Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

[quote="Évi77"][ írta:Évi77size=200]Eltűnt csajszikák bújjatok elő!!!
[/size]

Ezt én most magamra vettem, még jó, hogy ekkora és piros, mert mostanában csak max képnézegetőbe kukkantok be ide, mert kisfiam még mindig többszörösen lepipálja a duracell nyuszit és most meg hogy már fel tud állni olyan lehetetlen dolgokba akar megkapaszkodni, hogy állandóan a sarkában kell lenni.
Amúgy jól vagyunk megvagyunk, minden nap történik valami új, valami érdekes! NAgyon élvezem a napokat.

Láttam azért zajlanak a projektek, meg a kistesó projektek is, hajrá!

Nem is tudom mit írhatnék még így gyorsan inkább rakok pár képet kismanóról.
Kép Kép Kép Kép

kancellárka

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, aztán spuri vissza a dolgomra, mert ugye holnap indulunk nyaralni 2 hétre és még van mit csinálnom!!
Tegnap voltunk Szhelyen és olyan jó kis cipellőt vettünk Daninak!
Dobok pár képet és lépek is!
Legyetek jók, mindenki vigyázzon magára, amíg nem vagyok. Majd jövök az élménybeszámolóval!
Puszi!!
Andy

Kép

Kép

Kép
oriandy

Szép estét!

Angie
Holnap megyünk ügyintézni, a Rossmanban bevásárolok tesztből. Másfél hét múlva mindenféleképp mennem kell orvoshoz. Ha lesz biztos eredmény, akkor úgyis jelentkezni fogok. ;) :)
Sajnálom Szilárd babát. Lehet, hogy ez a változékony idő megviseli. Drukkolok, hogy mielőbb helyrejöjjön az alvókája.

Andy
Apával sikerült megbeszélni a kistesót?

Kancellárka
Mekkora huncut fiad van. :)
Vendég

Fleur! Maci!

Egyenlőre nem feszegettem a témát. A mensim megint 1 hete késik. Most engem is inkább az aggaszt, mitől van ez. Ha megjöttünk a nyaralásból, megint irány a nődoki és utánajárunk a dolognak!
Mindenkinek szép estét!
Puszi!
Andy

Kép
oriandy

Andy
Remélem, semmi komoly nincs a háttérben. Esetleg a kistesó. ;) :)
Jó pihenést!
Vendég

FENG SUI - lájt verzió :D:D:D
A ház vagy lakás bejáratától nézve a jobb középre eső rész az alkotókészség és a gyerekek tere.
Ha gond van a gyerkőccel vagy szeretnénk gyereket, de nem sikerül, akkor ezt a területet kell erősíteni.
Ezen a területen legyen tisztaság, rend, erősíteni lehet a jótékony csi-t fémből készült kör alakú mintákkal, virágokkal, növényekkel illetve Fa elemhez tartozó tárgyakkal.
A csi aktiválására használhatunk még szivárványkristályt, ló figurát vagy képet, amely a sebessséget és a kitartást szimbolizálja.

Remélem, tudok segíteni egy kicsit.
:roll:
Vendég

Sziasztok Csajszik!
Hejj de régen jártam erre, elnézéseteket kérem! :oops: Úgy gondoltam mostanában nem fogok netezni (babanet), mert nem bírom ki hogy ne kémkedjek a régi topikomba (2007 augusztusában szülök), sajnos az elvesztettem kisbabámat-ba tartozom. :oops: De anno már írtam róla :cry:
Egyre közeledik az időpont, lehet már meg is született volna.... :cry:
Na nem ezért jöttem!

Szerintetek: hasfájás (mintha meg akarna jönni), hányinger..... :shock: Olyan Bruaaaa-ul érzem magam.
Középidő után lehet ilyet produkálni 10 nappal, vagy gyomorrontás? :shock: :shock: :shock:
Jajj de örülnék ........de nem akarom beleélni magam :shock: :shock: Ezt magamtól nem tudom produkálni, vagy mégis? :shock: :shock: :shock:

Millió pusz
Nyusz 8)
nyuszifülû

Szia Nyusz,

Én is mindig bekukkantgattam a régi topikomba (az a babaszobán volt) és miután átléptük az "időpontot (2006. július)", utána sokkal könnyebb lett a lelkemnek...Ezt mástól is hallottam, olyan mint egy lélektani határ....

Nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb költözzön a poci lakó csoda bébi!!!

Heni

Kép
Kép
csheni26

Sziasztok!

Andy!
Jó nyaralást!

Maci!
Én is Gabrielt csináltam :wink:

Angie!
Emili is mostanában sokat ébred éjjel, vége az átaludt éjszakáknak.De péntektől 1 7ig anyáéknál leszünk, talán akkor megint helyreáll a dolog.

Kanci!
Nagyon nagy már a kisfiad!Nagyon aranyos!Örülök, hogy jól vagytok! :D

Nyuszifülű!
Bebeszélni sokmindent tud az ember magának.De ha késik a mensid, akkor tesztelj! :wink:

Képzeljétek, Emilim beteg lett szombaton.Lázas lett, de egyébként semmit nem láttunk rajta, hogy beteg lenne.38 fok volt a láz, elmentünk ügyeletre, ott azt mondták, piros a torka(egyébként mindig minden doki ezt mondja :roll: , de szerintem nem nézik meg rendesen, csak sitty-sutty módon :evil: ).Kapott antibiót, de azt mondta a doki, hogy elég akkor adni, ha napokig nem menne le a láza.Hát szerencsére lement, fél Germicidtől, hatott fél napig, utánna megint láz. :( De ma reggel már nem volt láza.Szerencsére jókedvű volt egész nap, vagy legalábbis csak annyira nyűgös, mint máskor.Viszont éjjel többször is kelt, ivott, aztán aludt tovább 8ig!Még mérem a hőjét, ha ma is lázas lesz, elviszem a házidokinkhoz.Remélem nem kell.(az eső is esik, nem is tudnám vinni :? )

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa

Köszi :D

Ha már egy napot késik és tesztelek az már kimutatja? Vagy mi az a legelső időpont amikor már meg lehet nézni?

Heni: még 11nap. :? És vége :? Remélem :?
Tegnap vendégségben voltunk, volt egy 6 hónapos kisbaba. Tudtam hogy ott lesz, lélekben fel is készültem a nagy találkozásra. Direkt odamentem és elkezdtem nyünyürészni. Bátorság...bátorság...aztán megfogta az újjamat, és elkezdett vigyorogni rám, na odáig bírtam. Aztán kerültem a közeli helyzeteket. Aztán meg bőgtem a férjem vállán egyet este ahogy hazaértünk.
Na de fel a fejjel. :) Remélem egyszer lehetek újra boldog ugyanúgy mint régen..... :wink:
Belőletek merítek erőt! Azt hogy igen is sikerülni fog! És sikerül is. :)
Puszi!
Nyusz 8)
nyuszifülû

Nyusz! 8)
Ez a beszéd, fel a fejjel!LESZ KISBABÁD!!!Ebben kell hinni, ezt kell bebeszélni magadnak! :wink: :lol: (pontosabban majd a férjed beléd"beszéli" :lol: )
Vannak olyan tsztek, pl. Gabriel, ami a beágyazódás után 3 nappal kimutatja.De a beágyazódás tarthat egy jó pár napig is, így mensikor érdemes leghamarabb tesztelni, ha késik 1 napot.De ha akkor -, akkor sem jelenti azt, hogy nincs baba, max. nem jó a teszt, vagy még korai.

Kép
pankaa

Sziasztok!

Nyusz!

Peterésé utáni 14. napon (pláne, ha tudod mikor voltatok együtt) már jó eséllyel mutat a teszt két csíkot. :-)

Megjöttünk a Balcsiról, élménybeszámoló itt: http://kovacs-telekes.org/juca/blog/?p=680

Most többre nincs időm, mert csak mosok, meg vasalok rendületlenül. :-)

Igyekszem visszakapcsolni, bár visszaolvasni nem lesz időm. :-(

tjuca

Sziasztok!

