Új privát üzeneted érkezett!

Lányok van vki, aki tovább szedte a metet, mint 12. hét? Én nem akarom abbahagyni akkor, csak később. Ilyenkor mi van?

2011.01.11.: 2x1 750mg met

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Szti, én szedem a mai napig, csak lecsökkentettem 2x500 mg-ra. Megbeszéltem Rencz Ritával, mondtam neki,hogy elkezdtem lecsökkenteni, és totál leállt az anyagcserém. Beleegyezett...

Kép
xtina75

szti

Mocorog jaja, nem szereti, hogy ülök és olyankor nagy meccseket kell vívnunk! Persze ha lefekszem pihenni ő akkor is bugizik :)
Dolgozom, még 8 hetet a tervek szerint. A meleg nem egyszerű, de a párom, hoz-visz, munkahelyen van légkondi, így jelenleg jobb mint otthon, bár az öltözködés nem egyszerű.Sajna a melóhelyen vannak elvárások, és egyre nehezebb megfelelni nekik.
Neked mikor lesz UH? Nagyon durkkolok!!
etike

Sziasztok!

Zitus,
nagyon sajnálom, hogy elvesztetted a babáidat!Mit mondtak?Mi volt a probléma?
Mit jelent a teljesen normális inzulin szint?Megterheltek?Mennyi volt az eredmény?
Mielőbbi babásodást kívánok!

Etike,
nehéz lehet ebben a melegben.....Nekem így is nehéz, hogy Lelle már nincs a pocakban.De szegénykém ő is izzad már rendesen.

Szti,
hogy vagy?
Én szedtem egész terhesség alatt a metet, és most is szedem, egyáltalán nem hagytam abba.De nem bánom.

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Hívtam az MM-et, de a dokit nem kapcsolták. Persze a 10.héttől csökkentsem felére a bogyót, a 12.héttől meg hagyjam el, a 13-on meg cukorterhelés. Esélyem sem volt megbeszélni vele, hogy mit szeretnék. :( Innentől már csak távkonzultáció van. Gondolom a 3hónapos kontrollra csak el kell mennem.
És a gyógyszert ki írja fel nektek? Mert azt mondják, hogy hivatalosan nem lehet szedni terhesség alatt. Ezt hogy lehet megoldani?
Van értelme a terheléses cukornak így?

Xtina hogy érted, hogy leállt az anyagcseréd? Hogy vagy?

Etike de jó lehet, ahogy bent bulizik a kiscsajszi. 8) Nevet választotatok már? Nagy könnyebbség, ha a párod tud vinni. Jövő kedden reggel lesz uh megint. Addig "türelemmel" várok. :lol:

Meli kitartás neketek is ebben a meleg időben. Lelle már majdnem 3 hónapos, szalad az idő. Kialakult már teljesen a napirend? Köszönöm jól vagyok, még mindig semmi tünetem nincs a mellfeszülésen kívűl. Ha nem tudnám, hogy terhes vagyok, fel sem tűnne. :D

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Szti,
mindenkinek azt mondják a telóban, hogy csökkentse, majd hagyja el az adagot!Nekem is ezt mondták, én nem hagytam el, elmentem a terhelésre, utána a doktornőhöz, és neki elmondtam meg, hogy szedem továbbra is!Azt mondta, hogy jólvan, szedjem nyugodtan.Nekem a háziorvos írta fel mindig.Most is ő írja fel!
Tünetek miatt ne aggódj, nekem sem volt semmi!!!!!!
Bizony, röpül az idő, Lelle pénteken volt 2hónapos, nagyon gyorsan nő! :D
A terhesség minden pillanatát élvezd ki, mert nagyon hamar eltelik!Én imádtam végig a pocakosságot! :P :P :P

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Meli Lellének mikor van a névnapja? Csak kíváncsiságból.
Ja, a nemlévő tünetek miatt nem aggódok. :)
Te meddig dolgoztál?
Nem értetlenkedni akarok, de a házidokid nem mondott semmit, hogy terheség alatt ő nem írja ki neked? CSak feltűnt neki, hogy nagy a pocakod. :lol: :lol: :lol: Emlékeim szerint az én házidokim meg mintha belgyógyász "szakos" lenne. :( Nemsokára kiderül, mert megyek hozzá.

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Voltam a házidoki néninél, valóban belgyógyász, simán kiírta a metet. Vittem az eddigi leleteimet. Minden hónapban mehetek hozzá, sőt elég ha odatelefonálok, leteszik a receptet a portára. :D

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Először is köszi hogy befogadtok :) Igyekszem sorban válaszolni ;)

Etike! UH és vérvétel alapján mondták a PCO-t. Viszont azt rögtön mondták hogy az 52 kilómmal nem vagyok az a tipikus eset. Mivel az előző vérvétel még augusztusban volt a terhességem előtt, most megismételjük. De az UH alapján nem sokminden javult :(

Julcsi! Mit értesz azon hogy stimuláltatok? Mindenestere látom a vonalzódon hogy sikeres volt ;) Nagyon szép a kisfiad!
Nekem az előző dokim nem akarta fölírni a metet, mivel nincs baj az inzulinnal. Ő mindenáron műteni akart, amit én meg nem akartam, így nem vergődtünk zöldágra...

Szti! Terhesség előtti értékeket tudok mondani, újabb vérvételre a héten megyek ha megjön... Nem tudom hogy milyen gyógyszerre gondolt, úgy egyeztünk meg, az újabb vérvétel eredményei alapján eldöntjük, hogyan tovább.

Ezek voltak az értékeim tavaly:
Ciklus 3. napján:
TSH: 1,620
LH: 19,77
FSH: 8,59
Prolaktin: 500
vércukor profil 2 órás: 4,4
reggeli előtti gkükóz: 5,2
2 órás inzulin: 6,6

ciklus 24. napján:
Ösztradiol: 213,9
Progeszteron: 6,8

Melinda! Köszi az együttérzést. Arra hogy mi miért történt, nem mondtak semmitse :( Rendesen beindult a szülés, csakhogy a 16. héten. Most már sosem fog kiderülni, miért volt, de remélem nem fog soha megismétlődni... Inzulinomat látod föntebb.

