Új privát üzeneted érkezett!

Sucer olyan helyes pocakod van!!!!!!!!!!!!:))))))))

H1N1:
fingomsincs hogy mit tegyek..egyenlőre azon vagyok hogy nem adatjuk be!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok lányok!
még csak most jutottam ide... viszont majd holnap írok csak a H1N1ről, mert most már kicsit fáradtka vagyok! ha nem baj...ugyhogy holnap jövök!!! jó éjt!

Kép
Kép
ronci

Susy, mikulásra kap egy műanyag akkus csavarhúzót, karácsonyra meg egy laptopot. Na jó, műanyag, és állathangos, nem igazi :lol:

MManya, nekem előbb látszott, bár Marcinál is elég hamar nyilvánvalóvá vált.

De ééédes a Susy-pocak :lol: :lol: :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

A februári topikban tették fel ezeket a kérdéseket a H1N1-gyel kapcsolatosan, ezekre ott válaszoltam, most ezt átmásolom ide, de ha van egyéb kérdés nagyon szívesen válaszolok amire csak tudok!!!!

1. ezt az influt könnyebben el lehet kapni, mint a simát?
2. mitől veszélyesebb, mint a sima?
3. én még sima influenzás sem voltam még soha, nem mindegy, melyiket kapom el?
4. mennyire lehet védekezni ellene a kézmosós történettel?
5. mire van kisebb esély, hogy ha el is kapom, szövődményeim lesznek, vagy az oltás szövődményeinek? (de hülyén fogalmaztam meg)
6. miért kell oltatni, mikor a sima ellen sose kellett, pedig éves szinten több10e ember fertőződik meg?
7. halt már bele EGÉSZSÉGES terhes nő a világon, vagy született-e a magzata károsodva az influenza járvány miatt?

1: ugyanolyan könnyű elkapni, mint a simát, mert ugyanúgy terjed...csak Te most fogékonyabb vagy, mert gyengébb az immunrendszered
2: nem feltétlenül veszélyesebb, csak ez más korosztályt támad és más a veszélyeztettek köre: ez főelg a fiatal felnőtteket és a terheseket támadja, furcsa módon, nem az öreg beteg embereket.. ahogy nekünk elmondták az emberek nagy része simán átvészeli, mint más influenzákat, de lesz vagy 4-5/ az ezerből/ akinek légzési elégtelensége lesz és lélegeztetni kell, meg lesz 1 aki meghal minden tevékenység ellenére
3: de, mindegy melyiket kapod el, csak állítólag a H1N1 a terhesekre fokozottan veszélyes, azért javasolják:angliában több terhes nő került lélegeztető gépre, nagyobb arányban, mint a nem terhesek, ezért ez a nagy óvatoskodás..
4: kézmosás: hááát, kézfogás után jó, meg kilincsek után jó, de egy tüsszentés ellen nem tudom, hogy tudna megvédeni, vagy ha a képedbe köhögnek...
5: az oltásban teljes vírus van, de az teljesen elölt állapotban: a teljesen elölt vírus nem okoz magzati károsodást.. az oltásoknál mellékhatást a szennyező anyagok szoktak okozni, a magyar oltásra azt mondták, hogy nagyon kevés szennyező anyag van benne, és az először megvizsgált 3200emberből: kettőnél alakult ki hőemelkedés, láz egynél sem, max gyengeség 1-2napra, vagy helyi pirosság-fájdalom az oltás helyén..
A betegség: a láz miatt veszélyes illetve az egyébvele járó tünetei miatt: pl. légzési elégtelenség
6: a fentiek összefoglalva
7: hogy halt-e meg konkrétan, fogalmam sincs, csak erre az angliai több terhesre kiterjedő légzési elégtelenségre tért ki a pandémiás bizottság elnöke az előadásában...Bár mintha mondta volna, hogy valamelyik bele is halt, de tényleg nem emlékszem..
igazából nem a terhes nőkre volt kihegyezve az előadása, mert ugyebár eü.dolgozóknak tartott előadást, ráadásul állomásvezetőknek, akik között eleve kevés a nő, a terhes meg pláne kevés! /én egyedül konkrétan /
De mégis folyamatosan megjelent az előadásában, hogy fokozottan figyelni kell ránk
Amit most írtam azt mind egy előadáson hallottam és nem szó szerint idéztem csak ami megragadt bennem../bár figyeltem rendesen/ Szóval ha valaki valamit másképpen tud, lehet, hogy úgy van, de nekünk konkrétan ezt mondták...