Úgy néz ki, nálunk ennyi volt a szopi. :cry: 4 hónap ...
Ebből 3 hónap maximális nyugodt és rendes cicizés. 1 hónap kinlódás, vergődés, küzdelem.
Mára már a tejcsi is belefáradt a küzdelembe és erőteljes fogyatkozásnak indult. Adnék én pótlást szopi után ezer örömmel, de a cicifüggő lelkem nagyon nehezen fogadja el a cumit, cici után meg főleg. Úgyhogy hosszas tipródás, átbőgött éjszakák után arra jutottam, hogy vége. A gyereknek ennie kell, ehhez pedig mostmár az egyetlen biztos út az üveg, ahhoz viszont, hogy biztosan egyen üvegből muszáj megvonnom a cicit. Fejek még napi 2-3x, de valahogy már a lelkem is feladta ...

Ez az utsó cicis képünk:

Kép

Annyira nehéz elvállni a cicizéstől! Szerintem Timcsa jobban fogadja, mint én! Annyira hiányzik, hogy ott cuppogjon és szuszogjon rajtam ... :cry:

Na, befejeztem a témát, mert mindig csak elbőgöm magam, ha arra gondolok, hogy Timcsa már nem fog cicizni ...

---

Bocsi, hogy csak magunkról írtam, de ez még kellett a lelkemnek a szopi "gyász" feldolgozásához.

kacsa14

Kacsa :)
Ne is mondd, mennyire nehéz megválni a cicizéstől. Nekem még mindig az. :(
De ne tipródj rajta! Timcsa csodálatos ezen a képen! Köszi, h megosztottad velünk! :)
Na, de amiért jöttem: Sinlac recept.
Szóval, veszel egy pohárban gyümit (amíg pici, kezdésnek olyan 30-50g között), majd belezuttyantasz kb 2-3 ek. Sinlacot. Jól megkevered, hogy pépes legyen. Ekkor beleöntesz még annyi anyatejcit (fejésből), amennyitől olyan igazán szép, ehető állagúvá válik (Te tudod, milyen állagút eszik Timcsa meg, annyi tejcit tegyél hozzá, hogy olyan legyen).
Ha már nincs tejci, nem elkenődni: megy a dolog tápival is. Csak így még tudsz az étrendjébe belecsenni egy kis tejcit is, ellenanyag végett. :) Tápival: teszel a gyümi+Sinlac együtteshez 2-3 tápis kanál tápit (amivel egyébként is ki kell mérni az adagot), meg babavizet. Vízzel tudod belőni a hígságát.
majd ha nő, lehet emelgetni a Sinlac és a tápi adagot. Nekem Laura vacsira most belök 5 ek Sinlac és 4 tápis adag kiskanál meg 100g gyümi együttesét. :) (inkább ruházom a lányt, mint etetem, de ez nem létszik rajta, sokszor irigykedem, nekem miért nincs ilyen gyors anyagcserém :roll: , mert délben ebédel, majd 3-kor gyümi, majd 5-kor husis főzelék, majd 7 körül ez a Sinlac-os cucc... Még leírni is rossz, nemhogy nézni, ahogy ezt végigeszi :)).
Gyümi alap: bármi, lehet pl. Frutapura alma-körte, azt hiszem azt már lehet kisbabáknak is, vagy Hipp alma, vagy bármilyen gyümi, amit adtál már neki és szereti. (pl. friss bari pürésítve).
Így mindig már és más a pép íze. :)
Nagyon szokták szeretni a babák. Ha Timcsa nem szereti, tedd el és két hét múlva próbáld újra. Először egy kiskanál, azátn lehet emelni. Jó anyag. Egészséges cucc, ohne cukker. Tehát a végeredmény: klassz izű pép (amilyet Anya szeretne), ohne cukker. Na ez az, amit én boltban nem kaptam meg, emiatt kattantam rá és emiatt kapja még a mai napig is Laura ezt vacsira. :)
2 éves korig van rajta TB támogatás. Doki felírja. :)

Puszi mindenkinek, most ennyi voltam. :)

KépKép
unique

Sziasztok Csajszik!

Kacsa csodaszép a kis Pindurkád!!

Hát....nem lesz babó :cry: Reggel mértem egy hőt: 36,2 :cry: Kizárt hogy babó legyen belőle. ( 27cn ) :cry: :cry: :cry:
Pedig minden tunetem meg van :cry: :cry:
Na de majd a köv. hónap az én hónapom lesz...... :wink:

Pusz
Nyusz 8)
nyuszifülû

Sziasztok!

Nyuszi!
Sajnálom, de semmit nem lehet kizárni, amig nincs mensi.(de nem szeretnélek hiú ábrándokba ringatni, de tudod, a remény hal meg utoljára).

Unique!
Köszi a a receptet!Majd íratok én is. :D Egyébként én is ilyen pempőket kotyvasztok Emilinek, tegnap répát főztem kölessel, majd tettem bele tápit, majd turmixoltam.Nagyon ízlett neki.Ma ugyanez lesz tökkel.Olyan jó látni, hogy így eszi a főztömet. :D Már a cumisüvegnek is úgy tátog,mint egy kis madárfióka. :wink: De ezért a sima tápi nem is nagyon kell neki, kanállal sem. :? Csak a főztömet enné, de azért kell neki a táp is, így a zöldséges főzikbe belecsempészem, meg a kaják előtt megkínálom tápival, aztán eszik amennyit eszik.

Emiinek valóban 3 napos láza lehetett, bár nem tartott 3 napg, a 3.on csak hőemelkedése volt, de ma már erősen kiütéses.Tegnap voltunk dokinál, azt mondta, hogy ha ezek a kiütések erősödnek, akkor nagy valószínűséggel ez volt a baja.Hát ma reggelre erősödtek :( .De azon kívül, hogy randa, nem kell vele csinálni semmit.
Az éjszak megint horror volt, 1kor kezdődött a műsor, 2ig tartott, evett is. :roll: Utánna meg csak ordított, vagyis inkább kiabált. :twisted: Aztán 6ig aludt.Most jól bereggelizett, délre meg megyünk a rehabra.Hát ez van.Ezt kapta 5 hós szülinapra. :( :evil:

Kép
pankaa

Heni
De tényleg erre vártam nem csak 9 hónapig, hanem 2 évig :). De majd meglátod olyan gyorsan elszáll
az a 10 hét :).

Tündi
Hát a havi 1 nekem is bőven elég :). Ami a parát illetni nem nyugtattál meg :).

Kacsa
:)

Macika
Hát persze mert nem is mondtam eddig, legalábbis neked tuti nem :). Nagyon szorítok, mert minden jel
arra utal, hogy itt baba van. Előfordult már ilyen hosszú ciklus bármikor?

Ági
Én is elraktam :)

Angie
:( hát fogalmam sincs mi okozhatja Sziszkónál ezt az alvási sztrájkot.

Nyuszifül
:) nekem sikerült 7 nappal közép idő után ilyet produkálnom, nem akarlak belelkesíteni, de babó galyra vágta
a szilveszteremet egy jó kis hányós, hasmenős estével. Akkor azt hittük vírus, később rájöttünk, hogy a "víruska"
csak Lili volt :). Nekem valószínű akkor volt a beágyazódás.
Szerintem ne tesztel olyan korán, mert az az eredmány még úgysem biztos és téged sem fog megnyugtatni, UH-n meg akkor
még tuti nem látnak semmit. Szerintem várd meg a megszokott ciklus+1 hetet akkor már tuti az eredmény.
Bár tudom, hogy nehéz...

Pankaa
Remélem Emili már jól van..

Juca
Hát welcome back :). Már hiányoltalak.

Kacsa
Sajnálom, hogy ennyire megvisel, de nézd a dolog jó oldalát is, azért van az is.
Ne szomorkodj.

Mint ígértem:
Ilyen lett az ajándék csomagolása, ami mellesleg egy Brendon utalvány volt. De nem akartam csak úgy egy borítékot a kezükbe nyomni :)
Kép

És íme én 34+6:
Kép

Kép

Az esküvő olyan kis egyszerű volt, most vacsi meg ilyenek nem voltak, de őszintén most nem is hiányzott. :)
De nagyon szép volt a párocska.

