Szia Nicci!
Isten hozott, bár ne tette volna, de szívesen látunk.
Itt legtöbbünknek már van babája, és van, akinek több vetélése is volt. Ha jól számolom húsvétkor a fiad 10 hónapos volt. Akkor még szoptattad ? Mert ugyen nem kizáró oka, de szoptatás alatt nagyobb a vetélés esélye.
Amúgy 100 megtermékenyült petesejtből csak 47 egészséges baba születik, ami nagyon rossz arány, tehát ne keseredj el, igaz az, hogy egy vetélés nem vetélés, pláne, ha a fiaddal nem volt semmi gond.
Azóta próbálkoztok újra? Spontán volt, vagy be is kellett fejezni a terhességet?
Ilyenkor nem kell plusz gógyszer, csak, ha már előtte is volt gondod mondjuk a peteéréssel, vagy bármi mással. Folsavat már lehet a teherbe esés előtt is szedni, de mást nem szoktak mondani. Fel a fejjel, hamar jönni fog a baba, és nem lesz semmi baj.
A következő terhességed pedig nagy valószínűség szerint problémamentes lesz, legalábbis a vetélésnek nem lesz erre következménye.
Hogyan hívják a kisfiad? Az én lányom is 14 hónapos
Egy kicsit mesélj magadról!
Zsuzsu!
Kinga jól van, eleven, mint a csík, csak tegnap ugye tele lett apró pöttyökkel. Elég ijesztő, de most már tényleg nincs baja. Utána kerestem a háromnapos láznak, és tényleg minden egyezik, és ez egy enyhe lefolyású betegség. Mondjuk most reggel az apjának is meg neki is volt egy hisztije, mert Kinga ledobálta a kenyereket, az apja meg megtanította, hogy a kenyérdobálás nem akceptált tevékenység. Kicsit még csiszolódnunk kell.
Montana!
Én is lehet sütök valami sütit, de lusta vagyok nekifogni. A mexikói főzelék már készen van, de este mi megyünk hittanos kertipartira. Kéne valamit sütnöm, de ahelyett itt pötyögök.
Ja nem beteges, én is ezt csináltam. DE azé akkora koppanás tud lenni a végén. Nekem egyébként van egy öröknaptáram, az egyik Kismamában volt. Tudod olyan tekerentyűs, mint a dokiknak is van. Na azon minden rajta van. Aszongya a hátán a marketing duma:
"Korongnaptárunk elfér a retikülben vagy a várandós anya gondozási könyvében, hasznos útitárs lehet a legszebb kilenc jónap során. És ne feledje: második, harmadik gyereke várásakor is hasznos segítőj lesz!" Úgyhogy én is itt szoktam "korongozni", pedig ugye mi még délcegen védekezünk, de akkor is.
Betti!
Nekem mindkét nagyi dolgozik, úgyhogy ez nem járható út. Ez az Aviva torna érdekelne, de sajna nincs rá időm. Képzeld, mikor ugye nem akart elindulni a vetélés valakitől (már kitöröltem) kaptam tanácsot, hogyan lehet ezzel a tornával elindítani. Aztán nyúl voltam, mert nekem mindenképpen be kellett volna fejezni műszeresen a terhességet valószínűleg, így nem is ugráltam. De azért jó tudni ilyeneket.
Szereted a munkádat? Elég érdekes lehet. Gondolom más tormát is tanítasz.
Én mondjuk egy ritka lusta nőszemély vagyok, nehéz lenne motiválni.
Én még sosem voltam Kapolcson, bár a hugom azt mondta, már ez is elüzletiesedett. Ő még az elsők egyikén volt, és nagyon élvezte. Persze kisgyerekkel más, mert ott jó, ha nagy a zsibvásár, és azért nem mindegy, hogy a tarlón lehet aludni, vagy mondjuk már házban.
Na megyek, előkapom a sütis recepteket.
Mindenkinek szép hétvégét, aki nyaralni megy, annak jó pihenést!