Új privát üzeneted érkezett!

F. Ancsi,

most jutottam el, hogy az iwiwen megnézzem a kis Lócit és a két kislányodat, hát a számat tátottam annyira gyönyörűek a gyerekeid! A lányok igazi gyönyörű szép csajszik, Lóci pedig egy férfiasan tüneményes csodaszép baba!
Büszke lehetsz a Kincseidre ahogy az fényképalbum címe is mondja! :lol:

Nemone,

én nem tudok összefüggést a felső fog és a tápszer nem evészet között. Szerencsére Danci annyira jó evő, hogy a vasszöget is megenné, ha hagynám. Neki semmilyen íz nem okoz gondot, kivéve a zöldek (spenót, brokkoli, zöldborsó) ezeket csak vegyítve eszi.
Ma hajnal ötkor az én kisfiam is felkelt, azt hitte reggel van. Átvittem magamhoz (apa már nem volt otthon), de ott sem aludt. Aztán adtam neki tápszert és visszaaludt 8-ig.
Danika tényleg nagyon megfontolt. Addig már eljutottunk, hogy a mi ágyunkon folyamatosan négykézláb van és ringatózik, utána meg ugrik. Úgy látom a Zsuzska Olija-féle baknyúl ugrást gyakorolja. :lol: A földön nem csinálja, szerintem az kemény neki...

Boni mami,

és ezt a barátcserjét egész ciklus alatt szeded? Ha most megjön akkor az új ciklustól én is kipróbálom.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Némóka! Ez nagyon édes!!!!!!! Olyan semmilyen hangulatban pakolásztam amikor idekukkantottam. Veletek együtt kezdtem el nevetni,olyan drága,ahogy örül a lasztinak!!! Ezért érdemes volt feljönnöm a Babanetre :P :P :P Már várom,hogy Lócussal is kezdődjenek ezek a játékok!
...és mindemellett Réka baba olyan szép!!!!!!!

Kép
f.ancsi

Nemone,

megzabálom Rékát, annyira aranyosan dobja a labdát :lol: És azok a boldog kacajok! :lol: Nagyon szépen sűrűsödik a hajacskája.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Monic,de érdekes,hogy pont egyszerre írogattunk ide.Köszönöm a dicséretet,nagyon hálás vagyok értük,én hiszem is ,hogy ők tényleg ajándékok. :P
Úgy örülök,hogy megnyugtattalak,Danci egy szuper kisfiú,csak meg kell nézni a szemét a fotókon. Olyan kis okos!
Egyébként Lócus is lusta,még nem is nagyon forog. A másik topicon van egy kisfiú,aki még nincs 6hónapos,mászik, áll,ülve pakol ki a játékosdobozból....Amikor az anyukája felteszi a képeit,mindenki csak ámuldozik,valószínű én is megijednék,ha nem tudnám,hogy minden gyereknek van egy ritmusa,amit nem szabad sürgetni.(Persze azért én is meg-megtaszajtom egy picit azt a dundi hátsófertályt.) :P :P :P

Kép
f.ancsi

Ancsi,

De jó, hogy egyszerre írtunk :lol:

Hát nekem is ott kezdődött az aggódás, hogy egy anyuka akivel együtt feküdtem a kórházban (3 nappal fiatalabb a kisfia Danikánál), mondta, és láttam fotókkal is igazolva, hogy a baba 5 hósan már állt a kiságyban. Persze Danika épp 5 hós volt amikor először átfordult. Tisztára azt hittem, hogy mi el vagyunk maradva. Aztán mivel nem produkált semmi újat Danci ez az érzés csak erősödött bennem.
De köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat, sokkal nyugodtabb vagyok és már nem sürgetem a fiamat semmire. Amit úgy látok meg is hálál mert ma feltérdelt a babakocsiban (ugyanolyan babakocsink van mint nektek, láttam a fotókon :wink: , még a színe is). Egy kicsit meg is ijedtem, de odatartottam a kezem és hagytam, hadd produkálja magát :lol:

Kép}
monic80

NEMONE
Engem is rendesen felvidított Réka. Nagyon ügyesen tud már labdázni és azok az örömsikolyok! :)

Már nagyon szeretnék én is hasonló videokat feltenni Milóról.

ANCSI
:lol: :lol: :lol: Ne bántsd azt a gyereket! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

dita75

Tényleg, vannak ám fiss képek:

Kép

Ezt a törpét most hozta neki apukám Hollnadiából. MOndtam is neki, hogy még hiányzik 6 törpe a sorozatból :wink:

Kép

Megrohamoztam a kutya tányérját...

Kép

Kép}
monic80

Örülök, hogy egy jó percet szereztem nektek a videoval! :D

Ancsi,
A gyermekeidet én is nagyon szeretem nézegetni az iwiw-en, annyira gyönyörűek! :D

Monic,
Nagyon édes Danika! De hát már tud ülni! Vagy Te ültetted oda?

Dita,
Észre sem veszed és eljön az az idő is, amikor Te is felrakod a videókat Milóról! :lol:

Amúgy ne aggódjatok a gyerkőcök miatt, mert a Tesóm nagyobbik fia is 5 hónaposan már mászott, és állt. A kisebbik meg mindent időben csinált, nem annyira korán, mint a bátyja. Amúgy úgy hallottam, hogy az a gyerkőc, aki ennyire hamar fejlődik annál nagy esély van a hiperaktivitásra.
Ja, képzeljétek kint van Réka 4. fogacskája is! Valószínű a másikkal egyszerre jött, ki csak annyira tiltakozott Réka amikor benyúltam a szájába, hogy azt nem tudtam rendesen megtapogatni.