És még egy nagy esemény. Peti tegnap szabin volt és megcsinálta a beépített szekrényünk felső részét. Hát nagyon büszke vagyok rá. :) A képek alapján ti is látjátok majd, hogy elég kacifántos részről van szó, főleg úgy, hogy a falak nem mindenhol egyenesek :)
Kép

Kép

Szóval alakulunk :) Ezen kívül még 2 polc és akasztós szekrény készül e mellé a szekrény mellé, de az már csak a jövő héten, mert hát kicsit elszúrtam az anyag rendelést. Minden elemből csak 1 db-ot rendeltem :) úgy meg nehéz, hogy csak 1 oldala van a szekrénynek :).
Na de még szerencse, hogy az én kicsi párom elnéző és nem egy idegeskedős típus. Engem állítom jobban bántott a dolog :)

Na pusza nektek

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!
Megjöttünk Pécsről. Hát sajna nem volt az az igazi nyári idő, de az eső ellenére azért tudtunk kicsit nézelődni, még a Mecsekben is sétáltunk babakocsival (aszfaltos erdőgazdasági úton.) Uncsitesóméknál is jó volt, 3 gyerekük van. A két nagylány már kész hölgy 15-19 évesek, a legkisebb fiú 2,5 éves. Állandóan dumált, nagyon édes volt, csak nem mindig lehetett érteni, hogy mit mond, a családtagok se mindig értik. :wink: :lol:

Fleur
nagyon helyes vagy a képeken. A pocid igazán csinos. Ügyes a férjed, hogy ilyen bútorokat tud csinálni. A párom is tervbevette, hogy csinál egy ágykeretet nekünk. Épp most ment az asztaloshoz, levágatni az ágy lábát, meg szakmai tanácsot kérni. Nagy fába vágta a fejszéjét, mert ilyesmit még nem csinált soha.
A parát megértem/megértjük itt többen is. Viszont ha már a kórházban lesztek, el fog múlni az izgalom. Legalábbis én így voltam vele, amíg készülődtünk, csomagoltunk, izgultam, de mire beértünka kórházba elszállt ez a feszültség, tudtam, hogy már nem sok van hátra. (ehhez képest a beérkezésünk után kb. 30 óra múlva született meg Máté, fájás gyengeség miatt sokat vártak, hogy hátha lesz valami... de ezt már leírtam.) Kivel üzensz majd, ha érkezik Lili?

Nyuszifülű
látom azért nem vagy elkeseredve, hamarosan összejön a babó, és még ez a hónap sem elveszett teljesen, mégha kicsi is az esély a hőd miatt, sose lehet tudni...

Kacsa
sajnálom a szopi végét, de egyszer mindenkinek eljön ez az idő, még ha nehéz is. (azért napi 1szer-2szer még próbálkoztok?) A fő, hogy ne idegeskedj e miatt túlzottan. Timcsa nagyon ari a képen. A nagy érdeklődő szemeivel.

Tündi
olvastam a másik topikban a kálváriátokat a koraszülött osztályon. Nagyon-nagyon megérdemelnétek, hogy már vége legyen ennek. Minden elismerésem a tiéd. Nem lehet könnyű, de mostmár azért egyre többet veheted kézbe Rolit is, jól gyarapszik és ez a fő. Egy kolléganőmnek is volt sérve a babának. Rekeszsérv. Náluk a szüléskor rögtön kiderült, és azonnal vitték műteni. Bár ő időre született és szép súllyal 3 kg fölött, mégis majdnem két hónapot kórházban volt, mert náluk is meg kellett erősödjön a baba tüdeje. De most már semmi gond és szépen fejlődik.

Panka
akkor túl vagytok a 3 napos lázon. Máté még nem is volt igazán lázas, egyszer volt kicsit magasabb hője oltás után. Kicsit félek ettől a láz dologtól, de sajna ezt nem lehet elkerülni, előbb-utóbb bekövetkezik. Köles, jól hangzik. Hogy készíted el? Asszem ezt is be kell áztatni mint a lencsét, ugye? Piacon veszed? Tök jó hogy Emili szívesen megeszi, amit csinálsz neki. Nálunk Máté az üvegeset jobban komálja, mint az én kajámat.

Kép

Kép
syrynx

Felur!
Nagyon csini vagy, a férjed pedig kis ügyi!Az ajándék is nagyon ötletes!Mi is hasonlót vettünk figurákat, meg selyemfestésű borítójú fotóalbumot, merítettpapírosat.Szóval érted. :D

Syry!
Akkor megvolt a 2. nyaralásotok is.Máté jól bírta?
Kölest nem kell áztatni, kb. 20-30 perc alatt megfő a zöldséggel együtt főzöm, majd turmixolom.Répa-krumpli-köles, vagy tök-köles.Eddig ezeket kapta.Tápt teszek még hozzá, így édesebb is lesz, meg "rántás" gyanánt. :wink:
DM-ben vettem, bioköles!Fincsi!Szerencsére megeszi, bár eleinte nekem is csak az üvegeset ette.Próbáld ki fél üveg bolti, meg fél üvegnyi saját pempő összeturmixolva.(férjem szerint ezután már mosléknak nevezhető a kaja, de Emilit nem zavarja :lol: :roll: :wink: :oops: )

Kép
pankaa

Panka
igen, lehet mondani, hogy ez volt a második nyaralás. Máté hál istennek, szokás szerint jól bírta. Háziasszony néni szóvá is tette, hogy nem is hallja sírni ezt a kisbabát. Pedig első este sírt, már nagyon fáradt volt szegény. Két fotel volt összetolva és azon aludt. Jó mély volt és nagy karfás. Nem vette zokon, hogy más helyen alszik. Köszi a kajaleírást. Rántás- ez nagyon tetszett. És a moslék... az biztos hogy küllemre néhány bébikaja elég érdekesen néz ki. Tegnap apa is elcsodálkozott. Milupa tejpépet kevertem össze üveges alma-áfonyával. Hát tényleg elég furi színe volt.Majd kipróbálom a Unique által ajánlott Sinlacot is.
puszi

Kép

Kép
syrynx

Syrynx
Húú tényleg már akartam én is kérdezni kinek szóljunk, ha van valami?? Tanácstalan vagyok...:) Évi esetleg vállalnád a híradózást?

Pankaa
Jaa azt elfelejtettem írni a figurákat én készítettem ám :) ráment vagy fél napom, de jól elszórakoztam. Nagyon ráérős kismami voltam ám :)

Olyan vicces amúgy amikor a képeket nézem olyan kicsit mintha nem is én lennék, olyan kis holdvilág arcom van :) és nekem még sosem volt ilyen :)

Most éppen nagy pakolásban vagyok, írtóra élvezem, hogy további 3 dobozt megszűntettem :) és mire kész lesz a polc még 1 doboz megszűnik és végre felállítjuk a kiságyat is. Azt hiszem onnantól már teljesen tudatosul bennem, hogy anya leszek :) Amúgy a kisruhákat is átpakolásztam természetesen és teljesen rámjött a babázhatnék. Azt hiszem el fog múlni az a para :)

KépKép
KépKép
fleur

Hú, Virág, perszejóhogyháááámiazhogy!!! Dejóóóóóóóóóó, még sosem híradóztam senkinek, most tök boldog vagyok! Számom küldöm priviben, oksa?

Mindjárt vissazolvasok, és írok sokat :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Csak bejött a tervem, sokan dobtak füstjelet a kérésemre :) Ezentúl minden oldalara teszek egy ilyen pirosbetűst :)

Bogi!

Nagyon szép Iza! Azok a világító kék szemek, nagyon csajos :)

Maci!

Ilyet még sose hallottam, hogy eltűnt a második csík :shock: De ha ott volt, akkor azért az jót jelent, nem?

Angie!

Jobban alszik már Szilárd? Sokat gondolok rátok, elég nehéz lehet...

Niki!

De jó, hogy jöttél :) Mekkora már Zalán, te jó ég... Ha rájössz, hogy hogy lehet kicserélni a kölökben az elemet, szólj lécci, mert én is kicserélném a Dóriét egy sima alkálira :)

Nyuszi!

Úgy sajnálom, hogy ilyen alacsony a hőd... Ez tényleg kevés a babához :( Drukkolok!

Virág!

Micsoda kreatív kismami vagy, ez igen! Csini voltál az esküvőn :)

Vasárnap megjött, de már vártam, és nem szomorított el, mert eleve esélytelen hónap volt. Szedem a Clostit, eddig jól bírom, nem picsogok még minden hülyeségen. Lehet, hogy megúszom? Jövő kedden pedig uh-ra megyek. Szerintetek ha nem a dokim magánrendelésre megyek, hanem a kórházba, akkor kell adni pénzt? Ha nem a saját dokimhoz mennék tuti nem adnék egy forintot se, de így azért más, nem? Mert nem rendel a kórházban, ügyeletben lesz, és mégiscsak időt szakít rám. Mit gondoltok???