Olyan jó látni hogy itt (majdnem) mindenkinek van babája/gyereke! Ez nagyon biztató ám nekem.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

szti1: szerintem se hagyd abba a metet én sajnos buta voltam és engedtem. Amíg szedtem a metet nem híztam sőt nagyon éhes se voltam mióta abba hagytam vissza jött a farkasétvágyam és hiába maradok mindig éhes így is 5-6 kg nál járok úgy hogy a 12 hétig semmit nem híztam. Egyelőre jó a cukrom de minden reggeli előtt és után mérnem kell, mert valószínűleg cukros leszek:( (Tűű szerint)

melinda 84: nagyon telik az idő Lelle már kész kisasszony
etike: grat a kislányhoz
szti 1: ne bánd hogy nincsenek tüneteid mert nekem se volt:)

Kép
horibol

Én a 15. héten hagytam abba, mert nem írta fel nekem senki. Utána inzulinos lettem a végéig. Ki lehetett bírni és nem híztam semmit, lement az enyémből ami a babának kellett. Én is szedni akartam, de a háziorvosnak ajánlás kellett volna. Azóta megint írja, de nem tudom magam hozzá szoktatni, csak egyszer szedem naponta és mégis mindig megy a hasam.:-)
vicky79
Budapest III. kerület

Horibol: Én nem híztam a met abbahagyása után sem, mert nem ehettem csak 160 gr. Ch-t. Aztán mikor már -5 kiló felé kezdtem tendálni, akkor megemelte a dokim 180-ra.
vicky79
Budapest III. kerület

Zitus nagyon sok sovány pcos van, én is oda tartzom. NEkünk sajna nehezebb a dolgunk. :( Aki túlsúlyos, ahogy fogy, a hormonjai is javulnak, nálunk ugye ez nem játszik. Műtétet ne is engedd, jól döntöttél! :wink:
Igen, az FSH/LH messze volt az 1:1-től. Nem vagyok annyira penge, mint a csajok, de az, hogy a 2 órás cukrod a 0 perces alá esett vissza, nem jó. Bocsi, de nem látom a 0 perces inzulinodat. De persze úgyis a mostani vv lesz a mérvadó. Hová jársz dokihoz?

Horibol remélem nem válik be Tűű (én is hozzá járok) elmélete.

Vicky sajnálom. És akkor most már nem kell szúrni magad, helyette van a met? Én azt csináltam, hogy amikor csak 1et kellett szednem naponta, azt elfeleztem, és úgy vettem be reggel és este. Akkor nem voltam rosszul tőle, amikor rögtön az első falat kaja előtt vettem be.

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Szti,

én is szedtem terhesség végéig. sajna utánna abbahagytam, és csak szopi után kezdtem el újra. abbahagyás után 4 hónap alatt 15kg jött fel. ha lesz következő terhesség (nagyon szeretném), akkor nem fogom abbahagyni szopi alatt sem. amúgy nekem az endos doki felírta.

Zita,

üdv itt.

Kép
gota79

Zitus, üdv itt!!!

Lányok, örömhír: betöltöttem a 35. hetet!!! 8) 8) 8) 8)

Kép
xtina75

xtina, nagy drukk! Olvasom a blogod folyamatosan, még minimum 1-2 hetet kivánok Tamarának odabenn!!!
HOgy bírod a fekvést?
etike

etike, az első héten kifejezetten jól esett feküdni, pihenni, aludni. A második héten jól esett tévézni, filmeket nézni, olvasni, netezni. A harmadik héten néha untam, ezért írtam még pár tréninganyagot az utódomnak olyan eshetőségekre, amik ritkán bár, de előfordulhatnak. Ezzel elment 1 hét. Meg néha csináltam kisebb takarításokat, egy szoba felmosása, portörlés, ülve vasalás... Akkor ijesztettek rám mégjobban, na azóta ismét fekvés, alvás, net, stb... Így a 26. nap környékén kezd unalmas lenni, meg már vannak kellemetlenségek: fáj alul, hányingerem van a légszomjtól, keményedek mindentől, stb... de muszáj bírni... Tegnap vendégem volt (egy barátnőm a kisfiával), szuperül elment a délután. A hétre valamit ki kell találnom, vagy kinéznem egy könyvet magamnak... Jövő héten lesznek "programok": ctg, UH, szülésznővel tali, szülőszobalátogatás, fogadott doki....

Kép
xtina75

Szti!
Gratulálok!!! :D Boldog pocakosodást és gondtalan terhességet kívánok neked! :)

Xtina!
Még vagy 2 hétig drukk neked!

Zitus!
Üdv itt,jó helyre jöttél!!! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Xtina éljeeeeeeeeeeen! De jó! Mennek a drukkok. Hát minden elismerésem a tiéd, hogy így bírod a kötelező fekvést. A súlyod is nagyon jó.

Zazzy köszönöm. Ti hogy vagytok?

Nálunk igazából a barátom aggódik ezen a metes dolgon. Mert mi van, ha csak évekkel később jön ki a gyereken a hatása? Persze elfogadja a döntésemet, csak arra kért, azért hagyjam meg neki, hogy szkeptikus legyen ezzel kapcsolatban.

