Új privát üzeneted érkezett!

Ditta

Ágoston.Különleges és szép!!!!!!!!! :wink:
Azért jó igy készülni a babára hogy tudjátoka nemét,igaz?

PAnny

Hogy mi jót csinálunk?Takaritok pihenek,és Festünk!!!!!!!!!Még a PEtra szobája hátravan,talán ma...
Nem PEtra nincs itthon :oops: ,csak csüt.-péntek lesz itthon.Neki ennyi szabit engedélyeztem.Én nem akartam vinni a héten,de a férjem azt mondta,vigyem csak pár napot,mert addig nem pihenek mig itthon van...NA meg lábatlankodik a festésnél,meg le akar menni...
De CSüt.-től csavargunk ezerrel családilag!!! :lol:

Kriszti

akkor szombatig izgulunk!!! :wink: :roll:
Vendég

KÉPEK A GYEREKEKRŐL....CSAK MERT RÉG TETTEM FEL.... :lol: :lol:

Kép Kép

FERTŐN
Kép
Vendég

Rik, akkor jó munkát Nektek a hétre!!!!!!!!!
A pihi ki ne maradjon!!!!!!!!!!!!!!
szépek a csajok!!!!

Ditta szép nevet választottatok tényleg!!!!!
Azt UH tök izgi lehetett akkor! Nagy szerencse kell hozzá hogy pont akkor látszódjon valami!!! Nektek most összejött.

Panny a lányom a sulitól megy Salgótarján mellé. Önellátóak szoktak lenni, úgy h a reggelit a kísérők és a gyerekek szerzik be reggelente és készítik el. Szálláshoz közeli étterem a vacsi, ebéd meg amerre járnak pizzzázó vagy ilyesmi.Persze kell összedobni plussz kaját a reggelihez, h ott ne kelljen arra költeni sokat.
Busszal mennek és ott is marad velük a busz egész héten, így a kirándulások megoldottak, rossz idő esetén lehet rugalmasan programot kitalálni. Juli 3.-án mennek egy hétre.

Kriszti nagyon drukkolok Neked!!!!!!!!!!

Ma voltam védőben!!!!!!!!!
Szívhangot hallgattak, ami nagyon aranyos volt!!!!!!!!Bogi lányomnak is fülig ért a szája mikor halotta, mert velem volt.
Tegnap meg mindenkit megrugdosott az én picurkám és így vigyorgott az egész család! :roll: :wink: :lol:

Egyre aktívabb a kis drága szerencsére........

További szép napot mindenkinek!
agica1027

Szép napot!

Bár nálunk borús idő volt,aztán ki-ki sütött a nap,most újra beborult,jön az eső!

Edit!
Szép név az Ágoston! :lol:
Július 14-től leszünk Bogácson végig a héten,vagyis péntek délelőttig szól az üdülés!

Erika!
Próbálom terelni a gondoltaimat,de sokszor a témánál kötök ki,hogy akkor 2mi is van velem?"!
A csajok nagyon szépek!
Jó munkát!!!!
Azért pihenjetek is!

Ági!
Köszi a drukkot!
Nálatok név van már ?????
Gondolom,milyen boldogok lehetettek,ha szivhangot hallotok és mocorgást éreztek!

Lányok!
Éviről tudtok valamit??Egy pár hete beszéltem vele,de mostanában keveset vagyok msn-en és mindig elkerülhetjük egymást!!!!?????
Vendég

Edit!

Ha van kedvetek talizni,akkor majd megbeszéljük!Nekünk van kedvünk!!!!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, bocsika, hogy mostanáig nem jöttem, de rengeteg elintéznivalóm volt. Az eredményeim még nincsenek kész és ma éjjel indulunk !!!!!!!!

Ugyhogy pusszantás mindenkinek, szoritsatok, hogy minden rendben menjen az utazásnál!

Legyetek jók! :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Jó utazást és érezzétek jól magatokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Ezt olvastátok CSajok???
Durva.....
Anyák, húzzatok dolgozni!

* Zappe Gábor - gzappe@mail.index..hu

| 2008. 06. 16., 10:21 | Frissítve: 1 napja

Adjon az állam még több pénzt, és még később kelljen visszamenni dolgozni, és akkor lesz az országban jó sok gyerek. Bölcsi nem kell, a gyerek maradjon az anyja szoknyája mellett jó sokáig - foglalható össze a Szonda Ipsos felmérésének lényege, melyet a Miniszterelnöki Hivatal megbízásából készítettek, és amelyet a Népszabadság [1] ismertetett.

