Új privát üzeneted érkezett!

ANgie: Örülök, hogy sikerült azért valamit intézned.

Napsugár: Az jó hír, hogy 0-ás a placenta. És, hogy fent van az is arra utal, hogy még pár hétig biztos marad Anna. Ezek szerint megvárja az idejét.
Az én babám is fent van, mert néha nem kapok levegőt, mikor eltalálja a tüdőmet. Még nagyon sokat mozog, és néha komolyan fáj, ha eltalált itt-ott. Ráadásul félelmetesen kidudorodik és hullámzik a hasam. Arra emlékszem, hogy a srácok közül Marci is ilyen sokat mozgott, Vincus nem nagyon. De Marci kicsi volt 3 kiló kereken és 52 cm, Vince meg 3620 gr és 58 cm. Szerintem Vincének már kevés helye volt, azért volt csendesebb. Nekem még 7 hét. Már komolyan visszaszámolok, úgy várom....márcsak a kíváncsiság miatt is, meg, hogy újra babázhatok. Laura, Napsugár nektek nem volt olyan régen ez az érzés, de én már 6 éve szültem utoljára...

Én is majd a 36. héten megyek uh-ra, kb. 4 hét múlva.

Az utolsó vérvételes papíromon a vizelet ph nekem is pont 8. (de nem csillagos, a határértéket itt 8,5 re vették, ahány ház annyi szokás) A 8-as ph-nál nem nagyon változik a kápiteszt színe, kicsit lesz csak világosabb...

És nekem is nagyobbat mértek az első uh-kon, mint ami valójában volt, kb. 2 nappal.
seruzad
Solymár

seruzad, megértem, hogy babáznál már. :D Dávid októberben lesz 3, de már én is nagyon babáznék. Azért be vagyok tojva egy csomó mindenen. Elfelejtettem már sok mindent, pedig az "csak" 3 év. :D Nálunk ez lesz a legnagyobb korkülönbség. :)

Csak mint érdekesség a kápiteszt mellé.... Van ez a játékos nemmeghatározás (többek között), hogy fiú, ha a pulzusa 140 alatti, lány, ha 140 fölötti. Ez most tökre bejött. Összehasonlítottam Dávid nst-s papírjaival a mostanit, és tényleg magasabb a nyugalmi állapotban való szívverés, mint Dávidnál. Kb. egy 10-essel magasabban van a görbe, mint Dávid görbéi. :roll:
Laura, te vettél észre ilyet?

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Sziasztok!
Haladok lassan, ma volt a vérvétel a 22. napon.
A 18. napon fogyott el az lh tesztem, úgy hogy nem tudom mikor volt peteérés. Lehet akkor.
Ez a hónap meglepi lesz, mert voltunk együtt többször is a hétvégén, olyan "nekem már minden mindegy" alapon.
Lehet ez a megoldás számomra, hogy ne törődjek tesztekkel, időpontokkal.
Azt hiszem túl vagyok ezen a lány kérdésen....
Nekem már bőven elég lenne, ha baba lenne.
Kérdeztem a nőt a vérvételen, mikor lesz eredmény, mert holnap mehetnék a meddőségibe (ők csak kedden rendelnek) , azt mondta, ha nem jön közbe semmi, akkor elvileg kész van holnap délutánra, amikorra menni kell.
Megpróbáljuk, elmegyünk, legfeljebb lesz egy fölösleges utunk.
Szép napot nektek!

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

angie, én nagyon drukkolok neked! :D Szívből remélem, hogy beköltözik végre az a kisbaba a pocakodba! :D :wink:
Azért majd írj, hogy van-e valami ebből az akciódús hétvégéből! :D

roni, babér hogy vagytok? Rosszullétek, ilyesmi? Meséljetek már! :D Olyan kíváncsi vagyok! :D

Nem volt streptococcus b kenetvétel. Szerintetek ha lenne gond, az megjelenne valamilyen formában a laboreredményemben? Mert az jó lett. Most aggódom, nehogy baja legyen a babának. :cry:

napsugár08

Sziasztok!

Napsugár! Nekem Botival nem lett kész a streptococcus eredményem, mert éppen, hogy betöltött 36 hétre született Boti és olyankor az volt a protokoll, hogy szülés közben 4 óránként vénásan adták nekem az antibiotikumot. És Botinak is automatikusan nyomták a cuccot a születés után. Közben vesznek le kenetet és megnézik van-e benne, nekem szerencsére akkor negatív lett, így elvileg fölöslegesen adták a gyógyszereket, de ha nem adják nagyobb baj lehet belőle, ha mégis megfertőződik.
Drukkolok, hogy Anna még maradjon a pocakban egy darabig! Kitartás!!!!

Seruzad! Egyre kiváncsibb vagyok!!!!! Izgalmas!!!! Nagyon-nagyon drukkolok neked is!

Angie! Örülök, hogy haladsz a vizsgálatokkal! Reméljük hamar kiderül mi a gond! Apára kitérve: Létezik szekunder meddőség férfiak és nők esetében is, ami azt jelenti, hogy van már gyereke, vagyis termékeny, illetve nemzőképes, de valami miatt, pl nehezen észrevehető góc a szervezetben (fogban pl) vagy egy prosztatagyulladás miatt átmenetileg nem működnek a dolgok. Egyik ismerősöméknél is ez volt, kapott apa egy jó kis antibiotikum kúrát és a következő hónapban már pocakban volt anyánál a baba. Szóval, ha nem juttok egyről a kettőre azért erre is lehet gondolni.

Roni! Örülök, hogy minden rendben! És, hogy egy baba van, az is jó! Bár, van aki nagyon vágyik ikrekre, de az nem én vagyok. Inkább rettegve mentem így harmadjára, hogy ugye nem. A méretet illetően én egy darabig azt az elméletet állítottam fel magamnak, hogy a fiúk már az elején nagyobbak. Nekem pl folyton majd egy héttel nagyobbak voltak, de már az elejétől fogva. Aztán itt a topicon is többen rácáfoltak erre a méret dologra. Van, akinek a lánya nagyobb volt, mint a fia az első harmadban. Szóval egy-két napos méretbeli differencia szerintem semmit nem jelez, szerintem a fogantatás pontos idejét sem. Szóval ezen ne izgulj, tényleg!

