Új privát üzeneted érkezett!

Katata!Boris!Domo!Mágnes!

Nagyon köszi a gratúkat!
De tudjátok akkor lesszek igazán nyugodt,ha meghallom a szívhangot! :lol:

Katata!
Neked mennek a baba ragacsók!!+++++++++++++++

Domo!
Ha lejár a munkaviszonyod utánna tudsz a munkanélkülibe bejelentkezni! Ha nem is lessz meg minden papírod,legalább a tb rózsaszin kiskönyvedet ad le! Mert akkor már felvsznek regisztrációba!
Én ugy jártam,hogy a felmondás után 2-hét múlva adták ki a paíromat,és ugye nem tudtam mit leadni,és arra az időre kiesett a segélyem.
Amíg jár a munkanélküli ellátás addig bíztosítva vagy!
Nekem a munkanélküli alatt volta lombik!
Az állam fizeti utánnad a tb.ét.
Ha viszont lejár a munkanélkülid,akkor nem vagy bíztosított.
Magad után tudssz fizetni 6000ft ot és bíztosítva leszel.
Nekem is meg kell valahogy ügyeskedni,hogy valaki jelentsen be,mert nem szeretnék 30.000ft ot kapni!
m. reni

katata, jó hogy jöttél. Ez a dolog az utroval hm, elég érdekes. Hány éves dokitok van 100 és a halál között, vagy ilyen szórakozott? Miért gondolja hogy nem kell az utro? :shock:

Nem siklottam át a kérdéseden, elfelejtettem válaszolni :oops: Van egy lista igen amin x-ek vagyunk, azt nem mondják meg hányadikak. Ez a lista a gyámhivatalnál van, de én úgy gondolom ha átigazolunk egy alapítványhoz a nyílt örökbefogadás ügyében (ami így lesz, ha megkapjuk a határozatunkat), akkor be kell állnunk újra a sorba. :? Szóval ennyit tudok.
bbilona

te domo, a tgyás, gyed, gyes számításánál, már nem a szülés előtti kerek évet veszik figyelembe? Mindjárt utánanézek ennek. :?
bbilona

nézd csak domo, ezt találtam: http://www.vitalmagazin.hu/index.php?gyes=1
, ha jól értem akkor az előző év átlagkeresetét számolják :?
bbilona

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... a=PORTAL#4 domo itt egy jobb oldal, ez biztosan hatályos. Na mostmár békén hagylak!
bbilona

Reni,
köszi!

Ilonkám,
hát én sem nagyon értem az utro dolgot. :roll: Egyébként a doki olyan 45-50 éves.
Miért nem mondják meg, hogy hanyadikok vagytok? :? Vagy lehet, hogy majd később, ha megjön az a papír, amit említettél?
katata

katata!

Ne haragúdj,de ez a doki nem komplett!! :roll:
Nekem a leálított inszemeknél is kellett használni utrót,amikor spontán is próbálkoztunk akkor is!
Hiszen ez támogatja a megtapadást!
m. reni

Ja és képzeljétek, nem egyedül voltam a dokinál! :D A Drága Uram meggondolta magát és mégis velem jött!! Ollllllyyyyyyaaaaaaan jól esett. :lol: :lol: Pedig nem is mondtam neki, magától döntött így! Tudom, hogy hülyeség, mert semmi extrát nem mondott a doki, de akkor is olyan jó, hogy együtt csinálunk mindent. :D
katata

Hát Reni én sem értem. :? Majd, ha oda jutunk azért a klinikán erre rákérdezek. De mondom, múltkor a klinikán adták automatikusan, mikor még nem tudták, hogy ennyire túlstimuláltak és, hogy akkor el fog maradni a beülti. Meg az én dokim is felírta, ki is váltottam az utrot. Most meg azt mondja, hogy semmi. :?: :?:
katata

Kata,
Nem adnak utrot? Kérlek ezt az 1et most ne hagyjad annyiba ilyen nincs hogy beültihez nem adnak!!!
Vendég

