Új privát üzeneted érkezett!

Hali!
Babszi, tök jók ezek a szervezéssel teli hetek. Nekünk volt az ebédnél mindenki tányérján egy mézeskalácsszív, tüllbe csomagolva. Házi mézeskalács, egyedileg én csomiztam. Eddig minden ötleted szuperül hangzik.
Örülök, hogy újra belevágtok a bébiprojektbe! Drukkolok ezerrel a jó eredményekért!!!!!!

És Harkány jó hely! :)

Kép
Kép
gabi82

Babszi!
Jó lett az avatarod és a vonalzód!!!!! Micsoda változások :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szia Gabi!
Ti hogy vagytok?????

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Nálunk nem lesz kirakva előre, pontosan amiatt, h nincs ültetési rend és több féle ajesz lesz.
Még nem dőlt el, h mikor adjuk át, de egyenként lesz kiosztva, az tuti.

babszika

Zsu!
Az avatar sztem is tök állat (a szó szoros értelmében) :lol: , de a vonalzót várjuk meg, h működik-e..... :roll:

babszika

Zsuzska, köszi, még hányósan. De javulok!!!! :)

Babszi, mi először szerettünk volna ültetést, de azután lemondtunk róla. Mindenki üljön oda, ahová szeretne. :)

Kép
Kép
gabi82

Nálunk volt ültetés.... hát nem bántuk meg, mert lettek volna sértődések, az tuti..... De szerencsére a legjobbat sikerült kihoznunk belőle.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Én megmondom őszintén, h azért nem csinálok, mert gipsz jakab kun béla mellé nem akarna ülni, az meg mit tudom én ki mellé nem és egyszerűen sem időm, sem energiám a hülye emberek hülyeségei miatti tervezgetésre.
én nem fogok 8 oldalon keresztül lottózni, h ők most szeretik egymást vagy sem.

Biztosan hülye vagyok, de nekem ez lenne sok a szervezésben. Bármire hajlandó vagyok, csak erre nem. :oops:
(én már most tudom, h egy pár ember azért nem tudja, h jöjjön-e, mert x ott lesz)

babszika

Babszi!
Hát tudod, én nemhsizem el, hogy valaki azért nem megy el a ti esküvőtökre, mert xy nem szereti a másikat.... elvégre nem róluk van szó, hanem tirólatok :!: :!: :!: :!: :!:
NEm hiszem el, hogy nem tudják félre tenni a nézeteltérésüket a kedvetekért :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Hát, pedig ennyire nyomorékok az emberek.
De én azt mondom, h az ilyen ember nem fog hiányozni! :roll:

Kicsit szarul esik, de ez van.

babszika

Na ez igaz.... akkor inkább maradjanak otthon!!!!!!

Nem baj.... akik meg ott lesznek, azok igazi barátok és szeretnek titeket és csak ez a fontos.... és hogy minden egy egész napig csak rólatok fog szólni :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Én imádtam azt a napot.... szoktam is mondani páromnak, hogy elvehetne mégegyszer :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Az anyóom is mindig azt mondja, h esküvőjük után 2-3 hónapig rágta após fülét, h vegye el újra, vagy legalább évente egyszer. :lol:

Remélem, h nálunk is így lesz majd. :roll:

babszika

Úgy lesz, hidd el!!!!!! Álmaid legszebb napja lesz.....

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Na, megyek, kidugom az orrom a friss levegőre.
Majd még jövök, addig is pusszantás

Kép

babszika

Okeska..... nemsokára megyek haza :lol: :lol: :lol:

((((((Babszika)))))

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Azt elfelejtettem írni, h Bálint megkérdezte azt is, h az nem-e lehetséges, h én terhes vagyok, csak egy kicsit vérzek..... :roll:
Olyan édes volt, h majdnem telefonon keresztül zabáltam meg. :lol:

babszika

Csajok!
Ma kellett volna megjönnie, de még piri sehol. Lehet késik, de napra pontos volt eddig. Vagy a teák most megbolonditották a szervezetem?
encike 2