Nálunk megvolt a nyaralás. A Balatonon voltunk. Egész jól ment, már Marci is rendben volt. Nem kellett egyfolytában utána ugrálni. Lehetett üldögélni a parton, miközben a sekély vízben ásott, pancsolt, vagy éppen játszóterezett. Ez felettébb jól esett, mert eddig nem ez volt a jellemző rá. Egyszer most is meglépett, de idejében észre vettük. A pillanatok tört része alatt elindult a strand ellenkező vége felé, az egyik pillanatban még az orrom előtt volt, megfordultam valamiért, mire visszanéztem a gyerek sehol. Kb 15 másodperc alatt lepörgött minden, ellopták, vízbe fulladt és hasonlók. De gyorsan meglett. Azt mondta pisilni megy. Ez amúgy most fő program lett, mióta szobatiszta. Minden vécét meg kell nézni és természetesen ki is kell próbálni teljes mértékben, vagyis a vécékefétől kezdve mindent alaposan meg kell tapogatni.
A nagyok meg már abszolut önállóak voltak, elég jó úszók, úgyhogy a bólyákig szabad volt a garázdálkodás. Évek óta ez volt az első olyan nyaralás, amikor úgy éreztem pihentünk is kicsit.
Holnaptól meg lakásfestés, padló csiszolás!!!!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

panny, ha csak Dávidra gondolok vissza, vele is Székesfehérvárra jártam, és vele sem volt mintavétel. Sőt! Antibiotikumot sem kaptunk. Ma volt itt a védőnő, aki azt mondta, hogy nem nagy gáz, ha kimarad, mert úgy is annyi ellenanyag van az előtejben, hogy az megvédi. :roll:
Szuper lehetett a nyaralás! :D Irigyellek! :lol: Velünk is fordult elő ilyen eset a strandon, mint Marcival, azt az "élményt" azért senkinek nem kívánom! :?
Húúú, én sem szerettem volna ikreket! :)

napsugár08

Sziasztok Csajok,

Angie, szorítok, lehet most hogy nem számolgatsz,nem tesztelszgetsz és össze is jön a baba! :wink:

Meskete, én sem tulajdonítok akkor túl nagy jelentőséget ennek a két napnak, ki tudja mi lehet az oka.
Viszont elég rosszul vagyok, elmúlt két hétben még csak délelőtt, mától viszont egész nap hányingerem van, émelygek, szédelgek..szóval elég gáz. Nekem eddig egyik terhességem alatt sem volt ilyen, úgy tűnik a 3.nál már nem úsztam meg :roll:
Viszont barnázgatás úgy néz ki hogy elmúlt, szedem tovább a dupastont. Aug végén leszek 12 hetes akkor tervezek istenhegyire menni uh-ra.

Babér, mi van VEled rég nem írtál? remélem jól vagy!

Napsugár mi az a streptoccus b kenetvétel? én már nem emléxem ilyenekre
:shock:
roni28

Sziasztok!
Olvasgatlak Titeket elég gyakran, de az íráshoz nem igen van erőm.
Nekem most kitenyésztették a Strepto B-t. A szülőszobán rögtön a kaptam szurit, majd Dorka is megkapta az első antibiotikumot. Másnap derült csak ki a vérvételből, hogy Ő nem fertőződött, így többet nem kapott. Viszont voltam olyan lánnyal is együtt a kórteremben, akinek előtte nem volt szűrése, és nem is csináltak neki semmi vizsgálatot. Szóval szerinte ez attól függ. hogy melyik kórházban szülsz.

Gratulálok a pocaklakókhoz, és kívánom, hogy mindenkinek teljesüljön az (kislány)álma! Angie, neked pedig, hogy minél előbb jöjjön a picikéd!
Ági
agi1974
Szigetszentmiklós

Napsugár! Lehet tényleg kórháza válogatja vesznek-e kenetet. Én mindenkit más helyen szültem és itt Pesten mindhárom kórházban vettek le kenetet. Botival és Csongival negatív volt, bár Botinál ez csak utólag derült ki. Marcival viszont pozitív lett az eredmény. Semmi tünete nem volt nálam külsőleg, semmi extra folyás, viszketés ilyesmi. És mégis ott volt a baci. A csuda tudja. Biztos tudják a dokik mit csinálnak. Ha ők úgy gondolják nem fontos és ebből nem lett még probléma a praxisukban, akkor ne is foglalkozz vele.

Roni! De jó, hogy a barnázás is megszűnt. Ha ennyire más ez a terhességed a rosszulétek kapcsán, lehet tényleg kislány!!!!!

Ági! Jó, hogy néha benézel!!! Örülök, hogy jól vagytok! és nem csodálom, hogy még nem igen van időd írogatni! Nekem lassan most kezd Marci abba a korba érni, hogy esetleg békén hagy pár percre, elfoglalja magát egyedül is. Azért, ha tudsz gyere gyakrabban is!!!!

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Kaptam időpontot Hajdú Krisztinához aug. végére..kombinált teszt lesz, ami uh+vértesztből áll. akkor leszek 12+4 napos illetve ha két nappal nagyobb akkor 12+6.

Már most nagyon izgulok...

Meskete, köszi, én is örülök hogy vége a barnázásnak.
Nem tudom hogy ez mire utal, hogy ez a terhesség más, reménykedem arra, hogy kislány, de nem merem beleélni magam...őszintén szólva nagyon félek ettől az uh-tól, meg várom is már, hogy kiderüljön, de persze a lényeg az hogy egészséges legyen!

Csajok, milyen autóba fér el 3 gyerekülés kényelmesen? Légyszi adjatok tippeket ha lehet árakat is!

