Új privát üzeneted érkezett!

DIta,

az az elektomos hintáztató nagyon jó ötlet. Mi nem vettünk Dancinak mert azt írták rajta, hogy 11 kg-ig jó, és mi azt hittük, hogy a mi fiunk annyira gyorsan lesz 11 kg, hogy nem is tudja sokáig használni (konkrétan azt hittük fél évig sem lesz jó).
Erre még most sincs 9 kg és mindjárt 9 hós :oops: Úgyhogy a következő gyereknek tuti veszünk!
A Babavilágban is mondták, hogy ezek a ringató készülékek nagyon jók mert fejlesztik a baba agyát.

Twist,

nekünk nincs pihenő székünk, mert én a babakocsi kerekét mindig lemosom és itt van a nappaliban, én abba szoktam Dancit ültetni.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

dita: Sajnálom, hogy nincs eda. Legfeljebb kérdezd meg a gázt, van akinél az is segít, ha kell. Azért ebben a kórházban elég nomád körülmények vannak. Drukkolok, hogy könnyű szülésed legyen.
vicky79
Budapest III. kerület

MONIC
Örülök hogy jól éreztétek magatokat.
Danci egy kemény kis lurkó, számára a hideg víz sem kihívás már.
NAgyon ügyes, büszke lehetsz rá.

Nemsokára én is beszámolhatok arról hogy melyik volt a rosszabb része a szülésnek.

Amúgy visszatérve az apukás szülés részére. Tegnapi szülésznőlátogatásom alkalmával most úgy vagyok vele hogy nem is tudom hogy mit akarok, mert mondta hogy némelyik apuka nagyon idegesítő tud lenni a szülésnél és nem igazán szeretika dolgozók ha bent vannak csak ha tényleg maximális segítséget tudnak nyújtani a kismamának, de ez igen ritka. Hát a párom alapból elég idegesítő tud lenni .... tegnap azon nevettem hogy az Edit mivel ismeri sztem lehet hogy el is küldi a fenébe ha nem tetszik neki a viselkedése.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

VICKY
Gázt nem szeretnék mert pont tegnap volt a reggeli műsorban erről szó hogy nem ajánlják. Nem nézted esetleg?

dita75

Basszus úgy megy az idő, abból szoktam észrevenni hogy épp hogy hazamegy a gyerek és már megint itt van. Még van fél óra nyugim. :roll:

dita75

Mi ez a pangás???

Véleményeket kérek az új influenza elleni oltással kapcsolatban.
Nekem a doki azt mondta hogy én magamat már ne mert nemsokára úgyis szülök ne kockáztassunk de a környezetemet igen.
A párom meg is kapta mindkettőt, anyósék és anyum is aki majd sokat lesz a babával. A párom exe pedig hallani se akar hogy a gyerek be legyen oltva. Pedig jövő hétvégén meccse lesz Szlovákiában ahol meg már rendesen terjed a vírus. Most megint ki vagyok akadva mert jött itt nekem hogy ő megérti hogy én is védem a saját gyerekemet, de ő is a sajátját mert lehet hogy pont az oltásba fog belehalni! Hát teljesen kész vagyok tőle, csak ezért nem küldtem el melegebb éghajlatra és mondtam meg neki hogy akkor ide nem jön a gyerek ezentúl mert itt ült kint a Ricsi és vagyok annyira intelligens hogy a gyerek előtt nem vitatkozom. Anyósomék is teljesen ki vannak rajta bukva.
Én fújom fel nagyon a dolgot? Ti mit tennétek, mi a véleményetek? Magatoknak, kamaszgyereketeknek beadatnátok, vagy már meg is történt esetleg?

dita75

Vicky, te már 26 hetes vagy? Nagyon szalad az idő? Hogy van a méhszájad? NÉzték azóta?
Vendég

Nekem is azt mondta a nődoki, hogy a környezetem legyen beoltva, az a biztos.
De mondjuk heti kétszer kell a Pétefybe mennem és a metrón nincsnek beoltva. És a védőnőnek sem volt hangja és köhögött. Tehát elég sok bacinak vagyok kitéve. Ki tudja melyik közülük a H1N1.....
Vendég

TWIST
Majd mi is maszkban járunk mint az oroszok. De a pici fiamra nem adhatok ilyesmit! :roll:

dita75

dita: Nem láttam sajnos. Mondjuk a barátnőm azt mondta, hogy neki sem vált be, de azt hittem azért jó lehet. A Life Network-ön szoktam nézni a babanaplót és abban ajánlották. Ott (ausztrália) használnak egy elektromos stimulációs készüléket is, itt nem hallottam még ilyet. A párom sem oltatta be magát, a dokinénink nem javasolja még mindig és mi bízunk az ítélőképességében.

