Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Meg nem irtam ide, de en is kozetek tartozom.
Oszlopos tagja voltam a "megint megjott" nek, aztan jott Emma, mar majdnem 15 honapos.
Pocaklako pedig lassan 23 hetes.

Cat!
Furcsa amit irsz, en eddig azt hallottam tobb dokitol is, hogy ez egy igen jo vizsgalat. (tarkoredo) Szerintem se menj amniora, veletlenul nem a penz miatt ragaszkodik hozza?
(Raadasul pl a Down kornak van allitolag 3 vagy 4 ultrahangon is lathato jele.) Egyebkent is mert lenne veletek baj?
Ne tedd ki magatokat foloslegesen ennek a vizsgalatnak.
Udv
kakukk
kakukkfu

Szöszi Kép
Szerintem öt és fél, mert ha már 6 lennél, akkor a 36.dik héten betöltenétek a kilenc hónapot Kép vagy nem? Szerintem kb.négy és fél héttel kell egy hónapra számolni Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Bella!

Anyatejes babáknál, amíg csak anyatejet kap addig kell K-vitamint kapniuk (havi 1 ampullát) a legtöbb vélemény szerint (olvastam olyat, hogy elég egyszer a legelején, de ikább az előbbit szokták mondani). Utána már nem kell, mert a bélflóra saját maga is megtermeli a szükséges mennyiséget.

Leone!

Szerintem nyugi.KépKépKép Az nagyon jó, ha nem túlaggódva, de figyelnek rád. Nem az össz súlygyarapodásoddal van gond, hanem inkább az lehet aggasztó, ha egyszerre szedsz fel többet. De persze csak más jelekkel együtt (vizeletben fehérje, cukor, magas vérnyomás, vizesedés). A sószegény dologról én is hallottam, viszont a folyadékmegvonásról csak azt olvastam, hogy vizesedés esetén sincs semmi értelme! A vizesedés is csak egyéb jelekkel együtt ad okot aggodalomra, nagyon sokaknál fordul ez elő természetes jelenségként úgy, hogy egészséges babájuk lesz, és szülés után az egész megszűnik.
SZóval nem túlaggódniKépKép, de igenis figyeljenek a jelekre!

Szoszi!

Nekem Peg Perego kocsim van, és nálunk nagyon bevált. Igaz, nem régi típus, Primo Viaggo kocsi (+ autósülés). Van, akinél beválnak egyes kocsik, van akinél nem. Én pl. hallottam olyat is Gracoról, hogy pillanatok alatt szétesett, de egy ismerősünk is azt mondta, hogy nem venne újra olyat (nagyon puha volt a fekvőfelülete). Ugyanakkor ismerek olyat, akinek az volt az egyetlen gondja vele, hogy nehéz volt, de azon kívül teljesen elégedett volt. Valószínű itt sem mindegy, hogy melyik árkategóriájút veszed meg...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Lányok!

Már én is elég rég jelentkeztem. Olvasok minden nap, de nem mindig van időm írni.
Jól vagyunk, már én is majdnem megőrültem a rossz időtől. A gyerek egész héten hisztis volt (fiú létére).

Bella,
Én úgy tudom, hogy a K-vitamint a szopó babának addig kell adni, amíg mást ételt nem kap.

Kakukkfű,
Gratulálok a pocaklakóhoz és üdv köztünk. Majdnem egyidősek a gyermekeink, nekem 14 hónapos a kisfiam.

Üdv.
Hóvirág
hovirág

Leone, a védőnők nagyon szeretik ráhozni az emberre a frászt, holott szerintem inkább a kismama lelki és egészségi támogatása lenne a cél. Én ilyenkor arra gondolok, hogy mindenkinek vannak rossz napjai, és az egyetlen baszogatási lehetőségük a súly, így ha épp nem volt otthon jó az éjszakájuk valamin/valakin ki kell tölteniük. Kép Remek alkalom egy amúgy is labilis kismama, még a hatást is azonnal leolvashatják az arcunkról. És ahelyett, hogy ebben az érzékeny állapotunkban segítenének, megnyugtatnának, ésszerűen néznék a dolgokat és bíztatnának bennünket vizesedéssel kilókkal meg miegymással hozzák az emberre a frászt. Ahelyett, hogy megoldást kínálnának.
Leone próbáld meg higgadtan néznia dolgot, nyugizz és fordulj kicsit magadba és a babádhoz, próbáld vele megbeszélni,hogy mindkettőtöknek jobb, könyebb lenne ha átfordulna. Ezek a babák hallanak minket figyelnek ránk, és még olyan kötelék van a kezünkben ami egyik orvosnak sem adatott meg a mi kisbabánkkal kapcsolatban. Hátha hallgat rád. és mire is mész vele ha már előre elgondolod a rosszat, feltételezed hogy faros szülés lesz, minek idegesíted vele magadat? Ha nemt udsz rajta változtatni jó neked az hogy már hetekkel előre rettegsz? MIért nem bízol magadban és a babádban? És még akár az utolsó pillanatban is megfordulhat nem? Ja, hogy azt mondták akkor már nem nagyon szoktak? Nekünk meg azt mondták ne is álmodjak spontán kisbabáról. Hidd el, hogy minden a legnagyobb rendben lesz.
Hurki
hurki

Sziasztok!