Hétvégén megyünk strandra szerintetek fürödhetek??
Balcsiban fürödtem az elmúlt hétvégén...remélem nem lesz gond. Én a másodikkal is fürödtem a Balcsiban így az elején, ugye őt ugyanígy márciusra vártam és nyáron voltam az elején.

Ági jó hogy jöttél, mekkora most a kislányod?
roni28

Roni! 7 hónaposok leszünk 7-én. Nekem Hajdu Krisztina kollégája csinálta a kombinált tesztet, és akkor 12 hetesen megmondta, hogy kislányunk lesz! Úgyhogy duplán megy a drukk!

Mi most vettünk Opel Zafirát. Eleve úgy mentünk, hogy Dorkát vittük autósülésben, a fiúk pedig hozták magukkal az ülésüket, és kipróbáltuk. Jól mutattunk, de legalább tuti be tudják kapcsolni magukat!

Dorka már kész csaj. Mászik ezerrel, felül, kapaszkodva feláll. Imádja a bátyjait, és hála fordítva is igaz. Hugiért mindent állapot van! :-) :-) (Kiscsaj ki is használja, mivel ha visít, tesók azonnal felveszik!) Éjszakáink kicsit rázósak ebben a melegben + jön a foga is, szóval van ok a sírásra!

Na mennem is kell hozzá!

Sziasztok
agi1974
Szigetszentmiklós

Remélem nem haragszik majd, hogy közlöm a jó hírt! :D
Ma hajnalban 3ó32-kor megszületett szerencse kislánya Brigi! (3400g)

napsugár08

Juj, de jó Szerencse!!!!!
Gratulálok! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nekem semmi jó nem volt.
A meddőségin nem volt ott aki ezzel foglalkozik, helyettesítette valaki, aki megadta a számát annak, akinek ott kellett volna legyen.
:lol: Jó mi?
Felhívtam, és nem túl kedvesen közölte, hogy csináltassuk meg a spermatesztet, mert csak azzal együtt tudnak kielemezni.
Majd megőrültem.
az a durva, hogy miért nem néz rá senki erre a k..a eredményemre, hogy addig is tudjak már valamit, velem mi van???
Oké, hogy kell sperma teszt is, intézem éppen, már előre mondta ez a nő, hogy sokat kell várni időpontra, de ha gondolom, mehetek magánba. Gondoltam, hogy ez lesz.
Most próbálom megtudakolni, mikorra adnának, de szokás szerint nehéz felhívni őket.
Viszont felhívtam a debreceni meddőségi szakrendelőt, gondoltam megkérdezem, ott mikor mehetnék, háát ég és föld a 2 hely.
Nem hiába dicsérik Debrecent!
Meglepetésemre az az orvos vette fel, akivel majd találkozni fogok. Ő mindent elmondott mit vigyek!

Véletlenül nem tudjátok, kb. mennyi lehet egy ilyen spermavizsgálat magándokinál? :oops:

Roni, kíváncsi leszek, milyen élményeid lesznek az Istenhegyin?
Majd feltétlen meséld el, nekem is szükség lehet rá!
Te ugye csak uh-ot akartál?
Miért gondoltad meg magad?
Azt , amit a múltkor írtam, hogy ez a kombi teszt kerül 30 ezerbe és utána , ha kell chorion, akkor az + 35ezer, az úgy működik?
Beszéltetek árról?
Az nekem is mindig örök dilemma, hogy menjek-e stranra nyáron terhesen. Nekem nőgyógyász nem javasolta nyugodt szívvel, de mondta, hogy vannak valami tamponok, amit fel kell helyezni, és így nincs annyi esélye fertőzést kapni.

Ági, jó, hogy jöttél!
Aranyosak lehetnek a fiúk, ahogy pesztrálják a hugit! :lol:

Meskete, köszi , azt nem tudtam, hogy létezik ilyen, hogy szekunder meddőség!
Ha jól belegondolok, apának egy jó ideje állandóan fája az egyik foga, de mindig tolódik a fogorvos. Van, hogy minden nap nagyon szenved.

Kép
KépKép

angie28

Szerencse gratulálok!!! dejó!

Angie, nem semmi amit végig kell küzdeni csak azért hogy kiderítsd van e gond nálatok... nekem úgy tűnik, ha nem privátba megy az ember akkor nagyjából letojják a fejét, és mindenre rengeteget kell várni. És ezért fizetjük a tb-t!
Igen meggondoltam magam, mert azt hallottam hogy az istenhegyin már régóta csinálják ezt a vértesztet és ebben is jók, és ugyanannyiba kerül mint nálunk, csak ugye oda kell utazni. Jól tudtad, a kombi teszt 30 ezer és ha szükséges chorionbiopszia az még plussz 35 ezer. Mindenképp jövök utána és mindenről beszámolok!

Strandon akkor legfeljebb nem megyek bele teljesen, nehéz lesz megállni, mert imádok fürödni, meg csúszdázni a gyerekekkel :D

Autót még légyszi írjatok akinek van tapasztalata!
Mi most a VW Touran-on gondokodunk, az 7 személyes, de ha a +2 ülés nincs lehajtva akkor nagyon nagy rakodóhelye van, és állítólag elfér benne úgy is 3 gyerekülés!
Tényleg 4 gyerekkel már mindenképp a hétszemélyes kell ugye?
roni28

Sziasztok!

Szerencse! Gratulálunk!!!!! :D :D :D
Micsoda kislánydömping. Azért, ha figyelitek az utóbbi fél-egy évben sokkal több kislány született a topicon. Igaz, előtte meg fiúeső volt. Remélem a lányhullám marad még egy darabig. :)

Roni! Autó ügyben nekünk most, illetve Apának Ford S Max-a van. De gyakorlatilag az összes ilyen "konzervdoboz" jellegű 7 személyes autó elég tágas, a Touran is. Itt inkább az ár a döntő. Az olcsóbbak a Renault Grand Scenic, vagy Laura írta, hogy nekik Crysler Grand Voyeger-ük van, az sem vészesen drága. Amúgy mi már az én kocsimban is kényelmesen elférünk. Ford C Max, mert Botinak már egyáltalán nem kell ülésemelő, mert 150 cm magas, Csonginak is csak sima ülésmagasítója van háttámla nélkül. Egyedül Marci utazik gyerekülésben, neki még az 5 pontosa van. Szóval, ha a nagyoknak nem kell háttámlás ülés, akkor gyakorlatilag 3 gyerek bármilyen sima 5 személyes autóban elfér. Egy ismerősünknek pl Renault Cliója van és abban utaznak 5-en.

