Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!
Fioona :D Nagyon köszönöm, és bőven ráér, ne aggódj:):) Úgyis türelmet kell tanulnom :lol: :lol: :lol: A reggeli magas hő nagyon bíztató előjel, úgyhogy drukkolok ezerrel:):):)

Sajnos már elégé közelít a mensi, fáj a mellem és szépen növésnek indultak a szarvacskáéim is a homlokomon:(:(:(: De azért lehet, hogy most kiosonok az irodai klo-ba, és megingázom magam:):):):)

Meriann, veled mi a helyzet?

Kismamik, hogy vagytok?
Adrienna:) Mi ugyan még nem "találkoztunk", de olvastam a régi beírásaidat, és érted is nagyon szorítok:) Remélem hamarosan láthatjuk a picúr képét:)

puszka mindenkinek
porsika

adrienna! Nálam normális volt! Legalábbis nem lett semmi baj! Ne aggódj, vannak ijesztő, de teljesen normális tünetek. Ezekközül sok a menstruációs tünetekhez hasonlítanak, és nagyom meg tudják ijeszteni a kismamát. Ha végkép erős fájdalmad lenne, hívd fel a védőnőt, de sztem, ha olyan nagy fájdalmad lenne, ami ezt indokolná, nem minket kérdeznél! :wink: Nyugi!

KépKép
KépKép
fioona

Adrienna: nyugodj meg, ha baj van, az nagyon fáj és élénk pirosat vérzel. Az nem enyhén görcsölget, hanem rettenetesen fáj. Nem az emésztéseddel van gond? Próbálj picit lefeküdni, vagy pihenni.

Benita: többször fiút ingáztam. Eddig még nem álmodtam babával. Pedig tavaly, meg korábban már túlzottan rágörcsöltem a gyerek témára. Majd elválik. Ha nem sikerül, akkor majd drukkolok a kismamáinkért. :)

meriann

Adrienn, ne idegesíts minket! Azonnal csináld meg az ingát a pocakod felett és a kezed felett is!

Sőőőőőőőőt, mindenki csinálja, mert így nem tudja Fanny frissíteni a táblát!!!!

Katának két fiú lesz, nálam kisleányka, mondd a Tiéd!

Megvettem a testápolót amit mondtam. Csak természetes alapanyagokból. Nem is volt olyan vészes az ára. www.pro-mama.hu
ha valakit érdekelne (nincs érdekeltségem náluk :twisted: )

az email-címem: agota.reti@formadisplay.hu, ide küldhet bárki képet. Kicsinyítem.

Puszmák

Sőt, most Pí vizet vettem, azt fogom iszogatni.

Úgy érzem, mintha kijönne a herpeszem. Erre is csak valami természetes szert vettem.

Már jobban vagyok, most megyek feltenni fejedelmi lakomámat... :cry:

KépKép
KépKép
ragota

Porsika: azóta is rendületlenül produkálom a tüneteket. Hányinger, szédülés, hidegrázás, mellérzékenység, aluszékonyság, kimerültség, de semmiképpen sem bízom el magam. Majd ha csinálok egy zebrás tesztet. Ha mégsem baba, akkor meg egy életre megtanulom, hogy pszichésen bármire képes vagyok. De akkor meg addig fogok babára gondolni, míg össze nem jön. :D

Találtam egy pár hasznos oldalt, nézzétek meg. Első pár hétről és a tünetekről:

http://www.babazo.hu/9honap/2005112914het.html

http://www.babaszoba.hu/topics/9month?B ... C-C38FCAAA

A www. partedli.hu oldalról:

Panaszok

REGGELI HÁNYINGER

A hirtelen bekövetkező hormonváltozás okozza gyakran a hányingert, hányást. Sok nőt érint, főleg a terhesség első három hónapjában. Próbálj egy kis vizet inni, egy szelet pirítóst, vagy kekszet enni 20 perccel felkelés előtt. A terhesség alatt jó fehérjéket enni a lefekvés előtti utolsó étkezésnél (húst, tojást, sajtot). Rendszeresen egyél (keveset!) és soha ne várd meg, amíg éhes leszel! Kerüld a fűszeres, vagy zsíros ételeket!

ORRFOLYÁS

A terhességi hormonoktól folyhat, illetve eldugulhat az orra. A megfázáshoz hasonló tüneteket enyhítheti orrcsepp használata. Ne fújd erősen az orrod, mert ez orrvérzést okozhat!