Az eredmény igazából nem meglepő, legfeljebb szomorú. Mert mi sem egyszerűbb, mint kérni, kérni és kérni, ha meg a sok kérésnek általában kapás a vége, miért is tennének máshogy az anyák, bár a felmérés nem körükben készült, a biztosok az egész magyar nép véleményére voltak kíváncsiak. És a magyar nép a konzervatívnál is konzervatívabbnak mutatta magát.
a nőnek nem a játszótér és a cumisüveg a természetes közege

A "gyerek maradjon minél tovább az anyja mellett" felfogás nem csak idejét múlt, de a gyerekre is káros, remek módszer arra, hogy jó sok antiszociális, kommunikációképtelen, de legalább elkényeztetett kisköcsög lepje el az iskolákat és játszótereket. Aztán meg mindent. Mellesleg az évekre otthon ragadó anyák tudata beszűkül, kapcsolatukat nem csak a munkahelyükkel veszítik el bepótolhatatlanul hosszú időre, hanem a világgal is, a játszótéri anyuka nem véletlenül lett külön kategória [2]. Ugyanaz a ruha ősszel és tavasszal, egy lazább nyáron, meg egy kabát télen.
Vendég

ja az indexen találtam.......... :evil: :evil: :evil:
Vendég

Márti

jó utazást!!Várunk az élménybeszámolóval!! :lol:
Vendég

Rik!

Ez a cikk vérlázító!!!! :evil: :evil: :evil:
Nem is idegesítem magam mert ha elkezdeném....NO COMMENT!!!
Köszönhető annak a drága Dobrev Klárának :evil: Ő indította ezt az egészet....

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Csak röviden: ez a cikk kiakasztott engem is, ahogy elolvastam. Nagyon durván tudnék reagálni, így inkább nem teszem.

Kép
Kép
Kép
britta

Sziasztok!

Én is csatlakozom!!!Csak durván tudnék reagálni erre a cikre!!!!! :evil:
Jobb nem idegesiteni magunkat ezzel!!!!!!

Nálunk ma nem jó az idő,reggel esővel indult szinte egész nap esik!!!
Nálam pedig hüvely fertőzés vagy gomba lehet,a folyásom is túróssá változott bocs,hogy igy kiirom,égő és fájó érzést érzek,de eéviselhető,ma irattam Canesten kúpot és krémet!!!! Csak azt nem tudom,hogy mitől és hol kaptam,sehol nem ülök le a wc-re,sőtt leginkább haza viszem!!!!
Vendég

Kriszti!

Ez is lehet terhes tünet...nekem a terhesség alatt kb.10x volt ilyen fertőzésem :shock: Ilyenkor nagyon legyengül a hüvelyflóra és az immunrendszer is...És én sem ültem sehol le a WC-re :shock:

Nem tesztelsz megint??

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!

Igen többször olvastam már itt,hogy gyakori ez a fertőzés!
Bár csak attól lenne,még ha kellemetlen is!!!!
Tesztelés???Hát én úgy gondoltam,hogy péntek vagy szombat reggel doki előtt,hogy addig is abba a hitbe legyek,hogy babás vagyok!!!!
Sok rosszat hallok tesztekről,hogy van akinek ki sem mutatja a terhességet!!!!

Jól vagytok????
Vendég

Sziasztok!

Rik!
A cikkre én sem reagálnék, durvaságokat tudnék írni...

Kriszti!
A terhességem elején sokszor volt fertőzésem nekem is, akkor sokat fárasztottalak vele titeket...
Tipikus terhestünet, és ember nem vigyázott magára jobban, mint én... :?

Szerencsére jól vagyok, az éjszaka elég erős jóslóim voltak, de szerencsére elmúltak.
Még egy hét kellene...

Kriszti!
Továbbra is drukkolok!
Vendég

Kriszti!

OK,akkor várjuk a pénteket!!++++++++++++++

Köszi,jól vagyunk :wink:
Olika alszik a teraszon már 2,5 órája :lol:
Ma itthon volt mindhárom srácom...hát kicsit lefárasztottak mert ebben a sz@r időben nem lehetett kimenni :shock:

Remélem holnaptól jobb idő lesz,mert kinnt jól levannak szinte egész nap.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Mária!

Igen emlékszem,hogy neked is volt és Panninak is fertőzés,de egyáltalán nem fárasztottatok vele!!!!! :lol: :!: Már hamarosan finisben leszel,nagyon szoritok,hogy minden rendben legyen!!!!! :lol: :!:

Panni!

Örülök,hogy minden rendben,itt is elég sza@r idő volt valamikor 16 óra felé kicsit kisütött a nap,de nem tartott sokáig,mi is feküdtünk és pihentünk,reméljük hogy holnap már jobb idő lessz!Mig kicsik a gyerekek,nehéz őket megtartani a lakásban én is tudom,de mikor már nőlnek egyre kevesebb van ilyen,mert keresnek maguknak elfoglaltságot!!!
Vendég

Sziasztok!

Rik!
Indexes cikkekre nem kell figyelni.......egyébként meg.......
Kép
Lányok tündérek! Főleg a kicsi, kis huncut tekintetű!
:)
Kriszti!
Nekem életemben egyszer volt ilyen gombás fertőzésem (szerencsére), de az sem a terhességek alatt. Nem kellemes, az biztos! Végre egy betegség, aminek örülhetsz, mert látod, többeknek volt itt az elején! :)
Ja, és Bogácsot majd megbeszélhetjük!

