Új privát üzeneted érkezett!

Annácska
Csodálom, hogy bírsz még egy fősulit is... Mit tanulsz?
Engem néha környékez Vuk, de eddig sikerült elzavarnom. :) Az hogy álomkóros vagyok, az nem téma....
Vendég

Itt van néhány kép :)
Kép
Kép
Kép

Megyek tanulni egy kicsit :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Syry!
Nem zavartál, máskor is szívesen segítek, ha tudok. :D

Annamari!
Nagyon szépek a gyerkőcök!
Mit tanulsz?Nem semmi, hogy így bevállaltad, 2 gyerek mellett, pocakosan, le a kalappal előtted!Sok erőt kívánok hozzá!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Lassan lépek hazafele. Mindjárt leesek a székről, olyan álmos vagyok. :D
Majd a doki után csinálok új vonalzót. :)
További szép napot!
Vendég

Panka :)
Köszi :D Az erőre azt hiszem most nagyon-nagy szükségem lesz :D
Közgazdásznak tanulok :) De ha nem jönnek össze elsőre a vizsgák, akkor sem lesz tragédia :) A gyerekek mindenek előtt :)

Maci :)
Jó pihizést :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Csak gyors életjelet adok, aztán megyek is. Megjöttünk a nyaralásból, alapvetően jó volt, csak Kristóf utolsó napra megfázott, azóta elkaptam én is és kutya sz...rul vagyok, bár mára már van vmi javulás.

Unique :) Örülök, hogy minden rendben, további gondtalan pocisodást kívánok! :D

Jmaci :) Annácska :) Gratulálok a zebrácskákhoz! :lol: :lol: :lol:

Annácska, te aztán jól megleptél :lol: :lol: Tényleg nem semmi, hogy még sulit is vállalsz, le a kalappal. Én sokszor már abban sem vagyok biztos, hogy egy 2. gyereket bevállalok-e. Eredetileg okt. vége volt kitűzve, de tuti nem kezdünk el próbálkozni, egyszerűen nem hiszem, hogy bírnám. Ez van. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Pankaa :) Syry :) Nagyon arik a képek!

Na megyek, nincs túl jó kedvem :(

KépKép

KépKép
timika

Angie!
Hu én ebben még nem vagyok járatos,hogy szopi mellett hogy kell bevezetni az ételeket,mivel Marcikának amint elkezdtem a gyümölcsöt neki egyböl egy fö étkezés volt,tudod ö nem szopott!Viszont tápszerben és a hozzátáplálásban nagyspiler vagyok! :wink: :lol: Meg persze anno más volt az elöirás!
Csak azért irtam le neked mert nekem külön felhivta a doktornö a figyelmem,hogy a vasra nagyon rá kell menni mert a tejciben nagyon kevés van és ezekben a pelyhekben viszont van jo sok!Mert hát nem lehet állandoan szegény gyereket spenottal és céklával tömni….! :wink: :roll:
Leirod,hogy ti mit esztek ,hogy és mikor?
Ugy néz ki,hogy a csütörtök délelött jo de még hivlak!

Évi!
Már csak 2 nap és Kaáli!!!!
Apa megjött?

Panka!
Most megfogtál!!!
Hu ezt a gluténes dolgot már abszolút nem tudom ugy mint régen!
De majd rákérdezek meg utánajárok!
Nagyon édes Emili ahogy hintázik!
Szuper a sapija!
Gyönyörü!

Annácska!
Nagyon kis ügyes vagy,hogy még a fösulit is elkezdted!
Merre jártatok a nyáron?
Szuperek a képek!
Aranyosak a gyerekek nagyon!
Ez egy Herendi oroszlán(csak a mintája miatt kérdem)?

Syry!
Nagyon édes Máté!
Tündéri kis szöszi!
Irigykedem a lábbekapos mutatványon! :D
Nekünk ez egyhamar nem kivitelezhetö! :oops:

Tmika!
Jobbulást nektek!
Örülök,hogy jo volt a nyaralás,a megfázást sajnálom!
Ha majd jobban vagytok akkor mesélj milyen volt!

KépKépKépKép
aniko24

Juca!
Sajnálom,de most már kiváncsi vagyok mit mond a doki!
Azért szoritok....!
A cicifájás nagyon gyanus,de mond el a dokinak feltétlenül az egészet!

KépKépKépKép
aniko24

Sziasztok! :D

Micsoda hirek! :D :D :D

Anna :D Macika :D

Gratulalok! :D :D :D Boldog babavaros honapokat kivanok Nektek! :D

Macika :D

Orülök, hogy ferjednek tetszett O. orszag, bizony nagyon sok szep hely van itt is. Baba jol van, mocorog neha nagyon varom a következö uh-ot. Gondolom Te is. :wink:
Lakasfelujitas meg csak most fog elkezdödni. Ha minden jol megy okt.vege fele tudunk költözni.

Boldog születesnapot!
Kép

Tina :D

Gratulalok a fütyishez! Latom gyarapodunk... :wink: Csini vagy a kepeken, jol latszott igy is. :D

Aniko :D

Köszönöm szepen! :D Igen, Te mar tudtad akkor is... :wink:

En mindig szivesen olvasok rolatok, irj majd! Agoston csodaszep kiskrapek es mar 4 honapos! :P

Angie :D

Draga vagy nagyon! Hat persze, hogy szolithatod majd Davidnak! :D Remelem jol vagytok Ti is! Annyoszor eszembe jut amikor a kezemben tarthattam a kisfiadat! Csodas egy erzes. Milyen lesz majd amikor az enyemet tarthatom...

Panka :D

Nagyon szep a kepeken Emili draga! :D

Pupy :D

Hogy vagy?

Kép
Kép
jucmuc

Anikó!

Köszi. Most megjött. Hááát csajok. Háromszor voltam eddig terhes, de csak egyszer éreztem ilyesmiket mint most. Mindegy, összeszedem magam voltam már rosszabbul is, de mi tagadás jobban is.

tjuca

E.Andi!
Köszi.
Olvastam a másik topikban mi történt veled, nagyon sajnálom! :(

Juca!
Sajnálom! :( Akkor tángáld el jól pirit! :twisted:

Jucmuc!
Köszi neked is!Már olyan kíváncsi vagyok a ti kis bébikétekre is! :D

Évi!
Megapásodtál már? :lol:
Fleurről semi hír? :?: Képek?Elvileg már otthon vannak. :roll:

Kép
pankaa

Fleur :) Ne haragudj, az előző hsz-emből kimaradt, hogy nagyon sok szeretettel gratulálok a kis Lillához, rengeteg örömöt és jó egészséget kívánok nektek!!! :D :D :D Kiváncsian várom az első képeket és a szüléstörit :lol:

Anikó :) Ágolyó nagyon szép fejlett kisbaba!!! Marci már nem féltékeny rá? Katiék hogy vannak?

Jucmuc :) Gratulálok a kisfiadhoz, ezek szerint Dávidnak fogják hívni?

Évi :) Mikor mentek a Kaáliba?

KépKép

KépKép
timika

Juca! Sajnálom... :(

Kicsit off: hallottátok, hogy tegnapelőtt egy kisbaba meghalt otthonszülés közben? :cry: :cry: Bár nem tudom, hogy ha kh-ban születik, tudtak-e volna segíteni rajta... :roll: :cry:

KépKép

KépKép
timika

Pl. van császárműtő...

tjuca

Na ja, de ha kint van a gyerek feje és a válla van elakadva, ahogy most is volt, akkor hiába van műtő, mit műtenek?