IZOMGÖRCS

Általában só-, vagy kálciumhiány okozza. Fogd meg a lábfejed (nyújtott térddel) és húzd hátra! Partnered segíthet, ha a hasad már túl nagy. Ha lefekvés előtt pár percig végzed ezt, megelőzheted a görcsöket.

VIZELÉSI INGER

A gyakori vizelési inger, illetve égő fájdalomérzet vizelés közben a húgyúti fertőzés jele lehet. Sok vizet igyál, ezzel higítva a vizelet savasságát, így enyhítve az égő, csípő érzést. Menj el az orvoshoz, aki felírja a megfelelő gyógyszert, de feltétlenül mondd meg neki, hogy terhes vagy (mert ilyenkor bizonyos gyógyszereket nem szedhetsz)!

SZÉKREKEDÉS

A progeszteron terhességi hormon megnyugtatja, lelassítja az izmokat. Ez okozza a székrekedést. A beleket mozgásra serkentheti sok víz, gyümölcslé, magas rosttartalmú ételek (müzlik, magvak) fogyasztása.

IZZADÉKONYSÁG

A felgyorsult, aktívabb vérkeringés okozza. Terhesen még nehezebb elviselni a meleget nyáron. A legkisebb terhelésre is jelentkezhet fokozott izzadékonyság. Sok folyadékot igyál és pihenj, amennyit csak tudsz! Folyass hideg vizet a csuklódra pár percig, vagy állj hideg vízbe - ez segíthet lehűlni.

MEDENCETÁJI FÁJDALOM

Az ízületek ellazulnak és nyúlékonyabbakká válnak a terhesség idején, és ennek okaként néha fájhatnak. Pihenj sokat és kerüld a hosszadalmas álldogálást! Fekvésből való felkeléshez fordulj az oldaladra és karoddal támaszd fel magad!

FÁRADTSÁG

A tested számára nehéz munka a terhesség. Próbálj 8 órát aludni naponta, és ha tudsz, pihenj nappal is! Kerüld a kemény fizikai munkát!

REPEDÉSEK

A feszülő, nyúló bőrön vöröses "repedések" jelenhetnek meg, melyek kifehérednek szülés után, de nem mindig tűnnek el. Megjelenésüket megelőzheted, vagy mennyiségüket csökkentheted, ha krémmel kened a bőröd. A feszüléstől száraznak, viszketősnek érezheted a bőröd, ami ellen szintén jó a krém.

GYOMORÉGÉS

A megnövekedett méh nyomja a gyomrot és a szívet, így kisebb mennyiségű gyomortartam érheti a nyelőcső alsó részét. Ez égő érzést okozhat a szegycsont alatt, amelyhez néha böfögés is társulhat. Az érzés általában bizonyos ételek fogyasztásával függ össze, ezért kerüld ezeket az ételeket. A gyomortartam savfeleslegét legalkalmasabban a tej köti le. Többször, kevesebbet egyél, kerüld a nagy vacsorákat! Ne fűszerezz sokat! Ülj, vagy feküdj párnákkal alápolcolt lábbal! Teljen el legalább 1 óra az utolsó étkezés és a lefekvés között!

HÁTFÁJÁS

Általában a gerincízületek enyhe fellazulásából ered. Figyelj a testtartásra, hordj lapossarkú cipőt és csinálj vállkörzést a felső hátfájás ellen. Az alsó hát fájdalma gyakran enyhíthető négykézlábra állással - ez leveszi a terhet a gerincről. Egy meleg fürdő segíthet.

FEJFÁJÁS

A fejfájást a megnövekedett mennyiségű vér okozhatja, vagy egyszerűen a fáradtság. Sétálj sokat a friss levegőn, vagy próbálj relaxálni!

VIZELET-CSEPEGÉS

Növekvő méhednek nyomása megnehezíti a vizelet visszatartását, ha tüsszentesz, nevetsz, vagy köhögsz. Menj gyakran WC-re, csinálj intimtornát belső izmaidnak edzésére!