Üdv:

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Angie! Ez itt Pesten egy andrológiai magánrendelő. http://www.albiandrologia.hu/kezdolap/
Bár nektek ez azért idő és pénz, utazás, de azt írják, hogy rövid várakozási idő, gondolom az ember bejelentkezik és pár napra rá kap is időpontot. Én azért nézegettem még ezt a honlapot régebben, mert meg akartam vizsgáltatni Apát, hogy egyáltalán hogy állunk az X kromoszómás hímivarsejtekkel. Mert, ha kimutatnák, hogy kevés van, vagy nem életképesek akkor talán könnyebben lemondok a további próbálkozásról.

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán

Szerencse, én is szívből gratulálok!!!!

Kocsi: talán emlékeztek rá, hogy engem is nagyon érdekelt a téma, de aztán anyagi okok miatt, mégse vettünk autót. Akkor a citroen c4 piccasot néztük ki. a VW biztos sokkal jobb, de arra már végképp nem lett volna pénzünk, még a citroent esetleg kinyögtük volna. Mi most ott tartunk, hogy a 13 éves opel corsámat kicsit kipofoztattuk, kicseréltettünk rajta minden "rossz" részt, a srácoknál nálunk is elég az ülésmagasító és így a kicsi hordozható babaülés pont elfér, a nagyobbat még nem próbáltuk, reménykedünk, hogy majd befér, meg azon is, hogy Szabinak jobban összejön a meló. Jó a pályázatírás, csak amit most bead, abból lehet, hogy egy év múlva lesz pénzünk....

Én is az Istenhegyin voltam, és úgy volt ahogy írtátok, 30ezer majd 35 ezer, egészségpénztár elszámolja. Gyorsak, kedvesek, alaposak.

ANgie: sajnállak, hogy ennyire macerás a kivizsgálás, nem gondoltam volna.... szorítok én is.

Sziasztok!

Gratulálok szerencse kislányához, Brigihez! Isten hozott kicsi lány!
És bezének is szívből gratulálok, örülök hogy ilyen sokáig kihúzta Manu és minden rendben volt.

Napsugár, kérdezted az nst görbéket, hogy volt-e különbség nálam... hááát az utolsó két babánál úgy kellett cola-val, csokival, ugrálással mozgásra bírni a gyerkőcöket, nem voltak valami aktívak. Úgyhogy nem tudom...

Roni, autó téma: férjemnek céges autója van, az egy opel zafira, ebben 6-an elférünk, de a csomagoknak nem ill. alig marad hely. A saját autónk amit Meskete is írt, Chrysler Grand Voyager, na ez egy szuper családi autó, 7 vagy 8 személy is simán elfér benne, hatalmas hely van a csomagoknak, a pad része is előre-hátra húzható, így növelhető a csomagtér mérete. Mi most egy hétre mentünk vele 5 gyerekkel (11éves, 6éves, 4éves, 2éves, 6hetes) +2 felnőtt nyaralni, gondolhatjátok mennyi cuccunk volt. És simán befért még két babakocsi, három bőrönd, futóbiciklik, roller, kiscsónak miegymás. Tényleg csak ajánlani tudom, megszakad majd a szívem, ha valamikor el kell adnunk. Egy hibája van, hogy sokat fogyaszt. De gázossá is át lehet alakítani és akkor sokkal kevesebb egy-egy tankolás.
Ja, és nálunk mindenki gyerekülésben ül, a két nagynak van ilyen ülése : http://graco.markawebaruhaz.hu/113-532-thickbox/graco-junior-maxi-gyerekules.jpg (6 és 4 évesek) a többiek nagy gyerekülésben ülnek. De így is elférnek.
Amúgy a tapasztalatom az, hogy kisebb autókba is berakható 3 gyerekülés, csak a kezed horzsolod mindig le, amíg bekapcsolod az egymás mellé nyomorított székeket. Főleg azoknál az autóknál gázos a 3 ülés elhelyezése egymás mellé, ahol kagylósított az ülés széle. (Bár takarókkal kiegyenlíthető a szintkülönbség.)

Angie, nagyon sajnálom ezt a mizériát. Apa hogy áll a spermavizsgálathoz? Nem lett elege még ebből a mizériából? Szomorú ez a hozzáállás. Próbáld meg máshol (ahogy írtad), mert elég reménytelen a helyiek hozzáállása a problámátokhoz.

Most eléggé elkeseredtem, mentem volna egy angol tanfolyamra, de most kaptam a hírt hogy kevés jelentkező miatt nem indul. Pedig a nyelvvizsgát le kéne tennem még idén, és pont jó időben volt este a család is tudott volna segíteni.. na mindegy keresgélek még...

Kismamák, hogy bírjátok a meleget?

