Új privát üzeneted érkezett!

Panka!
Részvétem nagyikád miatt.
Emili gyönyörű kislány. Hatalmas szemei vannak, és rikitanak a kékségtől. Biztos nagyon cuki, ahogy próbálja kifejezni magát.

Syry!
Én inkább a prolaktin és arra a másik p betűs hormonra gondoltam (hirtelen akartam irni, és nem jut eszembe), ami nem zavar be a ciklusba és peteérésbe, csak esetleg a fogantatást gátolja, ha túl sok vagy kevés van belőle. Hát a GYES tényleg baromira kevés. Abból megélni!!!
A Sote-n nagyon rendesek. Miért nem viszed el oda? Ott biztos megmondják, hogy mit csinálj. Én is szakemberre biztam, és nem bántam meg. Előtte bizonytalan voltam, hogy mi is lenne a jó.
Köszi a hireket Adrianaról. Várjuk személyesen is!

Brill!
Hát én azt igazolni tudom, hogy mennyire műszaki a fiad. Amikor utoljára találkoztunk, az volt az első dolga, hogy az idegen tévén a sok gomb közül rögtön megtalálja a kikapcsolót, és benyomja :lol: :lol: Képek jók lettek?

Virág!
Nagyon szép a kislányod. Látszik a szemén, hogy milyen huncutka. Ne aggódj, lesznek még neki is fürtjei.

Kacsa!
Nekem az egyik ismerősöm kislányának műteni kellett a nuniját, mert összenőttek az ajkak (azt hiszem). A második lánya is hajlamos, már jelzte a dokinő, hogy elképzelhető, hogy nála is ez lesz. És azt is hozzátette a dokinő, hogy nem ily olyan ritka ez az összenövés dolog a kislányoknál. Hidd el, nem olyan rossz, ha valakinek fia van (főle, mivel ez a dolog nem kivánságműsor :) )
Vendég

Angie!

Igen, hallottam már én is ilyenről!

Én nem azt mondtam, hogy rossz, ha vki-nek fia van. De én spec. lányos beállítottságú vagyok és nekem többek között a fütyi kezelés miatt sem áll közel a lelkemhez, hgoy fiam legyen (persze, ha tesó az lesz, azért nem hagyjuk a kórházban).

Abba meg szerintem ne kezdjük el túllicitálni egymást, hogy miért lesz a másiknak nehezebb dolga a saját nemű gyerekével ...

kacsa14

az előbb írtam. de elszállt. :twisted:

Angie
szerintem a progeszteronra gondoltál, mint p-betűs hormon. ennek van fontos szerepe a beágyazódásnál. A sote-t észben tartom, már Fleur is ajánlotta. amúgy én is és tesóm is ott születtünk. :)
Hú, ilyen nunis műtétről nem is hallottam. :shock:

szerintem nem szabad összehasonlítani a két nemet, mindegyik nevelésében megvannak nehézségek, szépségek. :wink: :D és még csak most tartunk a kezdeteknél, míg felnőnek át fogunk esni egy-két nehéz szakaszon, akár fiúnk van akár lányunk.

Kép

Kép
syrynx

Syry!

Itt egy cikk a nuni összenövésről:

https://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=65262&nev=Szem%E9remajkak-%F6sszen%F6v%E9se-%0D

Van, aki a hámosító popsikrémeket (Neogranormon, Bepanthen) is okolja ... De hallottam olyat is, aki sosem használt mégis összenőtt.

kacsa14

Ma vagyunk/voltunk 1,5 évesek:

Kép

Kép

kacsa14

Kacsa
nagyon jó az album Timcsáról. Isten éltesse!!!!!! :lol: megkérdeztehetem, hogy hány centi a csaj? minden képen olyan hosszúnak látszik. :D

Kép

Kép
syrynx

Syry!

Köszi! :)

86 cm-t mértem neki csüt. reggel, itthon az álló mércén és 10.000 gr-ot este. Magas és gizda. :lol:

kacsa14

Kacsa!
Boldog másfelediket Timcsának!
Eszem ágában sincs összehasonlitani a két nemet. Imádom a kis srácokat, de ha tesója lesz Sziszkónak, remélem lány lesz.
A 10 kg-val tényleg vékonyka lehet Timcsa. Sziszkó alig 80 cm, és lassan üti a 12 kg-t.
Azt a programot anno nekem is leküldted, amivel ezeket a szupi képeket csinálod, de nekem ez túl magas, és időm sincs kisilabizálni. Neked már könnyen megy?

Syry!
Igen, progira gondoltam. Ahogy kikapcsoltam a gépet, beugrott, de már nem akartam ezért visszakapcsolni.
Vendég

Angie!

Igen, ez a része könnyen. Fotókból darabokat kivágni és beszúrni. De ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is lehet vele csinálni, de ahhoz már nekem sincs időm,hogy megfejtsem.

Meg most nagy divat a sraapbook, amivel ilyen keretes fotókat, fotómontázsokat lehet csinálni, de még nem sikerült ilyen progit lelnem, pedig azzal már akár képeslapokat, naptárakat is lehetne készíteni.

kacsa14

Sziasztok!

Csak gyorsan hoztam "néhány" képet... anyunál voltunk ma és már alszanak...

Saci is hamar rá fog jönni, hogy kell lépcsőt mászni...
Kép

Kende nekiesett a kerítés betonalapjának, és így néz ki most...
Kép

Kép

Ekkora csokit kapott névnapjára... :D
Kép

Egy szúnyog a fülét csípte meg, az meg ilyen volt három napig...
Kép

Ebben a játékrengetegben érzi jól magát... :D
Kép

És így megfordul egy kézzel kapaszkodva (ha közel van a cél, akkor át is fordul, és oldalazva lépeget)
Kép

Hintázás (amit borzasztóan élvez, órákig is elül benne akár):
Kép

Kép

Kép

Kép

Juszt se úgy csúszik, ahogy kell, na ja, akkor nincs balesetveszély... :twisted: :lol:
Kép

Anyaaaaaaaa, mér fényképezel már megiiiiiiint????
Kép

Ja, hogy a babanetes néniknek lesz??? No akkor előveszem a jobbik formámat... :D
Kép

No, talán pótoltam az elmaradást... :D

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
norwell

Norwell
szépek a gyerekeid. Saci tényleg nagyon ügyi már. :lol: jobbulást Kendének! az a fránya kerítés! :twisted: :twisted: a szúnyogcsípéses képen már olyan nagyfiúsan néz ki! (nálunk is volt valami csípés Máté fülén, rettentően megdagadt és égő meleg volt neki. húzogatta is. :evil: de két nap alatt lelohadt.)

