Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
monyo!
Ezt a rafaellot én is ki fogom próbálni. Ma már nem, de holnap apát elküldöm a boltba hozzávalókért és megcsinálom. Ez legalább olyan, amit Bogi is tud csinálni majd velem együtt.

Szia Nalla!
Nálunk sem tudja a család, hogy közeledik a babaprojekt.
A szüleim többet tudnak, mint anyósomék, de ez mindennel így van. Anyukámmal mindent megbeszélünk, ezt is. Anno apukám vitt el az orvoshoz (akkor derült ki, hogy Bogi máris a méhemben van), mert a férjem dolgozott s messze volt.

manya!
Te is tegyél már föl képet a gyermekeidről? Mutasd meg nekünk Miksát és Maját!

nita!
Te sem feledkezz meg a képekről!

Anita
Kép

Kép
gani

Úristen, most vettem észre, hogy az előző levelemben az ijedve-t ly-nal írtam, nagyon ciki 8)
nagyon szégyelem magam
mmanya
mmanya

Monnyo!
De jó neked, hogy cukrász vagy! Hozzád költözhetek? :lol: :lol: Leírnád a jaffás süti receptjét?

Nalla!
Nálunk tudják, hogy akarunk másodikat, de nincsenek elragadtatva az ötlettől, mert elég húzós volt a terhességem vége és a szülés is, így féltenek.

Mmanya!
Szerintem nincs későn 35 évesen szülni! Akkor még pont jó! Mondjuk 37-38 évesen már nagyon meggondolnám, de most még bátran belevágok. Azt beszéltük meg a párommal, ha jövőre nem sikerül összehozni a babát, akkor Marci egyke marad. Szóval nagyon fogunk igyekezni

Marciról vannak képek a www alatt.

Kima
Kép
Kép
kima75

monyo máté 4 és fél ora alaat lett meg..... :lol:
gani az előző oldalon van fennt kép mátérol.... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Jaj de szép a Marci baba!!!!!!! :D :D :D
zénéildi

gyönyörű a marci babó!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Én is szeretem a Raffaellot :lol:

Gyönyörű Marci baba!

Nita, akkor gyors szülésed volt :wink:
Vendég

utolag visszagondolva igen gyors szülésem volt.....de akkor hosszu óráknak tűnt az idő..... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

nita!
Jajjjj! Bocsi! De hülye vagyok, hát még irigykedtem is a természetes szülésedre! Na jó, az agyam a régi :oops:
Nem semmi gyors volt a szülésed! Van egy barátnőm, a 4200 és 4400 gramos lányait 20 hónap különbséggel, szinte egyformán 4 óra alatt szült meg. Jó neki. Vannak akik meg olyan sokáig vajúdnak.
Mondjuk én abszolút nem tudom, milyen a vajúdás, hisz egyetlen fájásom sem volt

Manya!
Eltűntek a vonalzóid! :shock: :cry: :cry: :cry:

Anita
Kép

Kép
gani

Tiszta béna vagyok. A sírós pofikat a fájásaim hiányolása utánra tartogattam. Azért nem kéne megsiratnom Manya vonalzóit :?

Anita
Kép

Kép
gani

Gani, majd a következőnél sikerülni fog a természetes úton szülés :wink:
Vendég

Sziasztok!

Nalla!Én is üdvözöllek köztünk! :lol:

Kima,Nita!Nagyon tündéri a kisfiatok! :D

Monyo én is irigyellek,hogy cukrász vagy!Bár így se vagyok egy vékony alkat,de imádom a sütiket! :oops:

Ja,itt az almás-fahéjas muffin recept!

-22 dkg finomliszt
-1 kávéskanál sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-1 kávéskanál őrölt fahéj
-1 citrom
-8 dkg cukor
-1 db tojás
-15 dkg natur joghurt
-1 dl olaj
15 dkg alma

A lisztet,sütőport,szódabikarbónát,fahéjat egy tálba összekeverem.Belerakom a citrom lereszelt héját.
Egy másik tálba a cukrot,tojást,joghurtot,olajat rakom és kézi habverővel jól összedolgozom.
Almát héjastól lereszelem,kevés citromlével megcsöpögtetem.
A két tál tartalmát és a reszelt almát összekeverem és kibélelem a muffinformákat vele.
Kb 12 db lesz belőle.200 fokon 20 percig sütöm.

Mindenkinek jó étvágyat hozzá! :lol:

Szülés: Én még nem szültem,de vegyes tapasztalatokat hallottam.Én személy szerint kicsit parázok tőle.De ha fájni is fog,biztos minden fájdalmamat elfelejtem,ha a babát már a kezemben fogom. :)

Nita!Na,milyen a szemcsi?Megszoktad már?
sziszkó29

Sziasztok!