KépKép

KépKép
timika

Timi!

Burkoltan a véleményünket kérdezted, én pedig válaszoltam. Nem nagyon hallottam, mert épp jöttünk haza, úgyhogy épp annyit tudok, hogy meghalt a gyerek. De úgy tudom, mikor berohantak a kórházba megcsászározták a nőt, de a babát már nem mentették meg. Persze vannak kivédhetetlen esetek, de egy otthonszülés akkor is kockázatos, ha baj van (idő, Pest, közlekedés, dugó...). Ismétlem ha baj van, aminek egy részét tény, hogy nem lehet előre tudni, és az is tény, hogy egy részét nem lehet kórházban sem megoldani. Mellébeszélés nélkül: én nem mernék itthon szülni (és nem is szülnék), viszont aki bevállalja az vállalja az efféle rizikót is.

tjuca

Sziasztok!

Jó szokkásomhoz híven ismét el vagyok hazvazva :oops: , nem is akartam jönni, amíg nem tudok normális tag lenni, de ezt az otthon szülősdit nem akartam szó nélkül hagyni!

Timika!

Ezen én is gondolkoztam, hogy igen, ha már a szülőcsatornában van, akkor a csaszi sem segít. VISZONT: azt mondták, hogy a kórházban 1-2 perc alatt kivették a gyereket, gondolom, fogóval, vákummal, vagy Isten tudja mivel, de kint volt! És gondolom, ha ez a kórházban történik, akkor ugyanúgy ki tudják venni, még élve, max. eltörik a kulcscsontja, de legalább él. Mindnesetre az Anya nagy tanulópénzt fizetett ... :(
Én tényleg nagyon rosszul viseltem a kórházasdit! Szülés után 1 nappal is azt mondtam, hogy inkább mindennap megszülök, de azt ami utána van, azt nem akarom, egyrészt a fájdalom, másrészt a kórházi személyzet, helyzet, stb. DE ennek ellenére is azt mondom, hogy inkább a kórház, mint az itthoni nyugodt környzete, aminek utána egy ilyan tragédia lehet a vége ...

Annácska! Macika!

Gratula Nektek!!!

---

Csajok!

Ígérem, hamarosan mostmár normállisan is visszatérek! A héten talán már fodrászhoz is eljutok!!! Juhéjj! Eski óta nem voltam fodrásznál, annak meg már lassan 1,5 éve ...

kacsa14

Na akkor az én véleményem:
Én sem szülnék otthon, de pl. Hollandiában ez az általános.
DE:én mint tudjátok az uh-okon mindig kérdeztem, hogy ki fog férni??Mivel mindig nagynak mérték, nagy volt a BPD is, ezért aggodalmakodtam.Ennél a babánál is tudhatták, hogy nagy lesz, téraránytalanság fordulhat elő.Nem tudom, akkor miért nem ment az anya kórházba.Egyébként vannak műfogások is, ilyen esetekre, max. tényleg eltörik egy pár csontja, de életben marad.Én nagyon sajnálom a babát, és az anyát, meg a családját is, borzasztó, hogy ilyen történik a 21. szátadban. :cry:

Kép
pankaa

Sziasztok!

Annácska, Maci: nagyon gratulálok a + tesztekhez!! Kellemes pocakosodást Nektek! :D

Heni

Kép
Kép
csheni26

Sziasztok :)
Timi :)
Nem szabad így gondolkodni! Igenis menni fog a két babával :) Biztos, hogy nekem is őrült nehéz lesz, de nem számít :)
Remélem azért októbertől Nektek is lehet drukkolni :)

Anikó :)
Hát igen, még csak elkezdtem a fősulit :D A folytatásról még fogalmam sincs :)
Nyáron főként Balatonon voltunk, könnyebb volt ott elviselni a 40 fokot :D
Ez igen! Ügyi vagy :) Bizony Herenden voltunk egy napot :)

Juca :)
Nagyon sajnálom :(
A véleményed osztom. Nekem is az a véleményem, hogy túl rizikós a babára nézve, még ha nekem "elvileg" kényelmesebb is lenne. Az idézőjel nem véletlen. Nekem az adta a legnagyobb kényelmet, hogy tudtam biztonságban vagyunk mind a ketten :)

Heni :)
Köszi :)
Te jó ég, most látom, hogy már nincs sok hátra a pocakosodásodból :)

Lányok!
Olyan jól esik, hogy így örültök a boldogságunknak :)
Köszi, köszi, köszi :)

Szép álmokat :)

annácska

Anikó!
Hát nem biztos, hogy én vagyok itt a legtapasztaltabb anyuka hozzátáplálás téren, de azért leirom, hogy mi hogy csináljuk/tuk. Először kezdtük az őszibarackkal, mert a dokinéni azt javasolta a heti egy széklet miatt, hogy együnk barackot. Azt úgy csináltam, hogy leszedtem a héjját, áttörtem egy szürőn, és azt adogadtam be kanállal (első nap 3 teáskanál, és utána minden nap 2 kanállal növeltem az adagot 4 napig). Ezután jött a szilva (ezt a védőnő javasolta székletmeghozásra :) ). Az anyósoméktól kaptunk nagyon fincsi édes szilvát (le is van fagyasztva jó sok belőle pépes formában). Ugyanazzal a technikával pépesitettem, és két nap után már kevertem a barackkal. Aztán jött az alma - fincsi lédús nyári almát vettem (azt hiszem gála a neve) (tudom, hogy nagyon sokan azt hiszik, hogy megfogja a székletet, de én szerintem ez nem igy van, nálunk azóta van minden nap rendszeresen kaki, amióta adom az almát). Ugyanúgy a harmadik naptól kevertem a szilvával, barackkal, vagy együtt a hármat. Aztán a répa főve turmixolva. Ezt önmagában nem adtam, mert szerintem nem ette volna meg. Ezt almával kevertem, és a többivel is. Ma kezdtem a sütőtököt (egyelőre főztem neki), és ezt sem szerette csak önmagában, viszont alma/szilva keverékben nagyon csipte. Ma már elég sokat megevett, a kisebb Aventes tárolóban kb 2/3-ig volt. Utána még kapott cicit. Csütörtöktől tervezem bevezetni a céklát, aztán a burgonyát. Banánt is mondják, hogy jó, de mivel nekünk eddig székletproblémáink voltak, még nem próbálkoztam vele. Eheti majd télen agyba-főbe :) Majd még utána kell néznem, hogy egyebeket mikor lehet adni. Ja, és szerintem 2-3 hét múlva elkezdem a csirkehusit. Na arra kiváncsi leszek.
Ezeket a pelyheket hol lehet kapni? Kölest mindenképp szeretnék adni neki. Úgy tudom, hogy az az egyetlen, de legalábbis azon ritka gabonák egyike, ami nem savas, hanem lúgos. Meg egyébként is nagyon egészséges. Én a hajdinát is nagyon szeretem, csak azt nem tudom, hogy az mikortól adható.
Csüt de szerintem nekünk is jó. Előtte hivlak.

Juca!
Piri :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Akkor majd kisakkozom, hogy melyik nap lenne jó nekünk, de lehet, hogy ha úgyis megyünk Anikóékhoz, akkor csüt du. Azt hiszem, azt irtad, hogy akkor nektek is jó. Az előző lapon irtad, és én már el is felejtettem :oops: :shock: Majd akkor egyeztetünk.

