Reni!
Nemrég kérdezted, hogy apjuknak mi van ráírva a kromoszóma vizsgálatos lapjára! Este épp a kezembe került. Hát, elég össze-vissza felét nem értem, de azért mgosztom.
3 vizsgálat volt, az első multiplex PRC és agarózgél-elektroforézis. Itt csak annyi van a számok és betük mögött, hogy jelen van. Majd egy összegzés a végén, hogy az Y kromoszómának vizsgált szakaszain mikrodeléció nem mutatható ki, nincs ezirányú genetikai eltérés. Magyarul, nincs olyan örökletes betegsége, amit továbbadhat egy fiú utódnak.
Aztán volt egy kinetikus PRC hibridizációs próba, felvannak sorolva az allérek és mindegyik alatt az van, hogy normál. Itt azt vizsgálták, hogy az infertilitás lehet-e genetikai.
A 3. multiplex fluoreszcens PRC és kapilláris elektroforézis, ami a nemi kromoszómák számbeli rendellenességeit mutatja ki és, hogy a genomban arányban vannak-e a X és az Y kromoszómák, ez is jó lett!
Asszem ez neked is kínai lesz!
Biztos, hogy nem volt nektek?
Leírja, hogy miért fontos ez a vizsgálat, hogy egy esetleges anatómiai eltérés lehet genetikai is, amit először ki kell vizsgálni és ennek tudatában kell a beteget gyógyítani! Úgy vettem ki, hogy ez szükséges a műtéthez!
Tapi!
Eddig próbáltam így gondolkodni, oszt mégis rossz dolgok történtek, de most megint pozitív vagyok! Mindjárt megyek a kórházba és kiverem valakiből a vizsgálatokat!
Ha történik valami körülöttem mindjárt jobb a hangulatom! Szorítsatok, hogy ne rács mögül kelljen néznem reggel a napkeltét!