Új privát üzeneted érkezett!

Koalamaci!
Akkor mit szóljak én: nem értettem miért irod azt hogy KEZDEMÉNY=KEZDEMÉNY...Kép Látod, ki se kell javitanod magad, én már eredetileg is azt olvasom amit gondoltál! Kép
Szonja
Szonja

Koalamaci,
Hogyan kell használni azt a bizonyos ovulációs tesztet ? Én még sosem próbáltam, és érdekel, hogyan müködik.
Köszi elõre is,
Üdvözõl mindenkit az ûj csapattag!!!! adri
adri

Kedves Névtelen, (adri?)!

Nagyon örülünk minden belépõ csapattagnak, biztosíthatlak, hogy kitûnõen fogod magad érezni!

A jeleid nagyon jók, számíthatsz egy bébire!Kép

Add meg adataidat és felveszünk a "várólistára"!

Üdvözlettel:
Ancsi

Bubi!
Ezexerint 4 név = 4 baba! De szép is lenne!))
Nem igaz?)))

Lányok, a Virág névrõl jut eszembe:
Mi van Viráganyával????

Beja!
Nekünk is Bálint lett volna...Kép
Ancsi

Kedves Koalamaci!
Az előző terhesség alatt csak néha jelentkezett szédülés és enyhe hányinger. A köldökzsinór stimmel. Én is tapasztaltam.(Sajnos)
Te nem voltál még dokinál? Neked már illendő lenne nem??? UH nem állapít meg semmit??? 5-6 hétben már látják.

Fmar
A bagót felejtsd el.Én is letettem, bár okáig én is ezt vallottam amit te. Mire mondta az egyik doki, hogy a vetélés, korai szülés és a bölcsőhalál melegágya. Szóval ezt vedd komolyan!
Ahogy Beja nekem javasolta féllábon állás, rágó stb...
bubi

Ancsi
Az attól függ az első 2 hogy jön össze. Ráadásul én hajlamos vagyok az iker terhességre, mert mindkét ágon volt.
bubi

Kedves JÁzmin!

Hogy-hogy azt fontolgatjátok a pároddal, hogy nem próbálkoztok egy ideig? Belefáradtatok, vagy meg szeretnétek erősödni egy kicsit lelkileg?
Én csak néha belekotyogok a topicba, de kérlek ne menj el, te már hozzánőttél a topichoz, ha olvasod, biztos mindenki ismerőssé válik.
De gondolom, hogy maradsz.....Kép
Szóval, én kiváncsi lennék a "döntésed" részleteire, ha nem haragszol. Bár sejtéseim vannak, de az nem válasz.

Nagy - Nagy Puszi Neked Kedves Jázmin,
Évici
Évici (Évic

Sziasztok!

Csak a Bálintról jutott eszembe. Merthogy az elsõ nálam is BÁlint. Az oviban ketten voltak, a suliban immár hárman (26 gyerekbõl). Roppant divatos név, amikor én választottam, gõzöm sem volt róla, hogy ez most ilyen felkapott. Mondanom sem kell, hogy nekem is nagyon tetszikKép
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Koalamaci, köszi a gyors választ,igyekszem végképp elhagyni a cigit...a másik témáról, akkor lehet, hogy nekem csak egy erõsebb vérzés volt.
Jázmin,én is ritkán férek most a géphez, és akkor egyszerre sokat kell olvasnom, és ezért nem mindig vagyok képben, de remélem, hamarosan egy másik topicban találkozunk:-)))
minden új belépõnek üdv, és mindenkinek jó hétvégét és sikeres akciókat!
Bocs, egy kérdés még, ha vann fenn valaki: írnátok nekem a MACA-vibérõl? Köszi, puszi, margit
fmar

Megitn margit: vann helyett javaslom a van-t
bocs
fmar

Bubi!)
Ejha, akkor akár kettõ, vagy talán egy terhességbõl is adhatod majd ezeket a neveket!Kép
Ancsi

Kedves Ancsi!
Bár úgy lenne, de egyesével talán könnyebb
bubi

Üdv Lányok!

Kedves Szonja!

Hát aki mellékállásban gondolatolvasó, annak könnyü! Kép

Kedves adri!

Az ovulációs teszt lényege, hogy a menstruáció után 10 nappal naponta kell minden nap ugyanabban az időben tesztelni. Ez igazából a luteinizáló (remélem jól írtam) hormont mutatja ki, ami az ovuláció előtt jelentősen megugrik. /Én speciel három hónapig próbáltam, de elszúrtam a dolgot, mert nem jókor néztem. Tiszta ciki volt, mikor rájöttem, hogy bakot löttem. Kép/ Az ára elég húzós. Kép Általában nincs is a patikában, meg kell rendelni és 1-2 napon belül hozzák is neked. Van 7 és 10 db-os. Ha jól emlékszem a 7 db-os 6-6.500,- Ft körül van, a 10 db-os kb. 7.500,-. (Én először a 10 db-ost kértem.) De hogy most a gyógyszeráremelés ezt is érintette-e és ha igen mennyire, fogalmam sincs. Ja, a neve (legalábbis én ezt próbáltam, ezt ajánlották és nem is tudom, hogy van-e másik nálunk) CORAX. Iderakom a linket, ahol megtalálhatod a leírást róla.
[url=http://www.corax.hu/patika.htm" TARGET="_top]http://www.corax.hu/patika.htm[/url]
Ha további kérdésed van, kérdezz csak nyugodtan. Ha tudok, segítek. Kép

Kedves bubi!