Babszika: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hát tuti, hogy énis megzabáltam volna az én páromat,ha ilyet mond....
Amikor én mondtam az én páromnak, hogy még nemjött meg, viszont barnázok, csak azt mondta, hogy mért fura, mindig így szokott megjönni :shock:

Enci: Szerintem a teától nem lenne szabad megbolondulnia a szervezetednek :roll: :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

sziasztok,olyan sokat írtatok amíg nem voltam!
remélem ti is kihasználtátok ezt a szép napos és meleg időt?!!
szerintetek normális,hogy szinte semmi nem megy le a torkomon?
úgy kell magambatömni valami kaját!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

biztos túl ideges vagy babóca miatt
pedig valamit muszáj enni, nehogy legyengülj!!!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

énbezzeg olyan kívánós lettem, hogy még :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock: :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

kívánni én is kívánom a fagyit meg a pudingot.kértem is a párom,hogy hozzon nekem! :lol:
próbálok enni de elég kevéske sikerűl! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

akkor egyél keveset, de többször....úgyis azt mondják,hogy az a jó!!!!!

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

próbálom is ezt tenni!most pudingot akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

én megint jégkrémet eszek
először ettem jégkrémet, aztán jött a pattogatott kuki, aztán meg mézes szezám ésmost megint jégkrém

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

elég érdekes az összetétel :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

ugye????
én is kész vagyok tőle

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

de ha ezeket akarod enni,jóétvágyat hozzá!!!!!!!!!!!!!!!!

én délután sűlt szalonnát ettem sűlt hagymakarikákal meg sajtos bagettel! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú de finom lehetett :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

fini votl,de nem soakt ettem belőle!csak hírtelen megkívánta, :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
én most ennék pudingot....... meg sonkát is

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
én most ennék pudingot....... meg sonkát is

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

pudingot sonkával??????????????????? :roll:
én jó nagyadag csokipudingot érzem hogy betudnék vágni :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

hát énv hoztam haza a bótbó két csokisat és két vaníliásat is..... csak hát nem az edényből szeretném megenni :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

még jó hogy nem edényből! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

mondjuk a párom hasáról szép lassan lenyalogatva :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
az az igazi

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

szombaton olyan fini almás-fahéjas tejberizst csinált párom pirított kókuszreszelékkel.....nyami nyami volt

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

zsuzska nekem már folyik a nyálam :oops: :oops:
izgi lehet a párod hasáról nyalogatni,élvezetesebb!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

hát nekem is megindult..... a nyálam..... meg a fantáziám is eléggé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
még jó, hogy a párom is nagyon szereti,mikor róla eszem pudingot vagy joghurtot :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

szerintem az enyém is élvezné!!!!!!!!!
szegényt sajnálom,mert valószinű hogy ha ez a terhességem megmarad akkor 9 hónapig nuku sex :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

hát szerintem párod is bevállalná a nuku szexet a babáért cserébe :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

szerintem is!kibírja!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

babáért mindent!!!!
apácska most állt meg a ház előtt, úgyhogy megyek pudingozni :roll: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

jólvan,jó pudingozást!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Micsoda fantáziálásrol olvasok?????
És a tejszinhab??????
Még most sincs pirim.
encike 2

Sziasztok Lányok!
! Nem tudom hallottatok-e már a Billings-módszerről, és a barátcserjéről. Kaptam róla emailben egy tájékoztatót. A Billgins-módszer lényege, a hüvely nyák vizsgálata. Egy kolléganőm e szerint fogant meg 1-2 hónapon belül-6 év próbálkozás után. A barátcserje, a hormonokra van jórékony hatással. Ha érdekel benneteket, nagyon szívesen felrakom, vagy elküldöm emailben, vagy priviben.
Vendég

Encike: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Megy a szurok+++++++++++++++++++++++++++

Pendi: Engem érdekelne mindkettő :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

elég hosszú! Küldjem priviben, vagy megadod az email címedet, és oda küldöm.
Vendég