VISSZEREK

Visszerek - kékes-lilás vonalak a bőr felszíne alatt - terhességnél leginkább a lábakon és a bokán jelentkezhetnek. Ahogy nő a vérmennyiség és a méh mérete, a vénáknak egyre nehezebb a dolguk, ezért néhány megrepedhet, megduzzadhat. Megelőzésükhöz:
- kerüld a sokáig álldogálást,
- ne ülj keresztbe tett lábbal,
- polcold fel a lábad, amikor csak tudod,
- hord az erre speciálisan készült harisnyát!

HAJHULLÁS

A terhesség alatt szárazabb, töredezettebb lehet a hajad, de van akinek pont egészségesebb, dúsabb lesz. Szülés után gyakori jelenség a hajhullás.

ANYAJEGYEK

Barna foltok jelenhetnek meg a bőrödön, sötétebbé válhatnak az anyajegyeid, főleg, ha sötét a hajad és fehér a bőröd. (A napfény kerülése segíthet a megelőzésben.) Ezek szülés után általában visszaváltoznak, illetve eltűnnek.

AZONNAL SZÓLJ AZ ORVOSODNAK:

- ha vérzel,
- ha erős fejfájásod van, vagy "csillagokat" látsz,
- ha hasi görcseid vannak, vagy szokatlan hátfájásod
- ha baleseted volt, vagy elestél
- ha erősen megdagadt a kezed, az arcod, a lábfejed, vagy a bokád

meriann

Köszönöm, most megnyugtattatok kicsit. Olyan rossz, hogy az ember csak azzal tud foglalkozni, hogy éppen mi zajlik bent, dehát én képtelen vagyok másra gondolni :oops:

Meriann: nagyon sokszor érzem azt, hogy nagyon fáradt vagyok és feleannyit sem bírok, mint régen. Tiszta röhej, mi lesz később?? Dehát dolgozom most is és itt mindent lehet csak nem pihenni :( Igen, az emésztés az elég problémás mostanság :oops: Központi téma lett nálam, régebben "azt sem tudtam", hogy van. Most próbálok mindent kitapasztalni.

Fiona: én még nem voltam védőnőnél, mert tegnap voltam először nődokinál a pozitív teszt óta és azt mondta, hogy majd a következő alkalommal írja meg a papirt a védőnőnek, ami 3 hét múlva lesz. Remélem, nem késő az még...

Olvasgatok szorgalmasan vissza, lassan képbe leszek mindenkivel kapcsolatban. :lol:

Kép
Kép
adrienna

Na, most tértem vissza a mosdói kiküldetésből...az inga szerint meg ott figyel a fiam a pociban...hááááááááááát, nagyon kíváncsi leszek..hamarosan kiderül...

Meriann: totál meg tudom érteni, hogy nem akarod elbízni magad, én ugyanígy vagyok vele..ha bármi gyanúsat produkálok, azonnal ráfogom valami másra...naggyon babonás vagyok:( De ta és a tüneteid felettébb gyanúsak vagytok :wink: :lol: :lol: Naggyon drukkolok, tök jó lenne...
na pussz
porsika

Agota, nem tehetem, most nem. Majd este otthon igen. Itt mindenki figyel mindenkit és a WC-n is sorba kell állni. Ilyen a nagy cég hátránya. Nagyon kiváncsi vagyok :lol:

Kép
Kép
adrienna

Meriann: hasznos infók, köszönöm

Igazából én is elolvastam már minden létező cikket, website-ot. Aztán érzek valamit, amit nem olvastam és kitör a pánik.

Kép
Kép
adrienna

Miért lenne késő? Ha a dokid úgy látja jónak, akkor biztos nem az. Itt nálunk egyből elküldtek, azért hittem, hogy voltatok. De ez biztos helyenként változik akkor.

KépKép
KépKép
fioona

Meriann, most így utólag, én a fogamzás után kb 1-1,5 héttel kezdtem ezeket a tüneteket produkálni, csak akkor még eszembe sem jutott, hogy ez babóca lehet. Szóval drukkkkkkkkkkkk ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

no és mindenkinek +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
tesztelőknek pláne

Kép
Kép
adrienna

Fiona: igen, azt mondta, hogy ráérek odaérni a védőnőhöz a 13. hétig. én most a 11. héten megyek legközelebb a dokihoz.

Kép
Kép
adrienna

Nahhhhh... köszönet Fannynak imhol a kis torzonborz babóca a petezsákban. A doki néni nevezte igy :lol:
Érdekes, hogy az Uh szerint ma 7 hetes mig a vonalzó majdnem 8 hetesnek tartja

Kép UHbaba

Kép
Kép
adrienna

Nekem meg azt mondta a dokim, hogy két kimaradt vérzés után menjek hozzá először. Nem tudom, hogy komolyan gondolta, addig kibírom?!