6 héttel a szülés után szerintetek mennyi az esélye, hogy van peteérés?
laura0606

Autó témához sajna nem tudok hozzászólni, mert a miénkbe épphogy befér a 3 ülés, és még nem cseréltünk mi sem. Talán jövő nyáron. :roll:

A meleget én nagyon nehezen bírom. Most is 36 körüli fokokat ígér, hát lehet bele fogok halni. :(

Voltam ma megint nst-n, ami elég gagyi lett, de nem mondott rá semmi rosszat a dr. néni. Azt mondta rápihennek a babák a melegre. Elküldött egy külön vérvételre, ami állítólag a szüléshez kell majd, és ennyi. Legközelebb 8-án megyek. :) Szerintem ebből 14-e előtt nem lesz baba. :roll:

laura, ha van már menstruáció, akkor lehet pé is. Be is linkeltem régebben a gyakorikerdesek.hu-ról egy kérdést, ezzel kapcsolatban, emlékszel? A lány a 6 hetes kontrollra úgy ment vissza, hogy már terhes volt ismét. (Megtartsa-e, vagy ne, ez volt asszem a kérdés.) :shock: Szóval lehet peteérés szerintem, de nem mindenkinek van. A második gyerkőc 8 hós koráig szopizott, addig nekem nem volt (vérzés sem), egyszer megjött 8 hónap után, a következő hónapban pedig ott volt a harmadik gyerkőc. :D Tehát amikor visszajött a menstruáció, akkor a pé is apa nagy örömére. :D
Sajnálom az angol tanfolyamot. Remélem sikerül találnod olyat, ami elindul. :D Azért le a kalappal, hogy még ezt is bevállalod! :wink:
Van kép Lilláról? :D

angie, ezek után a sok macera után, tényleg megérdemelnéd, hogy az akciódús hétvége eredményes legyen! :D

napsugár08

Lilla (babafotók készültek róla 2 hetes korában) itt szinte érzem a babaillatot, ha ránézek:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára laura0606 2012.08.22 22:49-kor.
laura0606

Hihetetlen milyen tündéri! :D Ezek tuti felbecsülhetetlen értékű fotók lettek! :wink:

napsugár08

Napsugar hihetetlen hogy 3 hét és kezedben tarthatod Annát!

Lillán látom hogy rohan az idô. Már lassan 2 hónapos mosolyog kommunikál... nemrég még a hasamban volt.
laura0606

Hát igen, nem tűnik ez a 3 hét olyan soknak, de nekem kész örökkévalóság. Már nagyon látni szeretném. :D (És már túl lennék a szülésen is.) Egyébként tényleg rohan az idő, de én mindig máson látom ezt. Most pl. rajtad és Lillán. :D Hogy öregszik. :wink:

napsugár08

Jajj, megnéztem a chrysler grand voyager-t, tényleg nagyon jó nagy. Az a baj, hogy egy 5 éves 3 milló körül van. Lehetne olcsóbb. :roll:

napsugár08

Napsugar keress ra town&country modellekre is a hasznaltauto.hu-n 400eFt-tol is vannak.
laura0606

Laura, gyönyörű kislány Lilla!!! Meg kell zabálni, az ember tényleg legszívesebben magához ölelné és beszívná azt a kis finom babaillatot! :D
Köszi a tippeket kocsiügyben.
Mostani kocsinkkal az a gond hogy a középső üléshez hátul csak hason át vezető biztonsági öv van, kétpontos vagy hogy mondják ezt. Azzal meg nem lehet ülést rögzíteni, de még bekötni se senkit, nem is értem hogy miért ilyen??? :shock: pedig nem is olyan régi autó 9 éves.
Nálunk amúgy a nagynak olyan ülése van amit belinkeltél, picinek még nagy gyerekülése van.

Egyébként mikortól elég csak az ülés magasító? hány cm-től?
roni28

Sziasztok Csajok!

Bocsi az eltünésért, és köszi szépen a hiányolást, kedvesek vagytok!
Gyorsan átolvastam, amit írtatok, de nem tudom, tudok-e mindenre reagálni.
Először is hatalmas gratula Bezének és Mánunak, aki ilyen ügyesen megnövesztette magát anya pocijában, és gondolom, már klassz lehet otthon, hogy újra együtt a család!
Gratula Szerencsének is Brigi babához!!!! Mindkettőtöknek boldog Babázást!!!
Lilla baba gyönyörűséges, és tényleg, mintha átjönne a baba illat.
Roni, örülök, hogy már nincs barnázás! És én is átérzem, amit írtál, még mindig görcsölök, hogy ki lehet odabent. Erről majd később....
Rólunk pedig. Voltam uh-n. Hála égnek egy baba van, viszont még nem látni semmit. Dokim szavait idézve, attól, hogy még nem lát semmit, bármit növeszthet. 11. heti uh volt. És nagyon remélem, nem növeszt semmit. Combcsontban és ülőmagasságban a legnagyobb...
Jövő héten megyek genetikára, kaptam a Bajcsy-ba beutalót a dokibámtól. Valaki volt már ott? Tapasztalatok esetleg? A kórházban levették a kombinált vért, talán jövő hétre lesz eredmény, így azt már nem kell megcsináltatnom. Lehet, ettől függetlenül azért kérek időpontot az Istenhegyire is.
Amit korábban írtam, hogy ismerem Roni érzéseit:
Sajnos az emberek, először is fennakadnak, hogy Úristen 4. ????!!!!!, aztán meg a kedves szavak, beszólások, hogy úgy is fiú lesz. Komolyan már néha sírhatnékom van, hogy szégyelnem kellene... a neméről meg csak a rosszindulat jut az eszembe. Talán még a védőnő volt a legkedvesebb, akinek 2 fia van, és mondta, tudja, mit érezhetek most, és nagyon drukkol. Meg ma az okmányirodában volt egy kedves idős házaspár, akik látván a fiúkat, mondták, hogy még nincs vége a sornak. Mire a férjem, de igen, csak még pocakban van. Gratuláltak, és kívánták, hogy kislány legyen.