Kacsa
akkor tényleg nyurga lányka. (Máté másfél hónapja volt 83 cm.) erre emlékszem pszichológiából az ovónőképzőből: "telési és nyúlási szakaszok váltakoznak." mintha pont erre az 1-6 éves korra mondták volna. :shock: :oops: asszem. :oops:

Kép

Kép
syrynx

Sziasztok!

Norwell!
Sajnálom Kendét, jól beütötte a kis szemét :( Jobbulást neki!
Saci baba fantasztikus ütemben fejlődik, nagyon ügyes!!!És hogy mennyire hasonlít Kendére!!!!Mint 2 tojás :lol:

Syry!
Szerintem amig fel nem nő a gyerek,addig lesznek ilyen szakaszok, váltakozások a fejldésükben :wink: Hol hoszra nőnek, hol híznak,mindent egyszerre nem lehet :lol:

Emili is kb.86 cm lehet, havonta nő 1 cm-t! :o Súlyát most nem mértem, de szerintem a 11 felé tendál már :wink:
Mostanában nagyon sokat evett, nem győzöm etetni, de ennek örülök, amilyen "rossz evő" volt kicsinek. :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Norwell!

Aranyosak a gyerekek és jók a kommentek! :lol:

Syry!

Hát Timi totál hülyén nő, újszülöttnek pont fordított volt, rövid és dagi, aztán, mikor áttértünk a tápra, akkor szálkásodott le és szerintem az akkori lemaradást már nem tudja úgy pótolni. Hosszra nőni meg ahogy kibújt elkezdett, lehet odabenn nem fért el! :wink:

kacsa14

Kinga kb. 92 cm, 12,6 kiló és NEM GIZDA. Szóval e annyira genetika. ja és majdnem 2,5 éves.

tjuca

Köszi a dicséreteket! :) Meg a gyógypuszikat is! :)

Kacsa!
A csajodból egy hosszú combú, slank szépség lesz... ;) :D Nem lesz mérges sztem, ha a Te testalkatodat örökli... :D

Panka!
Gyönyörű a lánykád a fürtökkel, jaj, remélem, Sacinak is lesz vmikor haja... :roll: :lol:

Sacit nemrég mérettük, 8610 gramm és 72 centi volt, Kendét kicsit régebben, kb. egy hónapja, akkor volt 14,6 kg és 92 centi... Tömör gyönyör... :D Ő mindig ilyen vasgyúró volt, és gyanítom, most már több, mint 15 kiló, mert iszonyúan megnőtt az étvágya.

Kép
Kép
norwell

Lehet, h bennem van a hiba?!?! A múltkor is az én hsz-om után nem volt senki négy napig... :shock: :roll: :(

Lányok, Pupyról tud vki vmit?????????? Mióta megszületett Zsófi, nem is adott Magukról életjelet... :roll:

Kép
Kép
norwell

Norwell
én is tök kíváncsi vagyok már Pupyékra!!!!!!!!!! ha valaki esetleg tudja a telszámát és beszélt vele, legyen szíves írja meg mi újság. már nem is emlékszem ki tudósított róla. :oops: talán Fleur?? vagy Juca???? :?:

mi tegnap a Margitszigeten voltunk. hajóval mentünk a Boráros tértől a Szigetig. (idén utóljára közlekedett a hajó, aztán jön a téli szünet.) Máté élvezte. szaladgált minden felé, a hajón is meg a réten is. a kis vadasparkot is élvezte. gólyák, kacsák, nyuszi, őz, lovak--- úgy vettem észre ez utóbbi tetszett neki a legjobban. képek készültek, de nem valami jók, :oops: vagy lefelé néz, vagy oldalt, vagy árnyékban az arca. :evil: de azért 1-2-őt talán összetudok szedni róla.

Kép

Kép
syrynx

Panka!
Őszinte részvétem... :(

Syry!
Azé csak muti! ;)

Kép
Kép
norwell

Pupy megvan, tanulja a szülőséget. Zsófi pedig gyakorolja a gyerekséget. :wink:

tjuca

Juca
ezek szerint minden rendben Pupyékkal. :lol: köszi. :lol: majd ha lesz ideje, energiája biztos ír. :wink:

Norwell
hát 3 képet sikerült összeszednem, ezeken látszik valami.

első: Máté ismerkedik a hajón egy 4-éves kisfiúval. vagyis inkább fordítva. a kisfiú kereste Máté társaságát. Megöltelte Mátét, és ő meg tűrte, aranyos pillanat volt. (de azt nem fényképeztük le.)
Kép

második: Máté birtokba veszi a szigetet, ez azután készült, hogy leszálltunk a hajóról
Kép
harmadik: virágokkal
Kép

Kép

Kép
syrynx

Kacsa
Ja látom a képen, hogy elbüvölően tud bájvigyorogni :)
Utólag is gratulálok a másfél évességhez Timinek! Klassz a montázs :)
A scrapbook szuper dolog, mondjuk én papír alapon csináltam tavaly :) hát idén nem fogok :) annyi meló, meg idő. Nem hiszem, hogy Lilla mellett menne :)
Ja én is néztem kicsinek milyen kis vitamingolyó volt Timi :lol:

Brill
Ja Lilla is eléggé műszaki zseninek készül :lol: csak akkor tudok írni, ha alszik, vagy véletlenül elvan egy kicsit.

Pankaa
Részvétem a nagymami miatt :(
Emili gyönyörű és mekkora hajzuhataga lett :)
És amikor teszek táblát cserélek

Norwell
Jaj szegény Kende :( rémisztő az a folt. Mit csináltatok vele miután beutötte? Jegeltétek, kórház? Csak azért, hogyha esetleg velünk is ilyen történne eccer.
Saci meg hatalmas.
Az igen már oldalazva lépeget :shock: jó hamar kezdi :)

Pupyról sajna én nem tudok semmit. Nem tudom a számát, de nem is zaklatnám, nem biztos, hogy jó néven venné. Szerintem, amint úgy érzi fog írni nekünk. Én Esztertől kaptam az értesüléseket és így tudtam nektek írni, hogy mi a helyzet.
Ha Eszterrel beszélek és megtudok róla valamit nektek is megírom.