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Sziasztok Dani és Réka nagyon édesek!

Ancsi azé néha előkerülsz :lol:

Dita reméelm jól vagy valami baj volt a csomag tartalmával? :roll:

Moncsi drága igen, végig kell szedni, mert a sárga testre hat. segíti a kilőködést, utána meg a progi termelődést. :lol:

Némócska Annyira drága Réka a labdával! Zsigám is ennyire szereti!

:lol:
Vendég

Sziasztok,

Nemone,

köszi a megnyugtatást neked is.
A képen én ültettem fel Dancit, egyedül egyenlőre csak az ágyunkon és a szopipárnán ül fel. Gondolom azok puhábbak és jobban el tud rugaszkodni. A felülést tiszta hasizomból csinálja, nem oldalaz (úgy sokkal könnyebb lenne szerintem) hanem hasizomból húzza fel magát. Kockás hasa lesz a fiamnak :wink: :lol:

Boni mami,

köszi az infókat, következő ciklusban belevágok a szedésébe. Remélem azért ez a ciklus nem nyúlik el 60 napig :?

Viki mami,

az ősszel nem megyünk felétek, apa nagoyn megijedt az ukrán influenza miatt és mivel a barátnőmék nagyon közel laknak a határhoz, így azt mondta, hogy maradjunk itthon :cry:

Kép}
monic80

Moncsi Zsiga is későn ült fel egyedül.nyugi. ja barátnőm kisfia császárral született, és ő meg még később ült fel, illetve mivel korábban jöt6t Dani lehet hogy emiatt is csinál később dolgokat most, de hidd el be fogja hozni! :lol:
Vendég

Szasztok!

MONIC

MEGZABÁLOM DANIKÁT!!!!! :lol: :lol: :lol:
Látom a kutyus még nagy kedvenc! :wink:

BONIM
Minden ok! Hálám továbbra is üldöz! :)

TÖBBIEK????????????????????

dita75

Halihó!

Némóka!
Réka Kép Ahogy labdázik! Megnevettem! Cukipofi!

Kaptatok új tápot?

Ancsi!
Remélem hamarabb is találkozunk, mint 2011. :wink:

Moncsi!
Sjanálom,h nem jösztök, de totál megértem. nálunk is a 4kézláb ringatózós kutyázás után lett a mászás, egyedül felülés, stb. Viszont,ha téged izgat, h nem csinálja még, akkor keressetek meg egy konduktort. Ártani nem árt, és te is megnyugszol.

Danika egy tündérherceg!!!!!!! Olyan szép barna fiú!!!!!

Boni!
Szépen beállt a ciklusod. PÉ-d is van mindig?

Ditusom!
Kórházi csomit összeraktad?
20150601134430

Mi jól vagyunk, hétvégén temetőtúrán voltunk és a szülőknél. Lacusom nagyon jól érezte magát, még őzikét és nyuszit is simgatott. Holnap kapja a 15 hónapos oltását, szegényem múltkor sem díjazta a doktornénit.
20150601134430

Viki mi csütörtökön kapjuk..

igen van, érzem :lol: mg több jel utal rá . :lol: ja pont ma van :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Jöttem aláírni a jelenléti ívet :)

Dy!

Hatalmas gratula Grétihez! Nyugodt nappalokat és csendes éjszakákat kívánok :wink:

Viusról van újabb hírünk?

Némóci!

Szenzációs kislány ez a Rékus :) Imádom a vidám kis pofiját és a huncut szemeit :) Látom csípi a labdázást :) És ő is nagyon délcegen álldogál, ügyes kis manó!

Monic!

Csoda sármos fiatalember Dani :) Nálunk a Dóri próbált így felülni hasizomból, mint Dancus. Aztán egyszer csak rendesen is megtanulta, igaz, csak akkor mikor már fel tudott állni, utána. :roll: Majd Danika is belejön mindenbe!

Viki!

Drukk a nagyfiúnak holnapra az oltáshoz! Nekem olyan rossz emlékiem vannak a Dóri oltásairól, mikor már ilyen nagy volt, mint Lackó. Felismerte az utat, rájött, hogy dokihoz megyünk, és végig ordított vigasztalhatatlanul. Kicsit később, mikor már beszélni is tudott, már könyörgött, hogy ne menjünk, áááááááááááááááá :cry: De hát túl kell esni ezeken is :(

Enyémek meg taknyosak. Az egész bagázs :cry: Pont a minap mondtam, hogy de jó, hogy még nem voltak betegek, erre tessék :( Az orrszívás rémálom, még jó, hogy a Dóri már ügyesen fújja. Ma éjjel többször keltem hozzájuk, mint újszülött korukban, alig aludtunk. Ilyenkor persze apa nem jó nekik, csak még jobban bőgnek, mert arra számítanak, hogy én megyek, és ha mégsem, akkor van ám bömbölde.

Na, ez kicsit panaszkodósra sikerült, na de ilyen időszakok is vannak :cry: Most nincs jó kedvem :(

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

ÉVI
Jobbulást a kis beteg csapatnak, elhiszem hogy nincs jó kedved, a napocska elbújt, hideg van és jönnek a szokásos téli taknyos időszakok.