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Évi!

Én, ha a kórházba mentem a magándokihoz, akkor nem fizettem ... Elvégre is a magánrendelésért fizetsz, a magán időért, a külön rendelőért, stb.
De, ha az megnyugtat, kérdezd meg a végén, hogy "mivel tartozom?" És akkor majd mond vmit.

Ha már itt tartunk. Én is kacifántos helyzetben volteam, mert ugye nem a saját dokimnál szültem, hanem az egyik pártfogoltjánál, akire a dokim rábízott. Viszont a dokim az osztályos orvos a gyerekágyon. Szóval nap, mint nap ő jött vizitre, ő engedett haza, bár a varratot az szedte ki, akinél szültem. Sőt még eccer a saját dokimat külön is lehívattam, mert kínom volt. De végül csak az kapott lét, akinél szültem. A saját dokim nem. Végülis ő sokat nem tett hozzá a szülésemhez. A 9 hó alatt így is otthagytam neki vagy 50 e Ft-ot. Aztán a 6 hetesre a sajáthoz mentem, de nem volt nekem sem kellemetlen, hogy neki akkor nem fizettem és rajt asem éreztem rossz szájízt, sőt még picit mintha neki lett volna kellemetlen, ogy nem volt ott.

Virág!

Nagyon csini voltál! És a csomagolás is wow!!!
No meg a szekrény! Miért ferde a teteje? (mármint, hogy nem klasszikus tégalalp alakú)

A babamotyó rendezgetés nagyon izgi!!! Én is marhára be voltam sózva! Akkor még élveztem a babaruci vasalást is, ma már kevésbé ...

Unique!

Köszi a receptet! Mad kipróbáljuk!

Bár egyelőre most azon vagyok, hogy a cumit fogadja el és majd ha ez már megy, mint az ágybakakiláés (na, ez nagyon megy!), akkor kezdek majd kanállal és pépes jellegű élelemmel.

---

Tegnap este ismét nagy lelki gykötrelmet csináltam magamnak. Timcsa üvegből vacsizott, nem aludt el és úgy tettem le aludni, persze csak sírt és sírt. Azt se tudtam, hogy hogy kezdjek neki az altatásnak, mert sosem volt rá szükség, ha nyűgi is volt, cicin mindig elaludt. Aztán isteni szikraként belém csapott a cumi ötelet. Végül azzal aludt el. De peresze ebből is nagy lelki válságot csináltam magamnak, hogy a kis lelkét most bizti nagyon megviseli a cici hiány. De hiába is tunkoltam, nem kellett neki.
Remélem, mostmár túl leszünk végre ezen a cici-cumi válságon és megnyugszik mindenki és ha új szokások alakulnak is ki, de végre rend lesz újra az életünkben és béke a lelkünkben!

---

De. voltunk 4 hós szurin. Kis Hősnőm (a doki nevezte így) jól viselte. :) Bár ezt már megszoktuk! Viszont a Hősnő megnevezést én is megérdemlem, mert eddig mindig Apával voltunk szurin és a szúrásra Apa ment segíteni. Most is akartam vinni, de sok dóga volt, úgyhogy bevállaltam. Szerencsére, nem volt vészes a részemről sem. :)

Tiszta szita agyam van, mindig annyi mindent akarok kérdezni a dokinál, aztán mindig mindent elfelejtek. Akartam volna érdeklődni a választható szurikról ...

kacsa14

Kacsa!

Csak nagyon halkan...
Kinga a büdös életben nem fogadta el a cumit, cumisüveget, csőrös poharat. Neki helyből kanál ment, meg üvegpohár, amiből mi iszunk 3,5 decis, vastag falú ikejás.

Csak azé mondtam, hogy nincsenek kőbe vésett szabályok, úgyis Timcsa diktál :twisted:

Fleur!

Hát nagyon szép kismami vagy, újságban lehetne mutizni :twisted:
Párod nagyon ügyes, nekem beletört volna a bicskám.

Évi!

Én sem adnék pénzt.

Panka!

Nálunk is ment a Sinlac csak táp nélkül. Úgy is jó.

Mennem kell, bocsi, akinek nem írtam, majd jövök.

tjuca

Kacsa!

Köszi, akkor megkérdezem tőle. A te szitud is jó kis csavaros volt :) Grat a Kis Hősnőnek és a Nagy Hősnőnek a szuri viseléséhez .) Ügyik vagytok! Dokihoz én mindig listával megyek, és szívbaj nélkül széthajtogatom, mert néha akkora, mint egy futószőnyeg, és felolvasom. Ő meg győzzön válaszolni :wink: A választható szurikról Juca blogjában van egy jó rész!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Ja, és a Sinlac isteni találmány, amilyen nehezen barátkoztam meg vele (erről Unique tudna mesélni), annyira bevált végül!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Juca!

Tudom, de Neketek legalább ott volt a cici! 200 ml folyadékot én meg nem etetek kanállal, mert kihullik az összes, még maradék hajam! Amúgy a kanál és a pohár sem kell ...
Visoznt a cumival azért haladgatunk! :)

Évi!

A lista jó ötlet, csak én mindig azt hiszem, hgoy tudom, mnit akarok, aztán utólag jövök rá, hogy mégsem ... mindig kizökkent vmi. Hol az, hogy sokan vannak a rendelésen, hol az, hogy senki. Mint pl. ma.

kacsa14

Fleur!
Akkor látom te is szertsz kreatívkodni!Én is, csak már nincs időm :( Vagyis inkább a gyereknevelésben, és tápoltatásban élem ki kreativitásomat. :lol: Élvezd ki,amíg lehet!

Syry!
Jó, hogy Máté ilyen jó baba!Képet dobhatsz róla! :wink:

Évi!
Szerintem se adj ott pénzt.Kap eleget gondolom a magánban. :wink:
Nekem ma a gyerkorvos azt mondta a Sinlacról, hogy az valójában egy sűrítő anyag, nem tápszer, tehát önmagában az nem elég, és hogy a zöldséghez inkáb rakjak a tápiból.Mondjuk azt sem azért teszem, hgy sűrűbb legyen, mert kevés vízben párolom direkt, csak hogy édesebb legyen, no meg mert alig eszik tápit.Szóval ez is egy vezér csel. :wink: :lol:

Megkaptuk a képeket a víz alatti babausziról, teszek párat, ha nem baj.
Kép Kép Kép

Egyébként szegénykém egyre csúnyább, mármint a kiütései.Kezdenek összefolyni rajta, és vörösek.Holnap kell menni a gyerekdokihoz vissza.De voltam vele a bőrgyogyón is, ott aszonták allergia.Szerintem meg ez a vírus.Csak nagyon csúnya. :(

Kép
pankaa

Sziasztok!

Fleur
Nagyon csini voltál az esküvőn, és azon kívül is csini kismama vagy :) Nagyon jó a szekrény, ügyes a férjed!

Syry
Örülök, hogy az idő ellenére jól éreztétek magatokat! :)

Maci
Érdekes egy nyaralás lesz, remélem azért majd ki tudtok kapcsolódni! :)