Syry
Aranyosak a képek, szép a két pasi a sok virág közt :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Syry!

Gratula a tesódéknak a kislányhoz :) Én se hallottam még ilyet, hogy fellazult a placenta, de a doki tuti mondta volna, ha aggódniuk kellene, nem?
Köszi a híreket Adriékról!
Jók a képek Mátéról, jó kis program lehetett :)

Fleur!

Persze, amint fogadóképesek leszünk, várunk benneteket! Tompa Mihály köz lesz a címünk, házszámunk még nincs. :) Dóri nem fog bölcsibe járni Miklóson, majd csak szeptembertől oviba, ha felveszik. Sok jóval nem biztattak. Valahogy majd csak megoldjuk.
Tényleg huncut a lányod :) És csodaszép :)

Kacsa!

Timi is nagyon mosolygós :) Mindig ilyen jókedvű? Boldog másfeledik szülinapot kívánok neki!

Brill!

Mindig örülök, ha jössz :)

Panka!

Részvétem a nagymamád miatt :(
Emili hihetetlenül szép kislány :)
Sógornőm babája kisfiú, Patrik a neve :)

Norwell!

Kende szemére gyógypuszi :) Nagyon szép gyerkőcök, és olyan egyformák!

Tegnap voltunk 4d-s uh-on :) Hatalmas élmény volt. Viszont lesz egy komoly beszélgetésem a kisfiammal :) El kell magyaráznom neki, hogy a lányokra még nézni is csak szépen szabad, homlokon rugdosni őket pedig abszolút tilos. Még nézni is fájt, hogy miket művelt Eszterrel... Konkrétan az arcába ült, vagy a combját nyomta a nyakához, egyszer meg sarokkal homlokon rúgta. Mekkora harcok mehetnek bent... Eszterkém pofijáról nem is készült sok jó kép, mindegyiken belelóg Ádám feneke. Egyébként csodaszép két kölök, és makkegészségesek. Most épp fejjel lefelé voltak mindketten, de ahogy elnéztem őket ez egyelőre még kb 10 percenként változik :) És akkor a képek:

Ádám:

Kép

Kép

Eszter:

Kép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Köszönöm a részvétnyílvánításokat is, és Emili dicsiket is.

Évi!
De jók lettek a képek!!Már most megy a testvérharc, mi lesz idekint... :wink:

Syry!
Máté is szép nagyfiú!:)De jó lehetett hajókázni!Én is szeretem, de csak folyón, tengeren nem bírom :? :D

Emilivel voltunk ma babatornán.Volt ott egy hntalóféleség, csak ülő része volt, feje nem :lol: Szóval azon ült egy kisfiú, és Emili is rá akart ülni.Kérte, hogy szálljon le("ké"=kérem:)).Kisfiú nem szállt le, mire Emili adott neki egy csókot :o :lol: Kisfiú leszállt, ás átadta a hintát. :lol: Rafkós lányom van, már most tudja, hogyan kell vmit megszerzni.Azért remélem idővel szelídít a technikáján, későbbiekben nem örülnék ennek a müdszernek! :twisted: :lol:

Kép
pankaa

Sziasztok!

SYRY!

Máté is nő, mint a gomba!

ÉVI!

Édesek az ikrek!!!
Dóriról is mesélj! Vmi. jó Dóri-köpés?

Ja és igen, Timi ált. mosolygós, messziről, ha nem úgy direktbe megyünk vele vhová, ahol mutogatjuk, akkor vigyorog. Volt itt a védőnő vmelyik nap, most látta 2.szor, az ölemből vigyorgott rá, de ha esetleg felvette volna, akkor má rnem biztos.

----

Voltunk ma 18 hós szurin. A doki mindig 2 babát hív be, de mikor meglátott minket és tudta, hogy az előttünk lévő baba is szurit kap, inkább kiküldött, mert Timi önerőből is bőg, nem kell, hogy lássa, hgoy a másik baba is sír ... :oops:
Már a hallgatózáskor visított ...
Ráadásul pont indulás előtt iszonyatosan lefejelte a kanapét, pont az ülőrész alatti keretrészt, amin csak vékony szövet van, lett szép csík a fején, doki kérdezte is, hgoy mi történt ... :oops:
Aztán hazaérve, még jól kiborított, mentünk játszira, végig üvöltötte a lépcsőházat + az utat oda-vissza ... Úgyhogy mikor hazajöttünk, letettem egy kicsit az ágyába "gondolkodni". Azóta jól viselkedik!

kacsa14

Fleur!

E-mil-ben én is küldtem csere képet a tábliba!
Köszi!

kacsa14

Évi!
Nagyon édesek a gyerkőcök. Ez a testvérharc hihetetlen, hogy már odabent elkezdődik. Biztos, te is kapsz belőle bőven. Sziszkó is iszonyatosan forgolódós volt odabent. Aztán kint egy hihetetlenül higgadt, kiegyensúlyozott kiskrapek. A bezártságot ugyan most sem birja, ez lehetett neki a baja odabent, és valószinűleg azért is bujt idő előtt ki. Dorikád mennyire fogja fel a két tesó érkezését?

Norwell!
Hát elég csúnya a monokli. Még jó, hogy nem Sacitól kapta! De ki tudja, lehet, hogy csak falazol Kendének :) Cukipofák igy ketten.

Virág!
Eszterről tudsz valamit? Olyan régen irt, és nekem olyan sokszor eszembe jut.

Juca!
Jövő szerdán otthon lesztek? Talán akkor megyünk felétek. Beugranék Sziszkóval.

Kacsa!
Mi holnap visszük Sziszkót dupla oltásra. 18 hós és a prevenar. Legutóbb is kettőt kapott (15 hós és bárányhimlő) és teljesen jól viselte. Igaz, a tüneteit mindegyik oltásnak Sziszkó megéli (pl. láz), de azt mondják, az jó, mert igy biztos, hogy a szervezete jól reagált. A mi dokink nincs fehér köpenyben, igy nincs ez a félelme.

Syry!
Nagyon helyesek a srácaid.
Hogy viseled, hogy ismét ilyen sokáig várat a babó? De nekem úgy rémlik, hogy Máténál sem voltál nagyon letörve. Nem rémlik, hogy fel kellett volna mosnunk téged. Igaz, ritkábban jöttél, talán igy palástoltad?! Most mi a helyzet? Tesó, szerintem biztos lesz, csak sajna (úgy látszik) ebben a korban már ilyen sokáig tart a dolog.