VIKI
Már több mint 3 hete össze van készítve. :oops:
De jobb előbb mint később! :wink:

Nem tom meséltem-e de egy ismerősünk most szült és a férje totál lebeszélte a páromat hogy bemenjen a szülésre mert hogy ő megbánta és milyen szar volt, stb.... hát teljesen kiakadtam rá, ha találkozom vele majd jól leteremtem, mert már elég rendesen hajlott rá a párom hogy bejön erre ez a faszfej (már bocsi) beleköp itt a levesembe. Nagyon mérges voltam és vagyok rá. Elmeséltem a szülésznőnek és mondta hogy hát végülis ha nem tudja kiharcolni nekünk az egy szem egyágyast akkor eleve nem is jöhetett volna be csak női kísérő. Most anyumat izzítottam hogy a kórházból felhívom ha esetleg szükségem lenne rá. Kb. 2 óra alatt van itt, de végülis addig úgy sem bújik ki Miló, bár azért remélem hogy siet és nem hagy sokáig szenvedni. :roll:

Remélem nem lesz gond az oltással és jól viseli majd Lacus.
NEm készültek képek az állatsimiről???

dita75

Szasztok!

Évi, jobbulást nektek!

Dituli, na nálunk is ez volt, ismerős a szitu. Én kis lépésenként próbáltam betörni a páromat, hogy jaj, csak a vajúdásra jöjjön be, a szülőszobára már nem szeretném. Végül is csak ezt szerettem volna. De a tesója lebeszélte, hogy ő konkrétan megundorodott a feleségétől, hogy a szülést végig kellett néznie és utána már nem tudott vele együttlenni. És utána meg is csalta és el is váltak. Na, ez kapóra jött a páromnak, élő bizonyítékot talált arra, hogy a feleségünk közelébe sem mehetünk a szülésnél. Csak a folyosón lesz, ennyi fér bele. Sebaj, fogadtam egy tuti szülésznőt, aki nagyon kedves, ő majd segít :wink:

Dituli, hogy vagy? Jelek?
Vendég

Évikém!
Jobbulást a csipet csapatnak!!!!!

Lacusom sem díjazta múltkor a dokinéninket, pedig csak visszarendelt minket, h ránézzen a torkára. Már az ajtóban sírt. Sajnos nehéz hónapok állnak előtte, mert most több szurit is fog kapni (barihimlő, meningo).

Ditus!
Ha nem akar bemenni a párod, ne erőltesd. Az én férjem sem volt ott, ő ezt már az elején mondta, h nem akar. Én nem erőltettem. Nem minden férfi való oda, mint ahogy a nőknél is van olyan, h nem akarja, h a párja bent legyen.

Ez egy elég kiszolgáltatott helyzet. Megmondom őszintén én sem akartam, h bent legyen.
20150601134430

Ja szó sincs róla hogy erőltetném csak kérdeztem tőle többször is hogy bejön-e vagy sem, mert ha nem időben szóljon mert akkor anyu szeretne bejönni. Először sokáig mondogatta hogy amikor a Ricsi született még a kórházban sem volt ott nemhogy bent a szülőszobán, na akkor kapott csak el az ideg, mert engem baromira hidegen hagy hogy akkor mi volt, most most van!
Aztán egyszer csak hallom ahogy beszél a szomszéddal és a szavaiból az jött le hogy be fog jönni, egészen addig így is volt míg ezzel a hülye pasival össze nem találkozott. Na akkor megint inába szállt a bátorsága. Gondolom most ez már végleges, de azért bízom benne hogy ha már ott leszünk és esetleg lesz rá lehetősége akkor kedve szottyan ott lenni velem. Aztán még a végén lehet hogy én küldöm ki, vagy ő megy ki mert nem bírja elnézni hogy ha szenvedek.

dita75

sziasztok helyzet viáékkal változatlan várakozunk a pénteki riadalom után ugy néz ki bébi jol elvan odabent kiérti ? lehet megvárja a 40. hetes is nem tudjuk. változás lesz jelentkezem via anyu.

Kép

Kép
vius
Baja

Dita,

nekünk a szülésfelkészítőn azt mondták (és szerintem teljesen igazuk van), hogy nem szabad erőltetni, hogy a párunk bemenjen a szülésre. Én összesen egyszer kérdeztem meg, akkor mondta, hogy bejön, inkább én nem voltam biztos benne, hogy akarom-e.
A vajúdásnál nem volt ott (mivel éjszaka volt), és a szülésnél már annyira fáradt voltam (akkor már ott volt mellettem), hogy az is idegesített, hogy borogatta a homlokom. Rá is szóltam akkor nem túl kedvesen, hogy ne érjen hozzám :oops: És ezt azóta is hallgatom mert megbántottam...
De amikor megszületett a kisfiunk, abban a pillanatban amikor rámtették mindennél jobban esett, hogy ott van mellettem és együtt váltunk családdá.
Remélem a párod meggondolja magát. Szerintem ha a helyzet úgy hozza, hogy bemehet biztos, hogy élni fog a lehetőséggel. Csak tudatosítsd benne, hogy ő északon fog állni és akkor nincs mitől megundorodnia.
A párom épp ezért nem akarta elvágni a köldokzsinórt, mert akkor délebbre kellett volna mennie. Én nagyon igaza volt.
Ennek a témának is ugyanannyi érve és ellenérve van mint a császárnak vagy a természetes szülésnek...

Évi,

sajnálom, hogy betegek a gyerekek. Danci egyenlőre jól van, bár az orra néha szutyis, az a baj, hogy a családban szinte mindenki meg van fázva...
ELhiszem, hogy nincs jó kedved, de remélem hamar túlesnek a betegségen és visszaáll a régi rend, a nyugdot éjjelek.

Twist,

neked is azt tudom mondani mint Ditának.
Sajnálom, hogy a testvéredéknél rosszul végződött, de így olvasva az esetet ez inkább csak egy kifogásnak hangzik. Szerintem a megcsalás bekövetkezett volna a szülés látványa nélkül is...

