Új privát üzeneted érkezett!

A barátcserje (Vitex agnus-castus) alapvetően nőgyógyászati panaszok kezelésére használt gyógynövény.
Számos különböző alkotóelemet tartalmaz, többek között flavonoidokat, iridoid glükozidokat és terpenoidokat. Úgy tűnik, hogy a teljes terméskivonat gyógyhatású. Hormonokat nem tartalmaz, jótékony hatásának lényege azonban éppen az agyalapi mirigy serkentése – különösen az LH-hormonnak nevezett lutein termelésére. Ez közvetett módon növeli a szervezet progeszteron-termelését – ez az anyag pedig a menstruációs ciklus szabályozását segíti. A prolaktin-termelés szabályozását is javítja. Az enyhén megemelkedett prolaktin-szint csökkentése nemcsak néhány meddő nőnél lehet hasznos, de azoknál is, akik melle a PMS (premenstruális szindróma) részeként nyomásérzékeny.
A növény termését Európában évszázadok óta alkalmazzák női hormonális problémák orvoslására. Hagyományosan rendszertelen menstruáció kezelésére, a normális menstruációs ciklus visszaállítására és termékenységi problémákra alkalmazták a gyógynövényt, manapság emellett a premenstruációs szindróma (PMS) kellemetlen tüneteinek enyhítésére is ajánlják.
Mivel a PCOS egyik meghatározó tünete az ovuláció elmaradása és ebből adódóan menstruációs zavarok, a barátcserje hatékony szer lehet a betegség kezelésében.
Laboratóriumi kutatások nem történtek a gyógynövény PCOS-ra gyakorolt hatásának mechanizmusával kapcsolatban, azonban a betegek csoportjaival végzett klinikai kísérletek és tapasztalatok egyértelműen pozitívak a gyógynövény hatékonyságát illetően.
A tapasztalatok szerint a gyógynövény hatására a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részében a menstruáció rendszeressé vált, a ciklus második felében a progeszteron szint emelkedett, valamint, a PCOS-ben szintén gyakran előforduló, emelkedett prolaktin szint csökkent.
A növény hatóanyaga nem tartalmaz hormonokat, feltételezések szerint hatását az agyalapi mirigy működésére gyakorolt hatásán keresztül fejti ki, az LH hormon termelését szabályozva.

A gyógynövény hatását 1-2 hónap folyamatos szedést követően kezdi kifejteni.

Javasolt alkalmazása:
Hormonális elégtelenségre visszavezethető menstruációs problémákra, PCOS esetén a hormonális egyensúly visszaállítására, a rendszeres menstruáció és ovuláció kiváltására, valamint a PCOS egyéb kellemetlen tüneteinek csökkentésére ajánlott.

Napi adagja:
Általános adagja 175 mg standardizált kivonat naponta (0,6% agnusid tartalomra standardizált kivonat esetében), egy adagban, rendszeresen ugyanabban az időben (általában a reggel, felkelés utáni szedését ajánlják) javasolt szedése. Mivel az egyes nõi szervezetek működése lényegesen különbözhet, így a gyógynövény hatásában, annak szükséges mennyiségében is lényeges eltérések adódhatnak. Amennyiben a napi 175 mg rendszeres szedés mellett nem bizonyul hatásosnak, a napi mennyiség megemelése hozhat eredményt.

Mellékhatások:
A gyógynövény szedése rendkívül biztonságosnak bizonyult. Rendkívül ritkán előfordulhat allergiás érzékenység a barátcserje termésére. Ebben az esetben nem ajánlott a növény szedésének folytatása. Egyéb ismert mellékhatása nincs a szernek.

Ellenjavallat:
Terhesség, szoptatás alatt a gyógynövény szedése nem ajánlott, a hormonháztartásra gyakorolt hatása miatt.
Hormonkezelés mellett megváltoztathatja a szedett hormonok hatását (elsősorban felerősítve azt), így a gyógynövény szedéséről a kezelőorvossal minden esetben konzultálni kell.