Panka!
El tudom képzelni Emilit, ahogy csókkal vásárol. Hát, nem semmik tudnak lenni ezek a lurkók. Imádom őket!
Vendég

Évi
Igen tudom, hogy érdekes az ovi helyzet Miklóson. De jó hír, hogy az egyik ovit bővítik és a buckában most épül egy új óvoda.
Nagyon édesek a gyerkőcök. :) Azért biztosan szeretgetni is szokták egymást :)

Pankaa
Wow hát jó korán kezdi a lányod :)

Kacsa
És Timi jól viselte a szurit később? Lázasság ilyesmi?
Természetesen cserélem a képet

Angie
Eszterről most nem sok mindent. Még mindig sokat dolgozik. De majd beszélek vele a napokban.

Tegnap jó mászkálós napunk volt. A nagymamámnak kellett beszereznem egy gyógyászati segédeszközt, így talán el tud kerülni egy műtétet.
Délután meg játszón voltunk a barátnőmmel, szóval végül fél 7re értünk haza :) 11-től. Persze enni nem nagyon volt hajlandó egész nap nasikon kívül semmit, persze lehet csak nem ízlett neki amit vittem.
A játszón meg kicsit kiakadtam, mert van egy család aki a sok gyerekét mindig ide csapja le (lakásukhoz köel van nagyon) persze a szülők nincsenek lent a gyerekekkel. Van kb. 5 gyerek a legkisebb 2 év forma a legnagyobb 14 körüli. És a nagyok a kicsit verekedésre, rugdosásra, meg csúnya beszédre tanítják. (tegnap pl a hülye gci volt asztalon-direkt nem írtam ki)
És a kicsi persze mondta vissza. A durva az, hogy az amúgy normális lelkivilágú gyermekek is hamar utánozni kezdik ezt a viselkedést. Az én lányom pl. homokót szór a csúszdába (és ebben még semmi durva nincs) de például egy amúgy tündéri kisfiú (ismerem az anyukáját is meg a kispasit is) 3x jött oda, hogy direkt belerúgjon Lillába. A 3.nál az apja sikeresen elkapta mielőtt rúgott volna.
:( az anyuka szegény meg nem győzött mentegetőzni. Szerintem szörnyű, lehet ezt a játszóteret nagy ívben elkerüljük délutánonként. Nem akarom, hogy Lilla ilyen dolgokat tanuljon el. :( meg persze tudom, hogy burokban sem tarthatom, de most nem érti még, hogy amit csinál az rossz dolog.
Hát hogyan magyarázzam el neki....:(

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Fleur!
Hát ez tényleg elég dúrva, és szomorú:(
Szerencsére felénk nincs ilyen, legalábbis egyelőre!

Angie!
Emili mostanában kapott rá, hogy ha vmit nem ér el , akkor puszival próbálkozik:D

Teszek pár képet, tegnap kapott kis asztalt székekkel, de csak 2 széket szereltünk össze, így is alig bírtuk este lefektetni, mindig ki akart jönni:)Reggel persze első dolga volt megnézni az asztalkáját, és ülteti a székre a babáit:)
Kép Kép egyedül építette :) Kép

Kép
pankaa

Hali!

Angie!

Timinek tök mindegy, hgoy miben van a doki, ha le kell ülni és vetkőzünk az már neki nem tetszik. De ha belegondolok, van is oka félni:
- fél évesen a fejéből vettek vért, miközben 3an fogtuk le, hogy moccani sem tudjon
- 1 évesen a karjából, szintén 3as lefogás által
- 1 évesen volt egy szintén lefogott szív UH-ja
- jó pár alkalommal mentünk ortopédiára + REHAB-ra is, ahol nem elsősorban simogatták
Utálja ő is a kötöttségeket, nem szeret pl. fél mp-nél tovább ölben sem ülni, viszont pl. a vérvétel az egy olyan dolog, ahol moccanás mentesen kell maradni, úgyhogy nem csodálom, hogy megutált minden vetkőzős helyet! De ő még kicsi, ennyi félsz, főleg ilyen előélet után szerintem belefér!

Volt most a dokinál egy 5-6 éves kisfiú, a torkába nem bírt a doki benézni, mert üvöltött. Pedig az aztán végképp nem fáj ...

Fleur!

Sajnálom, a "szuper" családot!!! Nem tudsz mit csinálni, csak odéb vinni a gyereket! Vagy kifigyelni, hgoy ők mikor vannak lent és nem akkor menni.

Néha én is nyakon tudnék vágni egy-egy anyukát, bár más szempontból, mikor jön nagy vigyorogva és újságolja, hogy betegek, de nem bír otthon a gyerekkel, hát lehozta ... neki már úgyis szar, akkor legyen a más gyereke is beteg!!! :evil:

Szuri után láz nem volt, csak van a helyén egy felnőtt tenyérnyi nagy piros paca ... Nincs becsomósodva + talán nem is fáj neki, de úgy néz ki, mintha jól elfenekeltem volna ... :(
Ill. tegnap hajnalban volt egy kis hőemelkedése, de aztán elmúlt. Lehet, tudta, hogy reggel nem én keltem -fodrászhoz készültem- és gondolta, okoz egy kis izgalmat! :roll:

kacsa14

Sziasztok! :D

Fleur,

Szomoru, hogy a jatszoteren ilyen dolgok megtörtennek...Lilla szemei gyönyörü kekek, nagyon szep nagylanyod van mar! Es a közös kep is nagyon tetszik! :D

Evi,

Csodasak a fotok, gondolom milyen boldog pillanatok voltak a 4D alatt... :D sajnalom a sogornödet, hamarosan behozza a lemaradast a picike!

Panka,

Oszinten sajnalom a nagymamat, fogadd reszvetemet! :(
A kislanyod nemcsak igazi huncut nöci (puszi :lol: ) hanem gyönyörü szep is! Hihetetlen milyen fürtjei vannak es azok a kek szemek! :D

Norwell,

Szegeny Kende! :oops: Remelem mar jobban van a kis szeme! Sacika nagyon ügyes! :D Az en Davidom meg csak most kezdi ringatni a feneket elöre-hatra negykezlab.