Márti!
Azóta már ott vagytok.......Ne aggódj, itt is Anglia van....Már ami az esős időt illeti! :lol:

Mária!
Drukk, hogy még egy-két hétig kihúzd!

Panny!
Olikának ilyen jó alvókája van éjjel is?? Mert akkor szavad se lehet! :)

Jó éjt!
D.

Kép

Kép
ditta76

Szia Edit!

Hát igen örülnék...
Bogácsot akkor megbeszéjük!!!

Itt is Anglia és még el sem kellett menni innen!!!
De az igazi Angliáért elmennénk!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :!:

JÓ ÉJT MINDENKINEK!!!!
Vendég

Sziasztok!

A cikk :twisted: :twisted: :twisted:

Csak a fertőzésre szeretnék reagálni, mert tavaly nyár vége-
ösz eleje ezzel telt nekem is.
Tünetek- dettó!!!!!!!!!
Végig mentünk a llehetőségeken:gyogyi mindkettőnknek, irrigálás, hüvelykúp, kenőcs, granulátum ..,...
Nődoki már tehetetlennek tűnt, akkor mondta h vegyek 3dl KAUKÁZUSI KEFÍRt. Ezt kellett az irrigáló flakonba langyos vízzel összerázni, aztán..
Ez hűtöben kibírja bontottan egy hétig, mert annyi idő alatt kell beosztani a doboz cuccot.Szóval nekem az tette rendbe. Ókor szoktam nagybevásárláskor egy jobb minőségüt tartalékba a hütőbe. Kúra szerüen ókor tünet nélkül is használtam, mert tervezett terhesség előtt féltem h visszatér a horror!!!!
A sok gyogyi tönkretette a hüvelyflórámat és ez élőflóra, de ezt tudjátok Ti is.
Hihetetlen, de itt van az orrunk előtt és használt. Remélem segítettem az ötlettel, ha nem most, de talán valamikor valakinek beugrik.

Holnap 16-kor doki már nagyon-nagyon várom...izgulok :oops: :roll:
agica1027

Ágica!

Köszi!!!!!!! :lol:
Holnapra drukkkkk!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

KÖszi!!!!!!!!!!!!!!!!
agica1027

Ágica!

Én is hallottam már ezt a praktikát csak én joghurttal.Az ilyen egyszerű,természetes gyógymódok mindig tetszenek.

Ditta!

Nincs is egy rossz szavam se Olikára,este fél9-től reggel 6-ig alszik egyhuzamban :lol:

Rik!

Olvasom az Indexet és kapott ez a fazon a kommentekbe rendesen hál"istennek!!!

Ja és figyi ezt:
Hozzászólás Dobrev Klára nyilatkozatához

A miniszterelnök felesége szerint a „maradjon a gyerek 3 éves koráig az anyjával” felett régen eljárt az idő....

Csak erről a gyerekek mit sem tudnak. Egészséges testi-lelki fejlődésük záloga ma is ugyanaz, mint több tízezer éve volt: a mama közeli, biztonságot adó jelenléte, a szoros és meghitt kapcsolat a szülőkkel. Így, ebben a környezetben lesz képes a kisgyerek elsajátítani a szeretetteljes kapcsolat alapjait, a társas érintkezés szabályait és a felnőtt élethez szükséges készségeket.

Vizsgálatok tucatjai igazolták, hogy ami az anyával való kapcsolatban magától is végbemegy, arra a korai közösségi nevelés nem képes. A kisgyereknek a kizárólagos szeretetkapcsolatra, kötődésre van szüksége, ha ezt nem kapja meg, ha korán arra kényszerül, hogy napi sok órát távol töltsön a szüleitől, akkor visszafordíthatatlan sérüléseket szenved.

Ennek jelei jól láthatók a társadalomban. Nem véletlen, hogy a nevelők, pedagógusok egyre többen panaszkodnak arra, hogy munkájuk mind nehezebb és nehezebb. Ebben a helyzetben nagy hiba arra buzdítani az édesanyákat, hogy még többen hagyják másra, adják bölcsődébe gyerekeiket! Talán unalmasnak tűnhet az otthon töltött idő, de a napi munkába járás rutinja sem feltétlenül a legnagyobb kihívást jelentő dolog, és friss szemmel megnézve mi lehet izgalmasabb, mint egy emberke univerzumának építgetése? Inkább arra kellene serkenteni az édesanyákat, hogy építsenek közösségeket, találják meg a fogódzókat, ne éljenek bezárva a panellakásokba, mert ez egyáltalán nem feltétlen velejárója az otthonlétnek.

Más országokban már fölismerték, hogy az államnak anyagilag is kifizetődőbb az anyák otthon töltött éveit finanszírozni, mint bölcsődei férőhelyeket fenntartani és működtetni.