A védőnőről ugyanazt hallottam, hogy 13. hétig érjek oda. Nem sok értelme van előbb.

meriann

Meriann: én azért csak most mentem először, mert mostanra kaptam időpontot, egyébként én sem bírtam volna. Igy legalább az UH-n nemcsak a petezsákot lehetett látni, hanem a babócát is.

Kép
Kép
adrienna

Nagyon szép a babócád. Ez milyen uh volt? Hasi vagy hüvelyi?
Ez mitől függ, hogy melyikkel néznek? Engem anno 5 hetesen is hasival néztek.
Jaj, kiszámoltam 9-10 hetesen vár először a dokim. :(

meriann

Szívhangot már tudtak nézni?

meriann

Hüvelyi UH volt. Azt mondta, hogy mégcsak ezen látszik, bár ahhoz képest elég óriás :lol:
Gondolom, azért ennyire későn, hogy biztos legyen a dolog.

Kép
Kép
adrienna

Mégcsak szívcsövecskéje van, és az bizony mozgott. Ide-oda.. ez még nem szívdobogás, de olyasmi. Férjemmel teljesen meghatódtunk. Én még sírtam egy picit :oops:

Kép
Kép
adrienna

Lányok!
Írtam egy csomó mindent, de addig vacakoltam a táblával, míg elszállt minden. Szóval: látod ágota csak neked kell a lányokra rászólni és szépen ingáznak.
Adrienna, este mindenképp értesíts, hogy mi lett az ingázás eredménye, mert akkor már azt is beteszem a táblába.
Fióna a Te negatívos ingázásod már benne van a táblába! köszi. Porsika, Meriann Titeket is jelölni foglak. Lassan kialakul.
Ja, még az előbb azt írtam, hogy aki tuti biztos benne, hogy nem terhes az is ingázzon, mert a kontrollcsoport erdeménye is fontos!
Nem tudom miért itt a munkahelyemen nem tudom a táblát excelből a paint-be áttenni, majd otthon, addig is várom az eredményeket.
Meriann! Nem tudom hány éves a dokid, maszek vagy sztk-s, mert elég sokára rendelt vissza, ez olyan eléggé kőkorszaki szemléletnek tűnik. Való igaz, hogy régebben nem nagyon foglalkoztak addig a kismamákkal, meg érdemleges dolgot csak akkor lehet látni, de manapság már nagyon korán elmennek az anyukák nemcsak hogy a dokihoz, de UH-t csináltatni is! Szóval nekem aza 10. hét egy kicsit soknak tűnik. De nem akarok beleszólni.
ÜdvFanny
fanny01

10. hét tényleg sok. Nekem anno azt mondta a doki nénim, hogy akkor menjek, ha a teszt pozitív lett. Az csak a telitettségnek köszönhető, hogy mostanra kaptam csak időpontot. A méhenkívüli terhesség veszélye miatt is érdemes korán menni.

Kép
Kép
adrienna

Csináltam új vonalzót, mert olyan irigy voltam azokra akiknek látszott, hogy hány nap a tesztig, de most nem tudom a régi, hogy kell kitörölni.
Fanny
fanny01

Fiatal a dokim és tündéri. Lehet az előzmények miatt mondta.
Magándoki, tehát neki pénzt jelent, ha minél hamarabb megyek. Igazság szerint amikor gond volt, akkor nem győzőtt lelket önteni belém és a páromba. Nagyon padlót fogtam.

Ezt nem kérdeztem meg legutóbb, hogy miért várjak 2 mensi kimaradását is, pedig volt úgy, hogy egy órán át csak kérdezgettem dolgokról.

Ha baj van ő annak a híve, hogy az első 12 hétig nem avatkozik be, mert nem látja, hogy mi baja a babának. Azt mondta, hogy durva, vagy sem, de a vetélés gyakran természetes szelektáció.