Kép
Kép
ronci

Nitám,
az Suzy szép pocija, nem az enyém!! Én/mi még csak gyúrok/runk rá :wink:

Ronci,
köszi a leírást a H1N1-ről. Nekem pont ez a bajom, hogy annyira megoszlik már csak az orvosok véleménye is, hogy nagyon nehéz így felelősen dönteni. Amit első körben tenni lehet, az az, hogy figyelünk a vitaminbevitelre, a higiéniára, aztán meglátjuk, de én úg yállok hozzá, hogy nem leszünk betegek!!!!

Mennem kell!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sziasztok!

Suzy nagyon szép pocakod van nem értem mi a bajod vele te nőőőőőőő :lol: :lol: :lol:
Jó kis pecója van a babódnak, kényelmes, otthonos, remélhetőleg csendes a környék, szép a panoráma a vesédre és egyéb szerveidre és reméljük a szomszédok sem zavarják 8) 8) 8)
A tulaj meg jófej csajszi lehet :D :D :D Szóval ennél jobb kérója nem is lehetne....tuti csajszi szerintem :roll: :)

Kép
Én vagyok a világ legboldogabb anyucija:-)))
bree

Bree,
betojás a dumád :D . Ma is megfagysz?
Mi újság munka téren? Ma is ráérsz :wink: ?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Szia Sucer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :)
Folyamatosan jönnek, de pillázgatok ide is, oda is...szóval amikor nincs itt Hádész, akkor vagyok:-) (Hádész a főnököm, még villámjai is vannak :D :D )
Fázni nem fázok, mert folyamatosan megy a hősugárzó (lesz egy kis villanyszámlája he-he) :twisted: :twisted: :twisted:

Reggel megcsináltam az ovutesztet, ismét szar, szóval kidobtam a pénzt az ablakon. Ott rohadjon meg, én nem veszek többet ilyet :evil:
Elvileg ma van PÉ-m, tegnap akcióztunk szerencsére...20-a körül jönne a mikulás az egész pereputtyával...szóval még van időnk pótolni... :wink: :wink: :wink:

Kép
bree

Sucer nehari..kicsit szétszórt vagyok:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Bree,
vigyázz magadra, tudod a felfázás miatt. Nekem is van lábmelegítőm, pont letojom a villanyszámlát :evil: . Ovuteszt: bár még sohasem csináltam, azt kell mondjam valszeg rossz a teszt. A többiek is ezt mondták, nem? Szeressétek egymást a többi nem számít :wink: :wink:

Nita,
nem haragszom, remélem Freudi elszólás volt és te már tudsz vmit amit én nem :wink: .

Pizzát ebédeltem (hajrá egészség), úgy jóllaktam mint a duda 8) .

Megyek emésztek és közben munkát imitálok 8)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Pizza nyami, de én spenótot ettem (lányokhoz segít) :twisted: :twisted: erre a férjem közölte, hogy rántottát reggelizett :lol: :lol: :lol: :lol: ami fiúknak kedvez.
Hozzáteszem semmit nem befolyásol ez most, hiszen hónapokkal előtte kell étrendet váltani...de mi jól elszórakozunk ezen :) :) :) :) szóval a mai állás 1-1 :roll: :D :D

Kép
bree

Sucer!
Akkor egy pocakfotót, ha már Nita megelőlegezte? _ bírnám, ha a hasadba beszélte volna a babát :D

Szisza!
Köszönöm a listát, pont ezt kerestem. :D

Bree!
Konkrétan nincs fűtés az irodában? Nagykabát és hősugárzó? Vagy hogy kell téged elképzelni? - vizuális típus vagyok

mmanya
Kép

Kép
mmanya

Bree!
Honnan tudsz ilyeneket? Most az étrend segít, vagy az, hogy mikorra érnek oda az utódkezdemények?
Én lazacot ettem - a mai nap volt, amikor kirúgok az étkezési jegyekből - férjem meg túrós derelyét. Vagy akciós napot kell nézni?
Ki érti ezt, ki érti ezt, én nem...

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

Nézzétek csajok! :o :D
Kép

Ha a felső sorban kikeresed az utolsó menstruációdnak az első napját, az alatta lévő, sötétebb sorban megtalálod a szülés várható időpontját. Ha a ciklusod rövidebb, vagy hosszabb a 28 napnál, a szülés időpontja is korábban, illetve később várható, mint azt a táblázat mutatja!

Kép
bree

Sucer!

A megtermékenyítés során a spermasejt egyesül a petével és kialakul egy új élet. Ha a spermium X kromoszómát („lányos spermium”) vitt a petével – ami csak X-es lehet – lefolytatott buliba, akkor a petesejttel egyesülve XX nemi kromoszómájú, azaz leánygyermek születik. Ha viszont a spermium Y-os („fiús”) volt, akkor XY-os, azaz fiú lesz a kicsi. Mindebből következik, hogy a születendő utód nemének felelőssége a férfiak vállára nehezedik.