Beszerezhető:
• Magyarországon kapható termékek közül a legmagasabb barátcserje tartalommal a Premens tabletta rendelkezik, mely gyógyszertárban recept nélkül kapható készítmény. A Premens tabletta ajánlott napi adagjának gyógynövény tartalma alacsonyabb, mint a PCOS esetében ajánlott napi adag, így amennyiben a napi ajánlott 1 tabletta hosszabb távon sem bizonyul kellően hatékonynak, érdemes megpróbálkozni az ajánlott adag megduplázásával. A magyar forgalmazóval folytatott konzultációm szerint a napi 2 tabletta is teljesen biztonságos mennyiség. A Premens gyártója a premenstruációs szindróma (PMS) kezelésére határozta meg az ajánlott napi adagot, mivel a készítményt a PMS kezelésére alkalmazzák.
• Európában és az USA-ban számos gyártó készítménye kapható (általában Vitex néven), melyek általában interneten keresztül megrendelhetőek. Az eltérő gyártók termékei különbözhetnek a standardizálásban ill. annak mértékében, valamint a gyógynövénytartalom mennyiségében.
• A gyógynövény interneten keresztül történő megrendelésével kapcsolatban tapasztalattal nem rendelkezem.

Remélem hasznos lesz! Babára fel!! :lol: :lol:
Vendég

Pendi!
Köszi szépen a felvilágositást! Ki is nyomtattam.
Piri még sehol, a hőm ismét 36,7, mint tegnap. Hát?????

SOS!!!!
A lányom 2éves, letekerte a kupakot és bevett egy Gravidát. Most alszik, de nem lesz vmi gond????
encike 2

encike 2
Most hívtam fel a férjemet, aki mentős. Körbe beszélték,és a dokival együtt megállapították: Ha csak aból, és csak egyet, és mást biztosan nem vett be, akkor nincs semmi baj, mivel csak vitaminokat, és ásványi anyagokat tartalmaz. Nyugodj meg!
Vendég

Sziasztok!

Csajok!
egy infó a barátcserje mellé!!!!!!
tényleg nagyon jó, több ismerősömnek is segfített.
De!
Aki hajlamos a cisztákra, az vigyázva szedje!!!!

babszika

Szia Babszika!
Köszönjük a kiegészítést! :lol: :lol:

Nagyon szép az új vonalzód! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Pendi!
Nagyon szépen köszönöm, kicsit megnyugodtam, de a férjem is ezt mondta, hogy mivel vitamin semmi baj nem lehet. Már feltettem a szekrény tetejére, ott biztos nem éri el és jo lecke volt számomra. Akkor azt éreztem, hogy nem vagyok jo anya, de már megtörtént.
encike 2

encike 2
Ettől még nem vagy rossz anya! :!: :!: :!:
Tudod, hogy mostmár mindent jó magasra kell tenni.
Nem történt nagy baj, mostmár nyugodj meg! Biztos vagyok benne, hogy ezentúl mindig odafigyelsz. :lol: :lol: :roll: :roll:
Vendég

Sziasztok ismét!

Köszi a vonalzóm nevében :lol: :lol: :lol: :lol:

Enci!
Nyugi!
A rossz érzés max tanulópénznek volt jó, de tessék elhajtogatni! Minden rendben van és kész! :roll:

babszika

Sziasztok Csajok,

Olvasó üzemmódban vagyok, de úgy érzem, hozzá kell szólnom a barátcserje témához. Nekem magas a prolaktinom (nem vészes, a régiek még talán emlékeznek rá: kb. 10-15%-os az eltérés a normál szinthez képest). Én próbálkoztam a Bromocriptinnel, de nem volt jó, tovább emelte a prolaktinomat. 2 hónapja szedem a barátcserje kapszulát, és bár még laboreredményekkel nem rendelkezem, az biztos, hogy a korábbi tüneteim elmúltak (nem fáj a cicim, nincs előtejem, stb.) Bár babás még nem vagyok, sztem jó úton haladunk afelé ;-) Ja, és egy apróság: én is olvastam a Premensről, de azt kell mondjam, az bőven nem tartalmaz annyi hatóanyagot, mint az, amelyiket én szedek. Ez a Zafír Barátcserje Kapszula, 300 (!) mg hatóanyagot tartalmaz kapszulánként, a Jákó-Chem Kft. gyártja (leolvastam a dobozáról). 60 db van benne, 2100 Ft körül van. Én először napi 4-et szedtem, mostanra csökkentettem napi 2-re.