Nekem Bogi születése egy merő rémálom volt.
Mikor már megszületett és 3. nap a rendes kórteremben feküdtem, röhögni támadt kedvem saját magamon. Ki is tört a szobában az össznépi jókedv, mikor elmeséltem, hogy mennyire felkészültem a szülésre. Egy ölnyi könyvet kiolvastam a szülés folyamatáról+az anno megtanultak alapján minden percben tudtam volna, hogy hol jár a bab és, hogy ezután mi következik. Erre idő előtt jóval, fájások előtt jóval, császáros lettem. Ezenfelül felkészültem a túlhordásra. Tudtam hétről hétre, mikor, mit érezhet odabenn Bogi Cica, miket kell tennem, hogy befolyásoljam a túlhordás kellemetlen velejáróit.
Úgyhogy mindent tudtam a természetes szülésről meg a túlhordásról. Erre fel idő előtt, császárral született meg a lányom :lol:

Anita
Kép

Kép
gani

Gani!
Miért kellett nálatok idő előtt császár?
Nálunk is idő előtt jött a gyerek császárral.

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziszkó!
Köszi a receptet. :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Kima!
3/3-as toxémia, már nem volt szívhangja Boginak.
Nálatok?

Anita
Kép

Kép
gani

Gani mi az a toxémia? :oops:

Kedves anyukák, légyszi okítsátok a leendő anyákat!
zénéildi

Ildi!
Terhességi mérgezésnek is szokták fordítani latinról. 3 fő tünetegyüttessel jár
1.magas vérnyomás
2.fehérjevizelés
3.vizenyő testszerte
A terheség 3. szakaszát érint általában. Ha mindhárom tünet jelentkezik, indokolt a kórházi ápolása a kismamának. A vérnyomás emelkedése és tartósan magas értékek mutatása rendkívüli módon roncsolja a lepény funkcióját. Ennek következtében a baba nem jut megfelelő tápanyaghoz, sorvadni kezd. Bogi a 37. hét első napján született 2500 grammal. A súlyát a korábbi uh-okat figyelembe véve, kb.34 hetes korúnak tippelték.
Ezért volt ilyen pici :( :cry:

Anita
Kép

Kép
gani

Gani, toxémia nem lehetett jó élmény, de a kövi babánál minden rendben lesz :wink:
Vendég

Kitty!
Nem is maga a toxémia volt a gáz. Az, hogy úgy született meg a lányom, hogy teljesen egyedül voltam az örömömmel :cry: Nem tudtam még telefonálni sem. A nővéreket hibáztatom. Én is ápolónőnek tanultam. Tudom, mivel jár ez a szakma. Mégis azt mondom, egyáltalán nem voltak segítőkészek.
Mindegy. De tesóbabánál elterveztük, hogy apa mobil lesz a 37. héttől. Utolsó hónapban már nem fog dolgozni és kb. születés után 1 hónapig itthon marad majd velünk.

Anita
Kép

Kép
gani

Gani!
Nekem is toxémia. 36 hétre született Marci, én 3 napot voltam intenzíven. De mostmár rendben vagyunk. Remélem a második terhességnél nem jön elő. Marcival a 32. hét körül kezdődtek a tünetek, csak én buta voltam és nem mondtam a dokinak. Mire eljutottam a dokihoz már 180/120 volt a vérnyomim és ++++-es a vizelet és rossz volt a májfunkció. A hab a tortán a császár végén fellépő görcsroham volt, de a lényeg, hogy túléltük. De végül szerencsém volt, mert ha a toxémia korábban jön elő, akkor akár a gyerek is rámehetett volna.... Bár egyik barátnőm, aki egészségügyis, az a tünetek alapján azt mondta, hogy szerinte ez nem toxémia, hanem Hellp szindróma volt. A görcsroham miatt és a májfunkciók romlása miatt gondolta.

Kima
Kép
Kép
kima75

Azért az meglepő, hogy milyen sok a toxémiás és nem szúrják ki időben a védőnők/orvosok. Én szerdán hívtam a dokimat, hogy valami nagyon nincs rendben. Akkor már nagyon fájt a hasam a bordáknál, ( én azt hittem, hogy a gyerek beakasztotta oda a lábát és ezért nem is szóltam senkinek, pedig akkor már egy hete fájt. A páromnak mondtam is, hogy a fia úgy betette oda a lábát és már el sem akarja venni. ). Később mondták, hogy nem a gyerek lábát éreztem, hogy az fáj, hanem a májammal volt valami. Szóval szerdán bementem a kórházba, csütörtökön volt reggel egy vérvétel és amint meglett az eredménye azonnal ki is vették a gyereket.
Szóval leendő első gyerekes anyukák: nagyon figyeljetek a tünetekre és ha bármi furcsát éreztek, azonnal szóljatok az orvosotoknak. Ez nagyon fontos. Így van Gani?

