Sziasztok!
Évi77
Pacalpöri talán a következő héten lesz
Fleur
Rolinál a várva várt súly már rég megvan, amiatt már 2 hete itthon lehetne
Juca
Roli élete érdekében nem tehetem meg, hogy saját felelősségre hazahozom. Ha egy sima megfázásról lenne szó... de Rolinál még az is problémásabb lehet néhány éves koráig.
Lányok
Nagyon sajnálom, hogy ennyire felhúztam mindenkit a történtekkel, ne haragudjatok! Legközelebb meggondoltabb leszek, legalábbis megpróbálom!
Úgy fer, hogy folytassam a sztorit, és elmeséljem a másik oldalt is, amit ma tudtunk meg: mindenre van magyarázat, válasz! Igaz,
több kézen (szájon) ment át a válasz, meg ilyen hátulról mellbe megoldással. Na ennek tényleg nem így kéne működnie.
Gyümölcsöt csak 2 napig kapott Roli, hétvégén, szombat és vasárnap minden kajájába. Azóta nem. Állítólag azért, mert a gyümölcsben vannak bizonyos ásványi anyagok, amiket most nem kap meg, a méhben megkapott volna, és a tápszer sem tartalmazza. Ezt pótolandó kapta a gyümölcsöt.
Ami az adagját illeti: a koraszülött babák idővel rettentő étvággyal rendelkeznek, képesek lennének az adagjuk 1,5-szeresét, akár 2-szeresét is megenni, mert bennük van az ösztön, hogy fel akarnak zárkózni. Csak hogy híznak az jó, de a belső szerveik nem bírnák azt a megterhelést, amit a hirtelen, nagy súlygarapodás eredményezhet. Ezért itt a rend az, hogy amikor a babák elérik az 50 ml-t/adag, akkor szigorúan 21 napig ennyit kapnak, és ezután emelnek megint nagyon kis adagokban. Rolinak szombaton lesz a 21. napja. Hát kíváncsi leszek utána...
Mindenesetre mindkét magyarázat maximálisan elfogadható a számunkra és logikus! Orvosilag alá van támasztva! Megnyugodtunk!
A kérdés bennünk csak az, hogy mért nem lehetett ezt elmondani nekem, amikor beszéltem a doktornővel tegnap???? Megértettem volna akkor is. További kérdések, hogy mi ezt megtudtuk ugye, de akiknek szintén nincs elmondva és nincsenek kapcsolataik, azok honnan tudják ezeket? És hogy amikor hazaadják a babáikat, figyeljenek oda az adagokra, mert baj lehet a hirtelen súlygyarapodásból? Ők honnan tudják????? Kíváncsi leszek, ha Roli hazajöhet, elmondja-e a főorvos az instrukciókat.
Egyébként Roli tegnap 2400 gr volt ma megint esett a súlya, 2360 gr. Nagyon édes volt ma, nem sírt sokat, sőt délelőtt megint ébreszgetni kellett kajálásra, és utána sem sírt mikor eljöttem, és este se. Este csak nézelődött csöndben, hallgatta ahogy beszélek hozzá. Mondta nővér, hogy ez most neki a játékidő lenne, dehát ugye nem maradhatok ott vele játszani, amíg ő szeretné
((((((
A mai sokk az volt, amikor mentünk be és a férjemet nem engedte be a nővér. Mert hogy házirend, hogy etetéskor apuka nem jöhet be. Tény, hogy ki van írva. De Rolinak kell az oxigén, tehát nem tudom kivinni az ablakhoz. Az ilyen babákhoz pedig be szokták engedni az apukákat is. Másik anyuka sem szoptatott, tehát nem értjük, a cumisüveges etetést mért ne nézhetné az apuka... Szegényt annyira sajnáltam! És nekem is jobb, ha Ő is ott van, mert amúgy is ritkábban látja jóval, mint én, és tudom, hogy hiányzik neki is. Amikor kivittem neki az ablakhoz (nővér megengedte), könnyes lett a szeme
Borzasztó volt látni, nagyon sajnáltam! Szal ezt meg nővér válogatja? Nem értem, meg fogom kérdezni ezt is, mert ez így nem jó. Ha Roli még 3 hétig bent lesz, akkor apuka 3 héten keresztül csak pillanatokra láthatja üvegen keresztül a kisfiát?
Kérdeztétek az oxigént: igen, még kell neki, még nincs rendbe a tüdeje, enélkül nagy baj lenne. Itthon nem tudnám neki biztosítani, és nem is lenne biztonságba sem, a légzésfigyelő ehhez kevés. Ezért maradnia kell a kórházban.
Másik kórház a környéken legközebb 74 km-re van, eszem ágában sem lenne átvitetni, mert így legalább láthatom napi 2-szer és etethetem. Azt még kevésbé bírnám, ha nem így lenne. És lám, valóban megvan mindennek az értelme, csak nem tom, mér kell hülyének nézni a szülőt, vagy félig (se) tájékoztatni.
Beköltözés a kórházba továbbra sem lehetséges, mint ahogy valószínüleg semmilyen más intenzív osztályra sem költözhet be a szülő a gyerekéhez. Ez nem gyerekágy egy szülészeten!
Abban bízom, hogy valóban a nehezén már túl vagyunk, és kevesebb van vissza a kórházi létből, mint ami eltelt. Roli ma 7 hetes, 2-3 héten belül csak hazajöhet már!
Mégegyszer ne haragudjatok rám, hogy felidegesítettelek, félrevezettelek benneteket! Nem volt szándékos
Jó éjt!