Sziasztok!
Most hol a régi lakásban vagyunk, hol az újban (ami még lényegében üres, csak egy emeletes ágy, meg szék és asztal van benne), és ott nincs internet, ezért nem írtam már vagy egy hete...
Csillag!
Nálunk a védőnő határozottan eltiltott a tejtől, bár elmondta azt is, hogy régen ők maguk javasolták a szoptató kismamáknak, de most már bizonyított, hogy tejallergiát okozhat a kisbabánál... (Egyébként mi amúgy sem tejezünk, csak szójatejet, meg esetleg kecsketejet, úgyhogy nekem ez nem jelet korlátozást.)
Ami az evést illeti, múltkor volt egy rossz estéje Vilinek miattam, mert megettem 3 retket... Azóta az is tiltólistán, de a körte már mehet, csak nagyokat pukizik tőle.
Csakegy!
Te milyen magas vagy a 46 kg-hoz? Én sem fogyózik, az első szülés tapasztalatából tudom, hogy nem érdemes, mert anélkül is lemegy... Most a szülés után megmaradt 8 kg-ból már lement 4, a maradék 4 pedig maradhatna (de sajnos nem fog), mert 50 kg-mal én is vijjogó madárarc vagyok...
Ruhákat nem vettem, szerencsére volt 1-2 korábban használhatatlan ajándéknadrágom, amik éppen jók lettek szülés utánra... Már 3 nadrág jó rám és 2 szoknya
A régiek közül.
Egyébként mi is Barilla teljes kiőrlésűt veszünk, amióta megpróbáltuk, szerintem is nagyon finomak...
Rejó!
Én máris szedek krómot meg omega-3-at is, nemcsak az IR-re jók. (Nem tudjátok véletlen, hogy egy PCO-s nő mikortól termékeny? Olyan mensi szerű hasfájásom van, meg váladék is, és nem tudom eldönteni, hogy ezek most a termékeny napok?
A felállítással lehet, hogy igazad van... Én is kipróbálom, és nem magamban fogok ezentúl fortyogni, hogy sem terhesen, sem most nem törődik velünk senki, csak az öreg nénik jönnek lázba a buszon, de ők maguk nem bírnak felállni, olyan reszketegek... Tudom, a terhességem alatt azért nem adták át, mert nem látszott... (Az egyik főnököm, akivel ritkábban találkozom, nem vette észre 2-3 héttel a szülés előtt, hogy terhes voltam, pedig ismer - igaz, kabát volt rajtam). Az alacsonypadlósakkal nincs gond, de a normál buszokkal igen, dőleg ha még Álmi is velem van, meg mondjuk a kocsin kívül még egy zacsi meg egy táska...
Rambóka!
De jó lehet, hogy már áll Gergő!!! Vili meg most tanulja a kezét, és néha sikerül felvennie meg rázogatnia a kis csengős plussmaciját. És nahgosan nevet.
Álmival kengurúztunk, Vilinek hordozókendőt vettem, de eddig nem próbáltuk ki, amíg mindig volt valami a mellemmel. De most, hogy tavaszodik, majd előveszem.
Többet kell hason fektetnünk, hogy erősödjön a nyaka, háta - ezt mondta a védőnő...
Alvás: ez az egyet tökéletesen csinálja Vili, minden másnap átalussza az éjszakát... Csal félek, ha jönnek majd a fögai, elmúlik ez az édeni nyugalom... És 5x szopik, meg 2x 1-1 deci tápszer.
Cipő: Álminak nem volt cipője 11 hónapos koráig, és nem is hiányzott... Persze kicsit irigykedtem, amikor a szomszédasszony a fél éves gyerekére 17-es (vagy még kisebb) Nike sportcipőt húzott... De minek? Álmi rengeteg cipőt szaggat el, nemcsak a motorozásban kopik (az már elmúlt), hanem focizás, elesés, mászás stb., amiből bővel van, elejében csak a Siesta minőséges cipőit vettük, de most már becsúszik egy-egy másmilyen is, arra azért vigyázok, hogy bőr legyen, mert melegvérű, izzadós fajta a gyerek, és semmi mű dolgot (ruhában sem) nem bír el.