Nem voltam még dokinál. Úgy gondoltam, hogy amíg nem todok két csíkot felmutatni, addig szerintem nem is nagyon foglalkoznának velem. Ráadásul, ha jól számolom a legjobb esetben is max. 4 hetes lehet, úgyhogy nem hiszem, hogy ha ott is van, akkor meg tudnák állapítani. Akkor meg minek idegesítsem őket is, meg magamat is? Kép A tünteteket meg igazából nem is tudom, hogy tényleg érzem, vagy ha érzem, akkor tényleg AZÉRT érzem, vagy már csak bemagyarázom magamnak? Kép A mellem pl. egyáltalán nem fáj. Az elsönél már kb. a 3-4. héttöl azt hittem, hogy szétszakad. Most meg semmi. Egyedül az alhasam bal oldalán, olykor meg a jobbon /? na ennyit a tünetekről Kép/ érzek fura dolgokat, de nálam ez meg már szintén megszokott, úgyhogy nem nagyon merem még komolyan venni. Persze a gondolattal azért eljátszom! Kép /Párommal az eddig számításba jött nevek alapján teljesítenünk kéne a humorjainkban emlegetett focicsapatot. Kép/ Mindenesetre most várom a két csíkot, vagy (nem várom) a következö menstruációt és ha még mindig semmi, akkor tiszteletemet teszem a rendelőben. Addira csak meg tudják mondani, hogy mi van. Kép

Te is próbálj egy kicsit megnyugodni, nem görcsösen akarni. /Hogy ezt milyen könnyü mondani!? Kép/ Mindenesetre csak ellátogat lassan mindenkihez a gólya. Kép

Tényleg jó itt köztetek. A reggeli teszt után le voltam törve, mint a bili füle. Most meg már egész helyreráztatok. Kép

Koalamaci
Koalamaci

Margit!
Maca Vibe: A Fókuszban bemutattak egy párt, aki minek mindenféle próbálkozás után nogyógyászuk tanácsára a Maca Vibe hozta meg végre a gyermekáldást. Itt a topicban (ha jól emlékszem Erikánál) is volt már pozitív tapasztalat. A noknél rendezi a peteérést, növeli a fogamzóképességet. A férfiaknál impotenciára, ill. spermaszámnövelésre jó. 3 hónapig kell szedni 3X1-et, egy dobozban 100 db van, és kb. 6000 Ft-ba kerül. Kérdéses mellékhatásról fentebb írtam.
M.
Monique

... és Kedves Jázmin!

Évicinek igaza van. Tessék csak ellátogatni ide és résztvenni a társadalmi életünkben. Én sem azért jöttem ide újként /ahogy egy másik topikban írják, rolleresként Kép/, hogy aztán a régi motorosok meg odébbálljanak. Hacsak nem átcsoportosítják magukat a friss kismamák közé! Azt lehet! Kép Én MIATTATOK jöttem. Mert láttam, hogy milyen kedvesek vagytok és bátorítjátok egymást. KépSzóval tessék jönni hozzánk és írni, hogy mi a baj! Punk-tum! Kép Ha tudunk, segítünk, ha meg nem tudunk, olykor az is sokat számít, ha az ember legalább kipanaszkodhatja magát.

Koalamaci
Koalamaci

Kedves Koalabrumi!

Úgy írsz mintha én lennék a helyedben. Nekem sincs tünetem,de azt a furcs érzést én is érzem, hol a jobb hol a bal oldalamom. Nem igazán tudom mi az próbálom azonosítani, de a mensi görcshöz igen gyenge és csak néha érzem.Úgy vagyok mint te nem akarok semmit belemagyarázni.Csak el kellene menned dokihoz. Nem?? Valamit azért már tud mondani. Nem azért a két fillérért de én az elsőnél 31 napon voltam UH akkor még nem látszott. De a 40.-en már volt petezsák, amire mondta a doki, hogy úgy látja nem jól van megtapadva. Ekkor kaptam a sárgatest hormont, de más késő volt (szerintem). Nagyon kíváncsi lennék mit mondanak neked????
bubi

Sziasztok Lányok.

Hü de sokat irtatok ma, én még csak most jutottam hozzá a nethez (ÁFA bevallás), de azért mindenkit elolvastam. A mai napunk is jo nap (ebben a pillanatban kezdett el dörögni az ég) KépKépKépKép

Már ugy hiányoztatok!!KépKépKép

Ancsi

Mail??

Bubi nyugi, hétvégén jolérezni magadat, majd a jövöhéten tesztelsz egy ujat.

Pucur
Pucúr

Kedves Jázmin virághölgy!
Én voltam a legboldogabb, hogy rátok találtam és végre kibeszélhetem magamból azt a sok keserűséget amit eddig tapasztaltam. No és a legfontosabb, hogy megosszam veletek az örömömet a bánatomat. Főként az örömöket!!!
Szerintem neked is jól esik ha valaki a témádhoz hozzá tud szólni, vagy azt pont átélte. Nézd mint én meg Koalamaci. És hidd el megnyugtató dolog, sőt anyirra már nem is aggódom mint az első terhességnél.Az borzalmas volt. Erről nem beszél az ember olyan könnyen, de itt megértő sőt segítőkész pajtásokra találunk mindannyian!!!
Tessék ide írogatni, és velünk lenne, mert mindenkire szükség van aki egyszer ide kerül.Ez MINDENKIRE VONATKOZIK!!!
bubi

Üdv Lányok!

Sajnos most mennem kell, várnak rám, de este remélem még be tudok nézni és válaszolni Bubi-nak. Kép

Addig is jók legyetek, vigyázzatok magatokra és ne álljatok szóba idegenekkel! Kép

Üdv, Koalamaci
Koalamaci

Szia Pucúr mizújs?
Köszönöm, hogy gondoltál reám,csak jövő hét közepén vagyok hajlandó tesztelni.(Sajnos e téren nem bízok magamban, nem bírom ki.)Ha nem jön meg 3-4 nap múlva akkor teszt.
Pussziii
bubi

Sziasztok lányok!

Csak elköszönni szeretnék tőletek!
Két hétre a Balatonra megyünk. Remélem mire visszajövök már útban lesz a baba ( dehogy útban... ). Mindenkinek minden jót kívánok!!!!
Szeretkezzetek sokat stb.... Azt is remélem, hogy mire visszajövök kevesebben leszünk ebben a topic-ban.
Ui: Hiányozni fogtok!
Száva

Koalamaci!
Írd meg, hogy neked fáj-e torkod, vannak-ilyen apró megfázás szerű tüneteid.Néha én úgy érzem mintha gombóc lenne a torkomba. Olyan néha mintha el akarna menni a hangom, mint aki sokat fagyizott.
Hétvégén nem tudlak olvasni benneteket, de Hétfőn mindent bepótolok.