twist: Majd 20-án megyek dokihoz, akkor biztos megnézi. Eddig semmi görcs vagy keményedés. Szedem a 3x1 magnerotot és biztos ez is segít.
vicky79
Budapest III. kerület

dita: Ne ti vegyétek fel, érezze magát hülyén a gyerek benne. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Ditus, és ha fertőtlenítő spray-vel fújkálnám az embereket, akik rámköhögnek a metrón stb.? Szerinted megértenék?-)))) Ezt találtam ki.....
Hát szerintem a kissrácot be kéne oltatni, ráadásul mindkét típusú influenza ellen. Semmi baja nem lesz, de úgy vettem ki, hogy nagyon fogékony a betegségekre, mindig betegen jön hozzátok. Szerintem ilyen legyengülten szüksége lenne az oltásokra. Vagy kénytelen lesz maszkba járkálni nálatok.

Vicky, gratula, hogy nincs görcs, de jó! Mennyi annak a gyogyinak a magnézium tartalma? Hány mg? Én most 500 mg-osat veszek be, ha kell. Nagyon jól tud esni hasfájás idején. A 36. héttől nem szabad szedni? Hallottatok ti is ilyesmit?
Vendég

twist: Ez is 500 gr. magnéziumot tartalmaz. Azt nem tudom, hogy a 36. hét után is lehet-e szedni, majd ezt is megkérdezem. Már egy csomó kérdésem lesz 20-án a dokihoz.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, nálatok van olyan a kórházban, hogy 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni a szüléshez? Hogy a babát anyakönyvezzék.

Engem ezzel ijesztgetnek. Én majd nov. 19-én kérdezem meg a dokit erről. Jó lenne, ha nem kéne ezért is küldözgetni a páromat, vagy valakit.
Vendég

twist: Azt hiszem van, de mivel mi nem vagyunk házasok, ezért nekünk apasági nyilatkozatot kell vinnünk. De szerintem nem 30, hanem 300 nap, nem? És ezt már jobb a szülésre magatokkal vinni, mert akkor nem biztos, hogy apa nevére anyakönyvezik a babát és akkor járkálhattok utána. Egyébként szerintem ez nem kórházfüggő, vagy igen?
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok,

Dita,

hát engem meg lehet kövezni, de nálunk senki nem oltatja be magát. :oops: Én két orvost kérdeztem meg, mindkettő azt mondta, hogy inkább ne. Én hallgatok rájuk. A férjem lánya is hozott nyilatkozatot az iskolából, én őt sem oltatnám be.
Anyukám egészségügyi, napi kapcsolatban áll orvosokkal, ők is a nemet mondják. :roll:
Tavaly volt a madárinfluenza, lényegében minden évre jut valami amit a média felfúj.
Sima influenzára sem kapunk oltást, azzal is nagyon rosszak a tapasztalatok, mert aki ezután elkapja 5-ször betegebb lesz mint aki nem kapott oltást. Mert el lehet kapni oltás után is...
Ez a magán véleményem, nem akarok vitát indítani.

Maszk: nekem anyu már a szülés előtt hozott egy 100-as doboz egyszerhasználatos maszkot. És ha valaki olyan jön hozzánk akinek folyik az orra vagy náthás, én már az ajtóban ráadom. Ha nem tetszik neki akkor meg ne jöjjön.
Férjem is szokta hordani amikor meg van fázva és egyszer már rajtam is volt amikor azt hittem, hogy náthás vagyok.
Miló érdekében javaslom, hogy te is vegyél maszkot a patikában még most, mert később a férjed már úgysem fog.

Twist,

a magnéziumot tényleg csak a 36. hétig szabad szedni, mert utána már szép lassan hagyni kell, hogy beinduljanak a méhösszehúzódások amik majd a szüléshez vezetnek. És bizony a 36. hét után a keményedés teljesen normális dolog, akkor már nem kell megijedni tőle, teljesen természetes folyamat.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Danci éjjel készter is felsírtm alig tudtam visszaaltatni, sőt 6 órakor már tápszert adtam, hogy elaludjon végre. Eléggé fáradt vagyok...