Sok sikert mindenkinek!

Bien

Kép
bienvenue

Megtaláltam a linket a Premens hatóanyag tartalmáról:

http://www.pirulapatika.hu/210133483/betegtajekoztato

Eszerint 20 mg / kapszula mindössze...

Kép
bienvenue

Sziasztok Csajok!

Remélem nem haragszotok meg rám, de egy időre "eltűnök". Kicsit kikapcsolok, lenyugszik a lelkem, pihenek (itt bent is elég nagy a hajtás) és utána visszatérek Hozzátok! Biztos nagyon fogtok hiányozni, de most muszáj lesz, h. ne mindig a pé körüli napokat figyeljem stb. és biztos egyetértetek velem, h. ebbe azért bele is lovaljuk egymást. De ez természetes!
Szóval tényleg ne haragudjatok... :oops: és nagyon szeretlek Titeket!! :cry:
Vendég

Arikon!
Én megértelek téged.
Nekem is szükségem volt már párszor a 28 hónap alatt egy kis pihire.
De el kell mondanom, h nagoyn hiányoztatok!!!! :roll: Ezzel csak azt akarom mondani, h nálam is most olyan időszak van, h nem kell szurkoljatok, ám mégis itt vagyok, és dumálgatok.
De mégegyszer mondom, h én megértelek és ha tényleg nem jösz, tudd, h tényleg nagyon fogsz hiányozni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:

babszika

Bien!
Oylan jó lenne, ha jönnél!!!!! :(

babszika

Arikon, én is maximálisan megértelek - tiszta szívből kívánok Nektek sok sikert!

Mi is nagyon szeretünk :cry: :roll:

Babszikám, privi megy

Kép
bienvenue

Sziasztok!

PEndi: Köszi, hogy felraktad :lol: :lol:

Arikon: Én is teljesen megértelek és nagyon várunk vissza :!: :!: :!: Hiányozni fogsz :!: :!: :!:

Babszi: Hogy vagy? Javulgatsz? Mentél dódozni vagy maradtál még otthon???

Bien: Örülök, hogy olvaslak :wink: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Az ausztrál farmer egy vödörrel a kezében elindul a közeli
> gyümölcsösébe, az útja egy tavacska mellett visz el.
>
> Arra lesz figyelmes, hogy a tóban három meztelen fiatal szépség
> fürdik, a ruháik szétdobálva a parton. A lányok észreveszik és
> kikiabálnak neki:
>
> - Addig nem megyünk ki a vízből, míg nem megy el innen!
>
> A farmer egy kicsit felemeli a vödröt, és visszakiált:
>
> - Nem leskelődni akartam, a krokodilt jöttem megetetni!
>

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsu!

Nem mentem. Majd csak hétfőn, mert a köhögésem még nem múlt el és még az orrom sem az igazi :roll:

babszika

Sziasztok!

Pendi:
Köszi a hasznos infokat! :D

Arikon:
Pihizz nyugodtan, amíg szükségét érzed! Én is nagyon szeretlek és nagyon várlak vissza! :D

Babszi:
Lassan kezdődhet a visszaszámlálás az esküvőre! Hogy álltok?

Kép
anda81

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

babszika

Anda!
6-án megyünk haza és elintézzük a hivatalt. Leadjuka CD-nket, megbeszéljük, h mi hogyan lesz.
És minden egyéb megvan. :wink:

babszika

Wow! Akkor lassan lehet örülni annak, hogy milyen ügyesek vagytok és nem kell kapkodni az utolsó pillanatokban! Azért a képeket várjuk ám! :wink:

Én a párommal két héttel ezelőtt összeírtam, hogy kiket kellene meghívnunk, ha most lenne az esküvőnk. A szűk családi és baráti kör a 72-es számnál állt meg! :shock: :shock:
Tényleg! Hogyan dönti el az ember, hogy kiket hívjon meg az esküvőre, ha le kell szűkíteni a kört, mondjuk max 30 főre?