Kellemes baba"esős"időt, kapcsoljatok ki.
Puszilok mindenkit
BUBIIII
bubi

Sziasztok kedves lányok!

Bubi, Koalamaci, és Évici kedves
sajnos nekem nem nagyon lehet segíteni és nem akarom a topic jó hangulatát nagyon rontani. Egyszerüen nem alakulnak jól a dolgok, fiatal vagyok, rengeteg betegségem van, hetente dokihoz járok ahelyett, hogy azzal foglalkoznék, amivel a többi velem egy idös lány. Becsömörlöttem és elegem van, szeretném abbahagyni az egészet. Most már több, mint 2 éve próbálkozunk, dokival célirányosan is már több, mint 1 éve. Elég volt kicsit az egészböl. Pihenni akarok, nyaralni, görkorizni, bodog lenni és nem a tüszöimmel foglalkozni éjjel-nappal. Egyszerüen elegem van.

Majd néha jelentkezem. Puszi
Jázmin
Jázmin

Sziasztok lanyok,

Azert irok, mert olvasva a soraitokat, total sirogorcsbe tortem ki. Visszaemlekeztem azokra az idokre amikor minden egyes menzesz depresszioba dontott. De szeretnek egy pozitiv tortenetet elmondani, remelem ez sokakban visszahozza az "eletkedvet". A kalvariam kb. 3 eve kezdodott. Hat honapon keresztul probalkoztunk a parommal - ez ugyebar nem tul hosszu ido. Nekem azonban valami azt sugta, hogy valami nincs rendben. Ezert addig jartam az orvosom nyakara, amig mindenfele vizsgalatot megcsinalt. Eloszor is hormonvizsgalatokat. Kiderult, hogy a hormonokkal van egy kis baj. Kaptam gyogyszert. Ujabb harom honap utan meg mindig semmi. Ekkor egy laporoszkopias (muteti) vizsgalat soran kideritettek, hogy endometriozisom van. Ez az egyik leggyakoribb oka a meddosegnek. Nincs tunete, nem faj, UH nem mutatja ki, csak az, ha belulrol megneznek, es enyhen szolva nincs semmi felvilagositas rola. Mutet, hormonok es csodak csodaja, terhes lettem. Veteltem, de nem adtam fel. Es most mar 6 honapos a gyonyoru picurom.Pedig az eselyeim -hormon es fiziologiai problemak miatt - kb. 0-val voltak egyenloek.

Szurkolok mindenkinek

Jazmin! NE ADD FEL. Amit nagyon akar az ember az sikerul. Most pihenj egy kicsit, lazits, aztan munkara fel.

Cipomama
Névtelen

Üdv Mindenkinek!

Kedves Bubi!

Kép Nekem semmiféle megfázásos tünetem nincs, ami viszont nem jelent semmit, mert mostanra - minden szokásos elöjel nélkül - vérzem. Kép Hazajöttem a délutáni munkából és azóta csak fekszem és jóformán nem csinálok semmit. Egyelöre nem igazán jelentös, úgyhogy még mindig reménykedem, hátha nem menstruációról van szó és nem is arról, amitől rettegek. Igyekszem nyugton maradni. Mindenesetre nem fetrengek a fájdalomtól, mint ahogy ilyenkor szoktam, de AKKOR sem fájt. Kép Szóval nem tudom, mi van. Mire hétfőn "jössz", már többet fogok tudni. Bár a legnagyobb valószínűség szerint egyszerűen csak kicsit késöőbb jött meg és - ha optimistán nézzük a dolgot - kivételesen nem fáj sem a hasam, sem elötte a mellem.

Egyébként - korábbi üzenetedre reagálva, amire nem tudtam válaszolni - az Internetton van egy nagyon jó kis (Szülés, terhesség...) topic, amit Mr.Spock indított. ÖŐ egy amerikában élö szülész-nögyógyász és segíteni szokott mindenkinek, aki hozzá fordul. (Ha jól emlékszem, már korábban is ajánlották itt nektek, de hátha valaki mégsem ismeri és érdekli.)
Szóval itt délelött elmondtam neki, hogy mi a helyzet és ö is azt ajánlotta, hogy várjam a pozitív eredményt, vagy a következö menstruációt és ha még mindig sehol senki, jelentkezzem a nögyógyásznál.
Bár most már ezen túl vagyunk és lehet, hogy nem lesz rá szükség. Kép Mindenesetre igyekszem nem elkenödni, bár az utóbbi időben egyszer sem jött úgy meg, hogy ne sirattam volna meg. Remélem, te több sikerrel jársz! Kép

Kedves Jázmin!

Megértem, hogy kiakadtál és elment a kedved az egésztöl (valószínüleg sokan így éreznénk a helyedben), de ne add fel a reményt! Igazad van, talán tényleg jót fog tenni, ha pihentek egy kicsit és nem eröltetitek. Aztán pedig ki tudja? Lehet, hogy a legváratlanabb pillanatban, mikor lazítasz egy kicsit és már nem akarod olyan görcsösen... KépKépKép Annyi mindenre volt már példa, "csak" hinni kell benne. Mi szorítunk neked! Kép

Búcsúzom. Jó hétvégét kívánok Mindenkinek! Hétfőn jelentkezem.

Üdv, Koalamaci

Ui.: nem tudom Kedves Jázmin, hogy fog kinézni, ha elküldöm, de a végén a csak idézőjelben van! Fel a fejjel! Kép
Koalamaci

Jo reggelt mindenkinek!
Fantasztikusak voltatok csutortok du-tol ma reggelig annyit irtatok, hogy mar vagy egy oraja olvaslak benneteket - tudjatok, a pentek nalunk a hetvege egy egesz napja, igy nem tudtalak olvasni titeket...

