép róla.

Doris Kép
Örülök, hogy van újra neted. Gyere gyakrabban, hiányoltunk.

Alena

Kép
Kép
alena9

CATKép

ISTEN ÉLTESSE AZ 1 ÉVES SAMUT ÉS OLIT!KépKépKépKépKép:
Kép
Kirri

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Nálunk úgy néz ki, hogy változik a program és 50%, hogy még holnap reggel Pestre kell mennie a férjemnek, akkor meg már mi is megyünk vele.
Csak azt nem tudom, hogy mit csináljunk Danával kettesben egész nap, mert a férjemnek már reggel 9-től elfoglaltsága van és kora délutánig egyáltalán nem fog ráérni.
Tudtok vlalmi ötletet adni, hogy hova menjünk mit csináljunk?
Az a szép, hogy szinte egyáltalán nem ismerem Pestet, lesz kocsim, meg GPS-em, (aminek a kezelésével csak most ismerkedekKép). Úgyhogy elvileg bárhová el tudnék menni, csak az a kérédés gyakorlatilag....? Kép
Még azt sem tudom Dana ebédjét hogy oldom meg, mert étteremben egyedül megetetni? Meg nem is biztos, hogy szeretné az ételt ahogy ott megcsinálják. LEhet, hogy vennem kéne bébiételt.

Szóval mindneféle ötleteket várok!
Köszönöm a gumicsizmás infókat is!Kép

Cat!Kép
Boldog születésnapot a nagy fiaidnak!!!
Kép

Puszi, Leone

KépKép
leone

Leone szombaton szivesen latunkKép penteken nem leszunk itthon delelott. Viszont ha nem csaladi latogatast akarsz, pl menjetek allatkertbe, olyan szep, ott a jatszohaz is, ha pihizni akarsz kicsitKép Vagy allitolag a KOzlekedesi muzeum a lanyokat is meghatja, a vasuttorteneti park is. Vagy a Camponaban a tropicarium...Kép tobb nem jut eszembeKép de telleg, ha nem akarsz csavarogni, en szombaton egyedul leszek a gyerekekkel, apa melozik, szal nyugodtan kijohettek hozzankKép

cat jobbulast a pasiknak, nehogymar ne tudjatok eljonni, no meg a szulinap sem lenne szep taknyosanKép

doris te meg vigyazz a gyerkokre, ok meg nehogy beleessenek valamibeKép

o.
orsoly

OrsolyKép
Oli is elkapta mára a takonykórt. Nem vészes, de folyamatos porszívózást igényelnek, meg ezek szerint nem csak szimpla megfázás, hanem vírus.Kép Nem biztos, hogy kilábalnak belőle vasárnapig. Azért reménykedem.Kép

KirrisKép,LeoneKép
Köszönjük a köszöntést a kis szülinaposok nevébenKép

LeoneKép
Marha pipa vagyok, hogy most betegek, mert hozzánk nyugodtan eljöhettetek volna holnap.KépKép Itt adott etetőszék és bébiétel is.
Szerintem is a Tropicarium a Camponában vagy az Állatkert tök jó program már Danának.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Orsoly!Kép Cat!Kép
Nagyon aranyosak vagytok, hogy vendégül látnátok minket. Nem is lenne ellenemre Kép mert szívesen találkoznék veletek meg a gyerekekkel.
Szombaton apuka már nem dologzik, aznapra ismerősök meglátogatása van betervezve.

De most sajnos minden veszélybe került, mert mindketten elkezdtünk köhögni. Reggel azt hittem még valami múló dologról van szó, de mostanra felerősödött, igazi mélyről jövő ugatós köhögés lett.Kép Felhívtam az ismerős háziorvos barátnőmet, szerinte mivel semmi más tünetünk nincs és hallva a köhögésünk lécsőgyulladás lehet, valószínűleg vírusos, de hogy fertőz-e azt nem lehet biztosan megmondani.
Most bevetem a házikúrálás minden általalm ismert eszközét, bár Danánál ezek zöme nem alkalmazható. Estére eldől, hogy megyünk-e Pstre, de holnapra így csak szabadtéri program jöhet szóba (még játszóház semKép). Ha pedig vasárnapra sem múlik el, még a talira sem tudunk menni. Kép
Most én is nagyon pipa vagyok. Meg szomorú is.

Leone KépKépKépKépKép

KépKép
leone

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?