Bella: igy igaz, K-vitamin addig jar amig csak szopik a baba, kb 6 hos korig (a csak anyatejeseknel)Kép

Leone: valo igaz, hogy a vedonok szeretnek remisztgetni, de azert az telleg szamit, hogy ha sok sulyt szedsz fel rovid ido alatt. Egyebirant ez nem jelent feltetlenul problemta, csak akkor ha a vernyomasod is magas lesz ill feherje jelenik meg a vizeletben. Egyebkent nincs gondKép Ja es azzal valoban nem segitesz a farfekvesen ha emiatt aggodsz, probald inkabb megbeszelni kislurkoval hogy ugyan forduljon mar meg. Ha meg megsem, max csaszarral szulod meg, es akkor mi van? Lenyeg hogy egeszseges legyen!Kép

MI amugy jol vagyunk, bar pocaklakot regen lattam. Jovo heten afp, aztan vegre uhKép

orsoly
orsoly

Beszti, Hóvirág, Orsoly-

nagyon koszi az infót. Mi az elején kb hat hétig 10 naponta 1 ampulla K-vit.-t szedtunk, azóta semmi, most három hónapos a baba. Csak nagyon híg a széklete, amúgy jól gyarpodik és jól van, csak ez a kaki ugye már nem ilyen kéne legyen.
Hát most nem tom, írassak K-vitamint?

bella

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella!

Ha a baba nem kap semmit az anyatej mellett, akkor a széklete egészen addig anyatejes széklet marad, amíg nagyobb mennyiségben nem kap mást. Az anyatejes széklet elég változatos határok között tartható normálisnak. Én is olvastam olyat, hogy másfélének kellene egy idő után lennie, de én mindkét gyerekemnél azt figyeltem meg, amit feljebb írtam. Azaz semmiéle változás ne volt addig, amíg nem kapott nagyobb mennyiségű hozzátáplálást...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Bella: amig Lacko csak szopott, nalunk sem valtozott meg a szeklet (jajj, boldog idok, amig csak tejes kaki volt, ami most van, haaaat, be lehetne vetni buzbombanakKép). Szal ha csak szopiztok, es nem valtozik a kaki, szvsz semmi gazKép

orsoly
orsoly

LeoneKép

Örülök, hogy előkerültél. A kilókkal ne idegesítsd magad, az én dokim 15-ig abszolút nem morog, szerintem ez alkati kérdés is. Ha a vérnyomásod és a vizeleted ok akkor a vizesedés is lehet normális, ha nem túl nagyfokú. Szóval nyugi!

CatKép
Örülök a kicsírázott krumplicskáidnak!Kép Nem vagyok doki, de az amnio helyett akkor már a tarkóredő mérés!

KakukkfűKép
Szia itt is! Mi kb. egyidős kismamik vagyunk.Kép

Egcsi
22+3

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Sziasztok csajok Kép

Csak gyors bejelentkezés.
Mi jól vagyunk, csak rengeteg a munkám.
Képzeljétek vettünk végre egy stramm kis szobabiciklit, így a kiamama torna mellett végre valami fárasztóbb testmozgást is tudok rendszeresen végezni (apa örül, mert a felgyülemlett, ledolgozatlan fizikai erőm miatt nem vagyok azóta idegbeteg Kép )

Cat Kép
Nekem durván hangzik ez az amnio. Minek erre menni, ha semmi jele nincs, hogy baj lenne? Nem vártatok elég sokat ezekre a picikre? most meg kockáztatnád a biztonságukat? Hogyhogy nem mér tarkóredőt? Hisz csak simán a 12. heti UH alkalmával kimerevíti a képet és megméri (legalábbis nálunk így volt).
És, ha ne adj isten, kiderülne, hogy lehet valami senki által nem meghatározható mértékű baja a babáknak, akkor elveteted? mert én biztos nem! dehát ez én vagyok.
Bocs, ha kirohantam, de nem értem ezt a dolgot!
Puszi,
Edit
szombaton megyünk 4D-re, nagyon várom.

Edit
Kép

Kép
reditke

BellaKép,KakukkfuKép,EditKép,EgcsiKép,SzösziKép
Köszi a válaszokat. Hétfőre bejelentkeztünk a Praxisba tarkóredő mérésre. Ott azt mondták, hogy ez egy igen fontos vizsgálat, és nem is értik az orvosomat, főleg, hogy lombik babák, és valszeg nem könnyen kaptuk őket. Nagyon rendesek voltak a Praxisban, és kértünk tőlük videót is a lurkókról, és kiadnak igazolást is a tarkóredőről.KépKép Mondjuk én tudom, hogy minden rendben a lurkókkal, az anyai érzés pedig csalhatatlan.KépKép

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

LeoneKép
Örülök, hogy újra itthon, már hiányolt a férjem, Na, naKép
Kilók. Hát ezen aztán ne keseregj. 11 kg a 35. héten, tuti jó. Én össz 13-14-et híztam, a szülés után, nem tom hogyan, de még 6 maradt rajtam és hát láttál pár hete, hogy nézek ki és most összesen 2 kg van még rajtam és ez is ahhoz képest, miután azt a bizonyos tisztítókúrát végeztük. Én azt ettem, amit megkívántam, ha csokit, csokit (persze nem mértéktelenül, de kicsiből sosem árt meg).
A védőnőről én tudnék mesélni. Néha sajna csak arra jók, hogy felidegesítsenek. A vizesedésre vigyázni kell (persze kisebb mértékben ez is a terhesség velejáró tünete). Sokat kell pihentetni a lábit felpócolva és nem annyit ugrálni (azt nem hallottam, hogy ilyenkor javallott a kevesebb ivás).
Keresztben-fekvés: persze jobb lenne, ha megfordulna, de ha nem, akkor sem kell parázni. Lelkiekben készülj fel azért a csaszira, de még hidd el nincs minden veszve. Este zseblámpázz, csörgess, hátha. Ezenfelül pedig lehet még természetes-úton szülésed farosan is. Meg ráérsz később is izgulni, amit én persze később is fölöslegesnek fogok tartaniKép
Szóval fel a fejjel és SOK PIHI!!!!! (a vizesedés miatt főleg)