Pandácska,
hát igyekezni fogok igérem! :D De szerintem a klinikán adni fogják maguktól is, csak az én dokim ilyen gyagyás.... :roll:
Egyébként te hogy vagy? Rosszullétek? Hányás?
Nagyon izgis ez a péntek, és főleg, hogy mindjárt itt van! :wink:
katata

kicsiboris:
hát az alternatív szülési módról nem tudok mit mondani.. Azt hiszem kád nincs, de tusoló minden szülőszobához tartozik,akkor tusolhatsz, amikor csak akarsz. Van labda, amit én nagyon szerettem volna használni, de nem tudtam sajnos, csak a hónom alá csaptam... Pedig olyan jó lett volna!!!
A gátvédelem szülésznő függő. Az enyém csak legvégső esetben vágott, de fel kell készülni rá, hogy első gyereknél nagyon nagy az esély rá. Nálam akkor vágtak, mikor már a feje búbja kint volt. Egyébként semmit sem lehet érezni belőle, és jobb is a vágás. Én így is nagyon repedtem. Szóval én metszéspárti vagyok :)
A labdát, ha lesz módod, te is próbáld ki, remélem nem úgy jársz, mint én :)
Ja ami jó! (vagy rossz, ki mit szeret), nincs beöntés. Ez viszont hát hogy is mondjam... azzal jár, ha eszik az ember előtte, mint én... :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Sonjus!
Hozzád lenne egy kérdésem kérésem!!!
Olvastam hogy a sote I ről írtál. Megkérdezhetem hogy mik a tapasztalataid? Mert én most készülök oda a Szendei dokihoz!!!! Jövő héten adnak időpontot hogy mikor mehetek! Tavaly ilyenkor oda jártam kezelésre az endom miatt és azt mondta akkor ez a doki hogyha 6 hónapon belül nem jön össze akkor menjek vissza és segít!
Ha gondolod akkor írhatod priviben is!!!!!!!!!!

Előre is köszönöm!!!!!!!!!!!!
csipcsab

na most jól kiakadtam amiket írtatok, vagyis amiket a dokik művelnek...

először is: csipcsab, az endós kezelés után azonnnal inszemre kellett volna téged küldeni, mert az endó akár gyorsan is kiújulhat. és képzeld a doki aki a laparomon darítette ki, hogy endó vagyok, ugyanígy a kezelés (3 hónap szurizás) után ezt mondta amit neked is, hogy majd 6 hónapig ha nem sikerül akkor menjek vissza, na én ebből nem kértem...ha azt tettem volna amit mondott akkor most mennék kontrolllaparra...és nem dobogna pici szív a hasimban!!!! szóval merj tovább lépni és keresni egy olyan orvost aki megcsinálja az inszemeket neked, persze szerintem...meg jól emlékszem, hogy még csak spontán volt nálatok???

kata, az utro tényleg nagyon-nagyon fontos! és én is megdöbbentem azon, hogy automatikusan nem írták fel neked, nekem az inszem utántúl már kellett használnom... légy erős kata, és szólj majd emiatt :lol: :lol:

olyan sok orvos van akik lazára veszik ezt az egészet, komolyan mondom kirúgatnám őket, kezdeném az én első orvosomnál aki másfél évig vacakolt...

Kép
kicsiboris

katata ez a hányadikok vagyunk a asorban nagyon nehéz, és igazából nem is lenne sok értelme ha tudnánk. Sokminden múlik azon milyen gyermeket, mennyit tudsz vállalni. Lehet hogy az előtted a listán lévők mind szőke kicsit akarnak, te meg barnát szeretnél akkor te leszel az első. Szóval nem olyan könnyű erre a kérdésre válaszolni.
bbilona

Kép
Vendég

Szia pandácska, szép napot, már csak 1 nap :D !
bbilona

Kép
pandi neked is :lol: :lol: és mindenkinek!

ilona, és ti milyen babó szeretnétek?