Megpróbálom rövidre fogni a kálváriát, ami zajlik a klinikán Rolival.
Tápszer kérdés megoldódott: elfogyott az a sz@r, már újra a régit kapják a babák kb. 1 hete. Roli ma 1 hete kapja a tüdejére a szteroidot, a neve oradexon. Erős gyulladáscsökkentő, hatása már abban érezhető, hogy Roli egyre többet eszik cumisüvegből, és jól bírja. Néhány napja napi 2-szer megyek be etetni, ez fantasztikusan jó érzés, olyan ügyesen szívja a cumisüveget, már ismerem a jelzéseit, mikor fogadja el a cumit, mikor nem, na és amikor elalszik vagy megnyugszik a vállamon, az semmihez sem fogható!
Most a fekete leves: Roli az elmúlt 1,5 hétben alig hízott. Ezidő alatt 4 nap volt, amikor 10-20 gr-ot hízott csak, 2 nap esett is a súlya, és 3 nap volt amikor a normális 40-50 gr-ot tudott hízni/nap. A kaja adagját 29-e óta, azaz ma 17. napja nem emelték!!!! Korábban 3-4 naponta emelték, és jól bírta, nem bukott, nem hányt, minden okés volt. Tehát 17 napja 8x50 ml-t kap. A tápszerváltás óta nyugye nyűgösebb, sírósabb. Most pedig van, hoyg etetés után nem alszik el, sír, sikítva, keservesen tud sírni következő kajáig! Még én sem tudom megnyugtatni!!!! Ökle a szájába, cuccog tovább, keresi a cumisüveget. Szerintem rohadt kevés neki már ez az adag, számomra ezt bizonyítja az is, hogy nem hízik rendesen! Az energiája arra megy, hogy sír, kajára elfárad, és ritkán, de előfordul, hogy nem tudja cumiból megenni, a maradékot szondán kell megkapnia. Egyébként a kajáját olyan semmi perc alatt kiszívja, hogy csak nézek! Persze közben van pihi, büfi, de irtó gyorsan megeszi. Ha el is alszik utána, 1,5-2 óra múlva már ébren van és sírás kajáig. Ritka, hogy alszik következő kajáig, pedig igencsak kéne neki még aludni többet! Na és akkor a hab a tortán, a nem tudom hányadik hab a nem tudom hányadik tortán: ROLI GYÜMÖLCSÖT KAP! 6 hetes koraszülött baba tápszerébe 5 ml pépesített almát kap! TI HALLOTTATOK MÁR ILYET????? Mert én lehidalatm tőle! Rendes súlyú, és időben született babák sem kapnak 6 hetesen gyümit semennyit sem! Nem értem az okát! És nem kiegészítésként, hanem a tápszerébe, tehát rendes kajaként kapja. Rolinak nem kell a rost, nincs baj az emésztésével, napi 2-4-szer van széklete, nem szorulásos, szeritnem orvosilag nem indokolt. Na és arról nem beszélve, hoyg a gyümölcstől nem fog nőni a súlya! Attól nem fog hízni! Tehát gyakorlatilag nem hogy több, hanem kevesebb tápszert kap, mint eddig. A főorvos mé ga héten szabin van, így a helyettesítő doktornővel voltam kénytelen beszélni, ez ma délelőtt volt. Miután tegnap már tök kiborultam, mára lehiggadtam, és szépen megkérdeztem tőle, nem lehetne-e emelni az adagját, mert ez és ez okok miatt kevésnek gondolom. Mindig az a válasz, hoyg a súlyhoz van kiszámítva az adagjuk, és így is többet kap, és mondott egy banális számot, hogy normál babák mennyit esznek / nap... Csakhogy Roli a 17 nap alatt 430 gr-ot hízott! Ez nem indokolja az adagja emelését? Nem bukik, nem hány, egyszerűen éhes marad! De sajnos nem értem el semmit, újfent olyan tehetetlennek és kiszolgáltatottnak érzem magam, mint talán még soha! És megőrülök, amikor megyek be és Roli sír, és kaja után is úgy kell eljönnöm, hogy sír, pedig tudom, hogy +20 ml csodákat tenne, és nem lenne tőle baja, bírná simán.
És mindezeken kívül már épp csak megemlítem, hogy a sérvét majd egyszercsak valamikor meg kell műteni, mert bizonyára nem fog visszahúzódni. De egyenlőre nem elég erős a műtéthez, az is lehet hogy hazaadják és majd vissza kell vinni a műtétre.
Szóval kivagyok borulva nem kicsit, nem látom az alagút végét.
Ja, és kajával kapcsolatban még: ugye néha kapja még szondán keresztül, kapja cumisüvegből is, most kapja a gyümölcsöt is, és mindezek után anyukája szeretné, ha még szopizni is megtanulna, már ha lesz még mit.... Ááá, picit sincs összezavarva szegényke!
Nekem meg étvágyam nulla, csak a tej miatt erőltetek magamba némi kaját, hátha nem hiába fejek napi 5-6 alkalommal.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, én vagyok ilyen hepciás, vagy tényleg gáz ez az etetés kérdés.

Jó éjt!

Tündi
tündi30

Sziasztok!

Már jó rég nem írtam, nyaraltunk egy jót Agárdon. Most értünk haza, nagyon jó volt, élveztük nagyon mind az 5en!
Mindjárt itt a szeptember, a legnagyobb kisfiam most megy oviba, már nagyon izgulok, mennyire tetszik majd neki. Aztán szeptemberben kezdődik a babára hangolódós 3 hónap is, lassan kezdem már a hőmérőzést, na persze, ha a fognövesztős Legkisebbem hagyja végigaludni az éjszakákat!
Próbáltam visszaolvasni, hála Istennek olyan sokat írtatok, hogy még eltart egy darabig, mire végzek!

Márti
borossné becz márta

Tündike! Ne haragudj, hogy ezt írom, de amit olvastam, az maga a csőd! Még szerencse, hogy te higgadtabb vérmérsékletű vagy, mint én. Még a tápszeres babáknál sem kezdik el a hozzátápit 4 hónapos kor előtt, anyatejes babák pedig csak féléves koruk után kezdenek mást is kóstolni. Aki elrendelte az almát, az nem normális. És azt sem értem, hogy ha nyilvánvalóan éhes a gyerek, miért nem lehet az adagját növelni. Ha kicsit erélyesebb lennél, nem segítene? :roll: Vagy kérdezd meg, mi lenne, ha legalább egy napig próbálnának többet adni neki és megnézni, hogy reagál :roll: :roll: :roll: Nem tudok mást mondani, csak hogy iszonyúan sajnálom, amin keresztül kell mennetek. :cry: :cry: :cry: Roli szempontjából talán jobb lenne, ha csak később kerülne sor a sérv műtétre és minél hamarabb kikerülhetne innen. Szvsz.

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Már jó rég nem írtam, nyaraltunk egy jót Agárdon. Most értünk haza, nagyon jó volt, élveztük nagyon mind az 5en!
Mindjárt itt a szeptember, a legnagyobb kisfiam most megy oviba, már nagyon izgulok, mennyire tetszik majd neki. Aztán szeptemberben kezdődik a babára hangolódós 3 hónap is, lassan kezdem már a hőmérőzést, na persze, ha a fognövesztős Legkisebbem hagyja végigaludni az éjszakákat!
Próbáltam visszaolvasni, hála Istennek olyan sokat írtatok, hogy még eltart egy darabig, mire végzek!

Márti
borossné becz márta

Tündi!

Csak hipotetikusan tudok írni, hogy valószínűleg én mit tennék.

1. Megkeresném a gyerekorvost, és kifaggatnám-> a körülményekről, és hogyan lehetne mielőbb hazahozni a gyereket. Ha nincs hathatós megoldás (kenőpénz, erélyes hangnem stb. ) akkor legalább kicsikarni, hogy tápot írjon fel, szerezzen, tudom is én hogyan, de legyen, és igen baromi szabálytalanul, de bevinném, és megetetném a gyerekemet, kapna még mellé akkor két alkalommal sunyiban még vagy 20 milit.

Igazad van az alma dupla csavar, mert ugye táp mínusz, fog, és szomjas lesz tőle a gyerek, savat csinál, tehát még éhesebb. Ehhez nem kell egyetem.

Most tényleg ne haragudj azért amit írok, de valamiért azt érzem, hogy direkt húzzák az időt, értsd azért nem kap eleget enni stb. Tehát valahogyan, ha kell alantas eszközökkel, de mielőbb kikérném!
Kap még oxigént? Egyszerűen nem térek napirendre. Mikor jön már el az az idő, mikor felfogják, hogy a gyereket az anyja nem a steril szobának, meg a magyar egészségügynek szüli??????? Kész téboly, hogy nem etetheti, nem ehet annyit, amennyi kell, nem lehet simogatni, puszilgatni mittomén, akkor mikor már megerősödött. Megyek is mert csak az egekbe szökött a vérnyomásom. :evil:

Ugyan nem ugyanaz, nagyon más, de mikor a nővér fenyegetőzött, hogy a határon van a SeBi, és sárga a gyerek, és nem mehet haza, majd felhívja a gyerekorvos figyelmét stb. akkor kicsit durván odavágtam neki, hogy totál mindegy mit csinál, másnap reggel a gyereket hazaviszem és pont. Hápogott, hörgött stb. Másnap jött a gyerekorvos, mondta, hogy Kinga nem sárga/nincs hely/ és hallotta a tegnapi eseményeket, rá se rántsak, mehetünk haza. Érted? Egy nővér pattog vazze, így is pénteken mentem haza, és hétfőn született Kinga, sok volt a jóból. N tényleg megyek, mert baromi ideges vagyok, a hasam is megy ...

tjuca

Évi
De örülök, hogy ilyen örömet okoztam, jó küld priviben :)
Örülök, hogy nem szomorodtál el a piri miatt. Én ha a kórházba mennék nem adnék neki pénzt.