Kima
Kép
Kép
kima75

Nita!
Nagyon tündéri kisfiad van. Annyira aranyosan kacag a tortája mellett :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Gani de jó, hogy nálatok Apa megtudja oldani, hogy ilyen sokat veletek legyen!!! Nálunk pillanatnyilag nem működne, és szerintem két év múlva sem :cry: Náluk évente van a nagy leállás (aug-ban), és ennyi. Vagy úgy kell majd csinálni a gyerkőt, hogy aug-ban szülessen :wink: :lol:

Kima, jó az avatarod :wink: Nekem a malacka a kedvenc állatom. Van itthon egy csomó :lol:
Vendég

Huh, hát nem semmi, kész életveszély a terhesség! Annyi minden előjöhet, hogy belegondolni sem merek. Inkább nem kérdezek többet mert minél többet tudok annál parásabb leszek..bár az se jó ha homokba dugom a fejem. :idea:
Nita, Kima, Gani! Hogy lehet úgy végigcsinálni a terhességet, hogy nem izgulod végig?
zénéildi

Ildi!
Szerintem mindenki izgul a terhesség alatt. Izgulsz, hogy jók legyenek az uh eredmények, hogy az AFP ne legyen rossz. stb. Én nem ismerek olyan kismamit, aki ne izgult volna a terhessége alatt.
Nem életveszély a terhesség. Az egy normális állapot, csak van amikor nem úgy sikerül minden ahogyan azt szeretnénk. Ere szoktam mondani, hogy ezzel az erővel ne menjünk ki az utcára, mert a fejünkre eshet egy tégla :D Ahogy Gani is írta: a toxémia sem gáz, ha időben észreveszik! Ezen nem szabad izgulni :D
Inkább kérdezz és tudj meg minél többet, mert én pl azért kerültem bajba, mert nem kérdeztem és nem tudtam, hogy mire kell odafigyelni és mikor kell szólni a dokinak.
Másrészt a terhesség egy csodálatos dolog, hatalmas élmény :D

Kitty!
Köszi :D Én is imádom malackát :D

Kima
Kép
Kép
kima75

Köszi Kima! Amúgy nem vagyok alapból parás, csak hát ismeretlen helyzet előtt állok..
Csajok nekem most 19 napos a ciklusom, ez elég gáz, eddig nem volt semmi gond, ne most kezdjen el vacakolni! Mondjuk, ezt most az első alkalom, szerintem még nem kell agódnom, ugyen :?: :!:

Kitty, Kima! Nekem igazi malackáim vannak, méghozzá tengeri! Nagyon cukik, most ők a "gyerekeink" :oops: Vörös és Fekete, mint az ismert regényben. Ha meggyógyul a fényképezőgépünk, csinálok róluk képeket és megmutatom! Nektek van valami élő állatkátok?
zénéildi

Ildi!
Nekünk kutyáink vannak :D

A ciklusod miatt én nem izgulnék. Ha esetleg többször is rendetlenkedik, akkor érdemes esetleg valami bogyó után nézni.

Ti próbáltok valamit, ami majd elősegíti a babásodást (pl.: hőmérés, lh teszt, vagy valami gyógybogyó....)?

Kima
Kép
Kép
kima75

Sziasztok!

Folyamatosan olvaslak titeket de sajnos mire írnék addigra olyan álmos leszek hogy elmegy a kedvem.Most hajnalban dolgoztam a héten.

nekem sajnos már csak egy tengeri malacom van. de őt nagyon szeretjük.
Kima: igazad van sajnos a terheséggel együtt jár sok rizikó is. De megéri szerintem a végeredmény számít úgy is, :lol:

Kép
zuzmo4
Érd

Sziasztok! irtó rendesek vagytok, klassz csapat alakul itt :D

Monyo, én is irigykedem, hogy cukrász vagy! Én nagyon szeretek főzni, de sütésben nincs sok sikerélményem, pedig nagyon édesszájú vagyok...*most is itt figyel a csoki*