Kép}
monic80

Jó reggelt!
Vicky, a kismamis topicban egyik lánynak nem kellett 30 naposat kikérnie, azt mondták neki, tehát úgy tűnt, hogy kórházfüggő. Nekem fogalmam sincs, majd megkérdezem.
Vendég

Monic, bíztató volt, amit írtál tegnap, hogy a szülés neked nem fájt, csak a tágulás. Kis reményt ad...
Vendég

Twist,

a házassági anyakönyvi kivonat akkor kell ha nem abban a városban szülsz ahol az esküvőt anyakönyvezték.
Én mivel a lakhelyemen házasodtam és szültem így nem volt rá szükség., de Szegedre kellett volna.

Kép}
monic80

Twist,

a szülésznőm is mondta, hogy akik sokat vártak a babára teljesen máshogy élik meg a szülést mint pl akinél "becsúszott". Konkrétan azt mondta, hogy a babáért megszenvedett nők nagyon szépen tudnak szülni, a fájdalmaknak 10-ét veszik csak fel, a többit elfeledteti velük a gondolat, hogy annyi év után végre édesanyák lesznek.
Nálam is így volt. :wink: Utólag meg is dicsért 3 szülésznő is, hogy ilyen halk szülés rég hallottak már, nem kiabáltam, csak mindig mondtam, hogy jön a tolófájás, ők mondták nyomhatok-e vagy még ne. És ennyi.
A varrást pedig meg em éreztem, mert akkor már a kisfiamról áradoztam nagy boldogan. :lol:

Kép}
monic80

És anyukám is megdicsért aki hosszú évekig szülésznő volt, hogy kint a folyosón ahol ültek nem is lehetett hangomat sem hallani, csak Danikáét amikor felsírt (persze ennek hatására ők elsírták magukat a folyosón a meghatottságtól) :lol: :lol:

Kép}
monic80

twist: Tényleg az a legjobb akkor, ha megkérdezed a kórházban.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Véleményeket kértem, úgyhogy mindenki szíve joga szerint azt írja le akár egyezik az enyémmel akár nem. Köszi az eddigieket.
Én attól félek hogy a gyerek amúgy is folyton elkap minden szart, de persze erőltetni nem fogom hisz neki van apja és anyja nekik kell eldönteni hogy mit akarnak a gyerekükkel. Viszont abba beleszólhatok hogy a házamba a kisfiamhoz ki kerülhet közel úgyhogy a kérdés eldőlt nálam. Fordított esetben én is leszarnám az exem jelenlegi párját és gyerekét mert az enyém mindennél fontosabb és ha neki az a meggyőződése hogy csak ártana vele akkor viszont ne küldje ide mert nekem meg más a nézetem, ennyi. Mindent meg lehet oldani csak akarni kell. Az apjától nem tilthatom el és eszem ágában sincs, ha látni akarják egymást akármikor meg tudják oldani anélkül hogy ide kellene jönnie a gyereknek a lakásba. A maszkot egy percre nem venné fel, úgyhogy ezt felesleges is lenne kérni. A papucsát nem tudjuk ránevelni hogy hordja mezténláb mászkál télen is a hideg kövön zokni nélkül, akkor majd pont egy maszkot fog a fején viselni egész hétvégén??? Már most kacagok rajta.

Házassági anyakönyvivel kapcs én sem tudok segíteni mert nekünk is apaságit kell vinni.

MONIC
Büszke lehetsz magadra hogy ilyen jól viselted azt a kemény fél napot. Tényleg nagyon ügyes voltál, hisz Danika sem volt olyan kis baba és te megbírkóztál a feladattal fájdalomcsillapítás nélkül.

Most pedig csak erős idegzetűeknek következik az alábbi kép:

Kép

dita75

sziasztok viáékkal helyzet változatlan egyenlőre ugy néz ki kedden beinditják nahh majd kiderül.. házassági anyakönyv ha más városba szülsz akkor kell de nem kell friss kivették a jogszabálybol hogy nem lehet 300 vagy akár 30 napnál időssebb ugy hogy ha megvan bármelyik régebben kiállitott is jó. h1n1 egészségügyis vok én is és nálunk sem lesz senki beoltva..... orvos ismerősök sőt van orvos barátunk is és nem javasolják ... maszk az viszont lessz. további szép napot vius anyuja

Kép

Kép
vius
Baja

Dituli, gyönyörű Miló kívülről:)))! Tök jól néztek ki! Has nélkül tök jó vékony lennél!:) Tényleg nem szedtél fel semmit, gratula!

Én is akkor felrakom az én pocakfotómat, ami miatt 37 hetesnek néztek simán:) Kicsit mintha tényleg nőtt volna....