Megyek, még mepróbálok jönni, de most a Balcsin vagyunk a fiúkkal, jövő hét fogorvos meg genetika, de ha bármit megtudok, megírom.
jajj csajok, úgy irigylem, aki már túl van, hogy tudja a nemét, vagy már babázik, vagy hamarosan babázni fog.
Pusszantás, majd még benézek, ahogy tudok 8)

üdv, babér

Lilypie First Birthday tickers
babérlevél

roni, ha jól emlékszem 150cm-től van ülésmagasító.

babér, jó, hogy jöttél. :D Nekem a doki a 12. heti uh-n már mondott egy talánt a nemére, remélem neked is kiderül valami. :D Bízzunk a legjobbakban. :wink:
Anno kaptam egy képet a babáról, amit ezen az oldalon tudtam hasonlítgatni. Majd megpróbálom valahogy felrakni ide, csak elég fényes a kép, így nem egyszerű. http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
Az alja felé van kép a szögekről, hogy milyen nemű baba micsodája, milyen szöget zár be a gerinc meghosszabbításával. Ez tök jó szerintem.
A rosszindulatú megjegyzéseken már nem is akadok fent. Én is annyit kapok, hogy az nem igaz. Még a saját anyósom sem hiszi el, hogy lányunk lesz. Mindig tesz valami megjegyzést. :(

Nem bírom a meleget! :?

napsugár08

Roni! Gyerekülésről én a következőt tudom. A kreszben nincs szó ülésmagasítóról, csak és kizárólag biztonsági gyerekülésről, amit hátsó ülésen 135cm-ig, első ülésen pedig 150 cm-ig kell használni. Tehát utazhat elől egy 110cm gyerkőc is, ha gyerekülésben ül.
Mi a nagyfiamnak hosszú úton még használjuk a gyerekülést, pedig 140cm felett van, de szerintem biztonságosabb, ha abban ül, nem beszélve arról, ha elalszik. Ülés nélkül tud kóvályogni a kis feje.

Remélem tudtam segíteni.
agi1974
Szigetszentmiklós

KRESZ 48. §

(7) A gépkocsiban utazó 150 cm-nél alacsonyabb gyermeket - a testsúlyához igazodó kialakítású - gyermekbiztonsági rendszerben kell rögzíteni. A 3 évnél fiatalabb gyermek csak gyermekbiztonsági rendszerben rögzítve szállítható. A gépkocsi első üléséhez a gyermekbiztonsági rendszer csak akkor szerelhető be - a jármű szokásos haladási irányával ellentétes irányban - ha az üléshez légzsákot nem szereltek fel vagy a légzsák működésbe lépését előzetesen megakadályozták.

GYERMEKBIZTONSÁGI RENDSZER fogalma:

Az 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelethez készült 1. számú függeléknek a közúti járművekkel kapcsolatos fogalmakról szóló II. része definiálja a gyermekbiztonsági rendszer fogalmát:

„wb) nem integrált gyermekbiztonsági rendszer: részleges biztonsági rendszer, amely a felnőttek számára szolgáló biztonsági övvel együtt használva - amely körbeveszi a gyermek testét, vagy biztonságosan rögzíti azt a szerkezetet, amelyben a gyermeket elhelyezik - teljes gyermekbiztonsági rendszert képez.”

Tehát az ülésmagasító a felnőtt biztonsági övvel használva (a felnőtt öv körbeveszi a gyermek testét) teljes gyermekbiztonsági rendszert alkot. Így használható az ülésmagasító 3 év felett és 150 cm alatt.

Áginak abban van igaza, hogy a gyermekülés ezerszer biztonságosabb, mint az ülésmagasító!

Babér, küldöm a drukkokat :) :) :)
seruzad
Solymár

Sziasztok!

Régen írtam, most szabin vagyok így ráértem visszaolvasni!

Annyi minden történt!

Bezének gratulálok Manuhoz!
Szerencsének Brigi babához!

Majd várunk képeket+ beszámolót!

Roni és Babér nagy gratula a pocaklakókhoz! Mind a kettőtöknek szívből kívánom, hogy kislányotok legyen!

Laura! Lilla baba olyan akár egy tündér!!!Csodaszép!!!

Napsugár!! Már csak pár nap és itt van Anna baba, szorítunk! Igaz lehet már babázol, mert régen írtál! Vagy most van a mandulaműtét???

Angie! Kitartás a vizsgálatokkal kapcs.+szorítok, hogy a stontán hétvége eredményes legyen!
Kérdezted múltkor hány éves vagyok, én már 36 leszek, 2 hónap múlva.
Nem voltam vizsg., mert nálunk már biztos nem lesz több baba!
Így szorítok nektek itt a fórumon!

Amúgy megvagyunk, a fiúk nőnek, a munka jó!
tina76
Mohács

tina, nem babázom még sajnos. :( Nagyon szeretnék már, mert rettentően rosszul érzem magam ebben a melegben. Már levegőt is alig kapok... Éjjel nem tudok aludni, nappal szenvedek, nem tudok semmit csinálni, pedig nagyon takarítani kéne. :?

Ja, és babér miatt is várom már a hónap végét! :wink: Szorítok! :lol:

napsugár08

Köszönöm szépen Csajok Mindenkinek! Annyira kedvesek vagytok! Komolyan ez a topik ad nekem erőt és kitartást, több szempontből is! És a legjobb, hogy a lelki hátterét sem kell magyaráznom, mert mindenki, aki itt van, tudja, érzi, mert a hasonló lelki és egyéb vívódásokon megy keresztül.
Nagyon remélem, én is, hogy teljesül mindenki vágya!!!

Napsugár, tök jó oldalakat találsz!!! nagyon jó az az oldal!!!
Én ezerrel ráfeszültem a monitorra, be is terpesztett a bébi, de sem apa sem én nem láttunk semmit. Próbálkozok képfeltétellel, hátha sikerül majd.

Autósüléstémában még mi is az ülést használjuk, azt preferáljuk a biztonság miatt, mi ha megyünk, általában hosszú távra, és ha bealszanak, akkor jobban védve van a fejük. Korábban opel vectra kombink volt, abban kézhorzsolásosan lehetett bekötni a fiúkat, meg kicsit dőlt a szélső ülés (amit korábban talán Laura is írt), most galaxy-nk van, nagyon kényelmes.

még megpróbálkozok a képekkel...

holnap genetika....

Napsugár, Neked továbbra is kitartást, tényleg kegyetlen ez a meleg.

üdv, babér

babérlevél

A belinkelt oldal szerint még lehet reménykednem....

Már ha jól gondolom, hogy az a 2 párhuzamos utalhat a nemére...