Lányok:
Ma voltunk megint a dokinéninél, hogy nézze már meg Esztert, mert nem igazán akar gyógyulgatni és hangja mint egy blues-énekesnekKép Kiderült, hogy hangszálgyulladása van, Még jó, hogy kiderült, hogy azok a gyogyik, amiket szedett nem igazán jók rá. A dokinéni szerint a gyógyulás még eltart kb 1 hétig. Jajjj már nagyon tikkkkkadok!

AndiKép
Eszter már kb 2 hete átalussza az éjszakát (kopp-kopp). Remélem nem csak a gyogyiktól van, persze én mindig kérem a dokinőt, hogy inkább homeós szereket írjon, natur alapút, ha lehet.

SzösziKép
Horizont Quattro Tour! Nem semmi fajta és az ára ezzel egyenértékes. Nekünk Graco Ultima Travel System-ünk van. Falura ez is megtesziKép. Kék (sötét-világoskék) színű. Nagy, bolygósítható kerekekkel. 5 pontos biztonsági övvel. 3 pontosat inkább ne vegyetek, mert ha megnő a manó és már sokat mocorog, simán kifordul belőle. A tutajt 56e-ért mérték (babakocsi+hordi), de nem bántam meg. Eddig nagyon bevált.
Szerintem, ha rákeresel a neten bizti találsz róla képet, de ha nem, akkor majd lefotózom a miénket. Sikeres babakocsi-vásárlástKép

BellaKép
Már hiányoltalak. Hogy van a pici lány? Fénykép? K-vitamin, amíg csak anyatejen él a baba (ezt olvastam mindenhol). A K-vitamin azonban tudomásom szerint most már olyan összetételben van, hogy nem lehet túladagolni. Nekünk a dokinő 2 dobozt írt fel 2 hetes kórtól (az 10 ampulla), de én még most is adom 2 hetente barátném révén, mert Eszter még csak szopizik, aztán ezt az adagot lehet ritkítani.

Na mének, kamilláznom kell a csajommal, úgyhogy megyek is főzni egy adagot.

Puszka
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Sziasztok Kép

csak gyorsan beugrottam, még dolgozom ezerrel aztán holnap indulok HAZA! KépKép A nyári topikba felraktam a KISFIAM legújabb képeit Kép

Orsi, nagyon izgulok érted, jelentkezz minél hamarabb!! Kép

Cat, neked is drukk a hétfohöz, de én biztos vagyok benne, hogy minden a legnagyobb rendben lesz!! Kép

Ne haragudjatok hogy most csak ennyi, majd még ma vagy holnap benézek ha tudok.

Soraya
soraya

Lányok Kép
Két 4 mm-es dobogó szívű kismaczkó lakik a pocimban. Gyönyörűek voltak!!! Kép
Szoktatom lassan magam át ebbe a topikba... Kép Egy méterrel a föld felett járok Kép ugye ez ilyenkor megbocsátható??? Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi! Hatalmas gratula! Kép Ujabb ikres anyuka közöttünk! Hurrá!

Bocsi lányok, de most csak ennyi!
andi28

Orsi Kép
Itt is és mindenhol nagyon nagy gratula.
Olyan fantasztikus, nem hiszed el mennyire örülök nektek!!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok Lányok!

Jó régen voltam már én is, de sajnos Zsófikám beteg lett, torokgyulladása van és nagyon aggódtam. Vasárnap kezdődött ui. a dolog, de semmi jele nem volt, csak az, hogy nem akart szopni. Gondolhatjátok, hogy megijedtem, azt hittem, soha többé nem fog már szopizni és én rontottam el valamit. (2 nappal előtte ui. nem adtam neki éjjel enni, csak dajkáltam, meg hagytam sírni). Lányok, én megfogadtam, ha még egyszer szopni fog, nem érdekel az sem, ha 10-szer kel fel éjszaka. Hála Istennek, most már újra elfogadja a cicit.Kép

BellaKép
Érdekes, hogy mindenkinek mást mond a gyerekorvosa. Nekünk ugyanis amíg Zsófi csak szopott (6 hónap) heti egyszer 1 ampullát kellett adni. A Kismama újságban egyszer ugyanez volt a téma és ott is így írták.
Hát nem tudom, most mi az igaz, de az biztos, hogy amíg csak szopizik, addig kapnia kell.

LeoneKép
Én összesen 14 kg-ot híztam, de a kórházból úgy jöttem haza, hogy majdnem minuszban voltam. Szültem mondjuk egy 4,3 kg-os gyereket és a méhlepény is akkora volt, hogy a 25 éve praktizáló orvos felkiáltott ámulatában és le akarta méretni. Az események további alakulása miatt (komplikációk velem) azonban erre már végül senki nem figyelt.
Szóval szerintem egyrészt genetikai adottság, hogy mennyi kiló marad rajtunk (anyukám 20 kg-ot hízott és hipp-hopp leadta anno), másrészt a baba méretétől is függ.