Másrészt sejtéseink szerint a „biológiai módszereknél ” a spermasejtekre érdemes koncentrálni. Kutatások szerint az Y-os, fiús spermák többen vannak, gyorsabbak, de korán halnak. Az X-esek kevesebben vannak, lustábbak, de szívósak. Tekintve, hogy az érett, a spermiumokat legfeljebb néhány napig váró pete havonta ismétlődően „bújik elő” a tüszőrepedés (ovuláció) után, valamint, hogy az ovuláció időpontját az ún. hőmérős módszerrel minden nő meglehetős pontossággal meg tudja határozni, a szülőknek az „édes éjszaka” időzítésére kell koncentrálniuk.

Ha valaki fiút szeretne, akkor a fürge, de rövid életű fiús spermák célba jutása érdekében az ovulációhoz minél közelebbi időpontban kell összebújni. Lány érdekében ellenkezőleg, persze esélyt hagyva szegény X-es spermáknak is a célbaérkezésre, hiszen azért ők sincsenek vasból. A fiús, illetve a lányos spermiumok aránya is többféle módon befolyásolható. Ha a tervezett megtermékenyítés előtti időszakban a leendő apa gyakoribb szerelmeskedéssel csökkenti spermái számát, akkor megnő a hosszabb életű X-esek aránya.

Egyes kutatások szerint a konyhasóban és káliumban gazdag étrend a fiú, míg a sószegény, kalciumban, magnéziumban gazdag diéta a lány utód születésének ad nagyobb esélyt. A tervezett megtermékenyítés előtt legalább 2,5 hónappal kell elkezdeni a diétát, amely súlyos áldozatokkal is járhat: lányos diétánál pl. tilos a sör fogyasztása!

A fiús és lányos spermiumoknak a közeg sem mindegy. A fiúsak a lúgosat tűrik jobban, a lányosak a savasat. A teendő: ecetes (savas), vagy szódabikarbónás hüvelyöblítés, közvetlenül „babacsinálás” előtt. A biológia mellett nem szabad megfeledkezni olyan egyéb tényezőkről sem, mint a csillagok. A kedvező bolygó-állásokról az asztrológusok tájékoztathatnak.

Kép
bree

Szakemberek szerint a magzat nemét nem a hormonok, nem a fogantatás időpontja, és nem is a csillagok állása dönti el, hanem egyértelműen a bevitt ásványi anyagok. Tudományos kísérletek szerint 4 ásványi anyag felelős azért, hogy magzatunk fiú lesz-e vagy lány. Egyrészt a kálium és nátrium, másrészt pedig a magnézium és a kalcium. Bizonyíték rá egy állatkísérlet, miszerint a káliumban és nátriumban gazdag eledelt fogyasztó nőstények 70-80%-ban hím utódnak adtak életet; a magnézium és kalciumot fogyasztók pedig 70-80%-ban nőstény utódnak adtak életet. Tehát ha étrendünkbe több nátrium és kálium ételt csempészünk, nagyobb valószínűséggel születik fiúgyermekünk, ha pedig több magnézium és kalcium kerül a szervezetünkbe, akkor kislánynak örülhetünk. Az egyensúlyra azért mindenképpen figyeljünk, mert a várandós kismamának és a magzatnak mindenre szüksége van. Illetve nagyon fontos, hogy fogamzás előtt számít az étrend!

Mit egyek, hogy lány legyen?
-tejtermékek, kivéve sajtok
-gabonafélék
-húsételek, szárnyasok, kivéve füstölt húsok, felvágottak, marha, sertés
-zöldségek, kivéve burgonya, lencse, bab
-gyümölcsök, kivéve banán, datolya, barack, cseresznye, aszalt gyümölcs

Mit egyek, hogy fiú legyen?
-sós dolgok
-húsfélék, legjobbak a hirtelen sültek
-zöldségek, kivéve spenót, zöldsaláta, zöldbab
-gabonafélék közül a kenyér és tészta

Kép
bree

Bree!

Asztrológusi kommentet nem csatolsz? :lol:
mmanya

Kép

Kép
mmanya

Sziasztok!

Megvolt a 12 hetes uh. minden rendben van, nem mocorgott a picurkám, de a szívhang jó volt, így azt mondták, hogy biztosan szunyókál. Elvégre délidőben voltam.
Levették a vért is a kombinált teszthez, egy hét múlva kapok egy kódot és meg tudom nézni majd.

Bree
Remélem igazad van, de hamarosan kiderül, hogy leányzó, vagy kiscsávó laki e odabent. :lol:

Brigi
Azt hittem lophatok tőled egy két tippet, de nem sikerült. :oops:
Az a baj, hogy nekem van egy 9 éves keresztlányom, aki csak kinézetre kislány, amúgy nagyon fús, egy babája sincs, de autó és társai annál több. Mivel én jól elkényeztettem és megvettem neki mindent, most minden jön hozzánk Kristófnak így nagyon nehéz, mert ötletem sincs, hogy mi legyen az ajándéka. Vagy 40 darab meséskönyvünk van, pedig egyet sem vettünk, és így vagyunk mindennel, már laptopunk is 2 van... :?