Kép

Monic, ügyi vagy, hogy így szültél:)

Vius anyu, köszi a híreket, akkor nemsokára kis Vius megszületik, legkésőbb kedden:) Szóval, kivették a jogszabályból ezt a házassági kivonat dolgot, de jóóóóó! Köszi a hírt!
Vendég

Nem voltam pár napja, és mennyit írtatok... egyszerűen nem jutok gép elé, van, hogy Lili este 3 órát is játszik rajta.
Amúgy nem vagyok hülye szülő, aki a gép elé ülteti a gyereket, csak talált egy egész jó játékot, angolul van az egész, és amióta játszik, és használja az egeret, nagyon szépen fejlődik a keze. Valamit valamiért.

Twist,
szerintem a pihenőszék nagyon jó ötlet, nekünk hintánk van, de akár egy órát is elhintázik benne Levi.

Denika
nagyon édes Niki kutyapózban. De ha belegondolok, hogy már elmúlt fél éves, Levi meg még nincs 3 hónapos, és nagyobb méretekkel rendelkezik... :shock: Csütörtökön mérték 7000g és 62,5 cm.
Szerintem pont ez a nagy méret nem is tesz jót a mozgásfejlődésének, még a lábát is alig emelgeti a magasba, Lili már 7 hetesen csinálta.

Dita,
vérvételre időpontot kell kérni??? :shock: Na ilyet sem hallottam még. Nálunk meg a beutalóval még aznap kell menni.
H1N1: mi tuti nem oltatjuk be magunkat. Főleg azután, hogy a párom keresztapja megkapta az oltást, és egy hét múlva meghalt. Egyszerűen elaludt, nem kelt fel reggel. A mentős szerette volna kivizsgáltatni, hogy van-e összefüggés, de a halottkém teljesen elzárkózott előle, hogy legyen boncolás, a család meg nem erőltette, az már nem segített volna. De azért gyanús.
A háziorvosunk azt mondta, hogy enyhébb lefolyású, mint a rendes influenza, csak az a gáz, hogy ha fellépp a tüdővérzés szövődmény, ami ugyan ritka, de 80%, hogy végzetes.
Viszont olvastam egy cikket, hogy a szezonális meg minden influenzának a legjobb megelőzési módja a D vitamin megfelelő szedése, csak ezt "gazdasági érdekekből' nem éri meg reklámozni. Na most ugye Levi kap napi egy cseppet, majd Lilinek is adom, mi meg veszünk magunknak tablettában. Ártani nem árt.
Ha belegondolunk, nyáron, mikor süt a nap, és az emberek elég D vitaminhoz jutnak a napsugárzás által, nincs is influenzajárvány.

Viusanyukája
drukkolok Viusnak, akkor már csak pár nap, és Darinkázhat élőben :lol:

Zsuzska
Olcsát a nagy mérete nem akadályozta a mozgásban? Elkezdett mindent időben??? Annyira nem aggódok, de nekem fura, hogy még semmit nem csinál, főleg Lili után. Szopinál is max. a fejét fordítja a cicihez, a testét nem.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na pont most láttam a híradóban egy kismama már kórházban van..... hát nem tudom úgy látszik csak én félek ennyire..... már nem merek híradót nézni. A dokikat is említették hogy felelősségre lesznek vonva azok akik nem ajánlja a betegeiknek. Hát lesz dolguk mert szinte mindenkitől azt hallom hogy több dokit is megkérdezett és hogy ő nem ajánlotta.
Én már tényleg nem tudom mit gondoljak. A mi környezetünkben szinte mindenki beadatta, a párom munkahelyén több mint a fele brigád kérte az oltást. Mi akiket ismerünk senkinek semmi baja nem lett tőle, de persze ismerem én is a mondást hogy kivétel erősíti a szabályt, nekem is gyanús lenne ha oltás után halna meg valaki.
Hát tényleg nem egyszerű ez a dolog, de pont most gondoltam bele hogy mennyit szenvedtem a picikémért és tuti beleőrülnék ha valami baja esne. Annyira féltem őt mindentől és mindenkitől azt hiszem legszívesebben burokban tartanám. Tudom hogy ez butaság és hülyeség és nem kéne ilyennek lennem, és lehetséges hogy majd ha már meglesz másképp fogok mindent gondolni meg csinálni mint ahogy most elképzelem.

TWIST
Szép a pocid, neked egész fent kezdődik a gyomrodnál. Egyáltalán nem nagy, de mivel minden kismamának más a formája és a mérete nem lehet ebből következtetni hogy ki hány hetes.
A másik topicban van egy lány aki 3 héttel fiatalabb kismama és olyan kicsi pocija van mint aki lenyelt egy meggymagot. Pedig jó nagy a babája nem is értjük hová férhet el benne! :)

A kilókat ne is mond, eddig tök büszke voltam magamra hogy nem híztam semmit most meg ha csak egy pohár vizet megiszok már egy kilót hízok tőle. De most már nincs sok hátra.