Szia, Kriszti! Kép Kép Kép Kép es meg sok hasonlot kivanok, aztan potyogni fog az aldas, csak gyozzetek nevet valasztani... Kép

Barbi, a szerelmesen osszeugykodott pocaklakok gyonyoru es nagyon erzeki gyerekek lesznek - igy tartja a mondas.. Kép Rohamra fel!

Beja, gratulalok a pocaklakodhoz, vigyazz ra nagyon!! Kép

Figyusz, Jazmin, valamennyien, akik ide jarunk, neha hullamvolgyekbe kerulunk, kerultunk, sot van, aki meg fog is Kép DE MEGJEGYEZNEM, lazitani is tudni kell, ha te ugy gondolod, most jott el az ideje, hat lazits, hallgass a vagyaidra, el fog jonni a te idod is, nem lehet gorcsosen rahajtani egy celra sem, a baba-csinalas sem megy ilyen eroltetve. Pihenj, esetleg menjetek el hetvegere satorozni, akarhova, kis magyar hon bovelkedik latnivalokban, cseppkovektol a vizesesen at mindent megtalalhatsz... a romantikat, finom erzesek hozta szerelmet is... persze a paroddal, megegyszer atelve... Es ekozben jon az aldas is, es meglatod, amikor nem gondol ra az ember, magatol... Nagyon kivanom neked a legjobbakat!!! Mosolyra fel Kép Kép

Bubi, pihenj sokat, es ne aggodj!! A teszttel lehet, hogy varhatnal meg egy hetet.. ha kibirod! Szoritok erted.

Koalamaci! Pihenj, ez a legjobb, amit tehetsz. Jo lenne, ha ilyenkor az agyunkat is le lehetne venni pihenoallasba... Tudom, hogy sokat segitene... En mindig azt mondom, ha maradni akar, maradni fog, ha meg elment, azert ment el, mert serult volt, es egy serult gyermeket vilagrahozni, majd egyuttelni vele.. Senkinek sem kivanom!!!!!

Na, most kene valami jot is irni, mert befelhosodott a hangulatom, pedig ha tudnatok, nalunk is megvolt a bekules... Es milyen jol sikerult, mar tegnapelott este megtortent es meg mindig tart... Kép Kép Kép Nekunk sem kell babydoll es egyeb csodas cuccok ilyenkor.. Kép Kép Barcsak ikrek lennenek, de egy is eleg lenne....

Lanyok, hajra, menjunk mar at a masik topicba, mert ott alig irnak - a mienkhez kepest piskota a napi termesuk.. Kép Nevetos Kép hetveget mindannyiotoknak, Lella
Lella

Kedves Lányok!
Orülok, hogy orültok nekem, és igyekszem majd segíteni Nektek. Jó gondolat az Erazmusz topik - ezt még nem néztem meg, ide látogattam először a mai napon. Én általában csak éjszaka tudok felmenni a netre. Csütortokon ez nem sikerült - nem jott létre a telefonos kapcsolat, pénteken pedig vidéken voltam - majdnem minden pénteken ott rendelek. Most értem haza és gondoltam: megpróbálom. Most sikerült. Ha valaki tud tanácsot adni, hogy hogyan lehet kinyomtatni a levelezéseteket, jó lenne, mert így konnyebben át tudnám tekinteni és válaszolni. Nekem a fiam a net-szakértó, de Ó mos Németországban van táborban, igy magamra vagyok utalva. Most ellátogatok az Erazmusz topikba, este visszatérek ide és megnézem a részemre itt található kérdéseket ismét.
Üdv.: Erazmusz
Erazmusz

Sziasztok lányok!

Szombati lista:

Szandra: 4 c 45 cn Mohács 23 év
Ancsi: Adács 27 év
Kicsiandi: 5 c 33 cn Budapest 32 év
Bella: 13 c 25 cn Debrecen 25 év
Ildi: 3 c 24 cn Szekszárd 21 év
Lora: 8 c 24 cn Várpalota 24 év
Lotti: 7 c 21 cn Budapest 31 év
Éva: 25 c 21 cn Nyíregyháza 26 év
Kriszti: 11 c 21 cn Galgamácsa 29 év
Krita: 6 c 17 cn Nyíregyháza 26 év
Margit: 4 c 13 cn Budapest 30 év
Jázmin: 4 c 12 cn Pécs 22 év
Száva: 5 c 10 cn Miskolc 29 év
Andi: 11 c 10 cn Szeged 30 év
Barbi: 5 c 10 cn Calgary 26 év
Pucur: 2 c 6 cn Budapest 29 év

Iszonyatos hányingerem van, és nagyon fáj igazi fájdalommal az alhasam, mindkét oldalon és a méhemnél is Kép. Felhívtam az orvosomat, hogy lehet-e a clostilbegyt-töl, azt mondta igen. Hát én egy szemet nem vagyok többé hajlandó ebböl bevenni, mert érzem, hogy rossz amit tesz. Kép

Más újság nincs, esetleg off: az éjjel megpróbálták ellopni az autómat, de nem sikerült, "csak" a zárat tették tönkre. Kép

Mindenkinek minden jót: Lotti
Lotti

Sziasztok Lányok!

Bubi és Koalamaci kedvéért gondoltam leírom a magam kis tüneteit...

Szóval, nekem is feszült a mellem az elején, aztán már csak a mellbimbóm volt mindenre hiperérzékeny. Hányás, hányinger, szédülés nem volt, viszont kiélesedett szaglás minden mennyiségben. Volt egy színtelen, szagtalan, elég erös folyásom is, ez megmaradt egész terhesség alatt, a doki szerint ez ilyenkor normális. És irtó éhes voltam, de sose tudtam, mit ennék szívesen. Pattanásosodtam is, de az istenért nem múltak el. Aztán meg fájdogált a hasam is, mintha meg akarna jönni, erröl a doki elmondta, hogy a méhszalagok tágulása miatt érzem ezeket. Tök normális dolog. Néha komoly nyillalások voltak ezek, nemcsak olyan kis fájogatások. Puffadt voltam evés után, és nem nagyon voltam nagydolgon WC-n, viszont sokszor pisiltem.