Kép
Kép
susytunder

Mmanya van már fűtésünk, csak eddig szarakodott...most már kaptam hősugit is a héten....szóval nem kabátban ülök már végre :lol: és ma a nap is kisütött kicsit 8) 8) 8)
Asztrológusi kommentet is kereshetek...
:lol:

Kép
bree

Bree,
azta látom tényleg van időd, köszi a leírást :). Anno én rendeltem egy könyvet aminek az a témája, hogy egészséges táplálkozással a gyermekáldásért vagy vmi ilyesmi, de én azon úgy berágtam, hogy elraktam és azóta se akadt a kezembe. Na nem azért mert ha szükséges lenne nem tudnám visszafogni magam a cél érdekében, hanem azért mert gyakorlatilag mindent tiltólistára tesz szinte és a könyv végén az volt az érzésem, hogy már azért is lelkifurit kellene éreznem mert megiszok egy pohár vizet. :) Szóval annak a híve vagyok, hogy nem agyalok akkor ha eszem, nem agyalok akkor ha nem, és ugyanígy vagyok a szexel is. Jó amikor van, de nem nézem a naptárat, mert abba 2 éve nagyon belegabalyodtam és borzasztó volt. :? Ha jönni akar a kismanó, akkor jönni fog, ha pedig nem, akkor ez van. Lehet, hogy ez nagyon keményen hangzik, de anno csalódtam hónapokig, aztán a betegség így én már csak így tudok ehhez állni. Félreértés ne essék, mindent megteszek/teszünk a babáért, de nem tudom magam megerőszakolni. Szóval nagyon várjuk, ha jönni akar, jönni fog! :)

Suzy,
jó, hogy minden rendben van veletek:) . Már akartam kérdezni, hogy nekem direkt nem válaszolsz soha? Vmivel megbántottalak esetleg? Bocsi, lehet, hogy csak én vagyok érzékenyebb..., mondjuk az is lehet, hogy csak nincs időd visszaolvasni :wink:

Mmanya,
lazac, nyami, imádom halat minden formájában :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer
Jajj dehogy is van bajom veled! Ezer bocsi, ha figyelmen kívül hagytalak, nagyon szégyellem magam. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Konkrétan a könyv:
Fern Reiss: Egészséges táplálkozással a gyermekáldásért
http://bookline.hu/product/home!execute ... ekaldasert

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Suzy,
semmi baj, mondom az is lehet, hogy én vagyok érzékenyebb.... és ez tudod miért nem jó? Mert ilyen szoktam lenni mielőtt megjön :( :(
Ne szégyelld magad, nincs rá okod és ami a lényeg örülök, hogy nem bántottalak meg. Az ember sohase tudhatja.

Szép napot! :)

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer lehet én már tudok tényleg valamit:))))))
Suzy örülök hogy minden oké!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitám,
bár úgy lenne! Mi hír a fiúkkal? Jól vagytok?
Anyós elment már melegebb éghajlatra? Úgy sajnálom azt akinek rossz anyós jutott, az enyém egy áldott jó ember, nagyon szeretjük egymást! Ez most nem ömlengés, hanem tényleg így van, egy második anyukám van. Asszem szerencsés vagyok :) .

Nincs kedvem melózni, de nem is baj, ma fél 5-kor dobbanthatok, juhéj!!! :D

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Barnika még alszik......Máté játszik a autópályáival meg autóival......

anyós sajna még itt van....kb 3.hete párom megráncigálta kicsit....azóta annyi van hogy nem hangosan kiabál hanem halkabban....de ugyan ugy mocskolódik:(((((

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita,
nagyon sajnálom, hogy ilyen gáz anyósod van. Nem emlékszem pontosan, ti együtt laktok? Az rémes lehet :(
Fel a fejjel, hidd el jobb lesz minden!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Hello!

Én is itt vagyok. Visszaolvastam. Hááát, volt mit. Termeltetek rendesen :lol:

Szisza!
Szerintem helyesen döntöttél, hogy a párod kívánságát is figyelembe vetted! A Dávid (előfordulási ráta ide vagy oda) Egy kellemes név. Szerintem. A Dalma meg megint csak szép név. :wink:

Susy!
Nagyon helyes a pocakod! Nem csak 50 kg-os kismamák kellenek -e világnak :wink: Rendben van így minden, ahogy van :wink:

Kinga!
Szerencsére nem vagyunk betegek. Megy majd a privi is, csak most apával majd' egyidőben érünk haza a munkából és olyankor gyors főzés, napi élménybeszámoló, 17.30-kor már fürdünk, hogy utána még játszassunk valamit Bogival, mert Ő már 19-kor megy alukálni. Úgyhogy majd írok. Cseppet tudtál vennil? Vagy más gyógyszert használsz?