Kacsa
Köszi. Hehe hát azért ferde, mert olyan a fal is. Nagyon izgalmas a lakásunk, tetőtéri. Van vagy 70 sarok.
Gondold el amikor első este megszámoltuk :).
Hát volt kihívása Petinek.
Örülök, hogy te is túlélted :) az oltást :).

Juca
Köszi :) fúú ez jó kis lelkisimi volt :).

Pankaa
Igen nagyon szeretek. Egy kis időre tudom, hogy le kell mondanom róla, de ha nagyobb lesz megint jó
hasznát veszem majd. Majd kreatívkodhatom neki :)
De jók a képek!!!
Jó a fürdőrucid :)

Évi79
Jajj, de nagy a különbség :) a kis édespofa :).

Tündi
Köszi :).
Annyira sajnálom, hogy Rolival nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan szeretnétek. Ki kell tartanod még egy picit.
Nemsokára eléritek azt az áhított súlyt! A kaja dolgokom én is kiakadnék. Szerintem minden gyerek más, mások az étkezési
igényei és sajnálatos, hogy nem hozzá igazítják. :( Milyen sérve van? Hogy alakult ki?
Az alma tényleg botrányos, leghamarabb 4 hónapos kor körül javasolnak almát. Öcsém is valahogy így kezdte el kapni.

Márti
Na örülök, hogy jól sikerült a nyaralás.

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Hát, borzasztó, ami a magyar egészségügyben megy! Szörnyű, hogy a védtelen pici babákon spórolnak! Ez volt, amikor októberben Berci született és az én Streptococcus-fertőzésem miatt antibiotikumiot kapott a fejébe, branülön keresztül (mondván, ne kelljen már minden nap 2x szúrni a babát). Igen ám, de az a francos branül naponta kicsúszott, meg nem vezetett, így majd minden nap újat kellett berakni! És mire vénát találtak a pici fejében! Egyik este 1.5 órát szurkálták, majd (és ettől kellett volna hanyatt esnem!) felkeltették az ügyeletes orvost, aki szintén kísérletezett még egy darabig, aztán átálította szirupra, amit utána itthon még 2 hétig kapott! Nagyon kiakadtam, ott bőgtem a folyósón, hallottam, hogy sír, nem tehettem semmit! Ha akkor nem jön ki a gyerekorvos, hát a köv. pillanatban feltépem az ajtót és kiveszem a gyerekem a kezük közül, legalábbis nagyon úgy éreztem! A feje úgy nézett ki, mint egy tűpárna, aztán a koraszülöttes nővérke elmondta, hogy nem kaptak a jó minőségű branülből (drága), így ezt a vackot tudják csak használni!
Csak betegek ne legyünk! Rettenetesen ki vagyunk szolgáltatva!
Bocs, senkit nem akartam ezzel elrémiszteni, mindez egy olyan kórházban történt, ahol ma már nincs aktív ellátás, így szülészet sem!

Márti
borossné becz márta

Tündi

Bocsi, de muszáj leírnom. Nem térek magamhoz, én is felidegeltem magam, mint Juca.
Borítsd rájuk az asztalt. Ez így nem fog menni. Rolinak kaja kell, ez az alma-dolog egyértelműen spórolásra megy. Fel vagyok húzva rendesen.
Az a legkevesebb, hogy megemlíteném a dokiknak, hogy megyek a sajtóhoz. Ez botrányos.
Vigyél be neki stikában tápit (lásd feljebb, Juca). Vagy szoptasd meg, amikor bemész hozzá 2x. (nem emlékszem pontosan, de mintha azt írtad, 10-20 ml-t tudsz fejni is, akkor ennyit simán tudsz szoptatni is - ezt vegyék el a dokik, ha tudják tőle...)
nem tudsz beköltözni hozzá valahogy a kh-ba? Ha mindig Te etethetnéd, Te adnád neki a kajcsit, meg lehetne oldani, h ne kaphasson almát. Egyébként az alma miatt tutira mennék a sajtóhoz. Ez annyira gáz. :(

Na jó, én tényleg nagyon erős vérmérsékletű vagyok ilyen téren, de ez naggyon durva, amit csinálnak ebben a kh-ban.

Bocsi, muszáj volt kiírni magamból...

Puszillak

KépKép
unique

Sziasztok!

Tündi!
Én is nagyon ki vagyo akadva, és én is csak azt tudom tanácsolni, amit már írtak a többiek is(én is heves vérmérsékletű vagyok :wink: )
Alma tutira nem kell, én is csak 4 hósan adtam Emilinek.Egy kora babának pedig főleg nem kell, hiszen nem hiába koraszülött a neve, a bélrendszere sem érik jobban!Nagyon oda kell mostmár csapnod, a kisfiad érdekében!Legyél anyatigris!!!!Senki sem művelheti ezt a gyermekeddel!Roli nem a kórház tulajdona, nincs joguk bent tartani sem, kísérletezni vele, és spórolni rajta sem!És ha Te azt mondod, hogy most igenis megszoptatod, akkor szépen előkapod a cicit, és kész!Verjenek bilincsbe, majd akkor nem fog szopni!Próbálj beszerezni olyan tápot, amit kap, kérdezd meg a nevét, és szerezd be!Biztos lehet vhol kapni, és lesz egy orvos aki felírja a receptet.Biztos vagyok benne, hogy ez a része csak pénzkérdés.
És ha te kijelented hogy nem kaphat almát, akkor nincs joguk adni neki!Ha ennek ellenére kap, menj a betegjogi képviselőhöz!
És az adagon is ki vagyok akadva!Nekem azt mondta a nővér, hogy Emilinek 3 naposan lenne 50-70 ml az adagja, alsó hangon!És meg is ette, amit kapott, pedig ő több mint 4 kilóval született!
Szóval ha szép szóra nem megy, akkor csinálj fesztivált!Nincs joguk éheztetni a gyerekedet!!!!!!!Vgay fogd magad, és cuccolj be!Amikor éhes, sír, te bemész hozz, etetetd, dajkálod, stb, majd kijössz onnan, és vársz a folyosón!Onnan nem tilthatnak ki, és ha jól emléxem a látogatási idő majdnem egész nap van, tehát annyiszor mész be hozz,, amikor csak akarsz, nem tilthatnak ki!Úgy látom másképp nem fogsz boldogulni velük, csak erőszakkal.És csak ez járjon a fejedben, ez adjon erőt, hogy mindezt a FIADÉRT teszed!!!!!!Akinek szintén joga van az anyukájához!!!!!!Miért akarják őt megfosztani a számára legfontosabbtól??????Otthonápolás nem megoldható?Kijár egy nővér.Vagy kell még az oxigén?Más kórház a környéken?
Nagyon sok erőt, és kitartást kívánok Neked!De élj a jogaiddal, a Roli jogaival!

Kép
pankaa

Sziasztok!

Tündi :(

Remélem ti most évekre előre letudtátok az összes bajt... Innen csak jó dolgok jöhetnek, mert a rosszból bőven-bőven kijutott...
Olyan nagyon felháborított, amit írtál, hogy menten eldobom az agyam! Almát egy ilyen picinek, hát az ész megáll :evil: Miért nem rögtön pacalpörköltet?! :evil: Áááááááááááááá...

Panka!

Víz alatt és víz fölött is gyönyörű a lányod!

Évi!

Virágot isten éltesse első szülinapja alkalmából! Imádom az ilyen volt-ilyen lett képeket :) Ez az utolsó kép a kedvencem, olyan kis hamis rajta :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Éva!
Isten éltesse Virágot!Szép nagylány lett! :D Hogy vagytok?Miketr tud már Virág?

Fleur!
Köszi. :)

Timika!
Másik topkba láttam Kristófot!Hát egy kis tündérmanó, nagyon édes! :D

Adri!
Mi van Veletek?Hogy van Levi?

Kép
pankaa

Sziasztok!

