Cat
Orsi
Kistökös köszöni a dícséretet. nekem is tetszik
Cat
Egyáltalán nem haragszom meg a dévényes észrevételed miatt. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy most mi kértük, hogy nézzék meg újra. Elvileg februárban teljesen "gyógyultnak" nyilvánították és csak április végén kellett volna mennünk egy kontrollra, de kb egy hónapja próbál kúszni a drágám, de egyszerűen a karjai miatt nem tudott. állandóan mereven hajlítva oldalt voltak neki, így csak repülőzés és nyűglődés volt belőle. Ráadául hanyatt fekvésben is megint ugyanúgy tartotta az esetek 95%-ban mint régebben (mint aki épp szörfözik). Plusz a lába is nagyon sokszor (főleg mikor történés van és izgatott) nyújtott állapotba merevedik, és ilyenkor egy 100 kg-os férfi sem tudja neki behajlítani. Szóval, egy szó mint száz, apával meghánytuk-vetettük és úgy döntöttünk kérünk egy korábbi kontrollt. Itt mondták is, hogy igen kicsit visszafeszült. Ez ilyenkor még előfordul, ugyanis még nincs dinamikis mozgása értsd kúszás-mászás-járás és így a hirtelen növekedésnél megfeszülhetnek újra az izmok. (B most 74,5 cm és 56-tal született).
Szóval pár kezelésre újra szükség van. És!!! Ami nagyon fontos tény. Pénteken voltunk kezelésen és Bálint szombat délelőtt kezdett el mászni. Szóval már nagyon benne volt, csak a karjai merevek voltak, ami már egy kezeléssel jobb lett.
Az meg, hogy régen is felnőttünk tök igaz, csak sajnos régebben állítólag nem volt ennyi születési sérült és anyám is mindig mondja tesóm se kúszott-mászott, mégis rendes ember, most meg mindenféle diszlexiával meg rossz járással fenyegetik az embert, ha a gyereke nem kúszik-mászik. Szóval erről azt olvastam, hogy 10 esetből 8-szor nincs is semmi baj, de én nem szeretném ha B abba a 2-be tartozni.
Na, jó hosszú lettem és egyetértek veled, hogy túl sokmindent túlparázunk (azaz túlparáztatnak minket), de nálunk jelen esetben fantasztikus, hogy van ez a torna.
Ui: múltkor Petőben láttam egy 9 éves kisfiút, akinek az elmondás alapján ugyanolyan enyhe lefolyású oxigénhiánya volt születéskor, mint Bálintnak és büszkén mutatták, hogy milyen szuper, hogy nem tolókocsis, "csak" húzza a jobb lábát és úgy jár, hogy térdben összeveri a két lábát. Én meg úgy látom, ha ez a gyerkőc a dévény tornára járt volna, akkor nem annak örülnének, hogy nem tolókocsis, hanem annak hogy egy "teljesen átlagos", azaz normális mozgású emberke.
Bocs tényleg a hosszúságért, de talán érthető módon, annyira a szívügyem ez a dologazt hiszem elfogult vagyok picit ezügyben.
Edit