Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kacsi!
Hogy van a Férjed?

Móki!
Köszi, elsőbbségivel küld légyszi. :lol:

Gota!
Ááááááááááááááááá, ezt a nevet neeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! Én több mint valószínű 2007ben neki köszönhetek egy fel nem ismert terhességet, vetéléssel...... :cry: Bár ezt senki nem erősítette meg, mert én hülye bíztam benne, mint orvosomban, és sajnos nagyon rossz vége lett.....
Lehet rám emlékszel, hogy lehúztam a dokit anno. Annyi, hogy nagyon nagyon nagyon rossz tapasztalatom van vele kapcsolatban!!!! :evil: Általában mindenkinek ugyanazokat a bogyókat írja fel (bromo, closti, choragon, norcolut, utro), clostizik mindenkit uh nélkül, vérvétel semmikor nincs........Ráadásul egy rakat pénzembe került és nem kis lelki sérülésbe.....Ha valamire még kivi vagy, nyugodtan írj. Itt nem nagyon szeretném taglalni a dolgokat, mert még a végén, hogy negatív tapasztalatot írok le, kitiltanak a babanetről. Sajnos jópár hozzászólásomat törölték anno az Ő topikjában is, mert sajnos ott csak pozitív véleményeket szabad leírni.....

hajni...
Budaörs

Még annyit, hogy lehet hogy azoknál a nőknél, akiknek semmi problémájuk nincsen, hatásos lehet a "kezelése"....
Szerinte PCOS mint olyan nem létezik, hanem ez a "túlélő tüsző szindróma". Szerinte nekem is ez a bajom, és még mellé pszihés jellegű is. Pedig hát hogyismondjam az ő szavait idézve: már az ajtóból látszik, hogy valaki pcos vagy nem. Hát rajtam igen igen erősen látszott hogy pcos vagyok, ráadásul már a 99-es sotés leletemen rajta van a bűvös négybetűs.... :evil: :x

hajni...
Budaörs

Csibuc!
Neked akartam még írni!Nagyon nagyon drukkolok Neked!Minden rendben lesz meglásd!!!!!! :wink:

hajni...
Budaörs

Hajni,

köszi a véleményt, én nem ismerem, csak annyit írtam amit a kollegina mondott nekem. ő nagyon dícsérte. neki elvileg nincs pco, sőt pontos peteérés, mensi, stb. mondjuk ma mesélte, és egy kicsi meglepődtem, amikor clostyt írt fel neki, mikor rendes peteérése van. kérdeztem az uhut, mondta hogy az nincs, csak emailben kell küldeni a hő vonalzót. furi volt. és most fogja a második ciklusban a 3x1 clostyt.

Kép
gota79

Gota!
Nekem a végén már 4x2 clostit kellett volna szednem...... :x :evil: Mikor Tűűhöz kerültem, konkrétan a petefészkeim majdnem leálltak.....
Amit írtál, uez volt a kezelésem. Nagyon vigyázzon a koleganőd!!!Ezt most halál komolyan mondom. Clostit SOHA NEM SZABAD UHU NÉLKÜL SZEDNI!!!A betegtájékoztatóban is benn van!!!Túlstimulálódhat!!!!Annó én is bíztam benne, hittem neki, követtem mint egy vak, hisz ő az orvos. Sztem marha nagy felelőtlenség amit csinál....és az is az volt amit én csináltam, mostmár tudom.....

hajni...
Budaörs

Kacsi, jobbbulast apanak. Sok erot neked,minden rendbe fog jonni.

Monyo,csodaszep pocak!Mindjart itt a nagy nap! :wink:

Csibuc,nagyon drukkolok erettek+++++++++++++

Lovine,nagyon sajnalom a negatesztet! :cry:

Timcsi, tiedet is. :cry:

Gyorsan csak bekukkantottam.
:idea: Most mar raferne a csapatra valami jo hir is!! :idea:

Kép
paszicsnyek

Végre havazik!!!! :lol: :lol: :lol: Minden olyan szép!!! :D :D :D

Szép napot mindenkinek!!! :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

sziasztok!

csak irnék ide egy pár mondatot.
sogornőmmel nagyon rosz dolog történt,julius 22re volt kiirva,tegnap volt a 3. ultrahang és a baba csak 1.5 cm volt,8cm helyett..elhalt,nem volt szivhang :cry: :cry: :cry: 2 héttel ezelőtt nagyon beteg volt,lázas,torokgyulladása volt,és a doktornő kiirt neki semicilin gyulladáscsökkentőt,én ugy gondolom hogy ez nagyon erős gyógyszer..kismamának szabad e adni???hát nem hinném..és pont abban az időben állt meg a fejlődében a magzat,a doki is mondta h valószinű a betegség miatt..

kinek mi a véleménye erről?

ma fejezték be a terhességet :cry: :cry: :cry:

KépKép
bettike83

sziasztok.

Koszonom a pocakdicseretet.