VIUS ANYU
Köszönjük az infokat Viusékról meg az oltás témához is a hozzászólást. Tehát akkor keddre kell gyűjteni a drukkokat.
Én is kedden szeretnék szülni mert még hétfőn be kell szereznem két leletemet. Milyen poén lenne ha egyszerre is szülnénk Viussal.
Akkor duplán egyidősek lennének a Manóink.
Kitartást kívánok neki még a hátralévő kórházi napokhoz!

LINA
Jó hogy jöttél!
Szép méretei vannak Levinek, gondolom gyorsan kell váltogatni a ruhaméreteket.
Láttam egy képen hogy van hintátok na akkor érett meg bennem a gondolat hogy én is nagyon szeretnék Milónak, Levike is olyan szépen elvolt benne.
Apropó képek, dobhatnál párat.

dita75

MONIC, NEMO vagy valaki..... help!!!!!!!

Majd elfelejtettem amiért jöttem hogy valamelyikőtök akinek van adja meg a mei-tai kendős csajszinak az elérhetőségét mert magamnak is szeretnék egyet és a barátnőm is szólt hogy kéne neki.
Köszike előre is!!!

dita75

Dita,
holnap csinálok igazán friss képet, jó???
Amúgy még csak most vettem elő a 68-as készletet, de még a 62-esek is jók. Nem tudom, hol van Levin a 7 kiló, mert azon kívül, hogy nehéz, egyátalán nem duci.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska, Olcsa nagyon fürge, egésznap mászik annyira gyorsan hogy nem érem utol. Ha meg megfogom csak kacag megállás nélkül, aztán kezdődik minden elölröl. Feláll és az ágy mellett sétálgat aztán gyöngyörűen lehuppan és már pattan is fel és mászik tovább. Olcsa mindig ilyen gyors mókus volt, nem zavarta a súlya, bár rajta nem láccik hogy több mint 11 kg. Van tokája de nincs hasa, és nem kövér mackó, olyan igazi vasgyúró fajta. Soha nem zavarta hogy több a súlya az elmúlt 8 és fél hónap alatt.

Dita, jó nagy pocak :lol: :lol:

Kép
pgsuska

Lina, mondjuk nézem Levi paramétereit, 3 hónaposan 7 kg és 62 cm, várj megnézem mennyi volt ekkor Olcsa, :roll: 7600 gramm volt és 67cm. Határeset, nagyon megegyezőek az adottságok. Olcsa mindent időben kezdett sőt, a környezetünkben levő gyerekek közül mindekit megelőzött. 8)

Kép
pgsuska

SZiasztok,

DIta,

ezen a " kedden szeretnék szülni mert hétfőn még el kell itéznem 2 leletet" dolgon fél órát röhögtem itt kora reggel! :lol: :lol: Igazán gyakorlatias kismami vagy!
Mei tai: e-mail: helyesmonika@gmail.com

AZért is írtam, hogy nem akarok vitát a H1N1-ről. :wink:
A dokikat ha felelősségre akarják vonni, akkor 99,99%-ukat kellene és annyit úgysem lehet. Én úgy vagyok vele, hogy biztos van okuk amiért ellenzik az oltást. És inkább rájuk hallgatok mint a médiára ahol a hírolvasó nem dr (kivéve a Várkonyi Andreát :lol: ).

Ha valaki betegen jön hozzánk NEM engedem be a házba ha beteg. Igazad van, hogy kemény leszel, kénytelen vagy, mivel a baba immunredszere lassan alakul ki és amíg nincs neki saját addig te vagy az immunredszere, aki távol tartja a nemkívánatos kórokozókat. És ha a férjed fia beteg akkor ő is beletartozik.

Linácska,

Zsuzskának igaza van, Olcsi tényleg nagyon fürge gyerek, Danci 9 kg de a nyomába sem ér :oops:

Zsuzska,

Oli mellett akkor mostanában nem sok a szabadidő ugye?
És alszik napközben? Vagy egész nap nyomja és estére dől ki?
KÉPET! KÉPET! KÉPET! KÉPET!..........................KÉPET!

Vius anyu,

idegörlő lehet, hogy már 1 hete idegben vagytok, hogy mikor szül Vius. De akkor kedden végre vége.
Nagyon ügyes csaj Vius, hogy a sok nehézség ellenére még mindig egyben vannak.
HOgy bírja még a kórházat? Nem szomorú? Látogatni tudtok átjárni, vagy csak telefonon beszéltek?