Vius anyu,

köszönjük az infókat, továbbra is drukkolunk Viuséknak!

Viki mami,

drukk a holnapi oltáshoz, remélem nem fog sírni Lackó.

Boni mami,

hajrá peteérés! :wink:
Drukk Zsigi csütörtöki oltásához!
Nekem persze még mindig nem jött meg. Az a baj, hogy a mamanetes volnalzóm megszűnt, emiatt nem tudom, hanyadik ciklusnapon vagyok. Már azon gondolkodom, hogy lehet nem is most kell megjönnie... :oops: Így jár az aki a technikára bízza a dolgait...

Kép}
monic80

Zsuzska,

teszel majd képet az álló Olcsról? Megmutatnám Danikának hátha motiválná :wink: :lol:

Kép}
monic80

Moncsi lehet hogy már nincs is oka hogy megjöjjön :wink:

én egyenlőre örülök,hogy van PÉ. tegnap este felé olyan szinten szurkált a bal oldali petefészkem.. hmmm.Tesóbaba igazán erőt vehetne magán , ha már mi is beleadunk apait anyait hihi ez nekem egy új dolog hosszú idő után,hogy ki tudom számolni mikor jön meg.

ja meg Zsiga most kezdi úgy igazából átaludni az éjszakát! én meg mondtam is hogy majd akkor lesz kistesó ha legalább egy estét át tudok aludni.

Ditus nálunk egész végig úgy volt,hogy barátnőm lesz bent velem, mert B. nem akar bejönni. azt mondta hogy kizárt dolog, ő rosszul van a vértől meg a kórháztól. amikor a kórházban kiderült,hogy na most szülni fogunk hívtuk is barátnőmet, aki Óbudáról indult, de csak késve, mert éppen egy páciens szájában volt (fogorvos) :lol: Így apa elment a cuccokért ami kalandos volt mert egyik rész itt a másik rész ott...és 1 óra múlva volt ott velem aztán bejött és istenien tudott időzíteni, mert idegességében csak beszélt csak beszélt és mindig pont akkor kérdezett valamit, amikor jött egy fájás... 8) aztán kérdezte mé nem válaszolok :roll: :lol: Nekem kifejezetten jól esett hogy ott volt, igaz amikor a tiszta levegőt magára irányította szólnom kellett neki hogy az nekem van :lol: (közben megjött barátnőm szegény mondta is hogy ki gondolta volna hogy gyorsvonat érkezik. előtte két héttel barátnőmnél volt benn, aki 13 órán keresztül szenvedett) de akkor már elkezdődtek a tolófájások és így nem ment ki B. aztán amikor jött a lehetőség a köldökzsinór elvágására, akkor (figyelj Moncsi! :wink: ) azt mondta: ÁÁÁ maradjanak délen az orvosok , jó nekem itt Északon! :lol:

imádtam hogy bennt volt, imádtam amikor ott voltunk hármasban, imádom mind a mai napig hogy mégis úgy döntött,hogy bejön velem, mert teljesen más szintre emelkedett a kapcsolatunk. :lol: ő meg azt imádja,hogy ő volt az első aki megfogta a fiúnkat :lol: :wink: hozzáteszem, én lefelé nem is engedtem volna.. végig fej fej mellett haladtunk

szóval Ditusom még lehet hogy a végén a mikor már élesben megy a dolog még másképpen alakul. anyuddal beszélj, vagy esetleg barátnővel aki képes rá,hogy melletted legyen, aki segít adagolni a hómeós bogyót... :lol: bár egy jó szülésznő is aranyat é5r! a miénk is !

Twist páromat is riogatták hasonlóval! ha már ott van kinnt az is megnyugtató! pl tesóm előző párja amikor unokaöcsi született teljesen magára hagyta , felhívták,hogy jön a baba, és ő meg szépen végigdolgozta a műszakot estig és csak utána mászott be. nincsenek is együtt.mostani párja gondolkodás nélkül bement vele, és azóta is imádja tesómat! náluk is csak javított az addig is jól működő kapcsolaton
sajnálni való,ahogy egyesek így riogatják egymást! viszont tényleg hallani hasonló szituról, hogy emiatt ment tönkre kapcsolat.,.. így nem érdemes kockáztatni! a szülésznő nagyon fontos szerintem! biztos ügyesek lesztek együtt, apa meg majd berohan hozzátok ha vége

Viusanyu Darinka még élvezi kicsit a kuckót, itt ollan hideg van úgyis!

:lol:

Évikém jobbulást kiscsaládnak!

Némócska fenntebb olvashattad hogy Zsiga is csak most kezdi átaludni az éjszakát.én volt idő amikor örültem volna az egyszeri kelésnek. hiszen volt amikor 10szer is kelt éjszaka....

Viki no oltás? milyen volt? menignot én is beadattam már, barihimlőt.hmm nem tudom...mert attól még a rózsahimlő is jöhet... nálunk a családban az volt a "szokás", hogy ha egy gyerek barihimlős lett, akkor direkt odavittük a többi gyereket,hogy minél előbb átessenek rajta :lol: se én se párom nem voltunk még..

ezért is gondolkodtunk oltáson mi is.. aztán csak tolódott... :roll:

ja ZSigámnak kibújt még 2 foga sunyi módon végre beindultak már hónapok óta 5 fogú volt. most meg látom jön a többi is... és nem is nyügös annyitra, pedig nyaklánc nuku
Vendég

Jó reggelt!
Monic, bizony lehet, hogy igazad van. Végül is nem tudom, hogy a párom testvérééknél mi volt a valóság, hiszen csak azt hallottuk, amit a srác elmesélt. Nem hallgattuk meg a másik felet és így torzul a valóság.