Jucmuc!
Hát az tejlesen más lesz, amikor a sajátodat tartod majd a kezedben. Én is sokszor éreztem hasonlót barátnőim kisbabáival, és azt hittem, hogy én már ismerem azt az érzés. Máséval nem lehet átélni azt az érzést.

Eszter???
Pupy???
Lányok, merre vagytok? Ez a topik elsősorban a tietek. Ha eltűntök, akkor nekem is olyan lelkiismeretfurdalásom lesz, mint Anikónak, és úgy fogom érezni, hogy nem is ide tartozom már.

Syry!
Nagyon édes Máté. És már milyen nagyfiú.

Kacsa!
El is felejtettem megköszönni, hogy megirtad a képszerkesztő nevét. Még nem jutottam el odáig, hogy letöltsem, de ami késik, nem múlik. Te miket adsz Timcsának? Csirkehusit már eszi? És hányszor kap egy nap pépet?

Heni!
Nálad is nagyon röpül az idő. Irsz magadról pár sort, hogy hogy érzed magad? Voltál mostanában a dokinál? Túl vagy már a parás időszakon?

Timi!
Szerintem ami nem megy, nem kell erőltetni. Lehet, hogy nálatok nagyobb szünetet kell hagyni a két gyerek között. Majd ha egy kicsit nagyobb lesz Kristóf és önállóvá válik, akkor jön majd a tesóérzés magától. Képek a nyaralásról? Jobbulást neked!
Egyébként én sem szülnék otthon. Hollandiában biztos fel vannak készülve az otthonszülésre. Mo még a korházban szülésre sincs rendesen felkészülve. Látod, mekkora káosz uralkodik korház téren ebben az országban. Egyébként nem vagyok biztos benne, hogy ha korházban van a csajszi, akkor valamelyik eszközzel ne tudták volna kiszedni belőle, vagy lehet, hogy eleve császározzák. Viszont akkor meg lett volna az esélye, hogy sérül az agy oxigénhiány miatt, és egy életre nyomorék marad. Fene tudja, hogy igy jobb-e vagy úgy lett volna jobb.

Évi!
Ennyire elkapta apa grabancát? :lol: :wink:

TALI:
Mikor legyen? Jó lenne tudni, hogy úgy készüljünk. Én már nagyon várom. Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül.
Vendég

Sziasztok Csajszik!

Nem mondom, hogy nagyon részletesen sikerült visszaolvasnom titeket, de nagyon köszönöm a sok-sok gratulációt :) annyira édesek vagytok!

Annyit azért láttam, hogy újabb zebrák érkeztek a csapatba Maci & Annácska sokszor gratulálok nektek!
Kép

Azt most nem tudtam követni, hogy kinek van szülinap, névnap úgyhogy bocsi, de így egyben nagyon boldog mindent kívánok mindenkinek, akinek most vagy mostanában van :)
Kép

Látom már hiányoltatok! Csak hát még nem állt be a napirend :) kicsit össze vissza vagyok, de azért nagyon élvezem :)
Van pár kép, ami szüléskor készült...hát ahogy látom az a tipikus na most megszülettem kép nincsen, de talán azért, mert a pocakomon volt születés után és utánna elvitték fürdeni öltözni, szóval a képek ekkor készültek :)
http://www.kep.tar.hu/gikan
Ide rakta fel a férjem őket. Szerintem lesz még több is csak kicsit észhez kell térjek és állandóan fényképezni fogok :) már csak azért is, mert most még sokkal szebb, hogy kikerekedett az arca és nem lapos az orra :)
Annyira csodaszép, alig tudok betelni vele.

Most éppen szopi utáni pihi van itt szuszog az ölemben.
Ja igen vasárnap engedtek minket haza, tejcsi rengeteg van, akkor bögyök vannak, hogy csak na: én vagyok Lara Croft :) a pici is szopik rendesen, szóval minden ok.
Nagyon nyugis baba, de ezt nem akarom elkiabálni. Tulajdonképpen akkor sír: ha éhes, kaki, pisi van és amikor fürdünk, meg öltözünk.

A férjem egy tündérbogár, nagyon sokat segít. A szülésnél meg egy hős volt, de majd még jövök nektek egy születés történettel.

puszi

Lili &

KépKép
KépKép
fleur

Jó reggelt!

Timika, Kacsa, Heni, Fleur
Nagyon köszönom a gratulációkat! Igyekszek mihamarabb képet is hozni. :)

Fleur
De jó, hogy jelentkeztél! Még nagyobb öröm, hogy minden rendben van.
Lilla gyönyörűszép! Nem csodálkozom, hogy Sziszkó már kileste magának. :D

Annácska
Aztamindenit! Nem lesz könnyű majd 3 gyerek mellett. Kitartást és sok sikert!

Timika
Sajnálom, hogy halasztjátok a projectet. :( Kristóf még nő, önállóbb lesz és akkor jöhet a kistesó. :)
Mielőbbi gyógyulást!

Jucmuc
Köszönöm a jókívánságaid! Már nagyon szeretnék 1 héttel öregebb lenni. Szeretném tudni, hol bújkál és mekkora is a legkisebb Maci. :)
Október vége hamar ide fog érni és lehet költözni.
Ami házat kinéztem magunknak, kiderült, hogy egy idős néni udvarán keresztül lehet megközelíteni. Kicsit elbizonytalanodtam... Elég öreglánnyal vagyok most is körülvéve, elég jól kiismertem őket... Majd még elgondolkodok rajta, de addig is nézek másik házikót. :)

Juca
Sajnálom. :( De majd a mostani hónap lesz az igazi. :)

Kacsa
Lassanként nekem se ártana egy kis bozontigazítás. :? Jó fodrászkodást!
Vendég

Sziasztok!

Gyors leszek, csak egy is infó kéne:

hogy adjak banánt az én csibemanómnak? Addig OK, hogy turmixolva, de magában? Vagy keverjem vmivel? Mondjuk sokmindennel nem tudom, mert az almát nem eszi meg. Így csak a tejpéppel és a tápszerrel tudok gazdálkodni. Meg mennyit adjak neki elsőre, ill. egyszerre?

Fleur!

Tündéri a pici lányod!

Hol szültél??? Én csak lesek a környezet láttán. Mondjuk nekem nem volt szerencsélm az 1 ágyas szülő/vajudószobához, de láttam és nálunk az is kopp kórházi hangulatú (zöld csempe, stb.), a többi vajúdó ágyat meg én inkább lókarámhkoz hasonlítanám, olyan kis fakkok, mint a paciknak ... No, nem mintha szülés közben erre figyeltem volna, mert tényleg tökre ki tudtam zárni minden ilyen tényezőt, csak akkor is meglepődtem! Meg hogy tréning gatyóban voltál + kis felsőben. Nálunk amint felvettek a szülőszobára kaptad a kh-i hálóinget, oszt csoszoghattál egyszál punciban! :lol: Ha meg már folyt a víz akkor kaptál egy betétet, oszt szorongathattad magad alá, ha mentél vhová! :lol: No, ennyit a nosztalgiáról!

kacsa14

Angie!