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

xtina!
grat a 35.. héthez, én is olvaslak és nagyon egyetértek, totál emlékezetes nekem is a 35. hét, mert az volt az utolsó kismama hetem, 36. hét első napján botikám kirobbant, :D olyan könnyű szülésed lesz, hogy nem is gondolod, aki ennyit szenved a kinyílás veszélye miatt, az nagyon hamar tágul. én 35 perc alatt megszültem volna, ha nem lettem volna császárols. így 30 perc leforgása alatt a szülőcsatiból hozták vissza botit :wink:

zita!
részvétem az ikrek miatt, én 4 héttel bírtam tovább az ikrekkel, nehéz ügy. pco szerintem is az fsh, lh arány miatt mondta a doki, mert ha nem 1:1akkor az utal pcora.

lányok, ma 4 éve haltak meg a kispasijaim :oops: ezt a dátumot sajnos soha nem fogom tudni elfelejteni. azt hiszem idén is gyújtok értük gyertyát, ha mást nem is tehetek.

hétfőn megyek dokihoz, azt hiszem ezt írtam, kezd csökkenni a zabálási ingerem, írtam a doktornőnek, ahogy kérte, hogy nem sikerült a lombik, de még nem válaszolt.

van egy nagyon jó könyvem, baba lombikból a címe, sok érdekes dolog van, pcoval is sokat foglalkozik a könyv. ha valakit érdekel priviben írjon email címet és eklüldöm neki, hátha segít, nem csak lombikosoknak. persze ingyen küldöm.

na megyek, mert leolvadt rólam a zsír, csinálok egy kis árnyékot. mióta megterebélyesedtem nem szeretem a meleget :roll:

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Szti, 0 perces inzulint én sem találtam a papírokon... Most terheléses cukorra nem megyek (egyelőre nem volt róla szó), de nekem is gyanús volt hogy terhelés után nem kevesebbnek kéne lenni a cukornak. De erre egyik doki sem harapott rá. Vagy hogy van ez?

A Margit kórházban vagy egy doki, Sztanyik Lászlónak hívják, aki nőgyógyász és endokrinológus is, nála voltam múlt héten. Nagyon szimpatikus mint orvos, mint ember, és remélem érti a dolgát ;) Tüű-höz próbáltam bejelentkezni, 2 hónapra előre kaptam időpontot, de addigra terhes lettem így sosem jutottam el hozzá...

Xtina, gratula a 35. héthez, mondhatni most már célegyenesben vagytok :)

Etna, neked is ikreid voltak? Sajnálom ami történt... Nekem két picilányom van, hiszem hogy most már jó kezekben ;( Na de lesz még több is, igaz??? Olvastam, hogy sikertelen lombikon vagy túl, sajnálom. Bízzunk benne hogy minden rendben lesz, mást nem sokat tehetünk.

Csütörtökön megyek vérvételre (tegnap megjött), utána remélem okosabb leszek.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

szti: Persze, szülés után már csak a diéta maradt 6 hétig és most újra kezdtem a metet. Szoptatás alatt sem szedhettem és bár csak kevés ideig volt tejem, de csak mostanában kezdtem a gyógyszert újra. Próbálok hozzá szokni ehhez az egyhez, mert emelni akarom a szokásos 2x850-re. De az első megmozdulásnál nem ment. Egyébként eddig már nagyon sok anyukát olvastam, aki szedte és egyik babának sem lett tudtommal baja. De nekem is azt mondta a doki, hogy azért adja inkább az inzulint, mert az tuti, hogy nem árt. Hozzá lehetett szokni. Bárhol beadtam gyakorlatilag, mert otthon mehetett combba, de ha mondjuk egy plázában kellett beadnom, akkor ment vállba. Végül is 22 hétig csináltam. Az jobban zavart, hogy már carrá lyuggattam az ujjaimat a mérésekkel. A met azért egyszerűbb lett volna.

xtina: Csak pihenj, szülés után úgyis kevesebbet fogsz. Én a 37. hétig bírtam tartani a méhszájamat, de nekem nem volt a szüléskor fájásom és emiatt nem tágultam a 3 ujjnyiról túl gyorsan. Nekem Barbus 6,5 óra alatt lett meg.

etna: Részvétem, szörnyű évforduló. :(
vicky79
Budapest III. kerület

Etna gyújts gyertyát, ha úgy érzed. Én így sem bírom a meleget. ;) Tök jó, hogy csökken a falás. Már kérdeztem, hogy hová jársz lombikra, dokihoz? Véletlenül nem a Kaáliba??

Zitus KELL a terheléses cukor és inzulin is! Anno a dokid akkor mégis mihez hasonlította, ha nem volt 0 perces inzulin??? Érdekes. Direkt nem az MM-be mész vissza?

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Nem tudom miért nem volt 0 perces inzulin. Gondolom van referenciaérték és ahhoz hasonlította. 2 doki is nagyon határozottan mondta hogy ez rendben van (akkor rendben volt), én meg nem értek hozzá úgyhogy elhiszem...

Én sosem jártam az MM-be, az OGYEI-be jártunk, ott mondta a doki hogy csak a műtétet tudja javasolni. Most ott orvosváltás volt, de nem szeretnék oda visszamenni, bízom ebben a dokiban akihez most járok és úgyis a Margitban akarok szülni is.
Majd említem a terheléses cukrot meg inzulint amikor megyek vissza.

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Sok sok idő után, bekukkantok hozzátok. Erre látom a vonalzókat, hogy micsoda baba-áradat van itt kérem szépen! De örülök!! Szívből gratulálok minden kismamának, és anyukának!!!

Nálunk nem egyszerű az élet, apával 3 hónapja külön vagyunk. Szerencsére csak munka miatt, de most 7végén jön haza és megyünk vele. Németországba költözünk. Nóci már lassan 11 hónapos, mászik, kapaszkodva teper 1000rel:) Most jön a 3. foga, mindent megrág, és a szájába vesz...:S

Remélem mindenki jól van, és már nincs senki aki babóra vár, mert mindenkinek megadatott, vagy ha nem , akkor kívánom, hogy mihamarabb összejöjjön!