Boniko, na, akkor te is hallottál ilyesmit, jól van. Nem egyedi eset. Szóval, én elvagyok azzal a tudattal, hogy kint ül a folyosón a párom és ha megvan a picúr, akkor bejön és megnézi, ez nekem így tök jó lenne. Addig pedig szülésznő és doki kezei között szeretnék lenni, hogy rámnézzenek, mondják, hogy mi után mi következik, hogy lélegezzek stb.

Szeretném megkérdezni, hogy tényleg van olyan, hogyha valaki cukros és magas vérnyomis, akkor előre befektetik? Úgy mint Viust? Szóval, lehet, hogy én is bent leszek jó pár hétig? Hogy dől el ez, ki dönti el? Ezt a lehetőséget kérni kell, vagy a doki parancsol rám?

Viuska, mennek a drukkok! Az jó, ha a bébi jól érzi magát odabenn.
Vendég

Jó reggelt!

Boni mami,

örülök, hogy Zsigi átalussza az éjszakát! Remélem te is ki tudod pihenni az elmúlt időszakok fáradalmait és jön a kistesó. :wink:
Hát nekem nem hiszem, hogy kistesó lenne a dologban, ebben a ciklusban pém sem volt :cry: A pét én is mindig határozottan észreveszem és most nem volt...

Twist,

bocsi, rosszul írtam, párod testvéréék. :oops:
Ahogy Boni mami írta, hogy a jó szülésznő ér a legtöbbet az egész szülésnél. Én 13 órát vajúdtam, és végig ott ült mellettem, ha kellett bátorságot öntött belém, ha kellett segített rajtam amikor nagyon rosszul voltam. Egész éjjel szóval tartott, és nekem az nagyon fontos volt.
A doki ebben az esetben "kevésbé fontos", mert lényegében az enyém a végén csak odaugrott, épp a kezében landolt Danci, aztán összevarrt. A többi dolgot mind a szülésznő csinálta.

Kép}
monic80

Moncsi más is érezte már azt. én pl inszemikor nem éreztem :lol: :wink:
Vendég

Boni mami,

még a végén belém beszéled a babát :lol: :lol: :lol:
(amit egy percig sem bánnék, sőt... :wink: de a csodákban nem hiszek... :oops: :cry: )

Kép}
monic80

pedig ráférne a topikra a csodababainvázió :lol:

Ditus?
Vendég

Monic, nyomtam egy privit:)
Vendég

Sziasztok!

BONI
Ez nagyon aranyos! Arra emlékeztem hogy a cuccokért össze-vissza kellett rohangálnia párodnak. A múltkori szülésfelkészítőn is mondta a klinikai pszihomókus hogy neki az a tapasztalata hogy az apás szülések után sokkal jobban tiszteli a férj a feleségét és egész más alapokra helyeződik a kapcsolat.
Lehet hogy másból tényleg az ellenkezőjét hozza ki de sztem Monic-nak van igaza hgoy valszeg más is közrejátszott ott hogy válás lett a vége.

Gratula az újabb fogacskákhoz!
Már levetted róla a láncot?

Hajrá kistesó!

MONIC
Hajrá kistesó nektek is! :)
Dehogy erőltetem, csak párom olyan fajta hogy egyszerűen nem tud dönteni hogy mit akar, és ha dönt is sokszor nem tőle tudom meg vagy nem nekem mondja el hanem épp hallom hogy mással beszél róla. Tisztázni akartam hogy most mi a szitu mert egyedül meg nem akarom végigcsinálni. Vagy anya vagy a párom jó lenne ha ott lenne valamelyikük és hát anyunak sem szólhatok az utolsó pillanatban mivel 150 km-re lakik.

Mondjuk ha éjjel jön rám a szülés akkor nyilván nem fogom felzavarni akkor egyedül kell végigcsinálnom.

Megjártam az NST-t és a védőnőt.
Az NST-n nem győztem a gombot nyomni. Mellettem egy másik anyuka már teljesen kész volt tőlünk mert az ő bébije totál passzív volt. Nagy nehezen kicsikart a fél óra alatt két mozgást belőle.
Rám még rám sem tették a kütyüt már eszeveszetten nyomtam egymás után a gombot. Pedig féltem hogy átalussza a vizsgálatot mert egész délelőtt püfölte a hasamat. Gondoltam veszek egy kis csokit attól majd felélénkül, hát túl jól sikerült a kis hadicsel! :)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hamar végeztem is de utána még több mint két órát kellett várni a kurva papírra hogy a doki megnézze. Már minden bajunk volt.
Persze apa itthon volt déltől 4-ig. Én meg pont fél egykor mentem el itthonról és kb. akkor értem haza amikor már indult vissza a mh-ére. Melegváltás. Viszont kibuktam rá mert képes volt megvárni hogy kisüssem a húst. Azt mondja kopog már a szeme az éhségtől, öcsém leszáradt volna a keze ha kisüti magának????
Inkább éhezett fél 4-ig hát én ilyet nem pipáltam. Sztem éhenhal ha meglesz Miló! :shock:

dita75

Ja múlt héten kellett volna mennem a vérvételre és most megkaptam a beutalót végre, kértem időpontot és csak november közepére van.
Már nem is csodálkoztam, de szólok holnap a dokinak hogy írja rá a papíromra hogy SOS és akkor péntek reggel elmegyek.

dita75

Ditus, örülök, hogy jól sikerült az NST és hogy már ilyen jól kezeled a késői időpontra adott vv-i papír ügyét. Már nem is vagy ideges ilyenek miatt, ügyi vagy!:)
Vendég

TWIST
Nem vagyok mert holnap ráíratok a dokimmal hogy SOS és pénteken megyek időpont nélkül! :)
Ha nem lenne ez a lehetőség akkor már szétvetett volna az ideg mert ezt már a múlt héten el kellett volna intézni nem a 37. hét végén!