A leárazásokat tényleg jó figyelni, szeptemberben vettem pl. fél áron Álmninak szép pamut kockás nyári ingeket, azókból is jó nagyot, így még a második nyáron is jók rá...
Lelkesen csapkodja a kád szélét - ezen jót nevettem... Mi meg azon gondolkodunk, minek vettük meg 10-15 ezerért a kiskádat, amikor nagyon élvezi a nagykádban való fürdést is (az új lakásban csak az van, és kipróbáltuk). Nálunk Álmival az egész lakás járóka volt - 41 nm-rel még meg lehet tenni - de mondjuk én egy idő után nagyon untam, hogy vécére, tusolni stb. is csak társaságban mehettem évekig...
Egyébként a férfiak szolidárisak: Álmi sosem bántotta a gépeket, persze egerezni már nagyon korán megtanult, meg kifestőzni is a gépen stb. De hogy az internetet vagy bármit nem rendeltetésszerűen használt volna? Azt már nem!
A szekrényekből kipakolni - az más, azt lehet.
Kir!
Én is gratulálok!!!
Almodo!
Én is azon gondolkodom, hogy jó lenne valaki segítségen - én nem gyerekcsőszre gondoltam, hanem pl. szombat délelőtt ha valaki kivasalna 3 gép ruhát és felporszívózna... Nem tudom, mennyibe kerülhet ez.
Egyébként nálunk egyedül fürdik Vili a nagykábdabn, úgy tesszük bele a kb. 10 centis vízbe, hogy a lába elérje a kád végét, ez biztosnágérzetet ad neki, és a két karjával is kitámaszkodik oldalról, és iszonyatosan csapkod, amit nagyon élvez... Nem fogom semmilyét, de ott guggolok a kád mellett, hogy vigyázzak rá.
Babancs!
Sokat gondolunk rátok a férjemmel. Hogy minden rendben legyen Domival...
Most mennem kell, és még csak csütörtök 12-ig olvastalak el benneteket. Szép napot és jó hétvégét mindenkinek. Sajnos a talira nem tudok a suli miatt menni, pedig biztos jó lesz...
Vili visszaaludt, nem is tudom, nappal mikor aludt ennyit, így hát olvasok és írok tovább. Annyira jó lenne, ha rendeződne ez, és délelőtt is aludna, amikor Álmi oviban van... Akkor meg tudnék ezt-azt csinálni..
Amióta a fentieket írtam, megint eltelt egy hét, főleg azzal, hogy megint Barholin-mirigy tályogom/cisztám lett, az egyik doki elküldött a másikhoz, de mire odaértem, már nem lehetett műteni, ezért azt mondta, 1-2 napig jegeljem . és ma menjek vissza. Éjszaka már aludni sem bírtam a fájdalomtól, egyébként se járni, se ülni, se feküldni, se állni, a szoptatás is nagyon nehéz volt az ülés miatt... bepakoltam a táskába a kórházi ottléthez (és izgultam az altatás miatt - éppen egy évvel ezelőtt műtöttek ugyanezzel), és az indulás előtt csoda történt: elkezdett vérezni/váladékozni ez az izé, és azonnal csökkent a fájdalom is... De azért elmentem a dokihoz, de egy másik volt ott, aki megállapította, hogy magától is rendbe jön mostmár... Szerdán a doki elküldött vérvételre, hogy meglegyen a műtéthez, és abból tudom, hogy nem vagyok vérszegény, ami 3 hónappal a szülés után szerintem nagyon jó teljesítmény tőlem, mert egyébként szinte állandóan az vagyok. Igaz, folyamatosan szedek kismamavitamint. Viszont a cukor 5.
PEdig nem ettem előtte semmit.
Mosoly: Vili kezdetben mindig szopi után mosolygott álmában, amikor tele volt a pocakja. Ilyenkor én már vártam és néztem, mert nekem ez volt a jutalom
Nóra!
Örülök, hogy múlik a depressziód - az én fiacskám is Vili
Ha mégis visszatérne, inkább fordulj tényleg szakemberhez, ne szenvedj, ha nem muszály.
Norka!
Sajnálom, hogy az utolsó hétre hagytam, és így elmaradtam az adataimmal... (Érdekel, hogy a többiekéből mit lehet levonni.) Érezzétek jól magatokat a talin!!! Sokat gondolok rátok!
Vöcsök