Meme

Kép
hmeme
Németország

sziasztok lányok!

annyira aranyos ez a rencz doktornő! nagyon együttérző és segíteni akar, ez tökre kijön a leveléből. kézeljétek már 3x 850 mg-os meforalt kell szednem! de szerencsére kiment belőlem minden hormon valszeg, mert elmúlt a falási rohamom. tengap bűzöséses napom volt, megdöbbentem, hogy mlyen kevés kaja is elég volt. réegen a napi kajám volt az ebédem :roll:

szti!
eddig egy magánklinikára jártunk, ott készült boti is, de most átmegyünk a bmc-be, mert egyszerűen ez már nem élet, amit mi éltünk, hogy tudjuk vinni a pénzt hozzájuk. mondjuk boti miatt nem sajnálom, de emiatt a mostani miatt, amit már boti mellett kellett összegyűjteni és eredménytelen lett már nagyon kibuktam. meg az ellátáson is,távkonzi a dokival, mert soha nem lehetett elérni.
most budai meddőségibe megyek és bízom, mást nem is tehetek!!

meli!
tök igazad van, tényleg kivárom az időt, mert most a nyár nem hiszem, hogy arról fog szólni, hogy feküdni tudjak. inkább élvezem egy kicsit az életet, nem is tudom mikor tettem ezt utoljára. és tartom a diétát, így hogy nem vagyok éhes még nem is nehéz. mozogni sokat fogok, mert a vizet imádom!

hétfőn megyek az új orvoshoz, aki csak nekem új :D kicsit izgulok, de remélem nem fogok csalódni!

simi a sok pocaklakónak, xtina nem tudom, hogy hogy bírod a meleget, a végén nehéz lehet. nekem télen volt a vége, de akkor is izzadtam, nem akárhogy!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehet. Én is PCO-s vagyok. Sajnos kamasz korom óta rendszertelen a mensim, és már sok mindenen túl vagyok. Hosszú küzdelem után 2007-ben született meg a kisfiam, és most már egy jó ideje kistesót szeretnénk, de sajnos nem sikerül.
A kisfiam lombikprogrammal sikerült, februárban pedig fagyis beültetésem volt, ami missed ab-bal végződött (a PCO miatt ez volt a 3. vetélésem).
Most úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom mindenféle drasztikus hormonkezelés nélkül, mert úgy tűnik a szervezetem nem túl jól tűri ezt.
A metformint már fél éve újra szedem, és mellé szeretnék valamilyen gyógyteát inni. Abban kérném a segítségeteket, hogy a cickafark+palástfű tea iható-e a metformin mellett, illetve szedjek-e barátcserje kapszulát, és ha igen, akkor hogyan. Ebben a témában már próbáltam kutakodni a neten, de elég eltérőek a vélemények.
És még annyit, hogy igyekszem szénhidrátszegényen enni és heti 3-4x kocogni járok (ennyire futja a munka és a gyerek mellett).
Nagyon szívesen veszek bármilyen jó tanácsot, és meg kell hogy mondjam ez a sok sikertörténet amit itt olvastam sok erőt ad nekem, hogy ne adjam fel.

KépKép
KépKép
KépKép
julcsi_29

Etna,

Hálistennek tavaly (a nyaralásról lemondva) beszereltettünk egy légkondit, így nincs meleg :wink: Persze nem akarok megfázni se, ezért csak 2 fokkal viszem lejjebb a hőmérsékletet, mint amennyi lenne.

Julcsi,

Üdv itt! Sajnálom, amin keresztülmentél, sokan vagyunk itt sorstársak... Én a magam részéről nem javaslom a metformin mellé a gyógyteákat. Bekavarhat. Vagy beszéld meg azzal, aki a metet felírja... (endokrinológus?)

Kép
xtina75

vizi!
nekem nem vált be a met, így kértem clostit. ezt értem a stimulálás alatt :)
egyébként amikor pozi lett a tesztem, éppen előtte beszéltük meg, hogy a következő hónapban megműt, nehogy feleslegesen stimuláljon... meg úgyis kellett volna a clostival a 3 hónap szünet.
nem lett sem műtét, sem szünet :)

xtina!
kitartás! már nincs sok hátra!
én a 23. héttől lettem fekvésre ítélve. 35. héttől kórházban...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Annyit segítettek, egy kis reklámot megédemelnek:

Nyári ULTRAHANG AKCIÓ a Mensmentisben

AZ AKCIÓ IDŐTARTAMA:

június 1- augusztus 31.

AZ AKCIÓ SZONOGRÁFUSA:
Győrfi Mátyás szonográfus

• Terhességi ultrahang: 8000 Ft helyett akár 4800 Ft-ért
• Nőgyógyászati ultrahang: 6000 Ft helyett akár 3600 Ft-ért
• Genetikai ultrahang: 9500 Ft helyett akár 5700 Ft-ért
• Ciklus monitorozás: 6000 Ft helyett akár 3600 Ft-ért

AZ AKCIÓBAN VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELE:
Teeg regisztráció és lehetőség szerint az akció Facebook megosztása barátaival!

• Teeg regisztrácóval 25% kedvezmény
• Teeg regisztrácóval+ Facebook megosztással 40%

Kép
xtina75

Julcsi! Miért akart a dokid műteni? Engem is akartak, azért kérdezem. Meddig szedted a met-et mikor végül azt mondta a doki, OK, akkor ezt megpróbáltuk, de nem használt?
Nekem is fölírtak Closty-t, de végül teherbe estem nélküle is... Örülnék neki ha ismét sikerülne spontán.

Sokan írtátok hogy volt vetélésetek. Szerintetek mindez a PCO miatt van? Vagy csak erre gyanakodtok? Tudom hogy statisztikailag többen vetélnek a PCO-sok közül, de ennek van bármilyen tudományos magyarázata? Hogy lehet kivédeni? Tudom buta a kérdés, de mégis...

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Zitus, PCO --> hormonproblémák --> alacsony progeszteronszint, ösztradiol vagy magas prolaktin okozza a vetélést, legfőképp az első. De ha tudják rólad, hogy PCO-d van, pótolható. Az én első dokim nem is küldött vérvételre.. de mind1 is, mert ez már történelem. A második terhességemnek már úgy vágtam neki, hogy a hormonjaimat rendberakta a metformin, a diéta és a mozgás (hármas kezelés). Persze stimulálás kellett (closty + tüszőrepesztő) De amikor létrejött a terhesség, progipótlás már nem kellett.