Jártam szülésfelkészítőre, szülőpozíciós jógára, de egyet mondhatok, az éles helyzetben, mintha megnyomtak volna a fejemben egy control delete-t, semmi nem jutott eszembe, még egy jól begyakorolt légzés sem :D A jógán remekül működött, hogy apuka itt betámaszt, ott felhúz, amott masszíroz, de az biztos, hogy én a vajúdás beindulásakor nem bírtam elviselni senki érintését, totál antiszociális lettem, mindenki húzzon el, de gyorsan jelszóval 8)

Kép
Kép
nalla

sziasztok.

nem olyan irto jo am cukrasznak lenni,pl soha nem kapok szulinapi tortat :cry: Meg ugy altalaban en csinalom a rokonsagnak a sutit pedig nekem mase sokkal jobban esik.

ez a toxemia eleg szornyen hangzik :shock:

gani szerencsere se Boginak se neked nem lett bajod.azert gondolom nem volt egy kellemes dolog.

ildi hogy hivjak a malackaid?szerettem volna en is de a parom nem engedi :? nekunk 2kutyank,2macskank,1 horcsogunk es parszaz halunk van.

nalla legtobb esetben az a baj a sutessel hogy altalaban nehezebb dolgoknak fognak neki az asszonyok es ha nem sikerul tokeletesen akkor ugye nagy a csalodas.Mindig az egyszerubb dolgokkal kell kezdeni eloszor pl olyan sutiket amiket nem kell sutni azon nincs igazan mit elrontani.

Kép
monyo83

Egyenlőre még nem gondolkodtam semmin, ami a babásodást elősegíteni. Én azt terveztem, hogy az első próbálkozós hónapban minden este akciózom férjecskémmel a siker érdekében! :lol: :roll: :oops: 8)
zénéildi

Monyo az jó ha ilyen sok állatkátok van! De hát ennyi mellé igazán észre sem venné a párod a malackákat! :wink:
Az enyémek neve Vörös és Fekete. Persze a színük miatt, igaz póbáltunk nekik másik nevet adni,de mindig így szólítottuk őket ezért rajtuk maradt.
zénéildi

ildi a kevesebb neha tobb. :lol: a mindennapi akcio sem tul jo am :lol: neha pihenni kell hogy ujratermelodjenek a spermiumok.

Kép
monyo83

nem hiszem hogy a parom megengedne a malacot,talan majd egyszer de az nem most lesz.
az en horimet Rety-nek hivjak. :lol:

Kép
monyo83

Monyo!
egy kis szakmai kérdés. Minden piskótámnál az történik, hogy gyönyörű magas a sütőben. Amikor elkészült kiveszem, még akkor is magas, d egy perc múlva jól leereszt. Ezt miért csinálja? Ízre így is finsi, de miért nem marad magas??

Gani!
Ti milyen babakocsit használtatok, amikor a gyerek már olyan félév körül volt? Mi vettünk egy "modern" babakocsit és a Marci már alig fér el a mózesben, de még ülni nem tud. Az ülő része dönthető, de annyira nyitott, hogy télen használhatatlan. Így most vennem kell egy másikat, de most próbálok tapasztalatokat gyűjteni, mert nem kellene 5 babakocsi mire eléri a 2 éves kort :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kima75 2008.11.28 13:27-kor.

Kima
Kép
Kép
kima75

kima mit teszel bele hogy csinalod?

Kép
monyo83

Hello itt vagyok végre.
Nem tudtam írni, mert ezen a részen a topikfelsorolás jelent meg állandóan. :evil:

Kima!
Milyen paraméterekkel született Marci?

Jaj lányok! Nehogy ijesztgetésnek vegyétek a Mi esetünket! Nem erre kell felkészülni! Egy normális lefolyású, egészséges terhességre kell berendezkedni. Tisztában kell lenni minden olyan állapottal, ami veszélybe sodorhatja a mamát és babát egyaránt, de nem az az állapot az etalon! Szerintem a titok nyitja a rengeteg olvasásban van! Tudd, mikor mi történik veletek, ismerni kell azokat a jeleket, amiből következtetni lehet bizonyos dolgokra.
Én egy nagycsomó könyvet kiolvastam a terhességem alatt. Nálam bejött az ismeretszerzés. Megnyugtatott, biztos voltam benne, hogy tudok annyit, hogy rögtön észre vegyem a vészjelzéseket amiket a testem ad. Így is lett.
Mikor anno 2005 03.22-én mentem a tanácsadásra, tisztában voltam vele, hogy aznap este már a kórházban fogok aludni. NEm volt kétséges! Láthatóan sok fehérje volt a vizeletemben, magas volt a vérnyomásom, iszonyatosan vizesedtem (abnormális módon, a teljes torzulásig). Tulajdonképpen nem volt sokk,hogy be kellett mennem a kórházba. Az volt a sokk, hogy a párom épp Szombathelyen volt s mégcsak a telefonomat sem hozták be nekem.