Ranita igen izgulok mert egy het mulva mar barmikor johet a kisasszony es ha belegondolok nemreg teszteltem pozitivat csak.

Bettike sajnalom ami a sogornoddel tortent.Az hogy ez pontosan mitol tortent nem fog kiderulni,talalgatni pedig felesleges sajnos a lenyegen nem valtoztat.

Lovine sajnalom a nega tesztet,akkor most jon a norcolut?

csibuc

:cry: hatha az utro feljebb nyomja a progid,ha az sem akkor meg mindig ott van a progiinjekcio.en noemivel az elejen nem szedtem utrot,elso dokilatogatas utan kezdtem el szedni 2*1et de meggyozodesem hogy erre nem volt szukseg csakhat az elozmenyek miatt mondta a dokim hogy szedjem.

gota hajni irasaval teljesen egyetertek,bar nem ismerem a dokit,de mindent elmond a hozzaallasarol az hogy closty kozben nem Uh-oz.nekem az nem szamit orvosnak aki ilyet csinal mert ez alap dolog.

Kacsi ferjednek jobbulast.

Mokica hajra mostani ciklus.

lanyok en lassan megszulok es jo lenne ha a helyembe kerulne mostmar valaki

:roll:

Kép
monyo83

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a jókívánságokat! Nagyon agyalni nincs időm, csak gyorsan helyzetet jelentek:
- mensi még mindig nincs, hőm fent, de a tegnapi teszt újra negatív.
-férjem jobban van, a műtét nem endoszkópos volt, szép "kis" 10 centis sebe van, úgy néz ki, hogy pénteken hazaengedik.
-tegnap este megszületett a nővérem kisfia 3995 grammal és 57 centivel, gátmetszés nélkül! :shock: Igaz, már harmadik baba, a nővérem már rutinos!

Szóval tegnap a város két legtávolabb eső kórháza között ingáztam, hulla vagyok.

Csibuc!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!!!

Puszi mindenkinek, ha tudok, akkor jövök! Bocsi, hogy nem reagáltam mindenre!

Kacsi

Met kezdete: 2009
kacsi80

Bettike! Sajnálom, ami a sógornőddel történt. :cry: Nem tudom, hogy lehet egy ilyet túlélni...

Kacsi! Örülök, hogy a párod már jobban van, és hogy pénteken már mehet is haza! :)
Gratula a nővérednek!
És továbbra is drukkolok, hogy piri jó messzire elkerüljön! :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

sziasztok,most csak gyorsan bekukk.

voltam ctg en.a kiscsaj porgott ezerrel.
Volt uh es manualis vizsgalat volt.magzatviz van rendesen,lepenyem 1-2es eretsegu.
a manualis vizsgalat nagyon fajt,egy ujnyira vagyok nyitva,doki szerint nem huzzuk ki februarig.o januar 21e utanra tippelte
Ami a gaz az csak annyi hogy a dokim 15-21e kozott szabin van igy ha ebben az idoben indul be a szules akkor gaz van mert nem tudom bejon e igy.
Jovoheten ujabb ctg,most ennyi mert apa kitur a geptil.

Kép
monyo83

Sziasztok!

Zebrákat szeretnék látni!!!!!

Kacsi!
Jobbulást a párodnak!
Gratulálok a nővérednek!

Monyo!
Szép "kis" poci! :D

Csibuc!
Én is már a terhesség legelejétől kezdtem az Utrot. Nekem semmiféle vérvételem nem volt a szedés alatt. Mindössze annyi volt, hogy megbeszéltük a dokival, hogy amint tudomásomra jut, hogy terhes vagyok 2*2-t szedjek.

Nekem is fura, hogy closy-t uh nélkül írnak fel!!! Ilyet még nem hallottam, akkor mi értelme?????
jucus80

sziasztok

csibusz drukkok az államvizsgára
kacsi jobbulást a férjednek és grat a nővérednek
loviné én is sajnálom a nega tesztet
bettike83 sajnálom a sógornődet
monyo: szép pocak szerintem befog menni a dokid

én ma voltam a nőgyógyászomnál beszélgetni. Fogamzásgátlót továbbra is szeretné ha szednék mert hogy fogamzásgátlóval is alig jön meg félő ha abba hagyom legalább fél évig meg se jön így szerinte ne rizikózunk csak ha jobbak lesznek az eredmények de rám van bízva. Amúgy van valami új típusú gyógyszer valami szamba vagy mi a neve amit szerinte ki kellene próbálnom mert lehet hogy metabolikus szindrómám is van vagy mi. El kell mennem dietetikus tanácsadásra is az sztk-ba mert az 1000kcal elég tág kategória szerinte ez nincs jól. Az endokrinológusról meg annyit hogy évek ott a harcban állnak és nem is igazán szereti. Mint orvos nem mondhatja hogy menjek máshova de mint magánember ő a helyemben keresne mást. Úgyhogy szeretném tőletek elkérni Tűű számát ahol be kell jelentkezni, illetve megkérdezni hogy ált. milyen leleteket szoktatok vinni na meg mikori kell. A beutalokat ha elküld valahova előre megkapja az ember vagy csak az első konzultációnál és lehet menni újra fel pestre? Ja végül fogamzásgátlót nem kértem bár nem biztos hogy okos ötlet volt de bármikor felhivhatom és megbeszéljük. És végül kaptam három hónapra elegendő merckformint is ami szerinte nagyon fontos.
Az infókat előre is köszönöm.
horibol

lucuzs

nem tudom hogy lehet túlélni,de valahogy muszáj.
most 3 honap pihi van és utánna ujra lehet probálkozni..