Kép
xtina75

Alacsony progeszteron úgy tudom csak első trimeszterben okoz vetélést. Amúgy én kaptam Utrót haematoma miatt, nem is volt gond...
Rólam tudták hogy PCO-s vagyok, és emiatt semmit nem kaptam. Sőt, mikor pozitív lett a tesztem és elmentem az SZTK-ba hogy nézzenek már rá a babára, közölte a doki hogy ha spontán fogant, akkor biztos nem vagyok PCO-s, másrészt ilyen testalkattal megintcsak tuti nem vagyok az. Most úgy tűnik, mégis igazolódik. No comment...
16. héten vetéltem el, mikor már úgy gondolta mindenki hogy minden rendben lesz.

Ez a 3-as kezelés tök jól hangzik, de ha nincs gond az inzulinnal és a súllyal, állítólag nem mindig használ. Ezt írta asszem Szti is nemrég. De remélem a dokim megmondja mi használ és az újabb vetélést is megelőzzük valahogy.

Olyan jó neked hogy már itt tartasz! Akkor Tamara neked már a második babád? Biztosan nagyon várjátok ;)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Én nem nevezem 2. babának Tamarát. Nekem a vetélésem az 0. baba. Jobbnak tartom ezzel lezárni, és elsőnek nevezni az első sikeres terhességet. Persze ehhez idő kellett...

Kép
xtina75

Zitus,
szerintem mindenképpen kérj egy rendes inzulin és cukorterhelést, legalább 3pontosat!Az egyik nagyon jó barátnőm 2babát vesztett el 2010ben!Rábeszéltem egy vérvételre!A 0perce inzulinja kevesebb mint2volt, a 2órás meg 22.Erre azt mondta volna bárki, hogy ez nem is rossz!De szerencsére neki néztek 1órás értéket is, ami 182volt! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Azonnal kapott metet!És mondta neki a doktornő, hogy ez volt a vetélések oka! :roll: :roll: :evil:
Ja, és ő 170centi magas, és 54kiló!Úgyhogy rá is azt mondták először, hogy tutira nem IR-es, mert vékony!Ettől a falra mászok.Vékonyak is lehetnek IR-esek, nem kell hozzá egyébként cisztás petefészek!!!!!!!!!

Julcsi,
üdv itt köztünk!
Gratulálok a kisfiadhoz!
Mielőbbi babásodást kívánok Neked is!

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Xtina! Ne haragudj, nem akartalak megbántani!

Én úgy gondolom, nekem már sosem lesz 1. gyerekem, mi 3.-al indulunk tovább. Nem tudom és nem is akarom elfelejteni a kislányaimat. De ezt mindenki maga dönti el.

Melinda! Durva amit írtál! Mindenképpen kérek terhelést...

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Zitus, nem bántottál meg! Nekem nagyon korán történt, és ki sem fejlődott szinte, szóval ez így más...

Kép
xtina75

vizi!
a dokim csak azért akarta a lapart, hogy körülnézzen odabent, hogy ha letelik a 3 hónap closti, a következő 3 hónapnak esetleg ne ugorjunk neki feleslegesen, mert mondjuk el vagyok záródva.
persze, ha odabent járt volna, drillingelt is volna (lett volna mit, ugyanis 4 hónnappal a szülés után az uh-n ott virítottak a cisztáim)

én 1 évig szedtem a metet, de bélbajok miatt abba kellett hagynom. emlékszem, még a kórház udvarán sírtam a dokinak, hogy akkor már nekem sosem lesz kisbabám??? pár nap múlva pedig apa betalált :)

egyébként nem hiszem, hogy a pcos-esek gyakrabban vetélnek el. csak annyira ki vagyunk élezve a helyzetre, hogy már az első esetlegesen lehetséges alkalommal (vagy inkább előtte legalább 3 nappal) tesztet csinálunk, amin már látni vélünk valamit... amiből aztán simáén vérzés lesz... aki nem beteg, az meg max elkönyveli, hogy ebben a hónapban késett 2 napot... :D
a későbbi vetélések meg már általában nem hormon-gond miatt vannak...

ja, progit én sem kaptam... nem volt miért adni.
tudom, hog van, aki a biztonság kedvéért kér/ad... hiszen ártani nem lehet vele, de nálam fel sem merült, hogy kellene pótolni.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Sziasztok!

Zitus biztos nem én írtam, hogy nem jött be a met, mert a mai napig szedem, és tuti a hatása. Kell az inzu, már többen is írtuk, ez ebben a problémában a TE szempontodból nem választható opció, hogy kéred-e v sem. Tisztába akarod tenni a dolgokat és úgy neki vágni egy babának v. sem? A hozzá nem értő doki persze, hogy azt mondja, felesleges. NEKED kell képben lenned a saját kezelésedet illetően, mert úgy lerázzák az embert, hogy ihajj.
Nekem a 0 perces inzulinom 2 alatt volt, a 120 perces meg 18. Tehát még jobb, mint ami Meli ismerősének. Csak nekem már ettől össze-vissza ciklusom volt. Peteérésről meg hírből sem hallottam!
A vetélések oka az IR és amit Xtina még felsorolt.

Xtina nagyon szép a pocakod! Jók a képek.

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Szti! Arra gondoltam hogy írtad hogy a vékonyabb alkatúaknál nem használ a fogyás. Mondjuk nekem most nincs is honnan, 3 kilót fogytam a vetéléskor és úgy tűnik, nem akar visszajönni.

Nekem 2-szer volt peteérésem a vetélés óta (5 ciklus alatt), előtte 2 évig én úgy gondolom, egyszer sem. Ezt jó jelnek tekintem. Ennek ellenére nem sikerült teherbe esni, gondolom nincs minden hormon a helyén. Mindennél fontosabb rendbetenni a dolgokat, ebben teljesen egyetértek. Magam miatt is, és azért is mert nem szeretnék többször elvetélni.