SzösziKép
Szerintem a gyerek méretétől is függ, hogy melyik jön be. Ha mi normál babakocsit vettünk volna, akkor kb. 3 hónapig tudtuk volna használni Zsófi méretei miatt. Mivel azonban sejtettük, hogy nagy babánk lesz, a vásárlásnál nálunk döntő szempont volt, hogy nagy belső tere legyen és mivel magasak vagyunk, a tolókarnak is magasnak kell lennie. Mi ezt csak a Bergon kocsiknál találtuk meg és nekünk nagyon bejött. Zsófi még mindig kényelmesen tud benne aludni, pedig nagyobb, mint sok 1 éves gyerek.
Szóval szerintem a babakocsi vásárlásnál az embernek mérlegelnie kell, hogy mik azok a szempontok, ami neki fontosak és az alapján kell megtalálni a megfelelőt, nem pedig a márka alapján.
Anno megkérdeztünk egy eladót, hogy látszólag két tök hasonló kocsi között mi a különbség, hiszen az egyik kétszer annyiba került, mint a másik. Azt mondta, hogy az égvilágon semmi, csak a márkanév! Ugyanaz a minőség, ugyanaz az anyag, csak a márkát kell megfizetni. És ezt egy eladó mondta, akinek érdeke lett volna a drágább kocsit eladni!

CateyeKép
A tarkóredő mérés szerintem is nagyon fontos. Jól teszed, hogy megcsináltatod.Kép

Szia Kakukkfu!
Üdv itt! Jó, hogy ide találtál.Kép

OrsiKép
A terhesség alatt én se festettem a hajam, mert féltem, nehogy baja legyen a babának. Ennek ellenére én is mindenhol azt hallom, hogy a festék nem árt, csak beszippantani nem szabad, tehát szellőztetni kell festés közben.

AndiKép
A kúpot mi már nem használjuk. Zsófi általában kétszer kel éjszaka, de mivel most beteg, minden felborult, így nem tudom, mi lesz ha meggyógyul.

Zsuzsu
zsuzsu

OrsiKép
Olyan sokáig írtam a fenti levelet, hogy közben Te már megírtad a nagy hírt, de én meg csak most olvastam. Hatalmas gratula és nagyon boldog pocakos hónapokat kívánok, na meg azt, hogy a föld felett lebegés még sokáig megmaradjon és minden rendben legyen a terhesség alatt!Kép

Zsuzsu
zsuzsu

Zsuzsu!Kép

Koszi a segitseget.Csak meg nem biztos,hogy tudom terhesen,hogy mi lesz a legfontosabb szempont babasanKép Erre jo,hogy itt vagytok Ti!De majd kiokoskodjuk, az tuti,hogy jo lenne ha konnyen ossze lehetne hajtani,mert 3.-ikon lakunk,nincs tarolo es bar van lift,oda be kell ferni vele.Eddig ez az "egy kezzel osszecsukhato" erv szolt a Graco mellet, bar tartok tole,hogy nekem picit nehezebb lesz mint areklamban a bacsinakKép

Akkor mondd mar meg Ti vegul milyet vettetek,mert az lemaradt...
szoszi
szoszi

SzösziKép
Írtam, hogy mi Bergont vettünk végül.Kép
Szerintem a következőket gondold végig: milyen helyen laktok, vagyis milyen a terep, ahol sétáltatni fogod a picit, hiszen ettől függ, hogy kell-e terepjárós kerék (nekünk kellett), akarsz-e tömegközlekedni babakocsival, hiszen akkor könnyű kocsi kell (én nem akartam, tehát ez nálunk nem volt szempont), milyen magasak vagytok, hiszen ha magasabbak az átlagnál, akkor előfordulhat, hogy görnyedve kell tolnod a kocsit, mert a tolókar alacsonyan van (én 176 cm vagyok, a férjem 182, ezért mi erre nagyon odafigyeltünk és olyat vettünk, aminek jó magasan van a karja, így nekünk is kényelmes), akarod-e, hogy mind a két irányból lehessen tolni a kocsit (én ezt nagyon akartam, hiszen amíg kicsi, addig úgy tolod, hogy látod a babát, viszont amikor már ül és nem alszik séta közben, nézelődni akar, tehát menetirány szerint kell ülnie), akarod-e, hogy könnyen összecsukható legyen (nekünk ez fontos volt, mert gyakran utazunk vidékre a szülőkhöz és fontos volt, hogy pikk-pakk össze tudjuk csukni és beférjen a csomagtartónkba). Hát, nálunk ezek voltak a legfontosabb szempontok, és persze az, hogy ne csillagászati ára legyen. Mi így találtunk rá a Bergon kocsira, amit én nagyon szeretek és minden igényünket kielégíti. Szerintem gondold át, hogy számotokra melyek a legfontosabb szempontok és az alapján vegyetek kocsit.Remélem, tudtam segíteni.