KépKép
bettike83

Bettike!
Nagyon szomorú hír, amit írtál. Sok sok erő és hatalmas ölelés a sógornődéknek!!!!

Horibol!

www.mensmentis.hu
Itt árlistát és telefonszámot is találsz. Hívd fel őket nyugodtan és mindent elmondanak részletesen ha megkérdezed.
Ha Tűű dokihoz mész, akkor neki mindegy hogy hanyadik napi vérvétel eredményt viszel, csak tudd hogy azt a ciklusod hanyadik napján vetetted le. Amúgy általában a ciklus 3.napján szoktak elmenni vérvételre és a követezőket nézik:
LH, FSH, Prolaktin, Progeszteron, Tesztoszteron, Ösztradiol, TSH ehhez még lehet nézetni T3,T4et mert ezek is pajzsmirigy hormonok) , terheléses cukor és inzulin vizsgálat.

Ezeket a mensben is megcsinálják, persze fizetni kell érte. De ha van egy jó nődokid, akkor ezeket ő is kiírhatja és az sztk-ban is levetetheted a vért.De azt jó ha tudod, hogy az inzulin terhelését sok helyen nem csinálják meg sajnos.
Nagyon okosan döntöttél, hogy nem kérted a fogigátlót!!! :wink:

hajni...
Budaörs

Csajok! Hol van a nagy csapat??? :wink:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

hajni

kicsit parázok a gyógyszer nélkül mert így max. háromhavonta ha megjön de egy évben négyszer biztos nem többször de most már egyre ritkábban és kevesebb amin a fogi gátló se sokat segített. Pl tegnap vettem be az utolsó fogi gátlót de jo ha megjön jövőhétén kedden annál előbb tuti nem másnap estére meg már nyoma sincs. Eddig nem voltak cisztáim legalábbis márciusban nem láttak azotta meg nem kellet még mennem ezért nem javasolja az abba hagyást mert lehet előjön az is de ha szedem nem. Egyébként tök megbízom az orvosba meg azt mondta ahogy gondolom próbáljuk ki ha akarom mi van nélküle. Meg kíváncsi mit mond ő is egy másik endokrinológus.
horibol

ha nekem ezek a vizsgálatok mind megvanak a T3,4 kivételével de szeptemberi azt gondolom már nem nagyon fogják elfogadni vagy igen?
horibol

Bettike,

sajnálom a sógornődet. nagyon nehéz lehet neki most.

Hajni,

munkatársammal mindenféleképpen beszélek. de amúgy volt akinek tényleg segített???? Nem tudom, hogy akkor hogy tudták így megetetni. bár ezen látszik, hogy végső kétségbeesésben mindenben hisz az ember...

Kép
gota79

horibol!
Igazából nem tudom, hogy a szeptemberit elfogadják-e. A legjobb, ha felhívod őket. Terheléses cukor és inzulinról is van leleted?
Meg ugye nálad az sem mindegy hogy nem sima tiszta hormonokat viszel, hanem fogigátlósat......De egy jó doki gondolom látja hogy mi a szitu.
A fogigátlókkal csak az a baj, hogy ha tényleg pcos vagy, akkor az ront az inzulin rezisztencián, és a tüneteket elnyomja, de ha abbahagyod, akkor azok az alattomos tünetek újra előjönnek. :evil:

Én mindenképpen azt ajánlom Neked, hogy holnap hívd fel őket, mert én pont ma voltam, és úgy tudom február-márciusra adnak időpontot.

A www. pco-szindroma. hu oldalon nem nézted, hogy a lakhelyedhez közel, nincs-e fennt endokrinológus?

hajni...
Budaörs

Gota!
Találkozni nem találkoztam olyanokkal akiknek tényleg segített, de a róla szóló topikban igen sokan írták, hogy nekik igen segített...
Volt egy csaj, aki ugyanígy hozzá járt, vele sokáig tartottam a kapcsolatot, hát ő is kellőképpen megszívta.......ekkor lett gyanús a dolog, hogy mindenkinek ugyanazt a kezelést írta fel......A topikban is sokan mondták. Lehet azóta azok az írók is ki lettek moderálva......
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... &start=150

hajni...
Budaörs

a leleteim szeptemberiek három hónap gyógyszer szünet után mensi persze sehol és az nap amikor levették a vért akkor este jött meg épp hogy de a véreredményen ez nem is látszót. Csak T3 és T4 nincs az csak márciusi van de azon kívül minden ami létezik elvileg. természetesen volt cukor és inzulin terhelésem is. Amúgy holnap mindenképpen szeretném felhívni őket azt hittem későbbre osztanak időpontot itt 3-4 hónapot szoktam várni.
horibol