Ausztráliában éppen most van napirenden a fizetett szülési szabadság időtartamának növelése, mivel felismerték, hogy ha az anyának lehetősége van több időt otthon tölteni csecsemőjével, az jelentős pozitív hatással van egyrészt a szoptatás időtartamára, másrészt a korai gyermekévek minőségére. Ezzel szemben az anya korai munkábaállása csökkenti a kizárólagos és teljes szoptatási időszakot, ami jelentékenyen növeli mind a gyermek, mind az anya kockázatát különböző akut és krónikus megbetegedésekre. Ráadásul a gyermekközösségbe járó gyerekek fokozottabban vannak kitéve a különféle fertőzéseknek... Mindebből logikusan következik, hogy az anyák munkábaállása, és a gyerekek tömeges bölcsődébe járása rövid- és hosszútávon is megemeli az egészségügyi kiadásokat.

Az Egészséges Nemzetért Népegészségügyi Program (2001-2010) keretében meghirdették az
„Egészséges életkezdet és gyermekkor biztosítása” c. alprogramot. Ennek a programnak gyakorlatilag minden célkitűzése elérhető lenne a szoptatás támogatásával, illetve azzal, ha az anyákat arra buzdítanánk,hogy legalább az első 3 életévben maradjanak otthon gyermekeikkel, hiszen kevés kivételtől eltekintve ez a legegészségesebb életkezdet, ami egy kisgyereknek biztosítható.

Mi, a levél aláírói, többgyermekes édesanyákként tapasztaljuk, hogy az otthonlét rendkívül színes, változatos és izgalmas. A gyermekeinkkel eltöltött idő nem elvesztegetett éveket jelent, hanem érzelmi gazdagságot, nőiségünk kiteljesedését. Gyermekeink számára pedig érzelmi biztonságot, közös családi programokat, játékos fejlődést.

Néhányan tapasztaljuk azt is, mit jelent, ha munkába rohanó és este fáradtan hazatérő anyákká változunk, akiknek már sem idejük, sem energiájuk nem marad a férjükre, gyerekükre.

Dobrev Klára szerint "A világ megváltozott körülöttünk, és nekünk alkalmazkodni kell hozzá." Igaz, hogy sok változás van körülöttünk, de ami fontos és értékes - a család, a gyermek és a szülei - az nem változott meg, és ezt nem szabad szem elől tévesztenünk.

Valóban vannak olyan élethelyzetek és igények, amikor szükség lehet arra, hogy egy kisgyermek
bölcsödébe járjon, de fontos lenne, hogy az állam alapvetően azt az üzenetet közvetítse a társadalom felé, hogy az anyaság megbecsült tevékenység. Szeretnénk, ha továbbra is lehetővé tennék, hogy az édesanya otthon lehessen gyermekével, gyermekeivel az első három évben! Ez eddig sem volt kötelező senkinek, de hadd maradjon meg a választás lehetősége!

Tisztelettel,
Schneiderné Diószegi Eszter
pszichológus, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 4 gyermek édesanyja

Dr. Kun Judit
orvos, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 6 gyermek édesanyja

Dr. Martinovichné Debulay Bianca
IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 4 gyermek édesanyja

Rózsa Ibolya
IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Dr. Boros Judit
szülész-nőgyógyász, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Dr. Fialowski Aliz
matematikus, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek edesanyja

Dombayné Fáy Tünde
közgazdász, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja

Szatmári Dóra
pedagógus, szoptatási tanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Dr. Tőzsér Berta Mária
orvos, szoptatási tanácsadó, 4 gyermek édesanyja

Szombatiné Prohászka Emese
gyógypedagógus, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja

Makai Kinga
védőnő, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Rákosi Dóra
gyógytornász, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja

Csákó Fruzsina
pedagógus, szoptatási tanácsadó, 3 gyermek édesanyja

Simon Nadinka
tanár, 5 gyermek edesanyja

Somogyi Boglárka
egyetemi hallgató, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja

Verdes Dóra
pedagógus, szoptatási tanácsadó, 2 gyermek édesanyja.

Szabó Béláné Rita
védőnő, IBCLC szoptatási szaktanácsadó, 5 gyermek édesanyja

Jó éjt :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny!

Köszi a cikket, ez sokkal jobban esett...! :)
Tudod, a bunkó liberális felfogás szerint minél hamarabb menjen közösségbe a gyerek, ne tanulja meg, milyen a normális családi élet, hogy minél hamarabb elkezdhessék a sajátos "agymosásukat"..... Nehogy már öntudatos, hazáját szerető, és JAJ! konzervatív emberek legyenek..........
Tudom, erősen fogalmaztam, de ez az igazság...és még durvábbakat is tudnék.... :twisted:

Ez az Olika akkor tényleg egy kis tündér! :)

Ági!
Nagyon várunk a beszámolóval!!

D.

