Sziasztok!
Babszi vagyok, es eddig a "mar megint megjott"-be irtam neha, de most atszoktem hozzatok. Ha nem haragszotok, akkor en is irnek magamrol nehany sort. A parom es en kb. masfel eve kezdtunk el probalkozni baba-ugyben. Az elso 3 honapban csak remenykedtunk, hogy lesz valami, de nem lett. En olyan naivan lattam a vilagot, hogy el sem tudjatok kepzelni - azt hittem a parom egy kicsit jobban ramnez, es maris szulok neki egy kisbabat. Hat nem. Lehet kinevettek, de en csak masfel eve valasztottam nogyogyaszt is, mert addig soha semmi bajom nem volt, vagyis semmi olyan, amirol tudtam volna. A doki megvizsgalt, es kideritett egy p3-as cytologiat. Azt sem tudtam, mi fan terem, es mikor kimondtak a rakszures szot, es hogy a p3 bajt jelez, a ver meghult bennem. Az orvos pedig ahelyett, hogy elmagyarazta volna a dolgokat, kozolte, hogy tulreagalom az egeszet. Ismetlo vizsgalat lett belole, majd par honappal kesobb ujbol, de mindig p3 lett az eredmeny, hiaba volt ez ido alatt mindenfele kup-kura. Mindegy mar. A dokit otthagytam, miutan (o) ajanlott egy olyan orvos-kollegat, aki meddosegi kerdesekkel is foglalkozik. Az uj orvos teljesen rendben van - o vegezte el a p3-as eredmeny miatti mutetet is, es persze kozben a meddosegi vizsgalatra is vele "keszultem".
Ebben a honapban csinaltuk meg utolso lepeskent az atjarhatosagi vizsgalatot, ami kimutatta, hogy teljesen szepen atjarhato vagyok. Minden mas leletem rendben van; egyetlen lelettel voltunk elegedetlenek, az pedig a pajzsmirigy.
Kis kiteronek errol is irnek par sort, hatha erdekel titeket. A pajzsmirigyet az endokrinian vizsgaljak ki, es a legmagasabb ertek benne a 4 egesz lehet. Nekem 4,96 volt az eredmenyem, es amikor vegre idopontot kaptam egy doktornohoz, es vegre kivartam abban a tumultusban a soromat, 5 perc utan a dokino kozolte, hogy eletem vegeig gyogyszert kell szednem a leletem (egy darab vervetel)miatt. Teljesen ledobbentem, hogy meg 30 eves nem vagyok, de szedjek eletem vegeig gyogyszert, mire a dokino megsajnalt, es elkuldott megint vervetelre, hogy ismeteljek meg a vizsgaltot + ultrahangra. Ujabb hetek teltek el, mire visszajutottam hozza, hogy a leleteket megbeszeljuk, es tudjatok mi lett? persze, nem tudjatok, de nem is gondolnatok - semmi bajom nincs, csupan az elso vervetelkor gyulladasban voltak a nyirokmirigyeim. Mas semmi baj nincs, se gyogyszert nem kell szednem, se semmit. De ha akkor es ott azt mondom, hogy jo, beszedek mindent, hiszen az eletem es esetleg a gyerek is ezen mulik, akkor most bizony hormon gyogyszereket szednek.
Szoval minden mas leletem keszen van, minden rendben van. Parommal szinten minden rendben. Kerdem en, akkor hol a baj? Erik a tuszo, meg is reped, egyutt is vagyunk, akkor hol a baj?
Mult het szerdan es csutortokon elvegeztek nalam az inszeminaciot, meghozza az elsot. Azert ketszer, mert hiaba adattam be a tuszorepesztot, az elso alkalommal meg nem repedt meg, de azon a hataron volt, es a doki szerint barmikor megtortenhet a dolog, es ez nem hiaba valo inszem lesz. Masnap megint megcsinalta - idokozben megrepedt a tuszo, es a doki szerint nagy eselyunk van a sikeres inszeminaciora.
Kaptam gyogyszerkent Duphaston-t, es Utrogestan-t, es most itt ulok a gep elott, es filozofalok, hogy sikerult vagy nem. Persze nalunk is kozponti kerdes, hogy mikor teszteljunk. A doki szerint a beavatkozas utan 2 hettel erdemes, es az nem igaz, amiket a tesztekre irnak - 1, 3 napos terhesseget kimutat.
Most ugy kell tekinteni, hogy terhes vagyok, meghozza veszelyeztetett terhes (mert nem magatol jott letre a terhesseg); sok pihenes ajanlott, es nem szabad cipekedni, ugrabugralni...
Es akkor ulok a gep elott, es arra gondolok, hogy mi lehet az oka, ha nem jon ossze a terhesseg. A spermium kivalo volt, a tuszo ert is, repedt is, atjarhato vagyok, olyan gyogyszert szedek, ami a terhesseget probalja megtartani, pihenek, odafigyelek magamra - akkor hol lesz vagy lenne itt a hiba? Persze, sokat gondolok ra, hiszen gyogyszert kell beszedni, meg izgulas, hogy megjon vagy nem, illetve azon, hogy a teszt pozitiv lesz, vagy negativ. Mondjatok meg nekem, hol van itt a hiba? A szervezet nem indul be arra a parancsra, hogy terhesseg?
Bocsanat, hogy szoszatyarkodtam, de csak ulok, es ezen gondolkodom minden nap, es kozben a 3 napos "terhessegemet" ugy erzem, mintha legalabb a kilencedik honapban lennek - apro pici gorcsok vannak az alhasamban.
Mindenkinek kitartast es lelkierot (hogy csak akkor teszteljunk, ha mar lehet
Babszi