Kép}
monic80

sziasztok monic kedden azt mondták de én akkor hiszem ha tul leszünk rajta via viseli muszály neki mi 2 naponta megyünk pécsre hétköznap 4 után mert vius férje 4-ig dolgozik. ma is megyünk ebéd után nehéz most már nekünk is menni idegeskedni most már csináljuk egy ideje. majd csak tul leszünk rajta .ma is 5 órakkor neki álltam főzni nem tudok aludni biztos nagyon nyugodt vagyok . bocsi kicsit hosszu voltam további szép napot vius anyuja

Kép

Kép
vius
Baja

most beszéltem viával volt uh minden rendbe a bébivel az ő orvosa ügyel és mondta neki hogy holnap beszélnek rola a tanárurral meg a proffal valamiféle bizottság ˙(több ész többet tud) :D remélem kedd lesz a befutó

Kép

Kép
vius
Baja

Zsuzska,
Levi is ilyen, kicsit nagy fej, toka, de a teste nagyon arányos. Vagyis olyan pasis. Széles váll, keskeny csípő. Nemrég kezdtük a 3-as pelust, pedig a súlya már rég indokolta volna, de pl. a Libero 3-as még nagy.

Dita,
az ígért képek:
Kép
Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vius anyu,

akkor a te napjaid sem egyszerűek mostanában.
Nagy teljesítmény kétnaponta munka után felkerekedni Pécsre.
Remélem a bizottság holnap szépen eldönti, hogy kedden szülessen meg Darinka. Ha már több ész többet tud.... :wink: :lol:

Kép}
monic80

Linácska,

nagyon szép Levi, és egyáltalán nem kövér! igazi formás baba, és tényleg nagyon pasis, még a kisugárzása is. :wink:

Kép}
monic80

sziasztok

LINA
Nagyon cukorfalat Levi. Sztem is teljesen normális az alakja, és sztem nagyon hasonlít Lilire.
Tök vagány a sérója, párom fiának is ilyen csak valamennyivel több a haja, de ha továbbra is ennyire zselézni fogja akkor nem kell sok hogy kihulljon! Nem tudom miért mondod hogy nagy a feje azzal sincs semmi gond, teljesen arányos, szép kisbaba. Tokája sem nagy.

SUSKA
Nagyon szépen fejlődik Olcsa, tök jó hogy lekőrözi a kortársait.
Viszitek majd valamit sportolni? Gondolom nem hagyjátok kiaknázatlanul azt az erőt ami benne van.

MONIC
Köszi a címet, írok neki.
örülök hogy megnevettettelek. :)
Amúgy pont anyósom szülinapján érkezne 10-én kedden.
Felőlem hétvégén is mehettünk volna csak pénteken már mire visszamentem a vérvételi eredményemért nem volt ott az asszisztens aki kiadná a kenetmintavételit, a fogászaton meg nem volt a dokinál pecsét, úgyhogy holnap az NST után még beszerzem ezt a két dolgot és mehetünk szülni! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na akkor a keddet jelöljük ki a nagy szülések napjának! :wink: :lol:

További szép napot mindenkinek!

Ja hol van Viki és Boni? Évi ti jól vagytok, gyerekek gyógyulnak?

Nemokának elutazott a férje ezért nem nagyon van ideje Réka mellett írni.
Czinkiéknél is megjavulhatna már a net, baromi régen írt már!

dita75

Dita,

én terhesség alatt a fogászatnak még csak a környékére sem mentem, így pecsétem sem volt. Nekem a szoptatás alatt kellett fogorvoshoz járni, úgyhogy javaslom ha szoptatsz majd igyál 3-4 naponta kalcium pezsgőtablettát.
A november 11 még jobb lenne szülni nem? 2009. 11. 11. Ezt a párod sem felejti el.
A férjem lánya nem zseléz viszont minden nap vasalja a haját, ami által annyira elkezdett hullani, hogy a fodrász mondta, hogyha nem akar 14 évesen megkopaszodni akkor azonnal hagyja abba a hajvasalást.
Nem is értem miért van rá szüksége, mert ő nagyon szép akkor is ha nincs kivasalva. :roll:

Tegnap szülinapi meglepetés partin voltunk. Dancinak annyira tetszett, hogy a vendégek is a földön ültek ahol ő, hogy ezerrel pörgött, persze minden lány körülötte ült és vele játszott. FÉl kilenckor kezdett el csak nyafogni, de azért mert elkezdtem öltöztetni, hogy indulunk haza. Tiszta olyan volt mint a nagyobb gyerekek akik nem akarnak még haza menni. :lol: A kocsiban rögtön elaludt, itthon megfürdettük, tápi és reggel fél 9-ig aludt. :lol:
Mi is nagyon jól éreztük magunkat, végre ittam alkoholt a legjobb barátnőmmel, mert apa vállalta a vezetést :lol: (mondanom sem kell, hogy 3 korty után úgy a fejembe szállt, mintha egy fél üveggel ittam volna. Rendesen elszoktam az utóbbi másfél évben...