Kép

Kép
ditta76

PAnny

köszi a cikket.Megnyugtató,hogy más is igy gondolja. :wink:
És figyelted,hogy hány gyermekük van az aláiroknak??? :shock: Azért Ők szakavatottabbak,na. :lol:

Kriszti

nagyon nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én is csak az tutdom mondani,hogy a terhességeim alatt állandó fertőzés jelen volt nálam is....Lehet babás tünet akkor ez is!! :wink:

Mi jól vagyunk,pihizünk,játszóterezünk,olyan mint a régi gyes-es szép időkben.Marhára élvezem!!! :lol: :lol:
Vendég

Rik!

Ne nagyon hangoztasd hogy jól érzed magad, mint régen a GYES-en, mert a végén még megszólnak ... :shock: :shock: :shock:
Szerncse hogy itt ebben a topicaban mndenki normális :wink:

Ditta!

Teljesen egyet értek veled!!!

Én it tudnék még durvábbakat mondani... :evil: :evil: :evil:
Sztem ezek Scientológus liberális banda :evil: :evil: :evil:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

PAnny

én a gyerekkel való együttlétet szeretem.CSak Vele(velük)vagyok,csak rá (rájuk)figyelek.Kell ennél több? :D

Kriszti??
Vendég

Ági

fiú lesz vagy lány?Tudod már?? :lol: :shock:
Vendég

sziasztok!!

Úgy néz ki csatlakozok Dittához és lesz egy kicsi fiúcskánk!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Méretei megfelelőek, sőt egy hétel inkább nagyobbnak látja,de ez ok!!!!!
Dr-nő szerint a genetika is bizti rendben van, met akkor pár napon belül szóltak vona, h minél eőbb be lehessen fejezni a terhességet.
Nem akarta először mutatni magát, de kilestük szépen nyugodtan :roll: :wink: :oops: .Persze mondta h nem 100, csak 95%, de az már elég sok!!!!!Szét tette lábacskáit és ott volt a kukac..... :oops:
Apa nagyon boldog, első szava-akkor mégis veszünk kvadot!!!!!
Aminek még nagyon örülök h a c:3000!!! Jobba kívánni sem kehetne.Sokkal rosszabbra számítottamEnnyi jó hír egy nap!!!!!
Persze név az nincs még, de talán az őszig kitalálunk valamit :roll:

Mot ennyi, mert egyenlőre másra gondolni sem tudok úgysem - ugye nem baj :oops:
agica1027

Rik!

Nekem ne magyarázkodj,én teljesen egyet értek veled!!
Sztem ebben az elanyagiasodott és felszínes világban nincs is nagyon másnak értelme mint a gyereknek,nem?!Hova az a sok pénzhajszolás,karrier ha nincs gyerek???

Ági!

Nagyon klasssz!!!
Többségben a fiúk a topicuknkban!! :lol: :lol:
Gyorsan találjatok nevet, hogy az a kicsi kis babuci érezze a pocidban hogy már ezzel is nagyon várjátok hogy megvan a nevecskéje amihez születhet :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ági

gratulálok!!!!
Igaza van PAnnynak,keresgéljetek valami szép nevet!!
Tesók mit mondtak a fiúra??

PAnny

pont ma ,itt volt a Réka barinője.Arról beszéltek,hogy melyikük mi lesz ha felnő.Divattervező,topmodell....Anyu-kérdik-,Te mi leszel? Én meg rávágtam anyuka,CSAK anyuka.
Lányom mosolyogva nézett,és azt mondta:De jó lenne is az!!

Kriszti

merre vagy??
Vendég

Jó reggelt!!

Ági!
De jó!! Nálunk is így volt, nem mutatkozott, aztán egyszercsak szét a láb..........Tényleg, mostanában sokkal több a fiú, mint a lány! Valamelyik topicban (talán a júniusiban) az eddig születettek 70 %-a fiú! :)
És a lényeg, hogy mindene okés!! Tényleg, mit szólt a család?

Panny, Rik!
Vérlázító, de én is szeretek a gyerkőcökkel lenni!! :lol: :lol:
Tegnap Veronika épp nem volt itthon, mert holnap lagziba megyünk, és anyukámék már ott voltak segítkezni, és V. is ment velük. Mi meg Atikámmal itthon sütöttünk sütiket! Hát nem tudom, lehet, hogy ő is vendéglátós lesz, mint az apja...... :lol: Imád körülöttem sürögni, amikor valami sütés-főzés van! Na, tegnap gyúrta, díszítette, lisztezte.........húú, durva volt utána a konyha! De olyan jól elvoltunk, és közben folyamatosan beszélt, beszélt!
Ja, és a homokozóban is sokszor sütiket csinál.....na persze a markoló, kombájn is megy! Szóval rendben van az identitása! :lol:

Kriszti????

Vajon Andi megszült már??

D.

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Ditta Rik Panni!!!

Köszi mindenkinek, aranyosak vagytok!!!
Azóta nevekkel bombázzuk egymást.
Nagyon nehéz feladat, de megoldjuk hamarosan, mert a nevénAKAROM szólítíni!!!!.
Tesók örülnek, még a lányom is, pedig ő nagyon lányt várt, de mikor mondtam h kisfiú ott olvadt el örömében, láttam rajta.Apuci meg Bogi ott voltak velem és izgultak. Bencét meg rögtön hívtam.