Ez csupán csak az én tippem 8) :oops:

Kép

üdv, babér

babérlevél

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a drukkokat!
Aranyosak vagytok!
Ma ismét elmegyek itt helyben a meddőségi szakrendelésre, és nagyon remélem belenéz az én eredményeimbe a nő, mert , ha nem ideg leszek és félek, ott és akkor kiszakadok és elküldöm az anyjába!
Már bocsánat. :oops:
Még várom, hogy megjön-e, én 7-re vagy 8-ra gondoltam , hogy megjön, eddig semmi. Már az ez előtti hónapban sem volt barnázás, csak 3 vércseppes nap.

Autó téma nálunk is kérdés, mert tuti le kell cserélni: vw polo
Kicsi. És nekem is az a bajom, hogy középen 2 pontos öv, amivel nem szállítanék egy gyereket. Nem is értem, hogy csinálhattak anno olyat.

Babér, ne foglalkozz senkivel. Fogsz csinálni káposzta tesztet?
Roni, te?
Laura, csoda szép kislányod van! Irigy-irigy-irigy! :lol: :lol: :lol:
Meskete, köszi belinkelést, hát, nem olcsó.
De muszáj lesz magánba menni, mert csak novemberre van időpont sztk-ban! :shock: :shock:
Most őszintén, ennyi férfi járna urulógiára, hogy ennyit kell várni?
Én nem hiszem. Az enyémből kiindulva, sosem menne el magától.
Bár, biztos sok férfinek kell a meddőségi vizsgálatokhoz.

Tina, ez már biztos, hogy nem lesz több baba?

Kép
KépKép

angie28

babér, szerintem egyértelmű!!! :lol: :lol: :lol: Ha összehasonlítod az oldalon talált képpel, tuti kislány! :wink: Szerintem inkább párhuzamos, mint felfelé álló. Ez az enyém! :D (benyilaztam)Kép

Húúú, angie, nagyon drukkolok, hogy elkerüljön a vérzés, és baba legyen! :D Kérlek írj, ha tapasztalsz valamit! Izgulok érted! :wink:

napsugár08

Napsugár,
megnéztem azt az oldalt amit belinkeltél.
Nekem úgy tűnik a 12. héten mindkét neműnek olyan mintha kukija lenne :shock: ebből honnan látják hogy fiú vagy lány?
Amit az oldal végén ír, az is úgy tűnik nagyon nehezen megállapítható, hogy ez a kuki forma milyen szöget zár be a gerinccel, ha nagyobb mint 30 fok (amikor úgy felfelé áll) akkor fiú, ha kisebb mint 30 fok (kukiforma nem áll felfelé) akkor lány :oops:
Kicsit most elbizonytalanodtam, ezek alapján, hogyan is tudják ilyen korán sok helyen megmondania a nemét? vagy csak jól tippelnek? végülis 50-50 % az esély 8)
Napsugár, Babér amiket beraktatok képeket, azon mit kell nézni, hol van ott párhuzamos vonal? :oops: Azt az egészen pici részt kell nézni a nyílnál?

Babér Neked akkor ma kiderülhet a genetikai uh-on a neme!
Jelentkezz ám!
Nagyon drukkolok! annyira izgulok mintha én lennék már a soros a 12. uh-ra:lol:

Nálam helyzet változatlan, hányinger megvan, néha vannak jobb napjaim, néha egész nap rosszul vagyok.
Most már 9 hetes vagyok, jövő héten, vagy még ezen kápi tesztelek újra.

Gyereküléssel kapcsolatban kössz a tippet, akkor maradunk még a nagyobbiknál is a mostani ülésnél, nem térünk át a magasítóra, fő hogy biztonságban legyen. A kisebbiknek viszont akkor szintén venni kell egy ilyen ülést, mert amiben most ül, azt majd a pici kapja meg ha kinövi a bébihordót.
roni28

Sziasztok!

Hááát ezeken a képeken aztán én sem igazodom ki!
Értem amit Roni ír, ha kisebb szöget zár, akkor lány!

Babér drukk a mai genetikán!

Angie! Neked is megy a drukk, ha pontosan szokott megjönni, akkor bármi lehet!
Nekem múltkor 24 napra jött meg!

Babakérdés! A férjem egyáltalán nem akar, én sem érzek vágyat, nagyok már a fiúk, nem érzek késztetést mindent előről kezdeni!
Talán erről Hju-t kéne megkérdezni, neki van nagyobb korkülönbség a gyerekek között!
+ volt pár nőgyógysz.problémám is így inkább nem vállalok több babát!
tina76
Mohács

roni, igen, azt a pici részt kell nézni a nyílnál. Hogy merre áll. Jól írja tina. Ha odaraksz két papírlapot, könnyen megállapítható, hogy felfelé áll az a micsoda, vagy párhuzamos a gerincvonal meghosszabbításával. Ha szépen látszik, hogy merre áll, meg tudják állapítani. Ezeken a képeken (az oldalról mentettem le) szerintem egyértelmű a különbség.

Kép Kép

tina, annyira jó szerintem, hogy tisztába tudtad magadban rakni ezt a baba ügyet. Én még mindig attól félek, hogy a 4. után is elő fog majd ismét jönni bennem, hogy babát szeretnék. És az a baj, hogy ilyenkor a szívem jobban húz, mint az eszem. Ezt nem tudom hogy fogom magamban helyretenni és végleg lezárni. :(

Már csak 2 hét... :lol:
Holnap megint nst. Ha panaszkodom a vasárnapi késszúrás szerű érzésekről, akkor szerintetek meg fognak vizsgálni? Mármint hogy hogy áll a méhszáj? Vasárnap du. 4-től este 9-ig nagyon fájt. Volt, hogy nem tudtam kettőt lépni hatalmas "aúúúú" nélkül. Akkor kezdtem is reménykedni, hogy menni kell, de sajna semmi. :( Konkrétan olyan volt, mintha késsel akarna kiszabadulni odabentről. :?

napsugár08

babér, mizu? Megtudtál valamit? :D

napsugár08

Sziasztok!