LányokKép
A rendelő rovatban találtam valamit a K-vitamin adagolásról. Bemásolom ide:
"Az ajánlások szerint a csak anyatejjel táplált csecsemők hat hónapos korig heti 1 amp Konakion adását igénylik. Az újabb elvek szerint, tehát napjainkban ennek kell(ene) lennie az egységes álláspontnak. Korábban ez nem volt ily módon ajánlott."

Zsuzsu
zsuzsu

BogárKép
Jobbulást Eszternek!Kép

OrsiKép
Repkedés megbocsátva és gratu!Kép

ZsuzsuKép
Jobbulást Zsófi babának!Kép Én is Bergont néztem ki magunknak, de fel kell mennem Pestre megvenni, mert itt Egerben nagyon gyér a választék. Katalógusból pedig nem rendelek, mert szeretem kipróbálni amit megveszek.Kép

Egcsi

Egcsi

Kép

Kép

Kép
egcsi

Zsuzsu Kép

Tök passzolnak kocsi ügyben az igényeink, mintha magamat olvastam volna.
Milyen típust vettetek végül?
Bocs, ha már írtad csak figyelmetlen vagyok.

Cat Kép
Mi szombaton megyünk a Praxisba Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Ti biztosan már többet fogtok látni mint mi a Praxisban.Kép

ZsuzsuKép
Jobbulász Zsófinak! Amilyen stramm kiscsaj, hamar kiheveri.

LányokKép
Az őszi kisbabáknál is a babakocsikról van szóKépKép Úgy látszik fellendült a piac.Kép Na én az ikrekkel bajban leszek, mert nagyon kicsi a választék ikerkocsikbólKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Kép

KépKép
leone

Kép

KépKép
leone

Lányok!
Talán valaki emlékszik még Szamoára, néha írogatott a ma megint megjött-be, ma hajnalban megszületett a kislánya Lili. Kép

Orsi!Kép
GRATULÁLOK! KépKépKép

Bella2!
Azt hiszem a te babás adataid nem szerepelnek jól a táblázatban, megadnád a pontos adatokat?

Cinciről tud valaki valamit???

Vanda!Kép
Merre vagy?

Bogár!Kép
A férjed hiányolt? Kép még mindig ő (is) olvassa ezeket az oldalakat? Igen kitartó!Kép
Jobbulást Eszternek, ez a hangszálgyulladás nem hangzik valami jól. A gyerekorvosotok homeopátiával is foglalkozik?

Bella!Kép Szöszi!Kép Cat!Kép Beszti!Kép Hurki!Kép Orsoly!Kép Egcsi!Kép Bogár!Kép Zsuzsu!Kép
Köszönöm a nyugtatást, már nem aggódom, beszélgetek Borsókával, pihenek amennyit tudok, és figyelek mit eszem.
Tegnap látogatott meg először a védőnénim, hozott egy halom receptet, amiket majd a baba számára kell kiváltani.
Most rohanok, mert 3-tól megnézzük a szülőszobát! Izgi!

Leone

KépKép
leone

Orsi!!!
Gratulálok és gratulálok! Mindkettohoz kulon-kulon.

hát én most felhívom a dr.-not és megkérdezem nekunk miért nem írt fel K-vit.-t.
kaki-ugyben csak annyi a gond, hogy Lucának majdnemvízszeruen híg a kakija és ennél talán valamivel surubb kéne legyen. Hát én nem tom, csak amit mondanak.

Bella

Bella

Kép

Kép
bella2

Sziasztok!

Ezeket a cikkeket kerestem a kismama újságban, de megvannak. Remélem tudtam segíteni.

CatKép
Kismama 2004/február:
Mit kapok a pénzemért c. cikk
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=12452
A táblázat pedig, ami még kimaradt a netről:
vizsgálati formák és hatékonyságuk:
<!--attachment: cat-75110.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*14.3**cat%2exls --><center><pre>
Kép
cat.xls (14.3 k)</pre></center><!--/attachment-->

LeoneKép
Neked pedig Kismama 2003/május:
Fordítva a mama hasában c. cikk
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=9722

ZsuzsuKép
Jobbulást Zsófinak!!! Aranyos vagy a fogadalmaddal, mintha magamat olvastam volna, aztán ha meggyógyul, megint csak gonosz anyukákká fajulunkKép
Az én csajom egyébként ilyen betegKép, aztán végre bealudt valahogyKép:
Kép

remélem sikerült mindent feltennem
puszka
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Cat
remélem sikerült a táblát is kicsomagolnod, vagy vhogy megpróbálom másképp

Bogár
Kép
Kép
bogár

Leone Kép
A táblicskuhoz.
Ma 6+0 vagyunk. Budapest. 24 év. 2004. november 24. 2 pocaklakó, akik az 1-2 babák lesznek.

Orsi
KépKépKép
icsilya

BogárKép
Nagyon szépen köszönöm. Sikerült megnyitnom, sőt lementenem is. Hétfőn már okosabbak leszünk a 4D UH után, bár azt most is tudom, hogy a lurkók egészségesek, mert a maájuk is azKépKépKép

Nem is csoda, ha Eszter ennyi játék között nem akar aludni. Az a piros pipi nekem is nagyon bejönne.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

BellaKép
vizes KAKI, K-VITAMIN

Kismama 2003/május:
"Kislányomnak megszületése óta naponta négyszer-ötször van híg széklete, gyermekorvosunk szerint ez nem igazi hasmenés, megnyugtatott, hogy minden rendben van. Két hónapos és eddig csak anyatejet kapott.
válasz: anyatejjel tápláltakban a napi 4-5, sőt még ennél nagyobb napi székletszám is normális lehet. a lényeg az, hogy a gyermek láztalan legyen és gyarapodjon. amennyiben jól fejlődik, akkor anyatejes táplálás mellett a gyakori és hígabb széklet normális jelenség. Nagyon ritkán előfordulhatveleszületett laktóz-intolerancia, hormonális rendellenesség, illetve bélfertőzés, de akkor az egyik leglényegesebb tünet a fogyás."