Nálatok mizu?
Mostanában lesz esedékes egy ultrahang nem?

dita75

Ditus streptococcushoz a kenetet azt holnap veszik le? Teát megkóstoltad már?
Vendég

Ditus, voltam UH-on és voltak apróbb gondok a cukrom miatt. Picit nagyobb a baba (1 héttel), mint kéne és kicsit több a magzatvíz is, ugyanezért. Szóval, most holnap terhespatológiára utaltak és 3 hét múlva újabb UH.
Izgulok is, hogy holnap mit tesznek velem a terhesrendelésen a Péterfyben. Lehet, hogy inzulin is kelleni fog? (Ma pl. nagyon magas cukorértékeket mértem) Na, de már csak 2 hónapig kell kibírnom, utána elvileg visszaesik normál értékre - ezzel bíztattak a dokik (hát remélem).
Vendég

Sziasztok!

TWIST
Bocs azt hittem még lesz mostanában az én vizsgálataimhoz hasonlítok mindig. :)
Drukk mára hogy ne kelljen inzulin!

BONI
A múltkor vettek kenetet annak ma kapom meg az eredményét.
Aztán nem kizárt hogy most is lesz. Fogalmam sincs, majd nemsokára megtudom. Teát még nem kóstoltam. A héten vettem málnalevelet és azt próbálom iszogatni, de azt is néha elfelejtem annyi minden van amit szedni, enni, inni kell. Már eddig is alig bírtam követni. Volt hogy elfelejtettem vagy a vasat vagy a gravidát, a magnéziumot meg mindig. Szinte alig vettem be párat egész terhesség alatt. Igaz nagyon nem volt rá szükségem. Doki se mondta hogy szedjem.

Na lassan készülök mert még a doki előtt van néhány dolog a városban amit el akarok intézni.

Szép napot mindenkinek!

dita75

twist: Mennyi cukrot mértél? A másik kismama, akivel együtt feküdtem a kórházban szintén a 30. héten lett inzulinos, reméljük nálad nem kell. Ez a cukorbetegség elmúlik szülés után, bár én tartok egy kicsit tőle, mert nekem már a 15. héten előjött.

dita: Nekem a görcsök megelőzésére 3x1 magnerotot kell szednem, megpróbálom nem elfelejteni.
vicky79
Budapest III. kerület

Na hát azt kell mondjam hogy belehúzott a kis(?)fiam a növekedésbe! Becsült súlya kb. 3,5 kiló!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Úgyhogy akár ma is mehetünk felőlem szülni, mert még hízhat akár fél kilót is a két hét alatt. Te jó ég olyan hurka lesz mint én voltam! :roll: 4,20 kg és 62 cm voltam de anyunak a 3. gyereke, azért azt nem mindegy. Vágás nélkül két tolásra kipréselt, én meg nem tudom mi a fenét csinálok majd. :?
Amúgy minden oké, most kicsit szugizom hogy inkább jöjjön ki hamarabb vagy legalábbis ne hízzon tovább. Pedig már most éhen halok így ebédidő környékén!

dita75

DIta,

akkor hajrá szülés! Milónak üzenem, hogy knt tágasabb :wink:
Remélem a következő sms vagy hívás már arról szól, hogy szülsz. :lol:
Én már most is azt hittem :oops: :lol:

Twist,

válaszoltam.

Zsuzska,

??????????????????????????????????????????????????????,???

Kép}
monic80

sziasztok helyzet jelentés;viusnak vizesedik lába keze 150-es a vérnyomása ha jövö hétig nem indul meg a szülés akkor meginditják......legalább is ezt monták a dokik.. majd kiderül mindenkinek további szép napot vius anyuja

Kép

Kép
vius
Baja

Sziasztok!

Nemone: Nagyon tündéri Réka, ahogy labdázik, és kacag. :)

Monic: Danika már kész kispasi! :) Nagyon ari a törpével!
A mozgásfejlődés miatt én is aggódtam, mert múlt héten a tanácsadáson volt egy ugyanolyan korú kisfiú, aki már négykézláb ringatózott, sőt az anyukája mondta, hogy fel is tud ülni. Niki meg mégcsak hason tudott játszani, még négykézlábra sem nyomta magát. Szerintem valahogy megérezhette a kislányom, hogy aggódok, és pár nap múlva már ő is ringatózott kutyapózban. :) Most is vidáman gyakorolja, néha mint egy kisnyuszi ugrani akar, de nem sikerül neki, időnként pofára esik.

Évi: Takonykór :evil: Jobbulást mindannyiótoknak!

Dita: Örülök, hogy minden rendben volt az NST-n és az UH-n. Szép nagyra nőtt Miló :) és gratu a 37. héthez. Mostmár tényleg bármikor a karodban tarthatod a kisfiad! Könnyű szülést kívánok Neked! Húú.. nekem olyan nehéz volt a vége, nem azért mert féltem volna a szüléstől, hanem éreztem, hogy lassan vége életem egyik legszebb időszakának, a terhességnek. Persze közben már nagyon vártam, hogy meglássam a kislányomat, de valahogy belül lelkileg olyan nehezen sikerült elfogadnom, hogy mostmár nem leszünk mindig olyan közel egymáshoz.