Pendi:szerintem ide kéne felrakni!
Vendég

A Billings-módszer
A Billings-módszer (ovulációs módszer) alapja az a tudományosan ellenőrzött és igazolt felfedezés, hogy a méhnyakban termelődött nyák a fogamzó-képesség legmegbízhatóbb jele. E nyák minőségének megváltozása a tüszőrepedés bekövetkezését mutatja, valamint jelenléte nélkül a hímivarsejtek a nő szervezetében életképtelenek!!!
A tüszőérés megkezdődését jelzi a nyák termelődése. A nyák a hüvelyen végig haladva mindig kijut a vulvára, így soha nincs szükség a nyák hüvelyen belüli vizsgálatára. (Ez azért fontos, mert a nők többsége idegenkedik a belső vizsgálattól.) a nyák síkossága, csúszóssága, nyújthatósága jelzi a nőnek, hogy amit érez, az nem hüvelyváladék. (A hüvelyváladék sohasem síkos, nem csúszós. A síkos érzet teszi lehetővé, hogy vakok is sikeresen megtaníthatók erre a módszerre.)
A tüsző megrepedését a nyák síkosságának a megszűnése jelzi. Ennek az az oka, hogy a tüszőrepedés után termelődő sárgatest hormon a nyák biofizikai jellemzőit megváltoztatja. Ez abban nyilvánul meg, hogy a nyák síkossága, csúszóssága észrevehetően megszűnik.
A fentiekből következik, hogy a Billings-módszerrel biztonságosan meg lehet állapítani a tüszőérés megindulását, az érés idejét, valamint az érett tüsző megrepedésének, ezáltal a petesejt szabaddá válásának a megtörténtét. Így teszi lehetővé a női ciklus élettani jelenségeinek tudatos nyomon követését. Mivel a vizeletürítés minden embernél élettani szükséglet, így a vulvánál történő megfigyelés nem igényel külön időt. Vizeletürítés e l ő t t (!) papírzsebkendővel vagy toalettpapírral kell a hüvelynyílást megtörölni. Akkor érezhető, hogy van-e síkosság, csúszósság, van-e valamilyen váladék a papíron. Ha van, akkor a síkosság, nyújthatóság dönti el, hogy nyák, vagy hüvelyváladék, amit észlelni lehet.
" S z a b á l y o k " c s a l á d t e r v e z é s e s e t é n :
1. Fogamzó képes a nő a nyák észlelésének ideje alatt, valamint a tüszőrepedést jelző síkosság megszűnésétől számítva még három napig. Akik gyermeket szeretnének, csak az ez idő alatti közösülés(ek)ből várhatnak fogamzást. Akik el akarják kerülni a teherbe esést, ez idő alatt tartózkodjanak a közösüléstől.
2. A tüszőrepedést követő harmadik nap után a nő terméketlen a kb. két hét múlva jelentkező menstruációs vérzésig. Teherbe esés lehetetlen. A közösülések lehetősége korlátlan.
3. A menstruáció ideje alatt megkezdődhet a következő tüsző érése,, amit a nyák jelezne, de ezt a vérzés elfedheti. Tehát a teherbe esés lehetőségét a nő nem tudja ez idő alatt egyértelműen, biztonságosan megállapítani. A terhesség elkerülése végett ne közösüljenek!
4. A menstruáció után, a nyák termelődésének megkezdődéséig a nő terméketlen. Mivel a maradék ondó elfedheti a nyák megjelenésének észlelhetőségét, a nyák termelődésének megkezdődéséig a minden második napon való közösülés teszi lehetővé a síkos nyák biztonságos észrevehetőségét. Amíg a maradék ondó kiürülése után síkos, csúszós nyákot nem tapasztal a nő, addig terméketlen, nem tud teherbe esni, még ha akarna sem. (A nyák észleléséhez kellő idejű fenntlét szükséges!)
A fentiekből következik, hogy Billings-módszerrel biztonságosan meg lehet állapítani a fogamzó-képes napokat. Ezek ismerete segít a várt fogamzás elérésében, ill. a felesleges önmegtartóztatást kiküszöböli a fogamzás elkerülésének szándékakor.
Részletes ismertetés "A Billings-módzser" c. könyvben található, amely utánvétellel is megvásárolható Szegeden az Egyetmi Jegyzetboltban. Címe: Egyetmi Jegyzetbolt, 6722 Szeged, Dugonics tér 12. Természetes családtervezésről érdeklődni lehet a (62)-469-841 és a (30)-541-004 telefonszámokon is.