Eszternek is hol ilyen, hol olyan a széklete. vmikor túl híg, vmikor folyós. De tényleg, amíg Te úgy látod, hogy mozgákony, mosolygós, láztalan, akkor semmi ok a stresszre, oksziKép?

A K-vitaminról pedig ezt találtam: "...okozhat-e problémát, ha akkor is kapja még, amikor már nem lenne szükség rá?
Válasz:Nincs veszélye annak, ha tovább adják, mint ami elő van írva,bár fölösleges. Nincs olyan kórállapot, tünet, amit fölöslegesen adott K-vitamin okozna. Régebben olyan vivőanyagban, oldatban alkalmazták, amely okozhatott valamilyen enyhébb elváltozást (pl elhúzódó sárgaságot). a jelenleg forgalomban levő K-vitaminos ampullában levő hatóanyag úgynevezett micelláris formában található, ez már nem okoz ilyen gondot."

Bogár
Kép
Kép
bogár

és ha már így belejöttem

LeoneKép
MÉG FORDÍTÓ TRÜKKÖK Kismama 2003/augusztus:

Csalogató csilingelés: Helyezzünk kicsi csörgő golyókat mélyen fekvő zsebünkbe vagy övtáskéba úgy, hogy a finom kis zörejek éppen a méhszáj magasságában hívják fel magukra a figyelmet. a kiváncsi természetű magzatok még egy bukfencre is képesek azért, hogy közelebb kerüljenek a különös zajokhoz.

Sejtelmes fényfolt: Hasonlóan próbálkozahtunk fénnyel is. Este, nyugodt körümények közt kapcsoljunk be egy zseblámpát, és világítsunk közelről a pocak alsó részére. A fénye némileg átszűrődik a hasfalon, és talán ráveszi a kicsit, hogy közelebbről is rácsodálkozzon a derengő, narancsszínű foltra.

Szokatlan testhelyzetek: A kismama naponta negyed órát a hátán fekszik, lábát és csípőjét pedig párnákkal támasztja alá, hogy magasabbra kerüljön a szokásosnál. a magzat ebben a testhelyzetben nagyobb mozgástérhez jut, s talán rászánja magát a fordulóra. az úgynevezett fordított híd: a kismama ilyenkor négykézláb áll, majd leereszti a könyökét, feje két öklén nyugszik, medencéje pedig a magasban marad.

Csak szakértő végezze: a talpmasszázshoz értő bába a talp megfelelő reflexpontjainak ingerlésével készteti mozgásra a magzatot, miközben elernyeszti a méhfalat, hogy könnyebb legyen a várva várt forduló. a homeopátiás szerek is a méh ellazulására hatnak, s a haptonomiával együtt alkalmazva eredményesek lehetnek. ennek során a bába a kezével veszi fel a kapcsolatot a magzattal, míg az anya kelleme, ellazult állapotban fekszik. Nem a nyomáson és az erőszakos tologatáson vana ahangsúly, mindez inkább érzelmi úton mozgatja a babát.
Csak orvos által végezhető módzser a külső fordítás, melyet egyes kórházakban a 37. héten végeznek. a méhet gyógyszerekkel ellazítják, majd az orvos kívülről, speciális műfogásokkal próbálja megfordítnai a magzatot, miközben az uh-al és CTG-vel ellenőrzi a baba állapotát.

Bogár
Kép
Kép
bogár

CatKép
Örülök, hogy tudtam segíteni. Az xls fájlt is sikerült megnézni?
A csajomon én sem csodálkozomKép na és másfél órányi játszás után 5 perc alatt be is aludt és azóta is, ezért voltam én itt ennyittKép

OrsiKép
Itt a nagy okoskodás miatt már köd honol szemem előtt és el is felejtettem gratulálni.
GRATULA a két kis lurkóhoz!!!!!!!!!!KépKépKépKépKépKép Növögessetek Ti is szépen. Lassan mindenki átköltözik ideKép

na most már eldugulok, mert összefolynak előttem a betűk
puszka
Bogár

Bogár
Kép
Kép
bogár

Csajok Kép

Most úgy a semmiből felhívott a védőnőm, hogy mozog-e a baba?
Mondtam persze, hogy mozog, csak én még nem érzem.

Szerinte ez nem túl jó, hogy nem érzem, mert MÁR 17 hetes vagyok.
Szerintem hülyeség, mert az okos könyvek azt mondják 16-20 hét között érezheted először. Ha első baba, minél később valószínű.

Szerintetek?