Bocsi lányok, sajna nincs egy szem időm se ezért épp hogy leülök, már futok is tova.
Kezdem a norcot, mert valószinü h ciszta van a dolog mögött.
Végül is egy egészséges nővel is előfordul.
Pusza nektek. :D
Vendég

horibol!
Írj majd, hogy mikorra kaptál időpontot. Szerintem amúgy el fogják fogadni a leletedet.

hajni...
Budaörs

Elfelejtettem mesélni, hogy mi volt Tűűnél:
Örült mint állat, hogy fogytam 9kgt. Értékeim jók, valószínűsíti, hogy pé-m lesz a napokban. Ha nem történik semmi, akkor várjak a 60.napig, és akkor hozassam meg. Több mint valószínű, hogy dupla ciklusom van, és most már váltakozni fog a hosszúsága a ciklusoknak. egy rövid, egy hosszú. Hisz még nem rendeződtem teljesen, így elvileg egyik ciklusban lesz pé-m és mensi, másikban nem lesz egyik sem és ez lesz a hosszabb ciklus.
Kaptam még Lindaxát, amit egy hónapos kihagyás után kell megint szednem 2 hónapig, hogy a szervezetem ne csak a gyógyszer hatására dolgozzon, és ne attól fogyjak, hanem magamtól. Ebben az egy hónap szünetben nem kötelező fogynom, de szerinte fogok mert jól csinálom. :D
Amúgy azért írta fel még, hogy még egyszer 9 lemenjen. Mondtam is neki hogy felőlem több is mehet mert kétrészes fürdőrucira hajtok a nyárrra. :D
Pajzsmirigy gyogyimat visszavette 150ről 125ug-ra, mert átmentem túlműködésbe ami ugyancsak gátolhatja a peteérést.
Összességében nagyon meg lettem dicsérve és folytassam csak így tovább. A leletemre azt írta, hogy a fogyásom örvendetes, és hogy végre javulás indult!
Kedves volt, mert mondta hogy nem mindig emlékszik arcra, de az enyémre igen és látványos a fogyás és hogy látja a mosolyomon hogy jól értem magam. :D
Csípom ezt az ürgét nagyon. Érti a dolgát, az egyszer szent. 8)

Mindenkinek jó éjt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hajni... 2010.01.06 22:23-kor.

hajni...
Budaörs

Loviné4
Ez már biztos, hogy ciszta???Szegénykém, sajnálom......remélem eltűnik és rendeződsz!!!

hajni...
Budaörs

Sziasztok csajok!
Egy kicsit para volt tegnap, mert az elmúlt napokban esténként jött a jó kis émelygés, de tegnap semmit sem érztem. Nem volt hasszurka sem, sőt a testhőm is lecsökkent 37,1-2-ről 36,5-re. A terhesség egyik első jele volt nálam, hogy fázós lettem és mindig hőemelkedésem lett délutánra. Mindemellett tegnap mázsáltam magam, 71,5 kg-ot mutatott a mérleg és kicsit aggódom, hogy a terhesség ellenére tovább fogyok. Ma reggel aztán szerencsére úgy ébredtem, hogy a cicik majd leszakadnak, émelygés még mindig sehol (nem tudom hogy egyébként 3x2 utro mellett ez törvényszerű-e vagy sem) de a testhőmérsékletem visszament 37-re.
Tegnap kaptam megint új időpontot Arnoldhoz, hétfőn reggel megyek vv-re és du UH-ra, nagyon remélem hogy minden rendben lesz.

monyo: nem tudtam hogy létezik progi szuri is de remélem nem lesz rá szükség meg azt is hogy az utro megteszi a hatását.

loviné: ciszta? :shock:

Lányok én ehhez a clostis dologhoz hüle vagyok, nem tudom hogy a stimuzás hogy működik, ezért véleményem sem nagyon lehet. Hülye orvossal azonban már én is találkoztam. Tavaly májusban majd szétszakadt a hasam a bal oldali petefészkemnél, elmentem a dokimhoz (kórházban volt épp ügyeletes). Meguhuhott, kiderült hogy egy 6 cm átmérőjű cisztám van, ez okozza a gubancot. Mellette jól látszottak a gyöngyfüzér szerű kis folliculus ciszták, kérdem mik azok? Erre ő: ó semmi semmi, azok az éretlen peték, nem kell velük foglalkozni. Cisztám másnap kidurrant, megkönnyebbültem, de a dokihoz nem mentem vissza többet, mert alig 3 hét múlva kiderült, hogy az általa éretlen petiknek vélt gyöngyök a PCOS okozta foll. ciszták. :evil: Jah és a régi doki nyíltan megmondta a kórházban is, hogy mivel soron kívül fogadott, így 5000 Ft-ot kér (és még hálás is lehettem, hogy nem a magánrendelőben szokásos 8ezret mondta) az állami intézmény, állami TB finanszírozott ügyletes rendelésen. Na ez az orvos látott el most december 30-án is a kórházban (megint ő volt ügyeletben és meg is jegyezte, hogy ezer éve nem látott) és megesketett hogy hozzá járjak majd terhesgondozásra. Na majd akkor megyek ha néger gyerekek potyognak az égből. Ja és persze 30-án is tartotta a zsebét az ügyeleti rendelőben, de ezen már meg sem lepődtem.... :evil:

hajni: a fent "ismertetett" drága exorvosom is hasonlóan vélekedett a PCOS-ról mint a Te régi orvosod, elképesztő ,hogy milyen dokik vannak... Gratulálok a fogyihoz. Melyik nap voltál Tűű-nél?

kacsi: gratulálok a nővéred babájához és apának további gyógyulást kívánok!

horibol: szerintem is csináltass egy hormonplattát 3 vagy 21 cn és azzal mehetsz Tűűhöz. Azt viszont biztosra tudom mondani, hogy ezen a héten már csak február közepére tudnak legkorábbi konzi-időpontot adni (legalábbis kedd reggel ez volt a tényállás).

Szép napot kívánok mindenkinek!
Vendég

Sziasztok Lányok,

Kacsi, apácskádnak gyors gyógyulást kívánok!
Endoszkóppal csak akkor csinálják a vakbélműtétet, ha nincs akut gyulladásos állapotban. Tehát csak preventív céllal. És hogy miért veteti ki valaki a vakbelét így? Pl. a föld körül hajózók, vagy az Afrikába féléves-éves misszióba készülők, akiknek nem lesz lehetőségük gyorsan civilizált kórházba jutni, kivetetik, mert a vakbél csúnya kínhalált tud okozni bármi ok nélkül pár nap alatt :?

Hajni,
gratulálok és hajrá tovább!

Bettike, részvétem a sógornőd története miatt :cry:

Csibuc,
crossed fingers hogy jól menjen minden! És az államvizsgához is.

Monyo,
ne aggódj, szerintem ott lesz a fogadott orvosod.

Horibol,
a Mens a legjobb hely, ha van pénzed rá és Tűű a legjobb doki, de a többi ott rendelő doki, Valicskó, Rencz doktornők is értik a PCOSt.
Csak velem nem lehet mit kezdeni, de mindig van kivétel.

Eclipse
eclipse
Budapest

eclipse pénzem nincs rá de valamit mostmár muszály tennem. Probálom hivni őket de eddig folyamatosan foglaltat jellez.
horibol

sikerült beszélnem velük február 16-a 11ora szerintem elég hamar kaptam időpontot de a vérvételre nem tudot válaszolni a recepcios
horibol

parkolni hol lehet vagy érdemes a közelben??
horibol

horibol: a Villányi úton próbáljáatok meg helyet kifogni, az ráadásul ingyenes is...
Vendég

Loviné! Sajnálom a cisztát. :(

Csibuc! Drukkok mennek továbbrais!

Nálunk annyi, hogy Bogi 3 nap ovi után újra beteg lett, éjszaka belázasodott. :( Doki megnézte, piros kicsit a torka. :?
Így most már biztos, hogy holnap egyedül megyek Tapolcára, és apa meg vigyáz Bogira. Egész napra nem szeretném a beteg gyereket a nagyszülőkre bízni.
Most megyek először egyedül kocsival ilyen hosszú útra.

Ranita! Milyenek az utak Tapolca felé, illetve felétek?

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Ja, és Aisha! Boldog születésnapot!!! :lol: :lol: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

csibusz: köszi a parkolási tippet. Amugy milyen iskolát végzel?
hajni: grat a sikerhez
aisha: boldog szülinapot
lucuzs: szerintem ne indulj el egyedül, Bogi jobbulást kivánok. Időjárás szempontjábol elég megbizható a köpönyeg.hu oldala
eclipse: biztos meggyógyulsz te is, hogy érted azt hogy veled nem lehet mit kezdeni?
kacsi: apa tuti gyorsan meggyógyul csak az első két nap rossz kicsit amikor huzodik utána már olyan mint ha nem is lett volna (nekem is volt kidurant a mütőbe és mégis 4 nap már otthon ébredtem kivett kapcsokal egy ragtapasz a seben és kész)
horibol

Lucuzs,
jelenleg lehet közlekedni, minden út le van tisztítva, meg olvad is. Talán már nem esik több hó :roll: .
Drukkok mennek a sok szép tüszőnek!!!

Loviné,
ciszta :cry: :evil:

Hajni,
örülök, hogy ilyen jó híreket kaptál :D .