Kép
kicsiboris

Ilona,
Bizony :lol: holnap ilyenkor már tudom hogy mizu a pocakban :lol:

Boris,
Kép
Vendég

pandi viszel kamerát? ( mi vittünk és tök jó lett a monitorról felvett anyag még a szívhang is hallható)

tizu, merre jársz kismami??? mi van veletek?

csajok szerintetek az integrált tesztet érdemes megcsináltatni? vagy a kórházban végzett genetikai és down-kór szűrések elegendők?

Kép
kicsiboris

Boris,
Mi megcsináltatjuk de nekünk tanácsolni is fogják az ICSI miatt. Inszemnél nem hiszem hogy fontos lenne főleg ha nem vagy 40 éves és minden eredmény okés de ha megnyugtat akkor az Istenhegyi úton van egy jó hely azt hiszem 25 ezer forint. Nem viszünk kamerát elég most a kép is.
Vendég

Vendég

köszi pandi, sajna pécsi vagyok de asszem a klínikán lehet ilyet kérni:o)

Kép
kicsiboris

Sziasztok!
Nekem utrot csak akkor kellett szednem, amikor kiderült, hogy sikerült, és ott a baba a pocakban. Addig csak bromot, clostyt. Ezeket persze rögtön abba kellett hagyni, ahogy kiderült a siker.

boriska:
én nem csináltattam integráltat, de lehet, hogy akkor még nem is volt??? Egyáltalán mi az az integrált teszt? :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes,
Az integrált teszt két vérvételből álló vizsgálat, mely a második vérvétel után ad eredményt. A vizsgálat első részére az 1. trimeszterben (harmadban) kerül sor, a 12-13 hetesen. Lehetőség szerint a magzati kort a 6-8. héten, vagy a 12. héten végzett ultrahang alapján határozzuk meg, de az utolsó menstruáció első napjától történő számítás is megfelelő, ebben az esetben azonban a detektációs ráta csökken. Ekkor történik az adatok felvétele, az első vérvétel és a második vérvétel időpontjának egyeztetése. A levett vérből a PAPP-A marker (pregnancy associated plasma protein) szintjét határozzuk meg.

A vizsgálat második része, azaz a második vérvétel a 2. harmadban történik, ekkor kerül sor a négy másik marker szintjének mérésére, melyek a következők: AFP, uE3, free-ß-hCG és inhibin-A.

Az integrált teszt értékelése csak akkor lehetséges, ha a kismama mindkét vérvételen részt vesz.
Ezen biokémiai markerek mellett a 12. heti ultrahangvizsgálat során mért CRL (ülőmagasság) vagy BPD (fejátmérő) szükséges a minél pontosabb kockázatelemzéshez.
Vendég

mágnes, lehet, hogy nem volt. ez egy komplex genetikai szűrővizsi, két 'fordulós és 94%-os a megbízhatósága :lol: :lol:

Kép
kicsiboris

90-95% kiszűri a Down szindrómát.
Vendég

jajj lányok!!
Hát akkor jól sejtettem .:) Nekem volt integrált tesztem, de a Sote 2-n alapból a kötelező vizsgálatok közé tartozik! Még mondta is a dokim, hogy máshol jó borsos összeget elkérnek ezért, de nekünk itt ingyen csinálják ! Akkor én marha szerencsés vagyok! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ilona! Nagyon aranyos vagy, hogy így utánanéztél :lol: Köszönöm! Elolvastam őket, és megint arra jutottam, hogy mégiscsak kellene egy munkahely!

Reni! Neked is köszi! Nekem már kiadták a papírokat, a könyvecske is megvan, ezen nem fog múlni!

Kép
domo

domo akkor már tudod a következő lépéseket ez jó :lol: :lol:

mágnes, hát irigyellek, én perkálhatom ki a 25 ezret...de megéri mondjuk, mert így azért megnyugszom majd :lol: :lol:

Kép
kicsiboris

sapéról tudtok valamit???? hpl vagy sapéééééééééééééééé?????????????

és zelem? sütsz-főzöl...vagy kertészkedsz??

