Barbi
már éreztem a leveleiden, hogy lehangolt vagy mostanában. Azt hiszem, tudom, hogy mit érzel. Nekem ez az évem sok-sok mindennel telt el, hasonló cipőben jártunk, sajnos. Persze nem lehet ráhúzni egy cipőt mindenkire, ezért neked kellene megtalálnod, hogy mi az, ami a legjobban hiányzik, amire most - a sok várakozás és kűzdelem után - a leginkább vágysz. Nekem egy pszichiáter segített, dupla vagy semmit játszottam. Magam mögött hagytam mindent, eljöttem táppénzre úgy, hogy ki tudja, talán nem lesz elég a fél év, de legalább akkor pihentem fél évet, és keresek munkát utána. Én sem gondoltam volna, hogy elsőre fog sikerülni, most. Én semmi másra sem vágytam szeptemberben, mikor már túl voltunk a 4. sikertelenen, csak hogy 2 hónapot otthagyjak csapot papot. Persze ez lehetetlennek tűnt, ráadásul ki is derült, hogy perfekcionista és munkamániás is vagyok. A pszichiáter segített dönteni, annyit mondott, terápiás szempontból nagyon jót tennék magammal, ha el tudnék menni táppénzre azonnal. Persze megérti azt is ha nem, ahogy nekem jó, úgy cselekedjek. Hát, én nem akartam sehova se menni, de dolgozni sem. Végül belevágtam. Bőgtem az utolsó napomon, mert szerettem ott dolgozni, ahol voltam. Most, mindenki értünk szorított, mióta táppénzen vagyok, nagyon jól esik. És ki tudja, talán ha nem lépem ezt most meg, a lelki harcok és az elkeseredettség miatt most lehet, hogy még konfliktusaim is lennének a hanyag és nem elvégzett munkák és a lelkesedés hiánya miatt.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy tényleg pihenj. Amennyit jól esik. Nekem Sapé nyitotta fel a szemem, ez volt az első inszem, amikor otthon voltam a beavatkozás után az eredményig. Persze én most előtte is pihentem egy teljes ciklust, de nem véletlen, hogy ezt javasolják. Igen, vannak, akiknek e nélkül is sikerül. Lehet, hogy nem mi vagyunk azok. Sajnos.
Sok kitartást kívánok neked és egy nagyon nyugodt Karácsonyi időszakot a pároddal. Legyél nő és dáma egy kicsit, addig amig nem érzed azt, újra belevághattok, de az már lombik lesz. Azért én még mindig nagyon drukkolok, hogy december1-jén pozitív hírekkel gyere és örülj, hogy együtt örülhessünk veled.
Szívemből szorítok neked nagyon !
Noémi