Kép}
monic80

Monic, szuper lehetett a barátok között lenni! Az alkohol, igen, nekem és néha eszembe jut. :) Elhiszem, hogy te is elszoktál az alkoholtól. Jól kifárasztották Dancit, olyan lehetett mint egy játszóház:)

Dituli, jól vagy?
Vendég

Twist,
jelen pillanatban Levi hangosan kacag a hintájában, úgyhogy szerintem akár ez, akár a pihenőszék szupi ötlet :lol:
Akár egy órát is hintázik...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nagyon röviden,mert csak átfutottam a hozzászólásokat...
Nagyon sok orvos barátunk van és körbeinformálódtam. Mindenki a leghatározottabb igennel voksolt az oltás mellett,főleg Lóci miatt. Ebben van kórházi gyerekorvostól kezdve, a Szent László(fertőző) kórh.főorvosáig,mindegyik ki volt akadva ezen az "ellenkampányon".
A szoptatás alatt is veszélytelen,a német sajtót is olvasom,ott már hatalmas a pánik,odaért a második hullám,kígyózó sorokban állnak az emberek a patikák előtt.
Talán emlékeztek még rá,amikor hozzátok kapcsolódtam,a nagyobbik kislányom bárányhimlős lett és nem sok kellett,hogy tragédia legyen. Nem kívánom azt az érzést senkinek,amikor a főorvosnő rám nehezítette,hogy ha be lett volna oltva,akkor nem kellene reszketnünk a betegség kimenetelétől.Hála Istennek meggyógyult,de ez mély nyomot hagyott bennünk.
Ha vkit érdekel,hogy miért nem árt ez az anyag,mi van benne,szívesen elmondom a kapott infókat,hívjatok fel nyugodtan,priviben megadom a tel.számomat.
Nem okoskodni akarok,csak olyan sok az ellenvélemény és talán ti nem tudtatok beszélni senki olyannal,aki tényleg ért a témához.

Kép
f.ancsi

Ancsi,
én komolyan gondolkodom, de pl. ma voltam gyógyszertárban kiváltani egy-két dolgot, és előttem egy nő pont beszélgetett a gyógyszerésszel, hogy neki a hashimoto thyreoditis miatt nem javasolták. Na de jó, mire rászántam volna magam, most meg ezt hallottam. Nekem is ez van. Na meg ugye a férjem keresztapja az oltás után egy héttel meghalt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok! Korán keltem, mert megyek be Pestre terheléses vércukor vizsgálatra (már uncsi).
Pihenőszéket sikerült lőnöm a teszveszen, nem a legdrágábbat, de nagyon kis aranyos. Linácska, na, akkor tuti, hogy az én babóm is élvezni fogja.
Na megyek, ebben a nagy sötétségben elindulok Pestre (nekem az 2 óra).
Vendég

Jó reggelt!

Köszi a hiányolást, hétvégi üzemmódban működtünk. A baba és a pocakképek nagyon édesek!!!!

Moncsi!
Mi vettünk Lackónak hangszereket a Lidl-ben (xilofon, rumbatök, 2 csengettyűs csörgő, csörgődob). Dancihoz hasonlóan ő is száját tátotta a zenebölcsiben.

Ditus!
Miló nagyon szép súlyban van.

Mi nem oltatunk.
20150601134430

Linácska,persze,ha ilyen akadálya van,akkor megértem.
Viki,nagyon bátrak vagytok,hogy Nyíregyházán nem oltattok,de természetesen ez mindenki felelős döntése. Én csak leírtam,amit hallottam,a lelkiismeretem nem engedte volna,hogy ne szóljak nektek,ezután már mindenki maga dönti el. :P
Ditus,most mindig benézek,hogy mi van már,de biztos,hogy kihúzod a végéig,légyszi-légyszi egy sms-t,én is írtam Neked!!!!!
Linácska,Lócus is lustika,inkább sokat szemlélődik,"olvas",de még nem a másik szobában találjuk meg,ha lerakjuk.
Olcsa képeket már rég láttam,olyan huncutosat kérek!!!
Lackónak jó zenélést,hiába jön az utánpótlás,mi meg munka nélkül maradunk :P :P :P

Kép
f.ancsi

Sziasztok!