Kép
kicsiboris

Marietta!
Idemásolom neked, az utolsó "programomat" a SOTE I-en, összesen voltam ott azt hiszem 3x
de hozzáteszem, hogy nem a te általad írt dokinál voltam és szerintem az már fél siker!
Bocsi, ha hosszú lesz, de talán aki oda és ahhoz a dokihoz készül (Dr. U.J.) jobb, ha felkészül! Azt mondták nekem, hogy nagyon tahó fickó, de érti a dolgát, hát gondoltam kibírom, aztán nem így lett.

2007.03.hó
Elmentem 10-re Baross u. Uh-ra!
(ekkor már túlvoltam az összes vérvételeken, párom is a vizsgálatain, minden rendben volt, a doki mondta, hogy minimális emelkedést lát prolaktin szinten, de azért felír Bromot de csak szedjem nyugodtan, majd a mensi 3. napján menjek be UH-ra)
Szokásos várakozási időre készültem, bedobtam másfél órára pénzt! Vizitdíj kifizet, liftel föl. Kilépek a liftből, nem látni az ajtót, annyian vannak. Fél 11-kor leadom a blokkom, előveszik az anyagom, megkérdezem, hogy az UH-val is végig kell-e várni ezt a sort, mondják nem, így leülök és várok! FÉL 12-IG SENKI SE KI SE BE ! Én újból pénzt dobálok a parkoló órába, hogy ne legyen kerékbilincs az autón (ez egy tíz perces rohanás), majd FÉL 1 előtt 10 percel behívnak. Kérdezi a doki, hogy hányadik napon vagyok, kezdem mondani, hogy hát megjött csütörtökön, de abbamaradt, aztán szombat, és még folytatnám, hogy hát gondom van, de közli, hogy vetkőzzek. Egy szót sem szól, vizsgál, majd mormol a diktafonjába és közli, hogy van egy tömlő a jobb petefészkemben, a követkő ciklusnál ha egyértelműbben megjön mejnek vissza, viszlát! Kérdezem, hogy mi az a tömlő, majd KIRÖHÖG, és mondja, hogy hát sárgatest, tömlő, ciszta! (válogassam ki, hogy melyik tetszik?) Összecsukja a dossziém, és már nyitja az ajatót! Na itt elpattant az agyam, mondtam neki, hogy szeretném a nem itt készült leleteim eredetiét és az itteni leleteim fénymásolatát megkapni, mondja, hogy majd az asszisztens odaadja. Asszisztens negyed óra után előkeveredik 2 db papírral (a parkolóórám már lejárt) kérdezem, hogy a többi? Azt mondja nincs több! Mondom neki, hogy már hogyne lenne! Min. 30-40 e Ft összegnyi lelet van náluk, majd mégiscsak előkerülnek. Még a HSG röntgenfelvételemet is visszakértem!

Az ezt megelőző látogatásaim is hasonló modorban és várakozási időkben teltek, illetve a több órás várakozás után 5 perc alatt ki lettem penderítve, sőt egyszer megjegyezte, hogy nem is tudja, hogy hogy kerültem hozzá (orvos ismerőse ajánlotta őt) mert ilyen apróságokkal nem szokott foglalkozni. Kicsit ledöbbentem, hogy az én problémám, hogy 2 éve nem jön össze a baba, neki apróság. Valóban nem lehetünk neki eset, mert minden rendben van, de azért ez a megjegyzés egy nőnek, aki kétségbe van esve, szerintem durva. 2 év után, ő még fél évig csak gyogyikat akart adni, így feladtam :(
sonjus

sonjus, atyavilág hogy mik vannak. Szegénykém ilyen egy utálatos dögöt, hogy pukkadjon meg :shock: Ennél csak jobb kezekbe kerülhettél, mikor is lesz az inszem?
bbilona

babszi, hogy birod a gyógybogyókat?

jucmuc, ha jól számolom most vagy uh-on ugye minden a legnagyobb rendben?

kabócabogár, hogy vagy?

zölddi, tiza (láttalak a másik topikban, remélem a jövő héten hozzánk is benézel :wink: )?
bbilona

sonjus, ez döbbenet....és ilyeneket engednek nők közelébe, hát kívánom neked, hogy ahol most vagy az ne fajuljon idáig...