A Billings-módszer a gyakorlatban
A méhnyak nyákot a hüvelyen kívül, a hüvelynyílásról vesszük mutató- és hüvelykujjal. Óvatosan széthúzzuk az ujjainkat, és láthatóvá válik a nyák nyúlóssága, ragadóssága. A termékeny nyák nyúlós, nehezen szakad el széthúzáskor. A terméketlen nyák ragadós, könnyen elszakad, amikor távolítjuk egymástól az ujjainkat. Érdemes naponta többször vizsgálni a váladékot, hiszen fél nap alatt is óriási változás állhat be az állagában. A későbbiekben, akár egy ciklus alatt rutinra teszünk szert és az érzet változásából nyomon követhetjük a termékenység megjelenését, meglétét, elmúlását. A nyáknak az érzete az elsődleges, a kinézete másodlagos fontosságú. A közösülés után egy nappal lehet csak biztonsággal megállapítani az aktuális szakaszt - mivel az ondó elfedi a hüvelyváladékot -, ezért különösen a korai NFN idején nem javasolt naponta közösülni.
Érdekes megfigyelés, hogy ha a fogamzó-képes időszak elején fogan meg a nő, lánygyermek születik, ha a közepén-végén, akkor fiú. Nigériában tesztelték ezt, és 314 fiút akaró párból 310-nek fiúgyermeke született és 97 lányt váróból 90 párnak leánya született. Ha ismerjük a fogantatás időpontját, az ovuláció idejét, biztosabban kiszámíthatjuk a gyermek születési idejét: tüszőrepedés napja - 7 nap + 9 hónap. A megtermékenyítéshez 12 + 1 hímivarsejt szükséges. A 12 felvesz egy speciális térformát, kapcsolódva a petesejthez. Ez lehetővé teszi a 13. behatolását. Az a hímivarsejt fog bejutni, melynek feje megegyező méretű a petesejt magjával.
A szabályos ciklust megváltoztatja az erős stressz, a hosszú utazás, ill. az időeltolódás, bizonyos gyógyszerek szedése, a hüvelyirrigálás, méhkaparás, komolyabb nőgyógyászati műtétek, komoly gombás fertőzés, fogamzásgátló tabletta. (Fogamzásgátló tabletta szedése után pár hónap várakozás javasolt gyermekvállalás előtt.) Ilyen esetekben ajánlott a módszert más szelíd módszerekkel kiegészíteni. A szoptatás után, a klimax határán változik a ciklus, ilyenkor érdemes szakembertől tanácsot kérni.

Egyéb módszerek
A Billings-módszer mellett érdemes megemlíteni még három másik szelíd módszert. Ezek:

1. A ritmus módszer
A ritmus módszer arra épít, hogy szabályos ciklus esetén mindig ugyanoda esik az ovuláció ideje. Természetes életmód mellett a ciklus egyre szabályosabb lesz. 57%-os a módszer, ha nem szabályos a ciklus. A módszer 28 napos ciklust vesz alapul. Az 1. nap a menstruáció kezdete, a 14. az ovuláció. Az 1-8. nap terméketlen, a 9-16. nap termékeny, a 17-28. nap ismét terméketlen. A tüszőrepedés előtt 5-6 nappal kezdődő és utána 1-2 nappal záruló időszak még termékeny fázisnak számít ennél a módszernél.

2. Hőmérséklet módszer
Az ovulációkor megváltozik a testhőmérséklet. Ovuláció előtt alacsonyabb héttized fokkal, ovuláció után magasabb héttized fokkal - közvetlenül ébredés után, a szájban, nyelv alatt 5 percen át mérve. A hőmérsékletet minimum 3 órai alvás után, éhgyomorra, körülbelül ugyanabban az időpontban mérjük minden nap! A hőmérsékletet befolyásolja a megfázás, utazás, gyógyszerszedés és az erős stressz is.