Csibuc,
miért méregetsz még mindig hőt :shock: :?: Így csak jól magadra ijesztesz. Az a lényeg, hogy nem vérzel, az utro meg megtámogatja ezt a terhességet. Jövő hétre mennek a drukkok, de úgyis minden ok lesz :D

Horibol,
ügyes voltál, hogy ilyen hamarra kaptál időpontot :D .

Kép

Kép
ranita1979

Horibol! Aranyos vagy! De simán el merek indulni egyedül. Azért persze jó lenne, ha nem lenne fél méter hó! :wink:

Ranita! Köszi az útinformot! :wink: :lol:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok!
Régen nem jártam a fórumon, leginkább csak orvostól, orvosig... A lényeg az lenne hogy a tanácsotokra lenne szükségem. A helyzet az hogy sikerült fogynom 6,5 kg.-ot, de az endokrinológus még nem ír fel metformint amíg még 11-től meg nem szabadulok.
Ellenben a nőgyógyászom szerint most hogy fogytam újra clostylbegitet kell szednem. Az az igazság hogy van otthon egy doboz metformin, és játszok a gondolattal hogy az endokrinológustól függetlenül el kezdem szedni.
Szerintetek merjem?
És ha igen akkor mi az adag kezdetnek? Félek hogy egyedül a clostylbegit nem lesz hatásos. A vérvétel szerin nincs peteérésem, de a nőgyógyász erről ultrahangon is meg akar bizonyosodni, ami jó, de félek metformin nélkül nem is lesz. Várom segítő válaszotokat......
mók

ranita: nem méregetek reggel, bár lehet igazad van és még ezt az esti ad-hoc hőmérőzést is abba kellene hagynom :(

Lucuzs: Boginak jobbulást és holnapra drukk!!!!

horibol: közgázra járok

mók: ne haragudj de nagyon nagy felelőtlenségnek tartom csak úgy ad-hoc elkezdeni a met szedését. :shock:
Voltál egyáltalán terheléses vizsgálaton és hormonmeghatározáson :?: Ha PCOS-d van akkor előbb azt kellene kezelni SZAKORVOSI FELÜGYELETTEL :!:
A clostihoz én nem értek, de tutira nem stimuztatnám magam amíg a végére nem jártam, hogy mi okozza a túlsúlyt meg az egyéb problémákat.
Vendég

loviné

a ciszta nem tul frankó,az embernek nincs igy is elég baja,de akkor ciszta is van :?

csibuc

sztem is hagy a méregetést,nem kell már,a lényeg hogy van ott ben valaki és szépen fejlődik :)

KépKép
bettike83

Aisha
:lol: na... most már tudom akkor pontosan :)

Meli
Ok, remélem hogy a hétfői UH-n tudok pár jó képet készíteni a telefonnal. Sajnos másként nem lehet, mert nem tud képet nyomtatni :(

Kacsi
:shock: Remélem párod mihamarabb felépül és már idén csak jó dolgok történnek veletek.
Nővérednek gratulálok! Szép nagy baba :shock:

Monyo
MB1-es pocak! :lol: Jó nagy már!
Remélem kibírjátok még egyben, míg a doki kipiheni magát! Drukkolok++++ Pihizz sokat!

Lucuzs
Mennek péntekre a drukkok!

Loviné, Timcsi
Fenébe a nega teszttel! :x

Gota, lányok
Hát ez így van sajnos. Kinek melyik doki jön be. Lehet valaki odáig van meg vissza egy dokitól én meg a falnak mennék tőle. Tuti meg van minden dokinak a jó és a rossz oldala is :)

CSibuc
A fenébe ezzel a "szar" értékkel. Drukkolok a kövi vv-hez, hogy most már tényleg jók legyenek az eredmények.
A másik dokid, meg tök normális, hogy így elfogadja Arnold véleményét. Bár szerintem mást nem is nagyon tehet, ha nem ért a PCOS-hoz.
A kis VUK-hoz meg kitartást. Remélem hamar elmúlik!
Mennek péntekre a drukkok!
Valamint nagyon drukkolok értetek, meg a hétfői naphoz! Lehet az utro erősebb és jók lesznek most az értékek. Talán a hőn is látszik már, de ehhez nem tudok biztosat mondani. Azért szerintem az jó jel, ha vissza ment a hőd 37-re.... :roll: Lehet Ranitának van igaza.

Hajni
Azért ez elég merész, hogy a doki UH nélkül szedette mindenkivel a Clostit :shock: pedig azt mondják róla, ha túlstimulálnak vele valakit, akkor még cisztákat is okozhat. "báror" egy doki :shock: :x

Bettike
Szegény sógórnőd.. :cry: Hogy viseli szegényke? Remélem azért már jobban van egy hangyányit. Nem is értem, hogy nagyon erős gyógyszert hogy írhat fel a doki, ha tudja, hogy paciens terhes...

Horibol
Jó döntés Tüű doki! Látom már meg is kaptál hozzá mindent :)
igen... van egy új fogigátló a Szamba. Már hallottam róla, de passzolom, hogy miben jobb, mint a többi... a dokid biztos tudja.