Koalamaci, fel a fejjel, enyhe vérzés és pecsételés elöfordulhat akkor is, ha a baba ott van és nincs semmi baja. Kérlek, ne add fel! Ha a baba azt érzi, hogy akarod, hogy ott maradjon és nem a negatív gondolatok száguldoznak felé, hanem buzdítod a küzdésre, lehet, hogy sikerül neki! Remélem, hétfön csupa jót hallok Rólatok!

Puszi Nektek:

Dia
Dia

Kedves Lotti! Neha nagyon osszejonnek a dolgok, de utana mindig!! kisut a nap! Lehet, hogy most rossz, de lehet, hogy most fog sikerulni a baby... Amugy az autodnak nincs garazsa? En orulnek annak, hogy nem kelt laba!! Csak lasd meg a rossz mogott a jot, es maris jobban fogod magad erezni! Pussz Kép

Kedves Erazmusz!
Ugy erzem, mintha egy uj mutatna esetemben a Siklosi professzor fele, hisz amint megemlitettem fentebb a nevet, jottel te es megerositettel abban, amit az edesanyam eseteben tapasztaltam, kivalo szakember. Bar erre egyenlore varnom kell, mert -azt hiszem te nem tudod- en Libiaban elek jelenleg. Kerlek, elmondanad, hogyan kell a homersekletet jol merni, mert en is amilyen nagy buzgalommal kezdtem neki a homerozesnek, olyan gyorsan -az elso honap utan- abba is hagytam, mondvan, egyszer fel egyszer lefele esik a fok, szinte semmi kapcsolatban nem volt azzal az informacioval, amit egy egesz oldalon talaltam azt hiszem, a noklapja.hu-n. Lehet, turelmetlen vagyok, mult ev decembere ota probalkozunk a babaval, de sikertelenul.. Majus 1-en mentem el egy itt elismert nogyogyaszhoz, aki egy UH-os vizsgalatot csinalt, majd mondva, minden rendben van, felirt egy 3 honapos Clomid (5napon at napi 2tabl) + 12.napon hormoninjekcio -bol allo kezelest, aminek az utolso napjait taposom, egyenlore eredmenytelenul. Sajnalom, hogy ilyen hosszura sikerult, pedig probaltam visszafogni magam, es nem terhelni elsore a pontos kortortenettel, mert utobbi esetben kb. 3-4x-esere novekedett volna a jelen levelem. (mensi ciklusproblemak, eros alhasi fajdalmak stb.-re akartam celozni) Azert erdekesnek talalom, hogy az orvosom, akinek a kezebe adtam a dec-majusig tarto periodusaim /rajzat/ szepen tablazatba foglalva, beleirva az idoszakosan visszatero alhasi fajdalmakat, nem is szentelt figyelmet ra, visszaadta anelkul, hogy attanulmanyozta volna...

Ha a tobbiek is ennyit irnak, nem lesz eleg az ejszaka a valaszolasra. Azt hiszem, sokat segitesz azzal, hogy itt vagy, jo a tudat, hogy egy szakmabeli is tamogat-erosit bennunket. Koszonet erte, tovabbi jo munkat kivanok, Kép Lella
Lella

Kedves Bubi, Ancsi, Szonja, Pucur, Száva, Lotti, Éva!
Válasz az "Erazmusz" topic-ban.
Üdv. Erazmusz
Erazmusz

Kedves Lotti! (Lellának is szól)
Olvasom, hogy abbahagyod a Clostylbegytet. Erröl a következö a véleményem.
Nem tudom, mi okból kaptad. Sajnos, azt tapasztalom, hogy a kollégáim minden észszerü ok nélkül "próbáljuk meg ezt is" alapon adják, 3 hónapig. (ugy látom, Lella is igy kapja most). Ennek semmi értelme. A Clostylbegyt ovuláció indukciós szer. Akkor kell adni, ha nincs ovuláció, vagy akkor, ha ugyan van, de bizonyítottan alacsony a sárgatest hormon (progeszteron) szint a ciklus második felében. Ebben az esetben viszont nem csak 3 hónapig kell adni, hanem addig, amíg a terhesség be nem következik. És az sem biztos, hogy 2x1 kell naponta. Progeszteron szint méréssel kell beállítani a megfelelö hormon szintet, addig emelni, amíg be nem áll a megfelelö hormon szint. Ez lehet napi 5 tabletta is maximálisan (Siklósi prof. határozta meg ezt az értéket). Ha beállt, ezzel a mennyiséggel kell kezelni, akár egy éven keresztül is. A megfelelö progeszteron szint:2-3 mérés átlaga magasabb 21 ng/ml illetve 64 nmol/l értéknél. A következő menses előtt kb. 4-6-8 nappal kell mérni. Az alaphö görbéböl látható, hogy jó idöpontban történt-e a mérés. Ha jó a progeszteron szint: Siklósi prof. szerint a bekövetkezö terhességben nem kell hormont potolni. Én azért ilyenkor is adok Duphastont. Ha nem sikerül a terhesség: nemcsak a progeszteron szinttel van baj, hanem mással is. De az a legnagyobb butaság, ha azt a más okot úgy igyekszünk megkeresni, hogy közben a progeszteron ismét alacsony legyen! Tudomásul kell venni: a sikertelenségnek sok oka lehet, és e sok ok közül ugyanannál a házaspárnál egyszerre jelen lehet több ok is. Csak akkor sikerülhet a terhesség, ha minden kizáró okot EGYSZERRE megszüntetünk! Ha egyszer az egyiket, aztán a másikat kezeljük, nem lesz eredmény! Tapasztalatom szerint az szokott a baj lenni, hogy a kollégáim ezt a törvényszerüséget nem ismerik fel! Tehát: meg kell vizsgálni, hogy kell-e Clostylbegyt. Ha nem: nem szabad szedni. Ha igen: nem szabad abbahagyni! Valóban lehet hasi fájdalom töle: ha túlstimulál és cysta keletkezik töle. Ez UH-val állapitható meg. Ha nincs cysta: nem attól fáj a hasad. Ha van cysta, de szükséges a szedés: 1-2 hónapot ki kell hagyni és utána ismét megpróbálni.