Anita
Kép

Kép
gani

Kima!
Jaj ha azt tudnád, mennyit megnéztünk,mire kiválasztottuk a megfelelőt! Olvastam a babakocsigyártásról meg a fekvéspozíció egészségre gyakorolt hatásairól egy rahedli szakvéleményt :lol:
Kb. 200 kismamával értekeztem -e témában és mikor mentünk megvenni (35.héten, 2 héttel szülés előtt), határozottan tudtam, milyet akarok. Mi Bergont használtunk.
Szerintem 2010-ben ugyanolyat fogok venni, de remélem kékben :lol:
Maximálisan megvoltam vele elégedve! Nyáron nyitott volt, télen le lehetett zárni. Háttámláját több fokozatban tudtam állítani a fekvőtől a teljes ülőig. Sport alakzatba is átalakítható volt. Szuper. Imádtam.
Egy hátránya, hogy nagy. Hely kell neki bőven. De nálunk ez nem volt gond, kertes házban lakunk, a kocsiban is akadt helye.

Anita
Kép

Kép
gani

Monyo, ne aggódj, napközben hagyok időt az újratermelődésnek! 8)

Lányok én most elköszönök, napsütéses hétvégét kívánok mindenkinek!!!! :D :D
zénéildi

ildi én akkor azért nem izgultam mert nem volt még netünk...nem tudtam semmi hülyeséget olvasni.........szoval nem tudtam mi az hogy vetélés és parázás!!!!!!!!!!!
sajna ezeken már tul vagyok.......örökké rettegni fogok főleg ha babás leszek........ :(
köszönöm a Mátés dicséreteket!!!! :lol:
sziszko elmentettem a recepted....asszem meg is csinálom....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Húha, csajok megyünk el itthonról. Apa meglepett bennünket és gyors öltözködésre kért minket, hogy elmehessünk egy kicsit plázázni :D Bogi teljesen odáig meg vissza van. Itt rohangál és kiabálja:
De jó buli lesz :lol:

Anita
Kép

Kép
gani

gani jó vásárlást!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Gani, jó vásárlást!

Nekünk még nincs állatunk, majd jövőre lesz egy kutyi :wink: Bent nem lesz állat, mert szénanáthám van, macskaszőrre allergiás vagyok - így nem lesz bent állatka.
Vendég

milyen kutyi lesz? :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Párom farkaskutyát szeretne, én meg vmi picit. De mondjuk igaza van, hogy legyen inkább vmi "félelemkeltő" kutyi :roll:

Nektek van vmi állatotok?
Vendég

igen van két kutyánk...egy keverék:németjuhász+keverék
meg egy németjuhász!!!
de sajna z egyiktől pontosaban aa keveréktől meg kell vállnunk mert nagyon ugat és már a szomszédok is szolnak.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Az nem jó, ha a szomszédok szólnak :( Nem tudjátok odaadni rokonnak, vagy ismerősnek?
Vendég

sajna nem mert harapos...... :(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Nekünk nincs semmilyen állatunk.Pedig a kutyákat imádom.De a kertünk a nyáron készlett,szépen meg van csinálva.Tuják,szép gyepfű.És félünk,hogy ezt egy kutyus kikaparná.Én meg bezárni egy kissebb kenelbe nem akarom.Szerintem az kínzás egy állatnak.
Még mikor a szüleimnél laktam,akkor volt egy szép németjuhászom és egy pumim.A pumi olyan mint a puli,csak rövidebb szőre van.Nagyon édi volt.Most a szüleimnél egy fehér puli van.De mindíg levágják a szőrét,hogy ne legyen hosszú,mert akkor szegényeknek nagyon összeragad.

Gani!
Mit vettél?Jó volt a plázázás? :lol:

A régebbi lányok már tudják,hogy min mentem keresztül egy hónappal ezelőtt.Az újak miatt írom le,hogy október 31.-én volt egy missed ab-om.8 hetesen mentem be a kórházba uh-ra és akkor közölték velem,hogy nincs a babának szívhangja. :cry:
Szóval arra akarok kilyukadni,hogy a következő terhességemet tuti végig fogom parázni.Bár a nőgyógyászom azt mondta,ha terhes leszek,még több nyugalmat,mint eddig.Könnyű mondani. :oops:
sziszkó29

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?