Én holnap megyek mensbe vv-re. Remélem hétfőn már szuper eredményeket kapok. Szerencsére most nem cukros lötyit kell innom, hanem meg kell reggeliznem. És ha minden jól alakul, akkor az AFP-s értékeimet is fel tudom markolni pénteken útban haza felé :)
Aztán hétfőn nődoki, így talán teljes lesz a kép.

Kép

Kép
princzike

Sziasztok!

Köszi a gratukat! :)

Lucuzs!
Csak ügyesen! :wink: Bogit sajnálom, ez az átka a közösségnek. Erősödnie kell az immunrendszerének, amihez persze idő kell......

Csibuc!
Tegnap voltam Tűűnél.

Horibol!
Tök jó, hogy ilyen hamarra kaptál időpontot. Most szedtél fogigátlót vagy valamit? kissé szita az agyam.....
Azt javaslom, hogy ha tudsz, még az időpont előtt menj el egy újabb vérvételre, ha tudsz szerezni a nődokidtól beutalót rá. Tűűnek mindegy hanyadik napi. És mellé vidd el a szeptemberit is. Persze csak akkor ha nem szedtél most semmit.....mert ha igen, akkor az befolyásolja az eredményt....

Monyo????

hajni...
Budaörs

csibusz: szintén közgáz:) holnap szurkolok. A méregetésnek szerintem sincs értelme van egy ismerősöm aki az első két honapba közel 10kg hizott mégse volt baj.
princzike: utána olvastam a fogigátlónak tegnap és van olyan a tájékoztatójában hogy javitja az inzulin termelődést is. Gondolom ezért mondta a doki hogy ez a legujabb a pcosok számára de elég drága mert majdnem 6500 a 3 havi
hajni: most hagytam abba ismét a fogamzásgátlót, így a vérvételnek nem lenne sok értelme ezért kellet volna mennem az eredetihez májusban vérvizsgálatra
lucuzs: nagyon bátor vagy:)

én holnap megyek diabetologushoz táplálkozási tanácsadásra.
horibol

Kedves Csibuc!
Köszönöm hogy válaszoltál, végül is nem írtam le mindent, már voltam terheléses cukorvizsgálaton,és nézték az inzulinszintemet is, megállapították a pcos-t.Ezért is járok felváltva az endokrinológushoz, és a nőgyógyászhoz.Kicsit az az érzésem máshogy látják ezt az egészet. Az egyik szerint nem szabad stimulálni amíg nincs meg az átjárhatósági vizsgálat /endokrinológus/, a másik szerint meg fölösleges fájdalommal jár a viszgálat mikor még azt sem tudjuk nincs-e tényleg peteérésem.Én meg nem tudom mit hogyan kéne,ezért kértem tanácsot. A metet az előző nőgyógyász írta még fel, de őt otthagytam mikor annyi szteroidot írt fel hogy hónapokig véreztem egyfolytában,és totális tanácstalansággal állt elöttem. Igaz akkor még nem szedetem a metet mert nem értettem miért is kell nekem cukorbetegeknek való gyógyszert szednem, és a doki sem magyarázta el, illetve el sem küldött még vérvételre mikor már felírta. Tehát tisztában vagyok ezekkel, csak az endokrinológust nem értem mire vár még? Így ha tudtok segítsetek, legalább tanácsokkal. Egy éve járok orvosokhoz, három belgyógyásznál, és két nőgyógyásznál jártam mire a mostani endokrinológusnál, és nőgyógyásznál kötöttem ki.
mók

Mók! Nekem egy dolog szúrt szemet azonnal. Mégpedig, hogy az endodoki nem akar neked metet írni, amíg nem fogysz még csomót. A metnek nincs ilyen feltétele! Sőt, elképzelhető, hogy mettel sokkal eredményesebben tudnál fogyni.
A clostyval még várnék, mert ugyebár pcos vagy, akkor a 3-as kezelés (met+diéta+mozgás) a befutó!
Én a helyedben elmennék egy értelmesebb endokrinológushoz, aki segít a bajodon, és ad metet.

A terheléses cukor és inzulin értékeid milyenek?
Hormonjaid?
Amúgy milyenek a ciklusaid mostanában?(bocs, ha már írtad)

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Hajni! Nem vagyok benne biztos, hogy csak Bogi immunrendszerével van a baj. :? Tegnap másfél órát voltak az oviban az udvaron minuszban, és sajnos Bogi még nem ismer senkit, nem volt kivel játszania, és csak állt egyhelyben az udvar közepén és nézte a gyerekeket. :cry: Annyira sajnáltam szegényt. Mikor megérkeztem, azonnal mondta, hogy menjünk haza. Az óvónéni még mondta is, hogy nem akart Bogi szánkózni...
Szegény gyerek utálta az egészet, ő játszott volna bent, de mivel még csak szoktatás van 10-re mentünk, így le sem vetkőzött, hanem egyenesen mentek az udvarra. Tudom, ez nem kívánságműsor, de szarul jött ki, annyi biztos... :cry:
Fázott, és ez nem kérdés. :evil:

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
lucuzs

Sziasztok!