Lehet azért picivel hamarabb megyek, úgysem fog haragudni.
Majd megnézem mikor mentem pontosan a múltkor és akkor azt mondta, hogy még 1-2 nap kellett volna, hogy értelme legyen. És majd úgy megyek, hogy lássunk valamit.

meriann

Legelőször nekem is azt mondta, hogy kimarad a mensim egy teszt ha +, akkor pár nap megint egy teszt és utána jelentkezzek.

meriann

Meriann: nagyon rossz lehetett neked :(

Kép
Kép
adrienna

Fanny drága már 2× írtam, hogy kilengett az inga. De már kezdek arra gondolni, hogy ez valami jel, hogy ne bizakodjak nagyon. :shock: :cry:
Én csak hallomásból tudom, hogy állítólag a 12. hét elött van hüvelyi UH. Én megusztam, de sztem azért, mert nálunk nincs az SZTK-ban. :D

KépKép
KépKép
fioona

Nem értem, ha kilengett, akkor miért is ne bizakodj????

meriann

adrienna!
Tündéri a "fotó"! Megérte várakozni rá!
Nekünk az első UH-n bokszolónak nevezték Lillát, mert úgy tartotta ökölben a kezét, mint a bokszolók. :D
Meriann nagyon szimpi a dokid hozzá állása. Remélem mihamarabb szülhetsz is nála! :wink:
Nagy drukk mindenkinek!!!! ++++++++++++++++++++

KépKép
KépKép
fioona

Nem tudom, csak amolyan babona. Jelnek fogom fel. Vagy tévedek!? :?

KépKép
KépKép
fioona

Fiona: bokszoló?? Te mikor voltál UH-n? Mert nekünk még csak kézgumónk van

Inga eredmény este meglesz

Kép
Kép
adrienna

11-12 hetesnek saccolták akkor.

KépKép
KépKép
fioona

Én is nagyon szeretem, bármilyen kényes dolgot simán meg tudok vele beszélni. Még az :oops: féléket is.
Annyira jó fej. Még most jutott eszembe, hogy ha aktuális lesz időben kell bejelentkeznem, mert várni kell pár hetet, hogy kapjak időpontot.
Érdekes pedig a dokim meg tudott volna hüvelyi uh-ni is. Bár nem piszkált belém egyáltalán.

Oké Fioona ne bizakodj hadd legyen szerencséd. Te, hogy bírod ki, hogy nem tesztelsz? A türelem mintaképe vagy.

meriann

Van még egy ötletem. Mi lenne ha táblázatba beszúrnánk egy kínai táblázat szerinti várható babanemet is.

Itt lehet megnézni mindenkinek:
http://www.noklapja.hu/kalkpopup.php?submitted=1

(nekem fiút jelez)

meriann

meriann

Adrienna
Nagyon szép a babád, majdnem meg is hatódtam a kép láttán. :)
A vonalzód szerint 7 hét + 6 nap, az végül is majdnem 8 hét nem?

Meriann
Nekem is azt mondta a dokim, hogy ha legközelebb baba lenne, kell egy + teszt, és mennem is kell hozzá. Persze nem vizsgálna meg, hanem csak pár hét múlva csinálna uh-t. Elővigyázatos lenne ő is, viszont muszály a 10. hét előtt uh-t nézni, mert arról is tudni kell, hogy jól van a baba.

Fanny
Nekem is kilengett a inga a pocim felett, bár még 1 hét hátravan a tesztig. Nem tudom, hogy ezt is jelölöd-e. Ha igen, köszönöm.

Ragota
Küldöm a képet.

Benita
benita

Az fent írt oldalon lehet nézni
nevek jelentését,
várandósság heteiről infót
és elemeznek néhány kórházat.

Érdemes megnézni, mert ahol az én dokim is van az is szerepel a listán.

meriann

Meriann akik ismernek tudják, hogy a türelmetlenség mintaképe vagyok! Bár a férjem szerint Lillával türelmes vagyok. Lehet, hogy nálam így jön ki az anyaság?

Amit belinkeltél, ott az a névelemzés van, amit régebben én is belinkeltem. Nagyon ajánlom. Én onnan nézegetek. Ágotával közös tanáronk alkította ki, fedezte fel ezt a módszert.