3. Méhnyak vizsgálati módszer
Ezt érdemes kombinálni a hüvelyváladék vizsgálatával. Napi egyszer vizsgáljuk meg a méhnyakat, a nap második felében. A két módszer együttes alkalmazása szinte 100%-os biztonságot ad a termékenység avagy terméketlenség megállapítására. A méhnyak könnyen elérhető, tapintása szilárd, az orrhoz hasonló és a méhszáj csukott a terméketlen fázisban.
A méhnyak nehezen elérhető, tapintása lágyabb, az ajkakhoz hasonló és a méhszáj 1-2 ujjnyira nyitott a termékeny fázisban. Csak ezt a módszert alkalmazva is nagyon jó eredményeket értek el a világban, pl. Ausztráliában 122 párnál 1 év alatt 4 foganás történt, Indiában 813 párnál több év alatt 3 foganás stb.

A meddőségről
Ha az ovulációkor történik a közösülés, mert szeretnénk gyermeket, a foganás mégis elmarad többszöri próbálkozás után… A gyermekre vágyó párok mintegy 15 %-a meddő. További 10%-nak kevesebb gyermeke van, mint szeretné. Az esetek mintegy 30 %-ában a férfin, 45 %-ában a nőn múlik a meddőség. A meddőség leggyakoribb okai: petevezeték-elzáródás, a kismedence krónikus gyulladása, alacsony ösztrogén-szint, erős stressz, mióma, fertőzések, dohányzás, alkoholizmus, az agyalapi mirigy bizonyos hormonjainak hiányos - vagy többlettermelése. Az esetek 50 %-ában az alapos orvosi vizsgálat során sem találnak fizikai okot a meddőségre. Ekkor lelki okok játszanak közre, ilyen esetekben ezek kezelése az elsődleges.

Szellemi vonatkozások
„Amint fent, úgy lent” - ismerjük a híres mondást, a mikrokozmosz, az ember megjeleníti a makrokozmosz, a világegyetem eseményeit, felépítését, valóságát. Ez a párhuzam természetesen a fogantatásnál is megjelenik. Egyik megközelítésben az egész gyermeknemzési, kihordási folyamat a planetáris fejlődésnek felel meg, megismétli azt, picit másképpen.
Havonta egy petesejt érik a petefészekben. Ez a nyugalmi állapot utal arra az egységre, amikor a Nap, a Hold és a Föld még egy égitest volt, természetesen nem olyan szilárd formában, mint ma láthatjuk őket. Amikor a petesejt megérik, elhagyja a petefészket, ez megfeleltethető a Napkiválás folyamatának. A petesejt és magja együtt a Föld-Hold egységét jelképezik. A Földfejlődés lemúriai időszakában járunk - a petesejt halad a petevezetékben. Itt történik a megtermékenyülés, amikor is többek között eldől a gyermek neme. A szellemtudomány tanításai szerint a Lemúriai főkorszakban történt a nemek kettéválása. Előtte az ember hímnős volt, teljesen más kinézettel rendelkezett, mint a mai, és más volt a szaporodás formája is. Az ember a Föld fia volt, mondhatni a Földből nőtt ki.
A hímivarsejt a Nap és az üstökösök szimbóluma, ami egyesül a petesejttel, a Föld-Holddal. Az üstökösök a Napból váltak ki, csóvájuk a hímivarsejt farkával analóg, amit elvesztettek, amikor beléptek a Föld légterébe, mint ahogy a hímivarsejt is leveti a farkát, mikor behatol a petesejtbe. A természettudomány azt tanítja, hogy az üstökösök, melyek a Földbe csapódtak, elősegítették az óceánok és a légkör olyan változásait és alakulását, mely lehetővé tette az élet megszületését. Minden egyes megfoganás csoda, ősi, kozmikus folyamatok megismétlődése egyéni szinten.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?