Twist: Drukk, hogy ne kelljen inzulin!

Viusnak is küldöm a drukkokat!

Rólunk is egy kicsit: Voltunk múlt héten 6 hós tanácsadáson. Szépen, 410g-ot, gyarapodott a drágám az elmúlt hónapban, így mostmár 6410g, 65 cm volt. Tegnap elkezdtünk ebédre főzeléket enni, elsőre sütőtökkel kevertem neki a krumplit. Szépen tátogatta a száját, de nem olyan jóízűen ette, mint a gyümiket. Megkóstoltam én is a főztömet, hát.. összeragadt tőle a szám, szóval nem csodálom, hogy nem csúszott neki úgy, mint a gyümi.
Amúgy minden rendben velünk. Az alvás továbbra sem erőssége a csajomnak, de úgy érzem, jó irányba haladunk ezen a téren is.
És egy kép, amin ugyan nem látszik a ringatózás, de hozzá lehet képzelni. :)
Kép

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
denika
Budapest

Ditus, drukkolok!!! Jó nagyra nőtt Miló!!!!

Moncsi, jól vagyunk, igazán nem tudok miről irni, minden ok velünk. Jók a képek Danikáról.

Denika, cuki a Niki nagyon!!!

Vius, mennek a drukkok!

Kép
pgsuska

Sziasztok! Dituli, egyben vagytok még? Minden okés? Szép méretű Miló. Hát, ez van, majd kicsusszan, hipp-hopp (remélem).
Nekem is nagy babám lesz valszeg.

Képzeljétek, ma volt egy félreértés a kórházban, kérdezték, hogy hány hetes vagyok. Én azt feleltem, hogy "30 hetes, harminc hét". Emiatt a doki úgy értette, hogy 37 hetes vagyok:) Na, ebből nagy kavarodás lett! Szóval, beírta a kiskönyvembe, hogy 37 hetes vagyok és elküldött azonnal CTG-re, így meg is volt életem első CTG-je, sokat mozgott Dorka, nagyon édi volt.)
Meg a szülés előtti vérvételekre adott beutalót stb. A védőnő és én ezt csak a végén vettük észre, akkor már a dokit nem tudtuk elérni. Így most nem tudom mit tegyek a sok beutalóval. Próbáltam viccesen felfogni a dolgot :?
Holnap felhívom a dokit és próbáljuk tisztázni a dolgot. Simán kinézték belőlem a 37 hetet, nem semmi lehet a pocakméretem:))))
Pedig most sokat fogytam a diéta miatt.

Inzulinról még nem tudok nyilatkozni, először terheléses vérvételre kell mennem (Reggelizősre) és ez alaján bekalibrálják a vércukor mérőmet és így megtudják, hogy megbízhatóan mértem-e magam. És utána derül ki, hogy sikerül-e 7 alatt maradnom étkezés után.... Aztán dönt a doki.

VIUSNAK mennek a drukkok!
Vendég

Megoldódott, a dokit fel tudtam hívni és megbeszéltük a dolgokat, így csak terheléses cukorra kell mennem és vizeletgyűjtést kell csinálnom. De jó, most már elégedett vagyok:))
Vendég

sziasztok
Köszi a drukkokat. Még egyben.
Most jöttem meg a vérvételről. Tegnap még jó hogy átmentem a szülésznőhöz mert a tájékoztatón megnéztem hogy miket kérnek az utolsó vv-nél és a védőnő a negyedét nem írta be, hát mi beírtuk a szülésznővel hogy meglegyen. A kenetmintavétel eredményét is mondta hogy feltétlen kérjem el mert ha nincs meg a lelet antibiotikumot adnak automatice. Persze hogy reggel elfelejtettem, de majd délután megkeresem az asszisztenst amikor megyek a vv-eredményért. A fogászatra is be kell mennem pecsétért, mert ott is lukra futottam nem volt még bent a doki reggel amikor mentem.
A szülésznő nem köntörfalazott tegnap, kerek-perec megmondta hogy kurvára fog fájni és hogy bocsi az őszinteségtől de nem akar hamis ábrándokba ringatni, és hogy erre jó ha felkészülök. Hát gondoltam hogy nem lesz leányálom de azért attól egy kicsit beparáztam hogy nem adnak edát akkor sem ha már tényleg úgy érzem hgoy mindjárt meghalok. Azért megnyugtató lett volna hogy legalább ez a lehetőség fennáll ha nagyon nem bírom.
Ez most elszállt. Na hát majd csak túl leszek valahogy rajta.

MONIC
Bocsi ha megijesztettelek az sms-sel. Csak gondoltam megírom neked hogy Milóka is Danika méretű lett, nem tudtam mikor leszel netközelbe hogy olvasd. Én meg itt aggódtam hogy milyen pici! :roll:

VIUSNAK DRUKK!!! Most visszanéztem és megállapítottam hogy Vius babája még kisebb is az enyémnél. Igaz tegnap megnéztem a netes kiszámolós programban és nekem 3,2 kilót adott ki a gép.
A fejecskéje pont annyi idősnek felel meg mint amennyi vagyok nézem mi is az az AC mert az egy héttel nagyobb mint kéne, hát olyat nevettem amikor megláttam hogy a pocakmérete az AC jelölés! :lol: Tiszta apja, neki is nagy pocakja van! Vagy fél óráig nevettünk apával ezen az este!

DENIKA
NAgyon szép Niki baba! Én csak megérteni tudom mert én sem szeretem a zöldségeket, gyümit annál inkább, de majd talán belejöttök ebbe is.
Fogacskákkal hogy álltok? Látom neki is van szép nyaklánca.