Csak hazaugrottunk, mert ma voltam dokinál, holnap AFP. Amúgy a telken vagyunk és sokat pihenek (a férjem kevésbé, mer mindig alkot valamit :) )Van egy kis feszülés-nyomás a bal oldalamon a petefészkem körül, de a doki szerint val.szeg a méhszalagok tágulása okozza.

Fleur!
Picit már látszik, de annyira hihetetlen. :D
Nagyon csini vagy az esküvői képeken! :D

Panka!
Nagyon jók lettek a víz alatti képek! Reméljük tényleg "csak" a 3 napos kiütéses lázról van szó.

Maci!
Én annyira szorítok!!!!Nagyon bíztató eza két csík. Ha már egyszer megmutatta magát, akkor szerintem kell ott lennie valakinek. :wink: Mikor csinálod a következő tesztet? (Bocsi, ha már írtad. :oops: )

Ne haragudjatok, de kb. 10 percem volt, hogy beleolvassak az elmúlt napokba, így nem tudok nagyon írni.

Vigyázzatok magatokra!

Sziasztok!

Kép
Kép
tina82

Sziasztok!

Évi77
Pacalpöri talán a következő héten lesz :lol:

Fleur
Rolinál a várva várt súly már rég megvan, amiatt már 2 hete itthon lehetne :(

Juca
Roli élete érdekében nem tehetem meg, hogy saját felelősségre hazahozom. Ha egy sima megfázásról lenne szó... de Rolinál még az is problémásabb lehet néhány éves koráig.

Lányok
Nagyon sajnálom, hogy ennyire felhúztam mindenkit a történtekkel, ne haragudjatok! Legközelebb meggondoltabb leszek, legalábbis megpróbálom!
Úgy fer, hogy folytassam a sztorit, és elmeséljem a másik oldalt is, amit ma tudtunk meg: mindenre van magyarázat, válasz! Igaz,
több kézen (szájon) ment át a válasz, meg ilyen hátulról mellbe megoldással. Na ennek tényleg nem így kéne működnie.
Gyümölcsöt csak 2 napig kapott Roli, hétvégén, szombat és vasárnap minden kajájába. Azóta nem. Állítólag azért, mert a gyümölcsben vannak bizonyos ásványi anyagok, amiket most nem kap meg, a méhben megkapott volna, és a tápszer sem tartalmazza. Ezt pótolandó kapta a gyümölcsöt.
Ami az adagját illeti: a koraszülött babák idővel rettentő étvággyal rendelkeznek, képesek lennének az adagjuk 1,5-szeresét, akár 2-szeresét is megenni, mert bennük van az ösztön, hogy fel akarnak zárkózni. Csak hogy híznak az jó, de a belső szerveik nem bírnák azt a megterhelést, amit a hirtelen, nagy súlygarapodás eredményezhet. Ezért itt a rend az, hogy amikor a babák elérik az 50 ml-t/adag, akkor szigorúan 21 napig ennyit kapnak, és ezután emelnek megint nagyon kis adagokban. Rolinak szombaton lesz a 21. napja. Hát kíváncsi leszek utána...
Mindenesetre mindkét magyarázat maximálisan elfogadható a számunkra és logikus! Orvosilag alá van támasztva! Megnyugodtunk!
A kérdés bennünk csak az, hogy mért nem lehetett ezt elmondani nekem, amikor beszéltem a doktornővel tegnap???? Megértettem volna akkor is. További kérdések, hogy mi ezt megtudtuk ugye, de akiknek szintén nincs elmondva és nincsenek kapcsolataik, azok honnan tudják ezeket? És hogy amikor hazaadják a babáikat, figyeljenek oda az adagokra, mert baj lehet a hirtelen súlygyarapodásból? Ők honnan tudják????? Kíváncsi leszek, ha Roli hazajöhet, elmondja-e a főorvos az instrukciókat.
Egyébként Roli tegnap 2400 gr volt ma megint esett a súlya, 2360 gr. Nagyon édes volt ma, nem sírt sokat, sőt délelőtt megint ébreszgetni kellett kajálásra, és utána sem sírt mikor eljöttem, és este se. Este csak nézelődött csöndben, hallgatta ahogy beszélek hozzá. Mondta nővér, hogy ez most neki a játékidő lenne, dehát ugye nem maradhatok ott vele játszani, amíg ő szeretné :(((((((
A mai sokk az volt, amikor mentünk be és a férjemet nem engedte be a nővér. Mert hogy házirend, hogy etetéskor apuka nem jöhet be. Tény, hogy ki van írva. De Rolinak kell az oxigén, tehát nem tudom kivinni az ablakhoz. Az ilyen babákhoz pedig be szokták engedni az apukákat is. Másik anyuka sem szoptatott, tehát nem értjük, a cumisüveges etetést mért ne nézhetné az apuka... Szegényt annyira sajnáltam! És nekem is jobb, ha Ő is ott van, mert amúgy is ritkábban látja jóval, mint én, és tudom, hogy hiányzik neki is. Amikor kivittem neki az ablakhoz (nővér megengedte), könnyes lett a szeme :( Borzasztó volt látni, nagyon sajnáltam! Szal ezt meg nővér válogatja? Nem értem, meg fogom kérdezni ezt is, mert ez így nem jó. Ha Roli még 3 hétig bent lesz, akkor apuka 3 héten keresztül csak pillanatokra láthatja üvegen keresztül a kisfiát? :cry:
Kérdeztétek az oxigént: igen, még kell neki, még nincs rendbe a tüdeje, enélkül nagy baj lenne. Itthon nem tudnám neki biztosítani, és nem is lenne biztonságba sem, a légzésfigyelő ehhez kevés. Ezért maradnia kell a kórházban.
Másik kórház a környéken legközebb 74 km-re van, eszem ágában sem lenne átvitetni, mert így legalább láthatom napi 2-szer és etethetem. Azt még kevésbé bírnám, ha nem így lenne. És lám, valóban megvan mindennek az értelme, csak nem tom, mér kell hülyének nézni a szülőt, vagy félig (se) tájékoztatni.
Beköltözés a kórházba továbbra sem lehetséges, mint ahogy valószínüleg semmilyen más intenzív osztályra sem költözhet be a szülő a gyerekéhez. Ez nem gyerekágy egy szülészeten!
Abban bízom, hogy valóban a nehezén már túl vagyunk, és kevesebb van vissza a kórházi létből, mint ami eltelt. Roli ma 7 hetes, 2-3 héten belül csak hazajöhet már!
Mégegyszer ne haragudjatok rám, hogy felidegesítettelek, félrevezettelek benneteket! Nem volt szándékos :!: :!: :!: :oops:

Jó éjt!

Tündi
tündi30

Tündi!

Egy dolgot tisztázzunk. Egy pillanatra sem rajtad bosszankodtam, hanem a történteken, az intenzíven, a hozzáálláson... :-(

Jöjjön haza mielőbb Roli, azért drukkolok!

tjuca

Tina
Köszi :) De azért kicsit látszik képet is dobhatnál :) nem sokáig marad így :)

Tündi :(
Jajj ezt nem tudtam. Akkor nagyon sok ++++ energia, hogy megerősödjön a kis tüdeje.
Azért ez még mindig kiakasztó, hogy nem mondanak semmit és mindent infórmációt úgy kell kikönyörögni
az orvosokból. Nem tudom ez miért jó így..remélem most már ritkábban történnek veletek ilyen dolgok.

Azért megjegyezném van + példa is, barátnőmék 4 hónapos kisfiát a SOTE II-n műtötték és nagyon sokat
benéztek az orvosok a picihez és mindent elmagyaráztak neki, hogy mi miért történik. Ennek kellene a
normálisnak lennie. Nem is értem miért van az, hogy egyik helyen így van, a másik helyen meg úgy.

KépKép
KépKép
fleur

Tündi!
Ahogy Juca is írta, mi nem rád vagyunk kiakadva, hanem amiket írtál arra, a helyzetre, a hozzáállásra!Nyugodtan írj le nekünk mindent. :wink: , ami kikívánkozik belőled.
Hát hogy az almában mi van, ami a tápban, meg a gyógyszerekben nincs, azt nem tudom, számomra akkor is furcsa, hogy adtak neki.
Azt is értem, hogy ez intenzív o., de a ygerekágyon, vagy belgyógyáaszaton nincs magán szob, vagy sima ágy, ahol ellennél?Én erre gondoltam.Még ha fizetős is.
74 km? az tényleg sok, azt hittem van közelebb is.
Hogy a párodat mikor engedik be, az szerintem is nővér függő. :(
De az a lényeg, hogy Ti elfogadtátok a helyzetet, és megnyugodtatok. :)
Nagyon kívánom, hogymielőbb hazaengedjék Rolit!!!!Remélem már nemkell heteket várnotok!