KépKép
KépKép
fioona

Meriann :D Tök érdekes, hogy szóbahoztad a kínai táblázat szerint várható babanemet, mert nekem aszerint ha a szeptembertől decemberig tartó időszakban esnék teherbe lányom lenne, án pedig elég biztos vagyok benne, hogy fiam lesz...a férjem genetikaileg csak arra képes:):):) A dédapjától kezdve mindenkinek 2 fia volt a családban :wink: :wink: És az inga is fiút jelez...szóval nagyon érdekes az egész, kíváncsi vagyok, hogy alakul...
Szerintetek mennyire megbízható ez a kínai naptár?
porsika

Nekem nem műkszik se Operán, se Exploreren. :?
Viszont, ha belegondolok, hogy akkor mindenki, aki adott hónapban lesz várandós, azonos neműt kellene szűljön, már nem hiszek benne. Na meg az asztrológiai háttér........

KépKép
KépKép
fioona

Hali Csajok,

mennem kell sajna... :-(

nekem is fiút adott ki, de a véleményem szerint ez hülyeség.

Ugyanis asztrológiai szemmel attól függ, hogy a fogantatás (vagy a beágyazódás :roll: ) pillanatában milyen jegyben állt a HOld. Ha pozitívban van, akkor fiúcska lesz, ha negatív, akkor csajszi. Na most egy hónapban igen változatos a Hold állása...

Ha valaki tudja pontosan mikor fogant, adja meg az időpontot, csekkolunk.

Nagyon szép aza akép Adrienn... :-)

Nekem is azt mondta a doki, hogy elég visszamennem az első értékelhető :-) uh után. Addig a leleteim is megvárnak, bár azért kíváncsi vagyok a vér és vizeleteredményeimre.

Puszmák

KépKép
KépKép
ragota

Kínai táblázat 60-70 % körüli állítólag.
Nem hiszek nagyon benne, de kíváncsi vagyok.

meriann

Ragota úgy érted a pozitívat, hogy növő a negatívat meg fogyó hold?

meriann

Nálunk csak a növő holdnál volt szex, bár nem direkt.
Azt még nem is írtam Nektek, hogy nálunk különösen nagy dolog ha valóban összejött, mert el van vezényelve a párom és csak hétvégén tudunk dolgozni a babaprojekten.

Tehát ha baba van tuti fiú?!!!

meriann

Pozitív vagy nekatív, azt jelenti, milyen állatövi jegyben van a hold. A kos pozitív jegy, és onnan kezdve minden második az. Tehát kos, ikrek, oroszlán...stb. pozitív, a többi negatív.
Ágota, rémlik mintha lenne valami összefüggés, hogy a fogamzáskori hold vagy Asc. megegyezik a születési holdal vagy Asc-el. De hogy melyik melyik, arra nem emlékszem. Mintha keresztbe lenne (hold-Asc, vagy Asc-hold) Te tudod, hogy van ez?

KépKép
KépKép
fioona

Fióna! Akkor bocsi a félreértésért. :D

Merian! Nekem lányt írt ki a kínai is...meg az inga is meg a jósnő is. :D

KépKépKépKép
*orsi*

Helo!
Megcsináltam a kiegészítést!
Fioona ne haragudj, hogy ilyenfigyelmetlen vagyok, de pár napja tényleg nem vagyok beszámítható. Kijavítottam a táblát. (és vettem egy terhességi tesztet) Meri, köszi megkaptam a privit.
Fanny Kép
fanny01

Ja és még valamit, ha csak azt írjátok, hogy az inga kilengett, akkor azt fiúnak értékelem, ha kőröz az lány. Jó? mert mindenki csak azt írja, hogy kilengett az inga. De nem mindegy hogy hogy leng.
Ha valakinek az ingáját ezek fényében nem jól jeleztem, akkor szóljon.
Fanny
fanny01

Fanny remélem baba van a dolog mögött! Nagyon drukkolok!!!!

Nekem hol körözött, hol egyenesen lengett-megint körözött....stb.
:roll:

KépKép
KépKép
fioona

Mikor tesztelsz? Ma a gyógyszertár felé nekem is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha vennék. De meggondoltam magam. Tartom magam ahhoz, amiben apával megállapodtunk. Írd ám meg az eredményt!!!! Nagyon izgulok! Te leszel a negyedik!? :lol:

KépKép
KépKép
fioona

Fioona4 Azt mondja a férjem: akkor ikrek lesznek! ( de azért azt tudjad, hogy ő csak vigyorog ezeken az ingás dolgokon)
Adrienna! Milyen munkahely az ahol sorba kell állni a klotyón? Várom az inga eredményét!
Fanny
fanny01

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?