Syry,

Aranyosak a szigeten keszült kepek, nagyon edes Mate! :D

Nekünk mostanaban nehez ejszakaink vannak, valoszinü jönnek a felsö fogak. Nagyon nyügös szegenykem megszenvedi a dolgot. La'za is volt ket napig, de ma mar legalabb az nincs csak a nyügösseg.

Kép
Kép
jucmuc

ilyen ugyes vagyok mar...

Kép

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok!

Most van egy kis szabadidőm.

Márti, Pupy:
lehet, hogy már írtam, de inkább kétszer, mint egyszer sem, tündériek a lányok
hogy vagytok?

Pupy:
én is már nagyon kíváncsi vagyok a születéstörténetre

Jucmuc:
Davide nagyon ügyes már

Évi:
nem semmi milyen harc megy már most a két pici között
nagyon jók a képek is
ti is lesztek akkor a közelemben, mert én meg a XXII. kerületben lakom, ami Miklóshoz nincs messze

Pankaa:
elbűvölően szép a lányod, és nem semmi, ahogy eléri a célját

Kacsa:
Timcsa nagy változáson ment keresztül, nagyon jó az összeállítás

Fleur:
akkor majd a tali miatt jelentkezem
teszek most fel képet, kicserélnéd a táblában az első képre

Norwell:
szegény Kende
Saci milyen ügyes

Syrinx:
Máté milyen nagy már
nagyon drukkolok a tesóhoz, hogy már végre összejöjjön

Rólunk:
Tündikém egy tündér, bár most beteg és kicsit sokat sír és egy kicsit "kezes" baba is lett. Szerdán vittem a 3 hós oltásra és mondtam, hogy megy a hasa és kiderült, hogy elkapott valami vírust, így nem is kapta meg az oltást. Nem gondoltam rá egyáltalán, hogy ez vírus lehet, a hasmenésen kívül semmi tünet nem volt és nincs is, meg pláne, hogy két hete is elkapott valamit, akkor meg csak náthás volt több mint egy hétig és az is vírus volt. Most gyógyítgatom szegénykémet, csak néha úgy fáj a kis hasa.
Őszíntén szólva én még fogzásra gondoltam, mert eléggé nyálzik is a kis drágám.
Szegénykém elég hamar elkap minden betegséget. Amúgy a prevenart mi is kértük, nekünk azt mondták, hogy fél éves kor alatt két oltás plusz az emlékeztető fél éves kor után. Fél éves kor felett már csak kettőt kapnak a babák.
Amúgy már nagyon sokat beszélget, nevetgél. Már nem kel fel éjjszaka vagy két hete, este lerakom, olyan 8 és 9 között elalszik és reggel 5 körül (van, hogy 5 előtt kel, ma pl. 6-kor),kel enni és után visszaalszik 9-ig, tehát nem panaszkodhatok, nagyon jó kislány a drágám.
Napközben egyszer alszik egy nagyot, 3 órát, meg kétszer egy vagy fél órát.
Meg volt a keresztelője is, természetesen a húgomék lettek a keresztszülők.
Sokat csavargunk, nagyszülőkhöz, dédnagyszülök szoktunk menni. Voltunk már a kaáliban és a munkahelyemen is.

Szóval ennyi történt velünk mostanában.
Mindjárt rakok képeket is.

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

ezt szeretném a táblába
Kép
Tünde játszik a járókában
Kép
Kép
Kép
Kép Kép
Tündi a hordozóban alszik
Kép
Tündi a babakocsiban alszik
Kép

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Heni
nagyon kis helyes Tünde! :D Kis drága. :lol: sajnálom a betegséget. :( az már tényleg jó, ha este 9-től reggel 5-ig bírja egyhuzamba. :) (Máté is hamar beállt erre, szerencsére és azóta sincs gond éjszaka. :wink: )

Jucmuc
milyen ügyesen négykézlábazik Davide.

Fleur
sajnálom, hogy ilyen gyerekekkel találkoztok a játszón. :evil: brrr. hát tényleg nincs mit tenni, máshova kell menni, vagy akkor menni, ha nincsenek ott. igaz, hogy mi ritkán játszózunk, de eddig szerencsére nem tapasztaltam ilyet.

Panka
nagyon aranyos a kis asztal a székekkel. megkérdezhetem, hogy hol vettétek? ari lehet Emili, ahogy ültetgeti a babáit.hát az csókos jelenet nem lehetett semmi. 8) :lol:

Évi
érdekes lehetett a 4d-s uh, gondolom ezeket a rúgásokat, öklözéseket te is érzed néha. még tavaly volt a spektrumon egy sorozat ikrekről. azt mondták, hogy ők -ikrek-- a magzatburkon keresztül is játszanak egymással, ütögetik olyan mintha függönnyön keresztül játszanának. érdekes lehet, hisz náluk a kapcsolat már magzati korban létezik. köszi a képeket.

Angie
lehet, hogy kívülről úgy látszik, könnyen viselem ezt a hosszú várakozást a tesót illetően. azért ez nem egészen így van. :( :( :cry: inkább megpróbálom valahogy átvészelni. de ha dühös, szomorú, csalódott lennék, akkor sem jönne előbb a tesó. igen, végülis mikor Mátéra vártunk, akkoris én voltam a türelmesebb, Apa meg a türlemetlenebb. ő néha jobban kiborult mint én. alapjában én türelmes ember vagyok (mások is mondják), lehet, hogy ez is segít. meg kicsit hiszek a sorsban is. és az sincs kizárva, ha orvosi segítséget kérnénk, akkor se sikerülne. más topicban most vannak olyanok, akik a 2.-3. sikertelen inszemen vannak túl és mégis "felállnak" és mennek tovább előre, muszáj hinni, hogy sikerül. ha nem lennék 37 éves hanem csak 30, akkor nem is aggódnék... és lehet, hogy abban is van valami, hogy nem szabad túl sokat foglalkozni a babával ( és nálam ez első esetben be is jött. hisz mikor Mátéval terhes lettem, abban a hónapban egyáltalán nem a babásodással foglalkoztam.) Csak most valahogy ezt nem tudom megvalósítani, hogy ne a tesóval foglalkozzam és azt számolgassam, hanyadik napon is vagyok???...