Látom, kaja ügyben kérdeztél!
Mi az ekcéma miatt még lájtosan hozzátápizunk! Az almával barátkozunk, de egyelőre nem alakult ki nagy szerelem! Sőt, eddig én több almásbébiételt ettem, mint Timcsa. Ma próbálkozunk a banánnal.
Pépet 2x kaphat, azt mondta a doki. Ált így eszünk: 8, 14, 20 tápi, 11, 17 pép vagy próbálkozás. De pépből még csak 100 ml-ket eszik.
Szóval a hústól még nagyon messze vagyunk! Azzal még bőven fogok várni a fél év betöltéséig! Meg ugye előtte végig kellene enni a többi hozzávalót is! Répa, krumpli, sütőtök, meg tudom is én, hogy mi van még!

kacsa14

Fleur!
Nagyon jók a képek, még1x gratulálok!És szupi, hogy van sok tejcsi, és jól is szopizik Lili! :D
Szüléstörit várjuk türelmesen. :wink:

Kép
pankaa

Annácska
nagyon jók a képek. (ha jól emlékszem én még nem is láttam képen a lánykád.) A kép a pelenkák társaságában szerintem reklámnak is elmenne. :D
Nem semmi, hogy még egy suliba is belevágsz. ( egy volt kolléganőm, szintén 3 gyerekes, azt mondta hogy a gyes alatt nyelvvizsgázott, meg különféle isiket csinált.) (mindenesetre az látszik, hogy egy nagyon optimista, derűlátó ember lehetsz, hemzsegnek az írásaid a mosolygó fejektől és nem csak most, hogy + teszted van!!) írtad, hogy sokat váratott magára a 3. tesó, meg szabad kérdezni hogy mennyit?? :oops:

Fleur
de jó hogy írtál!!! A képek szupik. Annyira nyugodt, kisimult az arcod a képeken, egyáltalán nem látszott rajtad a szülés fáradalmai. Lillának nagyon helyes kis pofija van. :lol: Ezek szerint nem csak csinos baba, de még ügyesen szopizik is. Örülök, hogy a tejjel sincs gond. Ez nagyszerű hír. :lol:

Maci
akkor mikor is mész dokihoz? majd gondolom új "szlogent" is választasz, a zebravadászatra fel- helyett- mondjuk: pocaknövesztésre fel- vagy vmi hasonló. :lol:

Timika
remélem gyorsan kilábaltok a megfázásból. szerencsére itt visszajött a nyár. :lol: bár holnap jön a fránya hidegfront. :evil:
majd tegyél fel képeket a nyaralásról.
Kistesó meg majd jön, ha teljesen biztos vagy benne, hogy na, akkor most itt az idő. :D

Kép

Kép
syrynx

Csatlakozom Angie-hoz: akkor most mikor is lesz a TALI?????????

Kép

Kép
syrynx

Syry
Jövő hétfőn megyek Szegeden dokihoz. Kifaggatom pár dologról. Majd utána lecserélem a vonalzóm is.
Jó, hogy említed a szlogent. Majd kiötlök valami frappánsat :D
Vendég

Virág!
Megnéztem a lánykádat. Nagyon édes. Nem véletlenül bámulta annyira Sziszkó a hasadat. Ő már tudta, hogy milyen szép Lilla. Na, majd taliztatjuk őket :) Várom a mégtöbb képet.

Maci!
Te tudsz majd talira jönni? Jó lenne téged is megismerni.

Itt van két friss kép az én dzsigolómról :)

Kép

Kép
Vendég

nnn xvvvvvvv fngh t vbggf

(Ezt Szilárd küldni nektek :lol: )
Vendég

Sziasztok!

Angie:
Sziszkó tényleg egy dzsigoló

Annamari, Macika:
hatalmas gratula, és gondtalan pocakosodást nektek, fantasztikus hírek

Maci:
ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphattál
sok boldog születésnapot kívánok utólag is

Fleur:
Lili egy tényleg egy kis hercegnő, még egyszer sok boldogságot kívánok nektek

Most ennyire futotta

Tali akkor mikor lesz?
Valaki segítene, hogy hol van a Brendon babaház?

Puszi Tündi és Heni
Kép
szalai heni

Angie
Nem merek ígérni semmit. Úgy volt, hogy a zuram itthon lesz a hétvégén, erre most szólt, hogy nem akarják még hazaküldeni, majd csak a jövő héten. Lassan 1 hónapja nem láttam. :(

Heni
Köszi!
Röpke 1 hónap és nálatok is indul a project. Nagggyon drukkolok!
Vendég

Végre mehetek haza. Holnap este 10re jövök. :?
Szép délutánt mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Húúú, de sokat írtatok, mióta nem voltam :) De ez a a jó!

Panka!

Hintázós Emili nagyon édes! És az a kalap, csúcs!

Angie!

Azzal a géppel jött apa, amit írtál. Honnan tudtad? Szilárd nagyon jó fej :) Olyan okos szemei vannak :)

Juca!

Fene egye meg... Pedig de jó is lett volna...

Syry!

Máté egy tünemény! Kis szöszke tündér :) Túl vagy a fogorvoson?

Annácska!

Bevallom, én egy másodpercig nem féltelek. Ennyi energiát egy emberben régen láttam, menni fog az a suli a gyerekek mellett is. Én ebben biztos vagyok :)
Csodaszép kis csapatod van :)

Timika!

Jobbulást nektek! Sajnálom, hogy halasztotok, de ezt nálad senki nem tudja jobban, hogy mikor jött el az idő! Én drukkolok nektek, hogy amikor jónak látjátok, akkor ne kelljen sokat várni!
Holnap megyünk a Kaáloba, de még csak megbeszélés lesz. Azért izgulok ezerrel :)
Az otthonszülést én se merném bevállalni :(

Fleur!

Megnéztem a képeket, és teljesen el vagyok olvadva tőlük :) Gyönyörűek vagytok! Amilyen büszkén apa fogja azt a csöpp lurkót, kész... És a boldogság az arcodon, olyan megható :)

Kacsa!

Én magában adtam a banánt a Dórinak. Nem turmixoltam, hanem kanállal kapargattam, és ment egyenesen a szájába. Mondjuk akkor a Dóri már nagyobb volt, tudott rágni.

Maci!

Azért csak láttad valamikor az uradat mostanában, nem? Mi lesz most az éjszakás műszakoddal?

Csajok, kérhetek egy ki drukkot holnapra? Tudom, hogy még semmi fontos nem fog történni, még vizsgálatok se lesznek, de úgy izgulok, mint a csoda...

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Este hozom talis és a rendes táblát is és holnap eldötjük a tali időpontot!!! :wink:

Bogi!
Nagyon jók a képek, örülök,h. raktál fel magatokról. :lol:

Szisszka!
Szupi a vonalzód és leloptam róla Marci képét. :lol: Brendon a váci úti OBI üzletház mellett van. Bocsi,h. rossz betűtípust használtam, de ez nem 23-a,hanem 13-a. :oops:

Jucmuc!
Gratulálok a kisfiadhoz, és gyönyörű már a pocid is. :lol: Köszönöm jól vagyok, bár néha rá tör a depi. :oops: Én is nagy F1 rajongó vagyok és nekem is Schumi volt a kedvenc is és Szisszka is. :lol:

Andy!
Remélem a privit megkaptad a tali időponttal kapcsolatban. Köszönöm anyum már kicsit jobban van, jövő héten fogja kezdeni a 3. ciklust.