Most utánanézek miből áll az IR diéta, azt el tudom kezdeni még mielőtt bármilyen eredmény megjön. Ti magatoktól kezdtétek el, vagy a dokitok/dietetikus mondta el pontosan hogyan kell csinálni?

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Zitus attól, hogy nem kell fogyni a bogyó még segít a hormonoknak, max lassabban. A 2 nem zárja ki egymást. PErsze ezen belül a javulás is egyéni. Velem a nődoki azonnal elkezdte méretni az ébredési hőmet, abból látszik, van-e peteérésed. Nekem bevált, de nem mindenki csinálja, egyéni döntés.
A diétát elkezdheted: no fehér liszt, cukor, rizs. Teljes kiörlésű dolgok a nyerők, barna rizs, xilit (nyírfacukor), krumpli csak kevés, tésztából durumtészta.
Tej, tejföl, joghurt, kefír, gyümi tilos reggel és este.
Gyümit magába ne egyél, legyen mellé pl korpovit, wasa kenyér. Kerüld a szilvát, banánt, szőlőt, dinnyéket, sütőtököt. A többi mehet, a savanyúk a legjobbak.
Zöldségek mehetnek, de a babbal óvatosan, sok benne a ch, krumplit ritkán.
Főzelékek, husik (nem a zsírosak) mehetnek.
Sütéshez, főzéshez durumliszt (sütéshez való, nem a tésztához), zabliszt, grahamliszt, tk liszt.
Rántott dolgok minimális olajban, a bunda is a megfelelő liszttel, a panírhoz meg tk kenyeret szoktam ledarálni. De ritkán eszem rántott dolgot.
Gyümiléből 100%-os, de jobb, ha felhigítod vízzel 50%ra.
Itt szénhidrátot kell számolni igazából. Milyen magas vagy, hány kg? Bocs, ha már írtad. A súlytartó diétához napi kb 180g ch-t javasolnak.
REggeli 30g ch: csak lassú lehet.
Tízórai 20g ch: fele gyors, fele lassú
Ebéd 60g ch: max 20 lehet gyors
Uzsi 20g ch: csak gyors, de ha így nem bírod, akkor lehet fele gyors, fele lassú
Vacsi 40/50: max 10 lehet gyors

GYors: a gyümi, tejtermékek, és ezekből készült termékek
Lassú: kenyerek, barna rizs, kifőtt tészta

Magok is jók nekünk: dió, mandula, szotyi, pisztácia.

NEm számoljuk a túró, tejszín, vaj,tojás, hús, hal, mascarpone, sajt, tejföl, mandula, dió ch-ját, vmint azoknak a zöldségekét, aminek 100g-ban kevesebb, mint 5g ch van.

Ja, kenyereknél vigyázz, mert attól, hogy barna, magos még nem feltétlenül teljes kiőrlésű. Általában malátával színezik meg, átverve a vevőket. Ha fel van tüntetve az összeteveő, akkor mindig abból van a legtöbb, ami a felsorolás elején van. Próbáld ki a sárgarépás pur-pur kenyeret ( prímapéknélk tuti van), Lidl-ben van 3magos kocka tk kenyér.

Én voltam többször dietetikusnál, mert sokkal személyre szabottan kapod meg a szabályokat. Én van, hogy 2x uzsizok, van, aki utóvacsizik is. Én mindenképp ajánlom. PErsze én is sokat tanultam másoktól, de nem mindenkinek jön be uaz.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha van konkrét kérdésed, nyugodtan tedd fel.

Ha vmi hülyeséget írtam, akkor lányok légyszi javítsatok ki.

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Szti!
Először is nagyon köszi az összefoglalót!!
Most éppen 161 cm, 53 kg vagyok.

Én mérem a hőmet már 3 éve, ebből tudom mikor van peteérésem, mikor nincs... Most vettem LH tesztet, jövő héten kezdem a tesztelést, ebből még pontosabban lehet tudni állítólag.

Tök jó, mert nagyon sok mindent már most is úgy csinálok ahogy kell, nem is tudatosan. Pl. barnarizst eszünk, nem szoktam rántottakat sütni, nem szeretem a krumplit, nem iszunk cukorral teát, kávét, nem kakaózunk, stb. Így picit könnyebb.

Kenyeret saját magam szoktam sütni, így tudom mi van benne. Most kísérletezem a tk. kenyérrel, eddig 3-szor sikerült, most sütöm a 4. verziót :) Szerencsére nagyon szeretem, jobban mint a fehéret.

Mézet nem szabad enni egyáltalán, ugye? Sajnos nekem az a gyengém... :( És az asztalt gyümölcsökkel mi a helyzet? Bevallom, azt szoktam nasizni mikor a melóhelyen mindenki tömi a csokit... :evil:

Amit leírtál 180 g CH azt pontosan tartani kell? Az se jó ha kevesebb, az se jó ha több?

OGYEI-ben tudom hogy van dietetikus, el fogok menni hozzá hogy tudjon személy szerint is tanácsot adni. Addig is szépen sorra veszem amit írtál, remélem menni fog :)

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Én is szeretnék hozzátok csatlakozni, ha nem gond.....