tényleg zöldi????? és tizu adhatnál életjelet:o))))

Kép
kicsiboris

sonjus:
hát tényleg durva ez a hozzáállás! Még jó, hogy volt lélekjelenléted, és a leleteidet kiharcoltad! Én biztos bőgtem volna , és Apa felháborodva bement volna kiosztani.. :) Mindig ettől tartottam, még a szülésnél is, hogy kiosztja majd az orvost, hogy nem segít. Még jó, hogy 15 percet volt bent :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Megjöttem. Anyuval elmentünk vásárolni. Jó volt. Csak kajának valókat vetünk, de jót dumcsiztunk.

Biztosan írtam már, hogy van egy kistesóm. Nyár végén lesz 14 éves. A kiságya még megvolt a pelenkázóval együtt. Nálunk a padláson. Tegnap a kisöcsém ( másik tesóm) megkérdezte, átvinnénk-e hozzájuk mert már csak hat hét kb és megszületik a babikájuk. Igazából ők nem akarták volna ezt használni, hanem vettek volna egyet, de mondtam, felesleges pénzkidobás, mert nekünk még nem lesz egyhamar rá szükség. És mégis elbőgtem magam, amikor pakoltuk az autóba. És a legrosszabb az, hogy közben haragudtam mindenkire. Magamra, mert hagytam hogy a férjem akarata érvényesüljön évekig. Rá, mert évekig halogatta ezt a gyerekkérdést. Mindig tudott valami nagyon nyomós okot arra, hogy akkor éppen miért nem kéne gyerek. Pedig, ha az utolsó féléves tolásba nem egyezem bele, talán már simogathatnám én is a pocakomat. Tudom, tudom, ha meg öreganyámnak bajusza lett volna, akkor ő lehetett volna az öregapám. De akkor is úúúúúúgy bánom azt a sok elfecsérelt időt....

Bocsesz... Nagyon olyanom van ma...

Kép
Kép
Kép
zel

Sziasztok! :D

Sonjus!

Felhaborito az orvos viselkedese! :twisted: Az viszont jo, hogy legalabb a leleteid megvannak! Remelem sikerül jo orvost talalnod ezek utan!

Ilonka!

Draga, en mar voltam uh-n a mult het csütörtökön es fel is tettem a kepet! :wink: Legközelebb kb. ket het mulva kell hivni a dokit es ad idöpontot. :D

Zel!

Sajnalom, hogy ma "olyanod" van de teljesen aterzem. :(
Probalj megnyugodni es a holnapra koncentralni.

Reni!

Valamit nem ertek. 6000 forintot fizetsz havonta es biztositott vagy????
Honnan van ez az informaciod? Csak azert kerdem mert en is ugy vagyok biztositott, hogy fizetem magam utan de nem hatezret hanem a mindenkori minimalber 16%-at ami jelenleg 10480 ft.
Nagyon erdekelne ha van valami mas megoldas is. Köszi elöre is!

Kép
Kép
jucmuc

Zel!
Ne legyél elkeseredve!
Én úgy gondolom, hogy semmi nincs véletlenül! Bizti volt valami amiért így elment az idő és most jött el a tényleges idő arra, hogy babátok legyen! (na ezt jól megmondtam :) )
A sírás pedig jót tesz :wink: én kedden valami baromságon elkezdtem pityeregni és kijött belőlem az elmúlt fél év minden baja. Mindenkire haragudtam én is, aztán a nagy sírás közben derült ki, hogy igazából nem is haragszom :) csak annyi minden gyűlt össze, hogy már túlcsordult a poharam :)
sonjus