Néha én is szomorú vagyok hogy elmúlik ez az időszak mert én is szeretek kismama lenni, sokat olvasom hogy mások is keresztülmennek ezen a lelki válságon és hogy ez totál normális.

SUSKA
Na azt azért nem hiszem hogy nincs mit írni, hisz van egy csodás kisfiad aki eddig is szinte mindennap szolgált valami nagy meglepivel, új tudománnyal. Képeket is kérünk!!!

TWIST
Na ez nem semmi történet.
Téged túl korán küldenek engem meg túl későn, de most már szerencsére túl vagyok rajta remélem a leleteket is megkapom délután ha esetleg hétvégén jönne ki Miló.

dita75

Ditus, melyik ez a babaméret kiszámolós program a neten? Én is ki szeretném számolni!
A baba nagyobb pocakmérete áll fenn nálunk is (1 héttel nagyobb), nekem azt mondták, hogy a cukorproblémámtól van. Előttem egy kismama is mesélte a dokinak, hogy neki is úgy vették észre a cukorproblémát. Na, persze, mit tom én..... csak tegnap pont erről folyt a dumcsi, abból gondolom.
Hogy bírtad a nagymennyiségű vérvételt? Én már elhatároztam, hogy kérni fogom, hogy fekhessek, amikor leveszik a vért. Egy kismama lehet kényeskedő, igaz? :wink:

Szerintetek érdemes pihenőszéket venni a babának már most? Mert nagyon szépek vannak és rugózhat benne a pici és jól elvan. Láttam a 3 férfi és egy mózeskosát c. filmben.))
Vendég

twist: Az jó, ha a cukormérődet megnézik, mert nekem az első mérőm nagyon nem mért jól. Remélem nálad jó a mérő. 24 órás vizeletgyűjtést kell csinálnod? Jó macerás. Ez a 37 hetes dolog aranyos lehetett. :D Nekem is megnézette a cukros dokinéni a babát a nőgyógyásszal, hogy ne legyen nagyobb a koránál. Most még minden oké.

dita: Hogy hogy nem adnak edát? Nem lesz bent anesztes?
vicky79
Budapest III. kerület

TWIST
Nem vettek olyan sokat. Tök hamar kész voltam. No para!

Én nem veszek pihiszéket, hintát szeretnék Milócinak olyat ami elemes vagy hálózatról működik. Remélem legkésőbb karácsonyra össze tudjuk hozni rá a zsét közösen nagyszülőkkel, mert nem olcsóság, használtan is 18-20 körül mozog egy ilyen ketyere.

Mindjárt dobom a linket ha megtalálom.

Súlyszámításhoz:
http://www.hutchon.net/Fetalwt.htm

A terhességi adatokat, könnyen kiszámíthatod, csak be kell írni az utolsó uh-n lévő adatokat:
http://www.kismamablog.hu/egyeb/kiszamolo.html

VICKY
Hát elég érdekes különben ez a kórház.
Az októberi kismama magazinban pedig azt írták hogy adnak, a szomszédom meg azt mondja hogy nincs rá lehetőség.
Sajnos elhalasztották a szülőszoba felújítást is mert jövő tavasszal lesz csak kész. Most semmi más nincs csak egy labda amin vajúdhatsz azt is képzeld kiderült hogy egy ott szült csaj hagyta ott az övé volt és mondta hogy neki mennyire bejött szívesen itthagyja a többi kismamának is hátha bejön.
Aztán úgy írták ezt is a lapba mintha valami nagy kiadásuk származott volna belőle. Hát fantasztikusak komolyan.
Ha nem itt lenne vezető szülésznő a szomszédom tuti eszembe nem jutna hogy itt szüljek.

dita75

Sziasztok,

Dita,

nálunk sem adnak edát, de a szülés része már nem is fájt nekem egyáltalán. Meg hát a tudat, hogy mindjárt anyuka leszel úgyis feledteti a fájdalmat. Nekem a szüléssel semmi bajom nem volt, egyáltalán nem fájt, engem a vajúdás viselt meg nagyon.

Twist,

érdekes lehetett ez a 37n hetes dolog. Legalább már tudni fogod, hogy mit kell csinálni a ctg-n. :lol:

Nemone,

tegnap voltunk ringatóban és szenzációsan jó volt :lol: Rengeteg ének volt, hangszerek (gitár, furulya, csengettyű), rengeteg játék.
A gyerekek össze-vissza mászkálhatnak, mászkáltak is, de amikor egy hangszer megszólalt mindig elcsendesedtek és úgy nézték mintha csodát látnának.
A játékok mondókákból álltak amikhez rengeteg mozdulatot kellett csinálni, Danci hatalmasakat kacagott annyira tetszett neki.
Meg a társaság, Dancinak nagyon tetszett, hogy sok baba van körülötte, sorra jöttek oda hozzánk és somogatták (mi voltunk a legkisebbek).
Az énekeket és mondókákat így elsőre nem tudtam megjegyezni, de majd kapunk szövegkönyvet és cd (a dallamok lesznek rajta) és akkor itthon is tudok vele énekelgetni.
Azt hiszem 3 altatót is tanultunk, gyönyörűbbnél gyönyörűbbeket, egyiknél annyira el is érzékenyültem, hogy majdnem elsírtam magam.

Ma voltunk babaúszáson, és Dancit ma kellett először bevinni a hideg mélyvízbe. Meg sem kottyant neki, én annál jobban fáztam :oops:

Kép}
monic80

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?