Kacsa!
Nagyon sajnálom,h. ilyen rosszul vagy, és remélem,h. nincs gyomorfekélyed. Szoktál enni rendszeresen joghurtot, kefirt stb? Én is eléggé gyomorfájós vagyok, vagyis sok kaja iszonyúan felfúj és hányingerem lesz, de mióta aloe gélt iszom sokkal jobb. :lol: Esetleg a fodrász után dobhatnál egy képet magatokról! .wink:

Brill!
Erik baba gyönyörű és azok a kék szemek :lol

Angie!
Köszi a sok hiányolást! Csak tudod sok a munkám, meg néha elkap a depi is. :oops: Nagyon ügyesen kezeled ám Szilárdot és minden tiszteletem a tiétek Pankával. Nagyon szépek vagytok a képeken!! De butaságot írtál! Kérlek ne írj ilyet, ez atopic épp úgy a tiéd mint az enyém és bárkié. Csak tudod nehéz…. Lassan már tényleg mindenkinek van babája (első, második, harmadik…) és néha jobb elvonulni a csendes fájdalomba. És lehet,h. ezért nehezteltek rám,mert pl. a táblát sem vezetem olyan jól,mint az elődeim, de néha alig bírom magamban tartani a fájdalmat, és azt az őrült vágyat,h. mennyire de mennyire szeretnék már babás lenni!!!És keresem magamban a hibát,hogy vajon mit követtem el az életben amiért én nem élhetem át ezt. És tudom erre jön a válasz: Neked is lesz babád,nyugi! Ezt nagyon könnyű mondani, és persze én is bízom benne. De mindenki tudja akinek nem rögtön jött össze,h. néha mennyire felemészti az embert a vágy, olyannyira,h. erősen kell a hitbe kapaszkodni,h. nem vagyok olyan rossz ember,h. nekem ne lehessen babám. Bocsánat,h. leírtam, de tényleg csordultig vagyok… :(

Fleur!
Úgy örülök,h. jelentkeztél, és annyira szépek vagytok a képeken. :lol: A férjed pedig nagyon rendes!!! :lol: Várom majd a szüléstörit nagyon, lesz min bőgni. :wink:

Panka!
Tecc az ötleted a táblával kapcsolatban, ahogy kész lesz felrakom. :lol: Szuperek a képek Emiliről a hintában!! Megvagyunk, jövő hónaptól adok magamnak egy barátcserjés hónapot. Hátha! Zsúka is szedte 2 hónapig és a 3-ban teherbe esett. De azért el vagyok keseredve,h. már lassan egy év…

Juca!
Nem teljesen értem,h.miért is másolod gimpbe az excelt? Vagy nektek az a képnézegetőtök? Mi IrfanView programot használunk és nekem csak nagyon ritkán másznak el képek, akkor viszont addig próbálom,amíg a helyükön maradnak. :evil: Próbáld ki az irfanview-t. Utólag is nagyon Boldog Házassági Évfordulót kívánok!! Sajnálom a mensit…. Tényleg… :(

Unique!
Gratulálok a kis 10 mm-es babádhoz!! Mesélj majd,h. mit szólt a család!!

Anikó!
Gyönyörű ám a kisfiad, és gratulálok neki az új mutatványokhoz. :lol: Szerintem ne érezd magad rosszul egyáltalán nemlógsz ki a sorból, te is egy oszlopos tagja vagy ennek a topicnak, mégha nem lesz több babaprojekt előtt állásod sem. Én nem szeretném,ha nem jönnél többé!!!! Arról nem beszélve,h. hamarosan nekem is lesz babám (remélem) és szükségem lesz a te tanácsaidra is!!!

Évi!
Elvileg még 1 nap és mentek a Kaáliba nagyon szorítok,h. minél hamarabb a pocidban legyen Dóri tesója!!! És köszi a Fleur hiradót!! Rengeteg drtukkot küldök és egész nap rád fogok gondolni. :lol:

Maci!
Nagyon Boldog születésnapot így utólag!!! Azt hiszem örökké emlékezetes marad számodra ez a szülinap!! Párod tudja már? Mit szólt? Vagy megvárod,amíg hazaért? Már látom,h. írtál Apának és,h. nagyon örült!!! :lol: Köszi,h. hívsz magatok után én is nagyon remélem, csak néha úgy érzem ez „már nem rajtunk” múlik. De majd egfogom Eszter barátnőm kezét és együtt leszünk pocisok, ugye Eszti?? :wink: Mikor mész dokihoz?

Adriana????
Hiányzol ám!!!!

Syry!
Úgy örülök a képeknek tüneményes rajta Máté!!!!!! :lol:

Annácska!
Anyum most kicsit jobban van, de szerintem igazán jól csak akkor lesz ha véget r a kemo. Az pedig még jó 1,5 hónap. Tudod már néha úgy érzem ez a pocakosság nem rajtunk múlik, biztos rossz voltam az előző életemben…Nagyon szépek a gyerkőcök a képeken. :lol: Mikor mész dokihoz?

Eszter!
Úgy hiányzol!!! (innen is) .wink:

Timi!
Képeket majd kapunk a nyaralásról?? Sajnálom a megfázást, gyógyuljatok meg minél hamarabb, ha esetleg aktuális lesz az e-mail amit küldtem neked a yaralás előtt csak írj, az is sokat segítene. :lol:
Tudod ha úgy érzed,h. még nincs itt az ideje a tesónak nem baj. Ne azért szüljön a ember gyereket,mert a társadalom ezt várja! Majd ha úgy érzitek,h. eljött az idő úgyis összejön, addig meg élvezd az életet Kristóffal és a férjeddel!!!

Heni!
A Váci óton van, nem messze az Árpád hídtól, de talán még közelebb a Duna Plazahoz. Ezt jól leírtam. :lol: Szóval az Árpád híd felöl a jobb oldalon van egy obi áruház és ott bent található. De majd ha ma megyek hazafelé megnézem az utcanevet pontosan. :lol:

Bocsi annak akit kihagytam!!!

Puszi!!
Vendég

Pupy!
Igen, köszi! megkaptam a privit és válaszoltam is! A táblát máshogy csináltam, mint írtad, de így sem rossz! (igaz a tied közelébe sem ér! :wink: )

Megvolt a hétvégén az osztálytalink, szuperre sikeredett, íme egy kis ízelítő:

http://andy.blog.hu/2007/09/17/osztalytali_2007_09_15

http://www.kep.tar.hu/lujza23/50530936#2

Andy

Kép
oriandy

Maci!

Azért Apjuk csak itthkon volt 2,5 hete tájt, nem??? :wink:

Pupy!

Köszi! Mostmár jobban vagyok! Szedem a gyogyit és figyelek, hogy mit eszek. Azaz nem eszek csokit, csak nagyon-nagyon keveset és ritkán. Amúgy elég egészségtelenül eszem, se gyümi, se joghurt. A gyümi sosem jut az eszembe, hogy enni kéne, joghurtozhatnékom meg most nincs. Pedig néha rámjön ...

Évi!

Drukk-drukk holnapra!

kacsa14

Pupy!

Ja meg az aloe nekem nagyon nem jön be. Nem csipázom az ízét! Apa is vett vmi. növényi kivonatos vitamin cuccot, lekvár állagú, de borzalmas íze van!

OK, majd lesz fotó, ha elégedett leszek az eredménnyel! Drasztikus hajvágatásra készülök! A hátközépig érő hajamból lesz vállig érő vagy picit rövidebb! :) Hú, de várom már! Hosszú haj után olyan jó egy kis rövid!!!

kacsa14

Pupy!
Tali okt. 13.-án legyen!!!!!!!!Léccciiii!!!!Köszi :wink: :lol:
Nekem névnap ápr. 18., Emilié júli 19.
Zsúkáról tudsz vmit?