Kedves Lella!
A fenti írás Neked is szól a 3 hónapos Clostylbegyt szedésröl.
Az alaphö mérést szombat este leírtam az Erazmusz topic-ban. Ha van fax számod: köldök egy eredményes (szüléssel végzödö) diagrammot faxon. Meg egy üreset, amiröl csinálhatsz fénymásolatokat.
Hol élsz Libiában? Én is voltam 1 hónapig Libiában, Abu-Kamasban.

Kedves Mindannyian!
Leírom az első terhességemet, biztatásul.
Nagyon szeretem a gyerekeket, mindig szerettem volna. Nem szerelemböl mentem férjhez, hanem azért, hogy gyerekem lehessen. (Akkor még nem volt divat férj nélkül szülni.) 2 évig nem jött össze. Mivel szülész vagyok, minden nagy pocakú nőt egy kicsit irigykedve, és nagyon szenvedve néztem. Már azt hittem, nekem sose lesz. Az idö is nagyon haladt elöre. Menses rendszeres, alaphömérséklet zavaros volt. Abba is hagytam, mert semmi nem látszott belöle. (Ma már tudom: a lázmérö volt a hibás: nem japán lázmérö volt, hanem szocialista termék, ami saját kénye-kedve szerint mutatott valamit.) Egy vasárnap délelött fél 10-kor -a másik heverön a férjem 13 éves nagy lánya heverészett és olvasott - a férjemre rájött a sex és oldalról-hátulról megtörtént az eset, úgy, hogy a nagylány észre se vette. Még egy darabig heverésztünk. Nem is gondoltam rá, hogy valami történt. Egyébként is már elötte 2 hónapig nem volt semmi. Egyszer csak azt észleltem, hogy már vagy 10 napja nagyon fáj a mellem. Máskor csak 2 napig szokott. Megnéztem a naptárt: hát 1 hetet késett. Irány egy kolléga: azt mondta: kezdödö myomám (daganat) van. Akkor még tesztek nem voltak. A béka teszt negatív volt. 1 hét mulva pozitiv lett. A daganatból pedig egy gyönyörü kislány. Persze, ez se ment simán: 28 hetes terhesen vakbélgyulladás miatt meg kellett operálni. A vakbélgyulladást se a kollégáim diagnosztizálták: hazaküldtek pihenni. Ha én nem fedezem fel magam magamon a legfontosabb jelet: mind a ketten meghaltunk volna.

Üdv. Erazmusz
Erazmusz

Sziasztok!

Jó régen nem tudtam írni. Most megpróbálom pótolni az olvasást is.

NEkem a mai napon ismét megjött. De erről a hónapról tudtam, hoyg nem fog összejönni.
Majd legközelebb:-)))

Sziasztok

Kicsiandi
Kicsiandi

Sziasztok!
Jázmin!
Kérlek ne ad fel!!Arra még nem gondoltatok , hogy esetleg elmentek a káli intézetbe?Ha jövő év márciusig nem jönn össze mi oda megyünk nem várunk tovább , nincs értelme magad tönkre tenni.
Lányok kérlek rakjatok vissza a listára ma vagyok a 14.napon.
Bubi!
Ne keseredj el, nekem is az a próblémám ami neked, és a progeszteron kúpot ne hagyd el , mert ha terhes vagy akkor kell , ne hogy bajod esék és a babunak , nekem a 14.naptól a 25.napig kell szednem duphastont, sajnos nálam is elment az első.

Amúgy köszönöm lányok a kedves fogadtatást!
Sajnos nem lépek fel sűrűn és alig tudom követni az eseményeket de mindenkinek sorítok.
Én most várok ahöm jó szar el is vagyok miatta keseredve , na de mindegy.

Mindenkinek szórítók és hajrá!
Rakjatok akkor vissza a listára köszi!!
Boglárka
Boglárka

Jó reggelt minden babavárónak !!!
Kedves Ancsi !
Kösz a biztatást. Ma van a 27-ik napom, furcsa, de enyhe fájdalmat érzek néha az alhasban, de nem olyan, mint mikor megjönne. A melleim rettenetesen fájnak, alig tudok menni, a hõmérsékletem 37, de volt tegnap egy kis folyásom, ami aggaszt, oyan sárgás színû, igaz nagyon kevés. Szerinted ez baj lehet?
Milyen adatokra van szükség ?
Kedves Koalamaci !
Millió köszönet az információért.

Örülök, hogy köztetek lehetek, fontos, hogy legyen humorunk, és megmaradjon még akkor is, ha nem sikerül rögtön. Örüljünk minden hétköznapnak, tûl rövid az élet ! Nem tudom hogy kell csinálni azt a mosolyt.
adri

Szép jó reggelt Mindenkinek! Kép

Mindenkinek köszönöm a bíztatást, de úgy tűnik, hogy pénteken egyszerűen csak megjött Kép, úgyhogy a tesztek mégsem tévedtek. Nem baj, lesz ez még másként is! Kép

Kissé kókadt vagyok még. Hétfő van, reggel van, nem aludtam jól, szóval egyelőre ennyi. Ha felébredtem még jövök. Kép

Üdv, Koalamaci
Koalamaci

Jó reggelt Mindenkinek!

Hol vagytok? Tegnap egész nap lufi nagyságura volt felfujodva a pocim, szerintetek ez lehet a Clostitol? Nem volt tul jo érzés.

Ancsi merre vagy?

Puszi Pucur

mosoly: kettöspont utána pedig a megfelelö zárojel
Pucúr

Sziasztok Lányok!