Én is IMÁDOK a gyerekekkel lenni!!!!!Jó együtt lenni, bármit csinálhatunk.
Ha nem így lenne, nem is itt találkoztunk volna, h 3-at várjuk vagy akarjuk mert a 3gyerek már sok a legtöbb embernek. Csak aki imádja őket az válaklalkozik erre, amúgy egy elkényeztetett gyerek után megállnak.

Kriszti mi van veled????
agica1027

Ági!

Dettó ez nekem is a véleményem....Olyan sok olyat látok hogy egy gyerek van és eszük ágában sincs még többet vállani...(de nem az anyagiak miatt mert azt valahol megértem)...Ez így kényelmes nekik...és még azt az egyet is felszínesen nevelik és elkényeztetett majmot csinálnak belőle :evil:

Esélyes nevek vannak már??

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Megvagyok!Teszt negativ!

Ági!

Gratulálok!

Ha tudok jövök,reggel megyek dokihoz,.most már kicsit aggódok,hogy mi lehet a bajom,3-ik hete,hogy késik!!!!!

PUSZI MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Kriszti!
Köszi!
Drukkok mennek holnapra+++++++++++++++!!
Akkor most mi lehet Nálad? :roll: Tünetek ?

Panny, Dita, Rik!

Név lenne, de mindenki mást szeretne :shock: .
Zsombor , Tamás???
Apával szeretnénk egyeztetgetni :shock: :wink:

Ditta láttam a kocsit amit kinéztél "élőben" háááááááááát a mózeses rész nagyon picike- szerintem.Keskeny Talán rövid is.
Állati jól néz ki, de :roll:
Majd kiváncsi leszek mit mondasz rá ha láttad!!
Rengeteg féle kocsi van - tologattam egy 229000,-ft-osat. Csak azért hogy egyszer legalább érezzem, vajon miben más!
Azt hiszem mi majd megnézzük a babyoutletben, mert a honlapjukon böngészve ott jóval olcsóbban lehet megvenni ugyanazt. Rengeteg minden van ott is.
Tényleg sok a kisfiú, csak menyasszonyok is szülessenek!!!
Hajrá Rik!! :wink:

Panni
ugyanazt gondolom én is amit írtál!!

Még egy dolog bosszant, amikor azért szülik a babát h eltartsák a családot a családiból, segélyekből!! Olyankor a bicska kinyílik í zsebemben.Anyuka gyesről megy nyugdíjba, de persze nem a gyerekekkel foglalkozik.
Azután meg a kisebbség.....-nem is mindom úgyis tudod.

Persze ha mondod h 3. gyerek, rögtön erre gondolnak, nem arra h normálisan, szeretetben, mert ez a ritka.

Tényleg ÉVI!!!!!!!???????????
agica1027

Kriszti

nagyon sajnálom.Holnap többet tudunk..
Nem lehet hogy annyira szeretnéd a babát,hogy aszervezeted reagál igy rá..???
NAgyon kivánom Neked,hogy csak jót mondjanak holnap!! :!: :!: :!: :!:

Ági

köszi!NAgyon jólesett(TÉNYLEG!!)hogy rám gondoltál a menyasszonykát illetően.Azon vagyunk!!!Popnt ma beszéltünk róla,hogy mi 3.nak is lányt szeretnék.Butaság tőlünk??

CSajok!
Én olyan hülécske vagyok mostanában.
Annyira féltem a kisebbiket,sokszor sirdogálok,mert féltem.Hogy leesik,hogy elesik,hogy beüti magát,hogy bármi is történik...Ez kezd beteges lenni nálam,érzem.Tudtok segiteni ,valahogy ebben??Egy-két tanács rám férne.
:roll: :oops:
Most éppen a nyári ovileállás miatt parázok.Mert ugyebár a 4 hét leállást én nem tudom végig szabin tölteni.2hetet itthon leszek,és ugy volt,hogy anyós a többi 2-t lesz velük vidéken,ahol lakik.De most már fel is hivtam,hogy nem tudom odaadni őket,mert nem tudom na.Anyumat beszéltem rá(itt lakik 5 percre)hogy legyen az két hétből egyet velük,vegyen ki szabit.
MA ő is mondta,hogy ez nem normális nálam...(rászoltam ma mert közel ment az uttesthez a Petrummal :oops: )
S.O.S.!
Vendég

Jó reggelt!