Kép

Kép
syrynx

Ja, és a Mátés vonalzóm nemcsak az elefántok miatt választottam, hanem a mottó miatt is... igaznak érzem, azt hogy megpróbálom meglátni a szépet és jót az életben. :lol:

Kép

Kép
syrynx

Bocsi h senkinek nem írok személyesen csak gyors helyzetjelentés rólam:

NA én nem tudok aludni, kicsit parázok.Úgy érzem még nem készültem fel a szülésre.
Délután voltunk az ügyeleten, írtam már délelőtt h görcsöl a hasam és nem tudom miért.Erre jött még h felidegesítettem magam, és mikor mentem a páromhoz (szolgálatban van) megijedtem és elkezdtem sírni.Mondom neki fáj a hasam kérdezte h bemenjünk e a kórházba?Mondom nem tudom.Még jó h volt benn egy kollegája aki tudta helyettesíteni a kiesett időre.
Bementünk az ügyeletes doki kérdezte:
- mi a panaszom,
-mondtam h görcseim vannak.
Kérdi hány hetes:31.
Ez kora szülés indulás Szeged.
Na erre még jobban megijedtem semmi holmi nálam...Sírtam, a párom vigasztalt h meg se nézett még ez csak feltételezés.
Megvizsgált:Külső méhszáj maradt 1 ujjnyi, belső zárt.Uh-on méretei rendben mozgott is.
Felkapcsolt egy Tocomertia vizsgáló gépre az is negatív.Hazaengedett írt fel gyógyszert:no-spa+mg+seduxen, és kaptam injekciót Oradexon(tüdőérlelő a babának).És közölte h jó lenne ha nem lennék egyedül az éjszaka, igy a tesóm jött el hozzánk.Ágynyugalomra vagyok fenyítve.Este azért összekészítettem a szükséges holmikat, ha véletlen kell.De nem KELL mert megbeszéltem a Drága Kisfiunkkal h jó helyen van benn majd 6 hét múlva jöhet ki leghamarabb.
Már 3 óra óta vagyok fenn eddig forgolódtam!

Kérdéseim:A nyákdugó észrevenném ha az kijönne, eltávozna?Mert éjszaka kisebb barnás,vöröses valami jött ki, de lehet h a méhszáj vizsgálattól?
:roll:

Kép

Kép
bellanitta

Anita
sajnálom az izgalmakat. vigyázz magadra! :D de ha a méhszáj zárt, akkor talán nem lehet baj. :D nem hinném, hogy a nyákdugó volt, talán valóban a vizsgálattól volt. bár a nyákdugó eltávozása sem feltétlenül a szülés kezdetét jelenti. (nekem nem ment el a nyákdugóm, illetve nem vettem észre.) Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj. :D nem rendelt vissza a doki a napokban, hogy újra megnézzen?

Kép

Kép
syrynx

Syry!
Nem csak akkor kell mennem ha nem változik az állapot.De úgy érzem most már jobb de azért pihenek.A párom is rám parancsolt, mert akkor sem vagyunk előrébb ha szegedre kell járkálnia hozzám (igaz csak 20km) de inkább itthon lát szívesen.

Kép

Kép
bellanitta

Sziasztok!

Heni!
Nagyon aranyos Tündike, jobbulást kívánok Neki!!

Syry!
Vaterán vettem a azstalkát:)

Anitta!
Remélem nem lesz semmi gond!De Seduxet miért kell sezdni???? :o Egy nyugtató tea, vagy vmi homeós szer nem elég????Nem értem.Anyós is szedett sógorommal annak idején, és nem akarlak megijjeszteni, de lehet hogy a mstani idegi problémái is ettől vannak(remeg a keze,vérnyomija sem jó, persze ez lehet családi vonás is, szülőknek is magas).Erre a Seduxen dologra más dokitól is rákérdeznék, szerintem elég régi módszer, de mivel nem vagyok orvos, nem ítélkezem.Csak furcsállom. :?
Barnázáés lehet a vizsgálattól is, a nyákdugó leginkább az orrváladékhoz hasonlít
:wink: Hogy fogják hívni a kisfiatokat?
Pihenj sokat, és ne idegeskedj!!! :wink:

Kép
pankaa

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy csak ritkán jövök!
Teljesen igazatok van, az olvasáskor nem tartana tovább fél percnél legalább egy mondatot írni!
Na, mostantól majd igyekszem!
Bellanita: Szerintem ha nagy baj lett volna, akkor bent tartanak. Fő a nyugalom (persze tudom hogy nem könnyű, én is végigizgultam a terhességem, csak a 35. héttől nyugodtam meg.)
Nekem a nyákdugóm az egy teljesen átlátszó kocsonyaszerű anyag volt, és rá pár napra indult meg a szülés.
Lehet hogy hülyeséget írok, de ha zárt abelső méhszájad, akkor gyanítom hogy nem a nyákdugó volt.
Én azt ajánlom, ogy a biztonág kedvéért nézesd meg magad mégegyszer, és ha nem változott a méhszájad állapota, akkor te is megnyugszol.
Az orvosok könnyen leráznak, ne hagyd magad, ez a dolguk.
Most nem tudtam visszaolvasni, így nem is tudom hogy kivel mi a helyzet, csak az utolsó kommenteket futottam át.
Panka: Emili nagyon szép!!
Sz.Heni: Mi is hasmenésesek voltunk, kiderült hogy egy újabb fog jön. Adtam neki chamomillát és rendeződött. (mellette azért normaflort is)
Tündit nem nézik fiúnak? Mert látom hogy kékbe van :)
Én már szinte csak rózsaszínbe merem kivinni, mert kikészítenek ezzel a de szép kisfiú! szöveggel. Persze sokszor tökmindegy mibe van...
Rólunk: Mira nagyon jó baba, most 11 hónapos, még nem jár, de próbálkozik... Beszélni néhány szót: mama hinta, cica...
Nem túl jó evő... Sőt mondhatni rossz evő. 10 hónapig szopott, aztán egyik napról a másikra nem kérte.
2 hete kapott egy kiskutyát, imádták egymást, de sajna Mira rástartolt a tápjára, és naponta 2x leöntötte magát a vizével, úgyhogy egy kedves barátunk örökbe fogadta. Hiába volt világ életembe kutyám, ezekre a dolgokra nem számítottam. Persze engem nagyon megviselt a dolog, de jobb így. Majd 1-2 év múlva újra megpróbáljuk. Addigra pont lesznek ott kiskutyák.
Megpróbálok rakni egy képet is!

Kép
faul

Kép

10 hónapos kisoroszlán

Kép
faul

Jaj!
Cipő ügyben kérnék tanácsot!
Ti milyen első cipőt vettetek?
Érdemes újat venni? A vaterán néztwm, hogy nagyon jó állapotú használtak vannak. Mennyi idő általában míg kinövik?