Most jöttünk haza Horvátországból, nagyon jó volt, Kori is nagyon élvezte. (majd teszek fel képeket). Van egy sziget, csendes, nyugodt, a fiúk nagyon élvezték, egész nap búvárkodtak, macskacápát is láttunk,polipot....
Itt elég sok olyan part van ahol csak egyedül fürdesz, mi ezt szeretjük és van homokos part is. És nem drága.

Napsugár kitartás, már nem sok van hátra. Nagyon drukkolok.
Roni, babér nagyon drukkolok nektek is, remélem teljesül a vágyatok.
Laura Lilla csodaszép!

Autó ügyben, mi vettünk kettő biztnági őv hosszabítót, 7000ft/db és simán elfér 3 ülés egymás mellett, nem kell szenvedni vele, tök jó.

Tina egyfelől jó a nagy korkülönbség, mert nincs féltékenység, imádják, tanítják a picit, sokat segítenek. Másfelől a nagyokkal már szabad lennék, de a pici miatt egy csomó minden nehezebb. Pl. most a nyaralás a nagyokkal príma lett volna, de így a nagyiékat vittük és ők vigyáztak a picire amíg búvárkodtunk. Mi így terveztük hogy amikor iskolába mennek a nagyok akkor itthon legyek 3 évet, most nagy szükség van rám, később majd meglátjuk hogy tudok visszamenni dolgozni.
Egyébként ti hogy gondoljátok 3-4 gyerek mellett a mukát? Nekem szükségem van rá, én úgy érzem , de nem tudom hogy lehet megvalósítani.
Holnap csinálok egy tesztet, kicsit izgulok, még szoptatok, de júniusban volt egy nap amikor lehet belőle valami. Drukkoljatok, én már nem szeretnék több babát.....
hju

Sziasztok!

Mi ma megyünk nyaralni!
Mindenkinek megy a drukk, majdjelentkezem, ha megjöttünk!

Hju! Hol voltatok, melyik részen?
Biztos szuper volt!
tina76
Mohács

Napsugár, így már értem!

Babér, gyere és mesélj!!!
roni28

Hju! Kíváncsi vagyok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Az az öv hosszabító nagyon jó ötlet, nem is tudtam, van ilyen.

Babér, én is várom mi volt!

Tegnap elmentem, szerencsém volt, mert épp volt ott egy orvos is, kedves volt, mert mondta, megnézi ő mi lett az eredmény.
A hormonok rendben, de az uh nem tetszett neki.
Azt mondta látszani kellene domináns tüszőnek, de nincs.
Ismétlést kért uh-ból.

Viszont.
Ma még nem jött meg. Semmi nincs, se barna, se piros.
Most 11 körül csináltam egy tesztet, mert egész nap pisilni járok.
Ez nem a legérzékenyebb teszt, asszem 25-ös.
Lehet csak képzelődök, de mintha látnék egy alig észre vehető 2. csíkot.
Nem akarok vaklármát, ne vegyétek semminek, csak le kellett írjam. :lol:
Forgattam össze-vissza és valami látszik.
Majd 2 nap múlva ismételek reggeliből.
:roll: :roll: :roll:

Kép
KépKép

angie28

Angie!!! drukkolok! az állandó pisilhetnék volt nálam is az első jel :wink:
roni28

angie, borzasztóan szorítok neked! :lol: Annyira jó lenne! :D

babér, hol vagy? Mesélj már! :D

Megvolt ismét az nst. Múlthéten aludt a drágám nst alatt, most ugyan nem aludt, de nekem ez az nst sem tetszett. :roll: Tudom nem értek hozzá, de az első olyan szép lett, és mindet ahhoz hasonlítom. Hétfő a következő, aztán szerda és így tovább... Már csak 13 nap. :roll:

napsugár08

Köszönöm, de tényleg nem tudom.
Még csak halvány csíknak sem mondanám.
Csak annyi látszik, hogy nem tök fehér ott, ahol meg kell jelenjen a 2.csíknak, hanem van ott valami.
12 nap telt el a peteéréstől asszem.
Ugye nem volt tesztem a 18.napra már, csak gondolom akkor volt pozitív, akkor valószínű a 19-en reped és ez a 31.nap.
Bár, ha ez a doki nem jónak ítélte meg a tüszőérést, nem reménykedek.

Napsugár, ne aggódj, biztos szóltak volna, ha nem jó valami.

Babér, várunk!!!!

Kép
KépKép

angie28

angie, az a baj, hogy annyira felületesen nézik ezeket, hogy az nem igaz. Épp, hogy ránéz a papírra, hogy nem teljesen vízszintesen megy. Meg csak pörgetik az embereket, hogy minél előbb végezzenek, szóval nem bízom bennük igazán. :(
Jó lesz, ha 2 nap múlva reggel tesztelsz. Akkor már tuti ott lesz, amit várunk. :wink:

napsugár08

SZiasztok!

Elővettem a korai uh-s képeket, mert úgy emlékeztem, hogy van olyan felvételem, amin oldalról látszik. Megtaláltam. Ez alapján jelentem nekem most már tuti megint kisfiam lesz. Van ilyen kiálló micsodája, nagyobb mint 30 fok, és olyan üres folt is van, pont ott. Ezen az uh-n láttam valamit a lába között. Legalább nem reménykedem tovább. A csajos ruhákat majd visszaadom a szülés után, de nem mosom ki őket. 16-ig nyaralunk, utána előszedem a srácok ruháit, nincs valami sok, mert jó alaposan tönkre mentek, hát ez van... Talán majd negyedikre nekünk is sikerül.

Azt sajnálom, hogy olyan nagy a korkülömbség a kicsi és a nagyok között...

Angie, drukkolok nagyon. Neked is Babér.

A 36. hetes uh-n azért még szólok előre, hogy ne mondják meg, de eddig is úgy éreztem, hogy kisfiú, de most már biztos vagyok benne...
seruzad
Solymár

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?