Jaj, nem akarok senkit kihagyni, de zsong a fejemben a 3 oldalnyi infó :lol:

Brigi!
Hurrá! Micsoda okos kislányotok van :lol: Befordult az Ő jó kis helyére.

Nita!
Sajnálom a herce-hurcát, amit anyósod okoz :cry: Nagyon nehéz lehet.

Bree!
Mi 7.15-kor indulunk reggel az oviba, de Én egy hosszúujjú felsőben meg egy sima téli dzsekiben járok. De amikor terhes lettem, iszonyat fázós lettem. Aludtam volna mindig, meg a konvektort ölelgettem volna állandóan :roll:

Sucer!
Ilyenek ezek az ovisok. De jól megmondtad a kíváncsi anyucinak :wink:

Nálunk is aktuális az oltassuk vs. ne oltassuk a gyereket/magunkat. Most készítek felmérést a gyerekeim között, kit oltatnának, kit nem. Én sem magamat, sem Bogit nem oltatom. De tény, hogy nagyon nehéz dönteni :roll:

Jaj, ha valakit kihagytam, bocsánat!
Nem szándékos volt, csak rövid az agyam :oops:

A legapróbbaknak már megvannak az ajik, a többieknek még körvonalazódik. Egyenlőre apával vagyok nagy bajban. Esetleg valaki megszánhatna pár ötlettel? Ki mit gondol a párjának karira?
Bezzeg Boginak kb. 523 játéktippem volna :oops:

Anita
Kép

Kép
gani

Én is itt...
bree, ha rám hallgatsz, kihajítasz minden okos táblázatot, rásegítő eszközt, ovu tesztet... ezektől frankón rá lehet görcsölni a dologra. Csak szeressétek egymást és várjátok a babát. Higyj nekem, van 10 görcsölős sikertelen hónap a múltamban ill. kontra két gyors teherbeesés minden hókusz-pókusz nélkül :wink:

Gani, nekem lenne Apának ezer ötletem, csak sajnos itt helyben nehéz kivitelezni, kocsival meg ezért nem vágok neki Pestnek többször :oops:
Nálunk kellene egy jó pénztárca...
Apa bármilyen gyűjtői érmének örülne... csak pár van neki és mindig folyatja a nyálát az évszázados családi gyűjtemények láttán. Nekünk ilyenünk nincs, nem is fogunk örökölni ilyet, de Apa vágyik rá.
Ill. van egy régi karórája a nagypapától, ezt szívesen rendbe hozatnám, de ehhez egy nagy profi órást kellene találnom, na itt olyan nincs :cry: Na meg levenni a kezéről észrevétlen pár napra sem kivitelezhető:wink:
Ő egyébként könyvnek is örül. :wink: :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Kép

Ildi igen tudom, hogy igazad van, nem vagyok begörcsölve (még :P ), csak nagyon szeretek olvasgatni, álmodozni, tervezgetni, képzelegni :lol: :lol: :lol: reménykedni.
Igyekszem jól venni majd az első hónap esetleges kudarcát...ha úgy alakulna.
Én férjem is mindig kap könyvet karácsonyra...gyűjt egy sorozatot.
Idén UH képet tervezek neki adni....az is legalább 10 000 Ft-ba fog kerülni :D :D :D :D :D :D Mást nem kap :lol:
Na jó de...csak nekem még semmi ötletem nincs...meglepizni csak aprósággal szoktunk, inkább megbeszéljük a nagyobb dolgokat, hogy mire lenne szükségünk..

Kép
bree

Sziasztok!

Bree, nem semmi, hogy mennyire utánanéztél ennek a fiú-lány kérdésnek. És végülis mit szeretnél? Mi az étrend? :lol: Én nem változtattam az étrendemen, és egyik fiú, a másikat nagyon lánynak mondják. Mondjuk annyi, hogy a második előtt fogyókúráztam, lehet, hogy az zavart be? :lol:

Susy, örülök, hogy minden oké. Eleinte nekem sem mozgott Mincsi, aggódtam is rendesen, ahogy ilyenkor szokás :lol: De kértem soron kívüli UH-t a dokimtól 13 hetesen, és nem csak bemozgatta őt, hanem még a nemét is megmondta. Szóval ha nem mozog, tuti kislány, jó? :lol: :lol: :lol:

9 éves fiús lánynak a legnehezebb ajándékot venni. Nekem Marcin kívül egy 4 éves fiúnak és egy 2 éves lánynak kellett vásárolni, az még könnyű. Én lehet, hogy a helyedben a társasjáték-fronton néznék körül.