ANCSI
Remélem nem felejtem el az üziket, már sok mindenkinek megígértem. Majd megnézem a telefonomat hogy lehet körsms-t küldeni! :lol: :lol: :lol:

Lehet hogy igazad lesz mert tényleg úgy néz ki hogy tök jól elvan a fiam a kastélyában. Pedig én már nagyon-nagyon terhesnek érzem magam, de hát ő a főnök!!! :)

Én továbbra sem tudom hogy mit gondoljak hiszen annyi mindent mondanak innen - onnan, nem csodálom hogy mindenki meg van zavarodva, mert naponta változnak az oltás körüli hírek....

VIKI
Ezek szerint minden este koncerteztek otthon a nappaliban? :)

TWIST
Drukk a cukivizsgálathoz!

MONIC
De jó hogy Danika is szeret bulizni. :) Csak nehogy ő is megirigyelje az iszogatást tőletek! :wink: :lol:
Nálunk még majd ki kell találni a nappaliban hogy mit csináljunk apa bortartójával mert már sokszor láttam lelki szemeimmel a fiamat ahogy pár darab törött borosüveg szilánkjai között csücsül és vígan nyalogatja a padlóról a vörösbort. :roll:

No megindulok, szabályos dagonya a lakás mert tegnap a fiúk ki-be mászkáltak a sáros tappancsaikkal, de este már nem volt hangulatom a sötétben takarítani. Utána meg mehetek NST-re, meg vásárolni mert megint pang a hűtőnk hogy itt volt a gyerek.

Szép napot mindenkinek!

dita75

Ancsi!
Ez nem a bátorságról szól. Ez a vakcina nincs tesztelve. Ki biztosítja nekem, h x év múlva nem lesz nagyobb következménye annak, ha most beoltatom?

Ditus!
Napközben vannak koncertek.

A bortartót majd elkerítitek! nálunk is elég puritán már a környezet a nappaliban :lol:
20150601134430

Sziasztok!

Köszi, hogy kerestetek, megvagyunk :) Gyerekek gyógyulgatnak, de még mindig kell szívni az orrukat. Utálják.
Elutaztunk nagyszülőzni hétvégén, és megint horror éjszakáink voltak. Egyszerűen nem alszanak idegen helyen. Második átvirrasztott éjszakán már megfogadtam, hogy legközelebb 5 éves korukban alszom velük idegen helyen :evil: :twisted: :oops: Első éjjel még legalább tudtuk úgy csinálni, hogy egyik törpét apjuk altatta éls ringatta, a másikat én, de második éjjel már nem volt jó sehol, csak anyánál. Na mindegy, átvészeltük.
Viszont közben Ádámfiam 6 fogú lett, és megtanult mászni. Csütörtök délelőtt még kúszott olyan hadirokkantas rozoga módon, de mire felébredt a délelőtti alvásból már csak mászott. Biztos megálmodta a technikát, és azóta még tévedésből se halad kúszva. Eszti meg mindenhol feláll, és néhány tétova lépést is tesz oldalazva. Annyira kis ügyes :)

H1N1: mi sem oltatunk... Gyerekek nem járnak közösségbe, én se. Apa nem tömegközlekedik, tömöm c vitaminnal, és etetek vele infuenza megelőzésre Oscillococcinumot.

Linácska!

Gondolom Levinek is olyan jó kis sűrű húsa van (nem tudom másképp megfogalmazni :) ) Az Ádám is olyan férfias, jó kis sűrű testecskéje van, Eszti meg olyan kis csajosan puha, van poci is meg, toka is, és nehezebbnek néz ki Ádámnál, pedig 2 kilóval könnyebb.

Dita!

Hú, izgi napok lesznek előttünk. Igyekszem minden nap többször is benézni, hogy mielőbb megtudjam, mikor van a nagy nap :)
Monichoz hasonlóan a tolófájások nekem sem fájtak, nem is értettem, miért hívják "fájásnak".
Gyönyörű a pocid!

Twist!

A te pocid úgyszintén :)

Megyek főzni, mert itt maradtam egyedül. Kicsik alszanak, a Dóri meg felment a szobájába játszani. 10 perc múlva ránéztem, és láttam, hogy elaludt. Mi lesz így a délutáni alvással???

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Úgy néz ki, hogy a hétvégén sikerült megállapodnunk a kislányunk első nevében. Frankó Barbara lesz. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Majd lesz második neve is, de ne akarjunk mindent egyszerre. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?