Mizújs Koalamaci??
Remélem a hétvégén sokat feküdtél. Jó lenne ha meglátogatnád a nőgyogyót.Nálam továbbra sincs semmi.A teszt nem mutat semmit. A tüneteim még megvannak.

Köszönöm Boglárka, már folytatom is a sárgatest szedését.

Kedves Erazmus!
Hát le a kalappal, nem semmi a te történeted sem. Most gondolj bele, hogy ki vagyunk szolgáltatva az orvosoknak. És ha ellentmondasz akkor az már nem tetszik! Hála istennek az én dokim, nagyon ari és ha kell ötször egymás után is elmondja, polgári nyelven a dolgokat, csak hogy megértsem.
Kedves Dia !
Köszönöm a te történetedet, Nekem csupa-csupa hasznos infót tartalmazott. Sacc per KB. megvannak a tünetek, csak nem igazán akarom magam beleélni.
PUSSz BUBI
bubi

Jo reggelt lanyok!

Monique!

Micsoda?Ez komoly?Hogy oszinte legyek nekem is csak az elso honapban volt eredmenye a Maca-nak de remelem nagyobb bajt nem okoz!Most gyogyszereket kell kapnod?

Pucur!

4 honapig szedtem a Clostit,tapasztalatom szerint barmire kepes,kutya rosszul voltam toleKép

Szandra: 4 c 47 cn Mohács 23 év
Kicsiandi: 5 c 35 cn Budapest 32 év
Bella: 13 c 27 cn Debrecen 25 év
Ildi: 3 c 26 cn Szekszárd 21 év
Lora: 8 c 26 cn Várpalota 24 év
Lotti: 7 c 23 cn Budapest 31 év
Éva: 25 c 23 cn Nyíregyháza 26 év
Kriszti: 11 c 23 cn Galgamácsa 29 év
Krita: 6 c 19 cn Nyíregyháza 26 év
Boglarka: 15cn
Margit: 4 c 15 cn Budapest 30 év
Jázmin: 4 c 15 cn Pécs 22 év
Száva: 5 c 12 cn Miskolc 29 év
Andi: 11 c 12 cn Szeged 30 év
Barbi: 5 c 12 cn Calgary 26 év

Bogi!

majd add meg a tobbi adatot is ne haragudj fejbol mar nem emlexem.Bocsi!

Pussssssz Kriszti
Pucur: 2 c 8 cn Budapest 29 év
kriszti

Na megeccer

Szandra: 4 c 47 cn Mohács 23 év
Kicsiandi: 5 c 35 cn Budapest 32 év
Bella: 13 c 27 cn Debrecen 25 év
Ildi: 3 c 26 cn Szekszárd 21 év
Lora: 8 c 26 cn Várpalota 24 év
Lotti: 7 c 23 cn Budapest 31 év
Éva: 25 c 23 cn Nyíregyháza 26 év
Kriszti: 11 c 23 cn Galgamácsa 29 év
Krita: 6 c 19 cn Nyíregyháza 26 év
Boglarka: 15cn
Margit: 4 c 15 cn Budapest 30 év
Jázmin: 4 c 15 cn Pécs 22 év
Száva: 5 c 12 cn Miskolc 29 év
Andi: 11 c 12 cn Szeged 30 év
Barbi: 5 c 12 cn Calgary 26 év
Pucur: 2 c 8 cn Budapest 29 év
kriszti

sziasztok lányok, remélem mindenkinek jól és eredményesen telt a hétvégéje!!Ilyen időben nem is érdemes felkelni az ágyból:-)))))
Koalamaci, ne add azért fel, menj el egy nődokihoz, nézzék meg, mi a helyzet!!!
Mindenkinek, aki Clostyt szed: én borzalmasan voltam tőle: hányinger, szédülés, felpuffadás stb., viszont 3 hónap után most szünetet rendelt el nálam a doki. Mit szólsz ehhez, Erazmusz?
Más: írjatok nekem a Maca-Vibéről, annyit olvasok róla itt a topicban, de nem tudom, mi az!!Lehet, hogy én vagyok a buta...
Egyébként mindenkinek szorítok, kitartás, sziasztok
margit
fmar

Margit!

En 2. honapja szedem,az elsoben tok jo volt,nagyon megnovelte a vagyat, 27 napra megjott,nyak volt boven de nem jott osszeKép
Most se nyak se hoemelkedes szerintem nem volt ov.Nemtom miert nem hozta azokat a tuneteket amit elsore.
Lanyok!

nekem kezd olyan erzesem lenni,mintha a szervezetem minden energiajaval azon lenne,hogy megakadalyozza a tehebeesest,nem ertem mi van velemKép

Ha nem lennetek mar tuti be kattantam volna.

cupppppppp Kriszti
kriszti

Kedves Koalamaci !
Ne csüggedj, fogd fel humorosan, a következõ biztos bejön, az élet folyamatosan próbára tesz minket, de ez hasznos is lehet.
Fõ az optimizmus !
adri

Pucúr!
Nekem a Clostitól akkora cysztáim lettek mindkét oldalon, mint egy tenisz labda. És akkora volt a hasam, mint egy 3-4 hónapos terhesnek, pedig sehol semmi. Szerintem gyorsan csináltass egy UH-t nehogy túl késő legyen! Kívánom, hogy neked ne legyen semmi gond. nekem januárban nem szúrták ki, nem bökték meg, nehogy a szervezetem egy "hormon-sokkot" kapjon, és bizony hónapokba telt míg elmút (van akinek az első cyklusban kiürül, de általában sokkal hosszabb folyamat, amíg a szervezet kilöki magából a felesleges hormont)
Jók legyetek és mindenkinek hajrá!
Mi nemsokára indulunk NYARALNI!!!!
Szép hetet Nektek és "jó munkát" az ágyban! Kép
Cincérke
Cincérke

Sziasztok, Lanyok!