Sucer, nekem a "csinos kismama" könyv került el a kezem ügyéből :lol: :lol: :lol:

Gani, 7-kor már alszik Bogi???? Irigyellek. Reggel mikor kel? Nálunk este 10-től reggel 7-fél 8-ig van szunya. Ha előbb fekszik, előbb is kel... :?

Ajándékötlet apának? Én is gondban vagyok. Kitaláltam, hogy kap egy wifi routert, mert szenved a net kábelétől. Erre ma bejelentette, hogy este megy megvenni. Szóval ez kilőve. Más ötletem egyenlőre nincs, pedig anyósék nevében is kell még ajándékot venni neki...

Ábrándozásban én is király vagyok :lol: Most az esküvőt tervezgetem állandóan, már annyi ötletem van :lol: :lol: :lol:

Ja igen, nagyobb ajándék. Tavaly mi is megbeszéltük, hogy nem meglepizünk, veszünk közösen DVD felvevőt, hogy legalább a nekünk tetsző műsorokat végig tudjuk nézni. Én azért megleptem Őt ( :lol: ) egy tuti szexi fekete-piros fehérnemű garnitúrával. És ott görcsöltem, hogy hogy lopjam ki a hálóból, hogy fel tudjam venni, és akkor legyen "ajándék-átadás", amikor Marci már alszik :wink: :lol: Persze ő is meglepett egy fülbevaló-nyaklánc párossal, hiába beszéltük, hogy semmi meglepi

Brigi

Kép

Kép
hékás

Gani,
én pendrive-ot veszek apának, már meg is kérdeztem hasonló szaki barátját apának, hogy milyen volna a tuti, így ki vagyok már kupálva a témából. Másik meglepi lehet még, ha szeretitek a humort, hogy jegyet szerezni, showder klubbos előadásra, vagy a beugróra. Én még egy ilyenben gondolkodom:). De kapott már tőlem masszázst is :wink: . A 7 órai alvásért irigy vagyok, nálunk fél 9 körül van fekvés... :oops:

Brigi,
Apa biztos örült az extra ajándéknak, nem? :wink: Mi is megbeszéljük, aztán nem tartjuk be, ez már csak így van :)

Susy,
az jutott még eszembe, hogy ha tényleg ennyire fiús gondolkodású a kislány, nem érdekelné egy Csodák palotája belépő, vagy a dinós kiállítás? Lehet, hogy hülyeség, ez csak egy ötlet.

Ildi,
jó látni :) nagyon szép ötleteid vannak a párodnak! Miért nem mész Bp-n? Van vmi rossz tapasztalatod?

Bree,
honnan veszed ezeket a szép képeket amiket becsatolsz? Tök jók :)

Szép napot!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Én december 26-án akartam elrángatni apát egy Strauss-hangversenyre, de nem ment bele. Azt mondta, mindenórásként nem vállalja be. Ja, csak mindig elfelejti, hogy ÉN leszek akkor mindenórás, nem ő... :twisted: Na mindegy, pedig olyan jó lett volna...

Brigi

Kép

Kép
hékás

Brigi,
sztem se gáz a szélére kell kérni a jegyet, aztán ha érzed, hogy van vmi dobbantani a kórházba. Gondolom a hangverseny sem lenne messzebb a kórháztól, mint az otthonotok. Persze csak ha nem Bécsbe mentek :wink:

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Nem Bécsben lesz, a zenekar jön ide Bécsből :lol: :lol: :lol: :lol: Tényleg nem lenne messzebb, mint a kórház, de kiegyeztem azzal már, hogy mivel aznap jönnek anyósék, és anyós itt is marad, amíg haza nem érek a kórházból, jópár este elmegyünk vacsizni. Én ilyen kis engedékeny vagyok :lol:

Brigi

Kép

Kép
hékás

Ez így van rendjén. Időnként kompromisszumot kell kötni és megbeszélni mindent, ez minden jól működő kapcsolat egyik alapja nem? :wink: A vacsi se rossz, ránk is ránkférne már egy görbe este, kettesben..... kicsit nehézkesek az esték úgy, hogy azt kell lesni elaludt-e már a kislányunk, bezártuk-e az ajtót és tsai.... de most ez van ebből kell főzni :D

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Mi is alig várjuk, hogy anyósék jöjjenek vagy mi menjünk :wink: Most 2 hét múlva jönnek anyósék 3 napra, a vacsi tuti, azt ma reggel lebeszéltük. A többi meg úgyis alakul magától :wink: Bár a nagy pocak már kezd kényelmetlen lenni

Brigi

Kép

Kép
hékás

Karácsonyra nálunk távcső lesz az ajándék. Férjem már régóta szeretné, mivel mi meg nyáron sátorozva nyaralunk a gyerekek is rákaptak a csillagnézésre. Úgyhogy most a Párom kap egy távcsövet és meg egy könyvet ami magyarázza, hogy mi is az ott... Én nagyon örülök neki.
Maja Barbie-t fog kapni, mert már nem engedek be a lakásba több pónit és lovat, mert idegösszeomlást kapok. Miksa pedig legot - azt nyáron megvettük, mert 12-ről 4 ezerre le lett árazva :D .