Angie!
Nagyon csábos a kis Sziszkó, remélem tudunk majd talizni, Emili imádja a pasikat :lol:

Évi!
Akkor megy adrukkkk!!!!

Kép
pankaa

Andy!
Akkor majd nagyon szívesen segítek! :lol:

Kacsa!
Hát így már érthető,h. miért fáj a pocid. É is azért kezdtem el a napi egy joghurtot,meg most az aloe gélt,h. ne fájjon. Én azért nagyon kíváncsi vagyok a hajadra!!! Mikor elkezdtem a hajamat növeszteni, azt mondtamh,. addig növesztem, míg férjhez nem megyek. :lol: Most még mindíg nő,most pedig azt tűztem ki,h. majd ha babát szülök utánna levágatom. :lol:
Panka!
Felőlem oké!! :lol: Én is nagyon szeretném, ha itt lennétek!!! A névnapokat majd eírom!! :wink: Sajnos nem tudok semmit, írtam neki emilt erre a címére ami itt van megadva,meg visszakerestem a barátcserjés írásait, de ennyi sajnos. De már ő is a 32. héten tart. :D

Pusz!
Vendég

Pupy!
Nem is kell irnod semmit, mert én érzem, hogy te milyen lelkiállapotban vagy. Elég volt az a néhány tali, hogy megismerjelek, és tudjam, hogy mikor vagy épp "rossz" passzban. És annyira sajnállak, mert tényleg csak az elcsépelt szöveget tudja mondani az ember, de mivel én is vártam 8 hónapig Szilárdra, tudom, hogy néha mit érzel. Azért már nagyon várom, hogy boldognak lássalak baba téren, és bizom benne, hogy nem kell sokáig várnom :)

Évi!
Amcsi cégnél dolgoztam 6 évig, utaztattam a kollégákat elég sokat az USA-ba :wink:
Holnapra megy a drukk!

Panka!
Nekem jó az okt 13. Akkor hajtsunk rá. Na majd meglátjuk, hogy a két hisztis mit csinál egymással :wink: :D

Brill!
Ezt neked :D
Kép :wink:
Vendég

Angie!
:oops: Igen én is úgy érzem,h. nagyon megismertük egymást. :wink: És sajnos most tényleg rossz passzban vagyok, pedig igyekszem....

Az okt. 13 nekem is tuti!!! De majd este a táblával többet tudunk!! :lol:

Pusz!
Vendég

Pupy!

Nekem ált. hosszú hajam volt. Aztán kb. 1-1,5 évente vágattam, de akkor drasztikusan!
Aztán eskire is növesztettem, akkor már nagyon hosszú volt. És amikor az esküvő előtti festetésre mentem, esk-i utáni hétfőre már be is jelentkeztem vágásra! :)

Igen, nem eszem vmi. egészségesen. De igazándiból az idegirész tette be a kaput nekem pocak ügyileg!

Ezt most csak Neked szerkesztettem! :)

Kép

kacsa14

Pupy!

Mert abban egyből tudom kicsinyíteni is. Amit írtál program nincs.

A lelkedet meg sajnos nem tudom mivel lehetne pátyolgatni, túl sok minden van rajtad. :cry:

Nem is tudom, valahogy meg voltam döbbenve, hogy minden jel azt mutatta babás vagyok. (Megjegyzem ma is hánytam, és duzzadtak a melleim, és fájnak, de legalább megjött az áradat). Azt hittem, hogy ugyan kaptam hideget, de most jön egy kis melegség, aztán mégsem. Persze hogy egy kicsit bedepiztem, tegnap nem mentem kórusra, itthon gubbasztottam míg Kinga lelécelt az apjával. Kellett a csend. Úgy éreztem, hogy egy kicsit én vagyok most a szerencse kegyeltje, nekem most fordul a kocka de frászt. Vannak olyanok, akiknek a várakozást osztotta a sors, ha elfogadom, ha nem.

Nem olvasok, csak szavakat, bocsi. Olvastam a barátcserjéről - > érdemes rákérdezni ezekre a szerekre a babát tervezők otthona.hu címen. Ott a cickafarkfű ivászatról is megy a vita, és állítólag pé után kell innya, én mindig előtte ittam. Szóval, aki vajákolni szeretne, oda érdemes benézni.

Évi!

Persze, hogy megy a drukk!

Virág!

Tündéri a lányod!

Nekem is kéne némi szorítás, csütörtökön megyek orvoshoz, szeretnék végére járni egy régi ügyemnek.

Na mentem, mert Kinga éppen rámol, és eléri azt a magasságot, amit annyira nem kellene. :twisted:

Angie!

Akkor gyertek, csak előtte szólj, hogy itthon legyünk! :-)

tjuca

Sziasztok!

Nagyon felületes vagyok :oops: bocsánat érte :(
De nem birtam ki, hogy ne kukkoljak be :wink:

Juca!
Sajnálom pirit :(

Virág!
Csodaszép Lilla :D nagyon várom én is a születés történetet.
Remélem, hogy nekem is lesz elég tejcsim. Ittál vagy szedtél rá valamit, hogy ennyire sok van?

Annácska, Maci!
Gratulálok!!! Gondtalan pocakodást :wink:
Kép

Most csináltam pocak képeket. Egyedül jobbat nem tudtam összehozni.
Kép Kép Kép
Apa csinál majd egész alakosat, csak most nincs itthon.

Holnap megyek megnézetni a szivem, hogy hogy ketyeg.
Mostánában nagyon sokat kalapál és kicsit fájdogál is :?
Kérdeztétek multkor, hogy mi a baja, hát mitrális prolapsus.
Nem zárnak a billentyűim és így állandóan dolgozik a szivem. Most meg már nagyon és kicsit félek.
Főleg a szülés miatt :? hogy ne legyen semmi baj.
Csütörtökön meg megyünk kukucskálni, hogy a pocaklakó mekkora már. Meg ezt a szives témát megbeszélni.
Valamit még szerettem volna, de elfelejtettem. Szita az agyam :twisted:

Kép
Kép
Ági279

Mielőtt bármit is írnék, csak bele bele olvasgattam az írásokba, de nektek igazán nem kell mondanom milyen ez az időszak :lol: igaz??!!

Évi és Juca
Nagyon szorítok nektek!

Pupy
Te pedig nem elkenődni. Tudod mit beszéltünk és mindig gondolj rám, hogy nekünk, hogyan sikerült. Nem szabad elkeseredni, de legfőképpen soha nem szabad feladni!! Tudod, hogy nagyon szorítok, hogy te is újra átélhesd ezt a boldogságot!

Kacsa
Az István kórházban szültem itt Pesten. Teljesen külön szülőszobák vannak, kb 5 darab. Nekünk nagy szerencsénk volt, mert éppen pangás volt és azonnal elfoglalhattunk egy szülőszobát, nyáron kicsit más volt a helyzet ami a vajúdást illeti, de a szülésre ugyanúgy a külön szülőszobára mennek az emberek.
Minden szobának más sajátossága van. Van pl egy franciaágyas, meg egy olyan, amiben kád van. Nekünk ez jutott, amit a képen láttál, de nagyon elégedett voltam vele. :)

És akkor, hogy legyen min sírnotok! :)
Születésünk története

Hát jó korai időpontól kezdem, csak hogyha valaki hasonlóképpen jár, mint mi ne lepődjön meg :).