Kép
faul

Na, csak feltöltöttem a képeket, mivel Mira jól elaludt :)
Kép Ez tegnapi

Kép

Kép
faul

Faul!
Nagyon édes Mira, szerintem lányos pofija van, nem is értem miért mézik fiúnak? :roll: Bár Emilit is még ma is megkérdezik héha napján, hogy kislány ugye??Mire én visszakérdezek, hogy miért minek látszik?? :twisted: Ilyen lökötteket, a rózsaszín ruha, fülbevaló nem elég??Meg szerintem amúgy is lányos arca van, de mind1, már csak nevetek rajta :lol:
Cipő:én csak jat veszek, ez az egy amiben nem javasolt a használt, mivel ha nem is sokat jár benne a gyerek eleinte, de akkor is kitaposódik.Én Sistát vettem-mondjuk akciósan volt 6400 ft-, és 4-5 hónapig használta mire kinőtte.Viszont addigra annyira elhasználódott, hogy csak emlébe tettem el:DJa ez szandi volt.Cipőnek Linea-t vettem, ezt is a Sista gyártja, kicsit olcsóbb.Ez jobb állapotban van, de ezt is kinőtte, mivel tavasszal hordta csak.De amig ilyen gyorsan nő a lábuk, csak egy szezont bírnak a acipők, így ha el is használódik addigra, nem gond, később már úgysem lenne jó.Viszont és a minőségibb cipőkre szavazok, mert ugye a későbbiekben sem mind1, hogy ortopédiailag milyen a gyerek lába!Így minden kínai olcsó cipő ki van zárva, max. ha bálba mennnk vennék onnan alkalmi kiscipőt arra az egy alkalomra.
Neten cipőt venni meg elég necces, mert nem tudod rápróbálni, és a különböző márkájú cipők méretezése eltérő, Emilinek is a Siestából most 21-es szandi kell, mig szandiból az Assos elég lenne a 20-as is.Sval mindig próbálni kell, mert van bővebb/szűkebb fazon, stb.
Na ezt szerintem jól kiveséztem kicsit hosszú lett, bocsi. :oops:

Kép
pankaa

Sziasztok!
De jó, hogy régiekről is hallani!!!

Faul!
Én csak új cipőt adok Sziszkóra, mert én úgy gondolom, hogy a használt cipőt már valaki szétnyomta a saját lábformájára, igy nem biztos, hogy fogja tartani a te gyereked lábát. Én, ha majd megtehetem, és lesz tesó, akkor neki is új cipőket fogok venni, mert pl. Sziszkónak elég duci a lábfeje, és magas a rüsztje, igy ő már jól kitágitotta a cipőit. A tesónak pedig nem biztos, hogy fogja tartani a lábát. Én Falcon cipőt vettem eddig, de nagyon dicsérik a Supi cipőket, mert annak úgy van a talpa kialakitva, hogy a külső fele vékonyabb, ezért egy kicsit kifele dönti a lábat, ezzel elősegiti, hogy a talpboltozat szépen kialakuljon teljesen természetes módon. Majd utánanézek, mert pont aktuális nálunk a cipővásárlás. Mira nagyon édes. Gyönyörűek a szemei. Imádom a nagy szemeket. Gyere máskor is, ha tudsz. Az egy mondatnak is nagyon örülök!!!

Judit!
De cuki Davide, ahogy himbálózik. Igy, hogy nem néz szembe a képen, tisztára úgy néz ki, mint Szilárd. Hasonló testalkatuak. Jó volt dumcsizni. Kitartás a papirügyintézéshez!

Anita!
Hát, ezt a Seduxen dolgot én is átgondolnám. Még nem is hallottam ilyet, hogy ezzel nyugtatnak egy kismamát. Én biztos, nem szedném, inkább valami enyhébb helyettesitő szert. Kitartás, még legalább 4-5 hétig. Feküdj sokat, megéri!!!
Nálam is semleges szinű, nyálkás volt a nyákdugó, de nekem rögtön jött a magzatviz is, és mentem szülni (a 35. héten).

Heni!
Nagyon cuki a kislányod. Emlékszem, én is csak alvós képet tudtam csinálni az elején, mert folyton aludt Szilárd. Hasonlit a hugodra? Gondoltam, hogy ők lesznek a keresztszülők, ez annyira evidens :) A fránya virusokat pedig nagyon sajnálom. Remélem, hamarosan kilábal belőle. Jó, hogy benéztél. Várlak legközelebb is!!

Syry!
Jól gondolkodsz. Én sajnos nem vagyok türelmes tipus, és ez jellemezte is azt az időt, amit Szilárdra vártam. Abban a hónapban, amikor ő megfogant, valóban én sem gondoltam teherbeesésre. Valahogy ez sokaknál bejön, hogy amikor nem is foglalkoznak vele, akkor jön. Na majd a tesónál megpróbálok higgadt maradni, de már most tudom, hogy úgysem fog menni :wink:
Azért remélem, rövid időn belül jön az a tesó nálatok.

Kacsa!
Hát igen, mások vagyunk! Ez újból és újból kiderül.
Vendég

Anita!
Biztos, h észrevennéd a nyákdugót! Tapasztalat, mert Kendénél nem ment el, Sacinál igen, és biztosan észrevehető volt! Szóval kisfiú??? :D Gratulálok! :D Név? ;) Seduxent én is kihagynám, ami viszont nagyon ajánlható, főleg, ha nem tusz aludni: Sedatif PC (homeopátiás szer, tehát kismamák is szedhetik nyugodtan), meg vannak különböző teák (pl. citromfű, naturlandos nyugtató teakeverék) is, bár erről megkérdezném a dokit.

Évi!
Tüneményesek az ikrek már most! A szülésről beszélgettetek a dokival már?

Szheni!
Nagyon szép baba Tündike! :) A kék nekem is feltűnt, direkt? ;) :D

Faul!
Milyen cuki Mira!!! :D Mint egy kis oroszlán, amikor bömböl! :D

Jucmuc!
Jó látni Davide-ról képeket!!! :)

Syry!
Remélem, h nem kell sokáig várni a tesóra! Nagyon jó volt olvasni, h nem vagy elkenődve.