Mi, a férjemmel 2008 óta szeretnénk gyermeket...2009-ben-4 hónap- próbálkozás után pozitiv lett a teszt...5 napra rá kiderült, hogy méhenkivúli, igy jött a lapar, és a bal oldali vezetőm defektes lett. 2009 év októberében a Hsg igazolt is bennünket,bal oldal zárt, a jobb oldal kinyilt, de csak nehezen....azóta várunk a csodára, a mesim nagyjából rendben van, minden hónapban van, csak a ciklus hossza kiszámithatatlan...van, hogy 27.napra jön meg, van, hogy a 37-re!
2001. decemberében eldöntöttük, nem várunk tovább, elmegyünk egy meddőségi központba....szerettünk volna belevágni a lombikba, hisz a bizonytalan petevezetők, miatt féltünk, hogy újra méhen kivül fogan meg a babánk. Közben az is világossá vált, hogy a ball oldali petefészek o.k., de ott az út van zárva, a jobboldali pedig évente 2x-3x becystásodik...igy a clostyt sem szorgalmaztuk, viszont a meddőségi doki, a clostys stimut engedélyezte csak, mivelhogy a papiron a jobb petevezető nyitott.
Közben a férjem külföldön kapott munkát, ami megnehezitette volna a terminált együttléteket....
Váltottunk, elmentünk magánintézménybe, ahol a 2011-es februári ciklussal kezdhettünk is a lombikot....minden rendben volt, a jobb oldalon 10 tüszőcske, a bal old.-on 4 tüszőcske növekedett.
A leszivásnál viszont a jobb oldalon CSAK kettő ici-pici petécske érett be, azt is szúrni kellett (ICSI), a jobb oldalon beért 3 gyönyörű..
Ebból az egyik ICSI-s leállt, igy maradt 4 kis embrikénk...
Kettőt kaptam vissza, kettő ment fagyasztásra....eltelt a két hét, de a Bhcg szerint el sem indultak.....
összetörtünk......két hónap után áprilisban visszamentünk,ahol a doki javasolta a cukorterhelést, bár a leleteim alapján nem volt indokolt...
Május24-én diagnosztizálta dr. Major Judit az IR-t...
A glucose-om jó, de au inzulin magasról indul, és 120'-nál 80.55, ami magas....
Diéta+mozgás+merckformin XR 750-t javasolt...
Gyanús volt, hogy gond van, mivel 1 és fél év aktiv mozgás után sem fogytam, hanem 8 kilot hiztam.....
:shock:
Most nagyon bizakodom a csodában...
Kérdés: nem lehet, hogy a hormonkezelés miatt lett magas az inzulinom?
ill, szerintetek én lehetek PCO-s, mert ezt senki nem mondta még, de hogy a ciklusok ilyen rendszertelenek, ill. hogy ha nyitott a jobb oldal, akkor miért nem lett baba????

Bocsánat, ha sokat irtam, és kicsit tömören fogalmaztam.....
Nagyon jó ez a topic, olyan sokatok babásodott itt be!!!!!Remélem mi is hamarosan sorra kerülünk :wink:

Mekinda84: a történeted közel áll az enyémhez...nagy erőt adott nekem a Te példád...

Szép 7végét!!!!
katapetra

Üdv itt, katapetra!

Az inzulin is egy hormon, így igen, a hormonkezelés ront az IR-en. A hármas kezelést szerintem csináld, nekem fél év kellett... és az összes hormonom rendbejött, fogytam 27 kilót, és a 3. havi clostis, tüszőrepis hónapban sikerült :wink: Hajrá!

Kép
xtina75

Zitus én 164cm és 50kg vagyok. LH teszt csak akkor ér vamit, ha nem magas az LH szinted, különben mindig +at fog mutatni. Legegyszerűbb, ha a ciklus 3. napján csinálsz egyet. Ha pozitív, az sajna nem jó.

Nagyon jó, hogy így esztek, akkor végülis már "csak" finomítani kell rajta.
Kenyérsütés is szuper, nekem is van gépem. Aszaltgyümik sajnos felejtősek. :( Pedig én is szeretem, de mióta tudom, mi a bajom, 1 szemet sem ettem.

Krumpli helyett mehet a csicsóka (azt sem kell számolni), bár ha jól tudom, már nincs szezonja.

Méz sem a legjobb. Nyírfacuki helyett lehet még stevia vagy eritrit(Xukor Zero, PrimeSweet). Ezek már húzósabbak árban.
Vannak mesterséges édesítők is, szinte 0 a ch tartalmuk. Én a folyékony Süssinat használom.

Csoki. Ritter Sport Diät: Van tejcsoki, ét, joghurtos, nugátkrémes és nagyon finom, nem érezni semmit. Milka Diät: tejcsoki, mogyorós, nugátkrémes. Kb 400Ft-ok, úh nem vészes. Nem tudom merre laksz, de én itt Pesten az Ázsiában szoktam venni. De mondták már a SPAR-t is., Viszont Auchan-ba ne, mert ott 700Ft! uez. Csokit ebédkor szoktam enni, pár kockát, mert ezek jól meg tudják hajtani az embert.

Nasik. Saját sütési sütik, sajtos rúd. Amibe tejföl kell, azt kihagyom. Sajtos rúdból is, 1 tojással többet teszek, így egész nap ehetem. Ha nem szereted a vajjal készült krémes sütiket, lecserélheted mascarpone-ra.
Pudingporból van HAAS DIABETIKUS.
Lekvárokkal óvatosan, mert tele vannak tömve fruktózzal, ami csak 1 fokkal jobb a sima cukinál.
Diabetikus dolgokkal vigyázz, mert uaúgy sima fehér lisztből vannak, csak kevés a tk lisztes dolog.

Ja, lencsével is óvatosan.

Lehet enni Norbis cuccokat is. Vannak még a DiaWellness termékek, azok is jók. Viszont reggelire tilos minden édes, hiába lassú Pl kakaós, fahéjas csiga, mákos pite/rétes, és ezek a finomságok.

Nekem sem jön ki mindennap a 180ch. Van, hogy 170, de múltkor már 200 lett. MA voltam a dietetikusnál, vinnem kellett a heti kajálásomat, és nagyon meg lettem dícsérve.

Közben megtaláltam a füzetemet, pontosítok még

Lassú ch: gabona, tészta, rizs, natúr pelyhek, zöldségek aminek 100g-ban < 5ch van, kesudió, mogyi

Husikat lehet szezámmagba, lenmagba, szotyiba stb forgatni és úgy sütni.

Ha te szoktál lekvárt eltenni, akkor a zacsis Dzsemfixeket is kerüld. Helyette lehet kapni bioboltokban agar-agart.

Ha mégis krumplit kívánsz, akkor a petrezselymes krumpliként vagy héjában sütve. Krumplipürének búcsút kell mondani.