Szóval az egész kedden kezdődött, akkor voltam az utolsó kontrollon a dokimnál és következő hét hétfőtől kezdtük volna a 2 naponta történő ellenőrzést. Persze Lili babával minden rendben volt, viszont a fájás tevékenységek 20-as érték körül és alatt.
Kicsit levoltam törve, de azért rendületlenül hittem benne, hogy a túlhordást megúszom.
Méhszáj előző hét óta változatlanul egy újnyi volt és kissé vaskos. Hát a dokim sem tudta sem azt mondani, hogy szülünk sem azt, hogy nem, de azért azon poénkodtunk, hogy hétvégén nem szülünk, mert vasárnap már otthon leszünk :)

Szerda reggel, délután
Reggel valami áttetsző anyag folyt belőlem, hosszas tanakodás után a férjemmel inkább bementünk a kórházba és a szülésznőm megvizsgált, hogy magzatvíz vagy nem. Hát nem folyás volt állítólag bár én ilyet még nem láttam :) De mindenesetre továbbra is 1 újjnyi, vaskos méhszáj és tapintható burok.

Szerda este
Este kissé vérezgettem, de mivel nem volt élénkpiros így nem aggódtam sőt örültem, mert az úgynevezett tágulási fájásnak tudtam be és gondolatom szerint a vizsgálat miatt indult el.
Fél 9 kor fájásokra lettem figyelmes, és fél 11-kor már úgy tűnt szabályos 20 percesek. :) Nagyon örültem, mondtam is a férjemnek feküdjön le időben mert szerintem szülünk. Én ispróbáltam aludni, de sűrűsödtek a fájások, amik hozzáteszem nem voltak vészesek, és nem tudtam aludni. Leginkább menszeszes görcs enyhe változatához tudnám hasonlítani.
Sokáig kivártam, legalább addig míg már több, mint 2 órája szabályos 3-4 perces fájások jöttek, amik durván 50 mp-ig tartottak. Végül 3 kor keltettem a férjem és fél 4 kor indultunk el, igen jó kedélyállapotban. :)

Csütörtök hajnal
Hajnal fél 5 körül értünk a kórházba, na itt egy fiatal szülésznő fogadott minket, aki nem volt túl szimpatikus, kissé flegma volt.
Lazán közölte a vérzés a nyákdugó, amin kissé meg voltam lepődve, mert nyákos kocsonyás anyag már távozott belőlem 2 héttel korábban azt hittem már túl vagyunk rajta, na de mind1 gondoltam, akkor biztos még maradt.
Viszont közölte a méhszáj állapota még ugyanaz, mint előző nap. A CTG sem akarta túlzottan az én fájásaimat mutatni, szerintem nem jók ezek a gépek :) a legerősebb fájás 40-es tartományban mozgott. Közölte menjünk haza, mert ezek JÓSLÓ :) fájások és a szülésznőm csak reggel 7kor jön és úgyis hazazavar :) (persze, mert Erzsike pont olyan). Kérdezte is honnan jöttünk és nem nagyon hatotta meg, hogy Miklósra kell visszamenni és onnan megint jönni (mert én biztosan érzetem, hogy ez már a szülés előszele). Az volt a nagy tanács, hogy igyak egy pohár bort és majd elmúlik.
Szóval hazamentünk, és egész úton a kocsiban puffogtam, hogy így meg úgy :)

Hazaértünk, megittam a pohár borom és vártam a hatást, de csak annyit éreztem, hogy a fejembe száll és kb negyed óra múlva 6kor egyre erősödő fájásaim lettek. Na gondoltam, aha igen joslók. Ezek kb erősebb menszeszes görcs szerűek voltak. Teljesen elviselhetőek, de azért fájtak.
Na 7ig küzdöttem magammal aztán úgy döntöttem én még 1x nem akarom megjárni oda vissza Miklóst, beültem egy kád meleg vízbe, hogy na mi lesz. Elmúlik vagy nem. Nem múlt és még mindig rendszeres 4-5 perces volt.
Itt rájöttem nem akarok a kádban vajúdni a kórházban, mert a fájások szüneteiben nagyon jó volt a víz, de a fájások alatt nem tudtam mit kezdeni magammal a vízben.
Azt hiszem kb 3/4 órát ültem a vízben.
Ebben a hazazavarásban csak annyi jó volt, hogy a férjem ki tudta pihenni magát :) mert nem zargattam, amíg tuti biztos nem voltam. Végül 8 fél 9 körül úgy döntöttünk, hogy ha hülyének néznek, ha nem mi visszamegyünk és már tudtuk, hogy a szülésznőm is a kórházban lesz addigra.

Kb fél 10 körül értünk be. Erzsikéhez vezetett első utunk, mosolygott, mert már tudta hajnalban jártunk ott. Megvizsgált, nagy megkönnybeülésemre már 2-3 újjnyi volt a tágulás és nem érzete a burkot. Persze én meg nem éreztem, hogy a magzatvíz elfolyt volna bármikor is. Próbált fájást várni, hogy valami kütyüvel megnézze a burkot, na de ekkor meg nem jött. Persze rögtön, amint felöltöztem és kiléptem a vizsgálóból :).
Áttesékelt minket a szülőszobára :) nagy megkönnyebülés, legalább valami elkezdődik. Persze CTG. Fájás megint csak 40 es érték körül, mondtam is, hogy ez nem ér, mert én érzem, hogy fáj :)
Aztán fél 11 körül sikerült fájás közben a burkot megvizsgálni. Valamikor itt kaptam egy izomlazító szurit is. Hát azt hiszem akkor repedt meg teljesen, mert elöntött a magzatvíz. Ami után rögtön nagyon erős fájások jöttek ez volt a brutál menszesz görcs, annyi különbséggel, hogy nekem már kapásból székelési (azaz nyomási) ingerem támadt. Azt hittem WC-re kell mennem így kisétáltunk a mosdóba, ami kicsit messzebb volt. Na ott aztán folyt minden minden felé és olyan nyomhatnékom támadt, hogy teljesen bepánikoltam, mert azt hittem még nem szabad. Alig bírtunk visszakecmeregni a szülőszobára. A férjem szerencse, hogy az ajtó előtt állt. :)
Még egy darabig próbálkoztam olyanokkal, hogy labda, meg guggolás, de nem igazán jött be egyik póz sem :) Végül oldalt fekvésben sikerült valamelyest lazítani és fájások közben a férjem derekát átölelve számolni és lélegezni. Nagyon sokat segített, hogy velem volt, mert mindig mondta, hogy vegyek levegőt, hogy vegyem a levegőt és lazítsam el az izmaim.
A WC-s balhé és pánikroham után Erzsike felajánlott egy kis fájdalomcsillapítót, ami enyhe kábulást okoz. Éltem vele :). Az volt a jó, hogy a fájásokat ugyan nem enyhítette, de a köztes időben nagyon jól segített lazítani és teljesen megnyugodtam. Onnantól kezdve tudtam befelé figyelni és nem annyira görcsösen kapaszkodni a fájásba, amik amúgy egyre sűrűsödtek.
Ja igen az még sokat segített, hogy Erzsikének mondtam ezt a nyomási ingert és az volt a válasz, hogy ne tartsam vissza nyugodtan nyomjak, de ne erőlködve, erősen.