Bbilona!
Nem tudom még az inszem pontos időpontját, hétfőn megyek UH-ra, reményeim szerint okosabb leszek egy időponttal :)
A mostani dokim a Kaáliban nagyon normális (Zöldi ajánlotta nekem :) )
sonjus

zel, ne mááááááár. :cry: Ne keseregj a múlton, ennek így kell lennie! Menj vissza pár nappal korábbra és keresd elő azt a lendülettel teli jókedvedet! Nincsen semmi baj, kaptok hétfőn egy jó kis nevet ahol pikk pakk eljuttok a lombikhoz, és máris dajkálhatod Enikőt és Lukácsot! Nem győzünk majd képeket nézegetni a csemetéitekről, ne add fel most már ezt a kis időt bírd ki, erős klassz csaj vagy! :wink:
bbilona

fúúúúúúú de röstellem jucmuc, hát persze hiszen láttam is a képeket :oops:

sonjus, no az nagyon jó az orvos az fontos hogy jó és kedves legyen. Akkor hétfőn érted is drukkolunk!
bbilona

zel.

nehéz ez. gondold el én az első két inszememben annyira hittem, hogy képes voltam 'majdnem csíkot látni a teszten...aztán a harmadikat kissé félvárról vettem, szóval megértelek, viszont gondolj abba bele légyszíves, hogy nem lehet előre kiszámítani mikor fog sikerülni, teljesen lutri ami tök jó, mert akár már mostanában is sikeülhet. fel a buksival :!: :!: :!: ja képzeld 2 éve nyáron a tesómék bejöttek németből és hoztak nekünk kiságyat, pelenkázót stb mert említettem nekik, hogy tervezzük a babát....2 éve volt......húúú nagyon szar érzés volt, hogy még nem voltam terhes....mindent bele zel, holnap jól leszel, ma egy kicsit lazuljatok el a pároddal :lol: :lol: :lol:

sonjua, de jóóóó akkor újabb izgalmak következnek :lol: :lol: :lol:
és te kaptál clostyt vagy valamit?

Kép
kicsiboris

Zel!

igaza van a csajoknak ,bátor és erős csaj vagy!!!!

Jucmuc!

Én még munkanélküli járadékon vagyok!
A férjem könyvelője mondta,hogy ha letelik az ellátás utánna kb 6000ft ot kell fizetni,és bíztosÍtott leszek.
A kismamáknak nem ingyenes az ellátás?
m. reni

Jucmuc,
Nekem is 6 ezret kell vagyis 5500 körül és biztosítva vagyok sőt befizettem decembertől így a lombikot is az állam fizette. Amit te fizetsz az a tavalyi összeg idén áprilistól változott ez meg.

Zel,
Kobakpuszi :wink:
Vendég

Sziasz!!!!!

Köszönöm... Mi lenne velem nélkületek?

Néha kijön. Sőt. Úgy gondolom, jobb is, mintha benn maradna. Akkor inkább kibőgöm magam, és simán tovább tudok lépni. De gondolom pontosan tudjátok, és már átéltétek ti is, amiről beszéltem. Meg szerintem a hormonjaim is be vannak dilizve...

Sonjus! Nem semmi bunker doki volt akihez mentél.
Ugye mennyivel könnyebb volt a kis szíved a sírdogálás után? Nekem is. Már sokkal jobb...

Bbilona! Most már mindegy is. Már így volt, visszafelé nem tudok módosítani. Bár igazad lenne, és tényleg tudna segíteni a doki.

Kicsibé! Igyekszem. A fejem fenn, és már majdnem vigyorgok. Habár az előbb tök jót röhögtem, ami közben eszembe jutott, milyen mákos is vagyok. Hiszen van egy nagy vastag plédem, amit ki tudtam mosni a mosógépemmel és kiteregethettem az udvarba, és közben takarítottam a lakásunkat, meg főztem. És egyszer csak eleredt az eső, és elázott a plédem, meg az autómba is beesett, mert nyitvahagytam a tetőt... Hányan ölnének ennek a feléért is?

Reni! De jó, hogy jöttél!

Pandus! Én is puszillak!

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs holnap reggel megyek a nyarciba, és du jön a férjem vonattal, és szombaton a tesómék is, és grillezünk egy csomó fincsit, és bucira eszem magam!!!

Aztán, hogy lássátok a lendület el nem veszett: holnap már péntek, a szombat-vasárnap ,meg tök gyorsan elmegy, aztán máris hétfő, és kiderül Sonjus hány tüszőt növesztett, meg mikor inszemeznek, meg mi is okosabbak leszünk!!
na így már jó vagyok?