Bocsi, hogy ritkán jövök, de mostmár dolgozom, és kevesebb időm van!Amit persze nem bánok, mert lassan megint eltellik így 1hét, és hamarabb lesz tavasz! :wink:

Lucuzs,
drukk az uhuhoz!
Boginak gyógypuszi!

Hajni,
beleolvastam a topicba, amiről tegnap beszéltél!
Hát, meg van a véleményem, de oda nem akartam megírni, mert nem lett volna benne köszönet!

Mók,
az én endokrinológusom sem akart metet adni, nem is írta föl, csak a nőgyógyi, pedig igazolt a pco-m! :?
Clostyt nem szedném be a helyedben, mert többet árt, mint használ, ha a kezelés elején vagy!

Loviné,
basszus!Ha el is kezded szedni a norcot, mielőtt elfogy, tesztelj ám mindenképpen, nehogy csak későbbi beágyazódás legyen! :wink:

Eclipse,
bocsi, hogy nem írtam még, igérem pótlom, ahogy lesz egy kis időm!Ölellek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monyo,
még 2in1? :wink:

Aisha,
Isten éltessen!!!!!!!

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

Kedves Lusuzs!
Én sem értem miért nem ítr felt az endokrinológus metformint, a hormonjaimról annyit, hogy magas a tesztoszteron szintem /4.1 ha ez jelent valami /, illetve a vérvétel alapján nincs peteérésem, nem tudom leírható-e itt az endokrinolólus neve, jó lenne ha valaki tudna róla véleményt írni. Illetve a nevét a pcos.hu weboldalon találtam, és hölgy az illető.
A ciklusom mint olyan nincs, mert az előző nőgyógyász szteroidokat adott a tesztoszteron szintemre, illetve már ő is próbált annak idején clostyval kezelni, de után másfél hónapig véreztem , aztán új nődoki, norcolut, 1 hónap ok., és utána megin egy hónap vérzés, és most megint norcolutot szedek, utána javasolta az új doki is a clostyt, ráadásul nagyobb adagban mint az elöző doki. Most már az a tapasztalatom hogy a legtöbb nőgyógyász hirdeti magát mint meddőségi kezelő, de nagyon soknak fogalma sincs mit kezdjen ha tényleg porblémánk van. Én most szeretnék bízni ezen új nőgyógyászomban. De mint írtam is mindkettő szerint más a protokoll a stimulálás elött. Az endokrinológus szerint addig nem szabad amíg nem tudjuk hogy átjárhatóak-e a petevezetékek, de a páromat is elküldte termékenységire, ott minden ok. A nőgyógyász pedig azt mondja nem akar kitenni ennek nem túl kellemes átjárhatósági vizsgálatnak, elöbb szeretné látni hogy tényleg nincs peteérésem, ezér a closty szedése ,10-12 napja közt megyek hozzá uh.-ra is. Neki az a véleménye hogy mivel sikerült fogynom hozzáteszem teljesen magamtól, megpróbál stimulálni. A nőgyógyász szerint az a szabály hogy elöbb tudni kell ténylegesen nincs-e peteérés, és csak utána foglalkozzunk az átjárhatóságival. Én már ezt nem is igazán értem, illetve ezért is érdeklődtem tőletek hogy merjem-e magamtól elkezdeni a metformint. Egyébként ami még érdekes hogy a fogyásom utáni ultrahangon már nem látszottak az apró tűszök, mit az elözőn, de a tesztoszteron, és az inzulin vizsgálat, szerint, illetve mert nincs peteérésem azt mondták pcos. Az elöző nőgyógyász kezelésa /évekig hozzá jártam 6 szerintem mindent felborítotttt bennem .Na ennyi röviden az esetm. Nem akarok felelőtlenne sem tünni ezzel a metforminnal kapcsolatban, de tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre. Köszi előre is...
mók

sziasztok.

Egyben vagyok es meg ket hetig jo is lenne igy maradni,bar ha addig ilyen ejszakaim lesznek akkor addigra zombi leszek.

Lovine sajnalom a franya cisztat.

csibuc folosleges merni,mert ugy sem tudsz levonni belole semmit.az utro nagyon jo es biztos szepen felnyomja a progid.

Mok.most jelen helyzetben tok felesleges nalad a closty,lehet hogy csinal peteerest es meg az is lehet hogy osszejon a baba de a magas tesztod miatt nagy a veteles kockazata.nekem 4.5 volt,sajnos el is veteltem parszor es Noemi akkor maradt meg mikor a teszto a normal tartomanyba ment.
valahogy ki kell harcolnod a met-et,az is lejjebb viszi a tesztot es segit a fogyasban is.
talalnod kellene egy olyan dokit aki tamogatja a met szedeset mert irod hogy van egy dobozod de mi lessz ha azt beszeded?lesz-e aki az ujabb adagot felirja?

Kép
monyo83

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?