Nálunk is nagyon ritkák a kettesbe töltött idő. De most nagyon várom, mert vasárnap megyünk egy Experidance előadásra. Anyukámat nem rángathattam fel Kecskemétről (mivel minden héten feljön egyszer két napra), anyósomra meg nem szívesen bíznám, szóval ovistárs anyukája fog vigyázni a saját kettőre + a mieinkre. Már úgy várom, és az a fura, hogy abszolút nem aggódok, hogy mi lesz szegény csimotákkal nélkülünk.

Sucer!
Ilang mit fog kapni? Van már ötletetek? - neki biztos van :D .

Hékás!
Apa biztos nem bánta az extra ajándékot. :lol:

Ildi!
Ha valamit Pesten kell beszerezni és nem kellesz hozzá személyesen én szívesen segítek, ha Pesten is be lehet szerezni nem csak Budán - bár bkv-val oda is elmegyek ha nem túl bonyolult. A szálíltást meg megbeszéljük.

Anita!
Ha nem túl titkos milyen arányban kérték az oviban az oltást?

Mmanya
Kép

Kép
mmanya

Na, hoztam egy pocakfotót, már úgyis régen hoztam Nektek :lol: 31 +4-en ilyen vagyok...

Kép

Brigi

Kép

Kép
hékás

Köszi lányok a felajánlást :lol:
de érvényes a jogsim Pestre is, meg szeretek tömegközlekedni is, ott laktam 25 évet. :lol: sajna ajándékokhoz személyesen kellek, így kicsit bonyolultabb az ügy... amihez nincs kedvem... gyerekkel elindulni, be pestre, végigrángatni a boltokon, haza hulla fáradtan haza érni, sajna nem bírom úgy, ahogy korábban. :oops: de azért van a net :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Brigi,
de szép a pocid!!!! :) Köszi! :)

Mmanya,
Ilang lovas legót kap (11e Ft, nagyon húzós, de egyszer van karácsony, nem igaz?), meg van nagyon sok könyv - sorozatok- amikből nagyon szeretne, ilyenek az Olvasó Leó könyvek, a Pöttyös Pannik, az Anna Peti, Gergők és tsai, ezeknek mindig nagyon örül. Aztán még szereti a Thomas mozdonyokat, vannak síneink, meg mozdonyaink is, de még van bőven ami nincs meg. Családban gyerekeknek fényképes puzzle-t veszek, vagy fényképes memória játékot. Nagyszülőknek tönköly párnát (ezt kérték), csak kapnak hozzá unokás huzatot is, na meg az elmaradhatatlan naptár unoka és család fotókkal, az mindig tuti ajándék! Experidance biztos jó lesz, jó szórakozást!!!

Ildi,
megértelek a rohangálás kapcsán, de most még talán nincs akkora tömeg. Reggel Apa nem tud benneteket vmeddig elvinni? Akkor korán végeznétek, mivel korán kedtetek, hm?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer!
Köszönöm, hogy leírtad! Az ötleteket azért is gyűjtöm mert Majának januárban Miksának meg februárban van születésnapja - arra is kell kapnia valamit. :D
Pont a leányzó születésnapjára gondoltam a Pöttyös Panni az iskolában c. könyvet. Olvasó Leó sorozat is jó lehet, csak még fél néhány kisbetűtől. Anna Peti Gergőből a Gergőkönyvet próbálom on-line beszerezni, de lehetetlen.
Nagyszülőket mi is naptárral szoktuk meglepni, az tuti jó ajándék.

