Sziasztok Lányok!
Jó régen voltam már én is, de sajnos Zsófikám beteg lett, torokgyulladása van és nagyon aggódtam. Vasárnap kezdődött ui. a dolog, de semmi jele nem volt, csak az, hogy nem akart szopni. Gondolhatjátok, hogy megijedtem, azt hittem, soha többé nem fog már szopizni és én rontottam el valamit. (2 nappal előtte ui. nem adtam neki éjjel enni, csak dajkáltam, meg hagytam sírni). Lányok, én megfogadtam, ha még egyszer szopni fog, nem érdekel az sem, ha 10-szer kel fel éjszaka. Hála Istennek, most már újra elfogadja a cicit.
Bella
Érdekes, hogy mindenkinek mást mond a gyerekorvosa. Nekünk ugyanis amíg Zsófi csak szopott (6 hónap) heti egyszer 1 ampullát kellett adni. A Kismama újságban egyszer ugyanez volt a téma és ott is így írták.
Hát nem tudom, most mi az igaz, de az biztos, hogy amíg csak szopizik, addig kapnia kell.
Leone
Én összesen 14 kg-ot híztam, de a kórházból úgy jöttem haza, hogy majdnem minuszban voltam. Szültem mondjuk egy 4,3 kg-os gyereket és a méhlepény is akkora volt, hogy a 25 éve praktizáló orvos felkiáltott ámulatában és le akarta méretni. Az események további alakulása miatt (komplikációk velem) azonban erre már végül senki nem figyelt.
Szóval szerintem egyrészt genetikai adottság, hogy mennyi kiló marad rajtunk (anyukám 20 kg-ot hízott és hipp-hopp leadta anno), másrészt a baba méretétől is függ.
Szöszi
Szerintem a gyerek méretétől is függ, hogy melyik jön be. Ha mi normál babakocsit vettünk volna, akkor kb. 3 hónapig tudtuk volna használni Zsófi méretei miatt. Mivel azonban sejtettük, hogy nagy babánk lesz, a vásárlásnál nálunk döntő szempont volt, hogy nagy belső tere legyen és mivel magasak vagyunk, a tolókarnak is magasnak kell lennie. Mi ezt csak a Bergon kocsiknál találtuk meg és nekünk nagyon bejött. Zsófi még mindig kényelmesen tud benne aludni, pedig nagyobb, mint sok 1 éves gyerek.
Szóval szerintem a babakocsi vásárlásnál az embernek mérlegelnie kell, hogy mik azok a szempontok, ami neki fontosak és az alapján kell megtalálni a megfelelőt, nem pedig a márka alapján.
Anno megkérdeztünk egy eladót, hogy látszólag két tök hasonló kocsi között mi a különbség, hiszen az egyik kétszer annyiba került, mint a másik. Azt mondta, hogy az égvilágon semmi, csak a márkanév! Ugyanaz a minőség, ugyanaz az anyag, csak a márkát kell megfizetni. És ezt egy eladó mondta, akinek érdeke lett volna a drágább kocsit eladni!
Cateye
A tarkóredő mérés szerintem is nagyon fontos. Jól teszed, hogy megcsináltatod.
Szia Kakukkfu!
Üdv itt! Jó, hogy ide találtál.
Orsi
A terhesség alatt én se festettem a hajam, mert féltem, nehogy baja legyen a babának. Ennek ellenére én is mindenhol azt hallom, hogy a festék nem árt, csak beszippantani nem szabad, tehát szellőztetni kell festés közben.
Andi
A kúpot mi már nem használjuk. Zsófi általában kétszer kel éjszaka, de mivel most beteg, minden felborult, így nem tudom, mi lesz ha meggyógyul.
Zsuzsu