Kedves Koalamaci, fel a fejjel, pihizz es keszulj a kovetkezo probalkozasokra -a kellemesebb reszere celozgatok, persze Kép Kép

Bubi, nem drukkolok, marcsak babonabol sem, csak szoritok egy kicsit /nagyon/ erted, haat, jo lenne, majd kiderul, pihizz sokat, stb...

Kedves Erazmusz, koszonom a valaszod, bar egy kicsit el vagyok kenodve attol, hogy alatamaszod erzesemet a doktor feluletes vizsgalataval kapcsolatban. Kerlek, ha van ra modod, kuld el a faxot, a szamom: +00 218 21 483 00 31 vagy +218 21 483 68 20, es legyszives, a lap tetejere nagybetukkel rairni TO ALMAJARIA, HUDA -ez vagyok en itt a Kutatoban. Igen, majd elfelejtettem, Tripoliban, a fovarosban elunk, 4,5 eves kislanyommal es a ferjemmel. Gondolom, dolgoztal Libiaban, hogy tetszett? Kép vagy Kép volt? Regebben vagy mostanaban jartal erre? Erazmusz, a te eseted is nagyon egyedi, es problemakban sem volt hiany... Elgondolkodtato azert, mennyire sok tenyezo akadalyozza/hatja egy terhesseg kialakulasat ill. kihordasat, mikor /rutin az egesz, a szulessel egyutt... Ha tudnatok, a vetelesem utani sikeres terhesseg is mennyi problemaval/gorcsok, kemenyedes fokent, allando hormongyogyszer szedessel, a hatodik honapban ugy mentem le fel napig tarto negykezlabra, mint a jokutya, mert nagyon gorcsolt a hasam, persze, pentek delutan... De szerencsere abbamaradt.. Aztan a szules is -persze, tulhordva masfel hettel, este fel tizkor megrepedo burokkal, tagitas kezzel, semmi, majd nem masnap, hanem az azt koveto napo reggelen infuzio, benne toxitocin, fel 9-tol, nagyon eros fajdalmak, a gep pedig /viccbol/Kép nem mutatott!! osszehuzodasokat... a vege vacum, szetrepedt mehszaj es huvely... es mielott feljajjdulnatok, egy csodal kicsi erzes, mintha egy halacska bujt volna ki, nyekergett, es valami le nem irhato nagy erzes, ragaszkodas fogja el az embert, en le nem tudtam venni a tekintetem ROLA, A LANYOMROL, fantasztikus dolod volt, amikor elvittek kivizsgalni, nem tortent-e valami fertozes vagy egyeb a rutin szulesem alatt vele, a szemem ratapadt az ajtora, ahol kivittek, es fizikai fajdalmat ereztem a FEJEMBEN, AMIERT ELVITTEK... haaaat, akkor is megerte, vallalnam is megegyszer, deeee az az 53 ora... hal'istennek szerencsesen megusztuk a kislanyommal egyutt mindenfele ideg es egyeb serules nelkul... Rutin - a nogyogyaszok tobbsege szerint, es ha megsem az...??

Jol elkalandoztam megint, bocsi a hosszu levelert, tegyetek a tobbi tapasztalat koze, hatha le tudtok szurni belole valami hasznosat...

Sziasztok, Lella
Lella

Kedves lányok!

Teljesen félreértettetek. Én nem a teherbeesést "adom fel", hanem az örökké ezzel való foglalkozást, pl:dokihoz rohangálás, fórumba írni naponta erről... És én nem elkeseredésböl "adom fel", hanem csak pihenek, mert unom ezt az egészet. Majd 3-4 hónap múlva ugyanígy visszaugrok a sürüjébe, de most egyszer csak meguntam, hogy örökké dokihoz járjak és hogy naponta ebben a fórumban is erröl írjak. Szóval a témától csömörlöttem be, ezért is írok ritkán, nem szeretném minden napomat ezzel tölteni. Inkább nyaralok, barátokkal vagyok, sétálok, táncolok, a párommal szórakozni megyek...ilyesmi. Szóval ugyanúgy szeretnék babát, de most nem fogok nap, mint nap erröl "beszélni". Ha nem naponta foglalkozok ezzel, akkor is ugyanúgy esélyem van, végülis nem azmiatt fog sikerülni, hogy mindennap ez a téma, hanem egészen más miatt.;) Amit persze ugyanúgy folytatunk.Kép Ha sikerül sikerül, ha nem nem.
És én nem hiszem, hogy görcsösen próbálkoztam volna, amit itt az újak írtak, bár gondolom ök nem ismernek és a hozzáállásomat sem. Én sosem eröltettem valamit csakhogy mert ma KELL akciózni..., ahogy esik úgy puffan, bár szerencsére mindig együtt voltunk, csak mert szerettük volna! és nem muszájból. Szóval nem hiszem, hogy a 'görcsös akarás' lenne a probléma. Egyszerüen pihentetem a témát, mert erre van szükségem. De a listán is rajta maradok azt hiszem, majd ha megjön, akkor mindig frissítem. Pár hónap múlva pedig teljes értékü tagként visszajövök. Szóval nem megyek el végleg, csak nem szeretnék most naponta ezzel foglalkozni és erröl irogatni.
Puszi:
Jázmin
Jázmin

Az erzelmi felindultsagom az oka a sok felregepelt betunek /szonak??/. Remelem, azert olvashato a fenti.. Lella
Lella

Jázmin

Én megértelek.Menj kapcsolj ki. Foglalkozzatok egymással, néha azért nézz be hozzánk és számolj be!
Lella!
Kézzel lábbal szoríts.
Csak azt nem értem miért nem mutatja ki a teszt, ha terhes vagyok.
bubi
bubi

Bubi kedves !
Hányadik napon vagy, milyen tüneteid vannak, és hány tesztet csináltál idáig? Holnap én is tesztelni akarok, még csak a 28-ik napon. Nem bírom tavább !
Üdv., adri
adri

Kedves Adri
35.nap és az 5.teszt.
Nem értem???
bubi

Minden tünet megvan ami utalhat rá, de nem igazán akarja kimutatni.Nem tudom lehet, hogy korán van???
bubi

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?