Pusszantás!

Kép
Kép
Kép
zel

Sziasztok!

Köszi az infót! Hát eléggé elvagyok bizonytalanodva hogy most akkor hova is menjek!!!!!!

Kicsiboris!
Nekem tavaly szeptemberbe ért véget a kezelés az endó miatt. Novembertől kezdtünk el újra próbálkozni! Closti+tüszőrepi de abba a hónapba nem jött így se össze. Aztán decembertől jöttek a ciszták!!!! Egyik hónapba kijött a másik hónapra felszívodott. Már 3 cisztán vagyok így túl és ugye állt a babaproject mert a cisztával nehéz lenne.
Azért nem csináltak nekem egyből inszemet mert nekem nem volt olyan súlyos az endom hamr mentem dokihoz és időbe elkapták.
Nekem "csak" a hasüregbe találtak endos csomókat azt mondták a lapar után hogy a méhem tökéletesebb nem is lehetne!!!!!!!!!!

Hát nagyon remélem hogy nem lesz megint laparom mert azt nagyon nem szeretném!!!!!!!!!!!!!!

Sonjus!
És akkor most hova jársz?????????????
csipcsab

Kicsiboris!

Te hova és kihez mentél az inszem miatt??????????? Lehet akkor nekem is oda kéne menni esetleg! Könnyű bejutni,van várakozási idő??????
csipcsab

Reni, Pandacska,

Köszi a valaszt!

Pandacska,

En is be akartam fizetni visszamenöleg, hogy a lombikot az allam allja de a györi Kaaliban ezt nem engedtek meg! :twisted:

Tiszta idegek voltunk rohangaltunk fühöz-fahoz es megsem lehetett tenni semmit! Ha nem fizettünk volna nem csinaltak volna meg a lombikot.

Leirnad nekem akar priviben is pontosan hol fizeted be ezt az összeget es milyen cimen?

Engem az OEP az APEH-hez iranyitott es ott egeszsegbiztositasi jarulek cimen ezt az összeget fizettettek velem.

Aprilisban valtozott valami?

Köszönöm elöre is az infot!

Kép
Kép
jucmuc

Pandacska!

Nezd ezt talaltam:

Közlemény a minimálbér, valamint az egészségügyi szolgáltatási járulék mértékének változásáról
2006.12.15.
Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2006. évi LXI. törvény 137. § (4) bekezdése alapján módosultak a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény 19.§ (4) és 39.§ (2) bekezdései az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetésre kötelezett személyeket, illetve annak mértékét illetően.
Az új törvényi szabályozás szerint az a belföldi személy, aki biztosítottnak vagy biztosított eltartott hozzátartozójának nem minősül, és egészségügyi szolgáltatásra a törvény más bekezdései szerint sem jogosult, köteles a minimálbér alapulvételével havonta egészségügyi szolgáltatási járulékot (korábban egészségbiztosítási járulékot) fizetni, melynek mértéke 2007. január 1-jétől a minimálbér 16 %-a. Amennyiben a járulékfizetési kötelezettség nem áll fenn a naptári hónap teljes időtartama alatt, úgy egy naptári napra a minimálbér harmincad részét kell figyelembe venni.
A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) és a garantált bérminimum megállapításáról szóló 316/2005. (XII. 25.) Kormányrendelet alapján a minimálbér 2007. január 1-jétől 65.500 Ft-ra változik.
Az első magasabb összegű, 2007. január hónapra vonatkozó – a 2006. december 1-jén érvényes 62.500 Ft minimálbér figyelembe vételével számított –16 %-os egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésének határideje 2007. február 12-e, összege 10.000 Ft.
Ezt követően a 2007. február hónapra vonatkozó – a 2007. január 1-jétől érvényben lévő 65.500 Ft minimálbér figyelembe vételével számított – 16 %-os egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetésének határideje 2007. március 12-e, összege 10.480 Ft.

Kép
Kép
jucmuc

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?