Rólunk: Saci kicsit náthás, és tele van kiütéssel, valszeg a melegtől, irtó izzadós, nem bírja... Kende ma nagyon rosszcsont volt, olyanokat csinált, amit sose szokott, pl. kaktuszföld-kiszedés, egy éve nem nyúlt hozzá... Most alszanak, így nyugi van... :D

Megyek, ki kell teregetnem...

Pussz!

Kép
Kép
norwell

Heni,

Nagyon szep a kis Tündiked, sajnalom a hasfajast remelem muloban! Ja, es nagyon ügyi, hogy atalussza az ejszakat!
Az enyem nem... :D

Syry,

Köszi szepen! :D Sajnalom, hogy megvisel a varakozas de nagyon megertem! Par honap mulva en is 37 leszek es mi is nagyon szertnenk tesot raadasul nekünk csak lombikkal lehet. Jönni fog az a teso mindenkeppen majd meglatod! :D

Anita,

Jo kis izgalmaknak voltal kiteve, pihenj sokat es hagyd a fenebe a seduxent! Azt me'g egy nem terhes kismamanak sem ajanlanam nemhogy neked...nem is ertem miert irtak fel ilyen erös nyugtatot???Igyal kamilla teat vagy akar egy dl vörös bort!

Faul,

Nagyon szep kislany Mira, jo, hogy felhoztad a cipö temat engem is erdekel bar meg nem aktualis... :lol:

De, hogy kisfiunak nezzek es Panka Emilijet is....nem tudom hol van ezeknek a szemük... 8) :lol:

Angie,

Igen, köszi! :D Olyan kis formasak amikor ilyen picik.. Vegül elintezi a konzulatus nem kell megegyszer fizetni csak varni...
En is örülök nagyon, hogy beszeltünk! :P Kivanom nektek is, hogy hamarosan jöjjön Sziszko tesoja! :P

Norwell,

Köszike! :D Szegeny Sacika! :( remelem hamarosan meggyogyul!
Kende szeme meggyogyult mar?

Kepzeljetek Davide atesett a haromnapos lazon. Elöször azt gondoltuk jönnek a felsö fogak de aztan a fogak helyett a piros kiütes jött..mostanra mar jol van eleg jol viselte az egeszet.

Holnap megyünk magyar-olasz misere + ebed a plebanian okt. 23.-a alkalmabol lesz a talalkozo. Van itt egy olasz-magyar kulturalis tarsasg aminek a tagjai vagyunk. Nagyon jo mert minden ünnepet meg szoktunk tartani. Az iden valszeg a telapo ünnepsegre is megyünk (mert oda gyerekekkel szoktak menni).

Szep hetveget mindenkinek! :D

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok!

Most csak gyorsan Anita-nak írnék!

Nekem a nyákdugó 2-3 hétig folyamatosan távozott, az véreses és NYÁLKÁS cucc. De a nagyja az szülés előtti éjjel ment el, az jó nagy adag egybe nyálka volt, mint 3-4 tojás fehérjéje együtt és állagra is kb. olyan, talán kicsit sűsűbb..

A másik, a Seduxen ... Velem Anyukám 7 hónapot feküdt Bp-n a klinikán, távol a családjától (ugye én is vásárhelyi vagyok), akkor még se telefon, se semmi. Őt és a hasonló sorsú kismami társakat olyan szinten nyugtatózták, hogy mikor megszültek és elvették a gyógyszert, szabályos elvonási tüneteik voltak!!! Anyukám emitt nem is tudott pl. szoptatni, mert anynira rosszul volt + gyenge. Szóval ő tényleg nagy dózisú nyugtatót kapott, hónapokon keresztül és én teljesen normális vagyok, legalábbis nem vagyok "elmebetegebb", mint sokan körülöttem ...

Pihenj sokat és nyugodj meg!

Van egy homeós bogyó, a Sedatif PC, azt esetleg próbáld ki, ha hiszel benne! Van, aki szedte és akinek segített!

kacsa14

Sziasztok!

Syrinx:
köszönöm a dicséretet

Anita:
drukkolok, hogy minden rendben legyen
én a 33. héttől ki voltam nyílva kívűl, belül és még bírtam négy hétig, bár nekem nem görcsölt a hasam
hidd el nem lesz semmi gond

Faul:
nagyon szép kislány Mira
mi protexin restore-t kapott a normaflore helyett, ami rendbe teszi a kis bélfloráját és kifejezetten csecsemőknek van és úgy néz ki sokat segített, mert nem megy a hasa
ez a kék ruha ami éppen akkor rajta volt az csak "itthoni" viselet, egyébkéntőt is szokták fiúnak nézni még rózsaszínben is, még kisebb volt és még nem volt felül kikopva a haja (mert szép nagy haja van, de már hátul, felül teljesen kikopott), addig sokkal inkább kislányosabb volt, mostanában nézik inkább fiúnak

Pankaa:
köszönjük a jobulást, már kezdenek rendeződni a dolgok és jobban van már KOPP-KOPP

Angie:
hát igen, több róla az alvós kép, mint a nem alvós, de ez így van rendjén ilyenkor
nem hasonlít a hugomra, tiszta apukája, bár van aki azt mondja rám hasonlít
én még meg sem fogant Tündi, már akkor eldöntöttem, ha egyszer lesz babám, akkor mindenképpen ők lesznek a keresztszülei
sajnos beteges a drágám, kicsit gyenge az imunrendszere és az anyatej sem védi, mivel tápszeres a drágám, csak hat hétig volt tejem

Norwel:
Faulnak írtam, hogy ezt a kék rucit, csak itthon szoktam ráadni

Jucmuc:
igen szerencsére múlóban a hasfájás
sajnálom, hogy Davide nem alusza át az éjjszakát, nekem tényleg szerencsém van, de majd nálatok is eljön az idő
és eszik is éjjel? hányszor kel fel

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Sziasztok!
Sz.Heni:
Mi is használtuk a protexin restore-t, de már a normaflort is kaphatja Mira. Ezt egy kicsit egyszerűbb beadni neki.

Cipő ügyben köszönöm a tanácsokat, megfogadom!

Amire még nagyon kiváncsi lennék: ti használtok mikrohullámú sütőt a baba kajákhoz?
Sokszor lelkiismeretfurdalásom van, mert mikrózom Mira ételét... Persze ha tudom megoldom másképp, de azért napi szinten leghalább egyszer mikrózunk... :oops:
Szerintetek?

Kép
faul

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?