Edit
Kép

Kép
reditke

Megint én.
Leone! De jó, hogy újra itthon. Kép Az már kevésbé, hogy aggódsz. Minek! Ugyis lesz valahogy. Kép
Cat! Gratula a kezekhez-lábakhoz! Kép Munkahelyi bejelentést is tessék majd elmesélni, jó? Kép
Kakukkfű! Gratula az ujabb pocaklakóhoz! Nemét tudjátok? Kép Milyen sokan várnak már ujabb babát. Kép
Bogár! Irigy-irigy az éjszakákért! Kép Ma Péter is elég jól aludt, viszont valami részeg banda az ablakunk alatt ordítozott, így arra ébredtónk fél 1-kor. Kép
Manócskám fogzik ezerrel, bár doki bácsi szerint még nagyon messze van a fogacska. Kép Nyűgös, és keveset eszik. Egy hét alatt 6 dkg-t fogytunk is. Kép Szerencsére azért vannak tartalékaink. Kép
Ismerősöm vérzik, barnázik. Még az miatt is idegeskedem, hogy elmegy a babája. Kép
Szebb napokat mindenkinek!

Andi
andi28

EditKép
A barátnőm 20 hetesen érezte meg először a kislány mozgását, szintén első babánál. Tehát no para, mert hülye a védőnőKépKép

BogárKép
Meg tudtam persze nyitni az xls-t.KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Jól eltűntem megint, de mire elolvasom a lemaradásom, már sosincs időm írni.

A vizesedéssel kapcsolatban szeretnélek titeket kicsit megnyugtatni. Nekem súlyos toxémiám lett - bár nem volt fehérje a vizeletemben és a vérnyomásom is csak az utolsó 3 napban volt magas - DE: a vizesedést úgy képzeljétek el, hogy nem tudtam a kezemet ökölbe szorítani, annyira meg voltak dagadva az ujjaim, a bokám nagyobb volt mint a térdem, a 38-as lábamat még erőlködve sem tudtam beletuszkolni egy 42-es papucsba, és amikor szívhangot hallgatott a dokinéni, a műszer nyoma ott maradt benyomódva a hasamon.
Szóval nyugi!!!Kép Az hogy kényelmetlen a gyűrűd, az még nem gond. A lábdagadásra is akkor kell odafigyelni, ha már akkor sem múlik el, ha felpocolod magasra.

Orsi!KépKépKép
GRATULÁLOK!!!KépKépKép
Üdvözöllek az ikresek táborában!Kép Nagyon szép és hosszú, probléma mentes terhességet kívánok.Kép

A taliról.Kép
Beszélgettünk Marcsival, hogy április végén kéne talizni. Akkor már lehet olyan jó idő, hogy akár ki is mehetünk. Mit szólnátok az április 24-hez? Mert a következő hétvége már május elseje, gondolom akkor sokan majálisoznak. De lehet április 17. is, ha nem túl korai megszervezni. Na melyik legyen?????? Szavazzatok!Kép

Zsuzsu!Kép
Jobbulást kívánok Zsófinak.

Bogár!Kép
Eszter nagyon édes.Kép Neki is jobbulást kívánok.

Leone!Kép
Köszi hogy betetted a táblicskuba az adatainkat.

Még jövök.
Puszi mindenkinek, Edi
edi

EditKép

Hihetetlenek ezek a védőnők! Úgy látszik, nekem nagy szerencsém van az enyémmel, mert nem mondott ilyen sületlenségeket és soha nem rémisztgetett semmivel. Az első baba mozgását általában a 18. hét körül érzik meg a kismamák, de ez sokban függ attól is, hogy hol fekszik a baba, illetve milyen alakú a kismama (a soványabb hasúak talán hamarabb megérzik). Én a 18. hét közepe táján éreztem először Zsófit, de annyira enyhe kis valami volt, hogy először nem is voltam biztos a dolgomban.
Szóval ne aggódj, nemsokára érezni fogod a babát, aztán meg majd eljön az az idő is, amikor a "ház oldalát is ki fogja rúgni.Kép

Mi Bergon típusú babakocsit vettünk. Azon belül is van több fajta, de nincs külön nevük.

BogárKép
Tündéri ez az Eszter! És mennyi haja van! Ez most tünt fel nekem először.Kép

Zsuzsu
zsuzsu

Cat Kép Zsuzsu Kép

Köszi. Én sem gondoltam, hogy bármiről is le maradtam volna, meg párom is azt mondta este, örülj, amíg békénhagy Kép

Egyébként minden nap bal oldalon érzek valami kis buborékolást a pocakomban, ami utána olyan mintha kapirgálna. Olyankor van, ha tornázom vagy hangosan tüsszentek vagy apa beszél befelé pocakba. Lehet, hogy a bébi, de hát ezt nem tudom megmondani. Mi van, ha csak enyhe bélmozgás.
Inkább nem fogom a gyerekre Kép
Majd, ha már a kidudorodó lábát is látom Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép

Szerintem ez az enyhe bélmozgás a bébi.Kép
Nekem is olyan volt, mintha kis buborékok lennének bent, és mivel olyat addig soha nem éreztem, azért gondoltam, hogy a babám az.