Mesélek egy aranyos sztorit.
Miksa valamelyik Thomas-os könyvben kiszúrta, hogy van egy Molly vonat. Azt is kért névnapjára, azóta csak azzal játszik. Erre tegnap előtt megkérdezték, hogy a baba mikor akar már a pocakomba költözni. Mondtam, hogy én sem tudom, de mivel ők sem beszélték meg velem előre, az új babának is hagyni kell időd, majd maga eldönti. Miksa mondta, hogy ha lány lesz, legyen Molly (hát mimás) , mert M-mel kezdődik. A párom már-már rábólinott. Reggel megnéztem, Molly magyarul Molli. Csak így lehet anyakönyvezni. De így már nap olyan szép. Akkor legyen a beceneve valaminek. De az meg az Imola beceneve - férjem rávágta, hogy az egy Forma 1-es pálya, szóval az sem igazán lenne jó.
Mikor hoztam haza őket, akkor meg kifejtették a csimoták, hogy majd ők eldöntik mi lesz a tesó neve - esetleg mi , mint szülő véleményezhetjük -, de jobb lenne, ha ikrek lennének, mert akkor mindketten tudnának nevet adni egy-egy tesónak.
Hát ennek nem lett se füle - se farka.

mmanya

Kép

Kép
mmanya

Hékás!
Még mindig gyönyörű vagy! De őszintén! :D
Szerintem nem is nőtt a hasad az utolsó fénykép óta!

mmanya
Kép

Kép
mmanya

sucer igen sajna egy házba lakunk!:((((
Hékás mi is így beszéltük az idei karit...semmi ajándék hanem közöse egy felvevős dvd lejátszó:)))
a hangversenyre elmehetnétek...ahogy Sucer is írja csak a szélére kell ülnöd..ha a közepére kapnál jegyet és megindul a szüés max te is beszllsz a hangversenybe.........:))))))))))))))))))))
Gyönyörűen kigömbölyödtél:)))))))))))

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Mmanya,
én értettem a sztorit, nagyon aranyosak a gyerekek:) , hajrá 3-aska, hajrá M-es név :wink:

Nita,
gondolom, hogy nem tervezi az anyósod, hogy lelécel? Vagy náluk laktok? Nincs lehetőségetek elköltözni?? :(

Lányok mindenkinek jó hétvégét, már nem biztos, hogy tudok jönni!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Még annyit:
Bettike merre vagy? Mi van Veled?

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Hello!

Brigi!
Nekem is nagyobbnak tűnt a másik felsőben a pocakod. Most Én is úgy látom, mintha nem is nőtt volna az utsó kép óta :shock:
Minden nap 6-kor kelünk. Ha nincs ovi, akkor nem 7-kor alszik el Bogi! Csak a korai kelés miatt alszik el olyan korán. Amúgy 8-9 között alszik el s reggel 8-9 között ébredünk.
Valamelyik nap már 18.40-kor aludt :lol:

Sucer!
Lovas lego? Megnézem majd milyen az. Esetleg egy link tőled ilyen témában? :twisted:

Boginak Mi is tervezünk -többek között- Legot. Neki még nincs, így valami kezdő cucc kéne.

Manya!
Pár szülő kéri csak az oltást. A szülők zöme nem kéri.

Pendrive, távcső már van. Könyvet mindenképpen kap, azt már megvettem neki augusztusban. Véletlenül megláttam és meg is vettem neki. Ő Rejtőt szeret olvasni. Csak azt nem tudom, mikor fogja tudni elolvasni :? Ideje nuku.
Hangverseny jegynek tuti fix, hogy nem örülne. Mondaná, hogy jó vicc, de most már adjam az igazi ajándékot :lol:
A vicces belépő szuper ötlet lenne, csak innen elég messze van Bp. Azon kívül meg a fű se nő, nem még rendezvény :cry:

Viszont van egy ötletem. Szeret szivarokat kipróbálni. Mivel a dohányzáshoz nem értek, szivardobozhoz meg nem kell dohányosnak lenni...Majd körülnézek. Szeretném beleégetni a monogrammját vagy valami idézetet. Mondjuk : ,,a dohányzást halált okoz'' :lol: Na jó, ez vicc volt :lol:

Anita
Kép

Kép
gani

Helyesbítek! Persze nem csak Rejtő Jenőt olvas a zuram, csak épp Ő az egyik abszolút kedvence :lol:

Anita
Kép

Kép
gani

Gani,
http://www.legoaruhaz.hu/index.php?cont ... ekek_keres (írd be a keresőbe, hogy 7587, és 7585
ezek azok lovas legok, amiket Ilang nagyon szeretne. Mi volt ez a mérgesfej a mondatod végén? Jó, hogy Bogi ilyen korán elalszik, mondjuk korán is kel. Ilangot én reggel 7-7:15 között keltem, vagy ébred. Most nézem csak: új a vonalzód?

H1N1 oltás: ma az oviban kellett nyilatkozni, hogy kérjük-e vagy sem. Rákérdeztem az arányra, én voltam a 26. szülő, ebből mindösszesen 2 szülő kérte.

Jó hétvégét lányok!

Üdv,
Sucer
Kép
Kép
sucer

Sucer!
Gonosz vigyornak gondoltam. Azért, mert nem elég, hogy lopom az ötletet, még a helyet is kérem, ahol megvehetném :oops:
Mindjárt meg is nézem.

Anita
Kép

Kép
gani

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?