Erika!
Igen nagyon akartam a babát,de 2 év alatt sosem csinált vagyis nem reagált rá a szervezetem igy,hogy 3 hétig nem jön meg és pont most hogy kezdtünk végre belenyugodni,hogy nem lessz!!!!2 év alatt sokszor késhetett volna 3 heteket!Legalábbis én igy gondolom!
Voltam dokinál,egyenlőre a terhességi gyanú fenn áll,mert a folt nőtt,kedden reggel újra megnéz,vizsgál is és laborba is küld,aztán még ha mindig semmi,vizsgálatok jönnek,hogy kiszürjük akkor mi is van!!!!!
Vendég

Erika!
Igen már én is azt mondom,hogy ez nem normális nálad!Bocs!!De tudom,mit érzel én is igy voltam Dáviddal!De erre csak egy gyógymód van!Add oda őket anyósékhoz és meglátod nem lessz semmi baj,akkortól majd meglátod másképp látod az egészet!Ezen a helyzeten át kell esni,hidd el ezt a gyerek is megérzi ezt a beteges félést rajtad ez a gyerekeknek sem jó és lessz jó!!!Én ezt tudom tanácsolni!!!!!Örökké nem tarthat ez a féltés,a gyerekek nőlnek,én ismerek a közvetlen környetemben egy ilyen családot,hogy a 14 éves gyerek még mindig fogja anyuci kezét és egyebek tovább nem sorolom,azt a gyereket még a szellőtől is úgy féltik nem engedik le a vele egykorúakkal sehová,és haggy ne mondjam hogy az a gyerek valamilyen szinten lelki sérült!Gondolom ezt nem akarod!!!!!!
Elkell a gyerekeket engedni,nekik is kell a szabadság és neked is,mert ha itt lessz tőled 5-percre nem lessz nyugalmad sem!!!!Csak egyszer kell kipróbálni,hogy hogy birod,már másodjára menni fog az első nehéz én tudom mert én is átéltem másodjára már jobb!!!!!Hidd el tapasztalatból mondom!!!!!
Vendég

Tina

akkor bizakodjunk tovább! :wink: Hisz rossazt nem mondott a doki!

Köszi,hogy irtál a féltéses dologról. :shock: :D Igazad van,de olyan nehéz...
Anyósnál még kutya is van,egy nagy medveölő.Ezen is parázok.Meg kút(igaz lefedve),de akkor is...
Vendég

Erika!

Igen muszály bizni és pozitivan gondolkodni,mert valami van,vagy jó vagy rossz,mind kettő fenn áll,de most a dokim,irtó rendes és segitő kész!!!

Tudom,hogy nehéz,de ha esélyt sem adsz magadnak főként,de a gyerekenek és akikkel vannak a gyerekek,akkor lőttek az egésznek mert sosem derül ki,hogy mi van!!!!Próbát megér!!!!
Ilyenektől,meg,hogy kút és kutya és stb,stb,ne félj a gyereknek van esze és a nagy- szülő felelőséget vállal értük ahogy te is!!!!!
Ők is tudják a dolgukat ahogy te is!!!!
Ha kellő képpen megmondod,hogy félted őket hisz ez természetes akkor még jobban oda figyelnek rájuk!!!!!
Ne parázz, csak annyit amit normálisnak tekintünk!!!!
Az pedig ha egy kicsi para van bennünk ez természetes!!!!!!!
Vendég

Rik!

Alapjaiban egyet értek Krisztivel,de én tuti nem adnám oda őket ilyen hosszú időre.A 2 hét sok....főleg Petrus még kicsi sztem ahhoz hogy 2 hetet távol legyen tőled...Egy hét még azt mondom OK(talán),de annál több nem...Ja és az se mindegy hogy te milyen viszonyban állsz anyóssal,mennyire bízol bennük stb...Én az anyósnak max.egy napra adnám oda,anyunak meg akár egy hónapra is :wink: csak szemléltetni akartam...

Kriszti!

És mit mond a doki,az a folt most mi??Petezsák vagy mi?És a méhben van a folt?Méhnyálkahártya nincs megvastagodva??

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panni!

Annyit mondott,hogy nőtt a folt,az alakja is változott,a méhny-ról nem mondott semmit,és azt sem hol van a folt!!!Jövőhéten már többet tudunk,akkor több vizsgálatnak is nekifutunk!!!!!
Vendég

Kriszti

ami leletet kaptál azon sincs méhnyálkahártya vastagság??ÉS az a sárgatest amit látott multkor?Arra nem mondott semmit sem??
Annyit tudnék kérdezni még.... :) :oops:

PAnny,Kriszti

ksözi a válaszokat,tanácsokat.
Igen én is ugy látom,hogy két hét a világ vége.Nem birnám ki,se én,se a Réka(Aki utál ott lenni),se a kicsi aki sose volt nélkülem el,sehol(Anyum leszámitva,de az más..
Én is ugy vagyok vele,hogy anyámnak odaadnám,ha ugy esne,de anyósnak??Asszem nem.De az unokája,és muszáj odaadni neki.
Igaz nem mondta hogy huuu,de jó lenne,én kérdeztem,hogy elvinné-e őket,mert nem tudom megoldani.DE most már ugy érzem,hogy hülyeség volt ez a könnyelmű kérés.Nem tudom odaadni őket.Ha igy lenne,akkor kacérkodom a betegállománnyal..Mivel szabira 2 hétnél többre nem engednek..
Sőt!!HA most hallgatna odafentről engem Valaki,akkor kérném,esdekelve,hogy jó lenne arra babásnak lenni,megoldódna ez a kérdés...
:oops: :roll: :D

Andinak tegnap irtam sms-t.Nem válaszolt még...
Vendég

Kriszti,
hát igen, egy labor nem árt, abból tuti kiderül, hogy baba vagy nem.