Kép
anda81

Hát, nagyon nehéz sztem szűkíteni.
Mi kb. 100-an leszünk, de nálunk is durva volt. Mert a szűk családom "csak" a duplája mint a Bálinté. :? :shock:

babszika

Nálunk, meg pont fordítva. Csaba családja nagyobb, mint az enyém, nekem viszont több a közeli barát. :?

Kép
anda81

Hááááááááááááát..... neünk is nagyon nehéz volt szelektálni.... 150-ről indultunk és 73-al zártunk.... lejjebb nemtudtunk volna mi menni.... nekem elég nagy családom van :roll: :lol: 8)

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Én csak 4 barátomat tudtam meghívni a párjával együtt, mert akkora a családom. :?
Pedig szívesebben hívtam volna több barátot :lol:

babszika

Arikon, igazad van, lazíts egy kicsit, aztán gyere vissza!

Babszi , megnéztem a menyecskerucikat, nagyon szép mindkettő, de nekem a rövid jobban tetszik. Úgy szertnék én is újra férjhez menni (persze megint csak mostani férjemhez)! Érezzétek jól magatokat nagyon az esküvőtökön!
Jól tetted, hogy nem mentél dolgozni!

Anda, hihetetlen, hogy a párod hajlandó ilyenekre, az enyém mindent csak "a maga idejében" hajlandó csinálni.

Bien, hogy derült ki, hogy magas a prolaktinod? Volt valami érezhető tüneted?

Kép Kép Kép
datolya

Köszönöm a jókívánságot Datolya!!

babszika

lányok ha valaki td akinek kell egy németjuhász keverék kutyus az szóljon!barátságos nagyon! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita!
nekünk, tuti nem fog kelleni, mert van 3 a kertben :roll:

babszika

Datolya:
Igen, vele lehet már jó előre tervezni! Kérdés,hogy mi lesz abból, amit most határoztunk el... :lol:

Kép
anda81

Nita: Én is körbe kérdeztem, de nemkell senkinek sem :cry:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

köszi lányok,hogy körbekérdeztetek,majd megoldom valahogy!!!!
szerintetek a folsavat szedhetem az elevittel együtt?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

attól függ, h mennyi van az elevitben!
mert a folsavat sem szabad túladagolni

babszika

Nitám:
Sajnos nem tudok olyat, akinek szüksége lenne egy aranyos kutyusra sajnálom! :(

Kép
anda81

Nita:
Nem tudom, mert az Elevitben eleve van folsav!

Kép
anda81

akkor szerintem egyenlőre szedem csak a folsavat aztán szerdán megkérdem a dokit mi legyen!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Én is ezt javaslom!

Kép
anda81

köszi :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Dr. Anda rendel! :lol:

Kép
anda81

anda ha rendelsz akkor meg is nézhetnéd rendben van e a babóm? :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Anda: NEkem meg megmondhatnád, hogy a prolactin szintem rendbe jött-e és ebben a hónapban leszek-e babás :?: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

zsuzska szerintem te leszel a következő babós!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nita!
Köszike előre is :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

szivesen zsuzska! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

16 perc múlva megyek haza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

És egyedül megyek haza.... apácska dódozik sokáig ma.... de legalább hat után dupla óradíjat kapnak :roll: :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

zsuzska akkor van valami jó is a rosszba! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Na, itt honis vagyok már! És vásárolni is voltam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nita: Jó az új vonalzód :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

köszi zsuzska remélem szerencsét is fog hozni! :lol:
ügyes vagy,hogy be is vásáróltál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Muszáj volt..... apácska jó sokáig dódozik ma este, úgyhogy nemvolt mit tenni :roll:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?