Na innen valahogy minden összefolyt én nem néztem az órát és nem is érzékeltem, hogy mennyi idő telt el. Erzsike időnként megvizsgált és csak annyit mondott jól haladunk és a doktor úr is megérkezik fél 1 körül. Innentől időnként ránk nézett, de fogalmam sincs milyen időközönként. Mindig mondta, hogy szépen alakulunk. Valamikor egy körül mondta, hogy még 1 óra és kitolás. Erre én megörültem, hogy de jó :) Jól meg is mosolygott, mert nem ez szokott a reakció lenni :) (ezt még másnap meg is említette, hogy milyen tüneményes voltam)
Aztán valamikor azt mondta még 20 perc, majd még 15. Valamikor csináltunk 2 próbanyomást is. Aztán arra emlékszem, hogy Erzsike mondta, hogy látja a haját szép fekete :)
És akkor végre nyomhattunk. Vicces, mert végül hagyományos szülési póz mellett döntöttünk, de nem volt semmi eltervezve és kinek mi jön be. Menet közben a meghatódottságtól, hogy nemsokára szülők leszünk együtt sírtünk a férjecskémmel. Még kitolás előtt megkérdezte a doki, hogy akarok e gátmetszést vagy nem. Én meg úgy voltam vele, hogy próbáljuk meg a gátvédelmet, de inkább vágjon, mint repedjek. Kitartóan próbálkoztak, de végül mégis vágni kellett egy picit.
Mivel kaptam előtte egy szurit, amit nem éreztem, így a vágást sem éreztem.
A kitolás azért annyira nem gyors, mint a filmekben :) kb 3 fájás 3 nyomás pihi kört tettünk meg kb 3X, 4X. Nyomáskor a doki bácsi is rásegített egy enyhe nyomással, de egyáltalán ne durvát képzeljetek el. Én nem is éreztem és nagyon sokat segített. Amikor látszott már a buksija csúcsa tök aranyosak voltak, mert szereztek egy tükröt, hogy én is megnézhessem. Az ember azt gondolná, hogy erre a részre nem kíváncsi, de akkor ott nagyon sok erőt adott. Aztán még azt is megmutatták, amikor már kint volt a feje. Kis lila valami volt egy csík a szája és a szeme. Azt gondoltam, hogy itt már kicsit jön a megkönnyebbülés része, de még a válla hátra volt :) de az már gyorsan ment és egy pillanat alatt kint volt és azzal annyi is volt minden fájdalom, úgy ahogy mindenki mesélte és maradt a boldogság és megkönnyebbülés. Rátették a pocimra és csak nyüszögött, nem sírt. Aztán apa elvágta a köldökzsinórt (aki amúgy mindent végignézett a fejkibújástól kezdve mindent és egyáltalán nem találta visszataszítónak, sőt) és elvitték megfürdetni.
És aztán hozták vissza a kis csomagot. Közben megszültük a méhlepényt, de hát fájást már nem igazán érzetem, doki bácsi kicsit segített. Én is nyomtam, ő is nyomta és kint is volt. Azt is jól megnézegették. Aztán jött a varrás, amit szintén nem éreztem. Csak azt a kb 5 pici szurást ami az érzéstelenítő volt, ettől eléggé tartottam, de nem volt gáz egyáltalán. Ott volt a pici lányom is nem érdekelt túlzottan.
Kb. 4 öltés lett, amit nem kell majd kiszedni :) hurrá!
Utánna még nyomkodták a pocim kicsit, hogy ürüljön a méhemből, aminek kell. Aztán ott maradtunk mi hárman az új család és megkezdtük a szopizást :)

THE END

Itt szeretném megköszönni azoknak, akik szülinapomon olyan szülést kívántak nekem, mint az Angié :D Szerintem megkaptam és már rögtön utánna készen álltam volna újra csinálni.
A dokim és a szülésznőm nagyon bevállt és úgy érzem megérte a pénzt, amit kifizettünk. Hihetetlen profizmussal dolgoztak. Tudtam, hogy semmi rossz nem történhet velünk.
Ami a kórházi időszakot illeti az is elég kellemes volt. A seb persze fájt, de napról napra jobb lett és lesz. A csecsemősök nagyon segítőkészek voltak és sokmindent megmutattak.

A 2 "rossz" élményem csak annyi, hogy szülés közben a szomszéd szobában egy ordibálós nő volt. Az egyfolytában meg akart halni, és mindezt oltári hangosan, a 6 gyereke szülésénél :).

És hát a kaja az elég vicces volt, még szerencse, hogy étellel is elláttak, különben tuti éhen halok :) Ilyenek voltak a menü:
Reggeli 2 zsemle, 1 kis vaj
Ebéd egy tányér leves, 2 kakaós csiga
Vacsora 1 zsemle, 1 szelet felvágott :)

Jó kis szoptatós menü :) Na de ezt leszámítva, minden ok volt.

Pusza nektek
Majd azért igyekszem valamikor valamennyire visszaolvasni titeket.

KépKép
KépKép
fleur

Na csajok mit szóltok az új vonalzóhoz és aláíráshoz??
Na menek kicsit szunyálni, mert nem fogom bírni az esti műszakot :)

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Fleur!
Végigolvastam a szüléstörténetedet. Köszönönjük, hogy leírtad. Még teljesen a hatása alatt vagyok. A soraidból úgy veszem ki és írtad is, hogy nagyon jó és mondhatni "könnyű" szülésed volt. Gratulálok Nektek mégegyszer! :) Nagyon jók lettek a képek és tényleg nem látszanak rajtad a szülés fáradalmai, fájdalmai. :)
Pihenj amennyit csak tudsz és vigyázzatok egymásra! :)

Pupy!
Ne keseredj el! Tudom könnyű mondani, de próbálj meg nem a témára koncentrálni! Nekünk is akkor jött össze, amikor már elmentem a dokihoz, hogy csináljon már valamit, mert ezt nagyon nehéz így elviselni. Fel a fejjel! :)

A talival kapcsolatban, mi 13-án megyünk Mátrafüredre, úgyhogy akkor biztosan betudnánk menni Pestre. :) Az nem gond ha a férjem is ott lenne? Mikor szoktátok kezdeni?

Ági!
Nagyon csini a pocakod. :)

Panka!
Azt hiszem Te kérdezted a neveket. Még több lehetőség is van. Leginkább a Dávid és a Balázs felé húzunk, de a minap a Roland is szóba jött a vezetéknévvel való jó hangzása miatt. (Lánynevek közül azért a Dorina még ott van a tarsolyban. :) )

Biztosan akartam még valamit írni, de már nem fog az agyam. :oops:

Kép
Kép
tina82

Kacsa!
Nagyon köszi a montázst!! Nagyon jól állt a hosszú haj!!! Meg a rövid is. :wink:

Juca!
Én sajnos nem ismerem azt a progit amit írtál… :(
Nagyon fogok szorítani neked, és remélem,h. a doki tud majd valami okosat is mondani.
A barátcserjéről ott is olvastam sok érdekességet írt róla Leonóra. :)
Nagyon sajnálom azt amit most érzel, tudom milyen… sajnos :(

Ági!
Köszi a pocifotót, már nagyon vártam. :lol: Én is én is! :lol: Remélem,h. semmi komplikációt nem okoz a szívproblémád. Ezt amúgy gyerekkorod óta hordozod?

Fleur!
:oops: Köszönöm és tényleg nagyon sokszor jutsz eszembe. :lol: Gyönyörű volt szüléstörténeted. Annyira élethűen le tudtad írni,h. teljesen át tudtam érezni. Azt hiszem úgy szültél,mint akinek ez a világ legtermészetesebb dolga. Valahogy én is így szeretnék majd szülni. :lol:

Tina!
Dehogy gond,h. ott lesz a férjed, szoktak ott más apukák férjek is lenni. :lol:

Kép
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?