Erika,
a gyerekek csak akkor szeretnek majd oda menni, ha Te nyugodt lélekkel engeded el őket oda. Te pedig csak akkor fogsz megnyugodni, ha bebiztosítod magadat. Minden anya aggódik, ezért születtünk, hogy aggódjunk a gyerekeinkért, hiszen más nem aggódik értük, nekünk a felelősségünk, hogy vigyázzunk rájuk. Szóval ha ott a kút és a kutya (és Te ezektől tartassz) akkor két hétig nem fogsz tudni aludni. Fogalmazd meg magadban, hogy mitől félsz, és próbáld meg kiiktatni a problémákat, vagy elkerülni, vagy megoldani. Azért írom ezt, mert én például nem tudom "átlépni" őket. Ha a gyerekeknek elmagyarázod, hogy nem szabad a kút közelébe menni, mert nagyon veszélyes (mély, belefullad, nem tud kijönni, senki nem hallja meg stb.) szerintem megértik, és egy lépéssel előrébb vagy.
És ha elmennél velük egy pár napra? Első két vagy három napot ott töltenéd, és akkor megismernéd Te is meg a gyerekek is terepet alaposabban, látnád, hogy mi újság azzal a kutyával, mamával is meg tudnád beszélni, hogy mire figyeljen oda. Persze nehezebben fognak a gyerekek hazaengedni, de minél jobban megismered az ismeretlent, annál kevésbé fogsz félni tőle.

Ha megnyugtat, én is rettenetesen félek mindig, és úgy érzem, csak én tudok rájuk igazán vigyázni. És ez azért van (szerintem) mert én ismerem őket a legjobban, a többiek csak hébe-hóba találkoznak velük, azt sem tudják mire kell odafigyelni egy kisgyerek körül. Szerintem ettől félsz Te is, anyósoddal nemigen találkoznak a gyerekek, és egy háromévesre vigyázni nem "gyerekjáték". Főleg ha két gyerek van, mert akkor még kiszámíthatatlanabbak. Szerintem ha valakiben nem bízunk meg, akkor annak oka van, és nem feltétlen magunkban kell keresni a hibát.

Regényt tudnék írni! :)

Magamról:
túl vagyok a vizsgákon, meg az egész féléven, nagyon jó eredményekkel. :D
Próbálok majd egy kicsit lazítani, meg utolérni magam a háztartásban stb. És nem utolsósorban a gyerekekkel foglalkozni! :wink:

Mindenkinek puszi, kicsit el vagyok maradva, de majd igyekszem felvenni újra a szálakat. 8)

Üdv, Nyáriorgona

Nagyfiam 6 éves
Nagylányom 3 és fél éves
És a legkisebb is megszületett!
nyáriorgona

Gona

ügyi vagy!!!!!!!!!!!!!Most aztán pihi!!!!Élvezni a kismamaságot!!!!
ÉS köszi!!! :lol: 8) :oops: :wink:
Vendég

Sziasztok!
Bele-beleolvasgattam a hsz-ekbe.
Mi is tervezzük a 3. babát!
Itt már mindenki pocakos?

Szép napot!
encike 2

Szép vasárnapot!

Nálunk kánikulla!Egész nap a lakásban besötétitve vagyunk és csak estére meyünk ki! :wink:

Gona!Elősször is gratulálok az eredményhez,most már tedd azt amit irtál!!!!ÜGYES VAGY!!!!

Erika!Gona jobban megfogalmazta valahogy én is igy gondolom!Én is ilyen fenntartásokkal voltam anyósomékkal,mig nem átléptem a másik oldalra és megtudtam azt,hogy nyugodt szivvel hagyhattam őket ott náluk!Nekik is lehetőséget kell adni,hogy bizonyitsanak,hisz a férjed szülei és nagyszülei a gyerekeidnek!!!!!Tovább nem ragozom,úgyis úgy teszel ahogy te akarod!!!!!!Még egyet,anyumékkal 100x többet voltak,mert ott laktunk az elején anyósomékkal meg ritkábban találkoztak,mig nem 1-2x rájuk szorultam,megváltozott a véleményem és a hozzállásom!!!!

Encike!
Végül is kipróbálod amit a másik topikban ajánlottam????
Sok sikert!!!!!!!!
Vendég

Encike

Még vagyunk páran akik nem...Igaztöbben vannak akik babát várnak már,és páran akik megszültek.
Irsz magadról valamit?Mióta probálkoztok,ilyesmi?!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?