Backa!
Gondolok Rad szerdan! Ugyi leszel!
Andi!++++++++++++++++++++++
Zsani!
Szavaztam a kis Matera en is!

Nagyon szep kisfiu!
Nekem nincs kenyersütö gepem, de van egy nagyon jo kenyer receptem azt leirom!
Nagyon egyszerü a recept, es nagyon finom a kenyer.
Hozzavalok:
-500gr finomliszt
-3 dl melegviz
-25 gr elesztö
-1 szük kaveskanal cukor
-2 pupos kaveskanal so
Elöször kimerem a vizet s a lisztet. A mar kimert vizböl öntök egy keveset egy kis üveg edenybe, beleteszem az elesztöt, s az elesztöre szorom a cukrot. Jol összekeverem, hogy az elesztö elolvadjon es meleg helyre teszem kb 5-10percre. Ezalatt a par perc alatt atszitalom a lisztet, hozzaadom a sot es beleöntöm a robotgepbe.
Egy sima moulinex robotgepem van, a müanyag keverölapatot hasznalom barmilyen teszta keveresehez. Ezutan hozzaadom a kicsit mar kremes-habos elesztömet, elkezdem keverni alacsony fokozaton, majd szepen lassan hozza csorgatom a vizet es magas fokozatra allìtom.Kb. 3 percig keverem, mignem labda formaju massza valik belöle. Igy keveröedennyel együtt jo meleg helyre teszem. Kb. Fel ora mulva amikor mar ketszer akkora, ujbol rateszem a gepre es par percig keverem. Ezutan mar csak egy formara van szükseg (az enyem 30x15 cm es 6 cm magas).
Lisztes kezzel format adok a tesztamnak, kicsit bevagdosom a tetejet (mint ahogy a boltban lattam),
Belehelyezem a formaba,ismet melegre teszem es egy ora mulva mikor mar szepen megdagadt beteszem a 230 fokra elömelegitett sütöbe aminek az aljara kis edenyben vizet helyeztem el.
A viz nagyon fontos minden kelt teszta sütesekor! Kb. Harminc perc mulva kesz a friss hazi
ropogos kenyer.En miutan kiveszem meg szoktam spriccelni egy kis vizzel,(egyszer lattam, hogy a
nagyok igy csinaljak) es valamilyen ràcsra helyezem a meleg kenyeret. Ez utobbi azert fontos mert
a meleg kenyer amig ki nem hül “izzad”.
Bocsi ha kicsit hosszu lettem...