Ez egy nagy herbárium, minden van:

www.herbahaz.hu

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Na belevetettem magam a diéta rejtelmeibe (de ráérek.. :))

Szti, köszi amiket írtál! Amit viszont nem értettem:
"Amibe tejföl kell, azt kihagyom." - tejfölt sem szabad? És tejet, kefírt? Azt írtad hogy reggel és este nem, de uzsonnára?

"Sajtos rúdból is, 1 tojással többet teszek, így egész nap ehetem." - mért eheted ha egy tojással több van benne? Bocsi, nem értem :oops:

Natúr műzlit amiben csak pelyhek vannak, magok és asztalt gyümi azt néha szabad? Úgy szeretem azt is. Azt olvastam sima corn flakes sem jó :(
Reggelire mindig vajas-mézes kenyeret ettem - egészen eddig. De főszabályként mindig édességet. Akkor ez nem volt túl jó ötlet a részemről :( Ki kell valamit találnom helyette.

Ha lekvárt teszek el simán akkor szerintetek a cukrot mivel helyettesítsem hogy ne kerüljön egy vagyonba? Mi az az agar-agar? Én nem szoktam semmilyen zselésítőt, tartósítót tenni bele, csak cukrot...

A férjem tejesen lehűlt hogy édesítőt akarok használni. (mellesleg akar a fene). Azt mondja, ne egyek műkaját. Ok, persze igaza van, de valamit nasit azért néha enni kell. Még jó hogy nem vagyok édesszájú. Ő ezt a diétát 2 percig sem bírná :)

Ma pulykamellel és gerslivel (árpa) töltött karalábét ettünk tejfölös lével. Ez megállta a helyét?

Katapetra! Mi is 2008 óta próbálkozunk. Tavaly spontán megfogantak az ikreink de sajnos a 16. héten elvetéltem. Én hiszem hogy van remény!!

Zitus

Kép
vizi87
Budapest III. kerület

sziasztok lányok!

katapetra!
sajnálom a tortúrát, amin ti is keresztül mentek, én is csak azt tudom tanácsolni, hogy gysz, diéta és mozgás. bár én sem hittem benne, hogy bejön, mert én is csak híztam-híztam fogyókúrák mellett, de már látom apró lépésenként az alagút végét. sorstársak vagyunk, mi is lombikozunk, szintén magánintézetbe jártunk, ha nem titiok megírod,hogy hol voltatok? én május elején fagyibabákat kaptam vissza, hát jó nagy csalódás volt, nekem beindult, de nem lett belőle semmi sajnos :oops:
a hormonkezelés brutálisan !!!!!!!!!!! rontja az ir-t. én alig kaptam hormonokat, csak az estrofent és a hüvelygélt meg a tüszőrepesztőt és még így is +1,5 kg, állandó vizesedés és éhségérzet. a mensmentis intézetbe van rencz doktornő, aki foglalkozik velem és meg is kellett emelnie a meforal adagomat, már napi 3x850 mgánál tartok. mi lassan új lombikot kezdünk, addig összeszedem minden erőmet és igyekszem minél precízebben tartani a diétát, nekem a 120 g-os van, szinte nem is töltök időt az evéssel, annyira kevés :D úgyhogy én nagyon irigykedem vizire és sztire, hogy ők 180 g-ot ehetnek :D

holnap megyek az "új" dokihoz, bízom benne, hogy figyelembe veszik majd, a csudajó ir eredményemet és nem kell végigcsinálni az inszemeket. valahogy a magam részéről kicsit szkeptikus vagyok inszem terén, ha már egyszer "kész" embriók sem maradtak meg, akkor egy inszem nem tudom, hogy jó ötlet -e. de azért lesz ami lesz, bízom abba, hogy a tesó már itt figyel a környéken és lassan jelentkezik egy + teszt formájába :D

szép hétvégét mindenkinek!

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Etna, 120 gr?? :shock: :shock: :shock: Anyám... Nekem 160 gr volt...

Kép
xtina75

xtina, sajnos igen, mivel 38-as a testtömeg indexem, nagy a túlsúly! én kismamaként ehetek majd 160 g-ot! fekszel még vagy már azért néha "kihágsz"? :D
azt akartam kérdezni, hogy természetes úton fogsz szülni? ilyenkor nem gyengül le az ember a fekvéstől, bírni fogod a szülést? lehet, hogy hülye kérdések, bocsi, de nekem a végén nem kellett feküdnöm, az elején igen, de nagyon fáradékony is voltam a fekvés után, alig tudtam helyrerázódni. nem lesz hírtelen sok, ha szülni kell, utána meg babázni?

Kép[/url]
Kép[/url]
Kép
etna33

Zitus amit reggel és este tilos, a nap többi szakaszában természetesen szabad.
én még nem találkoztam olyan sajtos rúd recivel, amibe ne kellett volna tejföl. Ahelyett teszek bele 1 tojással többet.
Mindenki maga dönti el, mit engedélyez magának. Ebben a "diétában" nem szerepel az aszaltgyümi. Ha semmiképp nem bírod ki, akkor ebédkor vagy uzsikor edd.
Lekvárba és minden másba nyírfacuki és még amit felsoroltam. Ezek nem édesítők, hanem cukrok. A Süssina mesterséges. Műkaja???????? Mégis mire gondolsz? Agar-agar növényi zselésítő.
Ha ebédre ettétek, akkor oké.

Katapetra üdv itt nálunk. Az jó, ha ciszták ellenére van peteérésed. Az már megint más kérdés, hogy ki is tud-e szabadulni. Progigond is lehet. Érdekes, hogy XR-t kaptál. Általában azoknak írják, akiknek semmit vagy nem kell sokat fogyniuk. A nagyobb súlyfelesleggel rendelkezőknek a simát adják. PErsze ez is személyre szabott.

Etna bakker, ennyivel még én is éhenhalnék. :( REmélem az új doki beválik és foglalkozik az egyéb eredményekkel is.

Kép

Családient.hu vonalzók
szti1

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?