Zsuzsu
zsuzsu

Persze mire elküldtem, megint irtatok egy csomót.
Edit! Ne aggódj! Szerintem nem gond, ha még nem érzed. A védőnőkkel meg tudod mit kell csinálni! Kép
Zsuzsu! Sajnálom, hogy Ti is betegeskedtek. Kép Jobbulást Zsófi babának! Kép Már mi sem kúpozunk. Ennek ellenére sokkal jobbak az éjszakáink, mint egy hónapja. Kép Én is mindig azt mondom, hogy nem érdekel, ha nyűgös a Manó, vagy éjszaka egy csomószor kelt, csak ne legyen beteg. Kép
Bogár! Hű, de ráér valaki. Kép Ha a babám alszik, én gyorsan rohanok valamit csinálni. NÉha lelkiismeretfurim is van a netezés miatt. Máskor meg úgy gondolom, hogy ennyi nekem is jár. Most békésen játszik itt mellettem. Kép (Laptom előnye, hogy melléfekhetek. ) Kép Csak a telefonkábel nem ér ide.
andi28

Cateye!Kép
Neked akartam még írni, hogy a Bella által emlegetett Hajdú doktornő tényleg nagyon jó uhás doki. Én hozzá jártam a Szabolcs utcába, ő csinálta a redukciómat is. Nem mézes-mázas, de mindenre szívesen válaszol. Én szerettem, hogy mindig mindent elmondott, jót is, rosszat is.

Kakukkfu!Kép
Gratulálok a pocaklakóhoz!KépKépKép Hihetetlen, hogy te is már a második babát várod. Ha egy üzlet beindul...Kép

Edit!Kép
Nehogy aggódni kezdj! Nekem sem mozogtak még 17 hetesen.

Na pusz, Edi
edi

Andi!Kép

Mintha magamat hallanám. Nekem is sokszor lelkifurdalásom van a net miatt - pedig alig jövök - mert annyi mindent kellene csinálni az alatt a kis idő alatt míg a gyerkőcök alszanak. De hát két gyerekkel alig tudok itthonról kimozdulni, ti vagytok nekem a világ.

Na ennyi, felébredt a banda.
edi

Sziasztok,

Olvasok ám, csak még mindig nem szoktam meg, hogy már ide is tartozom.

LeoneKép
Aranyos vagy, hogy betettél a táblicskuba, az adatok a következők:
9+0, Budapest, 32 év, szülés várható ideje november 4 (de szerintem majd módosul, mert picit később készült a baba)1 és első baba

Egyenlőre csak kapkodom a fejem a sok infó hallatán, babakocsik és védőnők!KépKép

Mi jól vagyunk, ez a hét már a hányinger jegyében telik, de annyi baj legyen. Jövő hét csütörtökön megyek UH-ra, és ha minden rendben, akkor elmondjuk a családnak. Eddig csak anyukám tudja.

Puszi, Alena
alena

EditKép
Tudod, hogy az ilyen védőnőkkel nem kell foglalkozni. Én asszem a 16. héten éreztem. A 20. hétig még bőven van idő.

AndiKép
Ismerősnek látatlanban is babatapasztó energiák. Ma nekem is lelkifurdim van a net miatt, de akkor senki nem sajnál, mikor 1 hétig nem tudok jönni. BühümKép ennyit a család is kibír, holott nem a rovásukra csak a ház rovására megy, de az meg úgyis megvár mindigKép

CatKép
Ja-ja!!! Még utólag neked is gratu a kezek-lábakhozKépKépKép

EdiKép
Nekünk jó az ápr 24. Remélem addigra már végre itt a jó idő. "Felébredt a banda" hahaKépKépKép

ZsuzsuKép
Pedig már vágtam belőle. Pont most néztem, ha nem vágtam volna, akkor lassan kleopátra-frizurát kellene igazítanomKép

Na el, mert lányom krákogva kurjongat utánamKép Hát nem semmi hangja van!
Bogár

Ui: Ja még kérdezném, mert hát ezért is jöttem, csak majdnem lemaradt.
Május 9-én lesz BABABÖRZE. Én mennék. Nincs kedve másnak is jönni?

Bogár
Kép
Kép
bogár

KakukkfűKép
Gratu neked is a 2. pocilakóhozKép

Bogár
Kép
Kép
bogár

AlenaKép
Te kis szerencsés, csak most kezdődött a hányinger?KépKép

EdiKép
Hajdu dorktornőről írt nekem MarcsiKép is, csupa szépet és jót. Remélem Őt kapjuk a PraxisbanKép

KakukkfűKép
Én is gratulálok a 2. bébihez, és problémamentes babavárást kívánok.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Edit!

Bármikor érezheted, nem vagy elkésve. Az elsőt ráadásul az ember nem is mindig tudja értelmezni, mert nem kifejezett rúgások, bokszolások. Pontosabban azelőtt is érezhetnéd, mielőtt rugásokká válna, ha tudnád mit kéne!Kép
Nekem Beni a 16. héten jelzett, de ő teljesen egyértelműen (és szokatlan módon) kidugta a lábát a hasamnál, úgy, hogy kipúposodott. Ilyet sokkal később szoktak produkálni, de hát ő nem akart kétségben hagyni, hogy vajon ez ő-e. Nátán ugyanezt a 15. hét végén produkálta.
Most meg még mindig semmi hasonló élmény... Viszont tudom, mit kéne érezni, és az gondolom, hogy már a 12. héttől érzem kicsi buborékolásait.KépKép Amire viszont mindenki azt mondjaKép, hogy korai, és biztos nem őt érzem (ja, épp csak a harmadik gyerekKépKép) De olyan komoly dolgot még nem produkált, úgyhogy én is várok. Lehet, hogy ő nem úgy fekszik, nem olyan irányba mozog stb. mint az előző két gyermek.
Szóval nyugi!KépKép

Edi!

Nekem mindegy, bármelyik!KépKép Szuper lesz!Kép Már előre örülök neki!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?