Tina!
Fotó jöhet! :wink:
Babóca mozgásait nem érzed még?
Jó pihizést, férjednek jó munkát!

Emili már jobban van, múlnak a kiütései, este kapott Fenistil cseppet, így aludt éjjel,csak 2x kelt fel, reggel 8ig aludt. :D
És most is durmol.Viszont a tápival továbbra is küzdünk, nem nagyon akarja enni. :( Már arra is gondoltam, veszek neki kecsketejet, dehát az is csak nyres állati tej. :?

Kép
pankaa

Panka!

Nálunk is volt 3 napos láz, és rondák voltak a kiütések, de asszem három nap alatt elmúltak, olyan gyorsan, mint ahogyan jöttek. :wink:

tjuca

Sziasztok!

Csak beköszönök már egy pillanatra, mert holnap elutazunk 1 bő hétre. Vasalgatok még, utána kezdem a pakolást. Apa még melóban intézget 1-2 dolgot, miután aludt vagy 1,5 órát itthon ... Mikor szóvátettem, hogy na, ez az amit én már 4 hónapja nem tudok megtenni, hogy csak fogom magam, tojok mindenre és alszom, akkor csak nézett némán, mint a sült hal. Komolyan mondom, néha úgy érzem, hogy Apát "megnevelni" nehezebb feladat, mint Timcsát "felnevelni" ... Na, de nyaraláson nem lesz kilbúvó, ott Timcsa lesz a főnök, 1 szobában leszünk mind, ha Timcsa úgy gondolja, hogy most játék, kacagás és kurjongatás (iszonyat hangerőn és hangszínen tud visongatni) van, akkor Apa hiába akar majd aludni, nem fog tudni!!! :twisted:

Tündi!

Sajnos ez a magyar eü! Tájékoztatás nuku. De nem csak a szülőket nem tájékoztatják, a dokik egymást sem. Én szülés végére belázasodtam, ezt ugye felvezették a kórlapomra. DE! a csecsemősöknek már nem mondták, viszont nagyon fontos infó, mert timcsát emiatt vitték fertőzést néző vérvizsgálatra ... Aztán az is a zárójelentésből derült ki, hogy a gyerek nyakán volt a köldökzsinór ... Mikor elvitték, hogy vénát szúrjanak neki az antibio. adáshoz a nővér csak közölte, hogy elviszi, de hogy miért, mit kap azt már nem mondta, s mikor rákérdeztem, hogy mi volt a baj, bunkó módon ennyit mondott: Az, hogy Anyuka belázasodott! Igen, a bunkó anyuka, direkt kicseszésből lázasodott be, hogy utána kezelni kelljen a gyerekét és 6 (!) db vénát szúrjanak rajta, mire 1 sikerül ... Sajnos fel kell kötni a gatyamadzagot és mindennek utána nézni, utána kérdezni, utána olvasni. Én a terhességem alatt szinte már letehettem volna a szülszeti szakvizsgát, most a gyerekgyógyászira hajtok! :cry:
Tényleg az az egyetlen megoldás, ha az ember észnél van és mindent kérdez, kitapos, kikövetel és amint lehet, inkább hazahúz gyógyulni, mert a kórházban mindent lehet, csak azt nem ...
Persze én sem vagyok illyen heves vérmérsékletű, inkább csak a szám nagy. Apa mindig mondta is, hogy megalapíthatom a Kismamák érdekvédő egyesületét ...

Szorítok nagyon Rolinak, hogy fejlődjön továbra is ilyen ügyesen, mint eddig. Hogy Ti is egyre több "jogot" kapjatok a saját gyereketekhez és hogy mielőbb hazavihessétek!

kacsa14

sziasztok lányok mondom a hirt hogy 2csikosat teszteltem :) remélem akiknek esedékes azok is 2 csikosat tesztelnk
e.andrea

Sziasztok!

Juca
Tudom, hogy nem rajtam bosszankodtatok! Köszi a drukkot, jó lenne, ha ezen múlna.

Fleur
Persze hogy van jó példa is, különben megőrülne az ember.
Azt hiszem te kérdezted tegnap a sérvét, lágyék sérve van, ami nem olyan súlyos egyenlőre, láttam Roliénál nagyobbat is. Hát majd csak a műtéten is túlleszünk egyszer.

Pankaa
Nem helyi lakosok számára oldható meg az, hogy anyuka bent aludjon valahol a kisbabával. De mivel mi helyben vagyunk, ez nem működhet – házirend! Amit elolvastam ma újra, és az van benne, hogy ETETÉSRE csak az anyuka mehet be. De ha nem etetés idejében megy a férjem? Akkor be kell hogy engedjék. Igaz, az is le van írva, hogy ágyból kivehető babákat az ablakon keresztül mutatnak meg a családtagoknak. Csak azt nem tudom még mindig, hogy Roli így az oxigén-függősége miatt most akkor ágyból kivehetőnek vagy nem kivehetőnek minősül-e. Meg akartam kérdezni ma a doktornőt, de csak néhány pillanatot tudtam vele beszélni. Holnap újra megpróbálom.
Emilinek másik fajta tápszert nem próbáltál? Milyen kap most?

Kacsa
Nagyon jó pihenést kívánok nektek! Érezzétek jól magatokat!
Néha én is úgy érzem – némi túlzással – hogy nőgyógyász már simán lehetnék. A gyerekgyógyászit még nem merném bevállalni, de majd összedolgozunk :)

E.Andi
Gratulálok! Mikor mész dokihoz? :)

Roli ma nagyon édes volt, délelőtt is meg délután is szépen elaludt nem sokkal kaja után. 2430 gr :) Most kezd már figyelni a környezetére, ma a macijával szemezett, a nővér mellé fektette. Veszek neki valami kis méretű, szép szines játékot, amit elnézegethet, ha nem vagyok ott, hátha leköti.
Albumot frissítettem, vannak új képek, főleg a második oldalon.

Szép estét nektek!

Tündi
tündi30

Tündi
megnéztem a képeket. Aranyos Roli, látszik hogy sokat fejlődött. Jó nézni, ahogy tartod a karodban és odabújik hozzád. Azért reméljük apukát is beengedik időnként, hogy ő is kézbevehesse, megsimizhesse Rolit. Hamarosan el fog jönni a várva várt nap, és hazavihetitek. :lol: :lol: :lol:

Panka
sajnálom ezt a tápi dolgot. Úgy látszik nem minden fogára való. De a te főztöd igen. :wink: Előbb-utóbb úgyis csak azt fogja majd enni. (persze tudom, az még odébb van. :wink: ) A víz alatti babauszis képek nagyon tutik. Látszik hogy élvezi a kiscsaj.

Kacsa
jó nyaralást! remélem azért tudtok pihenni is. (ezek szerint otthon nem egy szobában vagytok? mi még igen, mind a 3-an. ha kész lesz az ágyunk, átköltözünk a nagyszobába. furcsa lesz, hogy Máté nem lesz mellettünk. meg kell majd szokni, Máténak is.)

Virág baba
boldog első szülinapot!
Üzenjük Anyának, hogy írjon bővebben is néha.

Lányok, azt hiszem Máté előbb fog megtanulni beszélni, mint járni. Rettentően tetszik neki a saját hangja. Egyfolytában nyomja a dumát, ha jó kedve van. dejdejdejdej...dedede stb. Ma fel is vettem egy rövid videóra, csak a hangja miatt, úgy hogy ne lássa hogy veszem. (mert különben abbahagyja, ilyenkor jobban érdekli a fényképezőgép.)
Ma este a fejünk felett gyakoroltak a 20-ai légiparádéra. :evil: volt itt minden: helikopter, vadászgép, alacsonyan szálló utasszállító. Szerencsére Máté nem ilyedt meg, de azért figyelte, hogy honnan jön a zaj. (pár hete a falunapon, ahol voltunk, volt egy kisebb tüzijáték, de az sem zavarta, aludt mint a bunda.)

Kép

Kép
syrynx

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?